Koripallo.com

Maailman Paras

Viestejä
2 214
Vs: Maailman Paras

Tässä teille:

Tim Duncan on maailman kaikkien aikojen paras nelospaikan pelaaja.

Manu Ginobili on maailman paras argentiinalainen pelaaja koskaan.

Tony Parker on maailman paras ranskalainen takamies ikinä.

Jeremy Lin jotain ihan muuta.
 
Viestejä
1 224
Vs: Maailman Paras

Miumau sanoi:
Tässä teille:

Tim Duncan on maailman kaikkien aikojen paras nelospaikan pelaaja.

Manu Ginobili on maailman paras argentiinalainen pelaaja koskaan.

Tony Parker on maailman paras ranskalainen takamies ikinä.

Jeremy Lin jotain ihan muuta.

Hankalaa hänen olisikaan mitään noista olla.. :p
 
Viestejä
7 426
Vs: Maailman Paras

Odysseus sanoi:
Hankalaa hänen olisikaan mitään noista olla.. :p

Uskon, että JEREMY LINillä on mahdollisuus kehittyä melkein miksi vaan!1! Kaikkien aikojen paras nelospaikan pelaaja on suorastaan helppo nakki ja argentiinalaisuus/ranskalaisuus hoituu passikikkailulla.
 
Viestejä
7 426
Vs: Maailman Paras

jeremy-lin.jpg


http://wagesofwins.com/2012/02/16/linsanity-visualized/
 
Viestejä
881
Vs: Maailman Paras

Moi King James!
 
Viestejä
3
Vs: Maailman Paras

Ei vitsi, kohta mennään taas. Ei meinaa malttaa odottaa taas uutta annosta The Jeremy Lin Showta. Meitä on täällä 6 jätkän porukka, ollaan katottu jokainen matsi joko livenä tai seuraavana päivänä jälkilähetyksenä aina Lakers pelistä lähtien. Aluksi katoin itekseni matsia, mutta sitten harkoissa muutkin paljastui aika nopeeta Linin faneiksi ja ollaan ihan Linmaniassa tällä hetkellä! On ööliä, siipiä ja sipsiä, joka jätkälle on myös Linin paidat tilattu Kiinasta ihan suoraan tehtaalta. On tää jotain ihan poikkeuksellista koriksessa, ettei tätä pysty oikein ees selittään.

LINMANIAAAAAA!!! Nyt alkaa matsi!
 
Viestejä
1 870
Vs: Maailman Paras

Isäni on kannattanut Liniä 70-luvulta lähtien, joten syntyessäni minulle ei annettu paljoa valinnan varaa. Ensimmäisen Lin-paitani muistaakseni sain jo kaksi vuotiaana eli isäni vain kylmäverisesti päätti, että sinä kannatat Liniä. En edes uskalla ajatella mitä olisi käynyt, jos olisin murrosiässä alkanut glooryhuntata esimerkiksi Kobe Bryantia.

Todellinen fanius alkoi minulla viisi kuusi vuotta sitten. Kuten sanoin niin Lin on ollut suosikkini jo pikkupojasta lähtien, mutta ei se ollut samanlaista kuin tänä päivänä. Kannattaminen on muuttunut rakkaudeksi ja intohimoksi. Nuoresta iästä huolimatta olen ehtinyt seurata Liniä kuitenkin jo aika kauan, mutta vuosi vuodelta mielenkiintoni ja rakkauteni seuraa kohtana vain voimistuu. Kyllä voi sanoa, että Lin on iso osa elämääni, jota ilman en osaa, enkä halua elää.
 
Viestejä
9 123
Vs: Maailman Paras

Jeremy Linin tapauksessahan ei ole sinänsä mitään ihmeellistä. Ainoastaan tarina miehen nousun taustalla on syy sille, että asia on paisunut näin suureksi. Jokainen asiantuntija tietää, että D'Antonin tai kenen tahansa muun systeemissä, jossa peli pyörii pointin ympärillä, kykeneväisen pelintekijän statsit ovat kovaa luokkaa. Joku Shumpert tai Douglas eivät tietenkään tällaisessakaan systeemissä pysty kukoistamaan, koska eivät ole puhtaita pelintekijöitä millään mittarilla. Linillä nämä ominaisuudet löytyvät ja silloin jälki on tällaista. Muutenkin koripallossa unohdetaan aivan liian usein, että pelisysteemi tekee useimmiten pelaajan, eivät hänen absoluuttiset taitonsa. Jos vain pelaajan vahvuudet ja joukkueen pelikirja kohtaavat, on tuloksena "breakout season" ja iso tilipussi. Muilta pelipaikoilta esimerkin voi heittää vaikkapa viime kauden Golden Statesta ja Dorell Wrightista.

Pointtipuolelta otetaan ensin muutama esimerkki D'Antonin systeemin ulkopuolelta ihan vaan teesin vahvistamiseksi.

Case 1: Darren Collison

Collison aloitti kaudella 2009-2010 rookiena 37 peliä loukkaantuneen Chris Paulin tilalla CP3:n ympärille rakennetussa pointtivetoisessa systeemissä. Keskiarvot näistä peleistä: 18,8PPG, 9,1APG. Collison vaihtoi tämän kauden jälkeen Indiana Pacersin ykköspelintekijäksi ja on ollut enintään keskinkertainen kaikilla mittareilla mitattuna. 11 pojoa ja 3 syöttöä pelisysteemissä, jossa pointin tehtävä on dumpata palloa sisään Hibbertille tai Westillä sekä katsella Danny Grangeria vetämässä isolaatiota.

Case 2: Devin Harris

En jaksa edes kaivaa tilastoja, mutta tämä kaveri teki isoja tehoja New Jerseyssä Jason Kiddin jälkeläisenä ennen treidiä Utahiin. Ok, loukkaantumiset ovat varmaan tehneet oman osansa, mutta silti Utahissa pointin pitää olla poikkeuksellisen hyvä pelaaja pärjätäkseen. Jos joukkueen kulmakivet ovat Millsap ja Big Al, ei pointti kukoista ilman erityistä taitotyökalupakkia, jota Harrisilla ei ole yksiulotteisena pelaajana.

Ja sitten D'Antonin offenseen:

Case 3: Steve Nash

Mies, jonka ympärille tämä systeemi rakennettiin. Dallasissa parhaalla kaudella 18 pojoa ja 8 syöttöä. Phoenixissa parhaalla kaudella 19 pojoa ja 12 syöttöä. Ja ei, Steve Nash ei enää kehittynyt pelaajana tuossa vaiheessa. Systeemi vain rakennettiin hänen vahvuuksiensa ympärille ja loppu oli historiaa.

Case 4: Chris Duhon

Ei niin selvä tapaus, koska oli oikeasti todella huono pelaaja parhaimmillaankin. Linillä on pikkusormessaan enemmän talenttia kuin tällä plösöllä. Teki silti D'Antonin hyökkäyksessä todella paskalla jengillä avauksen pelaajana uransa parhaat tehot ja kirkkaasti, 11 pistettä ja yli 7 syöttöä.

Case 5: Raymond Felton

Raymondin tilanne on mennyt traagisen surulliseksi Portlandissa, johon hänet ostettiin sateentekijäksi. Ikävä kyllä Ray on ollut aina pelkkä laiska läski, joka sai epäreilua boostia pönttöön menossa olleelle uralleen D'Antonin systeemistä. Jo Denverissä hän hyytyi pahasti, tällä kaudella tason putoaminen on tilastollisesti katsottuna ollut eeppisellä tasolla suuresta vastuusta huolimatta. Parhaalla kaudella Charlottessa mies teki joukkueen ykköskoirana 14,4 pistettä ja 7,4 syöttöä per peli. Knicksissä miehen tilastot turposivat samalla peliajalla naurettaviin 17/9 tehoihin. Pay day!

Nautitaan siis Jeremy Linin tarinasta, mutta ei jeesustella pelillisillä asioilla. Mike D tekee sen liian helpoksi kenelle tahansa klassisen koulutuksen saaneelle pelintekijälle.
 
Viestejä
378
Vs: Maailman Paras

hamahakkimies sanoi:
Oma (Mavericksin sinisten lasien läpi tehty) veikkaukseni on, että Shawn Marion nollaa Jeremy Linin lähes täysin sunnuntaina (ellei Melo ehdi palata kokoonpanoon).

Veikkaan myös, että tästä syntyy lisää keskustelua.

Hyvin Marion nollas.
 
Viestejä
9 123
Vs: Maailman Paras

hamahakkimies sanoi:
Veikkaan myös, että tästä syntyy lisää keskustelua.

No niin, antaa keskustelun syntyä. hämähäkkimies voi aloittaa vaikka ihan itse. Matrix tosiaan tuli, näki ja valloitti MSG:n, laittoi Jeremy Linin totaalisesti takataskuunsa.
 
Viestejä
889
Vs: Maailman Paras

No niin, tulipas katsottua ekaa kertaa tätä komeettaa muutenkin kuin vain nba.comin highlightsien kautta. Tai jos tämän lauseen kirjoittaisi "jo ehkä vähän ärsyttävään" nba.com -tyyliin: No Lin, tulipas Lintsattua ekaa Lintaa tätä Linmeettaa muutenkin kuin vain Lin.Linin Linlightsien kautta. Linkele.

Monet kp.comistit (toisin kuin kp-linistit) sekä urheilutoimittajat ovat jo kyynisyyttään povailleet, että Linin tähden sammuminen on vain ajan kysymys, ja miehen tulevaisuus on olla jonkinlainen Barean tyylinen aina-välillä-yli-25-minsaa-pelaava backup-pointti. Tämähän on vallan erinomainen tilaisuus tehdä ennustuksia, jotka saavat ennustajan näyttämään helvetin tyhmältä muutaman vuoden (tai jopa kuukauden) päästä. Nyt itse miestä vähän nähneenä on pakko todeta, että melko tasaisen varma heitto (FG ~50%) ja hetkittäin D-Rosen kaltainen kyky ottaa ajoissa kontaktia, adjustata ja kuitenkin veivata pallo sisään ovat sellaisia taitoja, jotka eivät mene hetkeksi päälle ja katoa sitten taivaan tuuliin. Tasan siitä hetkestä asti, kun Lin on saanut vastuuta, tulosta on myös syntynyt. Uskon että niin kauan kuin Lin pelaa joukkueessa, jossa hän on ykköspointtina, jälki pysyy hyvänä. Tosin pisteitä tulee syntymään paljon vähemmän sitten, kun Melo tulee takaisin ja ottaa 20 heittoa per peli.

Lin muuten kirjautti eilen taas 7 menetystä (linitystä?). Näillä otteilla Lin on noussut nyt vähintään 10 peliä pelanneista kärkeen, kun katsotaan menetyksiä per 40 min: tasan 6.0. Tämä on luonnollisesti se suurin ongelma Linin suorituksissa. Itse kyllä odottaisin, että asia korjaantuu kevään mittaan, kun Anthony hoitaa osuutensa älyttömistä ajoista ja Lin itse tottuu NBA-rytmiin. Pitää muistaa, että kaveri on pelannut NBA-joukkueen aloittavana takamiehenä huimat kaksi viikkoa.

Kukapa olisi muuten kauden alussa uskonut, että ottelussa hallitsevaa mestaria vastaan Knicksin toiseksi kovapalkkaisin (ja ensi vuonna kovapalkkaisin) pelaaja tekisi joukkueessaan kuudenneksi eniten pisteitä? STATista tulee STATisti, kun Lin, Chandler, Smith ja Novak(!) ratkaisevat otteluita.
 
Viestejä
9 123
Vs: Maailman Paras

Lin pelaa liian isoja minuutteja tällä hetkellä + joukkueesta puuttuu pelaaja, jonka kautta hommaa voi myös pyörittää. Baronin kuntoutuminen 15-20 minuutin mieheksi antaisi mahdollisuudet rajoittaa Linin minuutit sinne 32-36 paikkeille, joka olisi hänelle sopiva määrä. Anthony taas on se pelaaja, jonka kautta voidaan ajoittain peliä pelata, jolloin Linin ei tarvitse ihan jokaista ratkaisua luoda itse.
 
Viestejä
7 426
Vs: Maailman Paras

venttiseiska sanoi:
Hyvin Marion nollas.

King James sanoi:
No niin, antaa keskustelun syntyä. hämähäkkimies voi aloittaa vaikka ihan itse. Matrix tosiaan tuli, näki ja valloitti MSG:n, laittoi Jeremy Linin totaalisesti takataskuunsa.

Joo, ei saanut sitten Marionkaan mitään otetta Liniin.

Itselleni tämä oli pienoinen yllätys ja melkoinen pettymys, sillä Matrix oli kuitenkin Mavsin kuuden ottelun voittoputken aikana laittanut klämpsit mm. Ricky Rubiolle, Chris Paulille, Ty Lawsonille ja Jrue Holidaylle.

Johtopäätelmä: Lintastic on kaikkia näitä tyyppejä lintastisempi pelaaja?
 
Viestejä
759
Vs: Maailman Paras

Lin on tällä hetkellä maailman toisteksi parhain pelaaja Kobe Bryantin jälkeen.
 
Viestejä
9 123
Vs: Maailman Paras

Ei hidastanut Carmelon paluu Liniä, 21/7/9 vaikka kentällä olivat kaikki parhaat, myös Baron Davis syömässä minuutteja. Lin is the real deal! :eek:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös