Koripallo.com

Lahti Basketball 2021-2022

Viestejä
2 467
Lahdella on sarjan levein pelaajamateriaali.

No en kyllä sanoisi, että Lahdella on leveämpi pelaajamateriaali kuin vaikkapa Vilppaalla, Seagullsilla tai Karhulla. Vähän ehkä näet joidenkin pelaajien tason korkeampana kuin esitykset pelikentällä ovat näyttäneet. Toki Lahdella on tasavahva 6-7 kotimaisen rosteri, mutta mielestäni myöskään esim. KTP:llä, Nokialla tai Kouvoilla ei ole yhtään sen heikompi kotimaisten ryhmä. Lahdelta puuttuu myös ne "kärkikotimaiset", joita sarjan kärkijoukkueista löytyy (maajoukkue).

Viime kauden playoffeissakin Lahti oli ihan täysin jenkkien varassa ja kotimaisilta ei paljon apua tullut. Ventoniemi näköjään teki 8,3 pts/peli, mutta muut kotimaiset yhteensä n. 14 pts/peli viime vuoden playoffeissa.
 
Viestejä
5 504
Jos lähdetään purkamaan joukkueiden depth chartia, niin neljän jenkin jälkeenkin rosterissa on Ventoniemi, Karvonen, Sajantila, Saarijärvi, Ahola, Luukkonen ja Waxlax. Näistä kaikki mahtuisivat minkä tahansa jengin rotaatioon. Lisäksi Bärlund ja Byman ovat varsin käyttökelpoisia kavereita, kuten ovat ajoittain näyttäneet.

Olet shaqtin a fool oikeassa siinä, että ne kärkikotimaiset puuttuvat. Siksi sanoinkin, että Lahdella on levein pelaajamateriaali. Laadukkain se ei todellakaan ole. Jos näki Lahden pelejä ilman ulkkareita, niin varsinkin Waxlax ja Sajantila osoittivat olevansa todella potentiaalisia kavereita tähän sarjaan.

Viime kaudella Pearsonin mukaantulo sotki täysin joukkuepelaamisen. Hänen mukaantulonsa jälkeen jenkit pelasivat keskenään, eivätkä edes liigan parhaat kotimaiset olisi saaneet mitään aikaan siinä kokoonpanossa. Tällä kaudella joukkue on kasattu hieman eri tavalla. Esimerkiksi Iverson ja Clarke ovat melko lailla puhtaasti puolustuspään pelaajia. Ongelma ei ole kotimaisten taso, vaan pelaajien roolitus.
 
Viestejä
1 704
3 vkon tauon aikana jotain hyvääkin...
Selkeästi päätön puskeminen ja "kolkki heti ilmaan" - touhu oli poissa ja tilalla jokseenkin ok joukkue-tekeminen. Vastus tosin ennakkoa surkeampi , Hait aika pihalla koko matsin.
Ekan jakson jälkeen vain 1 joukkue parketilla, laajalla rintamalla tuli onnistumisia.
Erityisesti Luukkonen esitti kauden parastaan vaikka alta nostelikin ohi pariin otteeseen. Iverson parantaa koko ajan. Kova pomppuinen kaveri ja heittokin kulkee. Aholalta kauden parasta tekemistä. Ballard mellasti kovat tehot. Bryant pelasi myös vakuuttavasti, pallo-varma kaveri.
Puolustus oli hyvää mutta Vniemeä ja Sjärveä kaivataan takaisin rosteriin
La vastassa Kjoki. Saas nähdä saako Kjoki 3 jenkkiänsä mukaan vai ovatko viellä karanteenissa. Lahdelle heidän karanteeni varmasti sopii, pinnoja kaivataan lisää.
Ylempi loppu-sarja omissa käsissä.
Toivotaan että päästään pian takaisin katsomoihin kannustamaan.

Kauhajoki: skinner saikulla vielä jokusen ajan,
Jones ja Mr Rusoo saattaa olla rivissä jos nyt mahtuvat rosteriin enää eilisen pelin jälkeen.... :)
 
Viestejä
2 467
Jos lähdetään purkamaan joukkueiden depth chartia, niin neljän jenkin jälkeenkin rosterissa on Ventoniemi, Karvonen, Sajantila, Saarijärvi, Ahola, Luukkonen ja Waxlax. Näistä kaikki mahtuisivat minkä tahansa jengin rotaatioon. Lisäksi Bärlund ja Byman ovat varsin käyttökelpoisia kavereita, kuten ovat ajoittain näyttäneet.

Olet shaqtin a fool oikeassa siinä, että ne kärkikotimaiset puuttuvat. Siksi sanoinkin, että Lahdella on levein pelaajamateriaali.

No jauhetaan vielä lisää.. :)

Mutta ei tuosta mitenkään saa leveämpää materiaalia kuin Seagullsilla. Koponen, Nikkarinen, Kanervo, Kotti, Huff, Heinonen, Van Andringa, Laakso, jne.

Ja kuten jo edellä kirjoitin, niin yliarvostat melko lailla useampaa pelaajaa tulokseen nähden. Esimerkiksi Karvonen on pelannut suunnilleen 25min/peli ja monesta joukkueesta löytyy pelaajia, jotka tekee samat tehot puolet pienemmällä peliajalla. Ja ihan totaaliseksi ylihehkuttamiseksi menee, kun kirjoitat " periaatteessa kuka tahansa rosterissa voi olla kentän paras ketä tahansa vastaan ".. Se että väännetään hienot tilastot esim. Korihaita vastaan ei ole sama asia kuin "olla kentän paras ketä tahansa vastaan".

Eikä loputtomasti voi selitellä huonosta roolituksesta tai jenkkien sotkemasta joukkuepelistä.. Jossain vaiheessa "you are who you are".
 
Viestejä
70
Ottamatta sen kummemin kantaa tuohon keskusteluun rosterin laajuudesta, niin sanoisin että aika moni kotimainen on kyllä viime kauteen verrattuna ottanut aika isoja harppauksia varmastikkin myös suurelta osin sen ylimääräisen vastuun kautta mitä tuli jenkkien ollessa poissa.

Ahola, Luukkonen ja Sajantila ovat ainakin omasta mielestä niitä isoimpia harppauksia ottaneet. Aholasta on tullut luotettava pointti mille tahansa joukkueelle ja mikä tärkeintä se heittokin on alkanut putoamaan ihan kunnioittettavasti. Melkein vaikuttaa, että siellä on vielä semmoinen extra vaihde käyttämättä hänellä ja varmasti löytää ajan kanssa vielä paremmin paikkoja missä olla enempi agressivinen korille hyökkäämisen kanssa. Luukkonen ollut timanttisen kova ja pelaa läpilyönti kauttaan omaan silmääni. Jos meno jatkuu tuollaisena, niin saa nähdä kuinka pitkään viihdytään suomen rajojen sisäpuolella. Tämän lisäksi Sajantila on noussut todella lyhyessä ajassa divarista yhdeksi korisliigan vaarallisimmista kotimaisista heittäjistä.

Toki muiden osalta vaikuttaa terveenä pysyminen tai muut asiat. Vaikea lähteä arvuuttelemaan millainen Rickyn tai Ventoniemen kausi olisi ollut ilman poissaoloja mutta varmastikkin parempi, kuin nyt. Saarijärvellä odotetustikkin pikkuisen totuttelua viime kauden poissa olon jälkeen. Ja sitten on ryhmä jotka ovat korisliigassa vähän pienemmällä vastuulla, mutta ottavat sitten enempi roolia divarissa. Toki sieltäkin väittäisin että ei nuo extra minuutit ole Bymanille tai Lähdetniemelle ainakaan huonoa tehneet. Sitten on tietysti tämä Karvosen tilanne ja eihän se kausi ole hienosti lähteny käyntiin, ainoa pelaaja jonka kohdalla voin rehellisesti sanoa että meno on ollut heikompaa verrattuna viime kauteen. Toivotaan että peli lähtee pikkuhiljaa luistamaan kohti kauden loppua ja nähdää taas sitä viime kauden Villeä sillä ne taidot sieltä yhä löytyvät, mistä aina välillä jotain väläytyksiä nähdään.

Jenkkien osalta omaan ehkä vähän epäsuositun mielipiteen täällä ja koen että tän kauden jenkit ovat viime kautta heikompia. Bryant on tietty ihan kovan tason peluri ja Ballardille täytyy antaa kyllä propsit siitä että mies on suorittanut paljon kovemmin mitä Kouvolassa viime kaudella.

Iverson ja Clarke ovat taasen sitten vähän vaisumpia tapauksia omaan silmään. Esim Iverson vaikuttaa lähinnä köyhän miehen Myles Stephensiltä. Samankaltainen pelityyli, mutta omaa vieläkin heikomman heiton ja ei yllä samanlaisiin safääreihin kuitenkaan puolustajana. Clarke taasen näyttää melkeimpä köyhän miehen Peeliltä. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin on hiukan parempi syöttäjä mikä tietty on lahden konseptissa hyödyllinen taito isoilla pelaajilla.

Jos saadaan kaikki pelaajat terveiksi ja homma luistamaan niin kyllä tuolta varmasti ihan yllättävänkin kilpailukykyinen joukkue on mahdollista saada jalkeille. Saarijärven ja Ventoniemen paluu kentille ja touchin löytyminen tulee olemaan iso juttu, etenkin puollustuksessa. Sitten vaan toivotaan että Aholan, Eemin ja Bryantin heitto prosentit eivät ole pienen otannan oikkuja ja pysyvät samanlaisina, sekä Ballard jaksaa tulevaisuudessakin taikoa käsiinsä yli 12 levypalloa peli viiden ja puolen kalastellun virheen kera alle 30min peliajalla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
277
Onpas täällä aneemista Kauhajoen antaman selkäsaunan jälkeen. Isät vs. pojat oli eilen.

Usko mennyt jo Pietin konseptiin?
 
Viestejä
1 198
Onpas täällä aneemista Kauhajoen antaman selkäsaunan jälkeen. Isät vs. pojat oli eilen.

Usko mennyt jo Pietin konseptiin?
Ei kannata olla yhtään allapäin Kataja sai samanlaisen oppitunnin koripallosta muutama päivä aikaisemmin. Kataja pelistä karhulta vielä puuttui 3 parasta jenkkiä ja vetivät kahdella jenkillä. Lahtea vastaan oli sentään mukana 4 jenkkiä
 
Viestejä
465
La selkäsauna näytti, kuinka pitkä matka on huipulle. Ja sai kysymään päästäänkö sinne koskaan näillä konsteilla? Karhu pelasi juuri sitä peliä, mitä Lahti haluaisi pelata: vastustajan hyökkäysten rakentelu tehdään jo ylhäältä niin vaikeaksi, että itse päästään juoksemaan helppoja. Vastaavasta Lahden tekemisestä on kahden viime kauden aikana nähty merkkejä vain muutaman kerran ja nekin pääosin viime kauden alulla, kun joukkueessa oli laadukkaita jenkkejä kuten McCullough ja Campbell. Tämän kauden jenkkien taso ei riitä tasapaksussa, mutta laajassa kotimaisessa materiaalissa yhtään mihinkään. Johtajuus ja joukkuepeli puuttuu. Alempi loppusarja on selviö. Sijat 7-8 tekee tiukkaa ja ovat mahdollisia vain, jos Ventoniemen paluu antaa puolustukseen ryhtiä. Tämän kauden jenkkiruletin syyt tiedetään, ja lopputulema on, että nykyjenkeistä vain Ballard on vahvistus. Tuo ei ole kuitenkaan koko totuus. Jo alunperin jenkkivalinnoissa mentiin metsään. Kuten Jaakko1 on monta kertaa kirjoittanut: jengi kaipaisi erityisesti kokenutta pointtia ja sentteriä, mutta myös skooraavaa laituria. Nyt nämä kaikki puuttuvat. Suunnitellusta rosterista Gilder olisi pystynyt täyttämään noista pariakin ruutua, mutta lähtö kauteen pelkkä Ventoniemi sentterinä oli iso virhe, josta nyt maksetaan. Muutenkin kahden viime kauden jenkkivalinnoista liian moni on mennyt puihin: Myer, Iverson, Bryant, Brown, Clarke sekä tavallaan myös Peel, Campbell ja Gilder, jotka olisivat olleet vahvistuksia, mutta poistuivat syystä tai toisesta. Keksitäänkö vielä ensi kaudellakin koripallo uudestaan vai pitäisikö joukkue roolittaa vaikkapa Karhun ja Kouvojen malliin selkeästi ja hankkia laadukkaita vahvistuksia paikoille, mistä kotimaista osaamista ei löydy?
 
Viestejä
428
Jokohan Vniemi ja Sjärvi rivissä Katajaa vastaan lauantaina.
Ei taida enään edes voitot 2/3 lopuista pelastaa alemmasta väli-sarjasta. Kaikki 3 olisi voitettava, 6p saattaa riittää?
 
Viestejä
1 704
Jokohan Vniemi ja Sjärvi rivissä Katajaa vastaan lauantaina.
Ei taida enään edes voitot 2/3 lopuista pelastaa alemmasta väli-sarjasta. Kaikki 3 olisi voitettava, 6p saattaa riittää?
min 22p tarvitaan ylempään jatkosarjaan, sekään ei vielä välttämättä riitä
 
Viestejä
5 504
Ylempään jatkosarjaan pääseminen ei ole enää omissa käsissä, eikä myöskään tule tapahtumaan.

Loppukauden tavoitteena lienee viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleminen Katajaa ja Kobria vastaan. Nokia lienee alemmassa jatkosarjassa omassa kastissaan, mikäli vaan pelaajat pysyvät kunnossa.

Isoja muutoksia tarvitaan, jotta mahdollisissa puolivälierissä olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia Karhua tai Seagullsia vastaan. Jompi kumpi näistä kahdesta tulisi mitä todennäköisimmin vastaan. Nykyisellä konseptilla ja tekemisen tasolla sarja taputeltaisiin taas neljässä ottelussa.
 
Viestejä
5 504
Laba voisi vakavasti harkita Clarken vaihtamista Kotkasta todennäköisesti vapautuvaan Blairiin tai Williamsiin. Clarke ei sovi tähän joukkueeseen yhtään, eikä tällä hetkellä ole peliesityksillään oikeastaan edes ansainnut peliminuutteja.

Tämän muutoksen myötä joukkue saisi vihdoinkin oikean pelintekijän. Menetysten määrä putoaisi ja hyökkäyspelaamiseen saataisiin jotain järkeä. Kumpikin Kotkan pointeista olisi Lahdelle selkeä vahvistus.
 
Viestejä
545
Joo, tiedotteessa sanotaan että saatiin merkittävä korvaus. Luetunymmärtämisessäni ei ole siis vikaa. Mutta ihan oikeasti, jotain on seurajohdossa pielessä kun joukkueessa on liikettä sisään ja ulos kuin niissä kuuluisissa Stockmannin ovissa.
 
Viestejä
55
Joo, tiedotteessa sanotaan että saatiin merkittävä korvaus. Luetunymmärtämisessäni ei ole siis vikaa. Mutta ihan oikeasti, jotain on seurajohdossa pielessä kun joukkueessa on liikettä sisään ja ulos kuin niissä kuuluisissa Stockmannin ovissa.
Onko se sinusta seurajohdon vika jos pelaajasta kiinnostutaan ulkomailla toisessa seurassa? entä onko se seurajohdon syytä, että pelaajat joutuvat autokolariin eivätkä esimerkiksi vammojensa vuoksi voi pelata, joten päädytään purkamaan sopimus? tsemppiä seurajohdolle sekä koko joukkueelle, mikäli kommentti päätyy teidän silmille.
 
Viestejä
428
Laba sai kuulemma mukavan korvauksen Bryantista. Hänellä ei ollut "buy-out" - pykälää soppari ssa.
Bryant ei kuitenkaan saanut itsestään irti täyttä potentiaalia Laban pelityylillä, vaikka piste ka. oli 21p. Vain 2 voittoa 8sta pelistä Laballa, joissa B mukana.Katotaan tuleeko jo Suomessa oleva pelaaja vai uusi?
Huomenna siis 3lla jenkillä Gullsia vastaan. Gullseilla 2 jenkkiä kehissä, kun Lawson saikulla sairaskohtauksen jäljiltä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5 504
NYT JUMALISTE SE POINTTI TÄHÄN JOUKKUEESEEN! Jos tulee taas skoraava kakkospaikan mies tai kombo-takamies, niin joku voisi viedä Poikolalta oikeuden tehdä näitä pelaajahankintoja.
 
Viestejä
545
entä onko se seurajohdon syytä, että pelaajat joutuvat autokolariin eivätkä esimerkiksi vammojensa vuoksi voi pelata, joten päädytään purkamaan sopimus?
Niin, näitä oli tasan yksi. Sherwood Brown. En halunnut aiheuttaa pahaa mieltä sinulle tai muillekaan, vaan lähinnä herättää keskustelua, mikä lienee kuitenkin foorumin tarkoitus. Peel pelaa nykyään Englannissa ja hänen sopimuksensa purettiin ”yhteisymmärryksessä” kuten niin moni muukin sopimus on purettu. Muita lähtijöitä nyt Gilder ja Bryant, toinen buy-outilla ja toinen rahalla. Eihän se täysin seurajohdosta kiinni ole, mutta viestini pointti lähinnä oli edelleen se, että mietitään miksi Lahdessa on ollut niin voimakas vaihtuvuus tällä kaudella. Nyt osuneita hankintoja joukkueessa on tällä hetkellä tasan Ballard. Toivottavasti Bryantin korvaaja on hyvä pelaaja, enkä usko että Lahteen huonoja hankittaisiinkaan. Porukassa on potentiaalia, Pietin konseptista huolimatta tai juuri sen takia.
 
Viestejä
602
NYT JUMALISTE SE POINTTI TÄHÄN JOUKKUEESEEN! Jos tulee taas skoraava kakkospaikan mies tai kombo-takamies, niin joku voisi viedä Poikolalta oikeuden tehdä näitä pelaajahankintoja.
Tähän sellainen välihuomautus että Pietin menestysvuosina jenkkeinä oli vanhoja, jo aikaisemmin Suomessa menestyneitä pelaajia, mm Damon, Hester ja Kenny Love. En varsinaisesti muista Pietin itsensä hankkimia ulkomaalaisia ihan huippuina. Tämänvuotiset tosin ovat kaikki hyviä pelaajia, mutta eivät oikeastaan täydennä toisiaan kuten Jaakko on moneen kertaan todennut.
Lahti on kuitenkin niin hyvä joukkue että voisi vaikka 7 paikalta mennä pitkälle.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös