Koripallo.com

Kauhajoen Karhubasket 2019-2020

Viestejä
1 692
No niin, nyt alkaa peli taas näyttää keväältä. Ykköspelintekijän ollessa sivussa peli haki vähän aikaa uusia uomia ja eilinen näytti jo lähes valmiilta play-offs korikselta muutenkin kuin yhden huilipäivän tahdin osalta. Nokia on pelannut helmi-maaliskuussa hyvin ja nousujohteisesti, ja oli varmasti latautunut eiliseen, koska panoksia sijoituksesta on vielä paljon. Ensimmäinen puolisko oli tasaisen näköistä, mutta sekin osin Karhubasketin nostellessa helppoja ohi.
Karhun rosteri on lisäksi nyt riittävän leveä. Sen huomaa hyvin kun katsoo vaihtopenkkiä pelin aikana, any given minute. Käytännössä koko pelaava viisikko voidaan vaihtaa ilman että vastustajan olo siitä juuri helpottuu. Eilisessä ilahdutti myös Frippin itseluottamuksen nouseminen ja hänen pääseminensä paremmin mukaan peliin. Ainakin pieniä vammoja tulee varmasti vielä kevään aikana muillekin kuin Jonesille. Sarce lämpiää kelien myötä. Eilen oli tuttu johtajan ote ja mukavan näköistä tekemistä, vaikka muutamat layupit ja syötöt vielä vähän hakivat osoitettaan.
Nyt on sitten ne mielenkiintoiset pelit edessä, kun Vilpas ja Gulls kohdataan seuraavaksi. Aika hyvään lentoon on Karhu pääsemässä sopivasti näiden kärkipelien alla. Vieläkö haetaan parempaa sijoitusta ja kotietua välieriin, vai aletaanko passailla ja rakentaa pudotuspelitaktiikkaa? Takamatka taitaa silti olla molempiin liian pitkä, ja apuja piste-erojen kuromiseen tarvittaisiin ainakin Kotkan, Joensuun ja Nokian suunnalta. Kauhajoelta ei silti varmaan huvikseen anneta pisteitä vieraille mukaan, joten ainakin Vilppaalle on tulevana lauantaina luvassa työpäivä.

Jep. erityisesti tuo että viime vuoteen verrattuna nyt voi heittää avausviisikosta jopa kolme pelaajaa penkillä ja puolustuspaketti pysyy nipussa hyvin ja hyökkäyksessäkin löytyy voimaa riittävästi. Nyt sitten katsotaan Salo peli kun vastaan asettuu vähintäin yhtäkova pakki kuin Karhubasketilla. Saa nähdä puhalletaanko lähes 40virhettä kuten Nokialla...pysyykö ukot kentällä loppuun saakka ?
 
Viestejä
3 184
Älkää vielä masentuko, vasta viikon päästä (miksi muuten viikon päästä?) kuullaan, miten tästä jatketaan...
Varmaan katsotaan miten tilanne kehittyy, mutta aika pienenä pidän todennäköisyyttä sille että sarjaa jatketaan.
 
Viestejä
1 692
Season 19-20 in memorian Karhu Basket
Hieno koriskausi sai valitettavan päätöksen juuri ratkaisupelien alkaessa. Ihmisten terveys on toki ensisijainen, joten urheilun on vain joustettava.

Edelleen harmittaa kun lauantain odotettu huippuottelu Karhubasket-Vilpas jäi näkemättä ja kokematta, Spencer/Givens vs McNease/Wood kohtaaminen olisi ollut todella näkemisen arvoinen. Samoin Seagulls-Karhu ottelu olisi ollut todellinen hegemoniaottelu kun viime vuoden mestarivalmentajat Jussi ja Janne olisivat kohdanneet vielä kerran runkosarjassa. Näiden pelien jälkeen olisi voinut jopa päättää kauden kun kärkikolmikko olisi ehtinyt kohdata toisensa, hetki sitten Salo-Seagulls ottelu päättyi Salon voittoon.

Vaikean alkukauden jälkeen sentteri vaihtui Spenceriin, jonka jälkeen peli loksahti kuntoon ja vain yksi tappio sen jälkeen kirjattiin. Karhubasket sai jälleen kerran rakennettua erinomaisen jenkkinelikon kahden edellisen kauden tapaan, Cameron Jones sarjan ykköstakamiehiä, Lucky Jones näytti viimeistään Nokia ottelussa että olisi ollut superkova ratkaisupeleissä, Samuel Givens oli koko kauden tasaisen vahva ja pystyi pelaamaan useita pelipaikkoja sekä sentteri Skylar Spencer toi korin alle jäätävän hyvän blokkiuhkan, ja monta kertaa huomasi hyökkääjän luovuttavan kun pitkät kädet tuli eteen, toki heittouhka vähän kauempaa renkaasta ei ollut merkittävä.

Kotimaisista Bojan aloitteli kauden rauhallisesti ja siirtyi sivuun kun avausviisikkoa rustattiin uuteen uskoon, mutta kevätaurinko toi jälleen Bojanin huippuvireeseen, jonka pari viimeistä peliä todisti. Antti Niskanen oli Jannen nerokas täsmäase avausviisikkoon, Jumpan prässi auttoi joukkuetta ratkaisevasti kun vastustajan takamies oli paineessa koko ajan. Okko Järvi taas oli koko kauden yksi varmimpia pistenikkareita välillä kolkkishow ja jos ei uponnut niin sitten ajettiin rohkeasti, hieno kausi.

Suurimmat kehitysaskeleet tuli kuitenkin ihan jäätävän kauden pelanneelta Mikael Laihoselta, kova työnteko Janne ohjauksessa ja päästessä nauttimaan Cameronin ja Bojanin huippusyötöistä mutta yllätys oli miten varma kolmoslinko Mikaelista tuli kauden aikana. Myös Eero Innamaa nousi kauden aikana vahvaan asemaan, ja muutama todella kova peli myös pisteiden valossa nähtiin, hienoa että Eerolla sopimus Karhubasketin kanssa ensi vuodelle. Thomas Vehmanen opetteli liigakuvioita ja pääsi treenaamaan huippuporukassa kehitti nuorta miestä hyvin ja muutamat huippusyötöt nähtiin jo peleissä ja muistaakseni yksi kolkkikin kaukaa viivan takaa. Joona Hakamaa kehittyi kauden aikana ja Nokia pelissä nähtiin näyttävä blokkaus Henrystä.
Valmennuskaksikko Janne&Janne näytti alun liigapelien haparoinnin jälkeen huippuosaamista kaikilta osin, toivottavasti myös toinen Janne nähdään syksyllä penkin päässä.

Siinä se sitten oli tämä kausi, ei saatu selvyyttä kuka oli paras kolmikosta Karhubasket, Vilpas, Seagulls mutta ainakin Karhubasketin peli kehittyi sellaista vauhtia jossa hyvin samoja elementtejä kuin kahdelle edellisellä mestaruuskaudella. Vahva enne uni näytti kyllä raiteiden kulun, puolierissä pyrintö 3-0, välierissä kovataistelu seagullsin kanssa mutta loppuotteluun Vilpas-Karhubasket, ja game5. päättyy ainoaan viersvoittoon sarjassa ja....niin unta se oli sitten.

Perälän Mikan yllättävän menehtymisen jälkeen tuli kova tahtotila pitää Pantteri pohjanmaalla edelleen... .No Pantteri siis odottelee Kauhajoella kautta 20-21 kuka sitä sitten aikanaan pääsee nostelemaan. Keskeytyneen kauden vaikutukset jokaiseen liigaseuraan selviää vasta kesän aikana, mutta valitettavasti tilanne on varmasti sellainen että heijastumaa tulee ensi kauteen 100% varmasti kuten jokaisessa keskeytyneessä palloilusarjassa.

No, omat tuli nyt kehuttua, eikä muita haukuttua, muut kehukoot omansa.
Hieno joukkue, kiitos kaudesta ja faniryhmälle iso hatunnosto jälleen. Mahtavaa olla mukana tässä junassa, joka pakittaa nyt lähtöasemalle ja jysäyttää dieselveturin käyntiin taas ensi syksynä ja puksuttelee pitkälle kevääseen. Nyt on piipussa nokea, kapuloita rattaissa ja vaunun ovet auki, kyytiläisiä lähtee ja tulee uusia matkaan mutta uskollinen fanijoukko täyttää loput vaunut.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 515
Kiitos Selkkis hyvästä kirjoituksesta.

Itsellä vielä tyhjä olo.

Toivotaan että ensi kauteen saadaan lähes yhtä kovat jenkit. Laihonen ja Järvi olisi mukava pitää vielä Karhubaskitissa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 631


Karhubasket on avannut kannatusjäsenkampanjan #oranssionmeidän. Faneille ja muille tarjoutuu nyt mahdollisuus osallistua seuran tukemiseen.

Jos haluat osallistua Karhubasketin tukemiseen kannatusjäsenmaksulla, niin lähetä sähköposti osoitteeseen info@karhubasket.fi ja kerro nimesi, osoitteesi, puhelinnumero ja summa, jolla haluat olla mukana. Olemme sinuun yhteydessä.

Karhubasket kiittää kaikkia osallistumisesta jo etukäteen. Pysykää terveenä ja huolehtikaa lähimmäisistänne. Toivottavasti virus saadaan kukistettua nopeasti ja elämä pääsee jälleen normaaleille raiteille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös