Koripallo.com

KP.com mock draft peli

Viestejä
2 333
Update (15.11. klo. 20.10)

1 MIN - James Wiseman (Achilles)
2 GSW - Obi Toppin (Juzo)
3 CHA - Deni Avdija (koris.com)
4 CHI - LaMelo Ball (Vitalstatistix)
5 CLE - Anthony Edwards (King James)
6 ATL - Isaac Okoro (Vitalstatistix)
7 DET - Killian Hayes (koris.com)
8 NYK - Devin Vassell (Vitalstatistix)
9 WAS - Tyrese Haliburton (professori)
10 PHO - Tyrese Maxey (Mokeski)
11 SAS - Patrick Williams (Achilles professori)
12 SAC - Aaron Nesmith (King James)
13 NOP - Jalen Smith (Vitalstatistix)
14 BOS - Vernon Carey Jr. (Major Julli Achilles)
15 ORL - Onyeka Okongwu (professori)
16 POR - Saddiq Bey (L.S)
17 MIN - Tyrell Terry (Achilles Juzo)
18 DAL - Aleksej Pokusevski (hamahakkimies)
19 BRO - Precious Achiuwa (Major Julli)
20 MIA - Malachi Flynn (King James)
21 PHI - Josh Green (Juzo)
22 DEN - Cole Anthony (Juzo)
23 UTA - Kira Lewis Jr. (professori)
24 MIL - Desmond Bane (Juzo)
25 OKC - Theo Maledon (koris.com)
26 BOS - RJ Hampton (Major Julli Vitalstatistix)
27 NYK - Killian Tillie (Vitalstatistix)
28 LAL - Tre Jones (Juzo)
29 TOR - professori
30 BOS - Major Julli
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 423
Päästetään Juzo takaisin rattiin eli Milwaukee is on the clock.

Nyt on kyllä ollut työteliäs päivä kontentin tuottamisessa tähän ryhmään, mutta onneksi muutama huikka hapanta ei estä tähän rattiin hyppäämistä.

The Buck stops here

Bucks on alisuorittanut nyt kaksi kautta odotuksiin nähden ja seuraava on ratkaiseva sen suhteen jääkö Giannis Milwaukeen vai hyppääkö pituutta esim etelään. Mikään alle NBA finaalin ei varmasti ole tyydyttävää. Jos Giannis lähtee menettää Milwaukee kuuluisan aikaikkunan jossa menestyä ja palaa keskinkertaisuuteen. Onko joukkue kuitenkin liikaa yhden kaikkivaltiaan varassa, jonka eteen sitten parhaat joukkueet pystyvät laittamaan sen kuuluisan muurin, johon äijä pysähtyy? Runkosarjassa Bucks riehuu mielinmäärin mutta poffeissa aseet ovat vähissä kun Giannis hyytyy. Puolustuksen osalta nämä olivat runkosarjassa parhaita ja hyökkäyksen osalta 9. Aika paljon heiteltiin kolmosia kaikkien toimesta. Giannis hoitaa sitten ryntäilyn korille. Yksi NBAn suurimpia luonnetestejä onkin asettuminen nopeaa päättävän täysvauhtisen Giannisin eteen kalastamaan hyökkääjän virhettä. Siinä saattaa paikat tulla kipoisaksi.

Onhan tuossa ihan kelpo rosteri. Bledsoe, Mathews, Brook Lopez. Kysellä voi tietysti onko Middleton sopparinsa arvoinen. Lisänä Hill, DiVincenzo. Korver kannattaisi jollain veteraaniminimillä uusia. Robin Lopez kuitannee optiollaan 5M, jonka tälle sympaattiselle tarhapäälle suo, vaikkei oikein pelityyliin sovikaan ja esiintyminen jäänee jälleen runkosarjaan.

Draftissa on ollut ok onnistumisia jos katsotaan DiVincenzoa ja miksei myös Brogdonia, joka pääsettiin kuitenkin muualle. Toisaalta kuinkahan moni on edes huomannut DJ WIlsonin pelaavan tai tunnistaa nimen. Ehkä nytkään päähuomio ole draftissa, mutta jotainhan sieltä pitää noutaa jos ei muuten niin asset-mielessä.

Tarjolla näkisin kaksi mahdollisuutta:


1. Desmond Bane, erittäin hyväheittoinen laituri ja paukutellut viimeiset 3 vuotta yli 42% keskiarvolla kolosta sisään kohtuuvolyymillä. Vaparitkin sujuu joka on hyvä merkki. Hän on hyvä puolustaja myös ja vahva raami liikkuu nopeasti. 4 vuotta collegessa merkitsee tietenkin hyvää valmiutta ja kypsyyttä, toisaalta ikä on nykysysteemissä myös rasite. Bane sopii kuitenkin hyvin Buckin pelitapaan.

2. Theo Maledon edustaa hyvää ranskalaisvuotta ja jossahan kohtaa 1. kierrosta hänet pitää varata. Maledon on pelannut jo Ranskan liigassa ASVELissa aikuisia miehiä vastaan korkealla tasolla. Maledon on monipuolinen pelintekijä, jolla on hyvä heitto ja nopeus riittää puolustamaan hyvin takakentän pelaajia. Kyllä ne 18 vuotiaat rysäkepitkin alkaa lihasta jossain vaiheessa saada, joten hentoutta en pitäisi puutteena. Urheilullisuutta on hieman epäilty että riittääkö.

Ei Bucks tällä kaadu tai nouse joten mennään varman kautta niin että valinta pystyy tuomaan tehoja heti silloin kun tarvitaan. Suurta roolia ei tietenkään odotettavissa ole ainakaan heti.

24. vuorolla lähtee Bucksiin Desmond Bane.

Napsitaan Maledon sitten Järvisiin kun täällä ei porukat kuitenkaan ymmärrä @Henke ä lukuunottamatta hyvän patongin päälle. No on siellä Mannion vielä ihmeteltävänä ja hän kuuluu osastoon suuret-valahdukset-kauden-aikana. Mietitään sitä sitten. Nyt riitti tälle päivälle.
-----
@Vitalstatistix saatko pyöräytettyä sen kokonaisdraftveikkauskisan kuten männävuonna?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4 072
Nyt, kun perjantai on jo pitkällä, varaukset tulevat helposti luovemmiksi. Vaarana on se, että mieleen tulee eräs Gary Trent jr., jonka lahjakkuutta eivät vuonna 2018 NBA:n GM:t huomanneet. Tässäkin ketjussa on kaveri äskettäin mainittu (kiitos, L.S!), mutta King Jamesin mielenterveyttä ajatellen, pidetään konseptista kiinni. ;)

OKC valitsee vuorolla 25 Theo Maledonin, pysytään siis edelleen eurooppalaisissa lupauksissa.

Boston on kellolla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Olisko jokin Lottery-kisa ok.? Siihen saattais löytyä rahkeita - ja olisi veikkaajillekin inhimillisempi kisa. Tän vuoden draft näyttää anyway olevan ehkä yllätysmomenttisin pitkiin aikoihin, että jo top-14 on aika haastava.
 
Viestejä
1 869
Napsitaan Maledon sitten Järvisiin kun täällä ei porukat kuitenkaan ymmärrä @Henke ä lukuunottamatta hyvän patongin päälle.

Siis patonki on hyvää jos se on Detroitissa tai New Orleansissa lämmitetty. Muuten voisi sanoa, että Tony Parkerin musiikkiura teki muhun suuremman vaikutuksen kuin korisheittelysyöttelyt.
 
Viestejä
1 423
Ottakaas nyt joku Bostonin picki että saadaan tämä kunnialliseen loppuun ja etuajassa. Jullikka on ollut täällä joskus torstaina eli ei taida paljon seurata/kiinnostaa. Hyvinhän tämä on mennyt noin yleisesti. Se on arvoitus että hommassa jossa jokaisen osallistuminen on kriittistä sujuvuudelle osa ei jaksa hoitaa edes yhtä omaa rastiaan ajallaan tai ollenkaan.
 
Viestejä
2 333
Boston meni ratkaisemaan ison miehen tarpeensa nappaamalla 14. pickillään Vernon Carey Jr.:in – ja hommahan on tällä taputeltu. Toivottavasti Killes vinkkaa myös Danny Aingea tästä ilmeisestä ratkaisusta.

Kolmella ykköskierroksen pickillä voi toki ajatella, että Bostonilla on varaakin kokeilla vähän reippaammin. Toisaalta siihen ei ole juuri tässä kohtaa tarvetta, koska ilmeinen valinta tuijottaaa Bostonia vielä draftaamattomien joukosta.

Suunnilleen jokaisessa mock draftissa kahdenkymmenen joukossa valittu ja muutamissa, kuten The Ringerin peruteellisessa arviossa, nimenomaan Bostonille jo 14. pickillä ehdotettu takamies RJ Hampton on aika vaikea sivuutettava tässä vaiheessa draftia. Eikä hänen sivuuttamistaan tarvitse edes yrittää.

With the 26th pick in the 2020 NBA-Draft, the Boston Celtics select RJ Hampton from the New Zealand Breakers.

ball-hampton.jpg


LaMelo Ballin tavoin Uudessa Seelannissa viime kauden pelannut amerikkalainen RJ Hampton on atleettinen ja monipuolinen takuri jolle voisi hyvällä säkällä olla välittömästi käyttöä penkiltä tulevana spark plug skoraajana ja hustlaajana.

Boston Celtics kiittää ja kuittaa.

New York Knicks is on the clock.
 
Viestejä
2 333
Erittäinkin lupaavan 3&D laiturin hankittuaan Knicksin huomion voisi ajatella luontevasti kääntyvän takamies-talentin hakuun ja listoilla näyttääkin vielä olevan iso pino kohtuullisia pelimiehiä tuohon rooliin. Ongelma vain on, onko yksikään tarjolla olevista yliopistojannuista yhtään sen lupaavampi kuin nykyinen, varsin keskinkertaiseksi todettu runsaahko takamiehistö?

Knicksin rosterista löytyy jo nyt takamiehen tontilta kolmikko Elfried Payton, Frank Ntilikina ja Dennis Smith Jr. – löytyykö vaikkapa joukosta Leandro Bolmaro, Payton Pritchard, Nico Mannion, Devon Dotson, Ty-Shon Alexander tai Tre Jones kaveria joka osoittautuisi paremmaksi kuin jo rosterissa olevat pelaajat?

Näyttääkin siltä, että Knicksin kannattaisi satsata mieluummin nimenomaan siihen parhaaseen tarjolla olevaan talenttiin – nimenomaan korkeimpaan upsideen. Niinhän kai draftin loppupuolella yleensä muutenkin on syytä ajatella.

Payton Pritchard voisi tosin olla yksi tämän draftin ryöstöistä. Kaverin peli on ilmeisen valmista ja korkealla tasolla. Selvät miinukset (= matala draftsijoitus) tuleekin ymmärtääkseni lähinnä koon ja atleettisuuden puutteesta, mutta ensimmäinen on korvattavissa ja jälkimmäinen paikattavissa.

Tre Jones voisi olla noista takamiehistä toinen mahdollinen yllättäjä. Joneshan oli tulossa draftiin jo vuosi sitten mutta päätti jäädä Dukeen vielä toiseksi vuodeksi. Samalla tämä varsin pätevä ”kenttäkenraali” ja puolustava takamies menetti isot otsikot ja näyttääkin jääneen varjoihin, vaikka en ole nähnyt kenenkään vakavissaan arvioivan, että nuoren miehen kyvyt olisivat kadonneet johonkin.

Toisaalta draftaamatta on myös muutamia isoja miehiä joiden kohdalla katon voisi ajatella olevan vähintään yhtä korkealla – kuten vaikkapa Isaiah Stewart ja Paul Reed. Isaiah Stewartia pidetään perinteisenä isona jolla on kokoa ja näköä ja joka loistaa sisäpelillään että intensiteetillään, mutta eritoten Paul Reed vaikuttaa mun silmään mahdolliselta tulevaisuuden huippupelaajalta (Ringerin compit: Paul Millsap ja Taj Gibson – ajattelee siis yhdistelmää noista!).

Kaikesta huolimatta New York nappaa kuitenkin tässä draftissa – tadaa! – nelospaikan pelaajan! Eikä tämä ole mikään vitsi-draftaus vaikka riskillä mennäänkin.

With the 27th pick in the 2020 NBA-Draft, the New York Knicks select Killian Tillie from the University of Gonzaga.

1SRX_GU_VS_BYU_18.JPG.jpg


Killian Tillie oli toissa keväänä monissa draft boardeissa jopa lottery-varaus, mutta jatkuvat loukkaantumiset pakottivat miehen jättämään draftin väliin. Aika monta operaatiota miehelle onkin nelivuotisen College-uran aikana tehty: polvi, nivelsiteet, nilkat (useasti), sormi...

Jos Tillie saadaan pysymään kunnossa, mies on selkeästi tämän draftin 27:ttä kovempi pelaaja. Takuu-terve Tillie kuuluisi mielestäni tämän draftin kärkipäähän.

Yhdestä näkökulmasta voisi sanoa, että Tillie voisi olla kaikkea sitä, mitä Lauri Markkanen ei ole ihan vielä onnistunut olemaan: stretch-4 joka heittää kolmosia, taitava pick&roll/pop pelaaja, hyvä pallonkäsittelijä ja näkemyksellinen syöttäjä joka osaa myös hyödyntää mismatchit korin alla.

Kaiken tämän Knicks saa siis kohtuu rajulla terveysriskillä. Mutta voittaessaan voittaa todella paljon.

Los Angeles Lakers is on the clock.
 
Viestejä
1 423
Järvisten rosteri on voimakaksikko LeBron -AD ja kaikki muut on aina vaihdettavissa. Soppareilla löytyy Green, Kuisma , Caruso ja Horton-Tucker, pelaajaoptioilla Bradley ja aina viehättävä hönö Javale McGee. Molemmille optiot kelvannevat koska ei muualtakaan enempää tule. Mutta kyllähän tänne loukkaantumsesta toipuvia hyviäkin pelaajia lienee tarjolla suurin piirtein veteraaniminimillä osoittamaan arvoaan ja kuittaamaan sormuksen. Koska Rondo testailee UFAna nyt tarjontaa, pitää Lebronille löytää tuuraaja pelinrakentajana ja muutenkin sellainen on hyvä saada kasvamaan. Ketäs tässä oli tarjolla:

Nico Mannion oli TOP-kympissä kauden alussa, mutta yleisesti epäillään onko fysiikka ja ominaisuudet sittenkään riittäviä. Peliänäkemyksen, -älyn ja yleisen fiksuuden osalta ei ole kahta kysymystä. Mannion ei ole mikään kolmostykki, eikä oikein hypäritykkikään, ajot korille päätyvät monesti sinänsä näyttäviin floatereihin, mutta merkki sekin jostain. No Lakersissa ei sinne korin alle juuri tarvitse rynniäkään. Riittää kun antaa fiksuja syöttöjä mihin on kyllä pystyvä.

Tre Jones, mies Zionin, Barretin ja Reddishin varjosta joka vetäytyi viime vuoden draftista on varteenotettava kandidaatti tähän lähtöön. Nyt on saanut enemmän roolia, ja napsutellut tasapainoista tilastosarjaa, ja jopa kolmonen on parantunut siedettäväksi. Puolustusorientoitunut hyvän silmän omaava pelinrakentaja jolla ei juuri heikkouksia ole, mutta ei myöskään näytä aivan tähtipotentiaalin kaverille. Keikkuu arvioiden mukaan hieman yli 30 sijoilla tässä pelinrakentajia sisältävässä draftissa.

Cassius Winston on nelivuotisesta kaudestaan ollut kolme viimeistä eittämättä tärkein johtaja joukkueessa ja monipuolinen pelinrakentaja. Erinomainen heitto, ja kolmoset upposivat kohtuuvolyymillä 43% tarkkuudella ja vaparitkin 85%:lla, mikä indikoi ettei heittojyvä kaarelta ole sattumaan. Winston on ollut MSUn ehdoton moottori ja sydän, lähes kaikki hyökkäykset menevät hänen kauttaan. Ei mitään supernäyttävää, mutta aina hyviä ratkaisuja. Tre Jones jäi kakkoseksi pointtien taistelussa kun MSU voitti sensaatiomaisesti Duken March Madnessin loppuvaiheissa -19. Miksi nyt vasta draftissa neljän vuoden jälkeen: koko ja terävimmän urheilullisuuden puute karkoittaa monia ja ekan kierroksen varausta pidetään erittäin epätodennäköisenä.

Näistä täytyy pudotta ensimmäisenä Mannion pois kun vaan joku tässä tekemisessä mättää, ja hän löytänee itsensä lopulta jossain 2. kierroksen puolesta välistä. Niinpä kahden kauppa ja näistä jatkoon menee:

Los Angeles Lakers valitsee 28. vuorolla Tre Jonesin Dukesta.

Winston ansaitsee ja saanee myös näytön paikan jostain mutta Tre Jones on Järvisille valmis paketti, jonka voi penkiltä heittää Lebukan hengähdystaukojen ja kuormantasausotteluiden ajaksi.

Kelloon menee Professori kera Toronto Raptorsin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Tämähän saadaan maaliin!

Hauska nähdä, että menee peräkkäin kaksi vanhaa tarjokasta.

Lakersista ja takamiehistä puhuen...

 
Viestejä
278
Melkein maalissa...

Toronto näytti mestaruuskauden jälkeen erittäin vahvalta ilman Kawhiakin. Pleijareissa karvas 7. matsin tappio Celticsille toisella kierroksella, mutta kellään ei tule väitteitä etteikö Raptorit mennyt saappaat jalassa nurin. Tulevaisuus on kuitenkin hieman epäselvä. Avainpelaajista VanVleet, Ibaka ja Gasol saattavat kaikki etsiä uutta asuntoa toisesta NBA-kaupungista viikon päästä, jonka lisäksi Lowrylla vain vuosi jäljellä pahvia. Powelillakin pelaajaoptio ensi kauden jälkeen. Joukkuetta tullaan mahdollisesti siis muokkaamaan lähiaikoina hieman uuteen uskoon.

Siakam ja Anunoby lienee pelaajat, jonka rinnalle jengiä lähdetään rakentamaan. Pelaajia voi siten lähteä hakemaan oikeastaan mille pelipaikalle tahansa. Olin kuitenkin jo hyvissä ajoin mutustellut tänne asti tekemäni varauksen, joten ei lähdetä muuttamaan suunnitelmaa.

With the 29th pick, the Toronto Raptors select Daniel Oturu from Minnesota.

5f2081183c6caf487ac46970_o_U_v2.jpg


Oturu iski kovia lukemia tilastoihin toisella yliopistokaudellaan. 20p /11lev / 2,5blk puhuu puolestaan. Vaikka hän teki ison osan pisteistään hieman jäykän näköisesti postista (ei todennäköisesti tule saamaan paljoa näitä NBA:ssa), löytyy työkalupakista muutakin oikein mielenkiintoista välinettä. Urheilullisuus riittää mainiosti hyväksi rollaajaksi, sekä hän alkoi käyttää hyppyheittoa entistä enemmän toisella kaudellaan. Volyymi ei 1,7 kolmosyrityksellä peliä kohden päätä huikaise, mutta ihan mielenkiintoiselta tuntuu tulevaisuutta ajatellen. Myös ajot korille kolmosen takaa näytti videolta oikein sulavalta isoksi mieheksi. Puolustuksessa näyttänyt hyvää taitoa suojella koria, mutta kaarella puolustaminen väläyksiä lukuunottamatta taitaa olla se suurin heikkous. Oturu liikkuu noin muuten oikein hyvin niin ehkä tämäkin puoli saadaan korjattua. Kaiken kaikkiaan näen Oturun istuvan oikein hyvin Siakamin rinnalle tulevaisuudessa.

En tiedä tuleeko Julli tekemään yhtäkään varausta, mutta nyt olisi ainakin keskiviikkoon asti aikaa. Boston is on the clock.
 
Viestejä
1 423
Lakersista ja takamiehistä puhuen...

Takamiestä se tarvitsee Oklahomakin, ja tulee Jonesille enemmän peliaikaa :) . Lakers ei paljon drafteista perustele ainakaan noilta sijoilta. Danny Green matkannee melko heti muualle, joten tässä on normaalisti hyvä (finaaleissa ei oikein sujunut) puolustusorientoitunut heittokykyinen hemmo tarjolla. Sopis vaikka Miamiin (no nyt menee aiheen sivuun).
 
Viestejä
1 423
Joku voisi napsaista viimeisen. Tämä olisi huomattavasti sujuvampaa ja mukavampaa hommaa jos jatkossa ne joilla ei ole mitään sitoumusta tai kiinnostusta hoitaa omaa tonttiaa, jäisivät suosiolla pois.
 
Viestejä
9 123
Mennäänkö taas vai ei?

Ja varmaan jätetään tämä yksi sankari ottamatta mukaan peliin, koska jättää AINA omat varausvuoronsa käyttämättä. Major Jullin osallistumista voi myös harkita kahdesti.

Mulle Kings ja Cavs kärkeen. Otan sitten Miamin kolmantena, jos ollaan kuolemassa sukupuuttoon.
 
Viestejä
278
Kyllähän tämä tavalla tai toisella ollaan aina saatu taisteltua läpi. Orlandoa ei tänä(kään) vuonna arpaonni suosinut, mutta otan heidät silti haltuuni. Katsotaan toisia jengejä myöhemmin
 

L.S

Viestejä
839
Blazers kun ei ekalla kierroksella tänä vuonna varaa, niin en koe omaavani riittävää asiantuntemusta mistää toisesta joukkueesta. Jos tilanne sitä ehdottomasti vaatii, voin kuitenkin jonkun ylijäämäjoukkueen draftin suorittaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös