Koripallo.com

Naisten korisliiga 2022-2023

Viestejä
3 505
Mietitäänpä hieman Catzin tilannetta.

On totta, ettei joukkueesta ole ollut tällä kaudella oikein mihinkään. Muutamissa peleissä on pelattu ensimmäinen jakso hyvin ja sitten hyydytty - useimmiten jopa siten, että loppulukemat ovat olleet todella räikeät. Syy ei ole yksinomaan pelaajien, mutta ei myöskään valmentajan. Catzin tapauksessa on todettava, että viime kausi meni sen verran yläkanttiin, että romahdus on nyt sitäkin kovempi.

Mitäs viime kaudella kävi? Lena Melto oli mukana joukkueessa ja vaikka alkukausi menikin loukkaantumisten vuoksi pieleen, hän oli silti mukana. Auttoi valmentajaa, auttoi pelaajia, tsemppasi ja kannusti. Uskallan väittää, että Lenan läsnä ollessa harva pelaaja vetelee ihan reisille, kyllä siinä on toisenlainen ylpeys mukana kun hänen kaltaisensa pelinainen tulee kertomaan neuvojaan. Nyt ei ole Lenaa, eikä ketään muutakaan.

Viime kaudella oli myös kaksi jenkkiä, jotka pelasivat muillekin kuin toisilleen. Raziyah Farrington on hyvä pelaaja, mutta liian itsekäs ja silloin kun syöttää, kohteena on käytännössä ainoastaan Terri Battle. Tämä ei sitten syötä senkään vertaa, vaikka on korintekijänä surkeampi kuin umpisurkeat Mariah King ja Samarie Walker huonoimpina päivinään. Lopputuloksena on lähes poikkeuksetta pallo rautoihin ja vastahyökkäykseen.

Viime kaudella mukana olivat myös Lotta Hämäläinen ja Mari Kihlström. Hämäläinen pelaa muualla ja Kihlström on loukkaantuneena syrjässä. Kumpikaan ei ole sateentekijä, mutta molempia kaivattaisiin.

Ja sanokaa mitä sanotte, siellä on muutama pelaaja, jotka ovat ottaneet isoja harppauksia taaksepäin tällä kaudella. Pelaajia, joiden kuvitteli olevan tukipilareita avausviisikossa.

Jos pelkkään rahaan ja sen olemiseen painotettaisiin, ei Naisten Korisliigassa tarvitsisi olla kovinkaan montaa joukkuetta. Ei siellä nimittäin kovin montaa tiimiä ole, jolla on minkäänlaisia mahdollisuuksia mestaruuteen. Ja kun kilpaurheilusta on kyse, kannattaa miettiä, kuinka järkevää tällaisia joukkueita on edes pyörittää, kun sen rahan voisi laittaa muuallekin.

Viimeinen asia on pelkällä tuntumalla heitetty ja voin siten olla oikeassa tai sitten täydellisen väärässä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että mikäli Koripalloliitto olisi aikoinaan ollut hivenenkin kannustavampi Catzin Baltia-seikkailuita kohtaan, seuran rahoitustilanne voisi olla tänä päivänä hyvinkin toisenlainen. Lappeenrantalaiset kuitenkin innostuivat kansainvälisistä peleistä, eikä seuraan ollut vaikeuksia löytää sen enempää sponsoreita kuin pelaajiakaan. Mutta kun liiton tuki ja arvostus oli varsinkin toisella kaudella mitä oli, homma kuivui kokoon ja vähitellen rahoittajatkin siirtyivät muualle. Mitä järkeä on maksaa kovia summia mitättömällä näkyvyydellä olevalle naisten korisjoukkueelle liigassa, joka ei kiinnosta edes sen omaa lajiliittoa kuin korkeintaan mitalipelien aikana?

Tässä muutama torstai-illan miete. Kärjistettyä ehkä paikoin, ehkä mukana myös jokunen totuuden sanakin. Itse tietenkin toivon, että Catz nousee tästä vielä jossain vaiheessa jaloilleen, sillä jos niin ei käy, katoaa naiskoripallo Lappeenrannasta todennäköisesti ikuisiksi ajoiksi. Täällä on nimittäin muitakin seuroja niiden vähienkin sponsoritukien perässä.
Hämärä mielikuva siitä että Catzin kulta-aikoina rahoituksen junaili suurelta osin yksi kaveri ja rahoitus tuli pitkälti rajan takaa. Catz oli sellainen mini Jokerit.
 
Viestejä
4 055
Olen pahoillani jos kuulostan julmalta mutta Heikkilän lisäksi kokoonpanossa ei ole yhtään kotimaista liigatason pelaajaa, divariin joo ehkä, mutta ei ainakaan vielä tälle tasolle. Jos ei ole omaa riittävän junnutuotantoa pitää lompsasta löytyä riittävästi (ViVe) jotta voi pääsarjatasolla pelata.

Onhan Vive:llä aika monta omaa kasvattia, jopa isoillakin minuuteilla. Varmaan budjettikin toki sarjan yläpäästä.
 
Viestejä
908
Öljymiljardööri Timtshenko ja Catz mainitaan kyllä samassa uutisessa vuonna 2011, mutta rahoituksesta ei ole mainintaa.


Sen sijaan viime kuussa asia sanotaan suoraan, Timtshenko on tukenut suomalaista koripalloa. Seuraa ei kuitenkaan mainita.


Maikkarin uutinen vuodelta 2015 nostaa esille toisen henkilön, jonka mainitsee rahoittaneen Catzia yli 10 vuoden ajan.

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
133
Itse en ole aivan varma, onko Timtshenko ollut mukana milloin vai ei, mutta Catzin Baltian seikkailuihin hän ei kyllä liity millään muotoa. Silloin oli taustalla ihan muut tahot ja kaupunkikin eri hengessä mukana kuin nyt. Matsit TTT Rigaa vastaan olivat sellaista hulinaa, etten muista Lappeenrannassa moista naiskoriksen saralla nähneeni.

Tosin miksi tässäkään pitäisi välittää faktoista?
 
Viestejä
267
Onhan Vive:llä aika monta omaa kasvattia, jopa isoillakin minuuteilla. Varmaan budjettikin toki sarjan yläpäästä.

ViVen peliminuutteja saavat omat kasvatit alkavat tosin olemaan jo aika kokeneita pelaajia. Hienoa juniorityötä pieneltä paikkakunnalta, mutta uusia vastuunkantajia ei taida olla näköpiirissä.

Vaikeaksi menee joukkueen kasaaminen Vimpelissä, kun Kujalat ja Anttonen jossain vaiheessa lopettavat uransa.
 
Viestejä
4 055
ViVen peliminuutteja saavat omat kasvatit alkavat tosin olemaan jo aika kokeneita pelaajia. Hienoa juniorityötä pieneltä paikkakunnalta, mutta uusia vastuunkantajia ei taida olla näköpiirissä.

Vaikeaksi menee joukkueen kasaaminen Vimpelissä, kun Kujalat ja Anttonen jossain vaiheessa lopettavat uransa.

Juu, totta tämäkin tietysti. Lea Hakala taisi pelata lähes 50-vuotiaaksi ;)
 
Viestejä
772
Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn, monesko ulkomaan apu on kyseessä? Siis, kyse on tästä >Korisliigakaudesta. Onko nyt neljä ulkomaan apua kokoonpanoissa? Jos on niin, onko se nyt hienoa suomalaiselle naiskoripalloilulle? Tosin Vimpeli ei taida olla ainoa.
Neljä on liikaa.
Onko tutkittu, miksi suomalaiset lahjakkaat juniorit lopettavat koripalloilun juuri tuossa 18-vuotiaana, kun pitäisi tai olisi mahdollisuuksia nousta naisten korisliigajoukkueeseen?
 
Viestejä
345
Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn, monesko ulkomaan apu on kyseessä? Siis, kyse on tästä >Korisliigakaudesta. Onko nyt neljä ulkomaan apua kokoonpanoissa? Jos on niin, onko se nyt hienoa suomalaiselle naiskoripalloilulle? Tosin Vimpeli ei taida olla ainoa.
Vimpelillä ei ole koko kaudella ollut tätä ennen kahta enempää ja aikaisemmin on yksi vaihdettu. Nyt tuli kolmas. No tietysti jos laskee mukaan kaikki jotka ovat Vimpelissä tällä kaudella pelanneet niin onhan niitä sitten neljä ;).
 
Viestejä
267
Hienoa nähdä, että naistenkin liigassa joukkueet alkavat varustelemaan kevättä kohti ja ottavat lisävahvistuksia joukkueisiin. Vimpeli ja Pyrintö näin jo tekivät, huhujen mukaan ainakin PeKa ja Kouvottaret seuraavat kohta perässä?
 
Viestejä
96
 
Viestejä
345
Viime vuosien pahnan pohjimmainen Pyrintö otti reilun voiton tämän vuoden samassa tilanteessa olevasta Catzista. Nyt Pyrinnöllä lienevät taustat kunossa ja sen tuella on saatu voittava joukkue. Catzillakintoivottavasti samalla resptillä tähtäin tulevaan ja suunta ylös päin.
 
Viestejä
267
Katselin tänään pääosin Pyrinnön ja Catzin peliä ihan Ella Salmisen aiheuttaman mielenkiinnon takia. Upea peli häneltä, hienoa nähdä suomalaisia isoja naispelaajia, jotka pelaavat oikeasti kovaa. Dominoi Catzin Battlea mielin määrin ja heti ekaan peliin tuplatupla maltillisilla peliminuuteilla. Naisten Korisliigan Mikael Aalto.

Pyrinnöllä näyttää olevan jopa mitalitason joukkue kasassa tällä kaudella. Kovat jenkit, Salminen ja Järvinen suomalaisina tähtipelaajina ja hyvät runkopelaajat.
 
Viestejä
173
Viime Kouvottaret -Topo -matsia seuranneet ulkopuoliset katsojat tuskin olisivat uskoneet , että hävinneen kokonpanossa olleen neljä viimeisen 4 vuoden aikana naisten maajoukkueessa pelanneita ,voittajista ei ainoatakaan, kaiken huipuksi nykyiset 2 maju-pelaajaa tekivät yhteensä KOLME pistettä 49 minuutin peliajalla , kolmoset 0/8. Vastustaja ei ollut Ranska vaan 3.viimeinen NSM:n joukkue.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös