Koripallo.com

Miten kehittäisit Korisliigaa?

Viestejä
18
Kyllä pari jenkkiä riittää. Lisäksi muuta oheisohjelmaa ottelutapahtumiin. Joko niin että velvoitettaan seuroja tekemään niitä tai tuetaan liiton puolelta järjestämään ammattimaista oheisohjelmaa. Ne voivat olla kilpailuja, cheerleadereitä tai mitä tahansa. Pidennetään tauot jotta oluen myynti kasvaa ja panostetaan enemmän pe ja la peleihin. Kaikkien pitää ymmärtää että ensin pitää siis kuitenkin sijoittaa näihin lisätapahtumiin. Ne alkavat tuottamaan ennemmin tai myöhemmin lisääntyneinä katsojamäärinä, lisääntyneenä oluen myyntinä ja lisääntyneenä sponsorituottona. Jääkiekko on tehnyt tämän kaiken mutta on nyt ajanut hypensä ohi.
 
Viestejä
324
Kyllä kahteen (tai kolmeen) jenkkiin palaaminen olisi eurosarjoihin osallistuville/pyrkiville joukkueille isku vasten kasvoja. Eurosarjoihin osallistuminen on Korisliigankin kehittämisen kannalta tärkeää ja siinä joukkueen kokoamisen rajoittaminen on turhaa tasoitusta muille.

Tusinajenkit kieltämättä ongelma, joka juontaa juurensa osin Suomen verotuskäytännöistä. Ratkaisuna voisi toimia, että ulkomaalaispelaajien rekisteröintimaksut olisi aiemmin Suomessa pelanneille edullisempi.
 
Viestejä
634
Liigalisenssin edellytyksenä olisi ylläpidetyt ja nykyaikaiset nettisivut (esim. Kobrat) sekä sosiaalisen median aktiivisuus.
 
Viestejä
166
Joko kolmen jenkin limitti tai sitten liitolta reilusti tukea europeleihin osallistumiseen. Nykymalli on järjetön, europeleihin vedotaan, mutta osallistutaan täysin satunnaisesti. Hatunnosto Katajalle ja Kauhajoelle. Ruutu on hyvä juttu, seuraavaksi sitten jokaisesta liigakierroksesta juttu Ilta-Sanomien verkkoversioon. Ei voi olla mahdoton neuvoteltava niin että liitto kirjoittaa jutun, muutama kuva liitteeksi ja Sanomat taittaa julkaisuun. Nyt ainoa silmiin osunut juttu liigaan liittyen on ollut Kotkan loukkaantumisesta ja Kauhajoen hallista varmaan syksyllä jotain. Yle on tarttunut jo kiitettävästi, Timi Heinosesta ja Sara Rokkasesta ainakin ollut tuoreeltaan jutut.
Ottelutapahtuman kehitys on sitten vaikeampi kysymys. Uudemmissa halleissa on enemmän mahdollisuuksia, mutta seurat eivät omista yleisesti halleja. Olen itse koittanut useamman kauden ajan viedä hallille jonkun joka ei ole ikinä pelissä käynyt. Pienellä näytekoolla olen oppinut että ne jotka ovat tulleet jo hyvissä ajoissa ennen peliä ovat tulleet toistekin, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Ja toisin päin, vasta matsin alkuun tulleet eivät ole välttämättä olleet edes loppuun asti, eivätkä ole yksittäistä poikkeusta lukuunottamatta tullut toiste. Soittokierros paljasti muutaman asian joita en ollut ainakaan paljoa ajatellut.
- Pelissä lähes kaikki tapahtuu niin nopeasti että vaikea seurata kun melussa ei oikein voi selittääkään. Ilman pohjustusta ennen peliä tapahtumasta ei saanut paljoakaan irti.
- pelaajien urheilullisuus tulee paremmin näkyville alkulämmittelyssä. Jopa Hesari kirjoitti syksyllä Rautasalon donkista alkulämpässä, teki selvästi vaikutuksen toimittajaankin.
-oheismyynti, kahvi ja olut kiinnosti enemmän ennen peliä kuin puoliajalla. Satunnaiskävijällä tulee jo kiire löytää vessaan ja takaisin puoliajalla. Vakiokävijällä on kokemusta ajanhallinnasta, ei stressaa vaikka pääsisikin katsomoon vasta juuri ennen pelin alkua.

Helpoimmin houkuteltava lisäyleisö löytyy penkkiurheilijoista. Ristiinmainostamista rohkeammin ja vaikka yhteiskampanjaa. Futisseurat on ainakin luonteva pari kauden alku- ja loppupäässä jos ei uskalleta muiden talvilajien kanssa tehdä yhteistyötä.
 
Viestejä
22
Nykyiselle yleisölle voisi olla basketista sovellus versio, mistä pääsisi seuraamaan boxscorea pelin aikana helpommin, nykyinen systeemi aika kökkö, mutta toimii.

+ sitten en usko et mitenkään mahdottumuus olisi saada ruutu lähetyksiin näkyviin pientä dataa, mm. Joku heittää kolkin nii näkyis alareunas esim top3 heittäjät/heittäjän shotcard, yms. Nykyinen ainoastaan puolajal pelin tilastojen näyttäminen on ehkä vähän vanhaa, ihmisii kiinnostaa myös yksittäiset pelaajat, sekä syvempi data
 
Viestejä
7 351
Ihan perustilastot kuntoon. Tyyliin: peliaika ja levarit oikeille pelaajille.

Tilastosivut kokonaan uusiksi ja joku toinen softa käyttöön. Nykyinen laskee plus-miinus-tilaston määritelmällisesti väärin ties monetta vuotta, eikä ketään kiinnosta.
 
Viestejä
1 299
To be honest, ei tilastot (etenkään näiden perusjuttujen ulkopuoliset sellaiset) kiinnosta ketään, eikä varmasti yhtäkään uutta katsojaa. Ei katsomoissa puhuta tehokkuuksista tai plusmiinuksista.

Luulen, että mahdollisesti hyvinkin pian saatava uhkapelimarkkinan liberalisointi voi tuoda aika paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia seuroille tai sarjalle, ainakin tulojen muodossa.
 
Viestejä
7 351
Tilastot ovat pelaajien CV. Väitetyssä ammattilaissarjassa ne eivät voi olla sillä tasolla kuin Korisliigassa nyt. Pelaajien urakehitykselle ja eteenpäin siirtymiselle on aidosti haitallista, jos assisteja, blokkeja jne. ei kirjata tilastoihin edes sinnepäin. "Kato meillä Suomessa kolme assistia on tosi paljon..."
 
Viestejä
1 299
Tilastot ovat pelaajien CV. Väitetyssä ammattilaissarjassa ne eivät voi olla sillä tasolla kuin Korisliigassa nyt. Pelaajien urakehitykselle ja eteenpäin siirtymiselle on aidosti haitallista, jos assisteja, blokkeja jne. ei kirjata tilastoihin edes sinnepäin. "Kato meillä Suomessa kolme assistia on tosi paljon..."

Pelaajien urakehitystä se ei ole tuntunut haittaavan ja enemmän ne tulevat työnantajat ovat kiinnostuneita videosta ja suosituksista. Tottakai kaikki perusasiat pitää hoitaa oikein, mutta mielestäni tämä ei ole sinne päinkään se kunnianhimon taso jolla Korisliigaa pitää kehittää. Pitää myös kysyä, että kenelle tätä kehitetään ja miten tilastotoiminta vastaisi tähän haasteeseen?
 
Viestejä
7 351
Pelaajien urakehitystä se ei ole tuntunut haittaavan ja enemmän ne tulevat työnantajat ovat kiinnostuneita videosta ja suosituksista. Tottakai kaikki perusasiat pitää hoitaa oikein, mutta mielestäni tämä ei ole sinne päinkään se kunnianhimon taso jolla Korisliigaa pitää kehittää. Pitää myös kysyä, että kenelle tätä kehitetään ja miten tilastotoiminta vastaisi tähän haasteeseen?
Korisliigassa on varmasti paljon kehittämistä, mutta ennen rivoja show-tanssijoita ja tuoleja pinoavaa eläkeläistä kaikki ihan perustason jutut pitää hoitaa kuntoon.

Onhan tämän nyt ihan täyttä puuhastelua, kun live-tilastoissa edes pisteet eivät täsmää. (Todellisuudessa Taylorin toka vapari venytti eron kolmeen pisteeseen 95-98.)



Mitä petsimarkkinoiden vapautumiseen tulee, voisin kuvitella tuostakin matsista on voinut lyödä live-vetoa jossain.
 
Viestejä
718
Täällä tuntuu olevan ihan loistavia ehdotuksia, itselläni tulee kolme asiaa ensimmäiseksi mieleen;
1. Lajin markkinointi (näkyvyys, paikallinen ja valtakunnallinen ottelukierrosten markkinointi)
-liitto markkinoi aktiivisesti maaotteluita, mutta Korisliiga unohtuu.
-myös seuroissa pitäisi tehdä aktiivisemmin töitä, jotta saadaan ihmisiä otteluihin. Töitä!

2. Olosuhteet ja niiden kehittäminen. Pelitapahtuma on muutakin kuin peli.

3. Ulkomaalaispelaajien määrä. Kotimaisessa sarjassa max.3. Itse haluan nähdä kentällä
suomalaisia supersankareita.


Paikallisesta aktiivisuudesta täytyy antaa isoplussa Salon seudun sanomien ja Karjalaisen sekä Aamulehden urheilutoimitukselle.
Ilmeistä on, että kyseisen lehden urheilutoimitus itse miettii jutun aiheita tai sitten kyseisten seurojen tiedottaminen lehdistölle on erittäin aktiivista. Mitä enemmän kirjoitetaan, mitä enemmän (paikallisradiossa) puhutaan sen enemmän alkaa laji kuin itsestään kiinnostamaan.

Seurojen markkinoinnin aktiivisuudesta saa hyvän kuvan seuraamalla esim. tiedotteiden, juttujen määrää mm. joukkueiden/seurojen virallisilta kotisivuilta tai seuran facebook/twitter/tiktok-sivustoja. Jokaisessa seurassa pitäisi olla ihan oma aktiivinen viestintä vastaava, joka ymmärtää myös markkinointia.

Tuomaritoiminnan kehittäminen on sitten juttu erikseen. Seurojen ja erotuomareiden pitäisi tehdä aktiivisemmin yhteistyötä yhdessä. Jotta kaikille pääsarjassa viheltäville tuomareille ja seuroille (pelaajille) olisi selvä vallitseva ja yhtenäinen linja läpi ottelun/kauden. Tehdyt ratkaisut pystyttäisi myös selkeästi perustelemaan. Kunnioitusta ja ymmärrystä puolin ja toisin.
Nyt korisliigaa viheltää liian monta tuomaria ja liian erilaista tuomaria. Huonoista suorituksista voisi hetkeksi pudota pois ja taas palata takaisin. Sama koskee nousevia kykyjä. Hyvistä suorituksista pääset hakemaan kokemusta korisliigasta. Joukkueet arvioivat parhaat tuomarit pudotuspeleihin.

Korisliigan ottelukierroksen päivän ottelut täytyy itse etsiä, ne tuskin tulevat esille esim. iltapäivä-,ilmaisjakelulehtien sivuilta, kuten tyyliin jääkiekko tai veikkausliiga.

TAHDON NÄKYÄ JA KUULUA-KORISLIIGA!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
277
1. Jenkkien määrää vähennettävä. Mielellään 2 jenkkiä, max. 3.
2. Div 1B suljetuksi farmisarjaksi, josta saa nostaa korisliigaan pelaavaan kokoonpanoon hieman vanhempiakin pelaajia - myös jenkkejä, jos halutaan pitää 4'ää jenkkiä palkkalistoilla. Harkinnan mukaan joku muukin joukkue voisi päästä samaan suljettuun sarjaan vaikka farmisopimus korisliigajoukkueen kanssa loppuisi, tms.
3. Suomen Cup voisi alkaa elokuun puoliväissä karsintaotteluilla (toimisi samalla harjoitusotteluina Div 1A ja korisliigan joukkueille).
4. Pelitapahtumia on kehitettävä lisää ja oheistoimintaa voisi tarjota enemmän sekä ennen peliä että myös pelin jälkeen. Aikalisät voisivat olla pidempiä (2-3 min) ja katsomoissa voisi sen kahvin/kaljan kantaa katsojalle suoraan penkille eikä katsojan tarvitsisi lähteä jonottamaan peruselintarvikkeita pitkiin jonoihin. Hienoa olisi, jos peleihin saisi myös toimivan online vedonlyönnin (aktiivinen mainonta vedonlyönnille), jota voisi jännittää katsomossa tai kotikatsomossa.
 
Viestejä
128
Max. 3 jenkkiä per joukkue, mieluummin 2.
Urheiluruutuun kunnolla Korisliigaa sekä parin ottelun videointina että kaikkien ottekuiden tulokset, siis kaikkien. Sama Maikkarille. Muutamia matseja yleisille kanaville, vaikka Ruutu on nyt kyllä tosi hyvä.
Jotenkin täytyisi saada Helsingistä toinenkin joukkue liigaan ja tietty Turusta, mutta ei sellaisia rahalla rakennettuja muutaman vuoden projektijoukkueita.
 
Viestejä
914
Ottelu tapahtumat korisliigassa ovat jääneet muista lajeista pahasti jälkeen. Se kuntoon ekaksi.
Tokaksi pidempiä soppareita jenkkien kanssa että syntyy tunneside pelaajiin
Kolmanneksi 3 jenkkiä
 
Viestejä
2 261
Vahvistuksien määrä vapautettava täysin vapaaksi, kuten kaudella 2006-2007. Kyseessä oli ikimuistoinen koriskausi eikä mikään mitään sanomaton tuhnu kuten niin monet sen jälkeiset koriskaudet. Vieläkin ihmiset muistelevat "Täynnä Tarmoa" kautta jne. Silloin sattui ja tapahtui, siitä tehtiin elokuvia jälkikäteen jne.
 
Viestejä
1 299
Ihan ensimmäisenä pitäisi tietää millainen Korisliigasta halutaan ja mihin suuntaan sitä halutaan viedä. Täällä on nyt esitetty paljon keinoja ja olen monesta niistä samaa mieltä. Luulen, että kaikki ne tähtäävät Korisliigan yleisömäärän lisäämiseen ja medianäkyvyyden kasvattamiseen. Olisi kieltämättä hienoa, jos Korisliigaa seuraisi keskimäärin paikan päällä vaikka 1500 ihmistä per ottelu ja donkkeja näytettäisiin Urheiluruudussa.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi ottelutapahtuman kehittäminen ja budjettien kasvattaminen on avainasemassa. Lisäksi on ymmärrettävä, että jenkkien määrän vähentäminen todellakin heikentäisi sarjan laatua ja laittaisi painetta seurojen budjeteille, kun liigatason suomalaisia pitäisi ihan todella houkutella pelaamaan.

Pitää myös katsoa jo sitä mitä on tehty. Ruutu on mielestäni valtava parannus aiempaan ja todella kelvollinen tv-tuote. Sarjajärjestelmän muutos vaikuttaa onnistuneelta. Muutosten osalta voisikin olla hyvä vetää hetki happea eikä koko ajan säätää.

Uskon, että tulevaisuudessa suomalaisen urheilun elinehdoksi muodostuu se, miten seura voi tulla urheilua suuremmaksi toimijaksi. Voisiko seura olla yhteisöllinen toimija jonka miesten ja naisten edustusjoukkueiden tapahtumat olisivat paikka, jossa ihmiset tapaavat toisiaan? Junioripuoli pitäisi ainakin jokaisen liigajoukkueen laittaa kuntoon, että niitä oman seuran tukijoita edes kasvaisi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös