Koripallo.com

MU16 kausi 2021-22

Viestejä
40
Viikon päästä pelataan U16 poikien eka SM-karsintakierros. Karsinnoissa on mukana yhteensä 28 joukkuetta, joista 12 meni suoraan lokakuun alun toiselle kierrokselle ja varmuudella valtakunnan sarjoihin. Loput 16 ratkovat siis aluksi kahdeksan jäljellä olevaa kakkoskierroksen paikkaa.

Ekat treenipelit ja Tallink eivät ole näyttäneet ikäluokan kärjen osalta mitään rajuja muutoksia voimasuhteisiin. Tallinkin kutsusarjan suvereenisti voittanut HNMKY dominoi yhä, takanaan noin 8 todennäköisesti varsin tasaväkistä jengiä. Mutta tuon ryhmän takana onkin tänä vuonna äärimmäisen vaikea ennustaa, enkä laita näiden osalta kauheasti arvoa rankingille. Tallinkissa kilpasarjan vei vakuuttavasti Kouvola, joka voi hyvin kuulua kauden yllättäjiin.

Laitetaan nyt kuitenkin linkki rankingiin keskustelun pohjaksi:

Espoossa monen joukkueen paketti oli vielä kovin kesken, viikon päästä näkee jo vähän miltä tosipelit näyttää.
 
Viestejä
2
Katselin Kouvojen matsit. Täytyy sanoa että Kouvojen takamies osasto tekee vastustajien pelistä molemmissa päissä hyvin vaikeaa.
 
Viestejä
5
Katselin Kouvojen matsit. Täytyy sanoa että Kouvojen takamies osasto tekee vastustajien pelistä molemmissa päissä hyvin vaikeaa.
Kouvot laittoi KTP:n kyllä ihan nippuun. Hyvä takakenttä ja isoja poikia korin alla, joita vastaan kotkalla ei oikein ollut saumaa.
 
Viestejä
27
Olisiko WB-Panttereilla rahkeita ottaa toinen finaali paikka?

Kouvot ilmeisesti ainut 06-joukkue, joka on pysynyt voittamaan KTPn, HNMKY lisäksi, aikoihin. Mitaleille?

Miten Beat Basket jaksaa pelata kahta sm-sarjaan periaatteessa samoilla pelaajilla?

Pyrintö, Honka, Nokia, Topo pudotus peleihin?

Puhu, URA heikoimmat?
 
Viestejä
5
Olisiko WB-Panttereilla rahkeita ottaa toinen finaali paikka?

Kouvot ilmeisesti ainut 06-joukkue, joka on pysynyt voittamaan KTPn, HNMKY lisäksi, aikoihin. Mitaleille?

Miten Beat Basket jaksaa pelata kahta sm-sarjaan periaatteessa samoilla pelaajilla?

Pyrintö, Honka, Nokia, Topo pudotus peleihin?

Puhu, URA heikoimmat?
Mä sanoisin, että ura on selvästi heikoin ja lähtee kaikkiin peleihin haastajana. Panttereilla saattaa riittää pronssipeliin. Hnmky todennäköisesti voittaa ja Kouvot, Pyrintö, Nokia, Honka ja ToPo pääsee pudotuspeleihin, näin luulen. Puhu jää niukasti ulos pudotuspeleistä.
 
Viestejä
5
Olisiko WB-Panttereilla rahkeita ottaa toinen finaali paikka?

Kouvot ilmeisesti ainut 06-joukkue, joka on pysynyt voittamaan KTPn, HNMKY lisäksi, aikoihin. Mitaleille?

Miten Beat Basket jaksaa pelata kahta sm-sarjaan periaatteessa samoilla pelaajilla?

Pyrintö, Honka, Nokia, Topo pudotus peleihin?

Puhu, URA heikoimmat?
Topo voitti myös Kotkan.
 
Viestejä
40
KTP:n putoaminen oli ilman muuta kierroksen suurin yllätys - mutta ehkei kuitenkaan niin suuri kuin vaikuttaisi. On ollut melko selvää, että muut ottavat joukkuepelin kehittyesssä Kotkan etumatkaa kiinni, ja isommilla joukkueilla on tietysti lisäksi fysiikkaetu.

Toinen yllätys nähtiin Helsingissä, missä Lahti voitti ekassa pelissä WB-Pantterit. Paukut ei sitten kuitenkaan riittäneet enää sunnuntaina.

Veikkaus kauden alkuun: finaalissa HNMKY ja Pyrintö, Nokia ja WB-Pantterit välierissä. Heittopusseihin en usko, erot SM-joukkueiden välillä ovat (Namikaa lukuun ottamatta) kaventuneet koko ajan.

Ykkösdivaristakin tulee mielenkiintoinen ja tasokas. Kotka tietysti suosikki, mutta haastajia on useita (Honsu, Nokia -07, EBT, Lahti, Namika 2…). Kaksi parasta pääsee keväällä nousukarsintoihin.
 
Viestejä
38
Juniorisarjoissa pudotuspeleihin pääsee vain 4 joukkuetta. Sarjan viimeinen + toiseksi viimeinen pelaavat nousukarsinnat divarin kahta parasta vastaan.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 721
Muutama viesti keskustelusta eiliseltä poistettu näkyvistä. Alaikäisten nuorten otteluiden tapahtumia ei ole tarpeen julkisella foorumilla siihen sävyyn alkaa puida.
 
Viestejä
40
Lauantaina pelattiin sekä SM-sarjassa että divarissa täydet kierrokset, ja nyt on viimein kaikilla joukkueilla vähintään yhdet pelit takana. Valtavia yllätyksiä ei ole nähty, mutta ilahduttavan paljon melko tasaisia otteluita.

SM-sarjassa tappioitta jatkavat HNMKY, Nokia ja WB-Pantterit, jolla tosin vain yksi ottelu pelattuna. Topo laittoi edellisellä kierroksella Namikan tiukille varsin pirteän näköisellä esityksellä. Saattaa hyvinkin olla korkealla sarjan edetessä.

Ykkösessä KTP on ollut odotetun kova, kotkalaisten lisäksi Nokian vahva 07-joukkue jatkaa kolmella voitolla. Toisaalta kolmen tappion joukkueista Lepy ja Vilpas ovat pelanneet varsin tiukkoja otteluita, joten mistään heittopusseista ei todellakaan ole kyse.

Ensi lauantaina jatketaan kaikkiaan yhdeksällä ottelulla.
 
Viestejä
40
Syyskausi saatu U16-sarjojen osalta hoidettua. SM-sarja menty paria yksittäistä yllätystulosta lukuun ottamatta aika lailla odotusten mukaisesti. Namika dominoi, tosin ei ihan niin ylivoimaisesti kuin aiempina vuosina, ja kauden alun ennusteeni muista playoff-joukkueista (Pyrintö finaaliin, lisäksi Waba + Nokia) näyttäisi olevan yhä aika validi. Topo on varmasti syytä lisätä listalle, saattaa pudottaa Nokian tai Pantterit. Puhua olen aiemminkin kehunut, ja edelleen pitää antaa kreditit joukkueen kehityspolusta vuosien varrella. Tuskin kuitenkaan neljän joukkoon. Hännillä Kouvoilla muita vähemmän pelejä takana, ja joukkue tuskin tulee olemaan nollilla kun eka kierros päättyy.

Ykkösdivarissa tilanne on mielenkiintoinen. Kolme kärkijoukkuetta - Kotka, Lohja ja Nokia - tasoissa, neljännestä paikasta todella tiukka skaba tulossa Vilppaan, Lahden, Namika 2:n ja Honsun välillä. Keskinäiset ottelut menneet molemmissa ryhmissä ristiin. Tällä hetkellä Vilpas ja LaBa vaikuttavat vahvimmilta ehdokkailta neljänteen pleijaripaikkaan. Sarjan suurin yllättäjä on ilman muuta ollut LoU Basket, joka mm. voitti KTP:n. Oma veikkaus kuitenkin on, että keväällä kärki- ja keskiryhmien erot tasoittuvat, ehkä Kotkaa lukuunottamatta.

Asiasta on keskusteltu aiemminkin, mutta kysynpä kuitenkin, että miten foorumi suhtautuu pelaajien nimien käyttöön (neutraalissa hengessä tietysti) U16-sarjoissa?
 
Viestejä
5
Sitä vaan, että nimiä saa todennäköisesti mainita, sillä ovathan ne basktissa silloin kun niitä käyttää tyyliin "puuttui yksi avainpelaaj, edellisessä pelissä hienosti pelannut Tero Takamies", mutta sitten se keskusteluusein karka hyvinkin henkilökohtaisiin arvioihin/arvosteluihin jolloin moderaattori puuttuu peliin. Mutta olishan se hienoa jos voisi puhua nimillä. Mutta jos puhuu nimillä, pitäisi mielestäni myös kommentoida omalla nimellä eikä nimimerkin takaa.
 
Viestejä
183
En ole ihan varma mikä on moderaattoreiden linja, mutta minusta seuraava linja olisi järkevä

1) Jos pelistä on basketissa peli tapahtumat nimien kanssa niin silloin voi viitata nimiin. Eli jos kerran nimi on sinne kelvannut, niin miksi siihen ei saisi viitata. Tämähän taitaa koskea aikaisintaan 16 valtakunnallista sarjaa.

2) Junnuista puhuttaessa vain positiivisia viestejä. Siis Pera oli hyvä eikä ollenkaan Mara oli huono tyyppistä. Mihin sitten vetää rajaa missä vaiheessa voi puhua jonkun huonoudesta jää moderaattoreille. Itse pitäisiin minimissään sitä 18 vuoden rajaa, eli ainakin sinne saakka pelkästään myönteistä lausetta. Ehkä se hyvä raja kielteiselle palautteelle on ammattilaistatus, eli siinä vaiheessa kun uskotaan, että joku pelaaja saa palkkaa saa häntä jossain vaiheessa palkkaa vastaan jo haukkuakkin. Nuorempien haukkumisessa on aina se riski, että se kolahtaa, johonkin henkilökohtaisesti ja siihen voi vaikka potentiaalinen pelaajaurakin katketa. Eli minusta vasta siinä vaiheessa kun joku muu, kuin isä maksaa harrastuksesta voi pelaajalta jotain vaatia ja jopa kielteistäkin palautetta antaa, siihen saakka meidän kaikkien on oltava iloisia jokaisesta lajin harrastajasta kaikilla foorumeilla.

3) Loukkaantumisilla spekulointi on vähän paha, eli sehän menee jokaisen henkilökohtaisiin terveystietoihin ja niiden repostelu julkisesti on kyseisen ihmisen oma valinta. Tehdäänhan ihan huipputasollakin sitä, että joku on poissa "alaraajavamman" takia, eikä siihen vamman laatuun mennä sen enempää. Junnuilla tuollainen kehoon menevä keskustelu on ehdottoman kiellettyä, koska siitä voi seurata kaikkea ikävää nuoren mielessä.

Noin yleislinjana elämässä (ja netissä) kannattaa pyrkiä viljelemään sitä, että jos ei ole myönteistä sanottavaa kannattaa ehkä jättää sanomatta, mutta jos kerran Basket.fi julkaisee korintekijän nimen, niin eihän voi olla väärin, jos täälläkin kehutaan Peraa loistavana kaukoheittäjänä. Pelitapahtuma on kuitenkin ollut julkinen tapahtuma ja tapahtuman osallistujat on kerrottu jo toisaalla nimen kera.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös