Koripallo.com

KP.com mock draft peli

Viestejä
52
The Brooklyn Nets have traded Allen Crabbe, the No. 17 pick in the 2019 NBA Draft and a protected first round pick in 2020 to the Atlanta Hawks for Taurean Prince and a 2021 second round pick.
The Nets now have two max contract slots in free agency.
Atlanta now owns the eighth, tenth and 17th picks in the draft.


Pickit hieman muuttuivat äskettäin. Päivitetään listalle?
 
Viestejä
2 333
Pickit hieman muuttuivat äskettäin. Päivitetään listalle?
Päivitetään.

Ehdin hiukan katsella tuota Netsiä alkuviikosta ja pähkäilin, että eipä tuolla jengillä ole selkeitä intressejä tässä draftissa - joten ei yllätä pickin myynti ainakaan näin jälkiviisauden näkökulmasta.

1. NOP - intro / Vitalstatistix - Zion Williamson
2. MEM - Vitalstatistix - Ja Morant
3. NYK - Berliininmunkki - RJ Barrett
4. LAL - Tipper - Darius Garland
5. CLE - King James
6. PHO - munkkalainen
7. CHI - Juzo
8. ATL - munkkalainen
9. WAS - professori
10. ATL - munkkalainen
11. MIN - Trancey
12. CHA - Vitalstatistix
13. MIA - Achilles
14. BOS - Funckwan
15. DET - King James
16. ORL - professori
17. ATL - munkkalainen (Vitalstatistix?)
18. IND
19. SAS - Achilles
20. BOS - Funckwan
21. OKC- Funckwan
22. BOS - Funckwan
23. UTA - Juzo
24. PHI - Juzo
25. POR - L.S
26. CLE - King James
27. BKN - Vitalstatistix
28. GSW - Koris.com
29. SAS - Achilles
30. MIL - King James

Miten on @munkkalainen? Haluatko ton Atlantalle tippuneen 17. pickin (ehditkö siis kirjoittaa sen)? Jos joo, niin mä voin sitten ottaa tilalle ton sitä seuraavan Pacersin niin saadaan kaikki pickit varattua.

Kik Jamsilta on pick tulossa pikapuoliin.

Sitten kaasua.
 
Viestejä
9 123
export (12).png


Jaahas...

Pitkä kaava: Cavs rakensi aikanaan LeBronin ympärille "mestaruusjoukkuetta", mutta tuo projekti muuttui loppua kohti niin koomiseksi ettei mitään rajaa. Yksi hauskimmista knoppivisailuista Koulukadun taukoamattomien pelien tauoilla onkin käydä läpi Cavsin jengejä ekan LeBron-stintin ajalta. Hashtag #absolutjööti.

Noh, LeBron lähti ja Cavs alkoi uudelleenrakennuksen. Tämä uudelleenrakennus päättyi, kun LeBron päätti jengillä olevan tarpeeksi äässettejä loihtia kasaan "superjoukkue". Superjoukkue oli sitten lopulta LeBron-Kyrie-Love eli ei mikään varsinainen superjoukkue. Tuolla jengillä oltaisiin LeBronin ansiosta silti nuohottu se 3-4 mestaruutta VÄHINTÄÄN, mutta muuan Warriors tuli takaa ohi. Irvingillä alkoivat myöhäisheränneet kasvukivut ego-osastolla ja LeBron päätti myös luovuttaa => Rebuild Mode vahvana päällä. Mitä jäi jäljelle?

ctyp_71e164_kevinlove-espn-1200.jpg


Kai tuokin pitäisi vielä jollain tapaa yrittää lihoiksi laittaa?

Irvingin kaupasta saatiin Collin Sexxton ja Ante Zizic. Lisäksi jatkopalasina tuli myöhemmistä treideistä Larry Nance ja Jordan Clarkson sekä muuta nimeltä mainitsematonta paskaa. Jotain Houstonin ykkösiä ja Buxin suojattuja ykkösiä saatiin myös, mutta näiden liittyminen kuin enintään ohuesti Irving-treidiin on kyseenalaista.

Todellista paskanhuuhdontaa Klondikessa siis.

Mitä oikeasti on käsissä? Sextonin kausi ei alkanut kovin ruusuisissa merkeissä, mutta mies sai lisää vastuuta ja paransi mitä pidemmälle kausi eteni. Vastuuta tuli helmikuusta lähtien enemmän ja enemmän + Post All Stars numerot näyttävät jo paremmilta. Volyymit ja heittoprosentit parantuivat, 5 minuutin extra peliaikaan ei nostanut TO määrää... Kaveri heitti +40 prossaa kuus kolmosta per peli, 20 PPG... Todisti olevansa scooraaja tässä liigassa jo rookievuotenaan. Ongelma voipi olla siinä, että pelintekijän näköistä miehestä ei saanut ja aika monella veteraanilla menikin hermo putkinäköisen Sextonin kanssa. Olisi kausi silti huonomminkin voinut mennä eli ei olla menetetty toivoa siitä etteikö kaveri voisi olla avauksen tason pointti.

Zizic on 22-vuotias kitsaasti peluutettu iso mies, jolle pitää antaa vielä aikaa "kasvaa raameihinsa". Ei ole aiheuttanut suurta värinää ympäri NBA:ta, mutta se vähä jota olen fantasyn puitteissa pitänyt silmällä niin menee kategoriaan "decent lupaus".

Ja mitäs muuta? Larry Nance 26-vuotiaana janarina alkaa täyttämään veteraanin määritelmät tässä liigassa. Hän oli hyvä hankinta Cavsilta, kun Lakers alennusmyi omia isojaan pois pilkkahintaan (Randle, Nance, Zubac). Nance ei ole näyttävä eikä käänteentekevä pelaaja, mutta älykäs iso jolla on kykyä rakentaa peliä. Ehdottomasti pidettävä palanen.

Clarkson ihan hyvä penkkimies eli ihan sama, lihoiksi vaan.

Cedi Osman sai enemmän peliaikaa kuin Hedo Turkoglu Orlandossa prime timessä. Ihan hauskan oloinen kaveri, jolle varmaan löytyy jatkossakin käyttöä roolipelaajana. Chriss on vasta 21-vuotias, mutta tuomittu jo muutamassakin jengissä "hasbeeniksi". Tuskin pysyy Cavsien suunnitelmissa hänkään. Adel Deng, onko sukua Luolille? Hänen 30-vuotias pikkuveljensä? Sitten kasa jotain entisiä nuoria lupauksia (Stauskas, Henson...) -> ulos liigasta vaan. Henson muuten Fryen lopetettua uransa on joukkueen ikänestori heti kolmekymppisen Kevin Loven jälkeen, joka hänkin tuntuu lähemmäs 40-vuotiaalta. Katsoin miehen sopparin eikä ihme ettei miestä ole saatu myytyä ja homma myydään "MEIDÄN OMA POIKA" jargonilla, 4 VUOTTA ja KA. 30 MILJOONAA KAUSI!!! EI JUMANKAUTA MULLA EI TAAS HUVITA MIKÄÄN!!

nasa_jaahalli2.jpg


Ai niin, onhan siellä listoilla vielä jollain ilveellä 33-vuotias JR Smithkin, joka käsittääkseni debytoi tänä kesänä Big3-liigassa tai ainakin sinne hän kuuluisi Melon kanssa. Ai niin, kaverilla on vielä +15 milliä tulossa ensi vuodelta.

Jaron Blossomgame, kuulostaa ihan D-League pelaajan prototyypiltä. Ei jatkoon.

Tristan Thompson ja Brandon Knight tienaavat yhdessä yli 34 miljoonaa ensi vuonna.

I Love This Game.

Eli Cavsin suunnitelma on selvä. Ensi kausi vielä lusitaan näitä paskajanareiden jättisopimuksia tai pyritään niistä eroon jotain Cash Considerationseja tai suojattuja kakkoskiekan pickejä jotka muuttuu nenänpickeiksi vastaan. Kevin Love jatkaa virtahepona olohuoneessa kunnes ehkä parin vuoden päästä pääsee johonkin huoraamaan sormuksia tai paremmille safarimaille metsästämään villisikoja.

Käytännössä nelikkoa Sexton-Nance-Zizic-Turkin Mies voi pitää silmällä, mutta kaksi ensimmäistä on ainoat varmat nimet paperissa.

Nyt sitten viitospikkiä ja sieltähän ei näitä takuriprospekteja katella, kun vahvuudet näytti olevan "nopea, hyvä pääsemään rimalle, pelintekemisessä hakemista" joka on siis sama scoutti mitä Sextonista voi sanoa. Isot miehet rajasin myös pois, koska olivat hieman riskihakuja + siellä on tosiaan isoa äijää ihan nokko niin ei täysin viitsisi haudata penkin päähänkään Bol Boleja ja kumppaneita. Eli jotain laiturimeisinkiä vois hakea.

Katsoin vähän footagea ja tämähän oli loppujen lopuksi täysin no brainer. Zionin jälkeen selkeä kakkosprospekti draftissa, jonka eka kausi meni red shirtin takia ohi ja toinen loukin. Kolmannelle kaudelle kypsyi sitten siihen malliin, että napsahti sellainen kuin NCAA:n mestaruus oman joukkueen kiistattomana top dogina. Käytännössä siis freshman kokemuksella haki "helpon W":n Zionien ja muiden varttipakkojen nenän edestä.

Hyvä heittämään, erinomainen puolustaja, clutchgeenit, pystyy luomaan oman heittonsa, student of the game, hieno mies ja varmasti kova panemaankin. Cavs ei muutenkaan tarvitse mitään räkänokkia vaan pelaajia, jotka voivat edes säälillisesti contribuoida nyt heti. Ei tämä joukkue siitä huolimatta voittamaan ala, mutta yleisenä vitsinä oleminen ei ole kenellekään kivaa + tankkaaminen on nykyaikana muutenkin aika passeee. Varataan tuleva Paul George tästä pois kuleksimasta. Cavaliersista Cavaliersiin.

With the 5th pick in the 2019 NBA draft, the Cleveland Cavaliers select DeAndre Hunter from the University of Virginia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
27
Phoenix ollut monta vuotta NBA:n räsynukke. Kuitenkin Devin Bookerin tähdittämällä takakenttää ja Deandre Aytonin dominoimalla painttia Sunsista alkaa kehkeytymään kiinnostava joukkue. Viimeinen asia mitä Suns draftilta tarvitsee on laituria, koska sopimuspelaajia laiturin tontilla heillä häärii Josh Jackson, Mikal Bridges, T.J Warren ja mahdollinen Kelly Oubre Jr. jatkosoppari. Sekä huhuja Julius Randlen sopimuksesta pyörii Phoenixin kaduilla. Suns tarvitsee pelimiestä ja mikäs parempi paikka kuin takamies tukemaan Devin Bookeria pallonkäsittelyssä. Seuraavana vuonna takamiehiä Sunsilta löytyy Devin Booker, Elie Okobo, Jimmer Fredetten team option sekä rivipelaaja Tyler Johnson älyttömällä 20 miljoonan palkallaan. Huhuja pyörii myös että Suns treidaisi Netsin Spencer Dinwiddieen, joten Rookie of the Year kandidaatti ei ole pakollinen Sunsille. Jotenka:

With the 6th pick in the 2019 NBA draft, Phoenix Suns selects Coby White from the University of North Carolina

Screenshot_20190606-151528__01.jpg


Phoenix olisi toivonut saavansa Ja Morantin tai Darius Garlandin, mutta Coby White on etenkin Morantiin verrattuna parempi heittäjä. Sen lisäksi Whitella on komeemmat hiukset. Combo guardina pelaava White meni UNC:hen enemmän heittävänä takamiehenä, mutta hänestä koulittiin enemmän palloa käsittelevä takamies. White heitti kolmoset hyvällä 36% tarkkuudella. Pelkkä heittäjä hän ei kuitenkaan ole todisteena monet julisteet North Carolina fanien seinillä. Koriinjohtavat syötöt löysivät perille 4 keskiarvolla. 6"4 pitkä raami takamieheksi on erittäin hyvä ja tämä mahdollistaa sen että Whitestä voi tulla erinomainen puolustaja. Whiten ei tarvitse olla ball dominant guard Devin Bookerin takia. Spencer Dinwiddie traden mahdollisesti tapahduttua White kerää kokemusta aloittamalla penkiltä. Loppujen lopuksi hyvä picki Sunsilta
 
Viestejä
1 423
“Viivajuoksu- ja etunojapunnerruslahjakas nuori lupaus saa paikan”

Bulls tonkii edelleen liigan pohjamudissa kilpailullisesti ja imagollisesti. Reindorfit ja GarPax pesevät toistensa selkiä saunakavereina varmaan kunnes kuolema korjaa, tuli menestystä tai ei. Scouttaamisen perinteisestä laiskuudesta esimerkit ovat meidän oma Lauri, joka hieman ehkä liioitellun mutta uskottavan huhun mukaan treidattiin osana Butler-kauppaa suurin piirtein näkemättä (positiivinen yllätys kuitenkin Bullsille), sekä samaisen vuoden toisen kierroksen varaus, joka kaupattiin muutamalla miljoonalla Dubsille, koska “oma lista oli siinä vaiheessa tyhjä”. Sen seurauksena muuan Jordan Bell (jonka kausi sinällään ei nyt hurraita kerää) oli mm nyt kevään finaalin avauksessa ja pelaillut niissä kuitenkin jotain minuutteja. Viime vuonna Wendell Carter Jr:sta löytyi hyvä ja kehityskelpoinen sentteri, eli draftit eivät kuitenkaan ole lopulta ihan vihkoon menneet. Taitoa vai tuuria? Toivottavasti tänä vuonna duunit on jaksettu tehdä sekä ensimmäisen kierroksen mutta myös 38. pickin suhteen.

Koska moni Bullsia seuraa riittänee kaudesta todeta että Bulls sai Kingsit ja Sunsit näyttämään fiksuilta organisaatioilta kiilaten itsensä väkevästi huumorijoukkueiden kirkkaimpaan eliittiin monien vaiheiden kautta. Kauden mittaan homma parani muutaman hyvän (propsit tästä GarPaxille kaikesta muusta paskasta huolimatta) kaupan kautta, ja erityisesti Porterin tulo sai Bullsin näyttämään ajoittain nykyaikaiselta NBA-joukkueelta. Varsinkin helmikuu oli aika ajoin erinomainen kunnes sitten maaliskuu pelattiin G-liigamiehistöllä lähes kestämättömän huonoa NBA-koripalloa.

Mitä siis on kädessä drafteihin lähdettäessä?

Pelintekijä



Kris Dunn ykköspelintekijänä ei tule olemaan rebuildin lopullinen ratkaisu. Hyvä puolustussuuntaan, mutta näkee kentän huonosti, ei ole kolmosuhka ja hoslaa liikaa. Ryan Arcidiaconolla on fyysiset rajat nopeasti vastassa, mutta on hyvällä peliälyllä ja hillittömällä asenteella ruuvannut itsensä kakkospelintekijäksi, joten jäänee johonkin rooliin. Shaq Harrisonilla on enemmän intoa kuin kykyä ja G-liigasta tullut Lemon oli ajoittain maaliskuussa joukkueen kärkeä, joka jo kertoo jotain. Tässä on Bullsilla huutava pula pointista, joka kehittäisi nuorta joukkuetta. Draftattiin pelintekijä tai ei myös joku luotettava veteraani on pakko myös saada rosteriin.

Heittävä takamies

Lavine on jättipompun omaava urheilullinen hyökkäyspään spesialisti joka pystyy luomaan omat tekopaikkansa. Vaikka moni suomalainen fani laurilasit päässä miestä haukkuukin liian itsekkääksi, katsoen prosentteja tämän hyökkäysinto on melko oikeutettua. Jonkun on laitettava palloa pussiinkin. Puolustuspäässäkään ei jää yrityksestä kiinni, mutta joku vaisto/kyky puuttuu. Valentine palannee vuoden jälkeen rotaatioon, mutta missä kuosissa? Blakeney on huonon arviointikyvyn heittolinko, joka joutaa pois. Holiday-kaupassa tullut Selden on ajoittain ollut ihan hyvä varsinkin puolustussuuntaan ja jättäisin kokoonpanoon. Näillä jonkun matkaa pärjää mutta ei täälläkään varsinaista talenttia ole riittävästi.

Pieni laituri

Porter paljastui heti alkuun oivaksi kaupaksi, ja päästyään Wallin ja Bealin Wizardseissa rajaamasta roolista, on osoittanut monipuoliseksi ja luotettavaksi, joskin kalliiksi hankinnaksi. Hutchison näytti puolustuksessa ja nopeissa vastahyökkäyksissäkin ajoittain hyvältä, mutta yleinen fiilis tuntuu olevan että saattaa jäädä keskinkertaisuudeksi. Jos ja kun hänellekin pitää antaa mahdollisuus/aikaa, pysynee ensi vuoden pelaavassa kokoonpanossa. Selden pystyy pelaamaan myös tätä positiota. Luwawu-Cabarrot jatkanee muualle, ja voi olla että Windy City Bullsista otetaan joku tähän kahden suunnan sopimuksella, ellei sitten draftin paras pelaaja satu olemaan SF tällä varausvuorolla.

Iso laituri

Lauri on ilman muuta kulmakivi ja varma aloituksen mies. Matka allstar-tasolle vaatii kuitenkin selkeän kehittymisen, sillä suuri osa kauden pisteparannuksesta tuli peliajan ja usagen lisäyksenä avainprosenttien pysyessä suht samana rookiekauteen verrattuna. Osan vaikeuksista voinee laskea alun loukkaantumisen syyksi eikä Boylenin sekoiluista ja omituisista peluutuksista ole ollut juuri apua. Mutta… Parkerin ja Portisin lähdettyä nelospaikka huutaa lisäapuja. Josko tilaa palkkapussissa riittäisi johonkin muutaman miljoonan veteraaniin tai sitten pitää peluuttaa backuppina pienempää osastoa.

Sentteri

WCJ:lla on luontaiset puolustusvaistot, ja hyökkäyspelin voi odottaa kehittyvän. Kausi jäi nyt valitettavan lyhyeksi loukkaantumisen vuoksi. Lopez näytti sysipaskalle alkukaudesta mutta intoutui vuoden vaihteen jälkeen erinomaiseen menoon ja tuntuu olevan tärkeä koppipelaaja ja mentori joukkueelle. Toivon mukaan saa uuden kohtuullisen sopimuksen. Joka tapauksessa joku veteraani tähän pitää olla koska Felicio, kuten tiedetään, ei kuulu NBA:han. Lauriahan on jonkin verran peluutettu 5-paikalla myös, joten sentteriä tuskin draftataan, vaikka tarjolla olisi mielenkiintoisia hahmoja, mm. Bol Bol ja jokerina Tacko Fall kakkoskierroksella.

Näistä tarpeista lähtien tuntuu siltä että takamiesosasto kaipaa eniten täydennystä mutta löytyykö draftista potentiaalista roolipelaajaa kummempaa 7. valinnalla? Etenkään nuori pelintekijä, jonka nimi ei ole Trae tai Luka, harvoin pystyy ottamaan hallitsevaa roolia heti.

Tarjolla (tämä kaikki kirjoitettu ennen 4-6 valintoja, mutta olkoon):

Pelintekijäksi ovat draftissa jo tässä vaiheessa varmasti menneen Morantin lisäksi tarjolla lähinnä Darius Garland ja enemmän combotyyppiset Coby White ja (jopa 3 paikkaan pystyvä) Jarrett Culver. Garland ei pelannut kuin muutaman ottelun kierukkavamman takia, ja mutta jostain syystä on mockeissa todella korkealla olemattomilla NCAA-näytöillä. Ehkä hän on potentiaalisin näistä, mutta kukaan ei tiedä miehen nykykuntoa, ellei sitten joukkuekohtaisissa workouteissa ole esittänyt aivan poikkeuksellista ja todistanut jollekin miksi on noin korkealla. Kaverilla on hyvä peliäly ja muutamassa kauden pelissään heitti erinomaisella prosentilla. Puolustaminenkin sujuu mutta on melko kuitenkin melko hentoinen ja nähtäväksi jää kuinka pärjää aikuisten miesten kanssa. High risk-high ceiling pick joka tapauksessa. Coby White on erinomaisen nopea ja sähäkkä takamies, joka ajaa mielellään korille ja puskee aggressiivisesti vauhtia hyökkäykseen. Olettaen että Bulls pelaisi jatkossa nopean rytmin hyökkäyspeliä, kuten tietysti pitäisi, tässä olisi sitä paljon kaivattua moottoria. White on ainakin vielä enemmän pisteiden perässä kuin floor general-tyyppi. Plussana hieno afro. Molemmat ovat vielä ensisijaisesti omien pistesuoritusten perässä, mutta osin tämä voi olla seurausta siitä jos vaan on joukkueensa selkeästi paras pelaaja jolta odotetaan ratkaisuja. Kuitenkin Morant on molempiin verrattuna "kaikessa parempi".

Jarrett Culver on hyväraaminen ja monipuolinen sveitsiläinen linkkari (jopa kolmospaikalle) jolla on hallussaan oikeastaan koko tarvittava repertuaari vielä eri asteissaan. Oli Texas Techin johtava pelaaja molempiin suuntiin matkalla finaaliin, joskin viimeisen viikonlopun hyytyminen saattoi maksaa mestaruuden. Olennaista yleensä arvioissa on se että ne heikkoudet ovat kaikki sellaisia joita on mahdollisuus kehittää harjoittelemalla eli katto on korkealla. Bulls ei yleensä ota suuria riskejä, ja Culverissa niitä ei juuri ole.Huhut kertovat että ainakin Garland ja White ovat saaneet jo lupauksen tulla draftatuksi, ja Bulls mainittu Whiten lupaajana.

Yksi optio draftiin lisää on pakko ottaa: De’andre Hunter joka NCAA-loppuottelussa vei taistelun Culveria vastaan täysin ja on noussut tämän jälkeen mockeissa jopa top-5:een. Erinomainen puolustuspelaaja, mutta tekee pisteitä, myös kolmosia hyvällä prosentilla. Pelaa enemmän kurinalaisesti kuin luovasti. Hän pystyisi pelamaan sekä pientä että iso laituria, ja sehän on nähty moneen kertaan että korinteko- ja hyökkäystaidot on kehitettävissä, puolustuspäässä tulisi jo lahjat olla kohdallaan. Cam Reddish? Suurin odotuksin saapui Dukeen, mutta korkeintaan haalea suoritus, joten ei kiitos.

Kun katsoo liigan kärkijoukkueita ne ovat yksittäisten supertähtien lisäksi täynnä hyviä kahden suunnan (rooli)pelaajia. Bulls tarvitsee tällaista talenttia paljon lisää, Porterin, WCJ:n ja toivon mukaan puolustustekemistään kehittävän Laurin lisäksi.
Kuten arvata saattoi neljästä listalla olevasta vain yksi tässä vaiheessa jäljellä ja arvelin Whiten olevan sinällään ihan hyvä käteen jäävä musta pekka (noin kuvainnoillisesti), mutta onneksi alkuperäisen valintani mukaan mennään:

With the 7th pick in the 2019 NBA draft, Chicago Bulls select Jarrett Culver from Texas Tech

Jarrett-Culver.jpg

Tässä kohtaa on aivan herrassa, kuka näistä mainituista, jos kukaan, tulee nousemaan tähdeksi. Kannattaa vilkaista vaikka finalisti Raptorsin avauksen drafthistoriaa todetakseen, että autuus voi löytyä ja usein löytyykin muualta kuin draftin kärkisijoilta, kuten esim. hyvästä valmennuksesta ja pelaajakehityksestä.

Aitoa pelintekijää tässä jää kaipaamaan ja nyt on syytä palauttaa Patrick Beverley kotiseudulleen (siinä on Jimbollekin riittävästi road dawg-asennetta) ja varaamalla 38 vuorolla esim Jalen Leqcuen suoraan high schoolista kasvamaan tulevaisuuden pointiksi Windy City Bullsin kautta. Toivottavasti näillä liikkeillä pelistä tällä saadaan Bullsin seuraajille ja kannattajille edes jotakuinkin siedettävää katsottavaa ja joukkue jonnekin playoffs-rajan tuntumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Pidetään tää tempo! :) Kolme päivässä olisi juuri se mitä nyt tarvittaisiin. (Ja hei, Bulls sai juuri sen mitä itse toivoin. Kyllä tän nyt täytyy toteutua.)

Here we are...

1. NOP - intro / Vitalstatistix - Zion Williamson
2. MEM - Vitalstatistix - Ja Morant
3. NYK - Berliininmunkki - RJ Barrett
4. LAL - Tipper - Darius Garland
5. CLE - King James - DeAndre Hunter
6. PHO - munkkalainen - Coby White
7. CHI - Juzo - Jarrett Culver
8. ATL - munkkalainen
9. WAS - professori
10. ATL - munkkalainen
11. MIN - Trancey
12. CHA - Vitalstatistix
13. MIA - Achilles
14. BOS - Funckwan
15. DET - King James
16. ORL - professori
17. ATL - Vitalstatistix
18. IND
19. SAS - Achilles
20. BOS - Funckwan
21. OKC- Funckwan
22. BOS - Funckwan
23. UTA - Juzo
24. PHI - Juzo
25. POR - L.S
26. CLE - King James
27. BKN - Vitalstatistix
28. GSW - Koris.com
29. SAS - Achilles
30. MIL - King James


Atlanta Hawks is on the clock.
 
Viestejä
2 333
Edellisestä pickistä on nyt 24 tuntia ja ollaan jonkin verran aikataulua jäljessä.

@munkkalainen: oletan, että sulla on jotakin jo tehtynä kun sulla on kaksi noita Atlantan varauksia lähes peräkkäiin (8. & 10.) ja oot ollut mestoilla vielä eilen eli tiedät, että vuoro on näppäimillä. Nyt on tietty ollut lauantai ja ihmisillä kaikenlaisia viikonloppumenemisiä. Se on ihan ymmärrettävää. Saathan ton kasi-pickin huomenna, mieluiten aamupäivästä? Jos mitään ei kuulu iltaan mennessä, ottanemme käyttöön periaatteen, että joku sitten tekee.

PS. Sun pickien välissä on @professori:n Wizards. Olisi aika hieno juttu jos voisit laittaa professorille vaikka privaattiviestinä Hawksin kasi-pickin niin hän voisi alkaa miettiä jo omaansa vaikka sun postia ei olisi vielä lähetettykään.
 
Viestejä
1 423
Nyt vähän rotia hommaan, kun kerran on ilmoittauduttu, tai Vitali joutuu kohta burnout-lomalle.

Ihmettelen vielä itse Garlandin nousua mockeissa. Jamppa keikkuu jossain 8- 15 sijojen vaiheilla vielä loukkaantumisen jälkeen elikkä joskus joulu-tammikuussa. Sen jälkeen ei suorita yhtään mitään ja nousee top-5:een useimmissa nyt kun drafti lähestyy. Onko tässä joku ihmeellinen joukkohypetys vai mikä, kun kaveri loukkaantuneena nostaa arvoaan. Oman logiikan mukaan odotusarvo ei oikein mitenkään ole voinut nousta paitsi jos "salaista tietoa" on liikkeellä tai muut edellä osoittautuneet ennakko-odotuksia surkeimmiksi. Vaikka eipä kai tämä mitään logiikkahommaa olekaan.
 
Viestejä
2 333
Ehdotus, eli koetetaan saada tää vielä liikkeelle.

Atlanta valitsee nyt 8-pickinsä. Jos @munkkalainen ehtii mestoille ennen professoria, olkoon vapaa yliajamaan mun valinnan (voin tällöin poistaa tän oman pikapostaukseni Atlantan 8-pickistä), mutta jos @professori on maisemissa, jatkakoon tästä eli ottakoon tän pickin annettuna. Tässä tapauksessa munkkalainen vois mun puolesta ottaa sen Hawksin 17-pickin - jos vain kiinnostaa. Annathan kuulua itsestäsi tämänkin suhteen?

That said...

~*~*~

Vaikka viime kausi antoikin jo joitakin positiivisia merkkejä, Atlanta Hawks on edelleen selkeästi rebuild-moodissa ja imee itselleen ylikalliita soppareita pickejä vastaan. Kuten nyt Allen Crabben 18½ millin sopparin ottaminen rosteriin ekan kierroksen pickiä vastaan. Ja aika hyvin tuntuvat olevan Hawksin pullat uunissa.

Viime vuonna haaviin tarttui kolme lupaavaa nuorta pelimiestä: Trey Young (PG), Kevin Huerter (SG) ja Omari Spellman (PF). Edellisen vuoden satoa jengissä on vasta 21-vuotias John Collins (PF/C) – eikä esim. 24-vuotias DeAndre Bembrykään (SF) ole mikään ihan vanhus vielä. Lisätään noihin Hawksin tämän vuoden draftin kolme ykköskierroksen pickiä, niin tilanne on suorastaan erinomainen.

Trey Young on selvästi joukkueen tulevaisuuden tähtipelintekijä. Myös Huerterin ja Collinsin varaan uskoisin Atlantassa laskettavan aika paljon. Niinpä on helppo laskea, että jonkinlainen muodikkaasti monipuolinen laituri ja eritoten koria suojeleva iso mies (Collins on vähän kukkakeppi) olisi Hawksilla tilauksessa.

Cam Reddish lienee ilmiselvä valinta Hawksille tässä vaiheessa. Reddishin kausi Dukessa ei mennyt ihan niin putkeen kuin ehkä ennakkoon arvioitiin, mutta miehessä on selvästi aitoa tähtipotentiaalia. Kun Hawksilla on kerran kolme ykköskierroksen varausta taskussaan ja isoja miehiä seuraavalle pickille kosolti tarjolla, olisi hullua olla ottamatta Reddishiä.

New-York_s-talent-evaluators-are-fans-of-Duke_s-Cam-Reddish.jpg


Limogesin Sekou Doumboya olisi kenties ainoa varteenotettava vaihtoehto Reddishille kolmospaikalla, mutta oletan, että tässä tapauksessa Reddishin monipuolisuus ja oletettu upside jyrää.

With the eighth pick in the 2019 NBA draft, Atlanta Hawks select Cam Reddish from the Duke University.

Washington Wizards is on the clock.
 
Viestejä
278
No niin. Washington Wizards lähtee kesään melko oudosta tilanteesta. Wizards etsii edelleen uutta GM:ää potkittuaan Ernie Grundfeldin vuosien sekoilujen jälkeen. Joukkueella on myös kirjoilla ensi kaudeksi vain viisi pelaajaa. Näistä John Wall katkaisi akilleksensa kun liukastui kotona, joten hän voi huoletta jatkaa kalsarikännien vetämistä, sillä hänestä ei ole pelaamaan ensi kaudella. Dwight Howard on puolestaan satuttanut perseensä luoja tietää missä, eli hänenkin ensi kausi on kysymysmerkki. Ian Mahinmi mässäilee vielä ensi kauden 15 miljoonan sopparillaan ja viime kauden mock draftissa varaamani Troy Brown jr. pelasi surullisen rookie vuoden. Lisäksi lotto-onni ei myöskään ollut Washingtonin puolella heidän varauksen pudottuaa 6. sijalta yhdeksänneksi.

Loppuvista sopimuksista Thomas Bryant pelasi lupaavan kauden ja hänet varmasti mielellään pidettäisiin joukkueessa. Chicagosta Porteria vastaan hommattu Bobby Portis on kahlittu free-agent, joten hänetkin varmasti halutaan pitää pääkaupungissa, ellei sopimuksen hinta tule liian suolaiseksi. Satoransky on ihan ok veteraanipointti, jolle on varmasti vielä tilaa joukkueessa, mutta Jabari Parkerille varmaan annettiin jäähyväisviesti rintataskuun viimeisen pelin päätyttyä. Arizaa, Dekkeriä ja Jeff Greeniä ei myöskään varmaan joukkueeseen enään kaivata.

Ainoa hyvä asia mikä D.C:ssä on hyvin tällä hetkellä koripallon osalta, on Bradley Beal. Wallin mentyä nurin Beal otti joukkueen harteilleen ja todisti itsensä yhdeksi liigan parhaimmiksi pelaajiksi. Kysymys nyt kuuluukin, että pitääkö Beal kaupata muualle kun suurempia apuja ei näillä näkymin ole luvassa (palkkakaton alla ei juuri tilaa) ja uudelleenrakennus oikein huutaa itseään. Lähdetään kuitenkin varaamaan sillä idealla, että Bealin johdattamana Wizards haluaisi takaisin pudotuspeleihin ensi vuodeksi.

With the 9th pick in the 2019 NBA Draft, the Washington Wizards select, Brandon Clarke from Gonzaga.

brandon_clarke_profile.jpg


Wizards kaipaa kipeästi piristystä puolustuspeliinsä, ja Clarke tuo tälle alueelle arvokasta osaamista. Urheilullisena sisäpelaajana hän kykenee puolustamaan kaarellakin, joten muodissa oleva vaihtaminen onnistuu hänen kanssaan hyvin. Vaatimattomista mitoista huolimatta (pituus ja syliväli molemmat 6'8) hän on erinomainen heitontorjuja urheilullisuutensa ja ajoituksensa vuoksi.

Hyökkäyksessä Clarkella on parantamisen varaa varsinkin hyppyheittonsa kanssa, mutta näen hänen sopivan hyvänä pick-and-roll parina Bealin kanssa, jossa hän voi käyttää urheilullisuuttaan hyödyksi. Clarke on myös fiksu pelaaja, joka tietää omat rajoitteensa eikä tee hirveästi tyhmiä ratkaisuja.

Tämä valinta ei kyllä koveta juuri ollenkaan, mutta ottaen huomioon Wizardsin koomisen tilanteen, ei tuntunut sopivalta ottaa riskillä näitä Nassir Little ja Sekou Doumbouya janareita joista ei tiedä yhtään, mitä on ainakaan lähitulevaisuudessa tiedossa. Clarkesta ainakin tiedetään minkälainen pelaaja saadaan, ja vielä kun hänen vahvuudet ovat siellä missä joukkueella parannettavaa niin kuitenkin melko selvähkö valinta.

1. NOP - intro / Vitalstatistix - Zion Williamson
2. MEM - Vitalstatistix - Ja Morant
3. NYK - Berliininmunkki - RJ Barrett
4. LAL - Tipper - Darius Garland
5. CLE - King James - DeAndre Hunter
6. PHO - munkkalainen - Coby White
7. CHI - Juzo - Jarrett Culver
8. ATL - munkkalainen Cameron Reddish
9. WAS - professori Brandon Clarke
10. ATL - munkkalainen
11. MIN - Trancey
12. CHA - Vitalstatistix
13. MIA - Achilles
14. BOS - Funckwan
15. DET - King James
16. ORL - professori
17. ATL - Vitalstatistix
18. IND
19. SAS - Achilles
20. BOS - Funckwan
21. OKC- Funckwan
22. BOS - Funckwan
23. UTA - Juzo
24. PHI - Juzo
25. POR - L.S
26. CLE - King James
27. BKN - Vitalstatistix
28. GSW - Koris.com
29. SAS - Achilles
30. MIL - King James


Atlanta Hawks is on the clock.
 
Viestejä
1 423
Vitali kun olet jo miettinyt ja perustellut Atlantaa, niin vaikka vaikutatkin kohteliaalta jampalta, turha häveliäisyys pois, ja Atlantan toinen pickki peliin kun kellossa on 24h. Muuten tämä ei valmistu ennen oikeaa draftia. Munkkalaiselta vaisua suorittamista, kun tässä on ollut päivätolkulla aikaa ilmoittaa että on hengissä. Trancey on näkynyt aktiivisena, niin eiköhän tuo sitten tuosta edisty.
 
Viestejä
2 333
Jos ei munkkalainen ehdi ennen, kirjoitan Hawksin tunnin parin päästä kun pääsen himaan ja koneen äärelle.

under-construction-road-sign-work-in-progress-vector-18634327.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Brandon Clarken meno Washingtoniin voi hiukan harmittaa Atlantan päässä koska John Collinsin vierelle tarvittaisiin nimenomaan puolustuskykyistä pelaajaa. Toisaalta Washingtonin valinta selkeytti Atlantan tilannetta.

Käytännössä Hawks valinnee kahden pelaajan väliltä, sillä Bol Bol on Hawksin ”järkevälle” draft-politiikalle liian suuri kysymysmerkki kymmenennellä pickillä riskeerattavaksi – ja pelaajat kuten Mfindou Kabengele tai Goga Bitazde ovat kymppipickille jo melkoisia venytyksiä – eli olisi oltava jokin vahva tieto tai luotto siihen, että tuon tason tyhjä arpa nousee nykytilastaan reippaasti ylös ensi kaudella.

Kuka siis seuraksi John Collinsille ja Omari Spellmanille joukkueen isoon päähän?

Kentuckyn PJ Washington toisi kehiin eritoten kolmosuhkaa, mutta miehen todellinen vahvuus lie hänen monipuolisuudessaan, eritoten monipuolisessa skoraamisessa ja syöttötaidossa jota Collinsilta uupuu. Toisaalta vaikka Washington on vahva ja kovaa pelaava kaveri, hän saattaa kenties olla kuitenkin hiukan pieni (6'7").

Texasin iso mies Jaxson Hayes aka. ”Capela Junior” on omaa luokkaansa korinaluspelissä molemmissa päissä – siinä missä Collins pärjää ensisijaisesti vain hyökkäyspäässä. Ainoana isona miehenä Collins olisi hiukan ongelma Hawksin puolustuksessa, sen sijaan Hayes (6'11" / 7'3") tuo molempiin päihin niin kokoa kuin ulotuvuuttakin. Hayesin kauden päättänyt polvivamma on kuitenkin pieni red flag.

Lopulta valinta lie kuitenkin selkeä olettaen, että Hayes saa lääkäreiltä puhtaat paperit. Ison pään kaksikko Collins (4) ja Hayes (5) on selvästi monipuolisempi ja vahvempi molemmissa päissä kuin kaksikko Washington (4) ja Collins (5). Eritoten kun Atlantassa näytään luottavan Collinsin heiton paranemiseen viime kauden malliin. Eikä pidä unohtaa, että PJ Washingtonin lupaamat kolmosheitot Hawks voi katsoa saavansa myös Omari Spelmannilta ja Kevin Huerterilta (saati Trey Youngilta).

nationalbasketball-jaxsonhayes-image.jpg


With the tenth pick in the 2019 NBA draft, Atlanta Hawks select Jaxson Hayes from the Texas Longhorns.


1. NOP - intro / Vitalstatistix - Zion Williamson
2. MEM - Vitalstatistix - Ja Morant
3. NYK - Berliininmunkki - RJ Barrett
4. LAL - Tipper - Darius Garland
5. CLE - King James - DeAndre Hunter
6. PHO - munkkalainen - Coby White
7. CHI - Juzo - Jarrett Culver
8. ATL - munkkalainen Vitalstatistix - Cameron Reddish
9. WAS - professori - Brandon Clarke
10. ATL - munkkalainen Vitalstatistix - Jaxson Hayes
11. MIN - Trancey
12. CHA - Vitalstatistix
13. MIA - Achilles
14. BOS - Funckwan
15. DET - King James
16. ORL - professori
17. ATL - Vitalstatistix
18. IND
19. SAS - Achilles
20. BOS - Funckwan
21. OKC- Funckwan
22. BOS - Funckwan
23. UTA - Juzo
24. PHI - Juzo
25. POR - L.S
26. CLE - King James
27. BKN - Vitalstatistix
28. GSW - Koris.com
29. SAS - Achilles
30. MIL - King James


Minnesota Timberwolves is on the clock.
 
Viestejä
52
Tämä nykytahti on aivan naurettava. Tähän täytyy saada joku herätys, jotta ollaan edes lottery saatu hoidettua ennen varsinaista päivää..
 
Viestejä
9 123
This just in.

Trancey löytynyt. Oli löydettäessä hyvävointinen, mutta uupunut. Alla kuvamateriaalia löytöpaikasta.

fd2badd9a733758da5e692dec99c204f2d82a17fe64bef8fe70f7c54ddc29901.jpg


Läheltä piti... Trancey kertoi myös, että ehti vankina ollessaan miettiä Minnesotan draft pickiä syvällisesti, mutta ei ole vielä päättänyt kirjoittaako siitä huomenna vai lähteekö Koulukadulle korispeleille.

Odotamme jännityksellä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös