Koripallo.com

Kouvot 2023-2024

Viestejä
829
Kouvoilla loistavaa koripalloa tällä hetkellä, vielä kun saataisiin edes pienen pieni ilon pilkahdus myös valmentajalle pelin jälkeiseen haastikseen. Pelaajat näyttää nyt nauttivan kentällä mutta, valmentaja haastattelussa kuin rikollinen poliisikuulustelussa ilman alibia. Sympatiaa tulee ainoastaan pienestä hymystä ”kiitos” sanan yhteydessä haastiksien lopussa.
En tiedä mitä pelejä olet katsonut, jos peli tällä hetkellä näyttää mielestäsi loistavalta. Ollaan alemmassa jatkosarjassa, jossa ei ole kovin kilpailukykyisiä vastustajia ja käytännössä jokainen ottelu pitääkin voittaa 20+ pisteellä, jos meinataan ylemmän jatkosarjan joukkueita vastaan pärjätä.

Toki voittosarake viimeisestä kymmenestä pelistä näyttää 9-1, vaikka Gipson on yhä sairastuvalla, mutta esim. viimeisen kolmen ottelun otteita ei tosiaankaan voi kuvata loistavaksi. Pyrintöä vastaan varsin vaisu ensimmäinen puolikas ja vasta toisella puolikkaalla tekeminen sillä tasolla, millä pitää olla. Lapualla kokonaisuutena todella huonotasoinen peli, jossa paljon kohellusta ja turhia menetyksiä ja Lapua pelasi tässä ottelussa hyvin vajaalla miehistöllä. Lahtea vastaan melko laiska ensimmäinen puolikas ja jälleen peli lähti rullaamaan vasta tauon jälkeen. Lisäksi heittopeli oli varsin surkeaa ja Lahdelta puuttui sekä Sajantila että Walker. Kaikissa kolmessa viimeisessä matsissa ollaan myös oltu huolimattomia pallon kanssa ja menetyksiä jokaisessa näistä peleistä oli aivan liikaa.

Jos siis katsoo vain kymmenen viimeisen ottelun voittosaraketta, otteluiden lopputuloksia, tai yksittäisiä hyviä jaksoja otteluiden sisällä (esim. kolmas jakso Pyrintöä vastaan), niin ymmärrän sanan "loistava" käytön. Jos puolestaan katsoo ketä vastaan on pelattu, millaisia kokoonpanoja on ollut vastassa, tai otteluja kokonaisuutena, niin ollaan mielestäni kaukana loistavasta. Näkemykseni mukaan tällä hetkellä tehdään vain tarvittava, eikä otteluissa olla skarppina lähellekään 40 minuuttia ja täten Jyrin loppukommentit on hyvinkin perusteltuja. Tämän viikon matseissa on ollut kaikissa paljon parannettavaa ja sitä parannusta todellakin tarvitaan, kun muutaman viikon kuluttua päästään pudotuspelejä pelaamaan.

Ja vaikka Jyri on selvästi sarjajärjestelmään ja alempaan jatkosarjaan joutumiseen pettynyt, niin kyllä sieltä kehujakin tulee, jos niihin on aihetta (esim. Loftonin astuminen esiin Lapualla, seitsemännen sijan varmistaminen ajoissa). Kehuja toki jakelee yleensä vasta pressissä, eikä pelin jälkeisessä haastattelussa. Ja toisaalta, kun ottaa huomioon Jyrin pilkkeen silmäkulmassa, sarkasmin, jne niin eikös nämä loppuhaastattelut ole olleet juurikin "taattua Jyriä"?
 
Viestejä
123
Kouvoilla loistavaa koripalloa tällä hetkellä, vielä kun saataisiin edes pienen pieni ilon pilkahdus myös valmentajalle pelin jälkeiseen haastikseen. Pelaajat näyttää nyt nauttivan kentällä mutta, valmentaja haastattelussa kuin rikollinen poliisikuulustelussa ilman alibia. Sympatiaa tulee ainoastaan pienestä hymystä ”kiitos” sanan yhteydessä haastiksien lopussa.
Hauska ja osuva kirjoitus.
Jykä on vanha konna.

Vanhojen pesukarhujen sukua, syttyy täyteen lentoon playoffeissa vasta.
 
Viestejä
777
Olen aiemminkin tämän kirjoittanut, että Kouvojen ongelma on ollut pelin ailahtelevuus ja se on johtunut joukkueen pelitavasta, mikä on ollut ajoittain kuritonta. Jännittää saa joka hetki, kun ei aina tiedä kuka seuraavan ratkaisun ottaa. Tilastollisesti joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta, mutta ei ehkä hirveän yleisöystävällistä.
Puolustuspelaaminen (paikka)ollut välillä aikamoista sekoilua. Tiedä sitten, mutta jotenkin siihen on tullut aggressiivisuutta lisää, mikä taas on positiivista, vai johtuneeko vain vastustajien heikkoudesta.
Jokaisella pelillä pitäisi olla aina merkitys. Voittava joukkue haluaa aina voittaa ja viihdyttää maksavaa yleisöä.

Nyt olisi loistava aika kosiskella lisää yleisöä, kun kouvolalaisen jääkiekkojoukkueen liigakausi on tämän kauden osalta päättynyt.
Voittava joukkue houkuttaa ja koukuttaa. Pallo on nyt Kouvoilla.
 
Viestejä
777
Tuohon voisi lisätä vielä, että
ulkomaalaispelaajilta kaipaisi lisää tasaisuutta ja mielellään samassa pelissä koko nelikolta. Siinä missä kaipaa tasaisuutta ja varmuutta ulkomaan avuilta, niin sitä kaipaa myös tietyiltä kotimaisilta pelaajilta.

Tällä kaudella Kouvojen pelitapa on poikennut aiemmista vuosista. Aiemmin kouvolalaisille oli tyypillistä vahva kaukoheittopeli (lähinnä kolmoset, hyvällä onnistumis %), nyt sitä ei ole vielä nähty). Nyt enemmän ajellaan korille, kukin vuorollaan.
Vapaaheitotkaa,eivät ole ollut joukkueen vahvuuksia ja se on vähän huolestuttavaa.

Kaikkia tarvitaan ja nyt on aika näyttää kuka on kuka, pian alkaa pudotuspelit ja kausi voi loppua tälläkin kertaa, ennen kuin lumet on sulanut.
Mielipiteitähän täältä on helppo heitellä, mutta se on jokaisen koripalloa seuraavan ja koripalloilusta pitävän oikeus.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
581
Kyllä Kouvojen hyökkäyspeli on jo jonkin aikaa perustunut ajoihin. Jo Pöllä ja Toikkanen olivat erinomaisia sealaamaan oman puolustajansa ajotilanteissa ja siitä on jo aikaa.
 
Viestejä
1 677
Kyllä Kouvojen hyökkäyspeli on jo jonkin aikaa perustunut ajoihin. Jo Pöllä ja Toikkanen olivat erinomaisia sealaamaan oman puolustajansa ajotilanteissa ja siitä on jo aikaa.
2021 alkaen on pelattu Jyrin hyrrää. Sitä ennen oltiin pitkälti kaukoheittojen varassa.
 
Viestejä
1 289
Tavoitteet jossain aivan muualla, niin mitäs näistä merkityksettömistä harkkapeleistä turhaa jaarittelemaan?
No eiköhän se kesäloma ala sielläkin ekan pleijarikierroksen jälkeen, jossei ei nyt mitään ihmeitä tapahdu
 
Viestejä
362
Sillä kahdella voitolla ei vaan saavuta vittuakaan.
Voi hyvänen aika kun siellä nyt kovasti joku kaihertaa. Kunhan Gipson vaan saadaan takaisin, niin Kouvot tulee menemään tällä kaudella todella pitkälle, haluttiin sitä Kotkassa tai ei. Kotka sen sijaan ei tule menemään.
 
Viestejä
777
Molemmat ulos ekalla kierroksella :D
Jos alemman jatkosarjan sarjataulukkoa oikein tulkitsin, niin Kouvot on varma pudotuspelijoukkue.
Toinen on joko Lapua tai KTP. Oli kumpi tahansa jatkoon pääsijänä, niin jatkopelit tulevat olemaan alemman sarjan kaksikolle erittäin haastavat. Vastassa on aika kovat joukkueet. Tosin, koriksessa kaikki on mahdollista, mutta...Toivotaan parasta, haasteita riittää jatkossakin.
Toivoa sopii, että kansa löytää katsomoihin.
 
Viestejä
417
Anna mun kaikki kestää. On vesivahinkoa, on joka kevät vuotavaa kattoa, on aivan järkyttävältä haisevaa WC-tilaa, on perkeleen ahdasta käytävää jos halli edes puolillaan, on luokatonta pukukoppia ja suihkutilaa vierasjoukkueelle+tuomareille ja nyt vielä jäätynyttä vesiputkea.

Mutta hei, se on ihan hyvä halli. T. Kouvolan Kaupunki.

Ps. Rempataanko jäähallia vaikka parilla miltsillä vaikka kaikki siellä onkin jo tip top?
Lisätään tähän listaan vielä koritelineen kiinnityspultti. Kappas, kun ei tullut koko paska katosta alas eilisessä matsissa.
 
Viestejä
777
Ilmankos ei biisoneilla perjantain pelissä heitot uponneet. ;)Koritelineen yläpultti melkein irti. Onneksi tarkkasilmäinen katsoja havaitsi tilanteen pelin jälkeen, kertoo tämän päivän Kouvolan sanomat (vaatii kirjautumista).
Vahingot olivat voineet olla pahat.
 
Viestejä
1 011
Nokia vastassa pudotuspeleissä ja Lehtonen luvannut lähes varmaa jatkoon menoa. Onko itseluottamus joukkueessa todella ja oikeasti näin korkealla?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös