Koripallo.com

Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Viestejä
943
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

En tiedä kuuluuko mielenkiinoiset kirjoitukset osioon vai tänne, mutta joka tapauksessa, tää oli musta mielenkiintosta luettavaa, vaikken ole tilastomies enkä itse asiassa oo nähny yhtään Diengin peliä sitten Louisvillen. Mitä muut sanoo tästä Diengin tilastojen avaamisesta?

http://www.canishoopus.com/2014/6/11/5797088/gorgui-dieng-timberwolves-player-profile?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_term=NBA%20National%20Newsletter&utm_campaign=GMIB%206%2F12%2F2014
 
Viestejä
943
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

S13M sanoi:
Erinäisiä tilastoja muutettuna kauden '61-'62 paceen. Kobella on NBA:n piste-ennätys 107 pisteellä, LeBron pelasi neljä kautta tripla-tupla keskiarvolla jne.

http://analyticsgame.com/nba/super-pace-an-nba-what-if.html

Mielenkiintoista! Mulla heräs kaksi kysymystä: miksi menty vaan toiseen suuntaan, paljon Mikan ois skorannu 61-62? Ja paljon kobe teki jos kolkit oli kakkosia kuten 61-62?
 
Viestejä
341
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Los Angelesissa Lakers johti Bullsia 98-89, kun viimeistä neljännestä oli jäljellä 1.29. Ottelu meni jatkoajalle lukemissa 98-98.

Jos ei lasketa tuota LA:n tuplajatkoaikahassuttelua, niin viimeyönä kentällä käynyt NBA-pelaaja pelasi keskimäärin karvan yli 21 minuuttia ja teki tässä ajassa 8.6 pistettä. Vaihdosta kentälle tullut pelaaja pelasi keskimäärin hieman yli 16 minuuttia ja teki 5.8 pistettä.

Otantaan kuuluvissa kolmessa ottelussa 27 pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin, mutta vain 2 pelaajaa teki yli 20 pistettä. Näissä otteluissa yhteensä viisi (kentällä käynyttä) pelaajaa (Nurkic, Adams, Frye, Gordon, Ridnour) jäi kokonaan pisteittä, joista kaksi oli aloitusviisikon pelaajia (Nurkic, Frye).

Jos mukaan lasketaan myös LAL-CHI-ottelu, niin pisteettömiä kentällä käyneitä oli viimeyönä yhteensä seitsemän (Mirotic, McDermott (pelasi 5 sekuntia)), joista 3 aloitusviisikon pelaajaa (Mirotic).

Memphisissä kentän korkein pistemäärä oli Zach Randolphin 15 pistettä. Randolph myös otti enemmän levypalloja (17), kuin teki pisteitä. Vastustajan kovin pistemäärä oli 10 pistettä (Chandler ja Faried).
 
Viestejä
941
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Nokitan:

Channing Frye pelasi Milwaukeeta vastaan aloituksessa 15min ja tuotti seuraavan tilastorivin: =0pts /0reb /0blk /0ast /0to /0stl /0FGM /03PTM /0FTM /0FG% /0FT% /03PT%

(Heitti se tosin yhden kolmosen, senkin ohi.)


Edit: Jotakuta (allekirjoittanut) saattaa alkaa kiinnostamaan, onko joku pelannut isommilla minuuteilla ja saanut samanlaista 0-riviä aikaan. ON!:

Joel Anthony 9.1.2011 vs. Portland Trail Blazers
28:46min/ 0pts /0reb /0blk /0ast /1to /0stl /0FGM /03PTM /0FTM /0FG% /0FT% /03PT% eikä edes yhtä heittoyritystä. Mies ollut melkoinen haamu kentällä. Redditin mukaan miehelle ei syötetty kertaakaan ensimmäisen puolikkaan aikana.
http://www.basketball-reference.com/boxscores/201101090POR.html


Edit2: Täydellinen nollarivi on ilmeisen vaikea kun Joelkin onnistui pallonmenetyksessä kerran. Viime vuonna nollarivin sai aikaan Hollis Thompson (kuka?) Philadelphiasta:
25:03min/ 0pts /0reb /0blk /0ast /0to /0stl /0FGM /03PTM /0FTM /0FG% /0FT% /03PT% tosin hänkin onnistui rikkomaan yhden kerran.
 
Viestejä
3 106
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Männävuosien Detroit-kolho ja myöhemmin huono valmentaja Michael Curry oli erikoistunut nollariveihin siinä määrin, että hänen lempinimekseen tuli "binääri".
 
Viestejä
7 427
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Olen aina ollut hyvin skeptinen SportVu-datan suhteen, koska sen esittely on aina ollut salamyhkäistä. Data on aina ollut täysin läpinäkymätöntä, eikä sitä ole koskaan speksattu auki mitenkään. Fanien pääsy dataan on (tarkoituksella?) tehty todella kankeaksi ja oikeastaan ainoa ikkuna numeroihin on Zach Lowen ja vastaavien kirjoituksiin poimittujen yksittäisten anekdoottien kautta.

https://twitter.com/AcrossTheCourt/status/528751177446719488/photo/1

SportVU%20three%20pointers.jpg


"Mitä vikaa on tässä kuvassa?"

(Tämä on hyvä pitää mielessä aina, kun SportVU-dataa ja siihen perustuvia analyysejä esitellään.)
 
Viestejä
7 427
Viestejä
2 214
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Karl Malone soitti viime yönä ja pyysi välittämään nämä terveiset kaikille tilastoanalyytikoille:


Karl Malone: Can I tell you something, Miumau? When you find the guy, whoever invented that word "analytics", if he wants to debate me, please let me know --- I want to "talk" to him about the analytics, please get in touch with me so I can "debate" him --- How many games are they [analytics] playing? And how many games are they winning?Just go play hard and get rid of all that bull shit.
 
Viestejä
2 458
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Minkä joukkueen puolustus oli parasta viime kaudella all-star -tauon jälkeen? Oikea vastaus on yllättäen Utah Jazz ja selkeällä erolla muihin joukkueisiin.

http://stats.nba.com/league/team/#!/advanced/?Season=2014-15&SeasonType=Regular%20Season&SeasonSegment=Post%20All-Star&sort=DEF_RATING&dir=-1

Minkä joukkueen record oli liigan 6. paras all-star -tauon jälkeen pelatuissa peleissä? No tietenkin Utahin.

http://stats.nba.com/league/team/#!/?Season=2014-15&SeasonType=Regular%20Season&SeasonSegment=Post%20All-Star&sort=W_PCT&dir=1

Ainakin itseltäni oli mennyt ihan täysin ohi tuo Utahin hyvä pelaaminen loppukaudesta. Tuohon voi vaikuttaa tietysti esim. suuri kotipelien määrä tai muuten suotuisa otteluohjelma.

Mutta olisiko Utah kuitenkin tulevan kauden super-yllättäjä?

http://sports.yahoo.com/blogs/nba-ball-dont-lie/dante-exum-s-knee-injury-could-stem-jazz-s-hoped-for-surge-back-to-playoffs-163655580.html;_ylt=AwrC0F89zMNVjwEAh19NbK5_;_ylu=X3oDMTByMDgyYjJiBGNvbG8DYmYxBHBvcwMyBHZ0aWQDBHNlYwNzYw--
 
Viestejä
1 233
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

shaqtin a fool sanoi:
Ainakin itseltäni oli mennyt ihan täysin ohi tuo Utahin hyvä pelaaminen loppukaudesta. Tuohon voi vaikuttaa tietysti esim. suuri kotipelien määrä tai muuten suotuisa otteluohjelma.

Tais isoin syy olla siinä, että liigan paskin puolustaja kaupattiin pois ja Gobert paljastuikin yhdeksi liigan parhaista puolustajista. Ja kun muutos tapahtuu korin alla niin se tekee ihmeitä tilastoille.
 
Viestejä
7 427
Vs: Mielenkiintoisia NBA-tilastoja

Fivethirtyeight-nettisivusto on julkaissut uuden pelaajien tulevan kehityksen ennustamiseen liittyvän mallinsa, joka on oikeasti mielenkiintoinen.

http://fivethirtyeight.com/features/how-were-predicting-nba-player-career/

Lyhyesti kuvattuna homma toimii näin:

1. Pelaajaa kuvataan muutamilla perustunnusluvuilla, jotka liittyvät fyysisiin ominaisuuksiin, taitoihin ja pelityyliin.

2. Verrataan pelaajaa neljänkymmenen vuoden tietokannan pelaajiin ja haetaan "samanlaisimmat pelaajat".

3. Käytetään näiden "samanlaisimpien pelaajien" urakehitystä pelaajan tulevan kehityksen ennustamiseen.

Matkan varrella on tehty lukemattomia mallinnusoletuksia, joista voitaisiin kiistellä hamaan äärettömyyteen saakka, mutta kaiken kaikkiaan mallin tuottamat tulokset ovat "ihan ok+"-tasoa.

Mallin tuottamia ennusteita jo käydä testailemassa täällä.

Tässä muutamia esimerkkejä:

Anthony Davis:
CARMELO%20-%20Davis.png


Andrew Wiggins:
CARMELO%20-%20Wiggins.png



Dirk Nowitzki:
CARMELO%20-%20Dirk.png


(Sivuhuomiona on todettava, että pelaajien kuvauksissa esitetyt sanalliset arviot "MVP Candidate", "Future All-Star", jne. lienevät toimittajan käsin kirjoittamia eivätkä siis tilastollisen mallin automaattisesti generoimia. Esim. Charlie Villanueva on "Scrub" ja miltei samalla kehityskäyrällä kulkeva Anthony Bennett "Project.)



Tähän saakka kaikki on siis "fine and dandy". Mallissa on tietenkin monia puutteita, mutta sen tuottamat tulokset ovat enemmän tai vähemmän uskottavan oloisia. Kaiken kaikkiaan hauskaa tavaraa erittäin käyttäjäystävällisesti pakattuna ja kivasti visualisoituna.

Seuraavaksi Fivethirtyeightin kaverit kuitenkin haluavat mennä päättelyssään pidemmälle ja valitettavasti syyllistyvät ns. "additiivisuuden perisyntiin". Ts. he alkavat laskea pelaajien ennustettuja suoritustasoja joukkueittain yhteen saadakseen ennusteita myös joukkueiden tulevan kauden suorituksista. Myönnettäköön, että ennusteissa on käytetty hyvin hyödyksi esimerkiksi asiantuntija-arvioita eri joukkueiden peluutuksista, mutta tästä huolimatta ajattelumalli, jossa "joukkue on suoraan osiensa summa", on hyvin kyseenalainen.

No, joka tapauksessa Fivethirtyeightin ennusteet eri joukkueiden ensi kauden rekordeista löytyvät täältä.

Tähän astisina ennusteina mainittakoon: Mavs 41-41(?), Pistons 38-44, Celtics 48-34(!) ja Thunder 56-26.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös