Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
1 168
Onhan se vähän surkeaa jos neljästä playoff-joukkueesta vain yksi, BC Nokia, haluaisi/voisi ehkä haluta nousta nliigaan ja kolme - ToPo, Namika ja Helmi - pelaavat "muuten vaan".

Terve kilpailu sarjasta putoamisten ja nousujen myötä tekee yleensä hyvää sarjatoiminnalle. Nokia on hamunnut jo useamman vuoden ajan ylöspäin joten mukavaa olisi nähdä Näädättäret taas liigassa. Hyviä aikoja haikaillessa voi vaikka muistella Renata Kozmonovan mallikasta pelaamista. Slovakki oli tehokas iso pelaaja joka kantoi Nokian aina liigavoittoon saakka Kujansivun luotsatessa Nokiaa.

Tuohon sun mainitsemaan kolmikkoon liittyen: käsittääkseni Namikassa oli teoriassa jonkin sortin kiinnostusta sarjanousuun. Ei päättäväistä nousuhalua, muttei myöskään ehdotonta kielteisyyttä.
 
Viestejä
715
ToPo II - BC Nokia -loppuottelut saatu päätökseen ja tiukille meni kaikki neljä viimeistä peliä: muutaman pisteen erolla ratkottiin mestaruus Topolle.
Nyt kannunvalantaa - miten käy, voisiko näätäjengi nousta naisten liigaan?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
175
Kesän aikana liiton pitää kehittää uusi systeemi tähän. Aivan järjetöntä että nousuhalukkaan seuran nousu jää siitä kiinni, että liigajoukkue peluuttaa pelaajiaan kakkosjoukkueessaan.

Voisiko yksi vaihtoehto olla, että joukkueissa saa olla vain x määrä rinnakkaislisenssipelaajia? Esim. 5-6 pelaajaa per joukkue?
 
Viestejä
2 534
Nokialla oli hieno joukkue. Nokian vaihtopelaajia Luotoa ja Salosta olen aiemmin seurannut. Luoto oli aiemmin Nokian kasvot ja Salonen pelasi yliopistokoripalloa siellä Siperiassa. Onneksi Nokia päätyi pitämään tuota kaksikkoa riittävän pitkään penkillä. Toivottavasti ensi kaudella nähdään naisten korisliigassa vähintään kaksi Topon joukkuetta!
 
Viestejä
103
Kausi saatu vihdoin päätökseen jännittävän finaalisarjan jälkeen. Jäljellä enää joukkueanalyysit finalisteista, jonka jälkeen pääsee teroittamaan kukin omia analyysilaseja kesätauolle, jotta ensi lokakuussa on jälleen entistä tarkemmalla syynillä valmis perkaamaan naisten divaria. Kommentoidaan nyt sen verran loppuotteluita, että tunnetta oli hyvä määrä kentällä, kiitos erityisesti Nokian ja heidän 27 henkisen vaihtopenkin (mahtava yhteishenki!), mutta pelillinen anti oli kyllä aikamoisen heikkoa puolin ja toisin. Nokia haistoi hyvin ToPon epävarmuuden ja pyrki omalla aseellaan eli aktiivisuudella siihen iskemään. ToPo loi aivan riittävästi laadukkaita korintekopaikkoja, mutta viimeisteli naurettavan huonosti ja sekoili sen jälkeen puolustuspäässä, mikä ilmeni usein Nokian vapaina lay up suorituksina. Hetkittäin pelin sisällön seuraaminen olikin aika raskasta, kun rakenne katosi kokonaan ja nähtiin hurja kasa erilaisia huolimattomia suorituksia molemmissa kenttäpäädyissä. Mutta loppuviimein, ainakin viihdettä ja jännitystä saatiin koko rahalla, joten kiitos joukkueille siitä!
 
Viestejä
30
Keegolle posia tarkkanäköisyydestä. Toisenlaisella peluutuksella Nokia olisi voittanut tämän sarjan. Toisaalta jos divarin voitto olisi ollut itsetarkoitus niin olisivat toimineet toisin eli varmaankin Nokian filosofia omat realiteetit huomioonottaen on olla kehitysjoukkue ja edustusjoukkue samassa paketissa.
 
Viestejä
1 168
Upea divarikausi latistui eilen loppulässähdykseen. ToPo unohti omat väitteensä divaripelaamisestaan ja kehitti pelaajiaan voitonhimoisella peluutuksella. Osa sitten kehittyi pikkuminuuteilla penkillä.

Pidän Syrjäsen Jussia erittäin suuressa arvossa lajiosaamisensa takia, samoin tykkään Niko Kuusen kehityksestä valmentajana paljon. Kunnia heille hyvistä jutuista.

Mutta tämä kuluneen kauden topodivarointi oli ihan täyttä skeidaa. Yksi joukkue ei ansaitse kahta sarjapaikkaa. Tätä ei pysty arvostamaan.
 
  • Tykkää
Reaktiot: Zap
Viestejä
30
Muutettiinhan sääntöjä niin ettei liigasta putoa kukaan, ihan turhaan. Nyt putoamisen ansainnut selkeästi pelastui ansiosta.
 
Viestejä
2 534
Kannatan liigan laajennusta, jotta sieltä voisi tarvittaessa myös pudottaa porukkaa pois. Tällä hetkellä Suomessa liiga on käytännössä suljettu. Esim. mikäli joku liigajoukkue tekisi konkurssin saisi se nostaa divarijoukkueen liigaan ja jatkaa toimintaa ilman seurauksia. Siitä syystä näkisin mielellään Nokian ja myös muitakin lisäyksiä naisten korisliigaan.
 
Viestejä
10
Toistan itseäni, tämän kauden osalta päätös on täysi vääryys, jos Nokialle ei tarjota nousumahdollisuutta.

Pistivät todella tiukille Topon mestaruussarjajoukkueen ( - 3 x palaajaa ). Onko naisten korisliigalla todellakin mahdollisuutta menettää potentiaalista joukkuetta SM-sarjaan? Pääkaupunkikeskeisyys + vähitellen näivettyvåt maaseutujoukkueet. Äänekoski ja Lahti jo menetetty, Tampere viime kaudella suorastaan onneton. En tarkoita sitä, että maakuntia pitäisi roikottaa väkisin mukana, mutta ei hirveästi haittaisi, vaikka naiskoris sattaisiin hieman laajemmin levitetettyä ympäri Suomen. Suht keinotekoisesti se vietiin Pohjanmaalle ja tulos on ollut aika hyvä.

Onko muuten kenelläkään tietoa Catzin tilanteesta? Haakana lähti, ollut käsittääkseni enemmänkin kuin valmentaja. Lähteekö 3 x suomalaista huippupelaajaa muualle, entäs jenkit, vai pelaavatko talkoilla?
Tähän perään vilpitön toive, toivottavasti perinteinen Lappeenrantalainen naiskoris SM-sarjatasolla jatkuu.


Zarkuksen kanssa yhtä mieltä, viihdyttävät finaaalit. Melkoista kohkaamista ja taso ei päätä huimannut.

Nokian peluutuksesta parilla kirjoittajalla hyvä huomio, ei mennyt ehkä ihan putkeen. Nokialla Kucevicilla kelju rooli, valmentaa niin naisia kuin U19-joukkuetta ja koronan takia junnujen pelit puissa. Ehkä siksi pelejä jouduttiin opettelemaan myös finaaleissa.

Kiitokset molemmille finaalijengeille, oli iso katsoa pelejänne ja hyvää tulevaa treenikesää:)
 
Viestejä
26
Kynnys liigan ja divarin välillä on vaan liian korkea. Liigaan livahtaa divarista uusi joukkue kakkosjoukkueiden dominoinnin takaa vain kerran kolmessa vuodessa. Ja jos liigaan pääsee on budjetti kasvatettava yhtäkkiä moninkertaiseksi pärjätäkseen edes kohtuullisesti.
Liigan ja divarin väliin pitäisi vaikka laittaa kevätkaudeksi välisarja, jossa liigan peräpää ja divarin kärki aidosti pelaisivat ensi kauden liigapaikoista.
Jos vielä tekisi niin, että välisarjan voittaja saisi viimeisen play-off-paikan, niin divarissa aloittanut joukkue voisi vaikka voittaa mestaruuden :)
Välisarjan ja liigan välillä ei saisi tietenkään siirrellä pelaajia.
 
Viestejä
104
Salonen kolmannessa finaalissa ei mahtunut kokoonpanoon. Takala sivussa välieristä asti. Oliko Kucevicilla vaihtoehtoja? Junnut koko kauden ollut isossa roolissa, oliko se väärin? Pohja on luotu, nyt odotetaan päätöksiä: kuka jatkaa ja kuka ei.......
 
Viestejä
42
Takalalla näytti olevan toinen käsi paketissa koko finaalisarjanSalonen kolmannessa finaalissa ei mahtunut kokoonpanoon. Takala sivussa välieristä asti. Oliko Kucevicilla vaihtoehtoja? Junnut koko kauden ollut isossa roolissa, oliko se väärin? Pohja on luotu, nyt odotetaan päätöksiä: kuka jatkaa ja kuka ei.......
 
Viestejä
715
Ei kai voi oikein nousta sääntöjen puitteissa. Siis ilman että liigasta jää pois jokin joukkue. Se lienee mahdollista.
Kysyin liitosta onko mahdollista, että joku nousisi naisten liigaan ja sain vastaukseksi linkit sarjasääntöihin. No, tässä niitä sitten on (kursivoinnit suoria lainauksia, lihavoinnit omia)

Sarjamääräyksiin muutoksia (15.1.2021 17:00)

Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.
… tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta.
Tehtyjen päätösten myötä Korisliigassa voilla kilpailuvuonna 2021-22 enintään 13 joukkuetta (+1 kilpailuvuoteen 2020-21), naisten Korisliigassa 11 joukkuetta (+1), miesten I divisioona A:ssa 13 joukkuetta (+1), miesten I

(Kuluvalla kaudella naisten liigassa kymmenen joukkuetta)

Naisten liigan Pelaamisoikeus kilpailuvuodelle 2021-2022
Pelatakseen naisten Korisliigassa kilpailuvuonna 2021-22 tulee joukkueen kilpailuvuonna 2020-21 • sijoittua runkosarjassa sijoille 1-9 tai • voittaa naisten I divisioonan finaalit sekä • täyttää sarjalisenssin myöntämisen ehdot ja sen sarjapaikka vahvistetaan.

Naisten I-divisioonan sarjamääräykset 2020-2021
Liittohallituksen vahvistama 16.6.2020
””Sarjassa pelaa yksitoista (11) joukkuetta.””

Muutokset näihin tekee Koripalloliiton liittohallitus.


Kaikki siis lienee mahdollista
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
42
TUO VIIMEINEN LAUSE ONKIN VARSIN MIELENKIINTOINEN
Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.
… tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta.


 
Viestejä
2 534
TUO VIIMEINEN LAUSE ONKIN VARSIN MIELENKIINTOINEN
Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.
… tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta.
Myllyoja ja Valkeinen eivät pelanneet divarissa eli väitän, että tuo meni ihan sääntöjen hengen mukaan....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös