Koripallo.com

KTP 2019-2020

Viestejä
534
No on rankaistukin, olikohan Littleä, ja vähän samantyylisestä asiasta kuin Kamista nyt.
Erotuomari Little kahden viikon toimintakieltoon
Juuri olin kopioimassa linkkiä, ehdit ensin.

Tuomaritoiminta ei missään nimessä ole virheetöntä, ja myös tuomareiden on osaltaan pystyttävä ottamaan rakentavaa kritiikkiä vastaan niin liiton, kollegoiden kuin joukkueiden osalta. Ei ole mielestäni kuitenkaan kohtuutonta odottaa, että tämä kritiikki annetaan tuomareille asiallisesti ja keskinäisen kunnioituksen hengessä, ei alatyylisesti tai henkilökohtaisuuksiin menemällä. Vaikka historiallisia yksittäistapauksia varmasti löytyisikin, eivät valmentajatkaan lähtökohtaisesti joudu ottelun aikana tuomareille esittämiinsä kysymyksiin kuulemaan vastaukseksi v*ttuilua, turhapäistä huutoa, tai isoeleistä käsien levittelyä. Vastauksiin ei aina olla tyytyväisiä tai niiden koetaan olevan puutteellisia, mutta henkilökohtaisuuksiin tuomarit eivät mene. Mikäli esim. koutsilla on taustaa provosoinnista/voimakaseleisestä reagoinnista tai vaihtoehtoisesti tuomari ei ole ulospäinsuuntautuvaa sorttia, voi keskinäistä kemiaa olla vaikea löytää. Se ei kuitenkaan tarkoita että kumpikaan on huono omassa roolissaan.

Siinä missä tuomareiden tehtävä ei ole arvostella pelaajien tai valmentajien tekemien ratkaisujen järkevyyttä kentällä (siis siinä kontekstissa että oliko tuo nyt hyvä heitto tai kannattiko tuo pelaaja laittaa kentälle), ei valmentajien tai pelaajien tehtävä/velvollisuus ole kertoa tuomareille että "v***u kun olit tänään perseestä" tai "kaikki vihellykset meni kaverin suuntaan." Haluaisin kuulla vaikkapa valmentajilta, että ajattelevatko he alatyylisen ja kovaäänisen palautteen vievän tuomareiden toimintaa jollain tavalla eteenpäin tai parantavan keskinäisiä suhteita? Valtaosa, ellei kaikki pääsarja- ja Korisliigatasolla viheltävät tuomarit tarkastelevat toimintaansa jälkikäteen videoilta ja klipeistä, ja ovat kriittisiä omasta tekemisestään jos ja kun sille on aihetta. Sen edistämiseen ei tarvia suoraa v*ttuilua tai aggressiivista elehtimistä, oli seura/kaupunki kuinka voimakastahtoinen tahansa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
165
Todennäköisesti lähes jokainen joka katsoi Seagulls-matsin lähetyksen loppuun saakka kättelyineen, pystyi arvaamaan Kamisen saavan penalttia.

Enemmän KTP:n tappio ja lähes 20 pisteen johtoasemasta sulaminen oli joukkueen kuin tuomareiden vika.

Faktaa on myös se, että tuomarit tekevät jokaisessa ottelussa virheitä, mutta kuitenkin lähes poikkeuksetta vähemmän kuin pelaajat ja valmentajat.

Mitähän Kaminen tuumaisi kun Little tulisi haukkumaan häntä pelin jälkeen v*tun surkeasta peluutuksesta ja paikkaprässistä?
 
Viestejä
1 386
Jokainen voi näin perjantain kunniaksi miettiä päissään, millainen haloo syntyisi, kun tuomari ennen peliä tai sen jälkeen menisi kertomaan toimittajille jonkun yksittäisen pelaajan tai valmentajan toiminnasta "tiedän, että filmaa aina" "sarjan likaisin rappaaja" tms

Tunne kuuluu myös korisliigaan kuten Salossa ja Kisiksellä viimeviikkoina on nähty. Mutta tunteen pariksi vaaditaan kunnioitusta ja kontrollia. Valmentajaa joka ei saa mitään järkevää suustaan pressissä ei pidä lähettää pressiin vaan siinä kohtaa staffista pitää löytyä joku, joka kykenee sen homman hoitamaan. Samoin pelaajan tai valmentajan pitää uskaltaa mennä väliin näihin "mister referee!" tai yleisölle pelin jälkeen huutelu- tilanteisiin.

300€ on täysin symbolinen ele liitolta, ja ihan oikea ele siihen suuntaan, että kehityskeskusteluja tuomaritoiminnan osalta ei käydä lehdistön tai alatyylin huutelun kautta.
 
Viestejä
112
Kyllä on taas sellanen sketsi tämä tuomari toiminta.. 10 minuuttia katsottu videoita Stevecolla... Rassukat ei itsekkään tiedä mitä viheltävät.
 
Viestejä
112
Alkaa olee vähän keskiviikon meininki. Ylätuomari (Andersson) näyttää virhettä! Alatuomari käy välissä kusella, ja tulee päättämään tilanteen kiistaksi o_O
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: CZ
Viestejä
2 586
Pari kommenttia, kun katsoin Elisalta tänään KTP-Pyrintö.

1. Oikein miellyttävää seurattavaa, jokaiselta paikkakunnalta pitäisi löytää joku entinen pelaaja / valmentaja tms tukemaan selostusta. Nyt oli selostajakin hyvä, Roope erinomainen.

2. En ymmärrä niitä faneja, jotka ovat valittaneet KTP:n jenkkejä. Erinomaisia pelaajia, KTP menee vielä pitkälle.

3. Pyrintökin on hyvä joukkue, kolme perusrotaation pelaajaa lasaretissa ja silti pelataan hyvin.

Hyvä koriskausi käynnissä.
 
Viestejä
129
Voitto on voitto, mutta Pyrintö pelasi kolmella jenkillä ja kokoalivoimalla ja silti voitti levypallot reippaasti. Myös vajaamiehisen Pyrinnön 96 pistettä kertoo jotain puolustuksesta.
Tänään (häntä ehkä liikaakin kritisoineena) Pinkston pelasi hyvällä asenteella ja iloista korista! Kuukkaselta myös hyvä ottelu tosiaan :)
 
Viestejä
310
Tärkeä voitto Kotkalle, ja Kaminen & Toiviainen duo pressissä on äärimmäisen viihdyttävää katsottavaa :D Siellä kisailtiin jo kumpi saa isommat sakot tuomarien kritisoinnista.. Nähtäväksi jää.. :)
 
  • Tykkää
Reaktiot: CZ

42

Viestejä
3 020
... Haluaisin kuulla vaikkapa valmentajilta, että ajattelevatko he alatyylisen ja kovaäänisen palautteen vievän tuomareiden toimintaa jollain tavalla eteenpäin tai parantavan keskinäisiä suhteita? ...
Ja viekö tämä koripalloa mihin suuntaan? Uskoisin liitosta löytyvän tuomaripuolelta keskustelukumppani jos asioita halutaan tosissaan viedä yhdessä eteenpäin.
 
Viestejä
456
Tärkeä voitto Kotkalle, ja Kaminen & Toiviainen duo pressissä on äärimmäisen viihdyttävää katsottavaa :D Siellä kisailtiin jo kumpi saa isommat sakot tuomarien kritisoinnista.. Nähtäväksi jää.. :)
Tuota pressiä koitin tuolta Korisliigan nettisivuilta ja KTP:n youtubesta etsiä mutta en onnistunut löytämään.
 
Viestejä
457
Kyllä on taas sellanen sketsi tämä tuomari toiminta.. 10 minuuttia katsottu videoita Stevecolla... Rassukat ei itsekkään tiedä mitä viheltävät.
En nyt moiti Selkeetä, joka on ihan ok tuomari, mutta se mikä tässä nyky tuomaritoiminnassa ihmetyttää on se, että samat tuomarit illasta toiseen ovat sekoittamassa omilla tulkinnoillaan joukkueiden pelejä. Jos keskiviikkona "epäonnistut", niin jo seuraavassa ottelussa parin päivän päästä olet päätuomarina jakamassa elämän viisauksia niin pelaajille, kuin valmentajille. Näytät heti alkuun, että kuka on isäntä talossa.--> suu kiinni tai seuraavasta tulee teku! Näin se vaan menee. Mitään ei oteta kritiikistä opiksi.

Ilmeisesti tähän otteluun oli nimetty Selkee päätuomariksi ja kaksi koulutettavaa aputuomariksi. Ehkä siksi se oli linjatonta, mutta näitä sattuu muuallakin kuin Kotkassa.
 
Viestejä
1 040
Huomion arvoinen korisliiga-avaus eilen nuorelta Mukilaiselta, Joonas Timonen! ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös