Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
362
Kommentoidaan nyt tähän mennessä tapahtunutta ja jätetään loput arvailujen varaan tämän viikonlopun osalta:

Kataja - Nokia. Nokia +21 (veikkaus 3 pinnaa vihkoon). Ennakkoasetelmien mukainen lopputulos. Kumpikin joukkue teki sitä mitä oletettavissa oli. Oikein harmittaa, että tässä ei tapahtunut yllättävää käännettä.

HyPo - JBA. JBA +8 (veikkaus 3 pinnaa vihkoon). Todella tasainen vääntö, jossa kumpikaan joukkueista ei onnistunut irtiotossa missään vaiheessa peliä. Molempien joukkueiden heikot heittoprosentit eivät kerro tarinaa mahdottoman hyvästä puolustamisesta vaan huonosta heittämisestä. Piste. Toimitsijapöytä sekä katsomo olivat ottelun parhaat tänään. Hyvä tunnelmainen ottelutapahtuma!

ToPo - Pyrintö akatemia ToPo +39 (veikkaus 18 paunaa liian vähän). Topo osoitti tylysti oman rutiinitasonsa ja kiihdytti toiselta jaksolta lähtien karkuun ja kovaa. Ero repesi taululle lopussa ehkä turhankin isoksi, mutta ToPo:a on kyllä kehuttava. Rosterissa riittää laajuutta vaikka Eklöfin käsi ei pelaamista kestänytkään (harmi, koska alkukauden mieleenpainuvimpia pelaajia tähän mennessä).

PuHu - TuRi PuHu +26 (veikkaus 18 pinnaa liian vähän) Puoleen väliin asti homma näytti siltä miltä ennakossa olin ajatellut, mutta sitten Pere Klinga piti ilmeisesti kopissa kaikkien aikojen koppipuheen ja ison tauon jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Kahden pisteen heittoprosentin ollessa 66, on todettava, että korinteko on ollut liian helppoa tänään turkulaisten kenttäpäädyssä. Onnittelut Vantaalle kauden avausvoitosta!

Helsingin keskinäinen on vielä keskeneräinen, joten tuon jännärin kommentointi jääköön jonkun muun harteille.
Tuo Stadin keskinäinen peli saatiin päätökseen, jonka lopulta Helmi vei lukemin 48:64 (18:13, 3:11, 13:17 ja 14:23 ). Molemmat joukkueet olivat voittaneet aiemmat pelinsä - Helmi kolmella voitolla ja Namika kahdella voitolla lähtivät ottamaan mittaa toisistaan.

Pelin alkua mentiin tasaisesti ja välillä aika vähäkorisestikin, etenkin toisella kympillä. Viimeinen kymppi taittoi sitten viimeistään Namikan selkärangan ja lopulta voittajasta ei ollut epäilystäkään. Vilma Kesäsen (HNMKY) pelirutiinissa näkyy raudanlujan ammattilaisen tekemistä, ei mitään turhaa vaan upeaa pelinrakentemista, todellista johtamista. Jos vielä Vilman omat heitot olisivat osuneet vielä tarkemmin renkaan sisään olisi peli voinut hyvinkin kääntyä Namikalle. Toisellekymmenelle pisteissä pääsivät Kesänen (15p) ja Roosa Orpo (14p). Helmi Capitalsin kapellimestareina häärivät nuoret Essia Hurme (22p, 10l, 3r) ja Taika Uusimäki (10p, 7l, 7s) sekä jo kokeneempi Emmi Järn (12p, 10l).

Mitään suurenmoista koripalloa ei tänään salissa nähty mutta kuitenkin käypäistä naisten tarjoamaa koripalloviihdettä näin isänpäivän ratoksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
362
Naisten ykkösdivarista ja vähän muistakin sarjoista löytyy muuten kuvia emes näiltä kuvaajilta:
ja
eilinen HNMKY - Helmi Caps
salasana hba

Jos joku tietää muitakin kuvaajia, niin linkkiä tänne vaan
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
971
Naisten divarikierrosta perattiinkin tuossa jo aika hyvin. Viikonlopun peleistä muutama oma nosto:

 • Puhuttarien vahva korinaluspeli teki tuhojaan Rientoa vastaan. Levypallot Puhuttarille 44-28. Vantaalaisten kahden pisteen heittojen heittoprossa oli kivat 67%.
 • Helmi Capitals tekee hyvää duunia puolustuspäässä. Joukkuepuolustus toimii, palloscreeneissä pystytään paineistamaan pallollista ja yksilöinä mm Taika Uusimäki ja Emmi Järn ovat rautaisia pakittajia.
 • Kataja Basket on edelleen nollilla, se ei toki ole ihme sillä takana on ottelut Helmeä, Nokiaa ja Namikaa vastaan. Nyt alkaa Katajan nousu?
 
Viestejä
971
Eilen oli divarissa kahden pelin ilta. Noissa peleissä laitettiin alkukauden putkia poikki.

EBT II ja Helmi Capitals kärsivät kauden ensimmäiset tappiot. Pyrintö Akatemia vastaavasti otti kauden avausvoittonsa. Kumpikin peli oli omalla tavallaan mielenkiintoinen.

Pyrintö Akatemia taisteli kolmen jatkoajan jälkeen voiton Helmestä 79-73. Pistemäärät ovat erittäin pienet kolmen jatkoajan peliin. Tästä ottelusta jää historiaan ennemmin puolustus- kuin hyökkäyspeli. Vertailun vuoksi: edelliskerran kun naisten divarissa pelattiin kolme jatkoaikaa, takoivat kummatkin joukkueet yli 90 pistettä. Tuolloin muuten Asta Leinonen pelasi ottelussa suht legendaariset 53 minuuttia 37 sekuntia.

Eilen ensimmäiset kaksi jatkoerää päättyivät lukemiin 4-4. Kolmannessa jatkoerässä Helmi oli viiden pinnan etumatkalla tilanteessa 68-73, mutta lopun 11-0 runi oli aivan liikaa isoja minuutteja tahkonneille malmilaisille.

Pyrinnön yllätysvoiton mausteena täytyy mainita, että punaiset olivat tuoneet divariin liigasta aloituskokoonpanopelaajan, Iina Mäkelän. Nuorten pelaajien vapaa liikkuvuus on täysin sääntöjenmukaista, mutta väkisinkin tällainen kiinnittää huomiota.

EBT II - HNMKY mentiin yllätyksellisissä tunnelmissa. Espoolaiset suistuivat yllättävän helppoihin pallonmenetyksiin hyökkäyspäässä, pelissä oli outoa hosumisen tuntua. Hetkittäin näytti siltä, että joukkue ei tiennyt miten piti hyökätä. Lisäksi kun heittokäden kalibrointi oli jäänyt puolitiehen, meni EBT:n pallollinen pelaaminen hankalaksi.

Toisessa päässä kenttää stadilaiset liikuttivat palloa hyvin ja pystyivät hyökkäämään monipuolisemmin. Puolustuksellisesti nähtiin jonkin veran nättejä mies/paikka-variaatioita, mutta suurta puolustuspelaamisen juhlaa ei tarjoiltu. Toki on korostettava että Fanni Kantonen ja Vilma Kesänen tekivät oikein asiallisen päivätyön pakkipuolella. Namikalle vierasvoitto: 69-80.
 
Viestejä
64
Arkikiireiden vuoksi ennakoiden rustailu jäänyt vähemmälle, mutta laitetaan nyt pienen pientä ennakkoa/raporttia tulevasta ja jo tapahtuneesta.

JBA - Kataja 76-72
Ilman Titta Lepistöä otteluun lähtenyt kotijoukkueen päivän urakkaa ei tänään helpottanut 2 minuutin jälkeen nähty, erinomaista kauden alkua pelaavan, Heta Mätön loukkaantuminen (nilkka etälähetyksen perusteella). 7 pelaajan rotaatiota vastaan asettui Kataja Basket 11 pelaajan voimin. Koko ottelun kestänyt muutaman pisteen kissa-hiiri-leikki kääntyi lopulta kotijoukkueen hyväksi vapaaheittoviivalta (mistä molemmat joukkueet heittivät karsealla noin 50% tarkkuudella...). Pelillisiä hienouksia ottelu ei juurikaan tarjonnut, mutta viihdettä ja jännitystä kyllä jokaiselle paikalla olleelle sekä etäseuraajalle. Kuten kausiennakossa hahmottelin, niin Kataja on tasainen nippu joka kykenee haastamaan kaikkia joukkueita, mutta terävimmän kärkiosaamisen puuttuessa otteluiden käännöt voitoiksi on ainakin alkukaudesta tuottanut vaikeuksia.
Ottelu hahmot:
JBA Mette Laine
Onnistumisia kaarelta muun joukkueen heiton sakatessa. Lisäksi lopussa vapaaheittoviivalla pää pysyi riittävän kylmänä.
Kataja Juuli Piiroinen kovalla prosentilla onnistumisia hyökkäyspäässä ja pakkipäässä solidia toimintaa.

BC Nokia - HNMKY
Kierroksen oikea herkkupala. Äärivauhdikas Nokia kohtaa tarvittaessa hyvinkin vauhdikkaan, mutta myös viisaan Helsinkiläisryhmän. Ottelun keskiössä tulee olemaan se kumpi kontrolloi ottelun tempoa isossa kuvassa. Runeja nähdään varmasti puolin ja toisin, mutta tehdään tässä sellainen arvio, että mitä vähemmän runeja nähdään sitä varmemmin HNMKY klaaraa ottelusta voiton kotiin. Oletuksena tässä siis se, ettei Nokia pääsisi juoksemaan kenttää haluamallaan tavalla. (jos sitä nyt tarvitsi alleviivata)

EBT II - Topo II
Vierailijat lähtevät otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta tästä kakkosderbystä ei oikein uskalla etukäteen veikata suuresti suuntaan tai toiseen. Ennakkosuosikin viitan asetan vierailijoille siitä syystä, että heillä on näkemykseni mukaan korinlähellä hienoinen koko etu, joka aiheuttanee EBT puolustukseen jonkin sortin rotaatioita. Heittovoimaa löytyy tarvittaessa molemmilta, joten hyvä koripallotapahtuma tässäkin luvassa.

Pyrintö akatemia - Puhuttaret
Molemmat joukkueet korkkasivat voittotilit auki edelliskierroksella ja nyt on tarjolla toiselle virallinen voittoputki. Voitoista suurempi yllätys oli ehdottomasti Pyrsän kolmen jatkoajan winsti Helmestä. Puhuttaret pystyvät asettamaan x-määrän painetta rimalle ajamalla ja Tuukkanen tekee omansa, mutta jos kaarelta ei tule riittävästi tukea, niin Pyrintö saattaa napsaista hyvässä lykyssä toisen woittonsa. Laitetaan tähän veikkauksena pieni yllätys ykkönen.

TuRi - HyPo
HyPo esitti viime viikonloppuna rohkaisevia signaaleja JBA:ta vastaan ja lähtee mielestäni otteluun "kuntopuntarin" mukaan pienoisena ennakkosuosikkina Pirttisen johdolla. Turkulaisilla viime ajat ovat olleet vaikeita, mutta kotisalissa kelkkaa olisi hyvä kääntää. En kuitenkaan löydä mitään merkkejä siitä ja viimeottelussa etänä seuratessa näkyi jo hiukan kärkipelaajien turhautumista Puhuttarien tarjotessa kyytiä jälkimmäisellä puolikkaalla. Vähäiset roposet laittaisin tänään siis Hyvinkääläisten avausvoitolle.
 
Viestejä
64
Pelit päivältä paketissa ja mitä tuloksien pohjalta jäi mieleen:
- TuRi:n pitkä ja synkky syksy sai jatkoa. Tällä hetkellä turkulaisten pelaaminen herättää ehdottomasti eniten huolta, sillä käyrä osoittaa vahvasti alaspäin.
- Nokia kykeni jyräämään rimalle riittävissä määrin, että voitto irtosi. Ottelun tilastoista vapaaheittoprosenteissa järkyttävä ero. Nokialla 9 heittoa viivalta vähemmän, mutta 6 onnistumista enemmän. Vaikeaa on voittaa, jos ilmaiset jättää tekemättä.
-Pyrintö kaivoi kun kaivoikin voiton vantaalaisista. Iso johto meinasi sulaa pahemman kerran, mutta lopussa kasetti kesti ja ansaitut pisteet Tampereelle. Hienoa nähdä, että nuoret pelurit kykenevät näitä pelejä hoitamaan!
-ToPo klaarasi homman yllättävänkin selvästi. Ennakossa pohdin, että kokoero korin lähellä sataa vahvasti vierailijoiden laariin ja tämän arvion osumisesta mielestäni kertoo Rosa Lehden 14/14/6syöttöä tilastorivi.

Onnittelut voittajille! Stay healthy!
 
Viestejä
250
TuRi:n pitkä ja synkky syksy sai jatkoa. Tällä hetkellä turkulaisten pelaaminen herättää ehdottomasti eniten huolta, sillä käyrä osoittaa vahvasti alaspäin
Turun tilanne on laajemminkin katsoen surullinen. Edustusjoukkue pelaa ainoastaan säilymisestä divarissa ja U19 - tytöt pelaavat myös I divarin hännillä. U17 ja U16 tytöissä ei ole edes joukkueita valtakunnallisissa sarjoissa.

Jotain on mennyt pahasti pieleen. Vaikka seuralla on jo viitisen vuotta ollut päätoiminen, korkealle koulutettu kuukausipalkkainen valmentaja juuri edustusjoukkueelle ja A/B- tytöille.
 
Viestejä
52
Turun tilanne on laajemminkin katsoen surullinen. Edustusjoukkue pelaa ainoastaan säilymisestä divarissa ja U19 - tytöt pelaavat myös I divarin hännillä. U17 ja U16 tytöissä ei ole edes joukkueita valtakunnallisissa sarjoissa.

Jotain on mennyt pahasti pieleen. Vaikka seuralla on jo viitisen vuotta ollut päätoiminen, korkealle koulutettu kuukausipalkkainen valmentaja juuri edustusjoukkueelle ja A/B- tytöille.
Minusta on vähän epäreilua sysätä turkulaisen tyttökoriksen huono tilanne pelkästään valmennuksen harteille.

Rientohan nimenomaan rämpi divarin häntäpäässä muutaman kauden liigapyristelyiden jälkeen kunnes nykyisen valmentajan johdolla tuli merkittävä profiilinnosto ja nousu divarin kärkikahinoihin. Nykyinen tilanne mielestäni selittyy sillä, että lahjakkaan 00-02 ikäluokan parhaat ovat siirtyneet joko isompiin ympyröihin tai lopettaneet pelaamiseen, eikä nuoremmista ole tullut yhtä laadukkaita paikkaajia. Tämän hetken joukkueessa on Pekkalaisten jälkeen valitettavasti aika vähän divaritason pelaajia.
 
Viestejä
250
Rientohan nimenomaan rämpi divarin häntäpäässä muutaman kauden liigapyristelyiden jälkeen kunnes nykyisen valmentajan johdolla tuli merkittävä profiilinnosto ja nousu divarin kärkikahinoihin. Nykyinen tilanne mielestäni selittyy sillä, että lahjakkaan 00-02 ikäluokan parhaat ovat siirtyneet joko isompiin ympyröihin tai lopettaneet pelaamiseen, eikä nuoremmista ole tullut yhtä laadukkaita paikkaajia. Tämän hetken joukkueessa on Pekkalaisten jälkeen valitettavasti aika vähän divaritason pelaajia.
Tuo on varmasti hyvä kiteytys tilanteesta. Nykyisellä valmennuksella on varmasti ollut iso rooli sekä profiilin nostossa muutama vuosi sitten että profiilin laskussa nykytilanteeseen.

Divarissa samaa mieltä siitä, että materiaali riittää korkeintaan sijoille 5-8 tällä kaudella. Enemmän ihmettelen sitä, että miksi materiaali ei ole kovempi? Riennossa on ollut viime vuosina hyviä pelaajia paljon, mutta aika moni on joko lähtenyt tai lopettanut. Lisäksi Turussa opiskelee monta erinomaista naiskoripalloilijaa, mutta eivät kuitenkaan pelaa Riennossa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1
Nokia oli melko ylivoimainen tänään Namikaa vastaan tänään, juoksi alat alta
Nokia vei ensimmäisen neljänneksen viimeiset viisi minuuttia 18-1, ja onnistui ko. jaksolla jokaisessa neljästä kolmosyrityksessään. Tuntui, että tuon jälkeen ei Namika pystynyt ihan tosissaan haastamaan.
 
Viestejä
971
Tämän ketjun aktiivisuus kertoo divarin tämänvuotisesta kiinnostavuudesta. Sarja on oikein herkullinen tänä vuonna. Hyvä syke.

Muutama kommentti lauantain peleistä:
 • Kehuja otteista mm Miisa Pylkkäselle, Sanni Saloselle ja Laura Tuukkaselle. Monia muitakin, mm junioreita, voisi kehua mutta jätetään junnujen kehuminen naisten mj:n päävalmentajan hommaksi.
 • BC Nokia piti kärkipaikkansa ja puhtaan saldonsa vakuuttavasti. Hyvää tekemistä näädättäriltä.
 • ToPon divari-kokoonpano alkaa kiusallisella tavalla muistuttaa liigajengin kokoonpanoa. En tykkää.
 • Riennon alavireestä oli juttua jo edellä. Nyt pitää kaivaa iloinen joulumieli esiin ja kirmata tonttulakit päässä Nunnavuoressa. Pää pystyyn, Riento!
 
Viestejä
52
Divarissa samaa mieltä siitä, että materiaali riittää korkeintaan sijoille 5-8 tällä kaudella. Enemmän ihmettelen sitä, että miksi materiaali ei ole kovempi? Riennossa on ollut viime vuosina hyviä pelaajia paljon, mutta aika moni on joko lähtenyt tai lopettanut. Lisäksi Turussa opiskelee monta erinomaista naiskoripalloilijaa, mutta eivät kuitenkaan pelaa Riennossa.
Itse ajattelen tämän myös hyvänä pelaajakehitystyönä. Vaikka Turku onkin iso kaupunki, niin tyttökoriksen osalta pelaajamäärät ovat olleet valitettavasti jo pitkään kovin pienet. Silti tuosta mainitsemastani 00-02 ikäluokasta on kaksi pelaajaa siirtynyt pelaamaan Korisliigaan, jota voi pitää kelpo saavutuksena. Näistä pelaajista Määttänen (tiedän, on Vilppaan kasvatti, mutta vietti tärkeimmät vuodet Riennossa) on lyönyt itsensä kunnolla läpi nousten aloitusviisikon pelaajaksi ja Niinikoskikin pelaa hienoa kautta divarissa.
 
Viestejä
250
Itse ajattelen tämän myös hyvänä pelaajakehitystyönä ... Näistä pelaajista Määttänen (tiedän, on Vilppaan kasvatti, mutta vietti tärkeimmät vuodet Riennossa) on lyönyt itsensä kunnolla läpi nousten aloitusviisikon pelaajaksi ja Niinikoskikin pelaa hienoa kautta divarissa.
Muita lähtijöitä valtakunnallisiin sarjoihin ei tietääkseni ole, joten siltä osin kehitystyö on tuottanut noin 5:ssa vuodessa 2 kpl liigapelaajaa. Se, että onko se paljon tai vähän, riippuu varmaan katsojasta.

Se, kuitenkin ihmetyttää, että 02-syntynyt lukio-ikäinen Turkulainen koripalloilija käy edelleen lukiota Turussa ja pelaa divaria Helsingissä, vaikka oma kasvattajaseura pelaa samaa sarjaa? Näin ainakin viime vuonna tapahtui Niinikosken osalta. Tänä vuonna on sitten tullut enemmän minuutteja liigassa ja lukiossakin on jo kolmas vuosi menossa. Enkä tiedä , että käykö nyt lukiota edelleen Turussa vai onko muuttanut kokonaan pääkaupunkiseudulle? On varmaan yksilötasolla ollut hyvä ja oikea ratkaisu, mutta Riennon kannalta ei varmaankaan kovin hyvä.

Määttäsen osalta ihan luonnollinen jatkumo ja eteenpäin meno kun lukiokin on ohi.
 
Viestejä
14
Niinikoski ei tietääkseni ole koskaan pelannut Helsingissä, EBT espoolainen seura.
Jos yhdestä ikäluokasta tulee kaksi liigatason pelaajaa voi lopputulosta kutsua erinomaiseksi, mielestäni.

Pitkälti, yleisellä tasolla, joukkueen vaihto liittynee monesti valmennukseen.
 
Viestejä
250
Jos yhdestä ikäluokasta tulee kaksi liigatason pelaajaa voi lopputulosta kutsua erinomaiseksi, mielestäni.
Samaa mieltä. Yhdestä ikäluokasta 2 kpl liigatason pelaajaa olisi erinomainen suoritus.
Eikä neljästä ikäluokasta (00-03 syntyneet ) yhteensä 2kpl ole sekään täysin umpisurkea suoritus.
Määttänen on 01 ja Niinikoski on 02.

Muita ei ilmeisesti 00- 03:sta ole tullut (vielä) ? => Jos 03-syntynyt Valtonen ei ole lopettanut, niin voisi vielä tulla ja onhan siellä Riennossa ainakin tilastojen mukaan yksi ihan potentiaalinen 03:nen vielä jäljellä.
 
Viestejä
250
Niinikoski ei tietääkseni ole koskaan pelannut Helsingissä, EBT espoolainen seura.
Anteeks, täältä Turun naapurikunnasta katsoen kaikki siellä pääkaupunkiseudulla ovat "Hesasta". Meitäkin kutsutaan virheellisesti "Turkulaisiksi", jos se yhtään lohduttaa.
 
Viestejä
64
Legendaarista sarjojen sarjaa, Eteläisen alueen II-divaria ja Hämistä mukaillen, viritelläänpä tälläinen viikottainen seuranta käyntiin.

NAISTEN 1-divisioonan ”Power Ranking” (kun noin 4,5 kierrosta on pelattu)

1.Bc Nokia(4-0)WWWWTodella vahvalla edellisen kierroksen 25 pinnan Namika voitolla selkeä Power Rankingin piikkipaikka. Pelottavaa on muiden joukkueiden kannalta korintekijöiden laajuus kokoonpanossa, kun 6 pelaajaa kykeni kaksinumeroisiin edellisessä ottelussa.
2.Torpan Pojat II(4-1)LWWWWAinoa tappio ranking kärjelle, jonka jälkeen todella vakuuttavaa toimintaa ottelusta toiseen! Joukkueessa on hyvä mix ajotaitoa, heittotaitoa sekä kamppailuvoimaa. Seuraavaksi Torppalaisten mankeliin pääsee Hukkajengi, josta voitto luultavammin irtoaa, mutta kysymys kuuluu, mikä on liigapelaajien määrä kokoonpanossa?
3.Helmi Capitals(4-1)WWWWLNeljän selkeän voiton jälkeen Malminton Capitals kävi Tampesterissä hikoilemassa 7 erää ilman toivottua lopputulosta. Oliko tämä tilastotappio vai merkki jostain suuremmasta railosta? Ehkäpä enemmän ensimmäistä, mutta ikävän tahran se jätti syksyn papereihin.
4.Helsingin NMKY(3-2)WWLWLHOS! Hyvin ikävä 25 pinnan turpasauna ranking kärjelle oli lähellä tiputtaa rankingsijoitusta sarjasijoitusta enemmän alaspäin, mutta rimaa hipoen kristilliset arvot pysyvät neljätenä. Ensi viikonloppuna on kuitenkin kotivoitto JBA:sta kyettävä ottamaan tai muuten ranking sujahtaa reilulla vauhdilla alaspäin.
5.Espoo Basket Team II(3-2)WWWLLPirteästi kauden aloittanut espoolaisryhmitys on kokenut viime otteluissa sarjan kovimpien joukkueiden tulivoiman. HOS porukalle koettu keskinäinen tappio pitää rankingin vielä heidän takanaan, mutta ennakko-odotuksiin nähden hyvältä näyttää!
6.Jyväskylä Basketball Academy(3-2)LLWWWHarjoittelu divarivauhtiin kesti parin ottelua, mutta sen jälkeen joukkue on voittanut ne, kenet on pitänytkin hoitaa, mikäli sijoituksista haluaa haaveilla. Nuoren joukkueen fiilistä nostaa varmasti trillerivoitto ilman T. Lepistön fyysistä preesensiä Katajasta, mutta onko rahkeita kiivetä vieläkin ylöspäin?
7.Pyrintö Akatemia(2-3)LLLWWPyrsä akatemia kaivoi todella kovan kotivoiton Helmestä ja samoilla höyryillä hukkapaidat kävivät myös nöyrtymässä Pyynikillä. Liiga-apuja joukkue varmasti kaipailee, jotta voittojen tiellä pysytään, koska seuraavana on vastassa Martin teurashallilla nousukuntoinen HyPo.
8.Hyvinkään Ponteva(1-3)LLLWHyvinkääläisten koronatauon jälkeen parketille on palannut ehdottomasti valmiimpi joukkue. JBA:ta vastaan jänne ei kestänyt vielä loppuun asti, mutta Turkua vastaan menovesi riitti loppuun asti hyvin. On ajouhkaa ja heittouhkaa, mutta riittääkö isonpään taitopaletti?
9.Puhuttaret (1-4)LLLWLPuhuttaret kairasivat voiton alamaissa olevasta TuRi:sta, mutta muuten ei pinkkejä pöytäkirjoja ole matkaan tarttunut. Ikävä, niukka vierastappio tiputti rankingin vielä HyPo:n alle. Voitolla Espoolaisista ranking nousisi selkeästi.
10.Kataja Basket(0-4)LLLLVoitoitta on vielä susirajan joukkue, mutta esitykset ovat lupauksia herättäviä. Seuraavassa ottelussa voittoa tarjotaan kultalautasella, kun pitkälle vierasreissulle Joensuuhun matkaa TuRi. Tässä ottelussa määritetään rankingin pohja joukkue 100% varmuudella.
11.Turun Riento(1-4)WLLLLOnko kriisiä vai eikö ole kriisiä? Tuleeko Turusta pelaajia vai eikö tule pelaajia? Syyttäviä sormia ja kysymyksiä tuntuu lentelevän herkästi, mutta fakta on se, että peliesitysten on parannuttava. Viime otteluissa kyyti on ollut hyytävänkin kylmää ja itätuuli Joensuussa harvoin puhaltelee lämmöllä. Voitolla paranisi asetelmat huomattavasti niin sarjassa kuin rankingissa, mutta tällä hetkellä pohjalla ollaan.
 
Viestejä
971
Viiden pelin täysi kierros tänään. Hyviä matseja vaikka kuinka monta.

 • Malmilla Capitals - BC Nokia on kierroksen ehdoton helmi (!?). Kuinka Nokia selviytyy Capitalsin puolustuksen paineistuksesta?
 • HyPo - Pyrintö -pelissä pedataan asemia sarjataulukossa. Kaksi sarjapistettä kelpaavat varmasti kummallekin.
 • Sarjataulukon häntäpäässä Katajan ja Riennon kohtaamisessa kummallakin penkillä odotellaan tärkeää voittoa. Saako hyvin pelannut Kataja vihdoin avausvoittonsa?
 • Puhuttarien ja EBT:n taistossa on coach Klingalla on mielenkiintoinen rooli - varsinkin nyt kun kurinpito on muistanut miestä varoituksella
 • Helsingissä HNMKY - JBA pelissä suurin mielenkiinto taitaa kohdistua joukkueiden kokoonpanoihin.
 
Viestejä
64
Mielenkiintoisia tuloksia on viikon mittaan nähty:
- Nokia hoiteli viikonlopun alkupalaksi HyPo:n reilulla erolla, mutta pääruokana ollut Helmi Capitals oli liian kova ja näin joukkue kärsi kauden avaustappion. Joku paikalla ollut voisi peliä kuvailla tarkemmin, koska oli ehdoton huippupeli.
- HyPo pinnisteli Pyrinnöstä kotivoiton mitä rankingissa jo hiukan ounastelin. Pirttisen 21/17/4s on aikuisen koripalloilijan tilastorivi. Huomiotavaa Pirttisen kohdalla on myös jo toisessa ottelussa peräkkäin onnistunut kolmen pisteen heitto. Ennen tätä kautta näitä oli nähty vuonna 2013 basketin tilastojen mukaan.
- TuRi:n jänne kestää tällä hetkellä noin 20 minuuttia ja sen jälkeen vastustaja menee menojaan. Tänään Katajalle ansaitut avauspisteet sarjaan 18 pinnan erolla. Parasta Turkulaisten kannalta tässä päivässä on ettei tarvitse enää matkustaa Joensuuhun.
- HNMKY oli varsinkin toisella kympillä tyly emäntä jyväskyläläisille. Ottelun tuomarilinja ei aiheuttanut huraa- huutoja kummassakaan joukkueessa, sillä hetkittäin sai pelata ja toisessa hetkessä ei. Molempien joukkueiden kokoonpanot olivat repaleisia, mutta niillä pelataan ketä jalkeille saadaan. Lotta Aaltonen teki väkevän comebackin ja nakutteli tupla-tupla tehoilla itsensä ottelupalkinnoille.
- EBT heitti 40 kolmosta enemmän kuin Puhuttaret ja veivasi itsensä väkisin viimeisellä jaksolla voittoon vantaalaisista. Molemmista joukkueista nuoret pelaajat esittivät vahvaa korintekotaitoa, mikä lupaa hyvää tulevaisuuden kannalta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös