Koripallo.com

KP.com mock draft peli

Viestejä
17
Vs: KP.com mock draft peli

Bostonin tilannetta tuli kyllä nyt jo jonkun verran mietittyä kun haluttiin päästä aloittamaan ja jäljellä olevasta 3 vaihtoehdosta minulle suostuttiin se antamaan, mutta voin kyllä myös vaihtaa sinun dallasiin tai jättäytyä pois jos haluatte mennä vanhalla porukalla
 
Viestejä
7 419
Vs: KP.com mock draft peli

Pili Roblex sanoi:
Bostonin tilannetta tuli kyllä nyt jo jonkun verran mietittyä kun haluttiin päästä aloittamaan ja jäljellä olevasta 3 vaihtoehdosta minulle suostuttiin se antamaan, mutta voin kyllä myös vaihtaa sinun dallasiin tai jättäytyä pois jos haluatte mennä vanhalla porukalla
Ei vaineskaan. Tarkoitus oli vain heittää vähän vitsiä.

edit. Tervetuloa foorumille ja tsemppiä draftiin!
 
Viestejä
17
Vs: KP.com mock draft peli

Okei, ei siinä mitään, ei taida olla mulla palstan inside läpät vielä ihan hallussa. Anyway, Boston tosiaan on valmiiksi mietitty, eli kun saa luvan aloittaa, niin kerron kuka on seuraava Anthony Bennett.
 
Viestejä
17
Vs: KP.com mock draft peli

Alkuun pitkiksi venyneet spekulaatiot Bostonin vaihtoehdoista - 1st pick valinta löytyy lopusta boldattuna. Vaikkei se tähän kuulukaan, niin mainitaan nyt silti alkuun että mielestäni yksi hyvin mahdollinen skenaario on että Boston vaihtaa ykköspickinsä johonkin sen kaliiberin ”vapaaseen” peluriin (Paul George? Melo?) että pystyy heti haastamaan kunnolla Cavsin.

2017 draftin kärjestä löytyy nyt poikkeuksellisen paljon syvyyttä, ja eri ”asiantuntijoiden” mielipiteitä yhdistelemällä voisi sanoa 10 pelaajan omaavan all star kaliiberin potentiaalin. No aiemmista drafteistä oppineena tuskin niitä nyt ainakaan paljoa viittä enempää syntyy tästäkään draftistä. Silti on selvää että joukosta erottuvat tässä vaiheessa nuo kymmenen niin lupaavaa 18-20 vuotiasta nuorukaista että tämänhetkinen ero kaikkiin muihin vaikuttaa selkeältä ja voisivat olla jossain toisessa draftissä top 3:ssa. Lisäksi nämä pelaajat ovat keskenään erilaisia ja top 10 tasainen. Sikäli lähtökohta on herkullinen.

Idän runkosarjan voittaneen Celticsin kannalta tilanteesta tekee vieläkin mielenkiintoisemman se että ihan parasta laatua ja syvyyttä draftista löytyy pelintekijäosastolta ja Bostonin mennyt kausihan sujui loistavasti perustuen keskeisimmän staran ei-ikäloppu pg Isaiah Thomasin ympärille (vikana aikoinaan varattu). Katastrofin ainekset ovat siis valmiina jos Boston käyttää ykköspickinsä starapointtiin. Jos Boston idän runkosarjan voittajana kuitenkin päättää käyttää järkyttävän onnistuneen 2013 treidin avulla 67 vuoden tauon jälkeen saamansa ykköspickinsä niin joukkueen nykyisiä tarpeita valinnassa painottaen vaihtoehdoiksi jäisi ehkä Isaac, Monk, Jackson, Tatum, ja meidän oma Lauri, joilla kaikilla on vielä omat selkeät heikkoutensa/riskinsä. Ykköspickiksi veikatuista pelaajista suljen pois liikaa härdelliä ja sotkua Celticsin hyvin toimivaan organisaatioon mukanaan tuovat Ballin (tulisi mukana faijakin) ja Jacksonin (laitettu huumausainekieltoon ja eihän siellä nba:ssa pelkällä kaurapuurolla voi mitenkään pärjätä) sekä tarpeen puutteen vuoksi Foxin ja Smithin. Ehkä melkeen kovimman potentiaalin omaavat Isaacin ja Ntilikinan suljen myös pois koska riskit ovat aivan liian suuret ykköspickillä kyseisiin pitkiin kehitysprojekteihin (pickillä yritetään nimenomaan haastaa Cavs eikä tehdä Bennettejä). Toisaalta miksi valita esim. Tatum kun viime kesänä hommattiin 3-pickillä jo saman paikan Brown?

Vaikka Laurikin olisi tietysti hyvä valinta tähän kohtaan, niin pitkän harkinnan, vaihtoehtoisten pelaajien haastattelun ja Thomasinkin kanssa palaveeraamisen jälkeen Boston varaa kuitenkin draftin parhaan lupauksen Markelle Fultzin. Moniin muihin verrattuna Fultz ja Thomas vaikuttavat fiksun asenteen omaavilta kavereilta. Fultz saa aloittaa Thomasin jämäminuuteilla ja hänelle myös sopivalla kakkospaikalla. Median spekuloinnit Thomasin tai Fultzin kauppaamisesta ja riidoista voivat alkaa seuraaviksi vuosiksi, mutta parivaljakko tulee pärjäämään yhdessä oikein loistavasti Bostonin takakentän tulevien vuosien staraduona. Fultzillakin on tietysti omat (vaihtoehdoista kuitenkin selkeästi pienimmät) heikkoutensa (surkee vapariprosentti, välillä huono difu, jämäjengi NCAA:ssa, vielä ujo). Kypsyys/IQ/päätöksentekokyky ei ikään nähden ole tulevan 2018 ykköspickin Luka Donciciin tasoa, mutta silti kyseessä on tämän draftin vasta 19v ensi maanantaina täyttävä, selkeästi kovin ja monipuolisin pallonpomputtajan poikanen, joka ainoana omaa ihan Westbrook tason potentiaalin. Kaverille mikään ei tunnu olevan mahdotonta: huikea 1on1, kovaa stara-ainesta muuvseissa, hyvä pelintekijä, ok kolkit, jopa donkkaa, ribaa, stiilaa ja blokkaa välillä ja mitat/nopeus/atleettisuus loistavat jotta potentiaali myös puolustussuuntaan on hyvä. Koska kaveri tosiaan omaa westbrook-tyyppiset pg-skoraamistaidot/potentiaalin, Bostonin ykkösstaran Thomasin tulevaisuuden roolin miettiminen ei kyllä missään nimessä ole aiheetonta. Spekuloinneista huolimatta valinta on lopulta kuitenkin helppo.

With the 1st pick in the 2017 draft the Boston Celtics select Markelle Fultz from Washington Huskies
 
Viestejä
943
Vs: KP.com mock draft peli

Vaikka Lakersilla eittämättä on viime vuosien pohjamudissa rämpimisen seurauksena kertynyt drafteista talenttia jonka ympärille rakentaa tulevaisuutta, olen päivä päivältä epävarmempi näiden nuorukaisten mahdollisuuksista kehittyä tähdiksi. Tällä hetkellä olen eniten innoissani Ingramista, mutta se johtuu lähinnä siitä, että hänen esityksiään on kerennyt näkemään vähiten, ja siten ei ole vielä kerennyt pettymään. Koska kenenkään varaan ei voi vielä laskea, kannattaa Lakersin varata paras pelaaja-mentaliteetilla, miettimättä ketä rosterissa jo on. Tämä on fiksua myös mahdollisten treidien kannalta. Toisaalta, esim Russellin ja Randlen puolustukseksi on sanottava, etteivät olosuhteen heidän lyhyiden NBA uriensa alussa ole olleet ideaalit. Surkean puolustuksen, Byron Scottin, Koben jäähyväiskiertueen ja kaiken muun kuran yläpuolelle kurjuuden syissä nostaisinkin johtajan puuttumisen, ja tämän hetken optimismin rippeeni kumpuavatkin juuri siitä, että ehkä värväämällä joukkueeseen johtajan, Russell, Randle ja kumppanit nostavat tasoaan merkittävästi. Ehkä kaiken heti mullistavaa johtajaa ei ole viisainta etsiä draftista, mutta koska mielestäni kaksi kiinnostavinta jäljellä olevaa pelaajaa ovat pointteja, katse kohdistuu heihin, siis Balliin ja Foxiin. Tai oikeastaan vain Balliin, ei tässä ole ollut kysymystäkään kenet varaan, halusin vain heittää Foxinkin nimen ilmoille, koska hän on aivan järjettömän siisti pelaaja, ja juuri sellainen joista tuppaa tulemaan henkilökohtaisia suosikkejani. Mutta...

With the 2nd pick in the 2017 NBA draft, the Los Angeles Lakers select Lonzo Ball from UCLA


Lonzo Ball tekee muut ympärillään paremmiksi ja hänen päätöksentekokykynsä kentällä on harvinaislaatuista. Ball tuntuu lähes aina tekevän oikean ratkaisun, oli se sitten nopean hyökkäyksen käynnistäminen, pelin rauhoittaminen, heitto, vapauttava syöttö tai pallon toimittaminen sinne josta hyökkäys seuraavaksi parhaiten etenee. Tuntuu, että Ball kliseisesti sanottuna näkee pelin pari syöttöä muita pidemmälle.

Fysiikaltaan Ball on ideaali NBA:han. Kokoa, vauhtia ja urheilullisuutta riittää molempiin päihin kenttää. Heitto on ruma mutta tarkka, ja kolkit osuivat NBA-etäisyydeltäkin. Syöttötaito ja nopean pelin johtaminen on aivan erityistä. Vaikka Ballin isä vaikuttaa sekopäältä ja saattaa aiheuttaa kiusallisia tilainteita, en ole tästä kovin huolissani, sillä Lonzo itse ei ole antanyt mitään merkkejä joista huolestua. Kaveri vaikuttaa epäitsekkäältä joukkuepelaajalta, mutta samalla hyvällä itseluottamuksella varustetulta vastuunottajalta. Edellä mainittu Fox dominoi Ballia NCAA Tournamentissa, joka tietysti hieman epäilyttää, mutta en vetäisi tästä liikaa johtopäätöksiä, sillä tämä oli hänen ehkä ainoa epäonnistumisensa koko kaudella ja Ball on antanut näyttöjä clutch-pelaamisesta ja tärkeissä paikoissa onnistumisesta. Ball ei ollut oma itsensä Kentucky-pelissä, enkä usko että tämä oli merkki siitä että Foxin kaltaiset super-atleetit ovat hänelle liikaa. Ball on itsekin erittäin urheilullinen.

edit: piti vielä kommentoida että en näe Ballin ja Russellin yhdessä peluuttamista ongelmana, päin vastoin! Russellin paras paikka saattaa joka tapauksessa olla SG, ja kokonsa ja avujensa vuoksi nämä kaksi saattavat toimia erittäin hyvin samalla back courtilla.
 
Viestejä
4
Vs: KP.com mock draft peli

Philadelphiassa oli ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen syytä hymyillä edes ujosti koripalloon liittyvien asioiden suhteen. Joel Embiid tuli, näytti ja valloitti kaikkien sydämet lyhyellä, mutta sitäkin kiimaisemmalla debyyttikaudellaan. Embiid näytti olevansa jo nyt tähtitason sentteri, joka parhaimmasssa tapauksessa tulee dominoimaan NBA:ta seuraavan kymmenen vuoden ajan. Toki samalla täytyy muistaa, että velikulta pelasi vain 31 ottelua, joten siitä, pystyykö hän pelaamaan koskaan ehjää täyttä kautta ei ole minkäänlaista varmuutta.

Koska pyrin aina positiivisuuteen, lähden liikkeelle siitä, että Embiid on täydessä tikissä pre seasonin alkaessa ja loukkaantumiset ovat pelkkä muisto vain. Seuraava mielenkiintoinen päätös on Ben Simmonsin suhteen. Brett Brown on useissa haastatteluissa sanonut peluuttavansa Simmonsia ensikaudella joukkueen pääallisena pelinrakentajana. Ja nyt siis ei puhuta mistään Lebronin tai Greenin tapaisesta syöttävästä isosta miehestä, vaan ihan ehdasta aidosta pointista. Phillyn takakenttä on joukkueen suurin yksittäinen heikkous, vaikka T.J MocConnell pelasikin mainion loppukauden ja osoittautui varsin käyttökelpoiseksi pelaajaksi tulevaisuutta ajatellen.

Tämän vuoden draftin kolmosvuoro on siitä ikävä, että minkä tahansa nimen varaan, joku pitää päätöstä vääränä. Olen nyt viime viikkoina tutustunut tämän draftin nuoriin pelaajiin ja kuunnellut useita podcasteja, joissa itseäni huomattavasti viisaammat miehet analysoivat eri pelaajia ja oma valintani on lopulta kuitenkin jopa aika selkeä. Josh Jacksonia pidetään yleisesti draftin kolmanneksi parhaana pelaajana, mutta itse en millään pysty ostamaan miehen ympärillä olevaa hypeä. Hyppyheitto on hirveä, vapaaheittoprosentti on huolestuttavan hyvä ja en ole ihan varma siitä, onko hän aivan niin hyvä puolustaja, kun moni tuntuu sanovan. De´Aaron Fox on hyvä pelinrakentaja, mutta hänen vahvuutensa ovat pallollisessa pelissä ja Simmonsin ollessa pääasiallinen pelinrakentajamme haemme ennemminkin pelaajaa, joka pystyy operoimaan jo ensi kaudella pallottomassa roolissa. Näin ollen jäljelle jää kolme nimeä, Malik Monk, Jayson Tatum ja Jonathan Isaac. Pidän kovasti Monkista, mutta omissa papereissani kolmospaikan pelaajista on NBA:ssa enemmän pulaa kuin takakenttäpelaajista, joten:

With the 3rd pick in the 2017 NBA Dradt, Philadelphia 76ers select Jonathan Isaac from Florida State

Omissa papereissani Isaac on tämän draftin paras kolmospaikan pelaaja. Moderni pelaajatyyppi, joka isokokoisena kaverina pystyy ilman suurempia ongelmia pelaamaan tulevaisuudessa myös nelospaikalla. Sulava heittäjä, joka pystyy skooraamaan monella eri tavalla. Pidän valintaa täysin idioottivarmana, sillä huonoimmassakin tapauksessa Isaac tulee olemaan Harrison Barnesin tapainen käyttökelpoinen pelaaja ja parhaimmassa skenaariossa hän on muutaman vuoden päästä tähdistöottelutason monipuolinen kolmos- ja nelospaikan kaveri. Simmons-Embiid-Isaac on loistava kolmikko tulevaisuutta ajattelen. Phillyllä ei ole vielä pakottavaa tarvetta menestyä ensi kaudella, mutta myöskään mitään syytä olla tahallaan huono ei ole ja uskoisin Isaacin olevan käyttökelpoinen pelaaja jo heti tulokaskaudellaan.
 
Viestejä
1 729
Vs: KP.com mock draft peli

King James sanoi:
Ota Mokeski vähe lepiä mjätääeeh?!?!
Yleisön pyynnöstä.

Äsken laadittu pitkä sepustus katosi bittiavaruuteen klassisen rookie-virheen myötä, kun olin epähuomiossa kirjautunut sisälle vain 60 minuutiksi ja Lähetä-nappia painaessa päädyttiinkin uudestaan kirjautumissivulle.

Alla tiivistelmä viestin oleellisesta sisällöstä, nyt siis ilman Taleb ja Nietzsche -viittauksia sekä yleistä avautumista Phoenix Sunsin kannattamisen toivottomuudesta.

- Rajoitetaan perusjoukko "Kaikki draft eligible pelaajat" pienempään osajoukkoon kriteerillä "varaus nelospikillä ei olisi ihan kammottava kurotus". Saadaan joukoksi Jackson, Tatum, Smith, Fox, Monk.

- Tiputetaan pois Monk. Ollakseen nelosvarauksen arvoinen pitäisi pystyä olemaan joukkueensa primäärinen pallonkäsittelijä, mikä college-uran perusteella vaikuttaa jotenkin vähän turhan kaukaiselta. Alimittaisella, puolustksellisesti rajoittuneella off-ball takurilla ei riittävästi arvoa tullakseen varatuksi näin korkealla, vaikka hyvä atleetti ja heittäjä onkin.

- Fox ja Smith kiinnostavat kovasti, mutta PG:n varaaminen tarkoittaisi Eric Bledsoen lähtölaskentaa, ja Suns tunnetusti osaa tasapainotella montaa korkean profiilin pointtia joukkueessan samanaikaisesti oikein kivuttomasti. Käytännössä Bledsoe pitäisi treidata siis draftipäivänä jotta pointtia viitsisi tuoda sisään ja tässä pelissä niin ei voi tehdä, joten ei lähdetä sinnekään.

- Jonathan Isaaciin olin jo iskenyt vähän silmäni - lähinnä Isaac, Bender, Chriss -etukentästä unelmoiden. Liikkuvuutta ja kokoa olisi ainakin ollut ihanasti. Edellä oli kuitenkin kuunneltu liikaa Nate Duncanin podcasteja, joten joudutaan miettimään muita vaihtoehtoja.

- Skoraavalla laiturilla, joka on vähän heittokyvytön, urheilullisesti keskinkertainen, kehno käsittelemään palloa/luomaan muille, parhaimmillaan hyökkäysessä nelosena mutta pakissa kolmosena ja puolustuksessa muutenkin vähän pliisu on jo nimi - TJ Warren. Ei sillä etteikö Tatumista voisi kehkeytyä parempi pelaaja, mutta siltikään ei houkuta näin korkealla, kun ollaan kuitenkin edes teoriassa etsimässä jonkinlaista superstarapotentiaalia.

- Jacksoninkin superstarapotentiaali on ehkä vähän kysymysmerkki, mutta onpahan sentään loistava urheilija, jota kiinnostaa molemmissa päissä kenttää. Heittoformi on vähän turhan aleksiakpasomainen omaan makuun, mutta plussaa toisaalta syöttötaidosta, jota Suns kaipaa kipeämmin kuin ehkä voisi kuvitellakaan. Ainakin jos tykkää katsoa hyökkäystä, jossa jokainen pallonhallinta ei pääty isolation-hypäriin kantapäät kolmosviivalla.

With the 4th pick in the 2017 NBA Draft, Phoenix Suns select Josh Jackson from Kansas
 
Viestejä
943
Vs: KP.com mock draft peli

Laitetaanpa väliin tämänhetkinen lista:

1 BOS - Pili Roblex: Markelle Fultz, pg, Washington
2 LAL - NCAA-jukka: Lonzo Ball, pg, UCLA
3 PHI - Herstein: Jonathan Isaac, sf/pf, Florida State
4 PHO - Mokeski: Josh Jackson, sf, Kansas
5 SAC - King James
6 ORL - Professori
7 MIN - banbanxaixai
8 NY - KebabRiisillä
9 DAL - hamahakkimies
10 SAC - King James
11 CHA - PeytonAtPrimeTime
12 DET - Gheorghe
13 DEN - WoB
14 MIA - NCAA-jukka
15 POR - L.S
16 CHI - Dreier
17 MIL - King James
18 IND - Tipper
19 ATL - Bobby Brown
20 POR - L.S
21 OKC - Professori
22 BRO - Achilles
23 TOR - jaakko1
24 UTA - Seisova paikka
25 ORL - Professori
26 POR - L.S
27 BRO - Achilles
28 LAL - NCAA-jukka
29 SA - Karismaattinen Donner
30 UTA - Seisova paikka
 
Viestejä
9 123
Vs: KP.com mock draft peli

Ois muutama pick! tarjolla ekalle kiekalle, Renavadiini pääsee hokemaan jotain seksistä nimeä tyyliin STAUSKAS STAUSKAS STAUSKAS / BUDDY HOLLY BUDDY HOLLY BUDDY HOLLY / PAPAGIANNIS PAPAGIANNIS PAPAGIANNIS!!!

DeMarcus Cousinsin aikakausi tuli päätökseensä viime kaudella ja nyt katsotaan eteenpäin täysin uusin silmin. Kausi 2017-2018 kannattaa tankata ihan wattuna, koska ensi kesänä Kings pitänee oman pickinsä suurella todennäköisyydellä. 2019 pitäisi sitten alkaa ehkä jo miettimään muuta, koska silloin pick taitaa lähteä johonkin Phillyyn taas vaihteeksi.

Rosterissa on tällä hetkellä vielä aika paljon löysää, mutta onneksi myös paljon nuorta voimaa joiden kautta lähteä uutta (ensimmäistä sitten Seksi Cee Webbin aikojen) nousua. Ja tämä nousu lähtee täysin koko organisaation läpituuletuksesta ja häviämisen/sekoilun kulttuurin kitkemisestä pois juuriaan myöten. Tai kuten Kramer sen muotoilisi, POISE COUNTS!!!

https://www.youtube.com/watch?v=HMJnWrKQeqY

Ketä rosterissa sitten on? Varataanko absoluuttisesti paras pelaaja (subjektiivinen asia) vai sopivin pelaaja tarpeeseen (vähemmän subjektiivinen)? Katsotaan ensin sopimustilanne ja sieltä löysät pois:

Rudy Gay - DONE -> Get the FUCK OUT! (Player Option käytössä, mutta optannee ulos siitä)
Tyreke Evans - DONE -> Get the FUCK OUT!
Darren Collison - DONE -> Get THE FUCK OUT!!!
Caron Butler - DONE -> GTFO!
Ty Lawson - DONE -> Periaatteessa voisi jäädä halvalla mentoriksi, mutta ei mielestäni sovi organisaation uusiin tuulin rapajuoppona. GTFO!!!
Isaiah Cousins - DONE -> Kesäliigaan
Jordan Farmar - DONE -> GTFO!

Arron Afflalo - 12,5 mil / 1 y jäljellä sopparia. Trade Bait!
Kosta Koufos - 8+ mil per kausi / 1y + 1y player option jäljellä sopparia. Pidetään, hyvä hinta! Toki jos jotain makoisaa tulee vaihdossa niin...
Garrett Temple 8 mil per kausi / 2yjäljellä. Pidetään, hyvä hinta!
Anthony Tolliver 8 mil / 1y jäljellä! Bargain deal! Pidetään, hyvä hinta! Toki tarjolla contenderille.
Langston Galloway 5 mil player option, taitaa lähteä lätkimään. Ihan hyvä ringinlaajentaja, jos jollain 8 mil saa.

Sitten sitä pidemmän tähtäimen potentiaalia omaavaa sakkia:

Eliitti -

WCS 1+1 team option jäljellä huokeaa sopparia! Etukentän BEAST KEEPER!!!
Buddy Hield 1+2 to jäljellä huokeaa rookie sopparia! We here talking about Franchise player!!!
Skal Labissiere - 1+2, I wanna see more of this kid!

To be assessed -

Ben McLemore - RFA ... Näyttää ja tuntuu Ray Allenilta, mutta ei vaan ole sitä. Aika paljon on saanut näyttää osaamistaan ja vaikka siellä on Cousins ollut häiritsemässä niin en tiedä. Jotenkin tuntuu, ettei Benillä vaan ole sitä. Buddy Hield paljon samantyyppinen pelaaja, joten onko käyttöä. McLemoren hinta voi käydä liian korkeaksi Kingsille.

Georgios Papagiannis - 1+2to, Varmaan vielä liian aikaista sanoa mitään tämän kreikkalaisen osalta. En ole fani, mutta eiköhän Sakramentti vielä miehelle mahkuja anna.

Malachi Richardson - 1+2to, Malachi oli lukemani perusteella positiivinen yllätys viime kaudella, defensive minded wing player. Jatketaan kehittämistä, roolipelaajapotentiaalia.

???? -

Bogdan Bogdanovic - Koska The Big Bog saapuu Valtoihin? Natural SG, joka voi operoida myös SF.

Periaatteessa joukkueella on johtava iso WCS, jolle myös hieman backupia Skalin ja Papagianniksen muodossa + Kosta, Tolliver mentorina. Wing playereita ja heittäjiä on Buddy-Malachi-Temple + mahd. McLemore ainakin. Kaksi tarvetta nousee yli muun, pelintekijä ja STRETCH 4.

Toisin sanoen draftataan paras pointti tai Lauri Markkanen. Sinällään hieman kismittävä paikka, että 10. pickillä tuskin on Markkasta tarjolla, mutta voi olla vielä hyviä pelintekijöitä. Sitten on tietenkin vielä Jayson Tatum, joka olisi kenties draftin paras pelaaja vielä boardilla + täydentäisi Buddy Hieldiä laituriosastolla vahvuuksillaan.

Ensimmäisenä eliminoin yhtälöstä Lauri Markkasen. En usko, että miehen suomalainen mentaliteetti tuo mukanaan sitä johtajuutta, jota Kingsin locker room tulevina vuosina kaipaa. Hyvä "kevinlovemainen" kolmosoptio, mutta ei mikään game changer + joukkueella on ison pään prospekteja jo kolme.

Seuraavaksi eliminoin PG-osaston pelaajan, koska niitä pitäisi vielä olla tarjolla 10. pickillä. DeAaron Fox olisi muuten jees, mutta ei kiinnosta uusi Elfrid Payton.

Onko Jayson Tatum vatipää vai work ethic master? Kaikki raportit kertovat hänen olevan draftin työteliäin gym rat. I'm sold. Tatum, Tatum, Tatum. It's Tatum. Tatum.

With the 5th pick in the 2017 NBA Draft, Sacramento Kings select Jayson Tatum from Duke
 
Viestejä
278
Vs: KP.com mock draft peli

Orlando Magic tuntuu junnaavan paikallaan vuodesta toiseen. Periaatteessa joukkueella on varsin kiitettävä määrä nuoria, kehittyviä pelaajia, mutta kukaan heistä ei omaa potentiaalia nousta staraksi. Tässä vaiheessa Magicin rakennuspalikoina voitaneen pitää Aaron Gordonia, Evan Fournieria, sekä Elfrid Paytonia, joista kenelläkään merkittävää tason nostoa ei lähiaikoina ole tapahtunut. Lisäksi joukkue on täynnä ihan kelvollisia kavereita kuten Vucevic, Ross ja Biyombo, unohtamatta Mario Hezonjaa, jolla ei myöskään NBA ura ole kovin kummoisesti lähtenyt käyntiin.

Orlandolla ei siis ole huutavaa tarvetta millekkään pelipaikalle, mutta lähtenevät silti etukäteen hakemaan apua kolmos paikalle, sillä kukaan kolmikosta Fournier, Ross, Hezonja ei ole parhaimmillaan kolmosena, vaikka hetkittäin pystyvät sillä paikalla pelaamaan. Mitä Orlando kuitenkin eniten tarvitsee, on pelaaja, joka omaa tähti potentiaalin, sekä pystyy itsekseen luomaan pisteitä taululle joko itse skoraamalla, tai löytämällä vapaan joukkuekaverin. Eli siis best player available ajatuksella lähden tässä nyt leikkiin mukaan. Jayson Tatum oli ehdottomasti ykkösvaihtoehtoni Orlandoon, mutta King James haistoi saman tähtipotentiaalin juuri edellä. Siten...

With the 6th pick in the 2017 NBA Draft, the Orlando Magic select De'Aaron Fox from Kentucky

Fox mielestäni omaa jäljellä olevista pelaajista suurimman potentiaalin. Ehkä nopein pelaaja draftista sitten John Wallin, joka antaa hänelle mahdollisuuden ajaa korille niin 1v1 tilanteissa, kuin pick and rollista. Lisäksi Foxista voi tulla erinomainen puolustaja ajan kanssa, kunhan saa hieman massaa hintelään vartaloonsa. Joukkuekavereiden löytämisessä on vielä hieman parannettavaa, mutta Fox ei missään nimessä ole mikää musta-aukko, vaan löytää syöttöjäkin kiitettävästi. Edelleen nopeus mahdollistaa huiman potentiaalin tällä saralla. Heittämisessä hänellä on vielä tekemistä, mutta 74% vapariprosentti, sekä ihan hyvän näköinen heittotyyli ovat hyviä merkkejä tulevaisuuden kehitystä ajatellen. Lisäksi keskimatkan hypärit osuvat myös kohtuullisesti, joten en millään jaksa uskoa ettei heitto kehittyisi ajan kanssa a'la Elfrid Payton.

Josta sitten päästäänkin itse Fox-Payton ristiriitaan. Päädyin lopulta valitsemaan Foxin Paytonista huolimatta, sillä best player available systeemin olevan Orlandolle paras tähän paikkaan, sillä tulevaisuuden alpha dogia ei joukkueesta vaan tällä hetkellä pysty kaivamaan esille kirveelläkään. Ja vaikka kuningas jaakko edellä kutsuikin Foxia seuraavaksi Paytoniksi, en itse loppujen lopuksi näe mitään muuta yhteistä pelaajien välillä kuin heikohkon heittotaidon, sekä kyseenalaisen hiustyylin. Fox on valovuoden Paytonia edellä nopeudessa, sekä ponnistus voimassa. Lisäksi Fox on huomattavasti taitavampi viimeistelijä korin alla, pääsemään vapaaheitto viivalle, sekä säkittämään keskimatkan hypärin aina silloin tällöin. Paytonilta ei myöskään löydy samanlaista 1v1 taitoa hyökkäyksessä, mitä Fox meille yliopistossa esitti. Eli kauttaaltaan paljon parempi prospect, josta voi ihan hyvin tulla John Wall-mainen stara joukkueelle.
 
Viestejä
34
Vs: KP.com mock draft peli

Pelin piti olla selvä ja jonkun kolmikosta Isaac-Jackson-Tatum piti matkata seiskavuorolla Minnesotaan, mutta mitä vielä.



Jostain luin, että tämä varausvuosi olisi kahdeksan hevosen kisa. Tuosta kahdeksikosta pöydällä vielä ovat Malik Monk ja Dennis Smith.

Case for Monk:
+ Timberwolves kaipaa heittäjiä joukkueen hallitessa liigan spacing-tilastojen väärää päätyä
- Alimittainen kakkospaikalle, NBA-tason puolustaminen ei luonnistu
- Joukkueessa on jo yksi kappale Zach LaVinejä ja kaksi on liikaa

Case for Smith:
+ Steal of the Draft -potentiaalia muiden pointtien kerätessä otsikot; synnynnäinen skoraaja
- D-#
- Rubio, Kris Dunn, Tyus Jones: pelintekijärotaatio saatiin jo kasaan viime vuoden draftissa

Käytyäni keskusteluja coach Thibideaun kanssa päädyimme jättäytymään pois kahdeksan hevosen lähdöstä. Joukkue ei kaipaa pientä takamiestä kyseenalaisella puolustuspään hallitsemisella.



Aika siirtyä kakkoslähtöön! OG Anunoby, Zach Collins, Harry Giles, Justin Jackson, Lauri Markkanen, Frank Ntilikina, Justin Patton ovat nimiä, jotka herättävät board roomin mielenkiinnon.

Ntilikina tipahtaa heti kättelyssä samaan syssyyn Smithin kanssa PG-position ollessa jumissa. Wolves haluaa päästä jo pikkuhiljaa haistelemaan pitkästä aikaa pleijareiden tunnelmaa ja Rubio on rookie-ykköspointtia huomattavasti parempi ratkaisu tämän tavoitteen saavuttamiseksi.
Anunobylla on NBA:hankin poikkeuksellinen siipiväli raajoissaan, mutta näytöt pelikentiltä ja loukkaantumishistoria eivät oikeuta seiskavaraukseen.
Giles on entisenä ykkös-recruitina tuttu nimi, mutta katastrofaalinen college-kausi isojen loukkaantumisten jäljiltä tekee varaamisesta mahdotonta joukkueelle, joka hakee varmaa osumaa.
Justin Jackson olisi valmis paketti SF-paikalle, mutta 22 vuoden ikä antaa rajoitteensa kehittymiselle ja NBA-tason puolustaminen on kysymysmerkki.
Patton on mielenkiintoinen raaka talentti, mutta menestystä haikailevalle joukkueelle usean vuoden projektin ottaminen joukkueeseen tuntuu hölmöltä tällä varausvuorolla.

Case for Zach Collins:
+ Riparit, puolustus, hyökkäys = all-around hyvä pelaaja
- Hyvin maltillinen rooli Gonzagassa

Case for Markkanen:
+ Poikkeuksellinen heittokäsi
+ Välitön vaikutus joukkueeseen
- Pystyykö puolustamaan NBA:ssa vai pelataanko ulos kentältä?
- Ei pysty hallitsemaan levyä NBA:ssa


With 7th pick in the 2017 NBA Draft, the Minnesota Timberwolves select Lauri Markkanen from Arizona

Jos Wolvesin tavoitteena on löytää SF tai PF, joka pystyy puolustamaan ja levittämään kenttää, näen että jäljellä olevista vaihtoehdoista Markkanen on varmin instant upgrade nykyjoukkueeseen. Zach Collins on hyvä pelaaja, mutta penkkiroolissaan Gonzagan viime kauden junassa näytöt ovat lopulta vajavaiset ja mies voi helposti jäädä liian tasapaksuksi isossa liigassa. Markkasen heittokäsi varmistaa, että rooli löytynee worst case scenariossakin joukkueesta ja Rubio-LaVine-Wiggins-Markkanen-Towns -viisikko on paperilla hyökkäyspäähän loistava.

Joukkueen huoleksi jääkin Laurin myötä kyseenalaiseksi jäävä puolustuspelaaminen, johon joukkue kaipaa vapailta markkinoilta PJ Tuckerin kaltaista pihkatappia vastustajan lebroneja ja kawheja vastaan.



Melko aikaisin tuli nyt Markkanen napattua, mutta omaan silmään sopii Wolvesin rosteriin Monkia tai Collinsia paremmin! :-* Jään innolla odottamaan, miten mock draft etenee!
 
Viestejä
50
Vs: KP.com mock draft peli

Seuraavaana kellossa olisi Knickerbockers aka New York Knicks. Knicksien superteamilla selvittiin idässä yhdenteentoista sijaan (31-51 recordilla). Eli aikalailla vihkoonhan tämäkin kausi meni niihin odotuksiin nähden, joita kasailtiin syssyllä. Kausi pähkinänkuoressa: Melon trade-huhuilua usean kuukauden ajan, Oakley&Dolan draamaa, Rosen yllätyskotivierailu pelipäivänä, Noahille annettu yltiöpositiivinen 74:n miljoonan soppari sekä Porzingisin julkinen närä organisaatiota kohtaan kauden jälkeen.

Voisi olettaa ,että kesän aikana joukkueessa tulee tapahtumaan muutoksia. Anthony-trade on jo melkein kirkossa kuulutettu Jacksonin puheiden perusteella , mutta millainen paketti on tulossa Manhattanille vaihdossa? Myöskin Rosen re-signaaminen on omissa silmissäni melko epätodennäköistä polvileikkauksen (taas) ja herran palkkavaatimuksien takia. Todettakoon, että olisi myös niin Knicks-henkinen ratkaisu maksaa Derrickille +100 miljoonaa seuraavasta 4 vuodesta sillä oletuksella, että hän palaa MVP -tasolleen. Rookie- sentteri Hernangomez pelasi Noahin loukkaantumisen jälkeen kohtuullisen hyvää korista, mutta isossa kuvassa en näe hänestä nousevan roolipelaajaa kummoisempaa peluria ainakaan lähivuosina.

Knicksien pitäisi lähteä varaamaan draftista pointtia (ainakin tässä vaiheessa, kun ei tiedetä mitä Carmelosta saadaan). Tällä hetkellä silmään osuu ainakin yksi vapaa:

With the 8th pick in the 2017 NBA Draft, the New York Knicks select Dennis Smith from NC State

Kyseessä siis erittäin urheilullinen pointti, joka toisi tarvittavaa atleettisuutta Knicksien riveihin. Hän omaa myös luonnollista johtajuutta, mitä vaaditaan Knicksien sekalaisessa organisaatiossa. Kaverin suurin kehityksen kohde on hyppyheittäminen, mikä on ailahtelevaa tällä hetkellä. Pääsee mukavasti renkaalle ja vapariviivalle agressiivisen pelitapansa ansosta. Kaverissa löytyy upsidee jopa all-star pointiksi.

Smith ei välttämättä ole sopivin kolmiohyökkäykseen ,jossa pointilta vaaditaan heittotaitoa ja palloscreenejä ei tule jatkuvalla syötöllä. Vahvuudet ovat avoimella kentällä ja juuri pick n rollissa. Toivottavasti Knicksit lähtisivät modernisoimaan pelikirjaansa kesän aikana, jolloin pelien voittaminenkin helpottuisi ja pleikkarit eivät olisi tavoittamattomissa jo helmikuussa.


1 BOS - Pili Roblex: Markelle Fultz, pg, Washington
2 LAL - NCAA-jukka: Lonzo Ball, pg, UCLA
3 PHI - Herstein: Jonathan Isaac, sf/pf, Florida State
4 PHO - Mokeski: Josh Jackson, sf, Kansas
5 SAC - King James: Jayson Tatum, sf , Duke
6 ORL - Professori: De`Aaron Fox, pg , Kentucky
7 MIN - banbanxaixai: Lauri Markkanen, pf , Arizona
8 NY - KebabRiisillä: Dennis Smith, pg , NC State
9 DAL - hamahakkimies
10 SAC - King James
11 CHA - PeytonAtPrimeTime
12 DET - Gheorghe
13 DEN - WoB
14 MIA - NCAA-jukka
15 POR - L.S
16 CHI - Dreier
17 MIL - King James
18 IND - Tipper
19 ATL - Bobby Brown
20 POR - L.S
21 OKC - Professori
22 BRO - Achilles
23 TOR - jaakko1
24 UTA - Seisova paikka
25 ORL - Professori
26 POR - L.S
27 BRO - Achilles
28 LAL - NCAA-jukka
29 SA - Karismaattinen Donner
30 UTA - Seisova paikka
 
Viestejä
7 419
Vs: KP.com mock draft peli

Mavs lähti kauteen 2016-17 ilman sen suurempia haaveita ja avasi kauden 4-17, minkä jälkeen tervehenkinen joukkue olisi keskittynyt suoraan pohjustamaan tulevaisuutta. Lännen keskikastin yleisesti surkea kausi kuitenkin johti siihen, että Mavsin pudotuspelihaaveet olivat vielä teoriassa elossa maaliskuun(!) alussa ja tyhjänpäiväisillä voitoilla menetettiin saumat parhaisiin varausvuoroihin (Cubanin puheet tahallisista tappioista viittaavat vain aivan loppukauteen).

Pidemmän aikavälin suunnitelmiin sopivia palasia joukkueelta löytyy korkeintaan seuraavasti. RFA-sentteri Nerlens Noel on alimittainen naulannysä, johon Mavs aikoo ripustaa hattunsa jatkossa ja jolle tullaan maksamaan rajusti ylihintaa potentiaalista. Harrison Barnes (coach Carlislen rotaatiossa aloituksen iso laituri) ja Wes Matthews ottavat pitkillä ja kalliilla sopimuksillaan kiinnitykset laituripaikoille. Jostain syystä alimittaiselle PF Dwight Powellillekin on annettu pitkä ja kallis sopimus, vaikka on varmaa, ettei hänestä ole Nowitzkin manttelinperijäksi. SG Seth Curry, SF Dorian Finney-Smith ja PG Yogi Ferrell olivat iloisia ja ilmaisia yllätyksiä, mutta valitettavasti niin rajallisia, että tuottanevat lopulta vain karvaan pettymyksen. Jose Juan Barea, Devin Harris ja Salah Mejri ovat asiallisia tyyppejä, mutta ulkona liigasta sitten, kun Mavs seuraavan kerran voittaa kolme matsia putkeen. Nowitzki on Nowitzki, mutta valitettavasti Nowitzki ei enää ole itsensä.

Mavericksin seurajohdossa on vihdoin lakattu rakentelemasta pilvilinnoja ja tekohengittämästä joukkueen rosteria mitä ihmeellisimmillä yrityksillä Nowitzkin viimeistä playoff-joutsenlaulua varten. Erilaisten muka peliliikkeiden myötä joukkue on vuodattanut itsensä lähes kuiviin oikeista NBA-tason talenteista ja kauden päättyessä rosterista yli puolet koostui pelaajista, joita ei ole koskaan varattu NBA:han (oikeasti: kahdeksan 15:sta "undrafted"-statuksella). Joukkue tarvitsee siis kipeästi lisää huipputason lahjakkuuksia tuomaan edes hieman profiilia erilaisista huutolaisista koottuun nimilistaan.

Draftin nimikkäimmästä kärjestä jäljellä ovat vielä Malik Monk (SG, 6'4", 197 lbs, 19.3 yrs, Kentucky), Frank Ntilikina (PG, 6'5", 170 lbs, 18.8 yrs, kansainvälinen) ja Zach Collins (PF/C, 7 ft, 230 lbs, 19.6 yrs, Gonzaga).

Collins väläytteli hetkittäin äärimmäisen kirkkaasti Gonzagan penkiltä ja saattaa olla todella kova luu joskus tulevaisuudessa, mutta Mavsilla ei yksinkertaisesti ole varaa perustaa organisaation kannalta elintärkeää varausta yhteen "14, 13 ja 6 blokkia"-tilastoriviin Final Fourissa. (*)

Kiistattoman lahjakas Ntilikina ("se lausutaan nilikiina") on draftin huippunimistä nuorin ja ulottuva kuin nälkävuosi. Heittää ja syöttää, ymmärtää peliä ja puolustaa, mutta on epävarma pallonkäsittelijä ja ainakin parin vuoden päässä siitä, että tiedetään edes vähän, missä ollaan menossa. (**)

Jäljelle jää Monk.

Tai siis, tarjolla on yksi yliopistokoriksen äkkilämpimimmistä ja räjähtävimmistä korintekijöistä. Kaukoheittäjä, joka nousee korkealle (42 tuuman pomppu!) ja juoksee kenttää. Tekee koreja suurella volyymillä, mutta ei pakota huonoja heitonvalintoja. Hallitsee myös epämuodikkaan puolietäisyyden heittopelin, jolle on Mavs-paidassa käyttöä. Osaa tarvittaessa heittää lobeja lähestyessään koria -- välttämätön taito, jos meinaa pelata Noelin kanssa. Snadisti alimittainen, mutta kompensoi sitä nopeudella, pompulla ja voimalla. Vähän ponneton puolustuksessa, mutta kaikki edellytykset parantaa tasoaan. Ei ole oikea pelinrakentaja, mutta ei coach Carlisle muutenkaan antaisi autonavaimia yhdellekään näistä jonneista. Sen sijaan fiksulle ja taitavalle heittäjälle on Mavsin hyökkäyksessä aina tilaa ja mahdollisuuksia.

Eihän tästä taida olla loppujen lopuksi epäilystäkään...

With the 9th pick in the 2017 NBA Draft, the Dallas Mavericks select Malik Monk from Kentucky.



1 BOS - Pili Roblex: Markelle Fultz, PG, Washington
2 LAL - NCAA-jukka: Lonzo Ball, PG, UCLA
3 PHI - Herstein: Jonathan Isaac, SF/PF, Florida State
4 PHO - Mokeski: Josh Jackson, SF, Kansas
5 SAC - King James: Jayson Tatum, SF, Duke
6 ORL - Professori: De`Aaron Fox, PG, Kentucky
7 MIN - banbanxaixai: Lauri Markkanen, PF, Arizona
8 NY - KebabRiisillä: Dennis Smith, PG, NC State
9 DAL - hamahakkimies: Malik Monk, SG, Kentucky
10 SAC - King James
11 CHA - PeytonAtPrimeTime
12 DET - Gheorghe
13 DEN - WoB
14 MIA - NCAA-jukka
15 POR - L.S
16 CHI - Dreier
17 MIL - King James
18 IND - Tipper
19 ATL - Bobby Brown
20 POR - L.S
21 OKC - Professori
22 BRO - Achilles
23 TOR - jaakko1
24 UTA - Seisova paikka
25 ORL - Professori
26 POR - L.S
27 BRO - Achilles
28 LAL - NCAA-jukka
29 SA - Karismaattinen Donner
30 UTA - Seisova paikka



Omien ennakkoluulojen ruodintaa:

(*): Valitettavasti saan vakavia Travis Knight -flashbackejä Collinsista. Kyse on todennäköisesti vain yhdennäköisyydestä ja ennakkoluuloista, mutta jättisopparia/varausta edeltävä "jotain väläyksiä, vähän oikeita näyttöjä"-asetelma vahvistaa mielikuvaa.

(**): Ntilikinan valkkaaminen saattaisi oikeasti nostattaa Mavs-fanit mellakkaan, jossa huudetaan "RODRIGUE BEAUBOIS!!!" ja poltetaan American Airlines Center maan tasalle.
 
Viestejä
9 123
Vs: KP.com mock draft peli

vivek.jpg


Kik Jams + Vivek = Erikseen erinomaiset, yhdessä ylivertaiset.

Kings master plan onnistui täydellisesti ja joukkueen hyppysiin tipahti 10. vuorolla Lottery-tason PG.

With the 10th pick in the 2017 NBA Draft, the Sacramento Kings select Frank Ntilikina from France

- Jo hyvä heittämään
- Puolustusekspertti
- PG vaistot ovat olemassa
- Uniikki talentti

Worst case scenariokin on parempi kuin Dante Exum, joten what is not to like? Näillä mennään:

PG: Weteraani / Ntilinka
SG: Buddy / Temple / Malachi
SF: Tatum / Afflalo / McLemore (?)
PF: Skal / Koufos / Tolliver
C: WCS / Papagiannis

21-61 ja Lottery kutsuu taas ensi kesänä! Nerokasta!
 
Viestejä
943
Vs: KP.com mock draft peli



Ärsyttikö mun pienillä kirjaimilla laitetut pelipaikkatunnukset? Parempi kyllä noin, kiitos korjauksesta!

Mielenkiintoisesti edennyt toistaiseksi. Jännää, että vaikka top 10 aika lailla sama kun monissa muissakin mockeissa, niin järjestys on ihan eri.
 
Viestejä
33
Vs: KP.com mock draft peli

Makustellaas hieman Hornetsin pickkiä alkuun.

Valitaan pelaaja täysin sulkemalla pois muut vaihtoehdot. Mockeissa seuraavana tarjolla olisi Gonzagan Collins (PF/C), Hornetsilta kuitenkin isoja löytyy jo Plumlee, Kaminsky ja Zeller. Plumlee Hornetsin isojen miesten 'topdog', 3 kautta jäljellä ja 12,5milliä joka kaudesta. Kaminskylla 17-18' varsinaisen sopparin viimeinen, kuitenkin 18-19' vielä joukkueen optiolla 3,6milliä. Tällä hetkellä vaikuttaa no brainerilta jättää käyttämättä noinkin halpa sopimus. KAMINSKY SEALED. Zellerillä taskussa ensi kaudeksi 12millin soppari jonka jälkeen vielä 3sopimusvuotta jäljellä, viimeisen ollessa mukawa 15miltsiä.... kuka vittu haluaa Zellerin tuolla rahalla ottaa ? HEH HEH. ZELLER NO WAY. 4x big white man ? EI IKINÄ ! Collins OUT

Tarvitaanko kolmospaikan pelaajaa ? Batum, MKG, M.Williams. Vievät capista sopivan 50milliä yhteensä per kausi, ehkä sittenkin SF:n perään nyt ?. OK ei tarvita, simple as that.

Quarterback: Kemba riittänee, ei ole juuri nyt tarjolla ketään 'mukawa omistaa' pointtia enään. Free agenteista tai myöhemmiltä kierroksilta löytyy varmasti hyvä lepuuttaja Kemballe.

Herkuttelua vuorossa, SG-osastohan Hornetsilla todella kapea, Lambilla ja Bellinellillä viimeiset kaudet lähdössä käyntiin eikä tuolle pelipaikalle ketään muuta tarjolla. Mikäs sen parempaa kuin päästä MJ:n tarkkailevan silmän alle, kaksi vaihtoehtoa boardilla tähän on Louisvillen Mitchell ja Duken Kennard.

Mitchell: 20v, 191cm. 15,6ppg.

Kennard: 20v, 198cm, 19,5ppg

Ei tarvitse MJ katsoa kuin height ja ppg niin pickki mintissä. NO FUCKING BRAINER:

With the 11th pick in the 2017 NBA Draft, the Charlotte Hornets select SG Luke Kennard from Duke
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös