Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
916
Länsi-Vantaalla on kasattu aika yllättävä ja samalla monenkirjava nippu naisten divariin:
 
Viestejä
916
Naisten ykkösdivarin kokoonpanot ovat nyt julki basket.fi:ssä . Sarjahan starttaa sunnuntaina 18 lokakuuta.

Nyt vaan sarjan ennakointia ja veikkauksia ilmoille. Oman panokseni heitän säkkiin aivan lähiaikoina...

 
Viestejä
916
Naisten ykkösdivarissa on ollut vilinää sarjakausien välissä. Uusina joukkueina ovat mukana liigasta pudonnut Hyvinkään Ponteva sekä nousijat JBA, Pyrintö Akatemia ja ToPo. Viime kauden kakkosjoukkueista Catz ja Honka ovat poistuneet sarjasta.

Divarissa on tälläkin kaudella reservijoukkueiden tuomia sävyjä. Liigajoukkueiden pelaajien kierrätys saattaa sotkea divaripakkaa pitkin kautta ja tuottaa yllätyksiä eri suuntiin. Vaikka kärjen ja häntäpään tasoero on selkeä, tullaan näkemään tiukkoja vääntöjä ja sekalaisia ristiin pelaamisia. Ihanan vaikeasti veikattava kausi.

1. BC Nokia

Tälläkin kaudella divarin ykkössuosikki taitaa löytyä Pirkanmaalta. Denis Kucevicin komennuksessa BC Nokia on varteenotettava joukkue kärkitaistoon. Harjoituspelit ovat sujuneet vähintään lupauksia antavasti. Johanna Timperi, Sanni Salonen, Mona Luoto ja Ellen Järvinen ovat raudanlujia divaripelaajia, joiden varaan voi laskea paljon. Joukkue on erittäin hyökkäysvoimainen – ainoat pelilliset kysymysmerkit liittyvät puolustuspelaamisen organisointiin ja puolustuspelitavan kestävyyteen rotaatiossa. Näädättäret ovat olleet useita vuosia divarin kärkipäässä – joko on nousun aika? Tiukkaa se kuitenkin tekee.

2. Helmi Capitals

Malmin ainoa divarijoukkue on totuttu näkemään divarin kärkipäässä. Tämä vuosi ei tee poikkeusta; onhan mukana Emmi Järnin, Mona Winterin ja Asta Sillanpään tapaisia kovia dirrenimiä, uusia vahvistuksia (mm Johanna ja Rianna Soppela) sekä seuran laatujunnuja (mm Essia Hurme, Oona Koskelainen). Nimilista on kova ja Capitals tekee raastavalla pelityylillään useimpien vastustajien elämän hyvin hankalaksi. Odotettavissa on pallonriistoja, helppoja koreja ja reipasta rotaatiota. Kotisalissaan Helmi tulee olemaan vaikeasti lyötävä. Vieraspeleissä saatetaan nähdä yllättäviä romahduksia heikomman kokoonpanon vuoksi.

3. Torpan Pojat

Munkkiniemeläisten kakkosjoukkue näyttää paperilla todella kovalta. Peluutukset liigan ja divarin välillä vaikuttavat luonnollisesti kakkostiimin suoritustasoon tuntuvasti. Yleistaso on kuitenkin niin rautainen, että divarissa ei tule ongelmia, liigassa ehkä enemmänkin. Näistä asetelmista Jussi Syrjäsen päävalmentama (!) ToPo on ennakkoon yksi divarin suosikeista. Nähtäväksi jää muodostuuko tästä ryhmästä koripallojoukkue vai sekalainen seurakunta, jossa pelaa kuka milloinkin. Arvataan positiivisesti sijoitusta lähelle kärkeä ennen kaikkea laadukkaan materiaalin ja huipputason coachin takia.

4. Helsingin NMKY

Totaalisen metamorfoosin kokeneesta HNMKYstä voi ennakkoon odottaa paljon. Kokenut pelintekijä Vilma Kesänen, mainio divarisentteri Camilla Simola ja tulivoimainen Jessi Johansson kantavat kristillisiä pitkästä aikaa kärkinelikköön. Puolustuspelaamista vahvistaa Fanni Kantosen paluu koripallokentille. Peliaikaa kärkkyvät omat juniorit eivät ole vahvistusten tasoa, mutta antavat tärkeitä huiliminuutteja avainpelaajille. Arvoitus on miten juniorisarjoissa meritoitunut päävalmentaja Teijo Sandvik johtaa aikuisten joukkuetta kilpasarjoissa.

5. Turun Riento

Riento on viime kaudet kamppaillut paikasta neljän joukossa. Mahdollisuudet neljän joukkoon ovat olemassa tälläkin kaudella mutta se edellyttää hyvää terveystilannetta: tämän vuoden TuRi ei menesty jos kohdalle osuu loukkaantumisia. Aloitusviisikko kestää vertailun ja Aada Pekkalainen on yksi divarin tehokkaimpia pelaajia. Junnukaartista voidaan odottaa uusia nousijoita – kiitos Nina Kalmin pelaajakehitystaitojen. Pelitapa on joukkueelle tuttu joten valmius sarjapeleihin pitäisi olla kohdillaan. Keskikastiin: turkulaiset eivät taistele sarjan voitosta eivätkä putoamisesta.

6. Puhuttaret

Vantaan ykkösjoukkue on valmistautunut kauteen hiljaisuudessa. Kesäkauden siirtomarkkinoilla punaiset kärsivät joidenkin avainpelaajien lähdöstä mutta samaan aikaan joukkueeseen liittyi yllättäviä, Laura Tuukkasen, Liisa Latvan ja Mia Gardziellan kaltaisia konkareita Johanna Rädyn ja Adele Heiskarin tueksi. Puhuttarien korinalusvoima tuottaa isoja hankaluuksia monelle vastustajalle. Rosterin kapeus ja puolustuksen liikkuvuus saavat kuitenkin päävalmentaja Kari-Pekka Klingan korottamaan ääntään. Joka tapauksessa Puhuttaret ovat erittäin mehukas kyssäri divarikauteen.

7. Kataja Basket

Pahasta pelaajapulasta kärsinyt joensuulaisryhmä lähtee alkavaan kauteen toivoa herättävistä lähtökohdista. Anni Laurikainen, Claudia Kärnä, Sandra Keskevaari, Aino Pohjonen ja Ada Käyhkö jatkavat katajattarissa; Juuli Piiroinen, Jutta Talvitie ja Niina Sedano ovat iloisesti tulopuolella. Uudet pelaajat yhdistettynä muutoksiin valmennuksessa voivat nostaa Katajan mukavaan sarjasijoitukseen, puolustuksen heikkoudet kuitenkin estävät nousun pudotuspeleihin. Kenties Tommi Huolilan loihtima pelihuumori kantaa joukkueen jopa muutamaan yllätysvoittoon kotikentällä?

8. Jyväskylä Basketball Academy JBA

Titta Lepistön paluu kotikonnuille ja nousijajoukkue JBA:han oli yksi divarikesän suurimpia siirtoja. Kokenut Lepistö tuo kovatasoista johtajuutta nuoreen ja paikoin hentoiseen akatemiajoukkueeseen. JBA tuskin satsaa sataprosenttisesti divarimenestykseen vaan pääpanostus on nuorten pelaajien kehittämisessä laadukkaan valmennuksen kautta. Nuorista pelaajista katseet kannattaa kohdistaa mm Annika Aarrejokeen, jolta on lupa odottaa tuloksellista divarikautta. Kenttätapahtumien osalta myönteisimmät odotukset kohdistuvat pelinopeuteen ja hyökkäyspelin organisointiin. Vaikeuksia luvassa levypallopelissä.

9. Espoo Basket Team II

Jos naisten korisliiga vie EBT-leirissä keskeisten suomalaispelaajien ajan ja huomion, saattaa seuran kakkosjoukkue olla heikoilla divarissa. Pelaajia ei riitä kahteen kilpailukykyiseen joukkueeseen pääsarjoissa, olkoonkin että seuran juniorityö ansaitsee tunnustusta. Essi Lyytikäisen, Anni Salosen ja Lisa Cekerin onnistumisista huolimatta divarikaudella kertyy enemmän kokemusta kuin sarjapisteitä. EBT:n kakkosjoukkueelta löytyy intoa mutta koripallo-osaamisen puolesta sijoitus jää kovin alas. Ei nyt sentään sarjaporrasta alemmas.

10. Hyvinkään Ponteva

Liigasta putoamisen krapula yhdistettynä tiukkaan taloustilanteeseen laittaa Pontevan kiperään paikkaan. Joukkue on ymmärrettävästi muuttunut ja viime kauden avainpelaajista on muistot jäljellä. Liigakokemusta aiemmin saaneet hyvinkääläisjunnut saivat kesällä rinnalleen Veera Puustisen ja Miisa Pylkkäsen. Korin alla omiin kasvatteihinsa tyylikkäästi nojaava HyPo tuskin tulee juhlimaan, mutta takapelaajien voimin Pontevan naiset taistelevat muutaman voiton. Tällä kaudella se riittää sarjassa säilymiseen. Jatkossa sitten taas parempaa.

11. Pyrintö Akatemia

Pyrintö Akatemia heijastelee Tampereen Pyrinnön lisääntynyttä panostusta naisten ja tyttöjen toimintaan. Lisäjoukkueena sarjaan noussut pitkänhuiskea Pyrintö ponnistaa vahvasta juniorikoneistosta ja tarjoaa kakkosjoukkueellaan naisten sarjojen peliaikaa aiempaa laajemmalle pelaajakatraalle. Liigajoukkueen viedessä päähuomion Pyrintö Akatemian taso ei tule riittämään ykkösdivarissa. Kokemuksen ja pelikovuuden karttuminen voi jäädä joukkueen suurimmaksi voitoksi sarjassa. Putoamiskamppailussa ja mahdollisesti matkalla ainoana joukkueena alaspäin.
 
Viestejä
752
Puheenavaajalta hieno analyyttinen arvio joukkueiden näkymistä, vahvuuksista ja heikkouksista, loistavaa!

Mulla olikin jäänyt kokonaan huomaamatta, että Huolila on palannut koripallon pariin valmennuksen merkeissä, hieno mies ja hieno lisä valmennustiimiin!
 
Viestejä
31
Heitetää kortta kekoon sarjan ennakkokeskusteluihin:

Kärkijoukkueet: Bc Nokia, HNMKY, Helmi, ToPo.
Kärkinelikon osalta olen samoilla linjoilla puheenavaajan kanssa. Nokian turbokoris tuottaa päänvaivaa monelle joukkueelle ja laatuyksilöt pitävät huolen, ettei pahoja missmatcheja pääse syntymään. Löytyykö koneesta muita kierroksia kuin täysillä, jos vastustaja kykenee pakottamaan Nokian 5vs5 koripalloon? HNMKY tarjoaa varmasti tähän erinomaisen vastauksen, kun joukkue kykenee pitämään pallosta huolta kovan paineen alla ja korin alla Simola tarjoaa haastetta molemmissa päissä. Helmi ja ToPo ovat allekirjoittaneelle vielä pelillisesti mysteereitä, mutta nimilistojen puolesta paikka ennakkojen kärjessä ei ole yllätys.

Keskiluokka: Puhuttaret, JBA, Kataja.
Puhuttarien kokoonpano on täynnä kokemusta ja nuoremmat vantaalaiset tekevät koreja kyllä paikan saadessaan. Vantaalaiset voivat parhaillaan haastaa kärkinelikon joukkueita, mutta mielenkiintoista on nähdä miten joukkue kykenee vastaamaan, kun tempo kasvaa kovaksi. JBA tuo parketille Lepistön johdattamana vauhdikasta palloskriinikorista, jossa parhaat jaksot ovat erinomaisia, mutta miten on tasaisuuden laita? Jos paketti pysyy lähemmäs 40 min kasassa voi JBA Puhuttarien tavoin napsia kärkinelikoilta pinnoja ja toisaalta huonona päivänä suunta voi olla täysin päinvastainen. Kataja on edelliskausia laadukkaampi nippu, mutta siitä puuttuu selkeä kärkiosaaminen. Tasainen materiaali tarjoaa hyvän pohjan, mutta kuinka korkealle sillä kyetään ponnistamaan?

Haastajaryhmä: Pyrintö akatemia, HyPo, TuRi, EBT II.
Pyrinnön juniorimylly tuottaa joka kerta parketille laadukkaita urheilijoita, jotka kykenevät pelaamaan koripalloa ketä vastaan tahansa. Nuoret ovat kuitenkin vielä nuoria ja siksi joukkuetta on hankala kovin korkealle veikata. HyPo:n osalta voidaan näillä näkymin puhua puhtaasta välikaudesta, josta tavoite on selviä ehjin nahoin kohti valoisampaa huomista. Positiiviset viestit kertovat, että joukkue pyrkii toteuttamaan omia asioitaan sinnikäästi ja kamppailee viimeiseen asti, mutta valitettavasti se ei järin ylös tule riittämään. Divarin kestomenestyjän TuRi:n laittaminen haastajaryhmään on rohkea veto ja allekirjoittanut odottaakin, että turkulaiset osoittavat tämän arvion olevan täysin päin seiniä. Pelaamisen hitaus on ollut kuitenkin treenipeli kaudella huolestuttavaa ja nähtäväksi jää, mihin huippuvalmennus kykenee kauden aikana peliä kehittämään. EBT II on pelaajapulan keskellä, koska pelejä riittää niin liigassa, divarissa kuin u19 sm-sarjassa. Parhaalla kokoonpanolla kuuluu sarjassa ylemmäksi, mutta ruuhkapäivinä voi olla pitkiä iltoja otteluissa edessä.

Seuraa heitä:
Bc Nokia - Mona Luoto
ToPo - Tessa Virtanen
HNMKY - Camilla Simola
Helmi Capitals - Mona Winter
Puhuttaret - Johanna Räty
JBA - Erika Mattila
Kataja - Aino Pohjonen
TuRi - Aada Pekkalainen
EBT II - Veera Anttila
Pyrintö akatemia - Sanni Lepola
HyPo - Veera Puustinen
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
150
Zarkus ja Puheenavaaja täydentävät analyyseissään upeasti toisiaan.
Naiskoris kaipaa julkisuutta. Tällä palstalla se on näiden herrojen (?) ansiosta erinomaisessa hoidossa.
Asiantuntijoita on aina mukava kuunnella.
 
Viestejä
31
Huomenna rysähtää kausi käyntiin seuraavilla otteluilla:

Bc Nokia - ToPo
Helmi Capitals - Puhuttaret
JBA - EBT II
TuRi - Pyrintö akatemia
HNMKY - HyPo

Ennakot on annettu ja huomenna saadaan ensimmäinen otos siitä kuinka kaukana totuudesta noissa veikkauksissa ollaan oltu.
 
Viestejä
31
Jyväskylässä tarjoiltiin kahden ruokalajin illallinen, jossa toinen joukkueista oli ruokailemassa myös toisella tarjoilulla.

Ensimmäiset 20 minuuttia olivat suht tasaiset. Erityisesti toinen jakso oli kotijoukkueen näpeissä molemmissa päissää kenttää ja erän lopun onnistumisilla ero oli JBA:n hyväksi 40-33. Sitten tuli puoliaika....

Kolmas jakso alkoi vierailijoiden 23-0 runilla. EBT oli energisempi, aktiivisempi ja osui niin läheltä kuin kaukaa. Kotijoukkueen aktiivisuudesta oli jäljellä enää kaunis muisto. EBT:n kunniaksi on sanottava, että se kykeni hyydyttämään JBA:n pallonliikkeen hyvin ja poimi helpohkoja katkoja säkillisen. Siihen kylkeen kotijoukkueen heikko viimeistely hyvistäkin paikoista ei ollut resepti, jolla JBA olisi tänään taistellut voitosta.

Kuten ennakossa jo totesin, parhaimmillaan kotijoukkue kykenee pelaamaan ketä vastaan tahansa ja sitten huonolla hetkellä ei oikein onnistu. Mikään. Tänään jänne oli sen 20min. Vierailijat olivat kovassa iskussa kaaren takaa (12/24) ja nappasivat siihen kylkeen kahteen viimeiseen erään 14 irtopalloa hyökkäyspäässä. Ei siis ihme, että lukemat kääntyivät rumiksi, 54-80. EBT oli tänään kentän paras, kotijoukkue ja tuomarit eivät onnistuneet nousemaan palkintopallille. Onnittelut siis Espooseen ja uutta matoa koukkuun Jyväskylässä!
 
Viestejä
916
Lupauksia antava avauskierros. Tekisi mieli väittää että tällä kaudella naisten divari on yleisön kannalta kiinnostavampi kuin liiga.

  • BC Nokia hoiteli itsensä Torpasta karkumatkalle jo ekalla puolikkaalla. Nokia teki pisteitä laajalla rintamalla (12 pelaajaa!)
  • Puhuttaret haastoi terhakkaasti Helmeä ja oli vielä puoliajalla johdossa. Capitals osoitti kuitenkin laatunsa tauon jälkeen.
  • EBT II oli Jyväskylässä liikkeellä aika kovalla kokoonpanolla ja nappasi sieltä pinnat kuten Zarkus kertoi.
  • Kun Pekkalaiset kantoivat Rientoa selässään Turun 30 menetystä ei ollut liikaa Pyrintöä vastaan.
  • HyPon rosteri osoittautui kovin kapoiseksi Namikan vieraana. Kotijoukkueelle voitto keskinkertaisella pelillä.
 
Viestejä
31
Topo - JBA munkkiniemen yhteiskoulun kirkkaissa valoissa ei hienouksia tarjonnut. Kotijoukkue pelasi kovempaa ja huolellisemmin kuin vierailijat, mistä kertovat Topon yli 20 hyökkäyspään levypalloa ja JBA:n yli 20 menetystä. 69-45 oli lukemat.

Ensimmäinen erä oli hiukan enemmän ToPo merkkinen vaikka myös vierailijat pääsivät laatupaikoille. Pisteiden valossa ero venähti toisen neljänneksen jälkimmäisellä viisi minuuttisella, juuri kun vierailijat olivat hinanneet itsensä pienellä runilla muutaman pinnan päähän. Monta huolimatonta valintaa hyökkäyksessä peräjälkeen yhdistettynä pakkipään löysyyteen ja taululla 5 pinnan sijasta 20 eroa. 3 erä meni vierailijoille niukasti, kun pakkipää tiivistyi kohtuulliselle tasolle. Viimeinen erä oli taas kotijoukkueen hallintaa ja loppulukemat venähti yllä näkyviin numeroihin.

ToPo teki tänään asiat kentällä kovempaa ja fiksummin, jolla ansaitsi voittonsa. JBA löysi kyllä tänäänkin hyviä heittopaikkoja, joista pallot pyörivät raudan väärälle puolelle, mutta suurempi ongelma oli pelikovuus tai tarkemmin sen puute.
 
Viestejä
31
Huomenna rykäistään jälleen neljän ottelun voimin kautta eteenpäin. Sunnuntain ottelut ovat:

Helmi Capitals - Kataja Basket
Kysymys kuuluu mikä on Helmen kokoonpano, kun HBA vierailee samaan aikaan Vimpelissä ja lauantaina on tarjolla u19 sm-sarjaa. Lisäksi u17 on sunnuntaina omassa pelissään, joten kokoonpanot ovat todella mystereeitä. Kataja jos kykenee HNMKY pelin tavoin pitämään ottelun korinteko lukemat alhaalla on tiedossa tiivis taisto sarjapisteistä.

JBA - Puhuttaret
Kahden nollakerholaisen kohtaaminen. Pysyykö kotijoukkueella paketti kasassa 40 min vai pääseekö Tuukkanen myllyttämään korin läheisyydestä oikealla kädellä ja tarjoilemaan kaarelle heittoja?

Pyrintö - EBT II
Espoolaiset lähtevät peliin ennakkosuosikkina, mutta heillä on Helmen tavoin pelaajia viikonlopun aikana jokapuolella valtakuntaa, joten mikä on rosteri tähän otteluun vaikuttaa paljon. Pyrintö tarjoaa luotettavasti hyvää urheilua, mutta mihin se riitää?

TuRi - ToPo II
TuRi on yllättänyt alkukaudella positiivisesti ja on kyennyt voittoon sekä viemään EBT:n viime metreille. Kykeneekö Pekkalaiset tekemään yhteensä yli 50 pinnaa vai juokseeko Meri Kanervan johdolla sporttinen ToPo toiseen peräkkäiseen voittoon?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös