Koripallo.com

Naisten divari 2021-2022

RGM

Viestejä
70
Sij.SaldoLast 5
1.ToPo II20-2WWWWLVaikka JBA pääsikin yllättämään viimeisimmällä kierroksella, ei se korjaa sitä faktaa, että ToPo II on suurin ennakkosuosikki pudotuspeleihin lähdettäessä. Laadukkaita aikuispelaajia joukkueellinen. Toteutuksen laatu kentällä ja kentän laidalla pysyy korkeana viikosta toiseen. Nuorien ja kehittyvien joukkueiden rinnalle tarvitaan kirittäjiksi juurikin tämän kaltaisia ”jäniksiä”, jotta tulevaisuuden tähdet pystyvät divarissa hilaamaan omaa vaatimustasoaan riittävästi ylöspäin. Ei vitsejä tällä kertaa. Pelkkää arvostusta vain. Ps. Ihan oikeasti ei tuu yhtään vitsiä.
2.Pyrintö Akatemia18-5WLWWWVahvistushankinnallaan Pyrintö teki selväksi kaikille, että taistelu sm-sarjapaikasta tätä reittiä on alkanut. Unohdetaan nyt se omien pelaajien kehittäminen ja otetaan paikalle sellainen heittomasiina, että Osku Heinosellakin pitää kiirettä saada yhtä paljon Pyynikillä palloa ilmaan. Seuran näkökulmasta raati ymmärtää oikein hyvin, miksi näin tehdään ja kyllähän Pirkanmaa tarvitsee naisten pääsarjajoukkueen. Raati on kuitenkin vielä skeptinen sen suhteen, riittääkö tämä vielä divarin voittoon asti?
3.Bc Nokia19-2LWWLWNokia rallatteli 14 putkeen ja sen jälkeen on tapahtunut tosi monta asiaa. Paikallispelitappio, huhuja taustojen jarruttelusta nousutoiveiden suhteen ja huhuja sekä faktoja valmennuksen vaihtumisesta ensi kaudelle. Nyt tapahtuu liikaa lyhyessä ajassa ja joukkue, jonka laadullinen syvyys ei ylety hirveästi avausviisikon yli, on hiukan kummissaan. Miten fokus pitää kaikkien huhujen ja muutosten keskellä? Jos aitoa mahdollisuutta nousuun ei ole, pystyykö joukkue repimään itsestään kaiken irti? Ja tähän kohtaan tulee salatuista elämistä tuttu sininen pysäytyskuva ja alkaa lopputekstit. Harmi kun ei näe seuraavasta jaksosta edes pientä etukäteiskohtauskimaraa.
4.HNMKY16-5WWLWWRaati on koko kevään odottanut ja odottanut, milloin HOS täräyttää sydämet pysäyttävät pelisuorituksen parketilla, mutta vielä sitä ei ole tullut. Kärki on ollut karussa ja hyvinkääläisetkin olivat jotenkin tosi ikäviä. Silti kotietu ensimmäiselle playoff-kierrokselle on tosiasia ja kun tosipelit alkavat, on kiva jos kokoonpanossa on kokeneita, kaiken nähneitä pelaajia. NO ONHAN NIITÄ. Raati odottaa kuitenkin vielä suola ja kuola suupielissä valuen, että koripallopotentiaali räjähtää Ruudun (huom. ei mainos) kautta katsojien silmille. Joukkueen kokoonpano on supermielenkiintoinen.
5.Helmi Capitals13-8WWWWWMikä on synonyymi laadukkaalle ja pitkäjänteiselle valmennustyölle? Helmi Capitals. Vaikka syksy oli aikamoista suossa polkemista, niin nyt on reidet siinä kunnossa, että parketilla kulkee keveästi. Ja kun tiedetään, että tarvittaessa kokoonpanoon löytyy syvyyttä, niin en haluaisi ensimmäisellä kierroksella matkata Malmille. Itse asiassa, onko joku joskus jossain maailman tilanteessa halunnut matkustaa Malmille? Ja jos on niin miksi? Coach Savolaisen menetys Vantaalle on paha, mutta toisaalta Malmilta Martinlaaksoon kuulostaa lähes oscar-patsaan arvoisen elokuvan työnimeltä. Ps. Tässä jengissä on oikeasti aika mageita nuoria urheilijoita.
6.Jyväskylä Basketball Academy12-10LLWLWKevät on ollut Jyväskylässä jälleen kerran mielenkiintoista aikaa. Toinen toistaan heikompia suorituksia pelikentillä, mutta sitten HNMKY:tä vastaan jo lupauksia herättävä suoritus ja kun Aarrejoki teki piiiitkän tauon jälkeen comebackin kokoonpanoon sekä joukkue onnistui jättämään vakiovalmentajat kotiinsa, niin URHEA-areenalla (ilmeisesti joku larppaus-keskus) kaatui sarjakärki. Tietysti. Titta Lepistö teki tuossa pelissä 2 pinnaa. Tietysti. Ilman tuota voittoa ranking olisi hyvin paljon alempana. Tuolla voitolla joukkue varmisti kuudennen sijan sarjataulukossa ja tulee kohtamaan joko Pyrinnön tai HNMKY:n avauskierroksella. Raadin peräänkuuluttama yllätyspotentiaali on yhtäkkiä todellinen eikä pelkkää puhetta. Joukkue tarvitsi sen esille saamiseen vain oikean valmentajan penkin päähän.
7.Hyvinkään Ponteva11-11WLLWLJos ei muutamaa kärkipäälle kärsittyä isompaa tappiota lasketa, on nuori Hyvinkääläis-ryhmä taistellut ansaitusti itsensä pudotuspeleihin ja on ollut koko kauden positiivisen yllätys. Valmennus onnistui kauden alla iskostamaan joukkueen nuoriso-osastolle, että nämä pärjäävät kyllä divarivauhdissa, kunhan ajavat mopolla koko ajan rajotinta vasten. Ja toki paikalliset sitten viilaisivat meitä kaikkia linssiin ja asensivat mopoihin teharit ja virittivät koneet ihan muihin asetuksiin kuin muualla oltiin oletettu. Tämä huijaus oli samalla tasolla kuin se fakta, että Raptori EI OLE kasa hyvinkääläisiä räppäreitä. Huikeaa duunia Hyvinkää!
8.Espoo Basket Team II6-16WWWWLReppu märkänä on espoolaisten valmennusryhmä painanut duunia ympäri Suomen maan ja kuten kaikissa aidosti pelaajia kehittävissä projekteissa, hedelmät poimitaan tässäkin keväällä. Moni ulkopuolella oli valmiina heittämään jo pyyhkeen kehään, kun Coach Rönkä painoi joulupaidat päällä useamman ottelun, mutta joukkue ei tästä häkeltynyt. Neljän voiton putki, sarjapaikka talteen ja katse kohti ensi kesän mäkijuoksutreenejä. Toki liigajoukkueen avut tässä auttavat, mutta se ei muuta sitä faktaa, että raakileista on leivottu jälleen naisten peleissä pärjääviä pelaajia. Turkinpippurinmakuiset terveiset Espooseen!
9.Joensuun Kataja10-11WLLLWKatajan rennon letkeä rytmiryhmä on tykitellyt kauden aikana mukavia winstejä siellä täällä (esim JBAx2) ja sitten ulpannut sarjan pohjan joukkueille (esim. Puhuttaret x2). Joukkue on kärsinyt kovasti koronasta ja loukkaantumisista, mutta tästäkin huolimatta ennen viimeistä kierrosta on lähes varmaa, että ToPo II:sta vastaan lähdetään pudotuspelikarkeloihin. Vähäisellä pelaajamäärällä hatunnoston arvoinen suoritus! Eihän itään koskaan ole mukavaa mennä, mutta hemmetin kiva, että sielläkin pelataan. Ja onhan Joensuu kuulemma kiva kesäkaupunki. Ihan oikeasti on. Kattokaa vaikka Kulman Pojat-elokuva! ”Voit suksia hevoisen *pipiip* jos konsepti ei kiehdo!” Näihin kuviin ja tunnelmiin…
10.Tapiolan Honka II6-15LLWLLJoukkue on suorittanut vähimmäistavoitteen tälle kaudelle ja jatkaa pelaajakehitystyötään divarissa myös ensi kaudella. Nuoret ovat kasvaneet mukavasti kauden aikana, mutta vielä matka numerollisesti lievistä tappioista voittajaksi on kesken. Joukkue on muutenkin seikkaillut ranking raadin tutkan ulkopuolella, koska on voittanut ja hävinnyt oikeastaan ne pelit, mitä on etukäteen oletettu. Se kuuluisa X-Factor on kuitenkin puuttunut. Toivottavasti Voice of Espoo löytää näitä spesiaalitapauksia, jotta paikallisille nuorille on Idolseja tarjolla myös jatkossa ihan liigaa myöden.
11.Turun Riento4-18WWLLLEi kautta ilman voittoputkea. Sarjapaikan kannalta elintärkeää voittoputkea. Honka voittoa karvaan Puhuttaret pelin pettymyksen jälkeen tulee pitää erittäin kovana suorituksena. Sen jälkeen joukkue käytti tilaisuutensa, kun Nunnavuoressa vierailleilla joukkueilla oli kokoonpanojensa kanssa haasteita. Matemaattisesti on mahdollista, että tämä ei vielä riitä, mutta kaiken järjen mukaan Turussa pelataan ensi vuonna myös divarikorista. Toivottavasti kaikki uudet tyttökorisseurat pystyvät edustusjoukkuetasolla puhaltamaan yhteen hiileen. Turku olisi otollinen paikka naiskoripalloilijan kehittyä.
12.Puhuttaret3-19LLLWLRanking Ristot, Raijat, Reijot ja Reijat ottavat hatun kouraan, nostavat käden ylös virheen merkiksi ja vilpittömästi onnittelevat Mika Häkkisen-aukion taistelijattaria kolmen voiton keväästä. Erityisesti vierasvoitto Katajasta ansaitsee teatteri henkiset takaisin kutsu-aplodit ja kaikkien paikalla olleiden kukituksen. Taistelusarjapaikasta jatkuu loppuun saakka. Raati onnittelee Puhuttaria myös kovasta valmentaja kaappauksesta! LETS GO VANTAA!
13.Pantterit3-19LLLLLEnnen kevätkierrosten alkua, Ranking-raadin sumuiset kiikarit näkivät tulevaisuudessa auringon paistavan kissapedoille. Armi Anttilan valitettava poistuminen pelaavasta kokoonpanosta musersi kuitenkin rehellisesti sanottuna kaiken. Moskari-Anttila duo olisi kyennyt tuomaan muutaman voiton, mutta välillä jopa ilman kumpaakin pelannut kissapetolauma, on ollut valitettavasti pedoksi kovin kesy. Viime kierroksilla pakkasta on jäänyt taululle sen verran rumasti, että Suomen Floridassa, Herttoniemen kuvankaunissa rannassa, jäät sulavat ehkä aikaisintaan ensi talven jälkeen.
Hyvät analyysit!!heitä arvio tämän päivän Kataja-HNMKY lopputuloksesta?
 
Viestejä
103
Hyvät analyysit!!heitä arvio tämän päivän Kataja-HNMKY lopputuloksesta?

Tässä vaiheessa ehkä hiukan turhaa enää arvioida, mutta ennen peliä olisin sanonut, että kokoonpanovarauksin +15 HNMKY. Perusteluina Namikan kyky viimeistellä hyökkäyspäässä monipuolisemmin ja sekä puolustaa Katajan vikkeliä takapelaajia tehokkaasti. Lisäksi mahtavaa kautta pelaava Niina Sedano jää korinalla rahtusen verran yksin Simolaa, Tuomea ja muita pidempiä pelaajia vastaan.
 
Viestejä
405
Turussa pelataan ensi vuonna myös divarikorista. Toivottavasti kaikki uudet tyttökorisseurat pystyvät edustusjoukkuetasolla puhaltamaan yhteen hiileen. Turku olisi otollinen paikka naiskoripalloilijan kehittyä.

Turussa pelataan ensi kaudella divarikorista, se on nyt 100 % varmaa. Sekin on varmaa, että Kristika tulee vahasti nais- ja tyttökorikseen ja yleensä hyvin perillä olevista lähteistä on tihkunut sen verran tietoa, että suurin osa Riennon valmentajista on tehnyt sopimuksen Kristikan kanssa ensi kaudesta. Ja että suurin osa tyttöjoukkueiosta olisi siirtymässä kokonaisuudessaan Kristikaan.

Siitä ei ole tietoa, että jatkaako Riento naisten divarissa, mutta päätoimiseen valmentajaan ei varmasti enää ole varaa, jos suurin osa palkanmaksajista (tyttöjuniorit) lähtee toiseen seuraan. Ja nykyisistä pelaajista juniori-ikäiset ovat menossa Kristikaan ja aikuispelaajistakin suurin osa on siirtymässä muualle tai lopettamassa. Käytännössä Riento tulee ensi vuonna pelamaan divaria, jos pelaa, lähes täysin eri kokoonpanolla kuin tällä kaudella. Myös koko edustusjoukkueen tausta-organisaatio valmennusta lukuunottamatta on lopettamassa Riennossa.

Kristika perustaa myös naisten edustusjoukkueen ja nähtäväksi jää, että hakeeko Kristika villiä korttia divariin (olisi aika luonnollista jos hakisi). Ei ole mahdotonta sekään, että Turussa olisi ensi vuonna kaksi joukkuetta divarissa.

Vaikka Turun alueen tilanne voi näyttää kaoottiselta nyt, niin siellä tapahtuu ja on tapahtunut viime vuosina paljon hyviä asioita. Kaarinassa Uralla on nykyään yhtä paljon, jollei enemmän, tyttöpelaajia kuin Riennolla. Liedossa on koristoimintaa tytöille. Samoin Naantalissa ja Uudessakaupungissa. Ja tietenkin Salossa. Pohjaa alueella on vähintään kolmelle divarijoukkueelle (2 Turku/Kaarinassa plus 1 Salossa) ja Kristikan mukaantulon myötä usko siihen on palannut, että resursseja löytyy tarvittaessa liigaan asti muutaman vuoden tähtäimellä.

Kuten Zarkus sanoi: Turku on otollinen paikka naiskoripallon kehittyä.
Ja kova paikallinen kilpailu tyttöpuolella nimenomaan tuo sitä kehittymistä lisää.

Edustusjoukkuetasolla jää nähtäväksi se, että pyristeleekö Riento väkisin vielä yhden kauden divarissa (haalien pelaajia sieltä mistä saavat ja rakentaen taustaorganisaation ja rahanhankinnan kokonaan uudestaan) vai luopuuko edaritoiminnasta kokonaan.
 
Viestejä
43
Turussa pelataan ensi kaudella divarikorista, se on nyt 100 % varmaa. Sekin on varmaa, että Kristika tulee vahasti nais- ja tyttökorikseen ja yleensä hyvin perillä olevista lähteistä on tihkunut sen verran tietoa, että suurin osa Riennon valmentajista on tehnyt sopimuksen Kristikan kanssa ensi kaudesta. Ja että suurin osa tyttöjoukkueiosta olisi siirtymässä kokonaisuudessaan Kristikaan.
Kristikaan??? Tarkoitat varmaankin TuNMKY:n. Kristika on ainoastaan miesten edustusjoukkueen nimi, sellaista seuraa ei ole.
 
Viestejä
38
BC Nokian alamäki alkanut. Hävisi Capitalsille 20pst, nokia tekin VAIN 48pst...
Eikö pelaajilla riitä enää motivaatio kun ei ole mitään tavoitteita enää...loppuuko nokian pelit ensi viikolla??
 
Viestejä
104
BC Nokian alamäki alkanut. Hävisi Capitalsille 20pst, nokia tekin VAIN 48pst...
Eikö pelaajilla riitä enää motivaatio kun ei ole mitään tavoitteita enää...loppuuko nokian pelit ensi viikolla??

Itse en tuota osta - Nokia on pelannut hyvää, aktiivista korista ja mielestäni luovuttamisesta ei ole kyse. Pikemminkin se, ettei pelata veitsi kurkulla, otteluruuhka ja se, että isot pelit ovat oven takana näkyy tulostaululla. Jos tavoite ei ole nousta, niin silti se kauden ainut tavoite on tuon tason taistelijoilla on vain ja ainoastaan voittaa divarin mestaruus riippumatta siitä mitä sen jälkeen tapahtuu. Ja toki kunnia kuuluu myös Capitalsille ja Namikalle, molemmat pelasi hyvän matsin Nokiaa vastaan!

Palstalla on varmasti paljon myös U19 sarjan seuraajia, niin pakko sanoa, että kevät on korisystävien parasta aikaa. U19 pleijarit odottavat itseään vielä kuukauden päivät ja ensin pompotellaan divari päätökseen. Siellä on tarjolla merkittävä määrä pelaajia, jotka ovat käyneet vinguttamassa tossuja Korisliigan, I Divarin ja U19:n sarjoissa. Riippuen sarjojen ja joukkueiden tilanteesta kokoonpanot elävät velä ja sitä kautta yllätyksiä tullaan varmasti näkemään. Sen kuitenkin pitäisi olla varmaa, että laatua ja mielenkiintoa piisaa!
 
Viestejä
38
Nokia tulee häviämään HyPo:lle . Nokian pelit divarissa loppuu ensi viikolla...ja tulevaisuuden suunnitelmat yhä iso kysymysmerkki?????

Nokia hävisi tänään viimeisen runkosarjapelin kovasta taistelusta huolimatta.

Mielenkiintoista nähdä millä asenteella valmentajat ja pelaajat seuraavassa kahdessa pelissä
 
Viestejä
1 040
Itse en tuota osta - Nokia on pelannut hyvää, aktiivista korista ja mielestäni luovuttamisesta ei ole kyse. Pikemminkin se, ettei pelata veitsi kurkulla, otteluruuhka ja se, että isot pelit ovat oven takana näkyy tulostaululla. Jos tavoite ei ole nousta, niin silti se kauden ainut tavoite on tuon tason taistelijoilla on vain ja ainoastaan voittaa divarin mestaruus riippumatta siitä mitä sen jälkeen tapahtuu. Ja toki kunnia kuuluu myös Capitalsille ja Namikalle, molemmat pelasi hyvän matsin Nokiaa vastaan!

Palstalla on varmasti paljon myös U19 sarjan seuraajia, niin pakko sanoa, että kevät on korisystävien parasta aikaa. U19 pleijarit odottavat itseään vielä kuukauden päivät ja ensin pompotellaan divari päätökseen. Siellä on tarjolla merkittävä määrä pelaajia, jotka ovat käyneet vinguttamassa tossuja Korisliigan, I Divarin ja U19:n sarjoissa. Riippuen sarjojen ja joukkueiden tilanteesta kokoonpanot elävät velä ja sitä kautta yllätyksiä tullaan varmasti näkemään. Sen kuitenkin pitäisi olla varmaa, että laatua ja mielenkiintoa piisaa!
Namika voitti niukasti (63:62 ) tänään EBT II:n ja Nokia taas hävisi JBA:lle (72:82) , näin sarjataulukko näyttää nyt tältä:
1. Topo II
2. BC Nokia
3. HNMKY
4. Pyrintö II
5. Capitals
6. JBA

eli nyt sitten kannuja valamaan mitä tapahtuu jos loppupelien jälkeen tilanne on samanlainen.
Pyrintö tippuu Nliigasta, kuka nousee, kuka haluaa nousta, kuinka alas listaa mennään - vai jatketaanko niin kuin ennenkin?
 
Viestejä
139
ToPo vs Kataja : Topo jatkoon
Nokia vs HyPo : HyPo jatkoon
Hnmky vs JBA: Hnmky jatkoon
Purintö vs Capitals: Pyrintö jatkoon

ToPo vs Pyrintö: ToPo jatkoon
Hnmky vs HyPo : Hnmky hatkoon

Topo vs Hnmky: ToPo voittaa sarjan

Pyrintö säilyy sarjassa koska divarin voittaja ei nouse liigaan. Näin säännöt kertoo:
1.Divarin voittaja
2.Liigan viimeinen jne jne jne

Että näin kai
 
Viestejä
103
ToPo vs Kataja : Topo jatkoon
Nokia vs HyPo : HyPo jatkoon
Hnmky vs JBA: Hnmky jatkoon
Purintö vs Capitals: Pyrintö jatkoon

ToPo vs Pyrintö: ToPo jatkoon
Hnmky vs HyPo : Hnmky hatkoon

Topo vs Hnmky: ToPo voittaa sarjan

Pyrintö säilyy sarjassa koska divarin voittaja ei nouse liigaan. Näin säännöt kertoo:
1.Divarin voittaja
2.Liigan viimeinen jne jne jne

Että näin kai

Erinomainen pelinavaus playoff-veikkauksien osalta! Itse availisin tilannetta joukkue kerrallaan seuraavasti:

ToPo II - ehdoton ennakkosuosikki pudotuspeleihin. Kokenut, taitava, hyvin valmennettu ja vaikka noususta eivät pelaakkaan, haluaa joukkue varmista voittaa jokaisen pelin. Välieriin 100% varmuudella, finaaleihin 90% varmudella ja mestaruus tulee noin 67% todennäköisyydellä.

Bc Nokia - Viime kierrokset ovat olleet hyvinkin tahmeita sen jälkeen, kun ilmoitettiin päävalmentajan jäävän pois sekä huhujen mukaan liigahaaveiden olevan turhia. Jos joukkue löytää fokuksensa pudotuspeleihin, se on edelleen äärimmäisen vaarallinen joukkue, joka kykenee vahvoihin runeihin pelin aikana. Riittääkö fokus valmennuksen prässin alla, kun lopullista palkintoa ei ole mahdollista voittaa? Sanoisin, että välieriin joukkue itsensä kampeaa 80% tarkkudella, mutta enempää ei ole tarjolla. Finaaleihin 20% tod näk ja mestaruus 7%.

HNMKY - Tiukkoja voittoja viimeisillä kierroksilla, mutta ilman hyökkäyksen dynamoa Vilma Kesästä voi playoffien vaikeilla hetkillä olla hiukan vilu. Toisaalta kokemusta löytyy Kaisa Lindin ja Lotta Aaltosen verran vaikeisiin hetkiin, joten onko huoli turhaa? Ensimmäinen kierros on jo todellinen koetus, kun vahvaa kevätkuntoa uhkuva JBA tulee vastaan. Mikäli välieriin matka vie (75% todennäköisyys), uskoisin joukkueen menevän myös finaaleihin asti (40%). Mestaruus? 10% mahdollisuus.

Pyrintö akatemia - on jenkkipelaaja, on nuoria ja nälkäisiä pelaajia, on asiantuntevaa valmennus staffia, on pyynikki pelipaikkana. Ja sitten pitäisi ensiksi lyödä kevät kierroksen kuumin joukkue Helmi capitals. Hienoisena ennakkosuosikkina tamperelaiset tähän lähtevät, mutta ilmaiseksi välieräpaikka ei tule. 55% todennäköisyydellä välieristä jatkoon, finaalipaikkaan kalkulaattori tarjoaa 27% mahdollisuutta, mestaruuteen 6%.

Helmi capitals - Coach Savolainen on löytänyt moottoriin vihdoin oikeat asetukset ja Essia Hurme niminen keväthurrikaani on riehunut ympäri Suomen maan. Kokoonpanon kysymysmerkeistä johtuen hienoisena altavastaajana ensimmäisellä kierroksella, mutta ei ole yllätys vaikka jatkoon menisivät. Välierissä olisi inhottava vastus, mutta finaalipaikkaan asti? Noin 15% todennäköisyys. Mestaruuteen ei casio anna kuin 5% mahdollisuuden.

Jyväskylä Basketball Academy - Titta Lepistö ja tyttäret- projekti löysi parhaimman teränsä viime kauden tavoin kevään lopulle. Varoitukset on annettu Nokia ja Topo voitoilla, mutta vastus on kova ensimmäisellä kierroksella. HOS on viime kaudet ollut hankala vastustaja jyväskyläläisille, mutta nyt on paikka iskeä. Jos joukkue raapii itsensä välieriin, on kaikki sen jälkeen auki. Korostan, KAIKKi on sen jälkeen auki. Pudotuspelit ovat kuitenkin 95% pelaajista uusi maailma ja siksi jatkoon ekalta kierrokselta 25% todennäköisyydellä, finaaleihin 20% ja mestaruus Helmen tavoin 5% marginaalissa.

Hyvinkään Ponteva - Eipä olisi kukaan uskonut ennen kauden alkua, että joukkueella on todellinen sauma Nokiaa vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nyt se väylä kuitenkin on auki, tosin järin leveä se ei ole. Energistä, taistelevaa ja hyvin organisoitua palloa pelaava joukkue ei jätä kylmäksi ketään. Välieriin joukkue menee 20% todennäköisyydellä, finaalipaikka on 5% marginaalissa ja mestaruussaumat pyöristyvät 1%.

Kataja Basket - Ensimmäisen kierroksen jälkeen todetaan, että kiitos ja näkemiin. Rutinoitunut ToPo on yksinkertaisesti liian suuri kanto kaskessa ja vaikka tässä laskinta kuinka pahoinpitelee, ei mahdollisuuksia jatkoon numeraalisesti löydy. Hemmetin mukavan oloinen joukkue kuitenkin kyseessä!
 
Viestejä
103
Ylläoleviin pohdintoihin ei ole otettu huomioon playoff kaaviota ja ketkä mahdollisesti toisensa välierissä kohtaavat. Arviot enemmän yleisluonteisia.
 
Viestejä
104
Puolivärien 1. kierros pelattu ja mielenkiintoisissa merkeissä lähti pleijarit käyntiin!

Namika - JBA
Tämä vääntö otti päivän varaslähdön, joka toisaalta on kurjaa, ettei kaikkia pelejä pelata samaan aikaan, mutta toisaalta helpottaa meidän katsojien pelien seuraamisen livenä. Tuloksellisesti sen verran tasaista, että tässä parissa mitä vain voi tapahtua.

Topo - Kataja
Tämä taisto ei jännitystä tarjoa eikä se yllätä. Kun sarjan selkeä ykkönen kohtaa sarjan kahdeksannen, niin lajista riippumatta yllätyksiä ei juuri nähdä. Otteli eteni 15 min kohdalle vielä tasaisesti, mutta sitten repesi. Jos katsoo basket.fi palvelun "Ottelun kulku" kuvaajaa, niin sieltä näkyy syy repeämiselle. Katajan pistetehtailu pysähtyy täysin.

Nokia - HyPo
(Urheilun) suolaa, suolaa, enemmän suolaa! Toivottavasti tämä etenee kolmanteen peliin ja ratkaisu viimeisille minuuteille. Klassinen esimerkki kuinka yksi ottelu kapseloi sisälleen monta ottelua. Tämän parin peli 2 on jo TÄNÄÄN!

Capitals - Pyrintö
Siis mitä täällä tapahtuu?! Pyrinnön liigapelurit tulee hakemaan divarin voittoa jenkillä vahvistettuna, mutta löytävätkin itsensä melkoisesta kriisistä! Oliko asenteessa vikaa? Ei se ainakaan siltä vaikuttanut kotikatsomoon. Capitals näytti nälkäiseltä, asenne kohdillaan, jalkaa riitti ja onnistumisia tuli tasaisesti, läheltä ja kaukaa. Kun Capitalsin puolustuskin vielä toimi, niin eihän tuossa jää Pyrinnölle parannettavaa kuin jokaisella osa-alueella ja jokaisella pelaajalla. Peli 2 on pakko nähdä!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
268
Namika - JBA
Tämä vääntö otti päivän varaslähdön, joka toisaalta on kurjaa, ettei kaikkia pelejä pelata samaan aikaan, mutta toisaalta helpottaa meidän katsojien pelien seuraamisen livenä. Tuloksellisesti sen verran tasaista, että tässä parissa mitä vain voi tapahtua.

Capitals - Pyrintö
Siis mitä täällä tapahtuu?! Pyrinnön liigapelurit tulee hakemaan divarin voittoa jenkillä vahvistettuna, mutta löytävätkin itsensä melkoisesta kriisistä! Oliko asenteessa vikaa? Ei se ainakaan siltä vaikuttanut kotikatsomoon. Capitals näytti nälkäiseltä, asenne kohdillaan, jalkaa riitti ja onnistumisia tuli tasaisesti, läheltä ja kaukaa. Kun Capitalsin puolustuskin vielä toimi, niin eihän tuossa jää Pyrinnölle parannettavaa kuin jokaisella osa-alueella ja jokaisella pelaajalla. Peli 2 on pakko nähdä!

Kovat pelit nähtiin eilen. Divarikorista parhaimmillaan. Sunnuntaina jatkuu molemmat sarjat.

Katselin äsken aamukahvin yhteydessä eilisen Pyrintö-Capitals pelin. Ei se mitään korijuhlaa ollut, mutta kovaa puolustustaistelua molemmilta joukkueilta. Pyrinnön valmennus oli tehnyt kovan ratkaisun ja penkitti jenkin. Vai oliko jotain vammaa - ainakin lämmittelyissä näytti olevan mukana?

Sunnuntaita odotellessa, hienot pelit luvassa kaikissa tasatilanteessa olevissa sarjoissa. Pelit tulevat vielä sopivasti eri aikoihin, joten nyt voikin käyttää koko sunnuntain naisten divarikoriksen parissa.
 
Viestejä
1 040
Kolmas Namika - JBA -ottelu kääntyi Namikan voittoon luvuin 74:54 (18 : 14 14 : 11 16 : 15 27 : 14). Vähäpisteisessä ottelussa "grand old lady"-Kesänen Namikan puolelta johtui joukkoaan mainiosti tehden Namikan parhaan pistesaldon 16. JBA:n ikiliikkuja SS Mikkonen (17p) oli välillä Namikan puolustukselle pitelemätön. Viimeiseen neljännekseen lähdettiin namikan kahdeksan pisteen etumatkalla ja välillä oltiin kuuden pisteen erossa mutta sitten JBA:n veto hyytyi. Loppupisteet eivät ehkä ihan tee oikeutta tiukalle ottelulle. Viidennet virheet (Lepistö ja Aarrejoki) kavensivat JBA:n rosteria pelin lopussa kun aikaa olisi vielä ehkä ollut. Tuomaripelistäkin annettiin erilaisia kommnetteja mutta mielestäni eivät tuomarit pelin ratkaisuun vaikuttaneet.
Joka tapauksessa JBA antoi Namikalle kelpo vastuksen - hatun nosto.
 
Viestejä
268
Olipahan pelit tänään!

HNMKY-JBA peliin pääsin vasta viimeisellä jaksolla mukaan, mutta Ohiheitto summasi hyvin edellä. Kesäsen paluu kokoonpanoon kuukausien tauon jälkeen oli selvästi iso asia Namikalle.

JBA antoi kuitenkin kovan vastuksen, joten hatunnosto heillekin. JBA:lla oli kauden aikana vaikeitakin hetkiä, mutta Aarrejoen paluu näytti kuinka hyvästä joukkueesta oli oikeasti kyse. AA oli pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta hänen ollessa kunnossa JBA voitti kymmenestä pelistä seitsemän.

BC Nokia-HyPo oli kova peli: iso arvostus HyPolle kuinka ahtaalle laittoivat ennakkosuosikin. Väittäisin jopa että tässä on kauden kehittynein joukkue. Huima kehityskaari! Tässäkin pelissä hyvinkääläiset olivat pääosin kuskin paikalla, mutta lopussa Nokia nousi 54-59 tappioasemasta voittoon.

Hieman annan noottia tuomaristolle ottelun linjasta – ei ollut mielestäni playoff-koriksen arvolle sopiva hipaisusta virhe -linja. Alkuun HyPo oli tässä saamapuolella ja viimeisessä erässä linja kääntyi Nokian viedessä vapaaheitot 12-0.

Kierroksen huipentanut Pyrintö-Capitals oli erikoisuudessaan aikamoinen peli. Todella kaksijakoinen. Pyrintö aloitti kivittämällä pelin alkuun kaikki heitot tehden vain 22 pistettä ensimmäiseen puoliaikaan. Kolmoset menivät ensimmäisen 25 minuutin aikana 1/16 sisään, kunnes viimeisellä jaksolla löytyi hurmos ja loput menivätkin sitten 7/8.

Molemmile joukkueille on annettava arvostusta. Helmi Capitals oli kevätkauden paras joukkue voittamalla yhdeksän peliä putkeen ennen kahden viimeisen pelin tappioita. Pyrintö onnistui viimeisellä mahdollisella hetkellä pelastamaan harha-askeleensa jenkin kanssa ja kaatoi Helmen kahdesti selkä seinää vasten suomalaisin voimin. Harva valmentaja olisi uskaltanut tehdä saman peliliikkeen kesken playoff-sarjan kuin Molenius. Tämä oli kuitenkin täysin oikea ratkaisu, sillä Pyrintö oli niin selvästi parempi joukkue ilman Franklinia. Ei kai ole mitenkään mahdollista että hän jatkaa enää kokoonpanossa?

Pitkin kautta olen valitellut divarin heikkoa tasoa, mutta mielestäni nämä puolivälierät osoittivat että sarjassa on monta hyvää joukkuetta. Välieriä odotellessa!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös