Koripallo.com

MM-karsinnat: Venäjä ja Bosnia, 30.11. ja 3.12.

Viestejä
811
Ihan hirveä matsi. Mitä helvettiä tuo ottelun loppu oli? Miksei Suomi rikkonut? Järkyttävää.
 
Viestejä
204
Joo ja vanhempi Murphy ja Wilson ulos porukasta heti , ei onnistumisia , viskovat kolkkeja ratkaisuhetkillä 0 %, vai onko heistäkin tullut Dettmanin saunakaveeita. Murphykään ei ole maajoukkueissa onnistunut kertaakaan , Wilson tekee karmeilla ajoillaan joitain pisteitä ja vapareita mutta ei voi olla kääpiön mittaista taskamiestä jolla ei kaukoheittouhkaa. Nuoremmat tilalle ja nuo pois penkiltäkin.
 
Viestejä
1 547
Kolmosjaksolla voittavasti pelannut nuorisoporukka olisi pitänyt päästää riehumaan myös nelosjaksolla. Nyt "vanhat" jumiutuivat seisoksimaan, yllätyksellisyys loppui meiltä vaan ei Venäjältä.
Se sukkajuttu nyt sitten oli viimeinen niitti. Toinen jatkoaika olisi kuulunut pelata.
Niin, ja kuten pelkäsin, tavan mukaan Eerikin virhetili alkoi heti karttua.
 
Viestejä
204
Valmennusjohdon taktinen osaaminen ja uskallus luottaa hyvin pelanneisiin Jantuseen ja Seppälään ei riittänyt. Lisäksi luotettiin liikaa SusiErkkiin, Jammuun ja Kotin tuoma rauhallisuus hyökkäyksissä unohdettiin. Koripallon perussääntö "pidä ne kentällä, jotka aiheuttavat vastustajalle ongelmia" muutenkin unohdettiin. Eikä tämä Dettmannin sopulilauma uskalla tehdä päätöksiä. DETTMANN ULOS, aika jo mennä eteenpäin. Hävettää kun TV-selostaja tämä ananastukka Sipiläkin muistelee vielä menneitä muistoja selostuksissa vuodelta 2013. No kyllä Koperissa oli kivaa. Joukkue ja peli on muuttunut...
Kentällä olleille pelaajille kiitos tsempistä, valmennus katsokaa peiliin. Kiitos.
 
Viestejä
43
Voisiko joku opettaa päävalmentaja Detmanille, että maammelaulun aikana ei jäyhätä purukumia. Se vielä puuttuu, että olis puhaltanut palloja purkallaan. Jos ei osaa tai viitsi laulaa niin pitäis suunsa kiinni!
 
Viestejä
214
Oltiin koko ajan huonompia ja siksi nuoriso-osaston hurlumheita olisi pitänyt jatkaa, niin kauan kuin se toimi. 3 jaksoa oltiin edellä osittain tuurilla ja osittain hurlumheillä. Neljännellä jaksolla loppui hurlumhei ja yritettiin pelata varman päälle. Ja loppui myös tuuri. Siitä tappio.
 
Viestejä
1 986
Samaa mieltä kuin Malakias, että Venäjä oli koko ajan parempi ja vaarallisempi. Ekat kolme jaksoa kotikorit vain vieroi niiden kaukoheittoja - korin altahan ne pisti koko pelin läpi palloa sisään. Sitten kun viimeisellä neljänneksellä alkoi punanuttujen pallo upota myös kaaren takaa, niin ero tuli näkyviin myös pisteissä.

Jotenkin sit tosiaan loppui Suomelta onnikin lopussa kun tipit ja nostot pyöri ulos raudoista, heitot jäi jatkuvasti lyhyiksi ja tuomaritkin vihelsi vähän vastaan (ja se viime sekuntien korin hyväksymättäjättämispäätös oli kyllä oikeastikin väärä).

Ihan ei ollut konkareista pelin lopussa ratkaisijoiksi. Superrohkeaahan olisi ollut peluuttaa nuorisoa loppuminuuteilla vielä enemmän - mutta tällä tuloksella olisi sitten Dettman haukuttu, että mitä ihmettä se meni peluuttaan niitä näin tärkeessä pelissä.

Viimeisen hyökkäyksen rikkomattomuus jäi kyllä muakin mietityttämään. Tiesikö Dettman, että peli oli jotenkin ihan levimässä käsiin ja pelkäsi, että toinen jatkoaika olis tuonut rökäletappion? Että kannatti ottaa mielummin vain kaksi pinnaa takkiin?
 
Viestejä
1 372
Ihan hirveä matsi. Mitä helvettiä tuo ottelun loppu oli? Miksei Suomi rikkonut? Järkyttävää.
Nyt nämä karsintapelit ovat ihan hirveän näköistä peliä, kun molemmilta mailta on kirkkain kärki poissa. Puolustus on edelleen yhtä tiukkaa molemmilla joukkueilla, mutta nyt roolipelaajat yrittävät luoda peliä. Ihan kauhean näköistä pelaamista molemmilta valtaosan peliajasta! Oikeastaan kummastakin joukkueesta löytyi ainoastaan yksi pelaaja, joka vähän pystyy luomaan tilanteita muille. Suomelta se oli Wilson ja Venäjältä Kulagin.

Suomelta oikeastaan Jammua ja Huffia lukuunottamatta kaikki muut pelasivat todella huonon pelin. Mutta mitä oikeastaan voi edes odottaa , kun kakkoskentällisen kokoonpanokin oli Koivisto, Jantunen, Tahvanainen, Kotti ja Lindbom. Eihän tuossa ole yhtään pelaajaa, joka kykenisi tekemään jotain hitaissa hyökkäyksissä Venäjän kaltaista joukkuetta vastaan.

Kolmosjaksolla voittavasti pelannut nuorisoporukka olisi pitänyt päästää riehumaan myös nelosjaksolla
Mulla meni nyt varmaankin jotenkin ihan ohi tämä "nuorisoporukan hyvä pelaaminen". Mun silmiini nuorisoporukan pelaaminen näytti ihan kauhealta ja Huff pelasti hirveällä tuurikolmosella useamman hyökkäyksen, jotka olivat ihan katastrofeja siihen asti.

Kyllä tänään ainoastaan (vanhat) Huff ja Wilson saavat plusmerkkisen arvosanan tästä pelistä.

Kokonaisuutenahan Venäjä oli selkeästi parempi. Suomella kävi hirveä tuuri, kun Venäjä heitti kaukaa todella huonosti (6/27, 22%), vaikka monta ihan vapaata paikka oli hyvillä heittäjillä Vorontsevich ja Khvostov.
 
Viestejä
126
Kun tätä peliä katsoi, niin kyllähän Suomi kaipaisi kipeästi Rannikon kaltaista pelinrakentajaa. Pomputteluksi menee nyt ja viimeisenä vaihtoehtona epätoivoinen ajo. Toivottavasti Teemu nähdään tulevaisuudessa maajoukkueen valmentajana. Heti vuonna 2025, kun Henkan sopimus loppuu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
441
Järkyttävä vitutus tuli tästä matsista. Koko matsi johdossa ja itseasiassa alusta ihan kohtalaisen hyvässä noin 10 pisteessä ja sitten totaalinen sulaminen ja tappio.

Suomi pysyi johdossa Jammun ja Shawnin yksilösuorituksilla ja koko ajan kyllä tuntui ettei noin voi pärjätä. Jantunen ehdottomasti myös nostettava jälleen jalustalle, enemmän vaan uskaltaisi yrittää ratkaista. Huff heitteli aivan fantastisesti hurmiossa.

Miinukselle menee odotusten perusteella Salin ja Murphy. Yksinkertaisesti jos Salinin heittojen onnistumiset on myös merkittävässä roolissa niin niiden puuttuminen oli ehdottomasti isossa roolissa. Olkoot Salin ollut tiukassa vartioinnissa mutta siinä kohtaa mitataan se omaa tasoa. Murphy oli vähän parempi mitä ennen maajoukkuetaukoaan, mutta ei sillä tasolla mitä odotettiin. Muilta ei voi minusta odottaa tai vaatia kauheasti mitään, perustaso ei riitä.

Valmennus paskoi housuun, pelkkien pitkien hyökkäyksien pelaaminen koko neljännellä jaksolla ja sen lopuksi usein täysin epätoivoisia yrityksiä on housuun paskomista. Vastustajakin tietää joka kerta mitä on tulossa. Sen lisäksi dettmann aina kykenee luottamaan lopussa vain tiettyihin pelaajiin eikä reagoi.
 
Viestejä
441
Nyt nämä karsintapelit ovat ihan hirveän näköistä peliä, kun molemmilta mailta on kirkkain kärki poissa. Puolustus on edelleen yhtä tiukkaa molemmilla joukkueilla, mutta nyt roolipelaajat yrittävät luoda peliä. Ihan kauhean näköistä pelaamista molemmilta valtaosan peliajasta! Oikeastaan kummastakin joukkueesta löytyi ainoastaan yksi pelaaja, joka vähän pystyy luomaan tilanteita muille. Suomelta se oli Wilson ja Venäjältä Kulagin.

Suomelta oikeastaan Jammua ja Huffia lukuunottamatta kaikki muut pelasivat todella huonon pelin. Mutta mitä oikeastaan voi edes odottaa , kun kakkoskentällisen kokoonpanokin oli Koivisto, Jantunen, Tahvanainen, Kotti ja Lindbom. Eihän tuossa ole yhtään pelaajaa, joka kykenisi tekemään jotain hitaissa hyökkäyksissä Venäjän kaltaista joukkuetta vastaan.Mulla meni nyt varmaankin jotenkin ihan ohi tämä "nuorisoporukan hyvä pelaaminen". Mun silmiini nuorisoporukan pelaaminen näytti ihan kauhealta ja Huff pelasti hirveällä tuurikolmosella useamman hyökkäyksen, jotka olivat ihan katastrofeja siihen asti.

Kyllä tänään ainoastaan (vanhat) Huff ja Wilson saavat plusmerkkisen arvosanan tästä pelistä.

Kokonaisuutenahan Venäjä oli selkeästi parempi. Suomella kävi hirveä tuuri, kun Venäjä heitti kaukaa todella huonosti (6/27, 22%), vaikka monta ihan vapaata paikka oli hyvillä heittäjillä Vorontsevich ja Khvostov.
Hyvin samalla lailla näin matsin. Jantunen oli puolustuspelissään minusta hyvä, Tahvanainen ei pärjännyt ja esim Seppälä parempi. Salin heitti näemmä vain 1 pelitilannekorin, se ei kerta kaikkiaan riitä yhdeltä avainpelaajista jos halutaan voittaa.
 
Viestejä
329
Tykkäsin myös Sasun ja Jantusen panoksesta puolustuspäässä, mutta Sasulta olisin odottanut muutaman korin lisää vaikka häntä vartioitiinkin huolella. Jos kuulin oikein niin Venäjän valmentaja sanoi Salinin nimeltä aikalisällä. Siinä vaiheessa itseäni vain nauratti että keskittykää vain ja ainoastaan Saliniin että muut pelaajat saavat tilaa kun Suomella oli se 10 pisteen johto vielä siinä kohtaa.

Kyllähän sen arvasi että ilman Koposta (ja Markkasta) tota 10 pisteen johtoa ei pystytä pitämään kunniakkaasti ja että neljännellä neljänneksellä menee tiukaksi varsinkin kun Venäjällä ei uponnut kaukoheitot yhtään pelin alkupuolella. Kyllä meillä oli vähän tuuria tänään että Huff oli noin kovassa vireessä ja että Venäjällä ei heitot uponneet. Ei tuntunut ansaitulta johdolta mikä Suomella koko pelin oli. Toivoin että se tuuri olisi kantanut pelin loppuun asti, mutta ei niin ei. Ei sinänsä ketuta tämä häviö niin paljoa, koska Venäjä kuitenkin pelasi aika rehdisti eikä siellä ollut niin montaa arveluttavaa tuomaripäätöstä Venäjän suuntaan kuin yleensä tällaisissa otteluissa. Oletan että vierasmatsissa Venäjää vastaan tuomarit vetävätkin sitten reilusti kotiinpäin.

Susi-Erkki oli kyllä huono tänään. Saa syyttää itseään tyhmyydestä kun otti 2 virhettä niin nopeasti että pysyi koko pelin kylmänä sen takia rajoitetulla peliajalla.
 
Viestejä
329
Päävalmentaja Henrik Dettmannin kommentti kertoo, ettei rikkomattomuuden syy suinkaan ollut korieron kaunistelussa.

"Ensin haimme siinä riistoa. Sitten jäimme vain niin pahasti jälkeen, ettemme ehtineet rikkoa, Dettmann selitti."

Sauce:
Riipaiseva mureneminen saattoi romuttaa Susijengin MM-unelman: ”Venäjän suloinen kosto”

Typerä taktinen veto. Kumma juttu ettei rikottu. Oli niin paljon aikaa tehdä se. En voi kyllä käsittää. Toinen vapari ohi Venäjältä ja kolkki sisään ja uusi jatkoaika. Ei ollenkaan mahdoton tilanne kun niitä sekuntteja oli vaikka kuinka vielä jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 184
. Kyllä meillä oli vähän tuuria tänään että Huff oli noin kovassa vireessä ja että Venäjällä ei heitot uponneet. Ei tuntunut ansaitulta johdolta mikä Suomella koko pelin oli. Toivoin että se tuuri olisi kantanut pelin .
No joo, mutta jos Huff ylisuoritti, niin kyllä nyt esimerkiksi Sasun, Jammun ja Erkin heittopeli oli todella kaukana normaalitasosta. Tämän kolmikon pelitilanneheitot: 1/7, 3/13 ja 3/10. Normaalilla heittopelillä Venäjä olisi eilen laitettu nippuun.
 
Viestejä
1 372
No joo, mutta jos Huff ylisuoritti, niin kyllä nyt esimerkiksi Sasun, Jammun ja Erkin heittopeli oli todella kaukana normaalitasosta. Tämän kolmikon pelitilanneheitot: 1/7, 3/13 ja 3/10. Normaalilla heittopelillä Venäjä olisi eilen laitettu nippuun.
Mikä ihmeen normaali heittopeli? Suomi heitti eilen kuitenkin kolmoset ihan ok prosentilla eli 36%. Kuinka monta noista Sasun, Jammun ja Erikin heitoista edes oli hyviä heittopaikkoja? Olisikohan puolet heitoista ollut hyökkäyksen viime sekunttien hätäpaskoja. Ainakaan Sasu ei tainnut saada pelissä ainoatakaan vapaata heittopaikkaa.

Yksinkertaisesti jos Salinin heittojen onnistumiset on myös merkittävässä roolissa niin niiden puuttuminen oli ehdottomasti isossa roolissa. Olkoot Salin ollut tiukassa vartioinnissa mutta siinä kohtaa mitataan se omaa tasoa.
Ei Salin ole sellainen pelaaja, joka itse pystyisi luomaan tilanteita itselleen tai muille. Sasu on loistava roolipelaaja, mutta ei joukkuetta kantava tähtipelaaja. Eilenkin Suomi olisi tarvinnut Koposta erityisesti viimeisellä neljänneksellä, kun vastuunkantajaa ei löytynyt mistään. Suomi tekikin muuten neljännellä jaksolla vain yhden pelitilannekorin ja jatkoajallakin vain kaksi.

Vaikka täällä forumillakin on usein kitisty Koposen liiallisesta pallon pomputtelusta, niin kyllähän se on fakta että Koposen poissaollessa meidän pelin taso tippuu todella paljon.. Eilisen pelin katsottuaan pelottaa kyllä todella paljon, että kuinka paljon meidän maajoukkueen taso putoaa, kun muutama vanhempi pelaaja (Jammu, Huff, Kotti, jne.) lähtee pois maajoukkuekuvioista. Mistä löytyy pelilliset johtajat, kun Markkanenkin on aika pitkälti poissa näistä kuvioista uuden karsintasysteemin vuoksi.. Toivottavasti Koponen kuitenkin pääsisi enemmän jatkossa mukaan.
 
Viestejä
1 547
Mikä ihmeen normaali heittopeli? Suomi heitti eilen kuitenkin kolmoset ihan ok prosentilla eli 36%. Kuinka monta noista Sasun, Jammun ja Erikin heitoista edes oli hyviä heittopaikkoja? Olisikohan puolet heitoista ollut hyökkäyksen viime sekunttien hätäpaskoja. Ainakaan Sasu ei tainnut saada pelissä ainoatakaan vapaata heittopaikkaa.Ei Salin ole sellainen pelaaja, joka itse pystyisi luomaan tilanteita itselleen tai muille. Sasu on loistava roolipelaaja, mutta ei joukkuetta kantava tähtipelaaja. Eilenkin Suomi olisi tarvinnut Koposta erityisesti viimeisellä neljänneksellä, kun vastuunkantajaa ei löytynyt mistään. Suomi tekikin muuten neljännellä jaksolla vain yhden pelitilannekorin ja jatkoajallakin vain kaksi.

Vaikka täällä forumillakin on usein kitisty Koposen liiallisesta pallon pomputtelusta, niin kyllähän se on fakta että Koposen poissaollessa meidän pelin taso tippuu todella paljon.. Eilisen pelin katsottuaan pelottaa kyllä todella paljon, että kuinka paljon meidän maajoukkueen taso putoaa, kun muutama vanhempi pelaaja (Jammu, Huff, Kotti, jne.) lähtee pois maajoukkuekuvioista. Mistä löytyy pelilliset johtajat, kun Markkanenkin on aika pitkälti poissa näistä kuvioista uuden karsintasysteemin vuoksi.. Toivottavasti Koponen kuitenkin pääsisi enemmän jatkossa mukaan.
Koponen, Koponen. Pompottelija. Ikäkin painaa.
Ellei toisin maanantaina osoita.
Mitä kalpeasta Kotista jäi eilen käteen? Olisi saanut Jantunen pelata suuren osan hänen minuuteistaan.

Olisi muuten mielenkiintoistra tietää maajoukkueen ferritiinitasot...
 
Viestejä
441
Mikä ihmeen normaali heittopeli? Suomi heitti eilen kuitenkin kolmoset ihan ok prosentilla eli 36%. Kuinka monta noista Sasun, Jammun ja Erikin heitoista edes oli hyviä heittopaikkoja? Olisikohan puolet heitoista ollut hyökkäyksen viime sekunttien hätäpaskoja. Ainakaan Sasu ei tainnut saada pelissä ainoatakaan vapaata heittopaikkaa.Ei Salin ole sellainen pelaaja, joka itse pystyisi luomaan tilanteita itselleen tai muille. Sasu on loistava roolipelaaja, mutta ei joukkuetta kantava tähtipelaaja. Eilenkin Suomi olisi tarvinnut Koposta erityisesti viimeisellä neljänneksellä, kun vastuunkantajaa ei löytynyt mistään. Suomi tekikin muuten neljännellä jaksolla vain yhden pelitilannekorin ja jatkoajallakin vain kaksi.

Vaikka täällä forumillakin on usein kitisty Koposen liiallisesta pallon pomputtelusta, niin kyllähän se on fakta että Koposen poissaollessa meidän pelin taso tippuu todella paljon.. Eilisen pelin katsottuaan pelottaa kyllä todella paljon, että kuinka paljon meidän maajoukkueen taso putoaa, kun muutama vanhempi pelaaja (Jammu, Huff, Kotti, jne.) lähtee pois maajoukkuekuvioista. Mistä löytyy pelilliset johtajat, kun Markkanenkin on aika pitkälti poissa näistä kuvioista uuden karsintasysteemin vuoksi.. Toivottavasti Koponen kuitenkin pääsisi enemmän jatkossa mukaan.
En ole samaa mieltä tästä. Se aikakausi jolloin Koponen oli erittäin (liian) ratkaisevassa roolissa on ohi. Viimeisessä maaottelussaan hän oli huono eikä vahvistus. Vastustajat merkkaa tarkkaan Sasun heitot ja Jammun ajot, tietäen että ne Suomen olennaisia hyökkäysaseita. Sasu on hyvä heittäjä, mutta eilen ei uponnut. Jammun tilastoa ei pidä lukea suoraan, se huononi neljännellä jaksolla kun hyökkääminen meni staattiseksi ja jatkuvasti viime sekunneille. Jotain ratkaisuja oli yritettävä ja kyllä tämä vaikuttaa valmennuksen aivopierulta tai sitten pelaajtkin tekivät saman. Jammun merkitys tässä karsinnassa on ollut merkittävä, itse asiassa se on ollut liian merkittävä ja syynä tietenkin se että Koponen on ollut niin paljon sivussa.

Nuorista Jantunen, Aidoo ja Tahvanainen on minusta loistavia. Ongelma on rivipelaajien tasossa ja koska se taso ei ole riittävä niin tulee liikaa rasitusta muutamiin pelaajiin. Sanokaa Euroopan huipulta, missä minusta Suomikin on, maajoukkue jonka avaukseen mahtuu Nuutinen? Mahtuisiko hän edes 12 pelaajan ryhmiin? Joukkueen kokonaismateriaali ei riitä, mutta eihän se mikään uutinen ole.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös