Koripallo.com

KTP 2023-2024

Viestejä
66
Top5 -suoritusten ykkönen viime viikolla(kin) ja kuten täällä kirjoitin aiemmin, hänellä on koriin johtaneita syöttöjäkin sentteriksi ihan kivasti. Tosin olikohan Korihaitkin arvioineet hänet "yksilöurheilijaksi" , kun heille tuli ottelussa 40 koriin johtanutta syöttöä

Joukkueiden ykkössenttereiden syöttökeskiarvot:

1. Kauhajoki, Givens 5,5 (ei varsinaista sentteriä)
2. Pyrintö, Ceaser 2,3
3. Bisons, Painter 2,2
4. Lahti, Padgett 2,1
5. Nokia, Tape 2,1
6. Kataja, Lufile 1,8
7. Kouvot, Lindo 1,7 (Gip ei vielä tilastokelpoinen)
8. Gulls, Ohams 1,6
9. Korihait, Ogyniemi 1,5
10. Vilpas, Dishman 1,5
11. KTP, Rand 1,2
12. Kobrat, Akwuba 0,8

Nykykoriksessa sentterille 1,2 syöttöä on maltillinen lukema. Highlight-dominointi on viihdyttävyyden kannalta hieno asia, mutta sarjapisteisiin vaikutus on lähellä nollaa.
 
Viestejä
50
Korihaille kyllä hatunnosto kaudesta ja joukkueen kasaamisesta. Joukkueiden ilmoitettuja kulu- ja etenkään palkkabudjetteja en kyllä lähtis liiemmin vertailemaan. Ja vielä vähemmän ne pitävät paikkansa kun kausi etenee ja pelaajat ja valmentajat vaihtuu. Esim. joukkueiden välillä,isoja eroja kulu- ja palkkabudjetin välillä ja paljon riippuu varmasti siitä mitä mihin lokeroon kirjataan.

Bisonsin ilmoittama kulubudjetti on 86.000 euroa palkkabudjettia suurempi. Seagulleilla eroa on 530.000 euroa. Kouvoilla ilmoitettu kulubudjetti (598.800) on yli kaksinkertainen palkkabudjettiin nähden (288.000).

Se ei poista sitä että KTP:n osalta joukkueen kasaaminen ei ole mennyt putkeen, mutta iso osansa varmasti on sillä että budjetti on rajallinen ja alkukauden muutokset vieneet vähänkin pelivaran. Nyt selkeästi mennään säästöliekillä, eikä muutoksia varmaankaan ole luvassa. Jos varaa olisi, niin varmaan muutoksia olisi nähty. Kauden aikana ei oo tainnu tulla uusia yhteistyökumppaneitakaan, joten näillä mennään?

Vaikka kautta onkin jäljellä, niin KTP:n toimistolla (mitähän se muuten tarkoittaa?) toivottavasti mietitään myös ensi kautta. Kaikki merkit viittaa siihen että mitään suuria mullistuksia ei ole luvassa budjettiin. Jokunen kymppitonni lisää tai pois.

Pistäkääpäs toiveita mitä haluaisitte ensi kaudella nähdä niin parketilla kuin penkin päässä. Ja sillä realismilla ettei kisata budjetillisesti eri sarjassa. Jenkkien osalta voi heitellä nimiä, mutta kaikki varmaan on samaa mieltä että parempia onnistumisia valinnoissa. Ja toisaalta mitä nimekkäämpiä kotimaisia, sitä vähemmän budjettia jenkkeihin.

Omia heittoja:
riskillä rookie takamies pikkuyliopistosta
sama yhden laiturin osalta
paukkuja isoon pelaajaan jotta enemmän sisäpeliuhkaa/laatua
Vili Nyman (onko varaa pitää jos sopimus päättyy)
Niko Mykrä

sitten meneekin vaikeaksi… kotimaisia hyviä isoja pelaajia ei paljoa ole, ja vielä vähemmän jos ei ole rahaa. Nytkin oltu 10 runkopelaajan ringillä välillä pulassa kun loukkaantumisia, eli kovin paljoa ei voi kaventaakaan

Ykkösdivaria ei ole tullut seurattua kun ei enää näy ruudulta. Olisiko siellä lupaavia takamiehiä tai isompia kotimaisia?
Voi olla että Marttisen ja Lommin pitäisin kuitenkin, kun taloudelliset realiteetit lienee mitä on. Omista junnuista en kyllä vielä ensi kaudeksi odota isoja apuja, ainakaan jos yritetään pelata mitaleista.

Valmennus? Jos muutoksia tulee niin vaikea kuvitella että Toiviaisen kaltaisia kokeneempia tekijöitäkään saadaan tilalle jos ei pelimerkkejä ole joukkueen kasaamiseen tarjolla. Ketä muita kokeneempia edes on vapailla markkinoilla? Pekka Salminen, Miika Sopanen?
Marttinen ja Lommi taitaakin olla ainoat suomalaiset joilla on sopimukset voimassa, veikkaisin että ovat ainoat tämän kauden joukkueesta ketkä ovat jatkamassa. Tuskin tuo pelaajallekaan on kovin motivoiva tilanne kun seuran halu kehittyä näyttää olevan täysin olematon. Menestysresepti= rahat jenkkeihin ja kädet ristiin.
 
Viestejä
255
Korisliigan sivuilta poimitut joukkueiden tavoitteet tälle kaudelle:

Suomen mestaruusKataja, Seagulls
Ylempi jatkosarjaBisons, Kobrat, KTP
PudotuspelitKorihait, Pyrintö
Ei selkeää tuloksellista tavoitettaKauhajoki, Kouvot, Lahti, BC Nokia, Vilpas

Vertailun vuoksi viime kauden tavoitteet:

Suomen mestaruusLahti, Seagulls, Vilpas
MitaliKataja
Ylempi jatkosarjaKTP
PudotuspelitKouvot
Ei selkeää tuloksellista tavoitettaHonka, Kauhajoki, Kobrat, Korihait, Nokia, Pyrintö
Nuo 2 saattavat hyvin ollakin finaalijoukkueet. Ylempi -tavoite epäonnistui ainakin Bisonsilla, todennäköisesti kahdella muullakin. Pudotuspelit Hailla lähellä varmoja, Pyrintökin voi päästä jos jatkuu heidän nousu ja mm. "Ylempi"-tavoittelijoiden lasku. "Ei selkeää" oli tällä kaudella ehkä hyväkin Kauhajoelle ja Vilppaalle, kun menestys vaihdellut runkosarjan aikana niin paljon. Viime kaudelta Lahden mestaruustavoite sai naurahtamaan, alamäkensä alkoi jo silloin
 
Viestejä
76
Noh eipä oikeestaan vituta hirveesti, kun ei ottelulle ollut suuria odotuksia. Mennään vaan näillä loppuun asti ja kattellaan uuestaa ens syksynä.
 
Viestejä
1 294
Koutsille isoa kenkää!! Tulos urheilua ja nyt ei tule tulosta.. Hirveetä kuraa ollut jo toista kuukautta!!
Kaminen muistaakseni aikoinaan ymmärsi itse lähteä, kunniallinen ratkaisu..
Jep, siitähän se voittokulku alkoi ja pantteri oli ihan ulottuvilla.
 
Viestejä
66
Koutsille isoa kenkää!! Tulos urheilua ja nyt ei tule tulosta.. Hirveetä kuraa ollut jo toista kuukautta!!
Kaminen muistaakseni aikoinaan ymmärsi itse lähteä, kunniallinen ratkaisu..
Veikko_huoleton teki jo Pihville tilisiirron jonka turvin saadaan samalla pari peluriakin vaihtoon. Ei vaan vielä näy kun siirto eri pankista.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös