Koripallo.com

Motonet Areena, Joensuu 2022: Toiveita ja ideoita

Viestejä
887
Aitioihin ja ravintolatiloihin olisi Joensuussa kannattanut panostaa enemmän. Aitioita on vain 6 kpl, 82 kahvilapaikkaa ja yksi n. 30 hengen kabinetti.

Verrattuna esim. Kauhajoelle tulevaan KB Areenaan, siellä on panostettu selkeästi enemmän niihin: Ravintola 770 m2, Bistro 730 m2, Lounge 620 m2.

Kauhajoelle tulossa enemmän tapahtuma/viihdekeskus, jolla imuroidaan rahat Suupohjan alueelta kuin perinteinen kaupungin urheiluhalli. Rahankeruumahdollisuudet on siis paremmat.
Näillä halleilla on hieman eri tavoitteet ja tarpeet. Joensuussa on vieressä Areena, joka muokkautuu tarvittaessa vaikka isomman bändin keikkapaikaksi tai messuhalliksi, ja sinne saa tarvittaessa tehtyä monelaista. Pallohallille ei ole Joensuussa nähty muuta tarvetta kuin olla urheilupaikka, jossa saa ottelutapahtuman ohessa vähän kurkun kostuketta ja pientä purtavaa. Sijainti ei tue kannattavaa ravintolatoimintaa normaaliaikoina, joten 99% ajasta ravintolatilat olisivat tyhjillään kun mitään isoja muita tapahtumia tuolla ei ole tarkoitus järjestää.

Tietysti olisihan voinut ajatella niin, että olisikin myös ollut vähän isompi ravintola, jossa ennen peliä saa tarvittaessa vaikka syötyä ja juotua kunnolla. Yleisön näkökulmasta olisi kyllä houkuttava ajatus. Tietysti siitä olisi pitänyt maksaa miljoona tai pari, en tiedä olisiko sitten kovin kannattavaa rahankäyttöä taloudellisesti ajatellen.

Kauhajoella halli tehdään loungeine ja bistroineen pari miljoonaa halvemmalla. Onko siellä halvempi rakentaa vai mistä hintaero tulee? Vissiin tehdään vähän pienempi rakennus.
 
Viestejä
887
Jaa isompi KB Areenasta tulee kuitenkin. Vissiin Kauhajoella vaan on halvempi rakentaa kun kustannusarvio on reilut 2 - 3 miljoonaa halvempi kuin Motonet Areenassa.
 
Viestejä
967
Jaa isompi KB Areenasta tulee kuitenkin. Vissiin Kauhajoella vaan on halvempi rakentaa kun kustannusarvio on reilut 2 - 3 miljoonaa halvempi kuin Motonet Areenassa.
Joo näin se on, Karhu Basketin Areenasta on tulossa isompi kuin Motonet Areenasta, toki Motonet Areenaan mahtuu enemmän yleisöä katsomoon.

Tuo tosiaan jännää, että Motonet Areenassa ei taida olla juurikaan paremmat kahvio/ravintolatilat kuin Joensuu Areenassa. Toivottavasti olen väärässä. Periaatteessa tähän ei olisi tarvittu kuin muutama myynti/kahviopistettä lisää, ja näille joitakin pöytäpaikkoja. Voi toki olla, että rakennusoikeutta ei vain ollut tarpeeksi, että näille olisi löytynyt tarpeeksi tilaa, en tiedä?

Ehkä 20 vuoden päästä tuo pienempi pedagoginen sali muutetaan ravintolaksi, näitä ehdotuksia kun on niin helppo heitellä. Mutta eiköhän ensin täytetä Motonet Areena isoilla yleisömäärillä ensi kaudesta alkaen ja tehdään Katajasta taas menestyvä joukkue, kunhan tämä upea Motonet Areena valmistuu!
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös