Koripallo.com

Kouvot 2018-2019

Viestejä
339
Kävi mielessä..pitäisikö Kouvojen myös vaihtaa valmentajaa? Tuntuu, että homma ei etene mihinkään.
Selostus Nokialta on yhtä unettavaa, kuin Kouvojen pelikin. Onneksi äänet saa pois. Kaikkea ei kannata uskoa, mitä Selkee sepittää. Mies on BC-Nokian miehiä (100% tieto).
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
663
Kiitos. Toisella puolikkaalla näytettiin, että vielä sentään taistelutahtoa löytyy. Ja tauon jälkeen tuli sitä kauan kaivattua variaatiota. Nyt pelattiin heittopaikat niille oikeille heittäjille ja tämä tuotti tulosta. Koko kauden olen ihmetellyt, miksei Morganille pelata enemmän heittopaikkoja, kun on kuitenkin se ykköstykki kaaren takaa.

Ja vaikka tärkeä voitto tulikin, niin tyytyväisyyteen ei ole varaa. Nyt vaan nöyränä Korihait-peliin. Pitkä on vielä matka ja paljon pitää petrata.
 
Viestejä
663
Pakko se on myöntää, että tältä joukkueelta on turha odottaa yhtään mitään. Pettymyksiä tarjotaan toisen perään. Kun ei puolustus toimi ja/tai kiinnosta, niin ihan sama vaikka vajotaan kasiksi. Loppuupahan nopeammin tämä mielipaha kun päästään kesälomalle suoraan 3-0. Nyt riittää minulle tämä kausi. Ensi kautta ja uusia tuulia odotellessa, kunhan ei vaan sitä Toikkaa tuoda takaisin.
 
Viestejä
339
Pakko se on myöntää, että tältä joukkueelta on turha odottaa yhtään mitään. Pettymyksiä tarjotaan toisen perään. Kun ei puolustus toimi ja/tai kiinnosta, niin ihan sama vaikka vajotaan kasiksi. Loppuupahan nopeammin tämä mielipaha kun päästään kesälomalle suoraan 3-0. Nyt riittää minulle tämä kausi. Ensi kautta ja uusia tuulia odotellessa, kunhan ei vaan sitä Toikkaa tuoda takaisin.
Kouvojen peli näyttää ihan höntsäkoripalloilulta, kuitenkin kahdella eroavaisuudella, että yleensä höntsäilijät pelaavat harrastemielessä, ilman palkkaa, mutta nämä höntsäilijät saavat tästä korvausta. Toinen asia on se, että höntsäily on iloista touhua, mutta tämä ei.
Joukkueelta ja valmentajilta näyttää olevan puhti pois, niin valmentajan näköistä touhua ennen peliä (lämmittely), puoliajalla (lämmittely), pelin aikana höntsäilyä.

Jos tässä vaiheessa kautta peli, ilmeet, eleet näyttävät molemmissa päissä kenttää tältä, niin varmaan olisi aika vaihtaa valmennusta ja alkamaan peluuttamaan tulevaisuuden toivoja. Nuoria ja kotimaisia.
On ryhtiliikkeen aika, ei satujen (joita saa Kouvolan Sanomista ja Lehdistötilaisuudessa kuunnella).
Uutisen takaa: Kouvot rukkasi peliään kesken kauden, ja hiomista riittää — Kouvolan Sanomien urheilutoimittaja Juha Vesala avaa, mistä pelitavan muutoksessa ... - Kouvolan Sanomat

Mielenkiintoista tekeekö Kouvojen johto mitään vai ollaanko luovutettu kausi sielläkin.

Kunnioitusta pitäisi olla myös maksavia katsojia kohtaan.

BC Nokiaa vastaan Lehtonen, kertoi naama totisena, että Kouvoilla on ollut tapana nousta kolmannella jaksolla. Nyt ei noustu, vasta neljännellä. Jos tahti ja tyyli on tämä, niin seuraavassa pelissä ei nousta ollenkaan!
Jos, hyvällä tuurilla Kouvot pääsee pudotuspeleihin, niin ikävä kyllä saavutuksena: Pääsy pudotuspeleihin, ei riitä tämän kauden saavutukseksi. Odotetaan jotain enemmän, niin pelillisesti, kuin kauden saavutukseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
17 959
Satuinpa itsekin katsomaan tuon pelin.

Täytyy kyllä sanoa, että Kouvvot oli tänään aikasen huono. Onkohan palkat maksettu ajallaan...? Jos ne on myöhässä, niin tunnetusti motivaatio on tiessään. Ja tänään se motivaatio puuttui täysin.

Mutta voimia ja kestämistä sinne! Ja RKM:lle etenkin.

Jospa se siitä vielä lähtisi rullaamaan kuin pallo alamäkeen?
 
On kyllä kumman näköistä tuo peli tällä hetkellä. Ei se aina kulje peli parhaimillakaan, mutta c'mon, tämänhetkinen peli on kyllä järkyttävää shaibaa jopa pesunkestävän fanin mielestä. Koko peli syötellään suoraan vastustajalle, tehdään jotain koko kentän hätäratkaisusyöttöjä, kaarella kukaan ei halua tehdä ratkaisuja ja heittää vaan syötellään koko hyökkäysaika eikä saada edes pidettyä palloa käsissä :eek:
Jos itse tekisin työni noin huonosti, niin joku saattaisi heittää veivinsä..

Yleensä on totuttu katselemaan hyväntuulista ja rentoa joukkuetta, mutta nyt kaikki näyttää hajonneilta lähes koko pelin (paitsi ehkä Dave ;)).
Kouvot, mikä teitä vaivaa?!? :(
 
Viestejä
339
Sekoittiko Thomas Gipson III - Kouvojen pasmat? Pelaajien roolitus meni uusiksi? Miksi puolustuspäässä tapahtuu liikaa kommunikointivirheitä? Missä puolustuspelin agressiivisuus? Palattiinko pelitavassa 80-luvulle? Alkukaudesta pelissä oli agressivisuutta ja vauhtia, mentiin jopa 10 pelaajan rotaatiolla pelistä toiseen, missä se on nyt? Tarvitaan heittouhkaa heittäjiltä, miksi parhaat heittäjät ei heitä? Pelivalmius? Valmennus? Kapteenin auktoriteetti (väsymys?)?
 
Viestejä
37
Kyllä nyt on coach Lehtonen saanut pakan ja pelin todella sekaisin. Pelin jälkeen näki pressissä itse lähinnä kolmosten epäonnistumisen ainoana merkittävänä syynä. Muiden silmiin tuntuu piirtyneen kuva myös hengettömyydestä, taistelun puutteesta, 1-1-tilanteiden häviämisenä, irtopallot jäämisenä vastustajalle, puolustuksen jatkuvina kommunikaatiovirheinä ja heikkona pakkina ylipäätään yms.

Rotaatiosta on pudotettu Nyman ja Knihtinen, jotka eivät juhli pisteillä, mutta tuovat vauhtia, puolustusasennetta ja taistelua peliin - Knihtinen myös tuo levyihin voimaa. Pisteiden vähyyteenkin osin vaikuttaa kulmaan juoksijan rooli hyökkäyksessä, jolloin palloa ei juuri anneta kuin osana juoksukuviota syötettäväksi eteenpäin.

Varsinkin Gipin ja Kauniston ollessa yhdessä kentällä alkukauden yhtä vahvuutta eli nopeutta ja työntöä ei voi käyttää, kun eivät kerkeä mukaan. Ajoista ja floatereista tuli merkittävä osa pisteistä aiemmin, mutta nyt paintillä on liikaa lihaa tiellä. Asburyn ja Gipsonin nousu kaarellekaan ei auta tuomaan tilaa, kun niitä ei tarvitse seurata heittouhan puuttumisen vuoksi.

Kolmoset taas eivät ole takamiesten vahvuus, Hirvonen on tällä kaudella heittänyt kolmoset 26,3%:n tarkkuudella. Kaukiaisella 31,8%, mutta jättää usein heittämättä kenties uskalluksen puutteen vuoksi. Ykkösenä on muuten Knihtinen prosentilla 41,5%, mutta hänelle ei paikkoja pelata. Korihaita vastaan Gonzalvez heitti 1/8 kolmoset. Jossain vaiheessa peliä olisi voinut jo yrittää jotain muuttaa vaikka vanhoilla ja nopeammilla kuvioilla, kun systeemin toteutus selkeästi yski.

Pakko kyllä ihmetellä Kouvolan sanomien artikkelia korjausliikkeistä. Saldo "korjausliikkeiden" aikana otteluista on aika karu eikä nyt oikein pelikään näytä silmiini samalta kuin artikkelissa kerrotaan.

Ihmetyttää todella paljon myös, että ennen playoffseja mennään näin kapeaan rotaatioon ja ollaan penkitetty Nyman ja Knihtinen. Mielestäni ovat pelanneet ihan hyvin ja ennenkaikkea myös vahvalla asenteella ja taistellen, jota joukkue mielestäni tarvitsee kipeästi. Vaikuttaa ettei näille nuoremmille sallita kuin yksi virhe ja penkki kutsuu. Seniori- ja ulkomaalaisosasto saa kivittää ja hukkailla palloa vaikka kuinka ilman, että näin käy.
Tärkeää olisi myös, että nuorten itseluottamusta kasvatetaan ja heihin luotetaan - nyt vaikuttaa todella hankalalta playoffien suhteen. Pari loukkaantumista ja homma voi mennä pahasti reisille.

Ei nyt oikein lupaavalta vaikuta, kun koutsi tuntuu ummistavan silmänsä siltä, mitä muut näkevät. Täytyy kait vaan toivoa muiden kuten itsenikin olevan väärässä. Nyt touhu kuitenkin näyttää hengettömältä virkamieskoripallolta, mikä on kannattajalle kauheaa katsottavaa. Pataankin voi ottaa kunhan asenne on kunnossa ja taistellaan.
 

Hienosti

On kyllä hirveän näköistä Kouvojen peli tällä hetkellä. Lieneekö syy, että rahat loppu ja palkat maksamatta. Pelaajat tyytymättömiä. Olen kuitenkin pitänyt Jyriä kohtuu hyvänä valmentajana, mutta nyt kun katsoo Kouvojen pelaamista, niin siinä ei ole järjen häivää.

No mutta onneksi RKM sentään jaksaa provoilla ja rakentaa loistokkaita argumentteja muiden joukkueiden palstoilla, täällä kun häntä ei hirveesti näy. Vai onko RKM jo vaihtanut joukkuetta, kun Kouvot kyntää näin syvällä?
 
Viestejä
339
Onko tämä Lehtonen se RKM:n mainostama nuorten kehittäjä ja peluuttaja?
Varmaan on yhä edelleen, mutta taitaa valmennus nukkua nyt senkin osalta talviunta. Parasta koulutusta ja kokemusta nämä nuoret saavat KoriKouvoissa, IA-divarissa. Knihtisen, Nymanin ja Kaukiaisen kausi on I-divarissa jo päättynyt, joten nyt sekään ei rasita poikia, joten potkua ja intoa varmasti pojilla riittäisi. Onneksi sentään Saarijärvi on päässyt vauhtiin, joskaan hän ei tuo heittovoimaa hyökkäykseen riittävästi. Enemmänkin puolustuspelaaja.
Sekaisin on kuin sekahedelmäsoppa! Saapa nähdä koska uusi puheenjohtaja puuttuu joukkueen löntystelyyn?
 
Viestejä
37
Kolmikolle Nyman, Knihtinen ja Kaukiainen sekä samalla Kouvoille Puolustusvoimat järjesti bonusyllätyksen, kun päätti pitää kaikki kolme 12 kuukautta urheilujoukoissa lyhyemmän 6 kk sijaan. Muistaakseni palvelus päättyy piakkoin, mutta on varmaan ollut haasteellista pelata ykkösdivaria, Korisliigaa sekä retkeillä Santahaminaan palvelukseen. Kun muut viettävät lepopäivää, niin nämä saattavat olla vaikka metsäleirillä. Onneksi nuoret jaksaa, mutta ei se nyt kovin optimaalista ole. Lisäksi käsittääkseni ovat lähes aina maanantain treeneistä poissa eikä se ainakaan uusien kuvioiden sisäänajoa ja totuttelua Gipin tultua auttanut.

Ongelmaksi Toikkasen pari kuukautta tapahtuneen loukkaantumisen sekä Gipin tulon myötä on myös tullut se, että Korikouvot pelaa väkisin aivan eri peliysteemillä, kun ei ole edes yhtään varsinaista sentteriä. Käytännössä siellä pelattiin vauhtikoripalloa sen minkä jaksavat työntää. Pelikuviot olivat osin samoja alkukaudesta, mutta sitten mentiin aivan eri peleihin väkisinkin.

Saarijärvellä alkaa taas olla vauhtia, välillä tosin enemmän sitä kuin harkintaa. Välillä ajot menee niin huonoon sumppuun, että oikein hirvittää katsoa ja odottelen milloin sattuu taas leukaan.

Näiden nuoreten rooli on usein ollut myös tuo mystisen kulmajuoksijan paikka eli juoksevat kulmaan odottelemaan ja usein saavat odotella palloa turhaan. Nyt liikaa seistään katsoen mitä Gip tai Asbury tekee. Välillä intoutuvat ja saavat syötettyä ulos, mutta usein liian myöhään pitkän hieromisen jälkeen. Lopulta sitten Gontza ryhtyy tekemään omiaan, joka pitää kyllä joskus mukana pelissä, muttei niin pelejä oikein voiteta.

Loppupeleissä laajempi rotaatio ja aika ennen Gippiä ei ole kyllä ainakaan huonommin mennyt. Aika sekaisin on touhu - toivottavasti oikenee jotenkin.
 
Viestejä
395
Olen jo useamman pelin toivonut, että Mathews nostettaisiin takaisin kokoonpanoon. Meiltä uupuu tällä hetkellä kaaripeli, joten voisi tuoda siihen vähän vauhtia. Aluksi Asbury huiliin. Jos ei toimi, niin sitten Gip.
 
Viestejä
663
Jos valmentajaa ei kiinnosta, eikä pelaajia kiinnosta, niin ei kai ole väärin vaihtaa kesken kauden joukkuetta, jota kannatan? Jos vaikka Gullsin tai Karhun kelkkaan. Karhu/Kouvo, eikös tuo ole melkein sama asia?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös