Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
3
Capitalsilta hieno peli ja ansaittu voitto. Joukkue oli alusta pitäen edellä vastustajaansa, vaikka Nokia tulikin lopusssa lähelle, niin ei kuitenkaan iskuetäisyydelle.

Capitalsin heittopeli oli todella hyvässä kuosissa ja ratkaisijoita löytyi laajalti. Menetyksiä Capsille sattui toki liikaa ja niistä Nokia pääsi rankaisemaan.

Mielestäni joukkueiden paremmuus ratkesi siihen, että Capitals hyökkäsi fiksummin kuin Nokia. Vieraiden hyökkäyspeli on luvalla sanoen organisoimatonta. Heitto on usein ilmassa jo ennen kuin koko joukkue on ehtinyt edes hyökkäysaluelle. Kova kiire tuntuu leimaavan Nokian tekemistä. Nämä liian nopeat heittovalinnat näyttävät syövän muiden pelaajien moraalia, ainakin näin katsojan näkövinkkelistä.

Yhtä kaikki, mainio lopputulos myös sarjan kannalta. Capitals, Nokia, Ebt-2 ja Topo-2, varsin tasaisia vääntöjä näiden välillä odotettavissa myös jatkossakin.
 
Viestejä
1 001
Itse jouduin seurailemaan pelejä Ruudun kautta altistumisen vuoksi. #!¤#&&* Pääotteluksi muodostui Capitals vs Nokia. Namikan ja JBAn välisen ottelun seuranta meni plörinäksi lähetyksen teknisen vian vuoksi.

Nokian ja Capitalsin peli oli hyvää divarikorista. Ottelutilanteen puolesta mentiin kohtalaisen tasaisissa merkeissä, mutta heti tokan neljänneksen alkupuolelta lähtien syntyi sellainen vaikutelma, että Santeri Savolainen piti ottelun kulkua näpeissään ja kontrolloi pelin kulkua tasavahvalla peluutuksellaan.

Tukijalka tuossa edellä kritisoi Nokian hyökkäyspelin huolimattomuutta ja kyllähän siinä totuuden siemen on. Itse silti väittäisin että Nokialla on suurempia ongelmia puolustuksessa. Capitals teki 87 pistettä karmeasta 30 pallonmenetyksestä huolimatta!

Sisäpuolustuksessa näädättärien avut pettivät useampaan otteeseen. Siinä missä edellisviikonloppuna Nokian apupuolustus toimi paikoitellen erinomaisesti, ei auttavaa pelaajaa eilen enää löytynytkään. Kyse ei kuitenkaan ollut siitä että painetta olisi laitettu rutosti kaaren puolustukseen, koska myös kaarelle annettiin liikaa vapaita heittoja. Toki Capitals oli ikävä puolustettava kun Johanna Soppela takoi muutaman puolietäisyyden kakkosen ja niitäkin piti varoa. Kaikkea on vaikea ottaa pois ja valintoja pitää tehdä. Capitalsin kunniaksi on sanottava, että he käyttivät ratkaisupaikkansa tehokkaasti. Kärkiottelun voittaminen 30 pallonmenetyksellä ei ole itsestäänselvää.

Puolustuspelaaminen on Capseille ollut mielestäni vähintäänkin tyydyttävää koko kauden. Eilisessä pelissä malmilaisten puolustusta heikensi Emmi Järnin poissaolo mutta ihan kohtuullisesti joukkue selvisi oman korin läheisyydessä.
 
Viestejä
77
NAISTEN 1-divisioonan ”Power Ranking” Lähes 6 kierroksen jälkeen.

1.Bc Nokia(5-1)WWWWLEnsin dominoiva, lähes 40 pisteen voitto Hyvinkääläisistä, mutta sen jälkeen kauden avaustappio Helmelle. Raporttien mukaan hyökkäyksen yksioikoisuus ei tuottanut tällä kertaa haluttua lopputulosta. Jaksaako joukkue ravata päästä päähän pitkälle kevääseen?
2.Helmi Capitals(5-1)WWWLWVoitto Power Rankingin-kärkijoukkueesta vei Helmen jo lähelle kärkipaikkaa, mutta Tampere tappio painaa vielä sen verran vaakakupissa, että Nokialaiset saavat pitää paikkansa. Tasainen runko ja tasainen peluutus tulee olemaan todella arvokas ase pitkän sarjan aikana!
3.Torpan Pojat II(5-1)LWWWWEi pelejä viime rankingin jälkeen.
4.Helsingin NMKY(4-2)WLWLWHelsingin aina yhtä kitkapintaisella urheilutalolla nähtiin nuorekas ja vauhdikas HOS-joukkue sekä Lotta Aaltonen. Aaltosen kokemus puhui tupla-tuplan verran ja siivitti joukkueen vakuuttavaan voittoon. Alkulämmittelyssä kuullaan kuulemma tätä nykyä SASH! yhtyeen Ecuador kappaletta, joka on kyllä aikamme klassikoita ja toimii rankingin osalta ainoastaan nostavana elementtinä.
5.Espoo Basket Team II(4-2)WWLLWEspoon kakkossikermä nitisti Hukkajengin viimeisen erän vilkku päälle ja ohituskaistalle henkisellä tykityksellä. Joukkueen irrottamat yli 50 kolmen pisteen heittoa kertoo koripallon tärkeimmästä opista. HEITTÄJÄT HEITTÄÄ! (Syöttö on riski on kyllä hyvä kakkosohje....)
6.Jyväskylä Basketball Academy(3-3)LWWWLKeski-suomalainen Koripallo Akatemia ei onnistunut jatkamaan jo 3 voiton mittaan ehtinyttä voittoputkeaan Helsingin sunnuntai-illassa. Lepistön poissaolo jatkui ja 4-5 paikoilta uupui myös Mättö sekä Kyyrönen. Junioripitoinen kokoonpano löysi taisteluhampaansa toisella puolikkaalla, mutta kamppailu oli jo siihen mennessä taputeltu. Tsemppiä ja laastareita Jyväskylään!
7.Hyvinkään Ponteva(2-4)LLWLWEdellisen rankingin jälkeen reipas Ponteva lauma otti ensin tylysti käkättimeen sarjakärjeltä, mutta kaivoi taisteluhampaat esiin viikonlopun toiseen koitokseen ja otti rankinginkin kannalta oleellisen voiton Tampesterin jengistä. Martin teurashalli on vierailijoille haastava paikka ja Pirttisen kolmosshow alkaa saamaan eeppisiä piirteitä!
8.Pyrintö Akatemia(2-4)LLWWLPyrinnön hyvä putki katkesi Hyvinkäällä ja paha tappio suisti rankingin niukalla marginaalilla yhden sijan alaspäin. Yksi iloisimmista paluista kentille on ollut Niia Littlen comeback ikävän loukkaantumisen jälkeen. Nytkin 18 pinnaa taululle silkasta pelaamisen ilosta!
9.Kataja Basket(1-4)LLLLWKataja näytti turkulaisille, että Joensuuhun on pitkä matka ja jos siellä häviää, niin matka kotiin on vieläkin pitempi. Näin tasaisella suorittamisella joukkue ottaa varmasti voiton siellä ja toisen täällä, mutta mihin se riittää sarjataulukossa on eri asia. Voittolaarissa on nyt muutakin kuin kauniita ajatuksia.
10.Puhuttaret(1-5)LLWLLKaikki näytti jo hyvältä, että Hukkajengi ottaa ison harppauksen ylöspäin, mutta viimeisellä erikoiskokeella rengas puhkesi ja EBT jyräsi väkisin ohi. Nuoriskaartilta nähtiin vastuunottoa Tuukkasen kaveriksi, mutta tällä kertaa käteen jäi vain tsempparipalkinto ja hieno tilastorivi.
11.Turun Riento(1-5)LLLLLTurkulaisten mollivoittoinen-show ei noussut idässä kohti duurivoittosempaa sointia, vaan Kataja tarjosi halkokaupalla kapuloita rattaisiin. Valo on tunnelin päässä, mutta tunneli on kovin kovin pitkä…
 
Viestejä
77
Viikonloppuna porskuteltiin divaria eteenpäin kolmen ottelun verran. Ja siellähän tapahtui seuraavaa:
- "Liiga"Topo II niisti selvällä erolla Puhuttaret aamupäivän koitoksessa. En tiedä kumpi hyötyy tai kärsii tuosta pelaajiston käytöstä ToPo:n osalta, liiga vai divari, mutta divarin voimasuhteiden arvioinnista se tekee haastavaa.
- EBT teki tarvittavan HyPo:a vastaan kotonaan. Heittokäsi espoolaisilla ei käynyt järin kuumana, mutta se riitti tällä kertaa. Erityisesti Lyytikäinen oli haastava pideltävä Hyvinkääläisille aiheuttaen virhevaikeuksia. HyPo:n Pirttisen kolmos-show jatkuu jatkumistaan. Onko kyseessä sittenkin heittäjä?
- Kataja ei välttämättä ollut kentällä järin paljon parempi, mutta laittoi oikealla hetkellä kolmosen sukasta läpi. Ottelu oli erinomainen kuvaus siitä, kun kaksi joukkuetta ilman supertähtiä vääntää vastakkain. Tasaista puserrusta ilman hienouksia, jossa etujen luonti oli haastavaa kummallekkin.
 
Viestejä
1 001
Zarkuksen osuviin luonnehdintoihin jatkokommentti case-Toposta: Torpan naisten divarikokoonpanossa oli eilen kahdeksan pelaajaa: Karvinen, Lehti, Hemmann, Mäntynen, Virtanen, Kuisma, Hulst ja Kanerva. Heistä seitsemän pelasi lauantaina naisten liigajengissä ja kaksi oli lauantain aloituskokoonpanossa. Väkisinkin mietityttää miten tähän on päädytty. Syyt saattavat olla hyviä ja perusteltuja mutta oudolta tämä näyttää ulkopuolisen silmin.

Pyrinnön ja Katajan peli oli viihdyttävyydessään yksi kauden parhaista matseista divareissa. Ei tasollisesti, mutta nimenomaan urheiluviihteen näkökulmasta. Loppuvääntö oli aivan huikea. Pyrintö näytti ottelussa konkreettisesti mitä tarkoittaa kun voitto on omissa näpeissä. Mutta ei se sitten ollutkaan.
 
Viestejä
77
Koronan pirulainen piinaa myös naisten upeaa divari kautta, mutta edes iso K ei pysty pysäyttämään Power-Rankingin julkaisua.

NAISTEN 1-divisioonan ”Power Ranking”

1.Bc Nokia(5-1)WWWWLEi pelejä viime rankingin jälkeen.
2.Helmi Capitals(5-1)WWWLWEi pelejä viime rankingin jälkeen.
3.Torpan Pojat II(5-1)LWWWWDivarin piireissä myös ”Liiga”Topona tunnettu seuran naisten II-joukkue, nakutteli vakuuttavasti pussitustaitonsa hukanneita PussiHukkia yli 30 käkättimeen. Joukkue ei todellakaan ole ainoa, joka peluuttaa ristiin liiga ja divari pelureita, mutta power ranking-raati on silti peluutuksen suhteen kriittisellä tuulella ja pitkästä voittoputkesta huolimatta joukkueen sijoitus pysyy paikallaan.
4.Helsingin NMKY(4-2)WLWLWEi pelejä viime rankingin jälkeen.
5.Espoo Basket Team II(5-2)WLLWWEspoolaiset on pienen suvannon jälkeen syttynyt jälleen voittojen tielle. HyPo kiusasi pelissä mukana aina viimeiselle neljännekselle asti, mutta sitten (ettei ToPo:n kannattajille tule pahamieli) liigakyvyt näyttivät voittamisen kulttuuria. Kauden ennakot voi heittää täysin roskiin, Espoolaiset taistelevat playoff-paikasta.
6.Jyväskylä Basketball Academy(3-3)LWWWLEi pelejä viime rankingin jälkeen.
7.Hyvinkään Ponteva(2-5)LWLWLNiin pitkään roikkui HyPo espoolaisten vanavedessä, mutta joukkueen Pontevuus ei kantanut yllätykseen asti. Nuori kaarti joukkueessa on esittänyt alkukaudella todella ennakkoluulottomia esityksiä ja kun Pirttisen johdolla kaaren takaa sukka suhisee parhaalla tavalla, on voittojakin lisää tulossa. Toivottavasti. Ehkä. En nyt sano mitään varmaksi.
8.Kataja Basket(2-4)LLLWWKataja näytti konkreettisesti mitä tarkoittaa, kun viedään kaverilta tikkari suusta. Pyrintö maisteli jo kauden kolmatta voittoa (klassisen Chupa Chups kirsikka tikkarin-makuinen kuulemma), mutta ensin Talvitie ja sitten Laurikainen lähes summerilla julistivat asian olevan toisin. Ei se aina kaunista ole, mutta draamaa pitää olla! Jos joukkue kaataa espoolaiset, raati lupaa nostaa rankingia pari pykälää ylöspäin.
9.Pyrintö Akatemia(2-5)LWWLLTampereella lätkäpiireissä on puhuttu joskus, että ”jos et ite tee, niin kaveri tekee”. Niinpä. Toisaalta Pyynikin korispiireissä on myös kerrottu, että ”Jos antaa kaverille 24 hyökkäyslevypalloa ja ottaa ite 23 pakkilevypalloa niin vaikea on voittaa”. Pelillisesti Pyrintö oli silti edellä, mutta aina se ei voittoon asti riitä.
10.Puhuttaret(1-6)LWLLLHukkatiimin taktiikkana hyökkäyksessä on ollut viime aikoina moderni panostus 2-pisteen heittoihin 3-pisteen heittojen sijasta, mikä on sinänsä mielenkiintoista, koska joukkueesta muutama heittotaitoinenkin pelaaja löytyy. Tämä korille pusertaminen tuotti tällä kertaa 54 pisteen saaliin, jolla harvoin kilpaillaan koripallo-ottelun voitosta. Ehkä, jos heittäisi lähempää, niin tulisi lisää pinnoja?
11.Turun Riento(1-5)LLLLLEi onneksi pelejä viime rankingin jälkeen.
 
Viestejä
77
Itsenäisyyspäivän kunniaksi sähistään sunnuntaina neljän ottelun kierros:

HyPo - ToPo II
Vierailijoiden rosteri on tässä kamppailussa täysin eri liigasta (KJÄH KJÄH ja pari kainalopierua päälle) ja ToPo onkin selkeä ennakkosuosikki otteluun. HyPo:n korinteko voima sarjan kovempia joukkueita vastaan ei ole vakuuttanut vaikka viime ottelussa tulikin kauden enkat eli 72 pinnaa EBT vastaan. ToPo:n pakki on taas pitänyt keskikastin joukkueet alle 50 pinnassa parhaimmillaan, joten kun nämä asiat ynnää yhteen, veikataan ToPo:n voittoa noin 25 pisteen erolla.

Bc Nokia - JBA
Nokia on luultavasti tappioon päättyneen viime ottelun jälkeen juossut ensin pelistä kotiin, jonka jälkeen parit viivat harjoitushallilla, ja lopuksi on menty kiire-harjoitusta. Samaan aikaan Jyväskylässä on parsittu kasaan pelaajia vimmalla, mutta kuinka tukevasti, se varmasti selviää sunnuntaina. Kauden alla harkkapelissä joukkueiden ero oli noin 20 pinnaa ja siihenhän tässä tilannetta lähdetään peilaamaan. Jos Nokia pääsee siirtymään, tulee Jyväskyläläisille surullinen ilta, mutta mikäli pelitempo suosii enemmän JBA:ta voidaan nähdä kotijoukkueen kannalta yllättävänkin piinaava peli. Kotijoukkue selkeä ennakkosuosikki.

Kataja - EBT II
Katajalla on käynnissä #tahtovoitto meinigeissä kauden ensimmäinen voittoputki. Tuon putken jatkuminen on kuitenkin todella vaakalaudalla, kun espoolaiset kolmoslingot saapuvat Joensuuhun. Yhdelläkään pelipaikalla Katajalla ei ole etua puolellaan, mutta toisaalta yhdelläkään pelipaikalla ei tule myöskään loputtomasti nenille. Espoolaiset ovat niin korintekokykyinen porukka, että voitto vaatii varmasti Katajalta kauden ennätyspisteitä ja espoolaisilta taas kauden alhaisinta pinnamäärää. Näiden kahden asian todennäköisyys tapahtua samassa ottelussa on liian pieni ja siksi uskon espoolaisten nakuttelevan selkeään voittoon.

Helmi - TuRi

Tuntuu jo pahalta etukäteen. Helmellä on kaikki ne aseet pelaamisessaan, millä saattaa TuRi isoon liemeen. Ellei TuRi ole parin viikon breikin aikana keksinyt omaan pelaamiseensa täysin uudenlaista puhtia, voidaan nähdä (hiukan Helmen rosterista riippuen) kauden tylyimmät numerot tähän mennessä taululla. Turkulaisen koripalloilun puolesta toivon kuitenkin vilpittömästi ettei näin käy.
 
Viestejä
254
Ellei TuRi ole parin viikon breikin aikana keksinyt omaan pelaamiseensa täysin uudenlaista puhtia, voidaan nähdä (hiukan Helmen rosterista riippuen) kauden tylyimmät numerot tähän mennessä taululla.
Toinen jakso 33-7 Capitalsille. Se oli aika tyly ja ennustuksen mukainen. Vaikka Riennossa on saatu pari edelliskausien runkopelaajaa takaisin kentille ja kokoonpano on nyt (pl Määttänen) lähes sama kuin viime vuonna. Jottai tarttis tehrä, kuten Mauno Koivistokin aikoinaan sanoi.
 
Viestejä
62
Näyttää Pyrintö Akatemia hakeneen muutaman liigapelaajan johdolla selvähkön voiton divarikärki BC Nokiasta. Mukana olivat muun muassa liigajoukkueen kaksi eniten minuutteja pelannutta ja parasta pisteidentekijää, Reetta-Sofia Tulkki ja Liisa Taponen. Sellaista "akatemiatoimintaa".

Jos jotain positiivista hakee, niin nyt kai viimeistään tuli Korisliigan ja divarin välinen ero selville. Pyrintö joka on hävinnyt Korisliigassa kaikki pelinsä keskimäärin 24,9 pisteellä, voitti BC Nokian, jonka koriero oli ennen tätä peliä 19,4 pistettä per peli plussalla, kahdeksallatoista pisteellä. Eivätkä kaikki pelaajat olleet edes mukana.
 
Viestejä
95
Onko Pyrintö varmistamassa seuraavaa nousua kun joukkue tippumassa liigasta? Vai haluttiinko vaikeuttaa Nokian nousuhaaveita
 
Viestejä
77
NAISTEN 1-divisioonan jouluinen ”Power Ranking”

1.Helmi Capitals(7-1)WLWWWHelmi kaappasi ranking kärkipaikan itselleen ei ehkä niin vakuuttavien, mutta rutiininmakuisten voittojen jälkeen. 21 pelaajan rosteri, josta 18 on käynyt divariminuutteja pelaamassa ja käytännössä kaikki pystyvät tekemään pisteitä on sellainen ase, että sitä vastaan täytyy kaivaa enemmänkin liigapelaajia rosteriin, jotta voitto voi Helmestä irrota.
2.Bc Nokia(6-2)WWLWLKivan JBA-kotivoiton jälkeen naapurikylän joukkue järjesti ei niin mieluisan, liigan tuoksuisen, jouluyllätyksen marssittamalla liigan avauksen kantavia voimia divaripeliin. Tulkki piti Nokian tytöille sen verran rehellisen koulutuksen, että sen avulla voi sujuvasti toimia jatkossa Tampere-Nokia-Tampere sanakirjan avustavana tulkkaajana.
3.Torpan Pojat II(6-1)WWWWWLiigan sulkeminen ei juuri ToPon kokoonpanoa muuttanut, sillä liigapelaajat kikkailevat siellä vanhaan malliin ja tällä kertaa paikallisvastus HNMKY sai tästä osumansa. Kuuden ottelun voittoputki on kyllä kovaa kamaa, mutta jos joka peliin kirjoittaa IDDQD tai IDKFA, ei siinä enää ole oikein fiilistä. (ylläoleva viittaus on kaikille 90-luvun doom-pelin ystäville rakkaudella)
4.Espoo Basket Team II(6-3)LWWWLEnsin kaatui yllättävänkin tiukkojen vaiheiden jälkeen JBA korintekoruutiinin voimalla, mutta sitten rankingkärki tuli ja pakotti tekemään paljon muuta kuin ampumaan kaaren takaa kolkkeja pohjaan. Caps tappiosta huolimatta joukkue kiipeää rauhakseltaan ylöspäin kaikissa taulukoissa. Ainoa kysymys kuuluu, onko coach Hellmanilla sarjan paras kyky kysyä tuomareilta vihellyksistä reiluun ääneen ilman teku-koppia? Espoolaisen saunailta-foorumin janoiset jäsenet tätä katkerana kyselee…
5.Helsingin NMKY(5-3)WLWWLPyrintö kaatui, kun kaatuikin pitkän punnerruksen jälkeen, mutta helsinkiläisessä joulukoripallojuhlassa ToPo II (oikeastaan 1,5) oli Kesäsen paluusta huolimatta vahvempi ottelun päätöshetkillä. Joukkue kaatui tällä kertaa vastustajaa heikompaan heittopeliin vaikka pääsikin kokeilemaan vaparilta 27 kertaa ToPo 1,5:n 11 vastaan. Tämäkin ottelu kuitenkin osoitti todeksi sen, että Lotta Aaltonen tietää kokemuksesta miltä korinteko näyttää. Taistelu pääsystä neljän joukkoon jatkuu kiivaana.
6.Jyväskylä Basketball Academy(4-5)WLLLWJyväskyläläiset kärsivät hyvän taistelun (mutta huonon viimeistelyn) jälkeen espoolaisille rouvasnaismaisen (herrasmies=rouvasnai… en tiedä) tappion Opinmäen koripallopyhätössä. Tämän jälkeen joukkue kiristeli kotikatsomon hermoja oikein todella, kun TuRi:a vastaan piti venyä jatkoille asti, että pikkujoulupeli saatiin käännettyä voitoksi asti. Ei se aina kaunista ole, mutta voitto on aina voitto ja kolmen tappion jälkeen se varmasti maistuu kinkun ja porkkanalaatikon kera.
7.Pyrintö Akatemia(3-6)LWWLLEnsin jäi luu käteen Hesarilta, mutta kotihallissa otettiin käyttöön hiihtoliiton suosittelema ”pikkuapuri” eli liiga”veritankkaus”, kun liigapelurit tulivat opiskelemaan voittamista divarin puolelle. Toisaalta ymmärtäähän sen, kun liigan puolella voi W:t olla tiukassa koko kaudella ja joulumielenkin saa paremmin, kun kerrankin näkee sen vaaleanpunaisen pöytäkirjan. Ne piirtää kellä on liitua ja ne voittaa kellä on liigapelureita, nämä asiat tietää jokainen divarijoukkue. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
8.Hyvinkään Ponteva(2-5)LWLWLEi pelejä viime rankingin jälkeen
9.Kataja Basket(2-4)LLLWWEi pelejä viime rankingin jälkeen
10.Puhuttaret(1-6)LWLLLEi pelejä viime rankingin jälkeen
11.Turun Riento(1-7)LLLLLTurkulaisten tappioputki jatkuu, mutta valo tunnelin päässä todella lähenee. Ensin joukkue kiusasi Capsia toden teolla päätösneljännekselle asti ja sen jälkeen Jyväskylän reissulla 9 pinnan johto 3minuuttia ennen loppua oli viedä joukkueen jo voittoon, mutta ei sitten kuitenkaan. Joukkue ei todellakaan ole luovuttanut ja kykenee parhaimmillaan 20 pinnan runeihin otteluiden sisällä. Matka lähellä olemisesta voittamiseen on kuitenkin pitkä, mutta onneksi aikaa on vielä jäljellä. Sisupuukko viime ajoilta ehdottomasti Turkuun!
 
Viestejä
77
Täytyy tässä yleisellä tasolla kommentoida, että tuo liigan sulkeminen joulukuun ajaksi on kyllä tehnyt kaikista divareista niin miehissä kuin naisissa täysin mahdottomia arvioida. Pahimmassa tapauksessa nämä kokoonpanojen (ymmärrettävätkin) kikkailut vääristävät tämän kauden sarjataulukoita todella kriittisistä kohdista. En osaa oikein ottaa kantaa mihinkään suuntaan, mutta joku tässä ei tunnu oikealta, jos esim. miesten divari A:ssa sekä B:ssä nähdään heikoimpien joukkueiden kokoonpanossa viisikollisen verran liigamiehistön ukkoja ja sama homma naisten divarin puolella. Ymmärrän kyllä seuroja siinä, että haluavat saada hyötyä siitä rahasta, minkä sijoittavat pelaajiin, mutta kilpailun tietynlainen vääristyminen kyllä risoo isosti. Kausi on kuitenkin pitkä ja toivotaan, että lopussa ne "oikeat" joukkueet säilyvät, voittavat ja mitä ikinä. Väsyneen koripallofiilistelijän purkaus tähän iltaan.
 
Viestejä
16
Hei
Jääkiekon puolellahan oli tässä hetkisitten
joku kohu tästä eri joukkueessa/samassa seurassa pelaamisessa.Pelien lopputuloksia hylättiin jälkeenpäin,kun nämä ”paremmat” pelaajat kävi voittamaan pelejä.Aamulehdessä tovi sitten Pyrinnön valmentaja kertoi ettei heidän liigasta putoamista estä muu kuin kabinettipäätös,no tämä päätöshän tehtiin jo kuukausia sitten kun Pyrinnölle annettiin divaripaikka.
 
Viestejä
18
... nyt kai viimeistään tuli Korisliigan ja divarin välinen ero selville. Pyrintö joka on hävinnyt Korisliigassa kaikki pelinsä keskimäärin 24,9 pisteellä, voitti BC Nokian, jonka koriero oli ennen tätä peliä 19,4 pistettä per peli plussalla, kahdeksallatoista pisteellä. Eivätkä kaikki pelaajat olleet edes mukana.
Juuri näin. Liigan ja divarin tasojen väliin mahtuu ainakin yksi Pyrinnöllinen pelaajia :D.
 
Viestejä
27
Puoliaikaan asti Nokia vei peliä. Sitten tapahtui jotain...eikä heitto pudonnut yhtään....valmennuskaan ei ollut ajan tasalla..
 
Viestejä
95
Mitä olisit Reino tehnyt toisin? Jäikö joku liian pienille minuuteille? Onko aina valmentajan syytä kun joukkue häviää? Jos huhut pitää paikkansa niin taitaa olla valmentajan viimeinen kausi meneillä, ensi kaudella uusi valmentaja uudet kujeet...
 
Viestejä
387
Näyttää Pyrintö Akatemia hakeneen muutaman liigapelaajan johdolla selvähkön voiton divarikärki BC Nokiasta. Mukana olivat muun muassa liigajoukkueen kaksi eniten minuutteja pelannutta ja parasta pisteidentekijää, Reetta-Sofia Tulkki ja Liisa Taponen. Sellaista "akatemiatoimintaa".

Jos jotain positiivista hakee, niin nyt kai viimeistään tuli Korisliigan ja divarin välinen ero selville. Pyrintö joka on hävinnyt Korisliigassa kaikki pelinsä keskimäärin 24,9 pisteellä, voitti BC Nokian, jonka koriero oli ennen tätä peliä 19,4 pistettä per peli plussalla, kahdeksallatoista pisteellä. Eivätkä kaikki pelaajat olleet edes mukana.
Onhan ToPokin marssittanut liigapelaajia divariin ja vielä useamman pelurin voimin. Onko tuo nyt sitten sen suurempi synti kuin marssittaa kolme vahvistusta viimeisiin peleihin ja pitää näin liigapaikka. Noinhan se menee by the book mutta onko siinä urheilullisesti järkeä vai jätetäänkö sana urheilullisesti pois?
 
Viestejä
1 001
Aika ankeaksi menee pelaajien siirtely. Nuorten pelaajien vapaa liikkumisoikeus laitettiin sääntöihin siksi että haluttiin taata vähille minuuteille jäävien oikeus isompiin minuutteihin alemmilla tasoilla. Tulkin ja Taposen peluutus on hyvin kaukana siitä mihin tämä sääntö on tarkoitettu. Toivottavasti Pyrintö ei nyt ryhdy hakemaan divarin voittoa ykkösnyrkillään.

Itse peleistä Zarkus sanoikin jo paljon. Omana lisäyksenä voisi todeta että Capitalsin suoritusvarmuus on kiitettävällä tasolla, vakuuttavaa perusduunia. JBA on osoittanut kykenevänsä klaaraamaan tiukkoja pelejä. Ja että ToPon ja Namikan pelissä nähtiin varsin hyvää divarikorista. Jos Namikan peluutus olisi ollut voitontahtoisempaa, olisi ToPo saattanut kärsiä tappion.
 
Viestejä
62
Onhan ToPokin marssittanut liigapelaajia divariin ja vielä useamman pelurin voimin. Onko tuo nyt sitten sen suurempi synti kuin marssittaa kolme vahvistusta viimeisiin peleihin ja pitää näin liigapaikka. Noinhan se menee by the book mutta onko siinä urheilullisesti järkeä vai jätetäänkö sana urheilullisesti pois?
Eihän tässä tosiaan sääntöjä ole rikottu. Säännön henkeä kylläkin, aivan kuten Puheenavaaja totesi.

Jotenkin ymmärrän ToPoa ja EBT:tä paremmin liigapelaajien peluuttamisessa. Näiden seurojen pelaajapooli on aika pieni. Jotta liigassa vähille minuuteille jääville pystytään antamaan peliaikaa niin silloin myös tiettyjen isompia minuutteja pelaavien pitää olla divarissa mukana.

Pyrinnöllä on sen sijaan Suomen mittakaavassa aika ainutlaatuinen tilanne sekä pelaajapoolin että sarjapaikkojen suhteen. Jos otat liigajoukkueen kaksi parasta pelaamaan kehitysjoukkueeseen, niin silloin se ei valitettavasti ole enää kehitysjoukkue.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös