Koripallo.com

Motonet Areena, Joensuu 2022: Toiveita ja ideoita

Viestejä
1 106
Aitioihin ja ravintolatiloihin olisi Joensuussa kannattanut panostaa enemmän. Aitioita on vain 6 kpl, 82 kahvilapaikkaa ja yksi n. 30 hengen kabinetti.

Verrattuna esim. Kauhajoelle tulevaan KB Areenaan, siellä on panostettu selkeästi enemmän niihin: Ravintola 770 m2, Bistro 730 m2, Lounge 620 m2.

Kauhajoelle tulossa enemmän tapahtuma/viihdekeskus, jolla imuroidaan rahat Suupohjan alueelta kuin perinteinen kaupungin urheiluhalli. Rahankeruumahdollisuudet on siis paremmat.
Näillä halleilla on hieman eri tavoitteet ja tarpeet. Joensuussa on vieressä Areena, joka muokkautuu tarvittaessa vaikka isomman bändin keikkapaikaksi tai messuhalliksi, ja sinne saa tarvittaessa tehtyä monelaista. Pallohallille ei ole Joensuussa nähty muuta tarvetta kuin olla urheilupaikka, jossa saa ottelutapahtuman ohessa vähän kurkun kostuketta ja pientä purtavaa. Sijainti ei tue kannattavaa ravintolatoimintaa normaaliaikoina, joten 99% ajasta ravintolatilat olisivat tyhjillään kun mitään isoja muita tapahtumia tuolla ei ole tarkoitus järjestää.

Tietysti olisihan voinut ajatella niin, että olisikin myös ollut vähän isompi ravintola, jossa ennen peliä saa tarvittaessa vaikka syötyä ja juotua kunnolla. Yleisön näkökulmasta olisi kyllä houkuttava ajatus. Tietysti siitä olisi pitänyt maksaa miljoona tai pari, en tiedä olisiko sitten kovin kannattavaa rahankäyttöä taloudellisesti ajatellen.

Kauhajoella halli tehdään loungeine ja bistroineen pari miljoonaa halvemmalla. Onko siellä halvempi rakentaa vai mistä hintaero tulee? Vissiin tehdään vähän pienempi rakennus.
 
Viestejä
1 106
Jaa isompi KB Areenasta tulee kuitenkin. Vissiin Kauhajoella vaan on halvempi rakentaa kun kustannusarvio on reilut 2 - 3 miljoonaa halvempi kuin Motonet Areenassa.
 
Viestejä
977
Jaa isompi KB Areenasta tulee kuitenkin. Vissiin Kauhajoella vaan on halvempi rakentaa kun kustannusarvio on reilut 2 - 3 miljoonaa halvempi kuin Motonet Areenassa.

Joo näin se on, Karhu Basketin Areenasta on tulossa isompi kuin Motonet Areenasta, toki Motonet Areenaan mahtuu enemmän yleisöä katsomoon.

Tuo tosiaan jännää, että Motonet Areenassa ei taida olla juurikaan paremmat kahvio/ravintolatilat kuin Joensuu Areenassa. Toivottavasti olen väärässä. Periaatteessa tähän ei olisi tarvittu kuin muutama myynti/kahviopistettä lisää, ja näille joitakin pöytäpaikkoja. Voi toki olla, että rakennusoikeutta ei vain ollut tarpeeksi, että näille olisi löytynyt tarpeeksi tilaa, en tiedä?

Ehkä 20 vuoden päästä tuo pienempi pedagoginen sali muutetaan ravintolaksi, näitä ehdotuksia kun on niin helppo heitellä. Mutta eiköhän ensin täytetä Motonet Areena isoilla yleisömäärillä ensi kaudesta alkaen ja tehdään Katajasta taas menestyvä joukkue, kunhan tämä upea Motonet Areena valmistuu!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
977
Mietitäänpä kausikortti-strategiaa viime vuonna Katajalla oli mielestäni kahden hintaisia kausikortteja Klubi-kausikortti (800€-1000€ en muista nyt tarkkaa hintaa), joka sisältää ruokailun ennen ottelua ja normaali kausikortti (runkosarja 220€/ runkosarja+playoffs 300€). Onko tämä hyvä käytäntö?

En tiedä mitä mieltä muut ovat, mutta ainakin itse kannattaisin uuden pelipaikan myötä nimenomaan kausikorteissa useampia erihintaisia kategorioita, yksittäisen lipunhinnan pitäisin samana istuipa katsoja sitten kentänsivulla tai päädyssä.

Esimerkiksi tyyliin näin: 1. klubi-kausikortti (kentän sivukatsomo), 2. kentän sivukatsomo-kausikortti, 3. fanikatsomo-kausikortti, 4. kulmakatsomo-kausikortti ja 5. päätykatsomo-kausikortti. Niin sitten vielä voisi olla seniori-kausikortti, koska yli 75-vuotiaathan pääsevät peleihin ilmaiseksi Suomen Seniorikotien tarjoamana ja mielestäni tällaisellakin kausikortilla pitäisi periaatteessa päästä ns. parhaille kentän sivukatsomopaikoille, toki tällaisia kausikortteja ei varmastikaan voisi olla loputtomasti myynnissä/haettavissa, eikä niitä varmastikaan voisi hakea kuin Katajan-toimiston kautta henkilökohtaisesti.

Sitten toivoisin myös johonkin katsomolohkoon alueen sanotaan noin 80 istumapaikkaa johon kausikortteja ei myytäisi, vaan paikat olisi ensisijaisesti esim. perheille tarkoitettuja, koska alle 7 vuotiaathan pääsevät ilmaiseksi vanhempien kanssa peleihin.

Fanikatsomolle toivoin aiemmin noin 100 istumapaikan katsomolohkoa, tuo nyt oli arvioisani aivan maksimi. Ehkä tuon voisi pudottaa kotijoukkueen osalta noin 60 istumapaikan tienoille, oli se sitten kentän sivulla, kulmassa tai päädyssä. Toki runkosarjaan pitää varata myös pieni katsomolohko vierasjoukkueen kannattajille, koska ainakin Lahdesta käynyt useampia äänekkäitä faneja katsomassa pelejä Joensuussa. Pudotuspeleissä tilanne helpottuu, kun katsomokapasiteettia lisätään toiseenkin päätyyn.

Se mikä tästä kaikesta, tekee tosiaan hieman vaikeaa on se tosiasia, että runkosarjassa Katajalla on käytössä noin 1600 istumapaikkaa tämän hetken tietojen mukaan, pudotuspeleisssä ja europeleissä sitten kaikki 2490 istumapaikkaa käytössä.

Aitiopaikkojen myyntiin en osaa kommentoida juurikaan, mutta todennäköisesti ne ei tule avoimeen myyntiin vaan taitavat mennä lähinnä niille yrityksille jotka rahoittivat Motonet Areenaa ja HYVÄ NIIN!


Se miten siirtyminen kesken kauden Joensuu Areenasta Motonet Areenaan toteutetaan on mielenkiintoista nähdä MUTTA NIIN EI SAA KÄYDÄ, että joku päättää Motonet Areenan paikan puolestasi! Itse menisin Motonet Areenan ehdoilla tässä kausikorttien myynnissä ja heti kun Motonet Areenan katsomokartat vain saadaan selville niin laittaisin ne myyntiin järkevänä ajankohtana. Alku kausi Joensuu Areenassa on "helppo" mennä vanhoilla kausikortteilla, Motonet Areenaan tarvitaan joka tapauksessa uudet kausikortit.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös