Koripallo.com

Naisten divari 2019-2020

Viestejä
131
Uusi kausi on varmasti harjoitusten osalta pyörähtänyt käyntiin jo kaikissa divarijengeissä ja jotain sopimusuutisia on jo pudonnut eri suunnilta. Elokuussa alkava varsinainen pre-season tietty kertoo enemmän joukkueiden voimasuhteista, mutta listataan nyt alle kokoonpanoja sitä mukaan kun niistä tässä kesän mittaan tiedotetaan.

CATZ KAKKONE
Annika Lönnroth
Sara Behm
Aino Juvakka
Mari Kihlström
Iiris Muhonen
Kaisa Talvitie
Nea Laaksonen
Roosa Kosonen
Reetta-Sofia Tulkki
Mariel Karasti
Helmi Valtonen
Noora Kuukka
Edit Pekkala
Päävalmentaja Teemu Turunen

BC NOKIA
Tuulia Timo
Johanna Timperi
Mona Luoto
Minea Takala
Johanna Kalin
Sanni Salonen
Päävalmentaja Denis Kucevic

ESPOO BASKET TEAM
Päävalmentaja Niko Hellman
Valmentaja Mikko Rönkä

HELMI CAPITALS
Päävalmentaja Santeri Savolainen

HELSINGIN NMKY
Mikaela Nieminen
Hanna Aho
Joanna Kallela
Emma Vanninen
Aino Ylänne
Roosa Saarni
Sara Selenius
Linda Hemmann
Sara Kervinen
Eveliina Ojala
Sini Veisto
Johanna Soppela
Ilona Sutinen
Kati Ollilainen
Päävalmentaja Henrik Pulkkinen
Valmentaja Emma Malm
Valmentaja Kaisa Valtakari
Valmentaja Teijo Sandvik
Valmentaja Benjamin Jenssen

KATAJA BASKET
Aino Pohjonen
Päävalmentaja Santtu Sinkkonen

PUHUTTARET
Adele Heiskari
Sofia Heiskari
Riikka Santalahti
Laura Vatanen
Miisa Pylkkänen
Päävalmentaja Mikko Kurki

TAMPEREEN PYRINTÖ
Liisa Taponen
Teresa Seppälä
Emma Törnblom
Iina Mäkelä
Niia Little
Heli Poikela
Sanni Lepola
Viivi Mäkinen
Petra Hurme
Jemina Vidgren
Päävalmentaja Juri Heinämäki
Valmentaja Marcus Ketola
Valmentaja Juha-Pekka Männistö

TURUN RIENTO
Aada Pekkalainen
Oona Pekkalainen
Sara Suominen
Saaga Laine
Micaela Aartia
Venla Määttänen
Liisa Lilius
Amalia Karsten
Ellen Blomqvist
Aino Rauhansalo
Christel Vialen
Päävalmentaja Nina Kalmi

TAPIOLAN HONKA
Päävalmentaja Susanna Strömberg


Aika vähän seurat ovat vielä toistaiseksi tiedottaneet pelaajista tai valmentajista mitään. Asiaan voi toki vaikuttaa se, että esimerkiksi Hongassa ja EBT:ssä divariryhmä harjoittelee liigaryhmän kanssa ja vielä on epäselvää ketkä kuuluvat mihinkin sarjaan tulevana syksynä.

Tommi Koskisen siirtyminen Äänekoskelle jättää Catziin suuren aukon. Tuleeko joukkueesta tulee nyt enemmän liigaryhmän ja WU19 kanssa yhteistyössä toimiva porukka? Meneekö valmennusvastuu WU19 päävalmentajalle?

Nokian ja Tampereen välinen vääntö alueen pelaajista tulee olemaan mielenkiintoinen kuvio seurattavaksi. Jännä nähdä miten pelaajat siirtyvät eri joukkueiden välillä. Päävastuussa ainakin kaksi kovin erityyppistä valmentajaa, joten proggiksetkin varmasti ovat hiukan eri henkisiä.

Ringsiden hautaaminen ja Puhuttarien paluu divariin oli melko erikoinen kuvio kesän alussa. Saako Niko Kirjonen jatkaa päävalmentajana, vaikka hänet oli alunperin pestattu nimenomaan Ringsiden pääkoutsiksi? Jatkavatko kokeneet aikuispelaajat? Syrjänen ja Kuusi varmasti vetävät osan nuoremmista pelaajista mukanaan ToPoon.

Mitä olette mieltä divarin joukkuemäärän noususta, jonka on määrä tapahtua kahden seuraavan vuoden aikana? Divari halutaan laajentaa 12 joukkueen sarjaksi. Mielestäni muutos on erinomainen, koska sillä lisätään hiukan divarin pelimäärää ja yhä useampi nuori pelaaja pääsee hyppäämään ensin tähän sarjaan mukaan ennen kuin rahkeet alkavat riittää Korisliigaan. Toki samalla sarjan kärkipään ja heikomman pään joukkueiden väliset tasoerot kasvavat ainakin väliaikaisesti melko suuriksi.

Tässä nyt muutamia irrallisia ajatuksia sarjaan liittyen... Pian varmasti alkaa tippua oikeita faktoja pöytään miten kukin proggis aiotaan rakentaa ja millä pelimerkeillä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 024
Hyvä kauden aloitusviesti, kiitos Tietotoimisto.

Tässä vaiheessa kautta ollaan sopimustilanteessa yleensä melko alkuvaiheessa. Tällä kaudella sopimusjulkistusten tilanne taitaa olla tavallistakin hitaampaa. Joillakin kausilla Juhannuksen maissa on kuultu jo useampia sopimusuutisia. Nyt ei ole oikein mitään. Huhuja on liikkellä jonkin verran. Varsinkin pääkaupunkiseudulla tuntuu olevan liikehdintää tiedossa.

Divarin laajennus ei tunnu kovin tärkeältä uudistukselta minun mielestäni. Nuorten pelaajien mahdollisuuksien puolesta en ole lainkaan huolissani, aikuisten sarjoissa on tilaa vaikka kuinka kunhan vain oma taso riittää. Divarissa on ollut pikemmin liikaa kuin liian vähän nuoria pelaajia. Ennemminkin pulaa on aikuisista pelaajista.

Ottelumäärän kasvuun suhtaudun sen sijaan oikein positiivisesti. Naisten divarin 18 ottelun runkosarjakausi on todella lyhyt ja pelejä on tarpeettoman vähän. Sarja kestää noin viisi kuukautta ja seitsemän kuukautta pidetään taukoa. Isompi ottelumäärä kelpaa.
 
Viestejä
853
Niko Kirjonen näyttää olevan LePyn kahden vanhimman tyttöikäluokan valmentaja, eli tuskin jatkaa PuHussa valmentajana.
 
Viestejä
131
Poistin Niko Kirjosen Puhuttarien valmentajan paikalta. Siihen ilmeisesti tulossa jokin uusi (tai vanha) kasvo?

Mielestäni joukkuemäärän lisääminen mahdollistaa pitkällä aikavälillä sen, että niitä aikuispelaajiakin alkaa eksyä divariin yhä enemmän. Juniorit eivät mielestäni tarvitse lisää valtakunnallisten sarjojen paikkoja (niitä on vaikka kuinka), mutta nuoret aikuiset tarvitsevat. Ehkä jatkaminen juniorivuosien jälkeen saadaan houkuttelevammaksi, kun useammassa paikassa on mahdollisuus pelata naisten divaritasolla. Todella moni pelaaja ei ole valmis hyppäämään suoraan liigaproggikseen, etenkin kun siellä saattaa jäädä peliminuutit todella pieniksi.

Ottelumäärän kasvattaminen mielestäni parantaa hiukan sitä, että pudotuspeleihin saadaan oikeasti neljä parasta joukkuetta. 18 ottelun runkosarjassa yksittäisellä tappiolla tai voitolla voi olla suhteettoman iso merkitys. Loukkaantumistilanteisiin muutama peli lisää tuo mielestäni myös helpotusta. Pelaaja voi olla 4-6 peliä sivussa menettämättä isoa osaa kauden otteluista siinä samalla. Pelaajakehityksen näkökulmasta mielestäni myös erinomainen uudistus nostaa joukkuemäärä kahteentoista. Pidempi kausi takaa enemmän mahdollisuuksia onnistua, epäonnistua ja kehittyä niin yksilöinä kuin joukkueena.
 
Viestejä
160
Tuo pelien lisääminen divarissa on hyvä idea, mutta miten onko tupla määrä liikaa vai jotenkin kolminkertainen sarja. Tuokin välillä ihmetyttänyt miksi sarja pelataan niin tiukkaan tahtiin?
 
Viestejä
131
Nopealla tahdilla pyritään varmaan siihen, etteivät pudotuspelit menisi Korisliigan kanssa kamalasti päällekäin, vaikka menevät kyllä silti.
 
Viestejä
131
Liisa Taponen on Pyrinnön ensimmäinen sopimusjulkistus. Turun Riennolla kasassa viisikollinen pelaajia: Aada Pekkalainen, Sara Suominen, Oona Pekkalainen, Saaga Laine ja Micaela Aartia.
 
Viestejä
1 024
Päivitetäänpä divarista hieman Pyrinnön tilannetta.

Sopimuspelaajia ovat Liisa Taponen, Teresa Seppälä, Emma Törnblom ja Iina Mäkelä.
 
Viestejä
97
monen joukkueen osalta ollut aika hiljaista. kataja? nokia? puhu? hnmky?
honka menee varmasti omilla junnuilla. capitalsilla varmasti hyvä tilanne. pyrintö rakentamassa hyvän joukkueen, myös turku.
 
Viestejä
1 024
monen joukkueen osalta ollut aika hiljaista. kataja? nokia? puhu? hnmky?
honka menee varmasti omilla junnuilla. capitalsilla varmasti hyvä tilanne. pyrintö rakentamassa hyvän joukkueen, myös turku.
Joo, aika hiljaista on. Pirkanmaalta kuuluneiden huhujen mukaan Nokialla on ollut hyvin hiljaista, ehkä jopa pelottavan hiljaista. Puhun suunnalla on jonkinlaista liikehdintää, pelaajia on kai jonkun verran ja Mikko Kurki on kovan tason valmentajana kiinnostava palanen joukkuetta. HNMKY:llä on tiettävästi ollut porukkaa harjoituksissa aika hyvin. Joensuusta en ole kuullut sanaakaan.
 
Viestejä
1 007
Joensuussa ootellaan muutamien opiskelupaikkojen kohtaloa vielä, ja viimekautisistakin muutamia ainakin jatkaa.. ja saattaapi olla, että jenkkejäkin (ainakin 1) nähdään joukkueessa tulevalla kaudella.. saa nähdä, jotain huhua ollut että kataja naisjoukkuekin nostaisi panoksia ylöspäin..
 
Viestejä
1 024
Naisten divarin otteluohjelma on julkaistu liiton sivuilla:
https://www.basket.fi/site/assets/files/24478/2019-2020-_sarjaohjelma_n1d.pdf

Divarin kokoonpanojen suhteen on edelleen hiljaista. Seurasiirroissa on kaksi merkintää jotka luullakseni koskevat divaria:

Salla Skön ja Mikaela Nieminen ovat siirtyneet Helsingin Namikaan.

Tietotoimiston mainitsemassa espoolaisessa uutisessa puhutaan todennäköisesti useammasta pelaajasta, jotka pelaavat divaria. EBT:llä on sen verran kova liigajengi, että siellä ei riitä minuutteja kaikille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös