Koripallo.com

Naisten divari 2019-2020

Viestejä
131
Itse olen erittäin iloinen siitä jos Joensuussa laitetaan paukkuja aikuisten joukkueen kehitykseen. Jos Katajassa pystytään tarjoamaan aikuisikäisille naisille pelipaikkoja ja jopa maksamaan pelaamisesta jotakin, niin täyttä höyryä eteenpäin.
Kunhan se ei tarkoita, että maksetaan kahdelle amerikkalaiselle ja kituutetaan pelkästään yhden viisikollisen varassa kaudesta toiseen. Tässä kuitenkin kai ajatuksena pitäisi olla kehittää toimintaa siihen suuntaan, että a) yhä useampi suomalainen aikuispelaaja haluaisi matkata Joensuuhun nimenomaan koriksen takia ja b) omasta seurasta alkaisi tyttöpuolelta pikkuhiljaa nousemaan pelaajia edustusjoukkueeseen? En näe mitään syytä miksi muuten nostettaisiin joukkue liigaan. Silloinhan se olisi käytännössä täsmälleen samanlainen projekti kuin Vimpeli tällä hetkellä naisten liigassa.

Ilmeisesti 10 pelaajasopimusta pitää toimittaa liittoon kuun loppuun mennessä. Eiköhän sitten ala jotain infoa putoilemaan joka suunnalta.
 
Viestejä
839
Eikö Vimpelissä ole kuitenkin toi b-kohta toteutunut ihan hyvin? Siellähän on käytännössä omia kasvatteja ja jenkkejä. Viime vuoden rosterissa oli yksi kotimainen pelaaja, joka ei ollut oma kasvatti. Ja kyllä siellä aika monelle omalle kasvatille tuli ihan merkittäviä minuuttejakin.
 
Viestejä
131
Eikö Vimpelissä ole kuitenkin toi b-kohta toteutunut ihan hyvin? Siellähän on käytännössä omia kasvatteja ja jenkkejä. Viime vuoden rosterissa oli yksi kotimainen pelaaja, joka ei ollut oma kasvatti. Ja kyllä siellä aika monelle omalle kasvatille tuli ihan merkittäviä minuuttejakin.
Mun oma ajatus pelaajatuotannosta on se, että C-ikäisiä ei tarvitse nostaa edustusjoukkueen harjoitusrinkiin, koska koko kylässä on vaan se 10 pelaajaa. Lisäksi täytyy olla realisti sen suhteen, että nuo Vimpelin omat kasvatit eivät olisi kaikki liigatason pelaajia jossain paremmassa organisaatiossa, vaan nyt he pääsevät pelaamaan liigaa, koska muita pelaajia ei yksinkertaisesti ole. He eivät välttämättä olisi aloitusviisikkotason pelaajia edes naisten divarijengissä. Toki täytyy myöntää, että on Vimpelistä useampi ihan hyväkin tyttö tässä vuosien varrella tullut, mutta ei mielestäni vielä riittävän montaa.
 
Viestejä
131
Lisäksi Vimpelillä ei ollut joukkuetta WU19, WU17 eikä WU16 SM-sarjoissa. Ei edes WU19 ykkösdivarissa. Ensimmäinen valtakunnallisen tason jengi löytyi WU16 divarista. Siinä joukkueessa kolme Vimpelin Vedon kasvattia ja loput muualta.
 
Viestejä
839
Eipä taida niin pieneltä paikkakunnalta löytyi joukkuetta jokaiseen ikäluokkaan. Eikä löytynyt edes vanhoihin ikäluokkiin. Edellisessä valtakunnallisia sarjoja tahkonneessa ryhmässä pääosa oli omia kasvatteja. Siitä ryhmästä taitaa suunnilleen yhtä moni pelata Superpesistä Lappajärven Veikoissa kuin Korisliigaa Vimpelin Vedossa. Taitaa olla korisinto Vimpelissä hiipumaan päin, valitettavasti.
 
Viestejä
932
Kataja avaa pelin: Aino Pohjonen pelaa alkavalla kaudella Joensuussa.

Malmilla edelleen hiljaista radan molemmilla puolilla. Helmi ja HNMKY pysyvät vaiti.
 
Viestejä
334
Onko Helmellä ja Namikalla nykyään pulaa junioreista?
Mitäs tarkoitat junioreilla? siis riittääkö ylipäätään pelaajia ykkösdivariin vai N1D vs 19v ? Uskon että riittää. Onhan Pulkkinen varmaan ne min 10 tässä vaiheessa ilmoittanut
 
Viestejä
1 595
Vähän hassu kysymys kun puhutaan aikuisten sarjasta. Toivottavasti ko seurat eivät tunge naisten sarjaan juniorijoukkueita.
Liigassa HBA on juniorijoukkue. Anteeksi, mutta luulin että divari on nykyään jonkinlainen junnujen hautomo. Väärinkäsitykseni johtui siitä, että divarissa on paljon liigaseurojen kakkosjoukkueita. Pahoittelen asiantuntemattomuuttani.....Missä sarjassa 16-vuotiaiden joukkueen kapteeni pelasi viime kaudella?
 
Viestejä
932
Siis kyllähän molemmissa Malmin seuroissa on junnuja mukana naisten divarijengissä. Ja varmaankin on jatkossakin.

Pointtini oli että noilla seuroilla jos kenellä pitäisi olla edellytyksiä tuoda ihan oikeita naispelaajia divariin. Jossain niiden naistenkin pitää pelata.

Molemmilla oli viime kaudella avainrooleissa useita ei-junnuja. Helmellä mm Blomfelt, Järn, Virtanen, Winter. Namikalla taas Oljemark, Hemmann, Kaikkonen, Veisto. Nämä ulkomuistista heiteltynä.

Mutta myös juniori-ikäisiä nähtiin paljon kentillä. Mainittu U16-kapteeni pelasi Namikassa muistaakseni reilut puolet peleistä. Alkavalla kaudella luulisin hänen pelaavan naisten liigaa HBAssa. Samoin Helmen 00-syntyneet tekivät kovaa jälkeä dirressä.
 
Viestejä
334
Toivottavasti ko seurat eivät tunge naisten sarjaan juniorijoukkueita.
Siis mitä? Tarkoitatko että koko joukkue olisi junnuja vai että naisjoukkueessa on mukana junnuja? Montako junioria saisi mielestäsi olla naistenjoukkueessa jotta se olisi naisten joukkue? Entä jos N1D:hen ei haluaisikaan kaikki naisikäset pelaajat sen kilpaluonteen vuoksi vaan haluaisivatkin pelata "kevyemmässä" sarjassa, esim. II divarissa mutta ei nyt ihan harrasteporukassakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
932
Siis mitä? Tarkoitatko että koko joukkue olisi junnuja vai että naisjoukkueessa on mukana junnuja? Montako junioria saisi mielestäsi olla naistenjoukkueessa? Entä jos N1D:hen ei haluaisikaan kaikki naisikäset pelaajat sen kilpaluonteen vuoksi vaan haluaisivatkin pelata "kevyemmässä" sarjassa, esim. II divarissa mutta ei nyt ihan harrasteporukassakaan.
Tarkoitan sitä että toivottavasti ko seurat eivät pelaa naisten divaria juniorijoukkueilla. Junioreita on nyt aivan liikaa aikuisten naisten sarjoissa.

Juniorijoukkue tarkoittaa joukkuetta jonka kaikki pelaajat pelaavat juniorisarjoissa. Olkoon sitten U19, U17 tai joku muu. Juniorijoukkueessa ei pelaa aikuisia pelaajia. Aikuinen voi olla esim 20v, 25v, 30v tai 45v.
 
Viestejä
1 595
.......Pointtini oli että noilla seuroilla jos kenellä pitäisi olla edellytyksiä tuoda ihan oikeita naispelaajia divariin. Jossain niiden naistenkin pitää pelata......
Olemme luullakseni samaa mieltä. Jatkuvasti valitetaan, että pelaajista on pulaa. Väitän, että hyvistä pelipaikoista aikuispelaajille on pulaa. Toivon, että Hemmann ja Kervinen jatkaisivat Namikassa. Olisi sääli, jos koripallo menettäisi heidät pysyvästi valmennuksen puolelle.....

Olen jutellut N2D-pelaajien kanssa ja ymmärtääkseni ykkösdivarin ja kakkosdivarin tasoero on merkittävä. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta minulla on käsitys, että N2D-sarja ei ole sopiva paikka tavoitteellisesti harjoittelevalle pelaajalle. Kyseessä on kuitenkin jonkin asteinen jäähdyttelysarja.
 
Viestejä
334
Junioreita on nyt aivan liikaa aikuisten naisten sarjoissa.
OK mutta mikä tuossa on se ongelma? Miksi naisten joukkueessa pitää olla iältään 20+, miksi juniorit eivät voi pelata jos taidot riittävät? Oletko huolissasi siitä että naiset karkottuvat juniorien täyttäessä joukkueet? Ainakin pukuhuonejutut ovat erilaisia kun toinen puhuu vanhojentansseista ja toinen lasten päivähoidosta. Entä jos ei ole riittävästi kilpahenkisiä sopivan ikäisiä? Pitääkö pelata niillä 20+ joita vaan on? Miten se nostaa suomikoriksen tasoa? Perustele nyt vähän tuota ajatustasi.

Yhdessä tuntemassani seurassa useat "naisikäiset" pelaajat siirtyivät seurassa II divariin perhe/työ/opiskelukiireiden takia. Ihan vapaaehtoisesti halusivat keventää treenimääriä. Naisilla kilpauran lopettamisessa uskon olevan muita syitä kuin että ei mahtuisi enää junnujen sekaan. Se on varmaa ettei kaikilla seuroilla ole mahdollisuutta ylläpitää useampaa kilpajoukkuetta, siinä tulevat jo talousresurssit vastaan mutta se onkin sitten ihan toinen juttu. Se on totta että II divarin tasoero ykköseen voi olla suuri eikä se ole tavoitteelliselle kilpaurheilijalle sopiva mutta tavoitteet onkin laskettu alemmaksi. Eihän kukaan kilpaurheilija laita tavoitteekseen kakkosdivaria. Optimaalinen tilanne olisi jos seuralla olisi hyvä junioriputki aina 19v-sarjaan asti ja sen päälle N1D ja korisliigasjoukkueet. Tuo vaan ei ole kaikilla seuroilla realismia.

Oletetaan vielä että olisi seura jonka juniorit osaltaan olivat pitäneet seuran korkeammassa divarissa. Olisiko ollut parempi, että 20+ pelaajat olisivat pudonneet alempaan divariin, mitä luulet mihin 20+ kilpapelurit olisivat suunnanneet? Ihan näin hypoteettisesti ajatellen (enkä nyt viittaa HyPoon).
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
932
Pari pointtia:

Naisten koris ei kehity jos siihen ei panosteta. Suomessa on hyviä junnuja mutta naisten sarjojen taso ei kovin kummoinen. Tarvitaan kestävämpi tie junnusarjoista eteenpäin.

Voi ajatella että mitä väliä. Niin jalkapallossakin ajateltiin pitkään. Ei ajatella enää. Naisten ammattilaisuutta pidetään siellä arvossa ja *seurat* panostavat. Kummasti naiset haluavatkin pelata pidempään kun siihen on realistinen mahdollisuus.

Monesti kehitys vaatii sitä että asioita ryhdytään aktiivisesti viemään eteenpäin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös