Koripallo.com

Naisten divari 2019-2020

Viestejä
891
Olen samaa mieltä että hyvän divarijengin aikuisten pitäisi pärjätä espoolaisjunnulle.

Siltikään en pidä hyvänä sitä että liigan huonoin saa pitää sarjapaikkansa aiemmin kuvatussa tilanteessa. Mun mielestä nykyjärjestelmä on vaan yksinkertaisesti huono tältä osin. Muuten sarjajärjestelmä on aika hyvä.
 
Viestejä
302
clipeti clip ""Iso osa pelaajista harjoittelee kehittyäkseen aivan surkean vähän ja pelaa liikaa. .""

Otokseni on pieni mutta kyllä monia tuntemiani liiga/divaripelaajia peluutetaan aika maltillisesti ja hyvä niin. Näin sitten hyväksytään se ettei ollakaan ihan niin hyviä kaikissa sarjoissa mutta saadaan säästettyä kuitenkin nuoria pelaajia. Näillä pelaajilla kun on kosolti pelivuosia vielä edessä, on hyvä ettei heitä peluuteta rikki. Semminkin kun osa tahkoaa vielä mj-leirityksissä

clip clip
""ja WU19SM on noille muille melko kevyt sarja pelattavaksi.""


Tästä samaa mieltä, useammassakin joukkueessa juuri noin. Tämä on sitten johtanut siihen, että ikäluokan parhaat eivät pelaakaan 19SM-sarjaa, kärsiikö sitten myös vastaavasti alemmat sarjat kun sieltä (joudutaan) nostamaan pelaajia.
 
Viestejä
130
Siltikään en pidä hyvänä sitä että liigan huonoin saa pitää sarjapaikkansa aiemmin kuvatussa tilanteessa. Mun mielestä nykyjärjestelmä on vaan yksinkertaisesti huono tältä osin. Muuten sarjajärjestelmä on aika hyvä.
Olisiko reilumpaa ottaa naisiinkin liigakarsinnat osaksi kevään otteluohjelmaa? Vaikka sillä tavalla, että ulkomaalaispelaajia ei saisi näissä peleissä olla mukana ollenkaan. Mentäisiin pelkästään suomalaisilla. Uskoisin, että viime kevään ToPo olisi suomalaisella rosterillaan ollut paha pala purtavaksi Hongalle tai Capitalsille. Toki olisihan tässäkin mahdollista, että saman seuran ykkös- ja kakkosjoukkue kohtaavat liigakarsinnassa ja vaan lätkyttelevät pelit läpi.
 
Viestejä
30
Seurasin tänään naisten divarin "kärkiottelun" Pyrintö-BC Nokia.

Tämän pelin perusteella täytyy sanoa että liigan ja divarin välillä on tällä hetkellä valovuosien ero. Useita naisten liigan otteluita tällä kaudella nähneenä ja tätä peliä pakostakin siihen vertaavana on sanottava että ero on todella merkittävä. Tänään pelissä menetettiin aivan tolkuttomasti palloa ja välillä vapaatkin heitot menivät metrejä heloiksi. Tuntuu että liigan heittopussi HyPokin voittaisi nämä joukkueet selvästi.

Pyrinnöllä oli kyllä jotain ideaa pelissä, mutta liigatason suomalaispelaajia joukkueessa on tällä erää aika vähän. Nuorista Liisa Taponen sekä Teresa Seppälä (oli muuten hienoa nähdä Teresalta onnistunut paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen) pystyisivät varmasti pelaamaan liigassa siinä missä HBA:n tytötkin ja ovat ehdottomasti tulevaisuuden maajoukkuepelaajia. Samoin ranskalaisvahvistus Léa Delaplacella ja Jemina Vidgrenillä olisi myös käyttöä liigatasolla, jälkimmäisellä ehkä enemmän puolustuksessa kuin hyökkäyksessä.

Toki Pyrinnöllä näytti olevan vaihtopenkin perusteella aika paljon hyviä pelaajia reservissäkin, Tinna Rantalaisesta ja Matilda Mässelistä lähtien. Ei näilläkään kuitenkaan liigassa vielä pitkälle mennä. Toivotaan siis että jos ja toivon mukaan kun Pyrintö nousee liigaan, niin seuralla olisi resursseja palkata vähintään yksi tai kaksi amerikkalaispelaajaa hyvien nuorten pelaajien tueksi. Naisten Korisliiga tarvitsee vahvaa Tampereen joukkuetta, mutta tämän päivän pelillä ei vielä pitkälle pötkitä, vaikka selvä voitto jälleen tulikin.
 
Viestejä
10
Seurasin myös Pyrintö-Nokia peliä.

Minulle ottelusta jäi tuntuma, että divaripelaajilla pelattaessa Pyrintö on sarjassa ylivoimainen. Jos loukkaantumiset tai liigapelaajat eivät sotke kevätkautta pitäisi Pyrinnöllä olla erinomaiset mahdollisuudet nousta liigaan.

Liigan ja Divarin vertaaminen keskenään ei ole mielestäni hedelmällistä, sarjat toimivat täysin erilaisilla lainalaisuuksilla. Vaikka Pyrintö pelaakin ajoittain hienoa Divarikorista, sarjojen tasoero on, ja sen tuleekin olla, suuri.

Yleistäen Liigassa joukkueella on kolme jenkkiä ja pari-kolme kolme suomalaista. Jenkit pelaavat lähes koko ottelun ja tekevät 70-80 prosenttia pisteistä. Jenkit vaihtuvat joka vuosi. Jos joukkue onnistuu saamaan hyvät jenkit, niin ei tarvita maajoukkuetason suomalaispelaajia sarjassa pärjäämiseen, suomalaisten tehtävähän on pääsiassa hoitaa tonttinsa puolustuksessa. Jos joukkueella ei ole jenkkejä on joukkue heittopussi.

Divarissa taas pelaa nuoria suomalaisia joukkueissa, joilla on hyvin erilaisia tavoitteita. Osa seuroista (Honka II , EBT II, Catz II) haluaa tarjota junnuilleen ja nuorilleen pelejä ja pelaa ilman nousuhaaveita. Vain osa seuroista edes haluaisi päästä liigaan (Nokia, TuRi, Pyrintö) Kuitenkin Divari on sarja, jossa päätavoite on pelaajien kehittäminen. Liigassahan tavoite seuran on siis menestyminen.

Pelaajat haluavat menestystä ja pelaavat tietysti mieluummin liigassa jos vain suin sinne pääsevät. Siksi Divarissa ei pelaa liigatason pelaajia kuin tuplalisenssillä. Esimerkiksi Pyrinnöstä on Divarikausien aikana parhaat pelaajat, viimeksi Salminen ja Tulkki, lähteneet liigaan.

Jos Pyrintö onnistuu nousemaan liigaan, niin on erittäin todennäköistä, että se haluaa samaan kerhoon Hongan ja EBT:n kanssa, eli joukkue molemmissa sarjoissa. Liigajoukkueeseen ostetaan kolme jenkkiä pelaamaan 35 minuuttia per peli. Ja sitten siihen muutama suomalaispelaaja täydentämään rosteria. Nykypyrinnön joukkueesta siis muutama pelaaja ehkä pääsisi ensi vuoden Liigajoukkuesseen oikeasti pelaamaan. Muutama pääsisi istumaan penkille muutaman minuutin peliajalla, mutta pelaisi kuitenkin suurimmat minuuttinsa Divarijoukkueessa. Ja loput, eli suurin osa nykyjoukkueesta, jatkaisi Divarissa.

Liigassa pelaisi aivan eri Pyrintö kuin nyt Divarissa.

Liigajoukkueen ja Divarijoukkuueen vertaileminen ei siis mielestäni anna mitään kuvaa mahdollisista voimasuhteista ensi kaudella.

Menetyksistä vielä, Pyrinnöllä oli 20 menetystä, joista yhdeksän neljännellä jaksolla, kun pelin jo ratkettua pelailtiin kelloa pois. Viikonlopun liigapeleistä "keskikastin" HBA-Catz-kohtaamisessa joukkueilla oli 19 ja 21 menetystä. Että on se samanlaista räpiköimistä välillä liigassakin :)
 
Viestejä
891
Edellä tärkeitä huomioita liigan ja divarin eroista. ViVe on erinomainen esimerkki siitä että liigajoukkueen hyvyys riippuu voimakkaasti vahvistusten tasosta. Jos Vimpelin kotimaiset pelaisivat Pyrinnön kotimaisia vastaan, ei voittajasta olisi epäselvyyttä. Lukuisia liiga- ja divaripelejä tälläkin kaudella katsoneena en myöskään pysty pitämään HyPoa parempana kuin Pyrintö. On selvää, että Pyrintö ei tällä joukkueella ole kova liigajengi. Noustessaan liigaan se vahvistuu ihan niin kuin mikä tahansa muu nousija.

Sitten toiseen divariaiheeseen:

Viikonlopun divarikierroksella kirjattiin komeita yksilösuorituksia.

Camilla Simola tehokkuusluku 35, 31 pistettä, 9 levypalloa ja 1 riisto, torjunta ja syöttö reilussa 27 minuutissa
Liisa Taponen, tehokkuusluku 32, 20 pistettä, 15 levypalloa, 2 syöttöä, 1 riisto 25 minuutissa
Johanna Timperi 31 pistettä, 5 levypalloa
Sanni Salonen, tehokkuusluku 29, 12 pistettä, 11 levypalloa, 6 syöttöä, 6 riistoa
Linda Hemmann, tehokkuusluku 29, 23 pistettä, 15 levypalloa, 2 riistoa
 
Viestejä
891
Täytyypä tehdä tänne oikaisu sillä olen levittänyt perätöntä tietoa naisten ykkösdivarista.

Naisten ykkösdivarista putoaa tällä kaudella kakkosdivariin vain yksi joukkue. Liiton sivuilla olevissa sarjamääräyksissä on virhe, niiden mukaan kaksi joukkuetta putoaa. Tuo tieto ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Ensi kaudella divari pelataan yhdentoista joukkueen voimin.
 
Viestejä
891
Naisten ykkösdivisioona on edennyt puolimatkan krouviin. Otetaanpa pieni välitilinpäätös.

Tähän saakka pelit ovat menneet melko lailla ennakko-odotusten mukaisesti. Yksittäisiä yllätyksiä on toki koettu. Pyrintö on heiluttanut tahtipuikkoa, sen takana on ollut tasaisempaa. Jokainen joukkue on saanut voittosarakkeeseen vähintään yhden merkinnän.

Syyskauden piristysruiskeeksi voidaan nostaa BC Nokian otteet. Joukkue oli kesällä hieman heikossa hapessa; 6 voittoa – 4 tappiota on erinomainen saldo lähtökohtiin nähden.

Puolivälin positiiviset havainnot:
 • Panostus tuottaa tulosta. Pyrintö satsasi divarijoukkueeseen ja jälki on ollut sen mukaista. 90 pinnan takominen taululle alkaa olla peruskauraa. Pelissä - etenkin pallokontrollissa - on ollut parannettavaa, mutta tamperelaiset pystyvät voittamaan ottelut heikommallakin peliesityksellä. Varsinkin levypallopelissä Pyynikin Pimujen ylivoima on ollut suorastaan murskaavaa.
 • Hieman yli kaksikymppiset pelaajat ovat nousseet sarjan kärkinimiksi. Camilla Simola, Tuulia Timo ja Johanna Timperi ovat pelanneet mainion alkukauden.
 • Otteluiden laajempi näkyvyys Elisa Viihteellä on tuonut hienon lisämausteen naisten divariin.
 • Katsojille on tarjottu jännityksen täyteisiä hetkiä. Etenkin pääkaupunkiseudun joukkueet ovat erikoistuneet tasaisiin otteluihin. EBT, Honka, Capitals ja HNMKY ovat kaikki pelanneet kolme maksimissaan viiden pisteen marginaalin ottelua.
 • Ottelut ovat olleet luonteeltaan monisävyisiä. Hurjimmillaan 90 pistettä ei ole riittänyt ottelun voittoon, toisaalta kerran on voitettu 46 pisteellä.
Valitukset ja voivottelut:
 • Joukkueiden pelaajapula on herättänyt huomiota. Muutaman kerran pöytäkirjassa on ollut vain 7 pelaajaa. Kahdeksalla pelaajalla on oltu liikkeellä tarpeettoman usein.
 • Kokoonpanot ovat vaihdelleet toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Kokoonpanojen ailahtelu rapistaa sarjan kilpailullista puolta.
 • Tuomarilinjassa on nähty kirjavuutta, kenties hieman edelliskausia enemmän. Välillä linja on ollut hyvin salliva, jonkun kerran taas aika pikkutarkka.
Lopuksi jokunen kysymys toista puolikasta silmällä pitäen:
 • Nähdäänkö divarikentillä useampia ulkomaalaisvahvistuksia? Haluaako jokin seura pelastaa sarjapaikan vahvistusten avulla? Havitellaanko jossakin tosissaan nousua?
 • Onko kenestäkään haastamaan Pyrintöä missään vaiheessa kautta? Nähdäänkö tänä vuonna punaisten tappioton kausi?
 • Mitkä tekijät ratkaisevat putoajajoukkueen? Nouseeko materiaalin leveys avainasemaan? Pyrkiikö esim Catz käyttämään enemmän liigapelaajia? Mikä vaikutus on terveystilanteella / loukkaantumisilla?
Toinen puolikas pyörähtää vauhtiin 15. joulukuuta. Sitten mennään tauolle.
 
Viestejä
302
-clip clipeti clip- Havitellaanko jossakin tosissaan nousua?
 • Onko kenestäkään haastamaan Pyrintöä missään vaiheessa kautta? Nähdäänkö tänä vuonna punaisten tappioton kausi?
 • Mitkä tekijät ratkaisevat putoajajoukkueen? Nouseeko materiaalin leveys avainasemaan? Pyrkiikö esim Catz käyttämään enemmän liigapelaajia? Mikä vaikutus on terveystilanteella / loukkaantumisilla?
Honka, EBT, Helmi, HNMKY - onko näillä edes nousuhaluja tai -resursseja?
Jos ei, niin nousija on jompikumpi näistä: Pyrintö tai Nokia. Entäs Riento?
Ja vaikka nousija tulisikin Tampereen suunnalta, on pääkaupunkiseudulta edelleen vahva edustus niin liigassa (4/10) kuin divarissakin (5/10).
 
Viestejä
891
EBT ja Honka ovat käytännössä täysin pois laskuista koska niillä on jo liigajoukkue. Sama pätee Catziin, jolle nousu olisi urheilullisessa mielessäkin vaikeaa. Helmi - HBA yhteyden vuoksi nousu ei ole myöskään Helmen intresseissä, jos yhteys pysyy nykyisessä muodossaan.

Jäljelle jää kuusi joukkuetta. Pyrintö on ilmoittanut nousuhalustaan. BC Nokia ja Turun Riento ovat olleet kiinnostuneita noususta, mutta tämän kauden osalta se taitaa olla epärealistista. Kenties vähän myöhemmin? Saataisiinko tähän Nokian tai Turun suunnalta lisäinfoa?

HNMKY lienee jollain aikataululla noususta kiinnostunut, tuskin kuitenkaan vielä. Katajalla on suunnitelmia naisten toiminnan vahvistamisesta mutta pelaajapula haittaa suunnitelmien toteutusta. Puhuttaret on ainakin hetkellisesti tilanteessa jossa se hakee suuntaa naisten joukkueelle Ringside-aikakauden jälkeen. Sarjapaikan säilyttäminen omia junnuja silmälläpitäen on tietääkseni Martsarissa ykkösjuttu.

Vähissä ovat nousijakandidaatit. Käytännössä liigapaikka taitaa mennä Hyvinkään Pontevalle tai Tampereen Pyrinnölle.
 
Viestejä
130
Syyskauden piristysruiskeeksi voidaan nostaa BC Nokian otteet. Joukkue oli kesällä hieman heikossa hapessa; 6 voittoa – 4 tappiota on erinomainen saldo lähtökohtiin nähden.
Nokia on ehdottomasti ollut paljon parempi mitä olisi alkukaudesta voinut kuvitella. Joukkue on löytänyt riittävästi lääkkeitä pelien voittamiseen, vaikka rosteri on melko kokematon. Tavallaan jopa ihmetyttää, että esimerkiksi EBT ei eilisellä kokoonpanollaan pärjännyt yhtään tuon paremmin ilman Timoa pelanneelle Nokialle. Huolestuttavaa alisuorittamista espoolaisilta.

Hieman yli kaksikymppiset pelaajat ovat nousseet sarjan kärkinimiksi. Camilla Simola, Tuulia Timo ja Johanna Timperi ovat pelanneet mainion alkukauden.
Tähän lisäisin Tessa Virtasen, joka on mielestäni parhaiten pelannut ja monipuolisin pelaaja koko sarjassa tällä hetkellä. Osaa ajaa, heittää ja syöttää sekä pystyy puolustamaan erittäin korkealla tasolla läpi otteluiden.

Jäljelle jää kuusi joukkuetta. Pyrintö on ilmoittanut nousuhalustaan. BC Nokia ja Turun Riento ovat olleet kiinnostuneita noususta, mutta tämän kauden osalta se taitaa olla epärealistista. Kenties vähän myöhemmin? Saataisiinko tähän Nokian tai Turun suunnalta lisäinfoa?
Pyrintö on sillä tavalla hassu jengi, että sieltä kukaan ei sävähdytä millään tavalla. Ei yhtäkään poikkeuksellisen hyvää pelaajaa, vaan kaikki keskenään aikalailla tasalaatuisia. Tuosta rosterista kovin moni ei tule pärjäämään liigatasolla edes vahvistuksien avustamana, joten joukkue joutuu jollain tavalla uudistumaan liiganousun jälkeen.

Luin juuri jonkun nettiartikkelin, missä Nokian päävalmentaja kommentoi, ettei aseta pelaajilleen liikaa paineita. Heillä ei ole tavoitteena nousu, vaan ennen kaikkea nuorien pelaajien kehittyminen. Tuskin Riento on haaveillut noususta edellisen liigasta putoamisen jälkeen. Vaatisi järjettömästi enemmän pelaajia sekä resursseja ja taustatoimijoita, jotta turkulainen jengi voitaisiin nähdä liigassa.
 
Viestejä
216
Pyrintö on ilmoittanut nousuhalustaan. BC Nokia ja Turun Riento ovat olleet kiinnostuneita noususta, mutta tämän kauden osalta se taitaa olla epärealistista. Kenties vähän myöhemmin? Saataisiinko tähän Nokian tai Turun suunnalta lisäinfoa?Vähissä ovat nousijakandidaatit. Käytännössä liigapaikka taitaa mennä Hyvinkään Pontevalle tai Tampereen Pyrinnölle.
Turun suunnalta olen viimeksi päivittänyt tilanteen alkusyksyllä Riennon ytimestä ja siellä ei tilanne ole muuttunut. Taustalla olisi muutama henkilö, joita liigapaikka kiinnostaa, mutta kovassa ytimessä (hallitus, valmennus, avainpelaajat) ollaan tyytyväisiä divaripaikkaan.
 
Viestejä
130
Turun suunnalta olen viimeksi päivittänyt tilanteen alkusyksyllä Riennon ytimestä ja siellä ei tilanne ole muuttunut. Taustalla olisi muutama henkilö, joita liigapaikka kiinnostaa, mutta kovassa ytimessä (hallitus, valmennus, avainpelaajat) ollaan tyytyväisiä divaripaikkaan.
Niin eli kaikki joita liiganousu eniten työllistäisi tai sitouttaisi ovat sitä mieltä, ettei nousua kannata tavoitella? Se nyt on ihan sama mitä jokin yksittäinen taustalla häärijä asiasta ajattelee. Useimmat sellaiset kun eivät yleensä ole valmiita itse pistämään itseään likoon. Mun käsitys tosta proggiksesta on se, että sitä tehdään jo nyt ihan minimaalisilla resursseilla. Mistä saisivat yhtäkkiä kymmenen taustatoimijaa ja ainakin viisi liigassa pärjäävää pelaajaa lisää? Tuskin mistään. Toi nyt on vasta ihan parin viime kauden ilmiö ylipäätään, että ovat vähän alkaneet pärjätä divarissa. Siitä hyppy liigaan on aivan valtava.

Kuten jo aiemmin todettu, liigassa pelaaminen kustantaa moninkertaisesti sen mitä divari. Tarvittaisiin siis ennen kaikkea toimiva varainkeruuryhmä, joka sellaista pottia alkaa hyvissä ajoin keräillä. Tuskin valmennuksella varsinaisesti sarjatason nousua vastaan mitään on, mutta pelaajapoolin täytyisi olla myös merkittävästi isompi mikäli turkulaiset tai kuka tahansa muu haluaisi sarjaportaan hypätä ylöspäin. Moniko nykyisistä pelaajista pystyisi sitoutumaan liigan pelaamiseen? Nousua ei kannata tavoitella mikäli koko jengi pitäisi pistää uusiksi, jotta voidaan edes harjoitella. Tämä on mielestäni myös Nokian ja muiden pienempien toimijoiden haaste.

Liigan pelaaminen heikoilla pelimerkeillä ei todellakaan ole mikään nautinnollinen asia. Esimerkiksi HyPo ottaa tällä kaudella pelkästään pataan ja tulee putoamaan divariin, vaikka valmentaja on osaava ja liigatason pelaajia on muutama. Psyykkisesti aika paljon kuluttavampaa tahkota tuollaista runkosarjaa kuin pelata pykälä alempana edes joskus jonkun matsin voittaen. Vain äärimmäisen motivoituneet ja määrätietoiset harjoittelijat (kuten HBA) kykenevät sietämään jatkuvaa häviämistä ja näkemään pitkälle tulevaan.
 
Viestejä
302
-clip clip-
Vain äärimmäisen motivoituneet ja määrätietoiset harjoittelijat (kuten HBA) kykenevät sietämään jatkuvaa häviämistä ja näkemään pitkälle tulevaan.
HBA:n toimintamalli on tässä mielessä hyvin erilainen - siinä pyritään kasvattamaan nuoria koripalloilijoita jonnekin tulevaisuuteen vuosien päähän. Toki tätä samaa tehdään varmasti muissakin seuroissa, esim. Hongassa, jossa materiaalia riittää. Pienemmissä seuroissa (mitenkään niitä vähätellen) liigaan noustaan tai siellä pysytään ulkomaan vahvistusten ansiosta - aina ei vaan omat resurssit riitä. Näiden vahvistusten lukumääristä divarijoukkueessa voidaankin sitten olla montaa mieltä.
 
Viestejä
891
Pelaajakehityksen rinnalle kaivataan mielestäni enemmän joukkueita jotka kilpailisivat sarjoissa tosissaan. Näin saataisiin niitä paikkoja jossa ne kehitetyt juniorit voisivat tulevaisuudessa pelata. Tähän tarvittaisiin tahtoa sekä seuroilta että liitolta jonka strategisissa painopistealueissa on naiskoripallon kehitys - jos yhtään oikein muistan liiton johtohenkilöiden sanoja.

Onneksi meillä on edes jonkin verran keskikokoisia seuroja (erityisesti Peka, Catz, FoA) jotka ovat pitäneet naisten kotimaisen sarjakoripallon lippua pystyssä jo pitkään.

Toisaalta samaan aikaan katse tähyää mm Jyväskylään ja Lahden seudulle, koska voimme odottaa paluuta valtakunnan sarjoihin?

Paluuna divarikeskusteluun: eipä nousuhaluisia taida löytyä muualta kuin Pyynikiltä. Toivottavasti punainen toive toteutuu.
 
Viestejä
216
Turun suunnalta olen viimeksi päivittänyt tilanteen alkusyksyllä Riennon ytimestä ja siellä ei tilanne ole muuttunut. Taustalla olisi muutama henkilö, joita liigapaikka kiinnostaa, mutta kovassa ytimessä (hallitus, valmennus, avainpelaajat) ollaan tyytyväisiä divaripaikkaan.
Niin eli kaikki joita liiganousu eniten työllistäisi tai sitouttaisi ovat sitä mieltä, ettei nousua kannata tavoitella? Se nyt on ihan sama mitä jokin yksittäinen taustalla häärijä asiasta ajattelee. Useimmat sellaiset kun eivät yleensä ole valmiita itse pistämään itseään likoon. Mun käsitys tosta proggiksesta on se, että sitä tehdään jo nyt ihan minimaalisilla resursseilla. Mistä saisivat yhtäkkiä kymmenen taustatoimijaa ja ainakin viisi liigassa pärjäävää pelaajaa lisää? Tuskin mistään. Toi nyt on vasta ihan parin viime kauden ilmiö ylipäätään, että ovat vähän alkaneet pärjätä divarissa. Siitä hyppy liigaan on aivan valtava.
Tietotoimistolla tuntuu myös olevan hyvät tiedot asiasta ja varsinkin sen kovan ytimen (hallitus, valmennus, avainpelaajat) tietynlaisesta väsymisestä/leipääntymisestä/kaikkitietäväisyydestä, jota Tietotoimiston viesti kuvaa erittäin hyvin. Omassa viestissäni toin esiin vain faktat.

Hyppy liigaan tarkoittaisi pelaajapuolella 2-3 jenkin hankkimista ja Turkuun tulisi varmasti muutama kotimainenkin vahvistus (yliopistokaupunki). Eli siinä ei olisi ongelmaa. Rahan hankkiminen olisi tietenkin toinen juttu, mutta siihen käsittääkseni olisi ollut taustavoimia tarjolla. Mutta ei kelvannut.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös