Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
1 001
Divarin runkosarjan loppu alkaa lähestyä. Näinköhän sarja sinnitellään onnistuneesti päätökseen saakka. Pontevalla ja Riennolla on enää yksi peli jäljellä, muilla kaksi ottelua.

Eilisissä peleissä saatiin jossain määrin odotettuja tuloksia.

HyPo ja Puhuttaret olivat odotetusti tasavahvoja. Laura Tuukkasen tyly 21 pinnaa ja 19 ribaa (joista 10 hyökkäyskorilla) ei riittänyt siirtämään sarjapisteitä Martsariin. Puoli minuuttia ennen päätössummeria eroa oli vain kolme pinnaa - siitä hyvinkääläiset kaunistelivat kahdeksan pojon vinstin.

Helmen nuorisoketjusta löytyi tulivoimaa Pyrinnön Akatemian ja Aino Lampisen kaatoon. Lampinen on virittänyt pelinsä mainioon kevätkuntoon ja puolustuspään taistelijana tunnettu pelaaja tekee nyt kovia tilastorivejä. 11 pinnan voitto laajan materiaalin joukkueelle Malmille.

Nokia päästi Riennon ihmeellisen lähelle lopussa, selvän oloinen johtoasema kutistui lukemiin 71-66 1:15 ennen loppua. Hyvän sarjakauden pelanneet näädättäret ovat nyt jotenkin huteran tuntuisia. Onko tämä tyyntä myrskyn edellä?

Kalliossa pelattiin pleijaripaikkojen kannalta tärkeä peli. Tehokkaasti hyökännyt HNMKY voitti EBT:n ja tukevoitti voitolla otettaan nelospaikasta. Espoolaisilla on hartioillaan kaksi tappiota Namikalle ja yksi Helmelle, mikä heikentää asemaa vertailussa. Tulevana sunnuntaina on sitten EBT:n ja Helmen toinen kohtaaminen.

Joensuussa Katajalla oli taas sellainen päivä että huhhahhuli. Divari-ToPo haki vierasvoiton lukemin 54-94. Seuraavalla kierroksella voi olla luvassa vähän tiukempaa kun pudotuspelipaikasta taisteleva Namika haastaa Torpan.
 
Viestejä
77
Puheenavaajalta erinomainen tiivistys kierroksesta! Playoff-karkeloiden osalta nuo HNMKY:n sekä Helmen voitot tarkoittivat sitä, että JBA on kaiken matemaattisen todistuksen valossa ulkona playoff-taistelusta. Ja tästä tulikin mieleeni, että sosiaalisen median syövereissä syöksähti silmilleni seuraavanlainen video JBA:n viime aikaisista edesottamuksista.
Mukavaa, että tälläisiä tehdään ihan julkiseenkin jakoon asti, koska peleissä nähdään hyvinkin tyylikkäitä suoritteita! Muutamista pelaajista olen lyhyitä highlight-pätkiä onnistunut kauden aikana bongaamaan, mutta onko muilla divarijoukkueilla samankaltaisia koosteita hyvistä hetkistä? Lyhyellä googlauksella ei ainakaan omiin silmiini juuri osunut.
 
Viestejä
77
Päivät vain vierivät ja runkosarja alkaa olla sitä kuuluisaa viimeistä silausta vaille valmis. Power ranking raati kokoontuu viimeisen kerran viikonloppuna, jolloin siis julkaistaan kauden viimeinen Power ranking. Playoff-shown jälkeen lyödään kausi pakettiin ja arvioidaan jokainen joukkue teemalla mitä ennakoimme, mitä saimme, mitä tapahtuu tulevaisuudessa.
 
Viestejä
77
Alla oleviin mietteisiin päättyy tämän kauden power ranking. Tätä on ollut miellyttävää tehdä ja mikäli aikaa vain on, niin eiköhän tätä tule jatkettua tavalla tai toiselle myös ensi kaudella!

NAISTEN 1-divisioonan Viimoinen ”Power Ranking”

1.Torpan Pojat II(17-2)WWWWLToPo:n lähes loputtoman mittainen voittoputki tuli päätökseen tiukassa paikalliskamppailussa. Mäntynen kyllä nakkasi kaaren takaa palloa pussukkaan ja Hemman repi ja raastoi komean tupla-tuplan, mutta viimeisen kiiman puuttuessa HNMKY otti ansaitun voiton. Rankingin ykkössija pysyy tappiosta huolimatta ansaitusti kauden parhaalla joukkueella ja jahka playoff-karkelot alkaa niin nähdään mikä on joukkueen lopullinen isku ja halu. Kun panosta ei oikein ole, niin miten joukkue suhtautuu pudotuspeleihin? Äärimmäisen mielenkiintoista seurattavaa kevään päätökseen.
2.HNMKY(12-7)LWWWWNo tulihan se ranking raadin ennakoima playoff-kunnon näyttö vihdoin sieltä ja juurikin kokeneiden pelaajien johdolla! Aaltonen tietää mistä korit tehdään, Orpo tietää miten kaaren takaa osutaan ja Kesänen tietää mitä koripallon syöttäminen tarkoittaa. Siihen kylkeen junnuosasto nakutteli aivan erinomaisia suoritteita!! Pelikunto on ajoitettu kuin lämmittelybiisit parhaimmillaan eli vire on kohdillaan silloin, kun se eniten merkkaa. Win the right games ja 4 passes break any defense! Enää Tamminen huutamaan ”mikään ei muutu!” niin my god, tässähän on kevään joukkue! Hyvä HOS!
3.Jyväskylän Basketball Academy(10-9)LWWWWKauden pisin voittoputki on totta, mutta vakuuttavamminkin se olisi voinut tulla. 3 ja puoli erää kiinnosti lähinnä korien tekeminen, mikä piti lukemat tasaisina ja sen jälkeen muutama ryhdikäs puolustussuorite + vapaa lay up ja pisteet kotiin. Yksi tämän kauden kehittyneimmistä joukkueista, jolla olisi viime otteluiden suorituksilla ollut sanansa sanottavissa jopa playoff-karkeloissa, mutta tällä kertaa ne sanat pitää huudella kotisohvalta. Joukkue lähtee kaatamaan omaa kryptoniittiansa, Pyrintöä, kauden viimeisessä ottelussa.
4.Bc Nokia(15-4)WLWWWNokia jatkaa voittamista, mutta ranking näyttää jostain syystä olevan alaspäin. Miksi? Peliesitykset turkulaisia vastaan olivat kaikkea muuta kuin vakuuttavia ja katsottaessa koko kauden pelillistä käyrää, on suunta alaspäin. Joukkue ei ole löytänyt uusia juttuja lokakuun jälkeen peliinsä ja se on huolestuttavaa. Urheilua piisaa, mutta se ei pelkästään riitä, kun kärkijoukkueita vastaan tahkotaan. Tod. Näk. välierä vastustaja HNMKY, tulee olemaan todella vaarallinen vastus nokialaisille.
5.Helmi Capitals(12-7)LLWWWHelmi on kaivanut itsensä kuopasta kolmen ottelun voittoputkeen ja tällä kerralla piti kaivaa pisteitä ihan tosissaan Opinmäen aina yhtä kirkkaasta salista. Playoff-paikka varmistui lopullisesti tämän myötä ja viimeisellä kierroksella voidaan harjoitella ToPo:a vastaan. Toki panosta riittää, sillä voittamalla voisi välttää samaisen joukkueen ensimmäisellä kierroksella, mikä varmasti kiinnostaa. Ilman isoa pelaajaa on kuitenkin lähes mahdotonta kuvitella, että ToPo:a vastaan olisi tarjolla jotain muuta kuin mustelmia täynnä oleva 40 minuuttia.
6.EBT II(10-9)LWWLLIkitaistelija E. Lyytikäisen vahva peli piti espoolaiset mukana voittotaistelussa viime hetkille asti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt kuin kunniakirjaan hyvästä taistelusta. Jotenkin tästä kaikesta jää silti sellainen kuva, että ehkä tämä oli sitä mitä he halusivatkin. Lähellä pudotuspelejä, mutta ei kuitenkaan sinne asti. Hikinen on kauden päätös Nokian vieraana ja ennustankin tässä, että siellä nähdään rumat lukemat, kun panoksia ei ole.
7.Puhuttaret(7-12)WWLLWVantaalaiset pesivät kasvonsa tyylikkäästi HyPo-tappion jälkeen kylvettämällä Katajaa yli 30 pinnaa. Aina yhtävä sulava liikkeinen Laura Tuukkanen halkoi Katajaa kuin parhain Husqvarnan moottorisaha. 28/18/7s on todella kova saldo ja kun sitä maustoi nuorisokaarti hyvillä tilastoilla, kuten 18/2/12s/3r/1t, ei ihmekään, että taululla oli yli 100 pinnaa. Päätöskierroksella luvassa viimeinen kaste Helsingin kristillistä joukkuetta vastaan. Sen myötä on hyvä lähteä puhtain mielin terassikaudelle.
8Joensuun Kataja(7-12)WLLLLNyt oli aikamoinen kylvetys Mika Häkkisen aukiolla, kun Puhuttaret antoivat edestä ja takaa ihan viimeistä jaksoa myöden. Positiivisinta oli Sandra Keskevaarin jyvän löytyminen vihdoin ja viimein kaaren takaa. Ja siinä ne hyvät jutut sitten olikin. Esim. omassa päässä levypallokamppailussa tuli nenille 20-24, mikä on täysin katastrofaalinen lukema. Toivottavasti joukkue löytää peli-ilmeen vielä kauden päätökseen ja pääsee kunniakkaasti kauden päätös saunailtaan!
9.Pyrintö Akatemia(6-13)LWLLLTällä kertaa puuttuivat paikallisderbystä liiga-avut ja sitä myöden tulos jäi 8 pinnaa pakkasen puolelle, MUTTA siitä viis, jokainen voi itsekseen pitää pienen kunnioittavan hiljaisen hetken joukkueen nuoren lupauksen tilastoriville! 36/7/5/2r/1t.
*hiljaisuus*
SE ON AIKUISEN IHMISEN TILASTORIVI! Tämän sarjan parasta herkkua on, kun nuoret nykivät itsensä koko kansan tai ainakin divariporukan tietoisuuteen, huikeaa! Viimeisellä kierroksella on akatemia derby JBA:ta vastaan. Jyväskyläläiset ovat koko kauden olleet niin tytöissä kuin naisissa pisteautomaatti tamperelaisille, saa nähdä pitääkö tämä putki vikalla kierroksella.
10.Hyvinkään Ponteva(5-14)LLLLWHyvinkääläiset saivat mukavaa piristystä kevään viimemetreillä kun Puhuttaret tekivät hukkaretken *HEH* Martin aina yhtä viihdyttävään teurashalliin. HyPo viimeisteli kahden pisteen suoritukset riittävällä tarkkuudella ja vastustajan kivittäessä vapariviivalta Shaqin hengessä 51%, pinnat jäivät Hyvinkäälle ja joukkue on varmuudella 10 joukossa. Onko mukavampaa tapaa päättää kausi kuin reissu susirajalle?
11.Turun Riento(4-16)LLLLLTurkulaisten haastava kausi päättyi niukkaan kotitappioon hyvässä kevätliidossa olevalle JBA:lle. Kolme erää kotijoukkue oli parempi kentällä, mutta lopussa fysikaan lait iskivät vastaan ja voitto lipesi kuin Niskasen Iivolta viimeisessä ylämäessä. Ei vaan ollut rahkeita vastata kaverin viimeiseen iskuun. Pekkalaiset esittelivät kavalkaadin huippusuorituksia, joista kirjautui Aadalle 31 pinnaa ja Oonalle 11 syöttöä. Äärimmäisen kovia lukemia missä tahansa valtakunnallisessa sarjassa!
 
Viestejä
62
Onpa hurja tilastorivi Pyrinnön Anni Nurmiselta. Vaikka N1D voittopuoleisesti nuorten naisten sarja onkin, niin harvemmin 16-v pelaajalta nähdään tuollaisia suorituksia. Jos tuli aiemmin täällä suomittua liigapelaajien käyttöä divarissa, niin nyt tervehdin ilolla Pyrinnön peluutusta, joka on kehitysjoukkueajatuksen mukaista. Mukava nähdä nuoria pelaajia pelaamassa hyvätasoisia pelejä – Pyrinnön kokoonpanosta kuusi kahdeksasta pelaajasta voivat iän puolesta pelata vielä ensi kaudellakin A-tyttöjen otteluita.

Itse katselin sunnuntain ratoksi playoffs-paikasta taistelua EBT-Helmi Capitals. Ei se ollut kaunista pelaamista, mutta lopulta Helmi sai jopa hieman varkain väännettyä voiton ja varmisti pleijaripaikan. Helmelläkin parhaat pisteidentekijät olivat 05- ja 04-syntyneet Oona Koskelainen ja Aada Tuukkanen.

Ja nostetaan nuorista pelaajista vielä JBA:n Annika Aarrejoen suoritus esiin. 29 pistettä ja 11 riistoa! Juuri tästä syystä tätä sarjaa mielestäni pelataan.
 
Viestejä
1 001
Viikonlopun karkeloista tärkeimmät asiat onkin jo sanottu. Mutta höpötellään silti.

Yksilötasolla Pyrinnön Anni Nurmisen suoritus on ihan pelkkää rautaa. En olisi mitenkään uskonut Annin takovan tuollaisia lukuja. Kehutaan vielä samalla hengenvedolla Aada Pekkalaisen vähemmän yllättävää 31 pisteen iltaa ja Annika Aarrejoen 29 pisteen iltaa. Unohtamatta Laura Tuukkasen puhdetöitä (28pts / 18reb / 7a).

JBA jatkoi tosiaan hyvää voittoputkeaan ja todisti jälleen kerran olevansa vahva tasaisten pelien suorittaja. Todella monta tiukkaa vääntöä on kääntynyt jyväskyläläisten voitoksi. Pitäisiköhän tässä heittää kehuja Sainion suuntaan? Riento taisteli taaskin ansiokkaasti mutta turkkulaisten kausi päättyi tällä kertaa tappioon ja sarjan jumbosijaan.

Illan parhaan loppuväännön tarjosivat EBT ja Helmi. Espoolaiset johtivat 67-62 vielä puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta kun viimeiset 90 sekkaa kääntyivät Capitalsille luvuin 2-8, nähtiin yhden pisteen vierasvoitto joka saattoi tuoda runkosarjan kolmossijan. Toki päätöskierroksella Helmi kohtaa ToPon. Kolmas sija voi muuttua vielä tuon ottelun seurauksena.

Kuten Zarkus totesikin, ToPo kärsi kauden toisen tappionsa. Munkkalaiset olivat liikkeellä hieman tavallista kevyemmällä rosterilla ja Namika pelasi tasapainoisen matsin Kisahallissa. Tuomareiden esityksistä en ole paljon viitsinyt kommentoida, mutta sen verran totean, että tämän pelin tuomarikaksikon otteet eivät olleet kauden parasta tasoa - ainakaan sen perusteella miltä tilanteet näyttivät Ruudusta käsin katsottuna. Virheitä välillä jaeltiin aika pienistä ja merkityksettömistä kontakteista. Jos syyllistyn virheelliseen lausumaan tv-kuvan perusteella, siitä pahoittelut.
 
Viestejä
254
Riento taisteli taaskin ansiokkaasti mutta turkkulaisten kausi päättyi tällä kertaa tappioon ja sarjan jumbosijaan.
Pitäisikö Turussa nyt vetää oikeat johtopäätökset ja ruveta rakentamaan uudelta pohjalta koko Turun joukkuetta ensi kaudeksi (divariin, kun onneksi kukaan ei putoa)? Nykysysteemi ei ainakaan toimi.
 
Viestejä
77
Pyrintö-JBA
Tampereella kausi päätellään kahden nuorekkaan joukkueen kohtaamisessa. Panoksena kunnia sekä mahdollinen sarjasijoituksen kohottaminen pykälällä muiden otteluiden mennessä suotuisasti. Mielenkiintoisinta on nähdä kovia tilastorivejä viimeaikoina tehneiden nuorukaisten pelisuoritteita, mutta muuten on hankala näin seuraajana syttyä. Toivottavasti joukkueet kykenevät repimään viimeiset tehot irti koneesta ja tämän jälkeen nähdään koronaturvallisia kaudenpäätöskinkereitä niin Jyväskylässä kuin Tampereella. Veikataan JBA +14


Kataja -HyPo
Jos oli edellinen ottelu vailla kiihkeää mielenkiintoa niin tässä ottelussa sitä on vieläkin vähemmän. Ehkä tärkein kysymys kuuluu, onko Joensuun opiskelijaelämä syönyt parhaan terän kotijoukkueen iskukyvystä? Toivottavasti hyvinkääläiset saavat edes kohtuullista murkinaa matkallaan. Veikataan.... Äh ihan sama. Laitetaan risti lapulle niin on edes jotain jännitettävää.


HNMKY-Puhuttaret
No nyt saadaan jonkin sortin innostusta allekirjottaneeseen, kun Coach Sandvik (ECUADOR!) johdattaa joukkonsa viimeiseen runkosarjataistoon, jossa panoksena on sarjan kolmospaikka. HNMKY väläytti viime kierroksella potentiaaliaan ja on mielenkiintoista nähdä kuinka pelaaminen selkeänä ennakkosuosikkina luonnistuu. Viime kerralla pinnat jäivät Mika Häkkisen aukiolle ja Puhuttaret kykenee olemaan hyvin ikävä vastus pitäen huolta irtopalloista sekä pitäen ottelun tempon heille sopivana. Uskotaan kuitenkin, että edellinen kerta oli sattumaa ja tällä kertaa HNMKY porskuttaa selkeään kotivoittoon ja runkosarjan kolmossijalle. HNMKY +21


Helmi-ToPo
Helmen tilanne on nihkeä. Voittaa pitäisi, jotta välttäisi ToPon avauskierroksella playoff väännöissä. Mutta kun vastassa on ToPo, niin iso on vuori edessä. Ja kun puutteet Helmellä on nimenomaan isossa päässä, on vaikeaa nähdä, että tästä isoa (tai edes pientä) voittoa olisi tulossa. Sen sijaan iso mahdollisuus joukkueille scoutata toisiaan kohti playoff taistelua. Veikataan isosti ToPo +16


Nokia-EBT
Mitä mielenkiintoista te näette tässä ottelussa? Nokia, jonka pelillinen anti on ollut laskeva viime aikoina, pelaa espoolaisia vastaan, joilla panosta ei ole sitäkään vähää. Ainoa, mitä voisin kuvitella tässä näkeväni, olisi divarin ennätys heitetyissä kolmen pisteen yrityksissä. Nokia voittaa joku 20

Alleviivatut pelit ehdottomasti seuraamisen arvoisia, muuten pitää tykätä koriksesta todella, että jaksaa seurata edes vähän alusta. Ja mehän tykkäämme! :cool:
 
Viestejä
1 001
Divarin runkosarja saatiin onnellisesti päätökseen. Muutama nosto viimeisen kierroksen peleistä:

JBA jatkoi Pirkanmaalla riemukasta kevättään kasvattamalla voittoputkensa jo lähes käsittämättömiin mittasuhteisiin. Pyrintö latoi kotisalissaan tiskiin melko vaatimattomat 42 pistettä, joista viimeisen 7 minuutin aikana nakutettiin kolme pinnaa. Joukkueiden yhteenlaskettu pistesaalis oli 96 pistettä. Se on tasan pisteen vähemmän kuin raskaalla kalustolla liikkunut LiigaTopo teki Helmeä vastaan.

Helmi säilytti sarjan kolmospaikkansa tylystä ToPo-tappiosta huolimatta. Puhuttaret kaatoi Namikan toistamiseen pelissä, jossa nähtiin hyvin rajallisesti puolustuspelin hienouksia. Vilma Kesänen kutitteli divarin syöttöennätystä tarjoilemalla 12 passia puoliaikataukoon mennessä. Jälkimmäisen puolikkaan yksi syöttö ei kuitenkaan riittänyt ennätyksen (14 syöttöä) rikkomiseen. Puhuttarien nuori Elsa Koskinen pelasi uransa huippupelin takoen 31 pinnaa.

Katajan ja HyPon kohtaamisesta kehut molemmille joukkueille. Hyvin olivat lukeneet Zarkuksen ennakon.

Välierien aikataulut tarkentuvat ihan just kohta. Odotellaan niitä.
 
Viestejä
387
Divarin runkosarja saatiin onnellisesti päätökseen. Muutama nosto viimeisen kierroksen peleistä:

JBA jatkoi Pirkanmaalla riemukasta kevättään kasvattamalla voittoputkensa jo lähes käsittämättömiin mittasuhteisiin. Pyrintö latoi kotisalissaan tiskiin melko vaatimattomat 42 pistettä, joista viimeisen 7 minuutin aikana nakutettiin kolme pinnaa. Joukkueiden yhteenlaskettu pistesaalis oli 96 pistettä. Se on tasan pisteen vähemmän kuin raskaalla kalustolla liikkunut LiigaTopo teki Helmeä vastaan.

Helmi säilytti sarjan kolmospaikkansa tylystä ToPo-tappiosta huolimatta. Puhuttaret kaatoi Namikan toistamiseen pelissä, jossa nähtiin hyvin rajallisesti puolustuspelin hienouksia. Vilma Kesänen kutitteli divarin syöttöennätystä tarjoilemalla 12 passia puoliaikataukoon mennessä. Jälkimmäisen puolikkaan yksi syöttö ei kuitenkaan riittänyt ennätyksen (14 syöttöä) rikkomiseen. Puhuttarien nuori Elsa Koskinen pelasi uransa huippupelin takoen 31 pinnaa.

Katajan ja HyPon kohtaamisesta kehut molemmille joukkueille. Hyvin olivat lukeneet Zarkuksen ennakon.

Välierien aikataulut tarkentuvat ihan just kohta. Odotellaan niitä.
Mistä erottaa Topon liiga- ja divarijoukkueen toisistaan? No siitä että toisessa lukee II.
 

Zap

Viestejä
17
ToPolla tosiaan vain kolme liigapelaajaa, jotka eivät pelanneet divarissa lainkaan. Ja toisaalta tilastojen mukaan divarissa kertyi koko runkosarjassa alle 110 peliminuuttia pelaajille, jotka eivät esiintyneet lainkaan liigassa. Lähes liigajengillä siis mennään. Ja saman menon jatkuessa ToPo on selvä suosikki divarin pudotuspeleihin.

Namikasta olisi mielenkiintoista tietää, ollaanko siellä kiinnostuneita noususta. Kokeneilla pelaajilla voisi pärjätäkin, jos motivaatio on kohdillaan.

Nokialla ainakin sanotaan, että nousu kiinnostaa. Helmen luulisi kaatuvan rutiinilla. Sen jälkeen vastaan mahdollisesti asettuva ToPo sitten tarjoaisikin hyvän mittarin liigan häntäpään tasosta.
 
Viestejä
27
Vieläkään en ymmärrä Topon touhua. Pelaavat samalla porukalla liigaa ja divaria. Kun eivät ole edes mitään omia kasvatteja. Saavat edun siitä, että divarissa pelataan harvakseltaan ja hyvillekin pelaajille kertyy vain liian vähän minuutteja, jotta pääsisi "liigarytmiin". Siinä se ero on. Esim. vielä kauden eka pelissä ToPo hävisi selvästi Nokialle.
 
Viestejä
1 001
Tällä Topon peluutuksella nyt mennään. Selityksenä on pelaajakehitys.

Joku vääräleuka voisi ihmetellä kuinka 40 ottelussa pelaaminen liigassa ja divarissa tukee pelaajakehitystä. Miesten korisliigassa todettiin juuri viime kaudella että 44 sarjaottelua haittaa harjoittelua ja sitä kautta pelaajakehitystä. Siksi ottelumääriä päätettiin vähentää miesten liigassa.

Saas nähdä onko tällä Torpan casella vaikutuksia sääntöihin jatkossa.

Itse ottelusarjat näyttävät nyt selviltä. ToPo ja Nokia marssivat divarin finaaliin. Vai olisiko Helmellä vielä voimia haastaa nokialaisia? Ja kykyä pysäyttää Sanni Salosta?
 

Zap

Viestejä
17
ToPo on vienyt pelit yllättävänkin selvästi ja näyttää rallattelevan finaaleihin.

Nokia piti ekan pelin tasaisena kivittämällä kaaren takaa oikein urakalla. Toisessa pelissä Salonen sai vähän apujakin, Helmi puolestaan heitteli mihin sattui eikä parista liigapeluristakaan ollut pelastajaksi. Eiköhän Nokiakin tuon kolmessa katkaise.
 
Viestejä
77
Tästä lähtee joukkueanalyysit liikenteeseen kauden 2020-2021 osalta. Aloitetaan niiden joukkueiden osalta, jotka ovat kautensa päättäneet ja siirrytään vähitellen sarjasijoitusten mukaisesti kohti vuorenhuippua.

Turun Riento

Mitä odotimme?
Viimeisten kausien aikana joukkue on totuttu näkemään sarjan top 5 sijoilla ja ennen kauden alkua odotukset vaihtelivatkin eri analyyseissä. Viestit ja tulokset harjoituspeleistä antoivat kuitenkin jo osviittaa siihen, että kaudesta on tulossa hankala. Pelaajamateriaalin osalta Pekkalaisten vastuualue kasvoi jälleen seuraavalle askeleelle, kun Määttänen siirtyi EBT:hen suurempien haasteiden perässä vieden hyökkäyspäästä valtavan määrän korintekouhkaa. Nuorisokaarti vaikutti kehityskelpoiselta, mutta selkeästi vielä keskeneräiseltä.

Mitä saimme? Kausi starttasi heti hyvällä voitolla Pyrinnöstä ja nopeimmat ilmoittivat, että vihreä juna puksuttaa tuttuun malliin. Pelaajamateriaalin luomat haasteet alkoivat kuitenkin näkyä ja seuraavasta 10 pelistä tarjolla olikin vain yksi voitto (tämäkin Pyrinnöstä). TuRi:n erilainen pelityyli hyökkäyspäässä, jossa luodaan asioita paljon pallottomana erilaisten skriini- ja leikkausactioneiden kautta aiheutti sen, että puutteista huolimatta korinteko vakiintui 60-70 pinnan väliin. Valitettavasti puutteet näkyivät rumemmin omassa päässä ja erityisesti otteluiden lopuissa bensa oli kärkipelaajien osalta jo valitettavan lopussa. Tilastollisesti tätä voi lukea esimerkiksi menetyksien kautta, joista näkyy, että neljännellä jaksolla joukkue menetti selkeästi eniten palloa tai puolustuslevypallojen kautta, joiden määrä väheni jakso kerrallaan. Pelillisesti joukkue kykeni parhaimmillaan toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa erinomaisesti ja se pelasikin loistavia kymmenminuuttisia otteluiden sisällä. 40 minuuttia on kuitenkin pitkä aika ja koripallo on valitettavan rehellinen peli. Parempi voittaa ja tällä kaudella TuRi oli parempi vain 4 kertaa.

Mitä jatkossa? TuRi seurana ja Turku on yksi niistä kaupungeista, johon olisi mahdollista synnyttää vahva naiskoripallo keskittymä, koska kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet koripallon ulkopuoliselle toiminnalle (lue: opiskelupaikat), mikä on erittäinkin tärkeää nuorille kehittyville urheilijoille. Valmennus kykenee kehittämään pelaajia eteenpäin (saa nähdä kuka jatkaa eteenpäin tämän kauden jälkeen) ja vastuuta joukkueessa on varmasti luvassa. Huhut kuitenkin kertovat, että alueellinen yhteistyö on todella pitkissä puissa, mikä on äärimmäinen harmi. Ympäristössä on laadukkaita seuroja ja aktiivisia tekijöitä, mutta jos jokainen yrittää vetää ”omaa projektiaan”, ei toiminta kehity. Jos tekijät löytävät yhteisen sävelen, on uskottava, että Turku nousee ennemmin tai myöhemmin takaisin divarin oikeaan päähän pysyvästi. Muussa tapauksessa ollaan yksittäisten huippukausien varassa. Ensi kausi on täysi kysymysmerkki.

MVP: Aada Pekkalainen – Joukkueen selkeä ykköspelaaja ja ansaitsee jo ehdottomasti mahdollisuuden kokeilla liigakuvioissa. Jokaisessa tilastosarakkeessa uran parhaat lukemat ja tuplatupla keskiarvoa ei missään sarjassa saa ilmaiseksi.

MIP: Mimmi Kaulo – Fyysisesti vahva nuoreksi pelaajaksi, joka taistelee satalasissa joka tilanteessa. Viimeistelymallien, heiton ja pallonkäsittelyn kehittyessä mahdollisuus kasvaa vastustajien kannalta ikävän vahvaksi tekijäksi.

Joukkueen tilastot (keskiarvo per ottelu ja suluissa sijoitus sarjassa):

Pisteet 66,25 (8.) Levypallot 47.00 (7.) Menetykset 25.00 (1.)

2p% 46.16 (1.) Tehokkuus 77.05 (6.) Riistot 10.40 (11.)

3p% 24.35 (10.) Syötöt 19.30 (2.) Torjunnat 3.10 (5.)

1p% 70.97 (2.)
 
Viestejä
77
Hyvinkään Ponteva

Mitä odotimme?


Muutama kausi takaperin Hyvinkäällä juhlittiin Suomen mestaruutta, nyt talouden sanelemilla ehdoilla ja toki myös urheilullisin perustein matka oli kulkenut 1.divisionaan. Jäljellä oli edelliskauden kokoonpanosta kolme pelaajaa (Huohvanainen, Mäenpää ja Keski-Saari), mikä tarkoitti koko paletin täydellistä uudistumista. Harjoituspelien viesti oli se, että matkaa on paljon tehtävänä, mutta joukkue aidosti yritti tavoitella omaa maksimia.

Mitä saimme?

Kaudesta tuli odotetunlainen nuorten pelaajien kehitysprojektio, jossa suurimmat valonpilkahdukset olivat pelaajakehityksen puolella. Joukkue puolusti vahvasti omaa korinalustaa ja pyrki minimoimaan vastustajan hyökkäslevypallojen määrän. Hyökkäyspäässä joukkue pelasi paljolti Ella Pirttisen ajouhkan kautta, mikä synnytti tilaa kaarelle heittotaitoisille pelaajille sekä erinomaisia tiputusmahdollisuuksia ajosta aktiivisille sisäpelaajille. Pirttisen lisäksi joukkueesta ei kuitenkaan löytynyt juurikaan edunluojia, mikä aiheutti haasteita hyökkäyspelissä. Siitäkin huolimatta, jos jätetään 3 ottelua pois laskuista (Nokia ja HNMKY vieraissa, Kataja kotona), joukkue pystyi suorittamaan tasaisesti vähintään omalla tasollaan ja muutama oman tason ylitys nähtiin myös (Jyväskylä vieras, ottelut ToPo: vastaan). Coach Niskanen ja joukkue ansaitsee ehdottomasti puhtaat paperit kauden suorituksesta.

Mitä jatkossa?

Jaa-a. Etelässä divarijoukkueita riittää, mutta radanvarren seurojen (Kerava, Järvenpää, Hyvinkää) tyttöjunioreille HyPo:n divarijoukkue olisi oivallinen steppi kohti kirkkaampia valoja. Jatkon kannalta trion Pirttinen-Mujunen-Pylkkänen jatko olisi erittäin tärkeää, jotta toiminnalla olisi jatkuvuutta. Jos pitää lähteä kasaamaan joukkuetta täysin alusta, on edessä tämän kauden tapainen taistelu. Junioreita varmasti piisaa, mutta mistä löytyisi 2-3 aikuispelaajaa näyttämään eteen arjessa?

MVP: Ella Pirttinen – Kauden edetessä tehot korinteossa hieman laskivat joukkueiden oppiessa puolustamaan Pirttisen vahvuuksia, mutta tilastokeskiarvorivi 15.5p 7.9lev 4.7s 3r kertoo siitä, kuinka hyvästä pelaajasta on kyse. Erityisesti muutaman vuoden tauon jälkeen nähdyt osumat kolmen pisteen kaaren takaa kertovat, että harjoituksissa on tehty muutakin kuin lay up jonoa.

MIP: Anni Mujunen – 04-syntynyt Mujunen pelasi erinomaisen debyyttikauden divarissa saalistaen tupla-tupla keskiarvon. Erityisesti hyökkäyspään irtopalloista pelaaminen on Mujusen erikoisosaamisalaa ja pelityyli on muutenkin hyvin aktiivinen. Mikäli heitto kehittyy sellaiseksi, että sitä voi irrottaa myös 3-sekunnin ulkopuolelta turvallisin mielin, on lupa odottaa erinomaisia pelivuosia useita.

Joukkueen tilastot (keskiarvo per ottelu ja suluissa sijoitus sarjassa):

Pisteet 65.35 (9.) Levypallot 48.95 (4.) Syötöt 18.00 (5.)

2p% 41.11 (8.) Tehokkuus 71.85 (7.) Riistot 11.15 (9.)

3p% 25.19 (9.) Menetykset 23.40 (2.) Torjunnat 3.25 (jaettu 2.)

1p% 61.49 (11.)
 
Viestejä
77
Pyrintö Akatemia

Mitä odotimme?


Pyrinnön ykkösjoukkue nousi liigaan ja samalla akatemia nosti oman sarjatasonsa divarin puolelle. Kaikin puolin onnistuneen edelliskauden jälkeen edessä olivat uudet suuret haasteet. Liigajoukkueelle ennakoitiin kokoonpanon osalta vaikeuksia pärjätä sarjatasoa ylempää eikä ilman liigassa pelaavien kärkipelaajien apua akatemian osakkeet divarin puolella vaikuttaneet sen ruusuisemmilta.

Mitä saimme?

Pyrintö myllytti akatemian tapoihin kuuluvasti laajalle rosterilla tarjoten kehitysmahdollisuuksia monille pelaajista. Liigan kärkipelaajia nähtiin hyvinkin vähän akatemian mukana, vaikka Nokialla tästä ollaan varmasti vieläkin pahalla tuulella. Kauden loppua kohden divarin puolella oli haasteita pitää mukana kaikkia aikuispelaajia ja junioripuoli kantoikin vastuuta suuressa määrin. Puolustuspäässä takakentällä pelaajat pyrkivät aktiivisesti painostamaan pallollista, jonka jälkeen syöttölinjoilla oltiin aktiivisesti ottamassa löysät pois ja 3 sekuntia pyrittiin tukkimaan ajoilta. Hyökkäyspäässä vahvin ase oli ehdottomasti nopeiden takapelaajien luomat edut, joita muut pelaajat pääsivät sitten käyttämään hyväkseen. Sen lisäksi nähtiin sinnikästä oman joukkuekonseptin tekemistä hamaan tappiin saakka. Se tuotti odotetun tuloksen, sijan 10., eli saimme todella sen mitä odotimme.

Mitä jatkossa?

Koska kukaan ei tippunut tällä kaudella mistään sarjasta mihinkään, on Pyrinnöllä etuoikeus jatkaa samalla setillä myös ensikaudella. Pelaajia riittänee Tampereella kyllä joukkueisiin, mutta löytyykö tasokkaita aikuispelaajia luomaan vahvempaa menestystä liigapuolelle tai nostamaan akatemian tasoa? Jos seuraa ajatellaan, niin tilannehan on ihanteellinen, kun on varmasti tarjolla sopivan kokoisia haasteita jokaiselle pelaajalle. Liiga-aseman vahvistaminen tullee olemaan prioriteettilistan kärkipäässä, joten akatemia luultavimmin taistelee ensikaudellakin samoista sijoista kuin tällä kaudella. Tai sitten ei. Kuka näitä tietää.

MVP ja MIP Aino Lampinen – Maailman sinnikkäin Aino, joka oli joukkueen selkäranka koko kauden ajan ja otti isoja kehitysaskeleita. Kovasta työstä palkintona tuli myös neljä ottelua liigan puolella. Ahnas taistelija, joka ei kaihda kamppailua kummassakaan päässä. Viimeiset viisi peliä divarin puolella 16.7 pisteen ja vajaan 10 levypallon keskiarvolla kertoo halusta tehdä asiat huolella loppuun saakka. Aino on erinomainen esimerkkipelaaja nuoremmille Pyrintöläisille.

Joukkueen tilastot (keskiarvo per ottelu ja suluissa sijoitus sarjassa):

Pisteet 66.35 (7.) Levypallot 44.85 (10.) Syötöt 15.50 (8.)

2p% 41.49 (7.) Riistot 11.90 (5.) Torjunnat 1.95 (10.)

3p% 26.09 (6.) Menetykset 21.60 (6.) Tehokkuus 68.85 (8.)

1p% 63.86 (9.)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös