Koripallo.com

Kouvot 2016-2017

Viestejä
1 677
Vs: Kouvot 2016-2017

Paljon Kouvot sai siirtokorvauksia?

Onko budjetissa nyt tilaa yhdelle kovalle suomalaiselle?

Tolga Tugsavul, what is the easiest way to contact you? ;D
 
Viestejä
7 517
Vs: Kouvot 2016-2017

Minusta Madsenilta järkevää lähteä ulkomaille nyt kun kysyntää on huolimatta siitä olisiko Kouvot lähteneet johonkin Europe cuppeihin. Kevään otteiden myötä Madsen oli kuuma pelaaja ja varmasti tuo pitää paikkansa, että oli useampikin tarjous. Jos olisi jäänyt Kouvoihin, niin pahimmillaan pari heikkoa europeliä ja kun ei tossa kohtaa joukkueet isommin kärky pelaajia, niin jumissa Kouvoissa taas vuoden (syksyllä pelituntuma on aina vähän arvoitus ja syksyn keskellä suurin osa seuroista on kuitenkin pelaajansa jo hankkineet ja isompi pelaajien siirtyminen tapahtuu vasta tammikuussa). Eli mun mielestä olisi Madsenilta ollut vähän upporikasta ja rutiköyhää meininki. Europeleissä olisi pitänyt onnistua tosi hyvin.

Mutta kun RKM tykkää heitellä ilmoille kysymyksiä, niin minullakin vielä pari. Millä sanktioilla KTP pelasi Karhuvuoressa? Miksi "riskittömyydestä" huolimatta KTP on talousvaikeuksissa juuri europelejen taloudellisiin tappioihin vedoten?

Toki Pouseilla voi olla oma lehmäkin ojassa, kun ehkä ne haluaa konkurssin välttämiseksi lainaamiaan rahoja joskus takaisinkin...
 
Viestejä
2 443
Vs: Kouvot 2016-2017

RahanKeruuMies sanoi:
Olisiko Madsen pysynyt Kouvossa vielä vuoden jos Kouvot olisi osallistunut FIBAn Europe Cuppiin (joka on seuraavalla kaudella 4. tason turnaus)?

Tuossa jutussakin sanottiin, että Madsenin lähtö oli ihan odotettu. Lisäksi Madsen itse sai, että hyvä kun "mestaruus saatiin alta pois" eli Kouvoissa ei ollut enää saavutettavaa hänelle. Eli Kouvoissa pidettiin lähtöä varmasti aika salettina.

Lisäksi kun Seppälä lähti Katajaan, niin Kouvojen nykyrosterilla ei paljon europeleissä juhlittaisi. Hieman epäonnistuneilla jenkkivalinnoilla Kouvoilla voi olla korisliigassakin vaikeaa ensi kaudella.
 
Viestejä
1 677
Vs: Kouvot 2016-2017

raappa sanoi:
Miksi "riskittömyydestä" huolimatta KTP on talousvaikeuksissa juuri europelejen taloudellisiin tappioihin vedoten?

Millä sanktioilla KTP pelasi Karhuvuoressa?

Väitteesi on täyttä paskaa. KTPn ongelmat eivät liittyneet europeleihin vaan koko kauden kestäneeseen yleisökatoon. Europeleihin meni juuri se mitä suunniteltiin, kulut eivät yllättäneet millään tavalla. Jokainen seura joutuu vaikeuksiin jos katsomossa on keskiarvolta 200 ihmistä vähemmän kuin edellisillä kausilla, oli europelejä tai ei.

Karhuvuoressa sai pelata poikkeusluvalla, jos sitäkään nyt tarvitaan kun Europe Cup on tällä kaudella vasta 4. korkein taso.

shaqtin a fool sanoi:
Lisäksi kun Seppälä lähti Katajaan, niin Kouvojen nykyrosterilla ei paljon europeleissä juhlittaisi.

No eikös se Sep Pälän siirron osasyynä ollut juuri europelit. Ei Madseniakaan varmaan kiinnosta jäädä jos ensikauden joukkue on paskempi. Eikä se Madsenikaan mitenkään huikeaa runkosarjaa pelannut, sai isomman roolin heti alkuun pudotuspeleissä kun kapteenimme hankki kovan flunssan fanien lääppimistilausuudessa juuri ennen pudotuspelejä. Kasvoi isompiin saappaisiin keväällä. Mutta mistään pysyvästä tasonnoususta ei voi olla varma. Kyllähän Huolilakin pelasi niin hurmiossa toissa keväänä.

Toivon tietenkin Madsenille pitkää uraa eurokentillä. Voi sitten joskus tulla takaisin jäähdyttelemään viimeiset vuodet.
 
Viestejä
581
Vs: Kouvot 2016-2017

Kertakaikkiaan outo siirto Madsenilta. USK Praha on Tshekkien liigan huonomman puolen joukkueita, pelannut viimeksi kv pelejä NEBLissä 2001. Tshekeissä on tasan yksi joukkue. Nymburk, johon siirtyminen olisi eteenpäin menoa.
Praha on tietysti kiva kaupunki, mutta tuo joukkue on SELVÄSTI huonompi kuin Kouvot tai keskitason suomalainen liigajoukkue.
Toivottavasti sopimus on taloudellisesti kannattava, pelillisestä eteenpäin menosta ei ole tietoakaan, ellei seurassa juuri tänä kesänä tapahdu jokin iso muutos.
 
Viestejä
1 734
Vs: Kouvot 2016-2017

Ilmeisesti palkka on hyvä ja luotto on kova junnumaajoukkueissa valmentaneeseen Aliloviciin pelaajien kehittäjänä. Seurassa ei parina viime vuonna esim ole ollut ollenkaan amerikkalaisvahvistuksia, joten tsekki-balkkanilais-tunnelmissa siellä mennään.
 
Viestejä
256
Vs: Kouvot 2016-2017

Kritisoijien kannattaisi tsekata päävalmentajan meriittilistaa - olisiko esim. siinä yksi motiivi siirrolle.... Listalta löytyy mm. Slovenian Supercupin mestaruus 2014 ja saman maan maajoukkueiden valmentamista useiden vuosien ajalta :D Valmentanut siellä käsittääkseni esim. Rannikkoa 8]
 
Viestejä
19 541
Vs: Kouvot 2016-2017

Jokseenkin outo valinta Matseenilta. Jutun mukaan sopimustarjouksia oli " pilvin pimein " ja tuo oli sitten paras vaihtoehto......

Olisi tietenkin uran kannalta ollut sellainen joukkue parempi, joka pelaisi jossain euroopan sarjoissa. Toki, jos sellaisilta ei sitten tarjousta ollut tullutkaan. Kuka häntä enempi seuraa tuolla ja miten kehittyy? Näytillähän sitä pitäisi olla.

Ja vaikka kaveri pelasikin hyvin keväällä, niin aika paljon yliarvostettu tai ainakin ylikehuttuhan hän kuitenkin on ollut. Heittopäiviä on kovinkin erilaisia ollut. Eli sellainen tasaisuus on vielä puuttunut. Potentiaaliahan Matseenilla on. Ja puolustuskin on parantunut. Ja eihän tuon kokoisia ja tuon ikäisiä meillä Suomessa liiemmälti ole koskaan.

Tietty " diivailu " toivottavasti karisee.

Mutta onnea uralle ja toivottavasti kehitys jatkuu! En kritisoi sen enempää, ettei Kyöstilä vedä hernettä.....

Mites Kouvojen yleinen tilanne on? Ihmispallo? Ilmeisesti talouden ehdoilla mennään ja liikaa ei sittenkään viime kaudesta käteen jäänyt? Ja jos jotain jäikin, niin niillä lyhennettiin entisiä velkoja. Muutenhan olisi ilman muuta pitänyt ottaa se visioaskel ja lähteä euroopan kentille.
 
Viestejä
257
Vs: Kouvot 2016-2017

Kaipa se normaali kuvio on, että Kouvolassa halutaan viedä nuoria pelaajia eteenpäin ja uusiin kokemuksiin, kun taas Joensuussa yritetään hankkia rahan voimalla ne, jotka ovat budjetin puitteissa saatavissa. Kumpi sitten on parempi. Kataja sai Kouvoilta pelipaikan Mestarien liigaan. Ei muuta kuin menestystä. Södertälje King's ja Tarto Rocks vetävät katsomot täyteen Joensuussa. Korisliiga on vaan valitettavasti kasvatusliiga haluttiin sitä tai ei ja siihen meidän katsojien on sopeuduttava. Sinänsä ikävää, mutta minkäs teet budjettien puitteissa.
 
Viestejä
581
Vs: Kouvot 2016-2017

jukkyos sanoi:
Kritisoijien kannattaisi tsekata päävalmentajan meriittilistaa - olisiko esim. siinä yksi motiivi siirrolle.... Listalta löytyy mm. Slovenian Supercupin mestaruus 2014 ja saman maan maajoukkueiden valmentamista useiden vuosien ajalta :D Valmentanut siellä käsittääkseni esim. Rannikkoa 8]

Slovenian maajoukkueilla tarkoittanet nuorten maajoukkueita. Olympiassa herra toimi apuvalmentajana.
Jotenkin meillä Suomessa on sellainen luulo että ulkomainen toiminta on aina superhienoa. Pete Virtasesta tuli kova nimi kun meni ammattilaiseksi Viroon ja Ruotsiin. Pasi Riihelä nousi huipulle Saksan aladivarissa ja Ruotsissa. Nuo kaikki ovat huonompi tasoja kuin Suomen kärki.
Tuo tuleva valmentaja voi olla vaikka kuinka hyvä mutta jos pelkillä CV-saavutuksilla pelataan niin ei Pietin Tanskan maajoukkuevalmentajuus häviä Slovenian junnuvalmennukselle mitään.
Meille on vaan muodostunut sellainen kuva että ruoho on tuolla vihreämpää. Luulenpa että kyseessä on rahallisesti hiukan parempi sopimus, tuossa iässä pelaaja laskee ainoastaan käteen jäävän neton, suomalaisista palkkiosta kertyy kuitenkin eläke enkä usko sitä Tshekistä kertyvän.
,Ulkoaille meno itsessään on hienoa, mutta olisin toivonut siirtoa Suomen Korisliigaa kovempaan sarjaan tai jos siirrytään huonompaan liigaan, niin valittaisiin ainakin huippujoukkue.
Eikös Kotka muuten tuonut joku vuosi sitten Tsekin liigan MVPn Suomeen ja poika ei pärjännyt. Meni takaisin Tshekkiin ja oli taas parhaimmistoa. Myös Fokopon divarijengit olivat Tsekin liigan parhaimmistoa sinne mentyään.
Luulisi kyllä minuutteja tulevan kun tuollaiseen sarjaan meni.
Mun mielestä ihan yhtä outo siirto kuin Kotin siirto Saksan toiselle tasolle. Mutta ehkä molemmat taloudellisesti hyviä siirtoja.
 
Viestejä
257
Vs: Kouvot 2016-2017

Onhan työpaikkojakin vaihdettu kautta historian. Miksei sitä tehtäisi, jos paremmat ansiot tiedossa. Ei Kouvola ole mikään maailman kehto, vaikka täällä on dallattu vuosikymmeniä.
 
Viestejä
1 635
Vs: Kouvot 2016-2017

Ehkä Alen siirto pitää nähdä osana ura- eikä niinkään pelaajakehitystä. Tsekeissä tuskin ainakaan kovempaa vastusta tarjolla kuin korisliigassa, mutta sen kautta suurempaa roolia ja isompia tilastoja todennäköisesti. Vuosi ulkomailla pelaamisen opiskelua, tilastojen ja hihglights pätkien keräilyä ja samalla sen verran sukan varteen, että sen ensivuoden kovemman liigan non guranteed sopparin uskaltaa kirjoittaa. Valmennus ja harjoittelu tsekeissä lienevät tässä vaiheessa uraa riittävän hyviä, vaikkeivat välttämättä edes Pietin tasolle yltäisi. Toki tämä siirto on riski, niin olisi myös ollut Kouvoihin jääminen ja Pietin alaisuudessa mahdollisesti roolituksellisesti hankalampi paikka päästä esille isoon maailmaan. Toivottavasti tämä vie miestä oikeaan suuntaan haluamallaan polulla.
 
Viestejä
7 517
Vs: Kouvot 2016-2017

ja kuinka moni suomalainen pelaaja on lopulta lähivuosien europelien (poislukien maajoukkue) myötä päässyt parempiin sarjoihin pelaamaan? Nyt äkkiseltään ei tule yhtään mieleen, vaikka kyllä tässä on aika monta vuotta putkeen europelejä tahkottu.
 
Viestejä
3 483
Vs: Kouvot 2016-2017

Haastattelussa Justin Browning:
http://www.kouvot.fi/justin-browning-ensimmaisena-rivissa/
 
Viestejä
1 677
Vs: Kouvot 2016-2017

Viime kauden Lumon potilla ja jättämällä mestaruuden velvoitteet (eurokentät) muille piti Pousin puheiden mukaan päästä tilanteeseen että velat on tämän kauden jälkeen melkein maksettu. Nyt kun Madsen siirtyi muualle ja siitä saatiin siirtokorvaus niin onko nyt tarpeeksi massia että velat saadaan maksettua kokonaan? Tästä olisi hyvä saada jotain tiedotetta seuralta.
 
Viestejä
777
Vs: Kouvot 2016-2017

Ei kai ihan kaikesta tarvitse tiedottaa. On asioita, mitkä ovat julkisia ja mitkä eivät. Usein sopimuksissa on mainittu mm. vaitiolovelvollisuus.
 
Viestejä
1 677
Vs: Kouvot 2016-2017

Jermu sanoi:
Ei kai ihan kaikesta tarvitse tiedottaa. On asioita, mitkä ovat julkisia ja mitkä eivät. Usein sopimuksissa on mainittu mm. vaitiolovelvollisuus.

Jos seura saadaan velattomaksi niin turha sitä tietoa on piilotella. Positiivinen talousuutinen.
 
Viestejä
7 517
Vs: Kouvot 2016-2017

Alkavan kauden tulos tuskin on tiedossa. Itse en näe etua "voidaan ehkä saada velat kuitattua" tyylisestä uutisoinnista varainkeruun hetkellä. Madsenin sopimuksessa on hyvin voinut olla pykälä joka sallii ulkomaille lähdön.
 
Viestejä
3 483
Vs: Kouvot 2016-2017

Viikon pelaajahaastattelussa Osku Heinonen:
http://www.kouvot.fi/osku-heinonen-ensimmainen-kausi-taysammattilaisena/
 
Viestejä
3 483
Vs: Kouvot 2016-2017

Viikon pelaajahaastattelussa Henri Kantonen:
http://www.kouvot.fi/henri-kantonen-urheilullinen-nuorukainen/
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös