Koripallo.com

Korisliiga rosterit 2019-2020

Muuta kuin magiaa

Kyllähän "maitojunasta" saa piikitellä, jos se hyvältä tuntuu. Mielestäni vain se ei ole perusteltu argumentti, että Maxhuni olisi kehittynyt enemmän pelaamalla eurooppalaisessa suurseurassa 18-vuotiaana. Se on uskoa taikuuteen.
Päästäksesi eurooppalaisen suurseuran luuppiin, pelaajan täytyy ollaikäluokkansa TOP 10-15 Euroopassa. Näitä meillä ei kovinkaan monta ole ollut. Ne muut vaihtoehdot, joihin jokunen suomalainenkin on esim. Espanjaan lähteneet, ovat olleet puhdasta rahastusta tai tasoltaan toimintaa, joka ei mitään kriteerejä täytä. TOP 10-tasolle nousuun vaaditaan liiton maajoukkueissa onnistumisia sekä joukkueena että yksilöinä..
 
Viestejä
1 986
Eiköhän Maxhuni nähdä ensi kaudella Korisliigassa. En usko eväiden vielä riittävän isompiin kuvioihin (kenties joskus sitten). Vaikka pelaajaprofiilit onkin melko erilaiset, niin vertailua Fiifi Aidoohon ei voine välttää.

Jos Maxhuni sopeutuu Korisliigaan yhtä hyvin kuin Aidoo (teholuvuissa Uran paras kotimainen ja koko sarjassakin 9. paras kotimainen pelaaja), niin hyvältä kuulostaa. Hienoa saada yksi kotimainen takamieslupaus sarjaan lisää.

Aidoolla toki oli Korisliigaan tullessaan vuosi enemmän ikää mitarissa sekä mm. maajoukkuekokemusta, mutta Maxhunin statsit NCAA:ssa (pyöreästi samantasoisessa jengissä) oli ehkä hiukan paremmat.

Lupaavinta on tietty se, että Maxhuni täytti juuri vasta 21 vuotta, että aikaa ja mahdollisuuksia luulisi olevan edessä.
 
Viestejä
36
Aika vähissä ovat muun polun valinneet; edes yrittäneet. Emir Sulejmanović lienee ainoa Euroopassa marinoitunut suomalainen peluri, hmm bosnialainen nykyään. Caven, Odabasi?! Ruotsalaisiakin on enemmän käynyt "eurokoulun" Löfberg, Håkansson ainakin, onko muita?!
Petteri Koponen, Sasu Salin
 
Viestejä
5 027
Toivottavasti Maxhuni saa nyt tehdä oman mielensä mukaan. Pirkkalaistorin grillijonon mukaan Maxhuni oli ennen jenkkeihin lähtemistä käynyt keskusteluja myös erään nimeltä mainitsemattoman Korisliiga-seuran kanssa, mutta The Norsunluutornista oli tullut ohje, että mikäli tekee sopimuksen kyseiseen seuraan, voi unohtaa Susijengin.
 
Viestejä
1 563
Maxhuni oli ennen jenkkeihin lähtemistä käynyt keskusteluja myös erään nimeltä mainitsemattoman Korisliiga-seuran kanssa, mutta The Norsunluutornista oli tullut ohje, että mikäli tekee sopimuksen kyseiseen seuraan, voi unohtaa Susijengin.
:D Ei saatana, itkettää ja naurattaa yhtä aikaa :rolleyes:
 
Viestejä
2 788
Päivitetty Ura ja Gulls
 
Viestejä
2 788
Päivitetty Pyrintö, hemmetin hienoa et etunimikaima jatkaa
 
Viestejä
596
Tähän rosterikysymykseen liittyen - olen hieman ihmetellyt miten Korihait, Lapua, Kauhajoki ja divarissa useat pienempien kaupunkien joukkueet pystyvät harjoittelemaan läpi kauden kun rosterissa on vain 10-12 pelaajaa. Salolla on yhteistyötä PeU:n kanssa, Pyrinnöllä ja Kouvoilla kehitysjoukkueet, Nokialla yhteistyötä Raholan kanssa, Kotka työstää Mukin pelaajia, Seagulsilla on yhteistyötä pääkaukiseurojen kanssa, Uralla on kehitysjoukkue
Mutta noilla pienten paikkakuntien joukkueilla on niin vähän pelaajia etten ymmärrä miten varsinainen harjoittelu tehdään. Valmentajat yleensä pitävät 12 pelaajan määrää miniminä hyvässä harjoitustilanteessa, 15-16 olisi ihanne. Jos joukkueen rosterissa on 12 pelaajaa, normaali pelaajamäärä harjoituksissa on usein 9-11, flunssakaudella jopa pienempi.
Toivon mukaan yhä useampi seura saisi harjoitusrosterinsa nostetuksi tuonne 15-16, sitten joko rinnakkaislisenssillä tai muilla keinoin varmistaisi että kaikille tulee minuutteja sopivalla tasolla.
10-12 pelaajan rosteri ei riitä kunnolliseen harjoitteluun läpi kauden.
Kyllä se min 10 pelaajaa /per harjoitus on oleellinen asia mutta Suomen mestaruuden voi voittaa vaikkei aina täyttä kymppiä olekaan. Valmennuksesta ja pelaajien laadusta varmaan paljon kiinni.
Toisaalta määrä ei huippu pelaajia kehitä jos vastassa on vain junnupelaajia. Niitä on helppo niputtaa mutta on sitten ihan eri asia sitten kun peleissä on vastassa kovat pelurit...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
32
BC Nokia
HC Greg Gibson


Daniel Dolenc, C
Aleksi Kantonen, G
Niko Mattila, G
Teemu Sulonen, G
Antti Ahonen, G

Hugo Boman, F
Dragan Labovic, C/F
Shawn Hopkins, F
Lassi Nikkarinen, G
Hugo Boman jatkaa Näätien harjoitusringissä yhdessä Peetu Piirtolan ja Topias Meadin kanssa eli heidät voi periaatteessa tuohon listalle laittaa. :cool:
 
Viestejä
1 040
Okko Ailio myös tehnyt jatkon KTP:hen, kertoilee päivän lehti.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 788
Päivitetty Kobrat ja UraBasket
 
Viestejä
2 788
Good afternoon and I hope you are well!

Richie Williams has signed in Finland.

Myles Mack has signed in Turkey.

New HMS clients are:
 
Viestejä
2 788
Minkäs pelipaikan seppiä nämä Kobrien omat kasvatit on?
 
Viestejä
2 788
Minkäs pelipaikan miehiä on Katajan nuoret Kaltiainen ja Parviainen. Ja onko Eero Lehtonen (pyrsän topicissa mainittu) siis Pyrinnön 1-joukkueen miehiä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös