Koripallo.com

Kouvot 2018-2019

Viestejä
341
Manskarista tietämättä mitään, niin kuvauksen perusteella melko samat ongelmathan kiikastavat kyllä Katajallakin tällä hetkellä Areenan kanssa. Harjoitteluun on sentään vanha urheilutalo kohtalaisen hyvin käytettävissä.

Uusi halli on onneksi tulossa ja sen osarahoituksesta, kuten Katajan elinmahdollisuuksista nykyisinkin, on isolta osalta kiittäminen sitoutunutta paikallista yritysväkeä, joka ei onneksi ole antanut otteluolosuhteiden haitata avokätisyyttään. Toivottavasti Kouvolassakin olosuhteiden kehittämisen tahtoa ja mahdollisuuksia riittää jatkossa. En jotenkin vaan silti usko että Lehtosella aivan surkeat resurssit ja olosuhteet olisivat olleet joukkuueen pyörittämiseen nykyisilläkin eväillä, mutta jos ei tarjolla oleva kuvio vastaa omia toiveita ja tavoitteita niin sitten ei.
 
Viestejä
18 187
Taitaa kuitenkin homma olla niin, että kun Lehtosen visio Euroopan valloituksesta ja jokavuosi kotimaan mestaruudesta taistelemisesta ei onnistunutkaan, kun rahaa yksinkertaisesti sellaiseen ei ole, niin mielenkiinto alkaa olla mennyttä.

Sen verran kunniahimoinenhan Jyri kuitenkin on.

Voihan se hallikysymyskin olla yhtenä painona vaakakupissa. Mutta eihän Kouvot seurana voi sitä ratkaista. Taitaa kuitenkin kaikki energia mennä nykyisin siihen, että edes jotenkin pysytään pystyssä. Ja taitaa niitä vanhojakin rästejä vielä olla kummittelemassa?
 
Viestejä
665
Pitkään olen jo suuni kiinni pitänyt, mutta eilisen konttaamisen jälkeen on pakko avata suu. Karmivaa katsottavaa on Kouvojen tekeminen. Pelistä toiseen. Saavutetut voitot on joko häntäpään pisteautomaateilta tai sitten loukkaantumisvaikeuksista kärsivistä joukkueista. Ainoa kovempi voitto koko kaudella taitaa olla Karhun kaato kotona.

Sideline ja Jermu tuolla jo aiemmin pohtivatkin, mitä pitäisi tehdä, tai onko mitään tehtävissä. Näyttää vaan pahasti siltä, että rahaa ei vain ole ja näillä mennään kauden loppuun ja ekan kierroksen tippumiseen asti. Eilen näytti jopa siltä, että Jyri hävisi tahallaan, kun pidettiin kotimaista viisikkoa kentällä, kunnes Nokia meni ohi ja menojaan. Ei aikalisää, ei vaihtoja???

Lehdessä kirjoitettiin, että hävitään kaikille isommille ja jotain pitäisi tehdä, mutta ei tiedetä mitä.
Kun joukkue on kasattu kauden alusta lähtien siten, ettei vahvuuksia ole, niin eipä tuossa juuri ihmettelemistä ole. Kolme saman paikan jenkkiä, joista yksi on täysi statisti, jota ei puolustus kiinnosta, yksi on hyvä puolustaja, mutta pirun ailahtelevainen hyökkäyspäässä ja yksi loukkaantumisista kärsivä ja vanhoilla meriiteillä mukana, niin mitä voi odottaa. Kotimainen kalustokaan kun ei meillä tähtipelaajia vilise.

Tälle kaudelle piti ison ja ilkeän muuttua nopeaksi ja heittäväksi, mutta kun meillä ei ole ketään isoa hakemassa puolustuslevyjä (ollaan sarjan huonoin joukkue puolustuslevyissä), niin nopeisiin harvoin päästään muusta kuin riistosta. Heittovoimaiseksi joukkueeksi meillä on harvinaisen vähän heittäjiä mutta silti heitetään, kuin joukkue olisi täynnä Curryjä. Kolmosten onnistumisprosentti on sarjan toiseksi surkein, mutta silti heitetään viideneksi eniten.

Toki kolmosia on pakko heittää, kun ei meillä ole sisäpeliä(kään). Asbury on toki hyvä, mutta liian pieni ja liian yksin korin alla. Ville ei ole moneen vuoteen enää viihtynyt korin alla ja Toikkanen on vain täytemies.

Ihmettelen yhä millä asein tämän joukkueen oletettiin menestyvän ja mistä taiottiin tavoitteeksi kotietu pudotuspeleihin. Meillä kun ei ole vahvuuksia. Ei sisäpeliä, ei kaukoheittovoimaa, ei levyrivoimaa. Tuoppi tiivisti asian melko hyvin Kouvolan Sanomissa: "Kouvoilla on heikompi takakenttä ja korinaluspelaaminen kuin sarjan kärkijoukkueilla. Tällöin vahva liike ja joukkuepelaaminen korkealla tasolla on ainoa mahdollisuus."
 
Viestejä
2 316
Kouvojen viime kausien menestyksestä voi aikamoisen osuuden pistää Ville Kauniston hankinnalle. Lienee sarjan kalleimpia pelaajia, mutta valitettavasti nyt alkaa ikä painaa ja tossu ei enää nouse. Taitaa Jyrikin tilanteen tunnistaa jättäytyy pois lahoavasta paatista.
Villen lopettaessa Kouvot asettuu joksikin aikaa playoffviivan alapuolelle ellei ulkomaalaisvahvistuksiin aleta taas panostaa niinkuin joskus Piiparin aikoina.
 
Viestejä
417
Osui Wikipediasta silmään, että Alexander Madsen aloittaa varusmiespalveluksen urheilujoukoissa huhtikuussa 2019? Saataisikohan Ale kevääksi rosteriin? Viime kaudella se oli jo lähellä.

Ja Wikipediassahan kaikki on faktaa
 
Viestejä
1 110
Hyvä peliliike Jyriltä. Ainut järkevä hankinta tässä vaiheessa olikin Möykky jonka hitsaitumista Jyrin taktiikoihin ei tarvitse sen kummemmin odotella.

Rahaa palaa mutta Köli Laaksosen viisivuotissuunnitelmassa saamme velat maksettua viidessä vuodessa. Hatullisen paskaa saa nykyinen pj (joka valittiin tehtävään isänsä meriiteillä) jonka aikana velka ilmeisesti pysyi samansuuruisena, viisi vuotta.
 
Viestejä
351
Nyt kun päävalmentaja Lehtonen miettii Gipson III paluun myötä pelitapamuutoksia, yksi miettimisen aihe on, että unohdetaanko sisäpelaajien tuplausyritykset vai harjoitellaanko sitä enemmän (oikeat pelaajat oikeille paikoille tuplauksessa), eritoten siitä syntyvää rotaatiota kannattaa harjoitella.Itse keksisin tuplauksen tilalle välillä jo jotain muuta, uutta.
Yleensä kun tuplaus epäonnistuu, vastustaja purkaa tuplauksen ja siirtää pallon nopealla syötöllä vastakkaiseen kulmaan tai laitaan missä vastustajan kolmospyssy virittelee jo heittoaan, joka jää liian pitkäksi aikaa ihan vapaaksi. Puolustaja tuota heittoa harvemmin ehtii häiritsemään tai riippuen pelaajasta, ei lähde edes yrittämään.
Amatööritouhua vai mitä, mutta kyllä apuvalmentajaa yleensä tarvitaan myös vierasotteluissa, toivottavasti tähän tulee myös pian muutos, kun uudet tuulet saapuvat Kouvolaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
32
Jyrin puheiden perusteella mielestäni on jokseenkin selvää, että Matthews lähtee jos joku. Hän on selkeästi heikoin lenkki Kouvojen jenkeistä puolustuspäässä eikä joukkuepelaaminen tunnu olevan miehelle täysin tuttu konsepti. Toisaalta E. C. saa kyllä heittokellon lopulla aina heiton ilmaan. Ehkä hänet voisi pitää viidentenä jenkkinä jatkossakin mukana?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös