Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
411
Naisten divari tarjoili kaksi hyvää iltapalaa. Oikein jees.

Martsarissa nähtiin odotusten mukaisesti erinomainen divarivääntö. Juuso Sainion luotsaama JBA haki vierasvoiton Vantaalta. Lopputulos 69-70. Jyskälän Akatemia osoitti jo alkukaudella kykenevänsä voittamaan tiukkoja pelejä ja tänään saatiin yksi todiste lisää kun Annika Aarrejoki sinetöi voiton kahdella vaparillaan 13 sekkaa ennen loppua. Senkin jälkeen numerot olisivat saattaneet muuttua, mutta Viitaniemessä asustelevat koripallojumalat päättäneet taata kunnian trillerin päätöksestä Aarrejoelle. Erityinen tunnustus kuuluu kuitenkin JBA:n ribaritaistelulle. Puhuttaret eivät pärjänneet odotetusti korin alla ja ribat menivät JBAlle hämmästyttävästi 61-46. Kotijoukkueesta kehut Adele Heiskarille.

Oma huomio kiintyi pääosin Nunnavuoreen jossa Turun Riento teki Pekkalaisten johdolla 23 pinnaa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ja 27 pinnaa seuraavan 30 minuutin aikana. Vierasjoukkue tuli surkealla keskittymisellä peliin mutta kasasivat itsensä kuin Ravensburgerin 3000 palan palapelin. Namika tuuppasi sarjapisteet bussin tavaratilaan lukemin 50-62. Scottie Pippenin perintöä kunnioittava point forward Lotta Aaltonen otti päällikön viitan harteilleen ja käänsi ottelun johtamalla kristillisten peliä taivaallisesti. Lopuksi vielä myonteinen fiilistely nuoren Sofie Erlundin viimeaikaisista peliesityksistä.

Hitto, tää on hyvä sarja.
Eikä toinenkaan junnu, Monna Julkunen, huono ollut.
 
Viestejä
83
Itselläni katseet oli tiukasti keskikastin tulikuumassa keskiviikkojännärissä, jossa Mika Häkkisen aukion reunalla taisteltiin raivokkaasti sarjapisteistä aivan viimeisille sekunneille asti. JBA tuli otteluun todella vahvasti Puhuttarien takakenttää painostaen ja teki ensimmäiseen kolmeen minuuttiin enemmän pisteitä kuin mitä joukkue on yleisesti saanut kokonaisen kympin aikana kasaan. Vähitellen kotijoukkue sai myös juonen päästä kiinni, mutta avauskymppi oli selkeästi vieraiden hallinnassa.

Toisella kympillä kotijoukkue kykeni passivoittamaan vieraiden pelaamista, eikä korille päässyt enää yhtä helposti kuin avauskympillä. Tähän kylkeen muutama hyvä hyökkäyssuoritus ja ottelu erän puolivälissä tasan. Puoliaikaa kohti mentäessä JBA jälleen nykäisee muutamalla hyvällä palloskriinipelillä ja isolle tauolle siirrytään vieraiden niukassa johdossa.

Kolmas neljännes edetään tasatahtiin ja joka kerta kun vierailijat ovat ottamassa pientä kaulaa, onnistuu Puhuttaret kaivamaan itsensä takaisin peliin. Tässä vaiheessa on todettava, että kokeneiden pelaajien keskinäisessä väännössä Lepistö otti tänään selkävoiton, tyrmäyksen ja pistevoiton Tuukkasesta. Muutenkin Lepistön 15/19/4s/4r/1torjunta tilastorivi oli kokeneen liigapelaajan suoritus. Takaisin otteluun. Puhuttaret kiipeää jälleen ottelussa tasoihin kun erä alkaa olla lopuillaan, mutta JBA onnistuu erän loppuun hyökkäyksessä ja ero ennen viimeistä neljännestä kutkuttavat 4 pinnaa.

Viimeinen kymppi käyntiin ja taas hetken näyttää, että vierailijat karkaavat. Puhuttarilta nopea aikalisä ja ei mene kuin hetki ja ollaan jälleen parin pinnan sisällä. JBA nykäisee taas kerran, mutta vierailijoiden hyökkäyspää sakkaa eron ollessa seitsemän pinnaa ja tästä kotijoukkue kiittää poraten vahvasti korille sekä virheiden myötä vapaaheittoviivalta. Lopun kynsien pureskelu hetkillä johto vaihtuu ensimmäistä kertaa Puhuttarille vapaaheittojen myötä, mutta JBA kykenee kuittaamaan välittömästi. Yksi piste riittää tällä kertaa eroksi, vaikka molemmat pääsevät vielä lopussa korintekoa yrittämään ja näin ollen vierailijat nappaavat tärkeät sarjapisteet matkaansa.

Omaan silmääni ottelussa vierailijat olivat puoliaskelta pelitapahtumissa edellä, mutta heti kun keskittyminen herpaantui ja Puhuttarien ajovalmiit takakentän pelaajat päästettiin rimalle tai ison pään pelaajat ottamaan syviä asemia, saavutettu johto kuihtui pois. Puhuttaret suojelivat ensimmäistä erää lukuunottamatta omaa koriaan kohtuullisen hyvin ja mikäli heitä vastaan ei kaarelta laita palloa pussiin, tulevat punapaidat aiheuttamaan ikäviä hetkiä vastustajille vielä monessa ottelussa.

Puheenavaajan kanssa samaa mieltä, mahtava sarja seurata! Tänäänkin kentällä mahtavia junnuja sekä kokemuksen syvää rintaääntä.
 
Viestejä
83
NAISTEN 1-divisioonan Tammikuun ”Power Ranking” nro2

1.Torpan Pojat II(10-1)WWWWWKouvolasta ToPo I kävi hakemassa liigavauhtia ja sen jälkeen ToPo 1,26 saapui Jyväskylään tuo vauhti jaloissaan takoen lähes 40 pinnan eron taululle. ToPo antaa tällä hetkellä joukkueille ja yksittäisille pelaajille huikean mittatikun. Jos pärjäät ToPo:lle voit pärjätä ehkä pääsarjassa. Jos et pärjää, pitää harjoitella enemmän.
2.Bc Nokia(8-3)WLWLWNokia pelasi Puhuttaria vastaan kuin Usain Bolt parhaina päivinään. Ensimmäinen 60 metriä kiihdytystä ja sen jälkeen hölkäten maaliin. Taktinen valinta tai ei, nokialaisten käyrä kakkossijasta huolimatta on ollut viime aikoina alaspäin. Kestääkö joukkueen jänne valmennuksen tiukkaa piiskaamista vai alkaako raja tulla vastaan?
3.HNMKY(8-4)LLWWWHesalaiset porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa. Tuo voittoputki on ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin vakuuttava. Viimeisimpänä 12 pinnan voitto TuRi:sta aikamoisen puserruksen jälkeen ei herättänyt loputonta luottamusta. W-merkkinen putki joutuu todelliseen testiin, kun Näätäpaidat saapuvat Helsinkiin ja laittavat juoksutossut jalkaan. Riittääkö kitka hesarin lattiassa pitämään namikan voittoputken syrjässä kiinni?
4.Puhuttaret(4-8)WWWLLPientä laskua rankingissa kahden tappion myötä, mutta näistä peleistä ei ole tullut yhteensä kuin 3 pojoa pakkasta, joten ei syytä suureen huoleen. Nokiaa vastaan kiri hyytyi kahden pinnan päähän, mutta JBA:ta vastaan lopussa päästiin jo pinnalla ohi. Harmittavasti johto piti vain muutamia sekunteja ja jälleen joukkue kärsi niukan tappion. Yksi on kuitenkin varma, kolmosia ei yli 20 heitetä. Piste. (siellä olis pari ihan hyvää heittäjääkin…)
5.Jyväskylä Basketball Academy(6-7)WLWLWSuomen mysteerisin akatemia jatkoi mielenkiintoista sarjaansa häviämällä ensin ToPo:lle niin, että osa ei löytänyt salista ulos ennen vuorokauden vaihtumista. Sen jälkeen joukkue matkusti kevään yllättäjän vieraaksi Martsarille keskellä viikkoa ja kaivoi sieltä tyylikkään pinnan voiton. Lepistön monsteri tupla-tupla oli kovan ammattilaisen suoritus, jonka myötä sijoitus pysyy rankingissa vakiona ja playoff-haaveet sarjataulukon osalta elossa.
6.Helmi Capitals(8-4)WLLLWHelmen kasvojen pesu HyPo:a vastaan jätti rähmää vielä silmäkulmiin, mutta tuotti tunnelmaa varmasti helpottavan voiton. Alkukauden kärkijoukkueen korintekovoima on kadonnut kuin pakkasukon kosketuksesta ja jos tämä siperian puhuri vielä pitkään pitää celsiukset alhaalla alkaa playoff-paikka olla uhattuna.
7.Pyrintö Akatemia(4-7)LLWWLEi pelejä viime rankingin jälkeen
8.Joensuun Kataja(4-7)LWLWLAlkuvuoden ahkerasti pelannut Kataja jatkoi juupas-eipäs-linjaansa ottamalla nenään raporttien mukaan todella heikon pelaamisen jälkeen. Vastustajan pelaamisen scouttaaminen oli silminnäkijöiden mukaan unohtunut pahemman kerran. Toisaalta voi olla, että paikalliseen videovuokraamoon ei ollut ehtinyt vielä tämän kauden uusimmat HNMKY-pelit ja valmennus joutui tyytymään Notting Hilliin ja Hugh Grantiin. Hyvä vaihtoehto, mutta valitettavan tehoton pelikentällä.
9.Espoo Basket Team II(7-5)WLLLWEspoolaiset palasivat voittojen tielle kyllä, mutta turkulaisten niistäminen muutamalla pinnalla ei vakuuta millään tavalla. Toisaalta joukkue on varmasti tavoitteensa saavuttanut tämän kauden osalta ja keskittyy jatkossa lähinnä junnujen kehittämiseen sekä coach Röngän mietelauseiden kokoamiseen loistavaksi aforismi-kirjaksi.
10.Hyvinkään Ponteva(2-8)WLLLLHyPo on esiintynyt tämän vuoden puolella nimensä mukaisesti pelikentällä, mutta se ei valitettavasti ole riittänyt hyvää hikeä pidemmälle. Kauden aikana junnuosastolta on tullut tilastollisesti muutamia vallan hienoja otteluita ja Pirttinen on osunut myös kaaren takaa, mutta siinäpä se. HyPon onneksi sarjasta ei tipu kukaan ja TuRi:a vastaan pääsee vielä koittamaan.
11.Turun Riento(2-9)LLWLLTurkulaisten peli on parantunut, mutta valitettavasti se ei tämän enempään riitä. Valmennukselle sekä pelaajille hatunnosto siitä, että saavat tuonkin revittyä koneestaan irti, mutta eihän perinteisen suksilla voi vapaan kisaan lähteä.
 
Viestejä
1 024
Tässä odotellaan jo innokkaasti Zarkuksen power rankingia. Sitä odotellessa muutama kommentti viikonlopun peleistä:

Lauantain kahdessa ottelussa pöndet opettivat hesalaisille koripalloa. Anni Laurikainen veti tyylikkään viimeisen sekunnin kolkin keskeltä kaarta, mikä toi Katajalle 81-78 voiton Capitalsista. Capitalsin monivuotinen perinne yllättävistä vierastappioista sai jatkoa. Kataja Basketin tasainen, laaja rintama ja sen hyödyntäminen ansaitsee kiitosta.

HNMKY - BC Nokia ottelussa nähtiin pirkanmaalainen 150 sekunnin juhlailotulitus. BC Nokia vei ottelun viimeiset 2,5 minuuttia yksi yli kossun eli 0-14. Samalla kääntyi Namikan 9 pisteen johto katkeraksi tappioksi. Toisin kuin Kataja, Nokia pohjasi voittonsa muutaman yksilön kovatasoisiin onnistumisiin. Vilma Kesänen hätyytteli muuten ottelussa divarin kaikkien aikojen syöttöennätystä mutta jäi yhden syötön päähän.

Sunnuntain pelejä en ole ehtinyt katsomaan kuvallisesti vielä lainkaan. Mielenkiintoisin tulos saatiin Munkassa, jossa Riento piti ToPoa yllättävän tiukoilla läpi ottelun. Sarjakärki kuitenkin selvisi pelistä kuivin jaloin, vaikka Munkkiniemen kadut näyttivät sunnuntain paikoin erittäin loskaisilta.
 
Viestejä
259
Turkulaisten peli on parantunut, mutta valitettavasti se ei tämän enempään riitä. Valmennukselle sekä pelaajille hatunnosto siitä, että saavat tuonkin revittyä koneestaan irti, mutta eihän perinteisen suksilla voi vapaan kisaan lähteä.
Hiukan ihmettelen tuota kommenttia. Kasassa on kuitenkin käytännössä yhtä pelaajaa vaille sama joukkue kuin viime vuonna. Tulokset vaan ovat ihan eri tasoa. Siis viime vuonna sarjan ehdotonta kärkeä ja tänä vuonna viimeisenä. Toki taustalla voi olla monenlaisia vaikeuksia, joista täällä kaukokatsomossa ei tiedetä mitään, mutta ei tuosta oikein millään saa hatunnoiston arvoista suoritusta.
 
Viestejä
83
Joukkue menetti viime kaudesta parhaan pisteiden tekijänsä ja merkittävimmän edun käyttäjän kaarelta (Määttänen) eikä tilalle ole tullut korvaajaa. Tämä on helpottanut vastustajien puolustamista merkittävästi, kun fokus on voitu laittaa suurelta osin Pekkalaisten aisoissa pitämiseen. Yhden pelaajan poistumisvaikutus on siis ollut paljon suurempi kuin mitä tilastot itsessään kertovat.

Lisäksi sarjan taso on mennyt ehdottomasti eteenpäin. Puhuttaret, HNMKY ja Kataja ovat nostaneet rutkasti tasoaan pelaajamateriaalinkin osalta, JBA ja HyPo ovat olleet myös laadukkaita tekijöitä. Kaudet eivät ole sisaruksia keskenään ja tämän hetken pelimerkeillä tässä kilpailussa en näe, että TuRi pystyisi hirveästi parempaan tulokseen. Junnut ovat ehdottomasti kehityskelpoisia, mutta vielä tähän sarjaan raakileita. Aikuispelaajiston parhaimmiston taitopaletti on liian lähellä toisiaan.
 
Viestejä
259
Lisäksi sarjan taso on mennyt ehdottomasti eteenpäin. Puhuttaret, HNMKY ja Kataja ovat nostaneet rutkasti tasoaan pelaajamateriaalinkin osalta, JBA ja HyPo ovat olleet myös laadukkaita tekijöitä. Kaudet eivät ole sisaruksia keskenään ja tämän hetken pelimerkeillä tässä kilpailussa en näe, että TuRi pystyisi hirveästi parempaan tulokseen. Junnut ovat ehdottomasti kehityskelpoisia, mutta vielä tähän sarjaan raakileita. Aikuispelaajiston parhaimmiston taitopaletti on liian lähellä toisiaan.
Sen verran kiinnostuin aiheesta ja katsoin tuon muutaman päivän takaisen Topo-Riento pelin jälkikäteen. Siinä pelissä Riento oli selvästi parempi ja monipuolisempi joukkue, mutta loppuiko sitten kunto tai usko ottelun loppupuolella? Kun ottelu kuitenkin kääntyi mielestäni huonosti, kurittomasti ja ei-keskittyneesti pelanneelle Topolle. Tuon pelin perusteella sarjan kärki ei ole pelillisesti Turulle kovin kaukana. Ja tuon pelin perusteella myös Turulla on hyvä mahdollisuus voittaa aika paljon pelejä sarjassa.

En ole sarjan pelejä niin paljon nähnyt, että voisin uskottavasti kommentoida sitä, että onko sarjan taso mennyt eteenpäin? Sellainen mutu kuitenkin on, että ei ole isossa kuvassa. SM-sarjassa pelaa enemmän kotimaisia pelaajia kuin koskaan, joten se ainakin näkyy myös ykkösdivarin tasossa heikentävästi. Tai pitäisi näkyä, mutta kun "lähes kaikki" pelaavat sekä SM-sarjaa että divaria, niin se näkyy sitten I-divarin epätasaisuutena. Yhtenä päivänä joukkue voi olla tosi hyvä ja toisena päivänä umpisurkea. Johtuen osittain siitä, että ketkä pelaa ja osittain siitä, että jaksaako kiinnostaa, kun pelejä on niin paljon.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
83
Tässä odotellaan jo innokkaasti Zarkuksen power rankingia.
Nyt on kyllä sellainen härkäviikko arkihommien puolella menossa, että power ranking valitettavasti venähtää joko lauantai illalle tai suoraan ensi viikolle. Mutta tulossa se joka tapauksessa on, jahka mystinen ranking-raati, joka koostuu maamme johtavista mokkapalojen maistajista, saa kahvikupit asetettua yhteiseen pöytään.
 
Viestejä
83
NAISTEN 1-divisioonan ”Power Ranking” (Yhteisen mokkapalahetken löytäminen on välillä työn ja tuskan takana.)


1.Torpan Pojat II(12-1)WWWWWToPo II pitää yllä vahvaa voittamisen kulttuuria seurassaan ja dominoi sarjassa vastustajiaan lähes Therese Johaugin tavoin eli lähdetään kyllä 0-0 tilanteesta, mutta väkivahvalla tasaisella takomisella eroa alkaa syntyä ja lopussa ei tarvitse aina edes puristaa. Viimeisimpänä työnäytteenä Pyrinnön akateemikot saivat tuta Helsinkiläisten tiukkarytmisen tasatyönnön. Ilman ihmeitä ToPo jyrää runkosarjassa suvereeniin voittoon.
2.Bc Nokia(11-3)LWWWWNokia jyrää neljän matsin voittoputkessa, joka on peruja hyvästä tuplaviikonlopusta sekä viime viikonlopun viihdepläjäyksestä Katajaa vastaan. Erityisesti tuo viimeisin voitto on katsomisen arvoinen ja suosittelemme nautiskelemaan taktisesta neroudesta erityisesti ottelun viimeisten kahden minuutin aikana. X:t ja O:t taktiikkataululla eivät ole minkään arvoisia vaan W on se mikä merkkaa ja niitä Nokialla riittää. Onneksi tämä ei ole taitoluistelua.
3.HNMKY(8-6)WWWLLKahden ottelun tappioputki ja silti rankingissa näin ylhäällä? Vastustajat ovat olleet sarjan kärkipäästä ja erityisesti Nokia tappiossa oli kaikki ainekset voittoon. Jos kokenut kaarti Aaltonen&Kesänen pystyy kevään mittaan hilaamaan osumatarkkuuttaan kentällä ylöspäin, on stadilaiset playoffeihin päästessään äärimmäisen vaarallinen nippu. Toki siihen avittaa myös Coach Sandvikin musiikkimaku, joka on eittämättä sarjan parhaita. ECUADOR!
4.Helmi Capitals(9-5)LLWLWHelmen moottorissa oli joulutauon jälkeen hyytyneet kaikki mahdolliset öljyt ja käynnistely uuteen vuoteen kesti erittäin pitkään. Viime hetkellä kuitenkin Pena veti ässän hihasta ja totesi, että tällä luokattomalla ohiheittämisellä ei hämätä edes vihreitä, vaan pitäiskö meidän alkaa skoraamaan enemmän kun kaveri? Joensuum reissu oli aito työtapaturma, jonka ranking-raati katsoo sormien lävitse ja uskoo, että Helmen slumppi on nyt ohi, minkä vuoksi ranking nousee vahvasti sarjasijoituksen mukaisesti neljän joukkoon.
5.Puhuttaret(4-9)WWLLLAlkukevään komeetta, tuo Mika Häkkisen aukion hukkajengi, on valunut vahvan voittoputken jälkeen kolmen ottelun tappiokierteeseen. Viimeisin tappio sarjajumbolle herätti kaikki SOS-merkit vilkkumaan ja on pohdittava tekikö joukkue sen tutun Hurjapäät virheen, jossa nitrot laitetaan kehiin kilpailun kannalta aivan liian aikaisin ja hetken päästä muut köröttelevät ohi. Jos Pyrsää vastaan ei heru pisteitä, ranking-raati rankaisee armotta.
6.Jyväskylä Basketball Academy(6-8)LWLWLMitäpähän tästä pitäisi sanoa. Joukkue pelaa hetkittäin vallan mainiota koripallo nimistä peliä erilaisine elementtineen ja sitten seuraavassa kurvissa ollaan hätävilkut päällä syvällä ojassa. HyPo tappio oli todella surullista katsottavaa, kun joukkue kipuili vastustajan tiivistä puolustuspakkaa vastaan heittämällä kaaren takaa alle 10% tarkkuudella. Puhuttarien tavoin ranking-raati jää odottamaan, mitä tuleva viikonloppu tuo tullessaan ja antaa sen jälkeen jyrkemmän arvion. Suuntaan tai toiseen. Playoff-viivan karkaaminen saattoi olla yllättävän kova pala….
7.Espoo Basket Team II(8-5)LLLWWEspoolaisten ei niin vakuuttava vuosi 2021 on kaikesta huolimatta kääntynyt orastavan voittoputken puolelle. Suurin kiima tämän sarjan osalta on kuitenkin sen verran poissaolevaa, että uskomme joukkueen ajelevan vakionopeussäätimellä tasaista 80km/h nopeutta maaliin asti. Turvallisesti perillä ilman suurempia kolhuja.
8.Joensuun Kataja(5-8)LWLWLKataja nakutteli kotisalissaan komean Helmi voiton ja heti perään oli kisuttelemassa voittoa Nokialaisista vieraskentällä. Tämä ranking voisi olla sijan verran ylempänäkin, mutta viikonlopun JBA-kamppailu olkoon vaa’ankielipeli ranking-sijoituksen suhteen ja voitolla top-6 sijoitus on saletissa. Näin ulkopuolisilla silmäpareilla katsottuna joukkueessa vaikuttaa olevan aika mukava boogie, johon syynä on varmasti T. Huolilan mestaripreesens. Mies piirsi Nokia ottelun päätökseen sellaisen kuvion taululle, ettei edes vastustajan erikseen puolustusta varten otettu aikalisä estänyt korin syntymistä. Harmi, että se puolustaminen unohtui mainita…
9.Pyrintö Akatemia(4-9)WWLLLPyrintö akatemia päätti osallistua tapahtumaan ToPoa vastaan. Tai ainakin facebookissa luki, että Pyrintö akatemia on kiinnostunut tapahtumasta ToPoa vastaan. Ja kuten usein sosiaalisessa mediassa, kiinnostuksen osoittaminen tapahtumaa kohtaan ei vielä johda minkään sortin suoritukseen. Näin kävi myös Tamperelaisille. Viikonloppuna Puhuttaria vastaan ryhtiliike on tapahduttava tai alapuolelta tullaan ohi.
10.Hyvinkään Ponteva(3-9)LLLLWHyPo katkaisi viiden matsin tappioputkensa sumputtamalla Jyväskyläläiset todella tuskallisen oloiseen 40 minuutin otteluun. Joukkueen junioriosasto pelasi loistavia minuutteja (erityisesti takakentällä) ja Pirttinen osui kahteen kertaan kaaren takaa. Tuo yhdistelmä oli sellainen kryptoniitti vastustajalle, että HyPo otti erittäin ansaitun voiton ja kiilautui rankingissa Pyrinnön perävaloihin kiinni. Voittoputkeen on nyt kaikkien aikojen sauma!
11.Turun Riento(3-10)WLLLWTuRi on herännyt eloon. Vai onko? Jos sijoittaa nyt turkulaisiin, onnistuuko hyppäämään rahajunaan osakekurssien ollessa vahvan nousun alkumetreillä vai olisiko kyseessä ns. ennenaikainen, nuoren miehen liiallinen innostuminen, jossa huippu on todella terävä, mutta sen jälkeen tapahtuisi nopea kaikkien dollarien menettäminen? Koko kauden otannassa peli on kyllä kehittynyt, mutta tietyt pelaajiston puutteet näkyvät sarjapisteissä. Voitto hyvinkääläisistä nostaisi rankingin pois pohjilta. Jännitys, se todella tiivistyy!
 
Viestejä
1 024
Divarin loppukauden kannalta Hyvinkäältä tuli merkittäviä uutisia: Iina Keski-Saari palaa Pontevan kokoonpanoon. Mäenpään ja Keski-Saaren ansiosta HyPo saattaa olla kauden lopulla ilkeä vastus.
 
Viestejä
1 024
Sunnuntaina vedettiin taas iso kierros divaria. Mitään jättiylläreitä ei ollut tarjolla. Otetaan kuitenkin muutama nosto:

Helmi Capitals jatkoi erinomaisen epätasaisia otteitaan pyllähtämällä nurin JBA:ta vastaan Malmilla. Ottelu jäi näkemättä, mutta tilastoissa huomio kiinnittyy eritoten Helmen aloitusviisikon vaisuihin lukemiin. Ovatko keskisuomalaiset ryhtyneet syömään stadilaisia elävänä?

EBT II haki vierasvoiton Hyvinkäältä. Espoolaiset olivat tällä kertaa liikkeellä hieman viime aikoja kovemmalla kokoonpanolla ja se riitti sarjapisteisiin. Venla Määttäselle 18 pinnaa ilman ainuttakaan ohiheittoa. Näin EBT kamppailee edelleen pleijaripaikasta.

Helmen, EBT:n ja JBAn kanssa pleijaripaikasta kisaava HNMKY otti loppujen lopuksi helpohkon voiton Riennosta. Kierroksen hienoimpia statseja takoi kotijoukkueessa hurjasti kehittynyt Sofie Erlund.

Hyvistä tilastoriveistä lisäksi vielä kehut Katajan Annika Lönnrothille ja Pyrinnön Aino Lampiselle.
 
Viestejä
4
Onko kenelläkään tarkempaa tietoa siitä, nouseeko divarista kukaan mestaruussarjaan, mikäli pleijareiden voittaja ei halua ottaa paikkaa itselleen?
 

Zap

Viestejä
20
Sarjamääräyksiä muutettiin niin, että putoaminen poistui. Muuten määräykset ovat edelleen voimassa. Ja tuolla sanotaan aika selkeästi että osallistumisoikeus liigaan on divarin finaalien voittajalla:

Näissä olosuhteissa siis Nokialle on tarjolla varma liigapaikka vain finaalivoitolla (ja lisäksi talous- yms. ehdot täyttämällä). Liigajengien taloustilanne voi toki avata yllättäviä liigapaikkoja tarjolle. Tätä ei tietenkään toivota, eikä sen varaan kannata laskea.
 

Zap

Viestejä
20
Ei putoa.


Naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan sarjamääräyksiä muutetaan siten, että sarjoista ei kilpailuvuoden 2020–21 päätteeksi putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.
...
Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.
 
Viestejä
83
Pahus vieköön, kun meinaa nyt hiukan yskähdellä tämän aktiivinen pitäminen arkisen aherruksen keskellä, mutta yleisön pyynnöistä huolimatta taas mennään.NAISTEN 1-divisioonan kevään ”Power Ranking” nroXYZ

1.Torpan Pojat II(15-1)WWWWWRankingin ykköspaikka on sementoitunut ToPo:n haltuun kuin itäisen naapurin valtionpäämiehen palli herra Putinille. Yhtä napakalla otteella ToPo kairaa voitosta voittoon vaikka Martin teurashallilla meinasi käydä tilastovirheen pirulainen. Ei uutta auringon alla, käsky käy vanhaan malliin ja oppositio (lue: muut joukkueet) hiljennetään kovalla kädellä.
2.Bc Nokia(12-3)WWWWWNokian viimeinen vitonen on täyttä voittokulkua. Ottelu Helmeä vastaan ei suuria mullistuksia tarjonnut, mutta niin vain näätäpaidat kairasivat jälleen tuplaW:n taululle. Järvinen on kyennyt skoraamaan koko kauden tasaisesti hyviä lukemia ja aisapariksi kun lyödään Mona Luoto, niin joukkue on aina valmis kamppailemaan voitosta. Ansaittu kakkospaikka!
3.Joensuun Kataja(7-9)WLWWLKatajan iloinen opiskelijajoukkue on jo pelkästään koko kauden positiivisella ilmeellään ansainnut kerrankin rankingin kärkipään sijoituksen. Ensin kaatui komeasti JBA vahvalla toisen puolikkaan heittopelillä. Sen jälkeen ansaitun joukkueen saunaillan jälkeen piiiiiiiiiiitkä vierasreissu Turkuun tuotti myös sarjapisteitä. Edes viime kierroksen ikävä kotitappio Tampereen pyrintöläisille ei himmennä Katajan kivaa kevättä! (Nyt pitäis sit voittaa, jos meinaa säilyä täällä viikkoa pidempään….)
4.HNMKY(9-7)WLLLWJoukkue kykeni katkaisemaan jo yli taaperoiän kasvaneen tappioputken turkulaisten kustannuksella. Ilmeisesti kopissa on soitettu kovalla volyymillä Gigi D’Agostinon I’ll fly with you -hittikappaletta tai jotain muuta yhtä kovaa hittiä, mikä on saanut nuorisokaartin liekehtimään kovilla tehoilla. Raati pitää joukkuetta edelleen erittäin varteenotettavana pudotuspelionnistujana, koska kokemusta on juuri oleellisilla pelipaikoilla.
5.Jyväskylän Basketball Academy(8-9)WLLWWAamulypsy teki aikanaan kaikkien aikojen comebackin ja lähes samanlaiseen on virittäytynyt Jyväskylän akateemikot. Juuri kun suuri yleisö totesi kovaan ääneen, että sinne jäi Joensuun matkalle jyväskyläläisten pudotuspelihaaveet niin joukkue kairaa kaksi kovaa voittoa ja taas on kaikki auki. Jos joukkue kykenee jatkossa vielä pitämään huolen, ettei kolmannessa erässä tule pahaa slumppia, niin on mahdollista, että paikasta neljän parhaan joukkoon pelataan enemmän kuin tosissaan.
6.Helmi Capitals(9-7)WLWLLHelmi Capitalsin kevät on ollut enemmän kuin vaikea. Selkeä sisäpelaajan puute aiheuttaa sen, että koko joukkueen taitopaletti on turhan lähellä toisiaan eikä laadukkaat pelaajat pääse loistamaan optimaalisella tavalla. Tässä vaiheessa kautta pelitapaan ei pysty loputtomia muutoksia tekemään, joten mielenkiintoista nähdä mitä valmennus saa irti tästä paletista vielä kevään aikana.
7.EBT II(9-7)WWLLWEBT kakkosta on tullut mollattua ehkä vähän turhankin reilusti siitä, että ovat vain pelailleet näitä divaripelejä. Hyvinkään reissulle kaivettiin napakka kokoonpano muistuttamaan raatia siitä, ettei joukkuetta kannata laskea ulos mistään kaavailuista. Täydellä kokoonpanolla kaikki on kaadettavissa aina ToPoa myöden, mutta toinen ääripää löytyy myös. Saas nähdä kuinka tässä käy…
8.Puhuttaret(6-11)LLWWLPuhuttaret käärivät pontevasta niukkaakin niukemman voiton kotisalissa, mutta sarjakärkeä vastaan ei sitten riittänyt kuin 20 minuuttia, jonka jälkeen vauhtia oli aivan liikaa. Joukkue on suorittanut kauden kokonaisuudessaan tasollaan ja voitto/tappiosuhde on varmasti kohdillaan. Pudotuspelihaaveet on menneet ja kun putoamisen uhkaa ei ole, kelluu joukkue paineettomuudessa kevyesti maaliviivalle asti.
9.Pyrintö Akatemia(6-10)LLWLWTampereen akatemia bändi löysi yhden ottelun tauon jälkeen jälleen oikeat sävelet soittimiin ja Kataja kaatui vierassalissa oikeinkin mallikkaan esityksen jälkeen. Tai oikeastaan kolme ensimmäistä settiä soitto soi komeasti, mutta sitten joku Joensuulainen hevisielu veti töpselin irti seinästä ja voitosta piti ihan oikeasti pelata viimeisellä jaksolla. Seuraavaksi manserokkia tulisi tarjoilla helsingin kristillisille ja hieman on haastavaa nähdä, että tuosta olisi pisteitä tarjolla.
10.Turun Riento(4-12)LWWLLTurkulaiset intoutuivat jo voittoputkeen, mutta sen jälkeen paluu vanhaan tapahtui liiankin nopeasti. Mutta ei mietitä sitä, sillä joukkue on sinnikkäästi parantanut kauden aikana kulkuaan ja on ansainnut rankingin pitäjien kunnioituksen kehitystyöllään. Sarjasijoitus tullee pysymään suht pohjalla, mutta suoritus on keväällä ollut selkeästi syksyä parempi!
11.Hyvinkään Ponteva(4-13)LWLLLHyvinkääläiset virittelivät kauden kovinta paukkua haastamalla diktaattorimaisen sarjakärjen kotisalissaan aitoon voittokamppailuun. Rahkeet riittivät tällä kertaa lähelle, millä saa kotona sekä rankingissa selkään taputuksia ja kommentteja kuten ”hei, sehän oli hyvä peli”, ”vitsi haastoitte hyvin kovan joukkueen”. Nämä lämmittävät yhtä paljon kuin sähkökiuas ilman sähköä. Toivottavasti kevät aurinko lämmittää Hyvinkääläiset pisteille seuraavissa peleissä!
 
Viestejä
83
Mielenkiintoinen kierros pelattu jälleen. Hyvinkääläiset pitivät numerollisesti ottelun tasaisena jo toistamiseen ToPo:a vastaan. Pyrintö pelästytti HNMKY:tä vahvalla avauskympillä kaatuen kuitenkin HOS:n käsittelyssä. Espoossa Kataja jäi puoliajalla pukukoppiin ja EBT II marssi loppuviimein selkeään voittoon. TuRi ja Helmi tarjoili aikamoista pisteiloittelua koko 40 minuuttia. Kierroksen kovin suoritus oli kuitenkin ehdottomasti JBA:n suvereeni kotivoitto BC Nokiasta. Jos kolme kierrosta sitten jyväskyläläisten käyrä oli niin paljon alaspäin kuin vain voi, niin kolme peliä myöhemmin joukkue pullistelee sarjan lähes kovakuntoisimpana pumppuna. Taistelu viimeisistä playoffpaikoista EBT:n, Helmen, JBA:n ja HNMKY:n välillä jatkuu.
 
Viestejä
83
NAISTEN 1-divisioonan kevään ”Power Ranking” nro 5 (ehkä)


1.Torpan Pojat II(16-1)WWWWWJonkin sortin kryptoniittia tuntui olevan HyPo sarjakärjelle, kun molemmilla kerroilla voitosta piti pelata ihan viimeistä neljännestä myöden. Supermiehen tavoin joukkue kuitenkin kaivoi vaikeuksista voittoon ja pystyi säilyttämään maailmanrauhan sekä jo 15 ottelun (!) mittaisen voittoputken elossa. Kauden loppuun jännitämme ainoastaan sitä kestääkö tämä putki ja montako koppaa valmennus pystyy huutamaan saunailtaan.
2.Bc Nokia(12-4)WWWWLNokian jo kunnioitettavan mittainen voittoputki tuli tylysti päätökseen jyväskylän sunnuntaissa kotijoukkueen möyhentäessä näätäpaistia 20 pinnan erolla. Huolestuttavinta kokonaisuuden kannalta oli, että vastustaja kykeni pitämään pelillisesti parempaa tempoa kentällä, mikä on ollut Nokian ase koko kauden. Pohdittavaa tuli, mutta ottelun lopun tekukopan kanssa saunatiloissa näihin haasteisiin päästään varmasti pureutumaan ennen pleijareiden alkamista.
3.Jyväskylä Basketball Academy(9-9)LLWWWTurbonousua rankingissa tekevä Jyväskylän ylpeys on pelannut kovalla tasolla viimeiset kolme peliä. Nokia oli täysin vastaantulija, kun akateemikot rynnisti ohi vasemmalta ja oikealta. Ja jos joku nokialainen pääsikin livahtamaan korille, pyyhki T. Lepistö kokemuksen tuomalla varmuudella pallot seinille. Mielenkiintoinen nippu, joka tullee jäämään hyvin lähelle playoff-paikkaa kovasta loppukiristä huolimatta. Ei tekukoppia jyväskyläläisille.
4.HNMKY(10-7)LLLWWHelsinkiläiset viihtyivät bussin puolella avausjakson pyrintöä vastaan, ilmeisesti syynä coach Sandvikin upeat matkakappalevalinnat. Tämän jälkeen joukkue osallistui aktiivisesti ottelutapahtumaan ja käänsi pyynikin tyhjyyttä kumisevat lehterit omalle puolelleen. Kesänen kisutteli lähelle triplatuplaa ja Rosa Orpo oli jälleen kuumana kaaren takaa. Alku hankala, lopussa kiitos seisoi eikä kenenkään tarvinnut kasvattaa joukkueen saunaillan juomatarjontaa.
5.EBT II(10-7)WLLWWEspoolaiset surfailivat hiukan nihkeän avauspuolikkaan jälkeen hyvinkin tyylipuhtaaseen kotivoittoon Katajasta, kun korinteko kiihtyi aina viimeiselle jaksolle asti. Sopivilla liiga-avustuksilla joukkue on hyvinkin kilpailukykyinen ja ikävä vastus, joka kykenee viimeistelemään joka puolelta kenttää. Tämä totuus piti valmennuksen myös sen verran rauhallisena, ettei tarvetta ollut tuomareiden liialliseen kyseenalaistamiseen.
6.Helmi Capitals(10-7)LWLLWHelmi rallatteli vihdoin ja viimein taululle oikein kunnolla pisteitä TuRi:n kustannuksella. Kyseisessä ottelussa oli muutenkin avoimet ovet Nunnavuoressa, kun joukkueet takoivat yhteistuumin lähes 200 pinnaa taululle. Ei Helmen kevätkunto edelleenkään vakuuta, mutta se tullee riittämään playoff-paikkaan, jossa luultavimmin kiitos ja hei tulee heti ekalla kierroksella. Ei tekukoppia.
7.Kataja Basket(7-10)LWWLLKataja jaksoi Espoon reissulla puoleenväliin asti, mutta sitten iski joko väsy tai koti-ikävä tai molemmat, kun espoolaiset takoivat lähes 50 pinnaa toisella puolikkaalla. Kataja on mielestäni tehnyt tämän kauden sarjassa voitavansa ja ansaitsee kiitoksen siitä, että toiminta on viimekausiin verrattuna selkeästi laadukkaampaa. Muutama viikko sitten saunaillassa juotuihin tekukoppiin ei saatu Espoosta täydennystä.
8.Pyrintö akatemia(6-11)LWLWLPyrsättäret (kuulostaapa hölmöltä) jatkoivat juupaseipäs-linjaansa, kun vuorossa oli tappiopeli, tällä kertaa helsinkiläisiä kristillisiä vastaan. Joukkueen pelatessa ei mistään-sijoista se viimeinen puristus on vaikea saada irti. Onneksi on ikitsemppari A.Lampinen, joka röyhi komean tuplatuplan tilastoihin. Tämä lämmitti Coach Moleniuksen mieltä niin paljon, ettei tekukoppa uhkaa ottelussa ollut.
9.Puhuttaret(6-11)LLWWLEi pelejä eikä tekukoppia viime rankingin jälkeen
10.Turun Riento(4-13)WWLLLRiento sinnittelee juuri ja juuri Hyvinkääläisten edellä voittoputkensa avulla. Korinteko oli mukavaa Helmeä vastaan, mutta jos välissä ei muista puolustaa esim. kertaakaan niin vaikea on voittaa. Kolme kertaa vielä koitetaan ja sitten laitetaan pillit pussiin tämän kauden osalta ja mietitään, miten juniorituotantoa saataisiin elvytettyä uuteen nousuun koko alueella. Tätä pohdintaa avittaisi tekukoppa tai kaksi, mitkä tällä kertaa unohtui tuomarilta kysyä.
11.Hyvinkään Ponteva(4-14)WLLLLKaksi kertaa sarjakärkeä vastaan niukka tappio ansaitsee enemmän hatunnostoa, mitä ranking-sijoitus antaa ymmärtää. Hyvinkäällä voidaan ajaa nuoria sisään kokoonpanoon, kun putoamispeikkoa ei niskassa ole ja tätä mahdollisuutta on rohkeasti hetkittäin käytetty. Jos jostain vielä voi joukkuetta kehua niin sarjakärkeä vastaan 63-40 levypallojen voittaminen on kova lukema. Ei tekukoppaan johtaneita suorituksia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös