Koripallo.com

Naisten Korisliiga 2023-2024

Viestejä
141
Hyytyykö Pyrintö nyt kun kauden tärkeimmät pelit alkanut? Tässä nähtiin kun 3pst heitto ei uppoa niin voittoa ei tule! 3pst heitto taitaa olla ainoa Pyrinnön "ase"! Tänään kannattaa pitää pitkät reenit......
 
Viestejä
6
Hyytyi valmennus ja loppui ideat. Samoin luokaton ’vahvistuskaksikko’. Jotain uutta tarvitaan tai pelit loppuvat nopeasti.
 
Viestejä
115
Näinhän se on, että selittelyt on selitelty. Tänään Pyrintö joko nousee ylös ja eheytyy tai kaatuu maahan lyötynä. Lopullisesti. Ei pelkästään tämän ottelusarjan, tämän kauden vaan kokonaisuudessaan tämän projektin osalta. Projektin, jonka huipennus piti tapahtua ensi kaudella Kujalan ja Shaw'n johdolla. Projektin, joka nyt kuitenkin näyttäisi kaatuvan viallisen kuuraketin tavoin jo ennen ilmakehästä karkaamistaan.

Coach Molenius vaikutti lyödyltä mieheltä avauspelissä ja hänestä tämä muutos nyt lähtee. Haluamme nähdä joukkojaan edestä ja seisaaltaan kentän laidalla johtavan, taisteluilmeen ruumiillistuman. Mikäli se tarkoittaa taittotuolin heittämistä läpi koko kentän ja mainosaitojen romuttamista, niin sitten se tarkoittaa sitä. Joka tapauksessa miehen tai naisenkaan mitta ei ole se mitä teet Pyynikin pyhätössä hiljaisena lauantai-iltana vaan se mitä teet räntäsateisena pimeänä maanantai-iltana täpötäydessä Feeniks-areenassa.

Kohti koria. Vastustajan umpipaskaa sentteriä kuormittaen ja lopulta sitten myös kolmoskaaren takaa iloitellen rytmin löytyessä.

Tuhkasta noustaan ja lähdetään liitoon siivet auki. Nyt. NYT!
 
Viestejä
783
Kouvolan Sanomat, Hauskasti kirjoitettu:
Kouvottarien ja Hongan toinen kohtaaminen oli ensimmäistä selvästi fyysisempi ja kuumempi. Jälkimmäiseen oman panoksensa tarjosivat ottelun erotuomarit Juha-Matti Kaminen, Bashkim Berbatovci ja Arsene Towa.
Kolmikon kunniaksi on kuitenkin todettava, että puhalluslinja ei muuttunut ottelun sisällä, koska sitä ei ollut lainkaan.


Vähän ihmetyttää, kuinka eri tavalla ottelun kolme tuomaria voiva tulkita tuota vapaakäden käyttöä puolustuspelaamisessa.
Piti ihan etsiä mitä Koripaloliiton sääntöpykälässä lukee pallolisen pelaajan vartioinnista ja löytyi Koripalloliiton sääntöpykälä 33.4.
Kyllähän se tuo valtavasti etua joukkueelle, jolla puolustuksessa on tapana pitää kättä hyökkääjäpelaajan vyötäröllä koko- tai osan aikaa puolustuksessa, oltiin sitten edessä, sivulla tai selän takana.
 
Viestejä
351
Kouvolan Sanomat, Hauskasti kirjoitettu:
Kouvottarien ja Hongan toinen kohtaaminen oli ensimmäistä selvästi fyysisempi ja kuumempi. Jälkimmäiseen oman panoksensa tarjosivat ottelun erotuomarit Juha-Matti Kaminen, Bashkim Berbatovci ja Arsene Towa.
Kolmikon kunniaksi on kuitenkin todettava, että puhalluslinja ei muuttunut ottelun sisällä, koska sitä ei ollut lainkaan.


Vähän ihmetyttää, kuinka eri tavalla ottelun kolme tuomaria voiva tulkita tuota vapaakäden käyttöä puolustuspelaamisessa.
Piti ihan etsiä mitä Koripaloliiton sääntöpykälässä lukee pallolisen pelaajan vartioinnista ja löytyi Koripalloliiton sääntöpykälä 33.4.
Kyllähän se tuo valtavasti etua joukkueelle, jolla puolustuksessa on tapana pitää kättä hyökkääjäpelaajan vyötäröllä koko- tai osan aikaa puolustuksessa, oltiin sitten edessä, sivulla tai selän takana.
Ihmetystä aiheuttaa myös se kuinka erilaista tuomarilinjaa vaaditaan. Kyllä pudotuspelissä pitäisi saada pelata kovempaa, sanoo osa. Miksi ei puhallettu virheitä pois, sanovat etenkin ne, jotka kokevat suosikkijoukkueen kärsineen vastustajan otteista. Eikös koripallon pitänyt alkujaan olla kontaktivapaa peli.
 
Viestejä
271
Hiljaista on ollut sen jälkeen, kun Pyrintö otti maanantaina voiton.

Teema on näyttänyt olevan koko kauden sama: kun Pyrintö voittaa, niin ei kirjoiteta mitään. Kun tulee tappioita, niin kirjoitetaan ja syyllinen on selvillä.

Kovalla tahdilla naisten liigassa pelataan playoffeissa. Joka toinen päivä peli ja tänään taas jatkuu. Kun vihdoin liitossa tehtiin oikea päätös (paras viidestä pudotuspelit), niin pelin tasoa lasketaan hätäilemällä joka toinen päivä ottelut läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
115
Rima on joukkueen toimesta itse asetettu tietylle tasolle - mitali pitäisi voittaa. Kauden alusta alkaen toimintaa on arvioitu sen pohjalta miten peli heijastelee tuohon tavoitteeseen pääsemisen osalta. Valitettavasti hyviä asioita ei ole voinut nostaa pelaamisesta esiin tämän enempää, koska niitä ei yksinkertaisesti alkukauden jälkeen pelin kehittymisen osalta vaaditulle tasolle ole näkynyt. Pyrinnön runkosarja Top3-jengejä vastaan sujui rekordilla 1-7. Loppukautta kohti pelaaminen sarjataulukossa alempana olevia vastaan meni myös väärään suuntaan jopa voittopeleissä. Ero ylempänä oleviin ei ole kaventunut, mutta takaa tulevat ovat ottaneet Pyrintöä kiinni aimoharppauksin.

Nythän tuo edellinen voittopeli Forssaa vastaan tuli käytännössä huonoimmalla mahdollisella esityksellä hyökkäyspäässä. Onneksi pakissa tsemppi kannatteli ja saatiin vaihtopenkin ihme kolmannen jakson alkuun pelin kääntämiseksi. Positiivista sanottavaa ei siis ole kuin toiseen peliin löytyneestä taisteluilmeestä. Se on aika laiha lohtu tässä vaiheessa kautta tavoitteen ollessa mitali.

Kolmospelistä toivotaan hyökkäyspäässä rutiinitason suoritusta, jolla Forssan tasoisen nipun pitäisi kaatua sen +10. Toivoa mitalipeleihin tuo tällä hetkellä Kouvottarien operointi. Heitä vastaan Pyrintö on pärjännyt tällä kaudella paljon paremmin kuin näitä Top3-runkosarjajengejä. Toki edellinen peli kouvolalaisia vastaan on tammikuulta ja sen jälkeen Kouvottarien vyöllä on mm. seuraavat tulokset:

3.2. Voitto vs. Honka 83-68
10.2. Voitto vs. PeKa 95-72
17.2. Voitto vs. ToPo 98-90 (niukka tappio perään samaa jengiä vs)
1.3. Voitto vs. ViVe 85-73
16.3. Voitto vs. PeKa 97-95

Eli hieman erilainen kuntopuntari kuin Pyrinnöllä ja tuolta pohjalta jotain voi varmaan ennakoida mahdollisessa keskinäisessä kohtaamisessa myöhemmin keväällä. Kouvottaria seuranneilla olisi ollut varmasti paljon enemmän positiivista kirjoitettavaa omasta jengistään kuin Pyrinnön seuraajilla.

Vai onko se niin koripallossa ja erityisesti Tampereella, että omasta seurasta ei saa kritiikkiä esittää tai joutuu "mustalle listalle"? Objektiivinen analyytikko kirjoittaa siitä mitä näkee kentällä.

Näin sen näkisin.
 
Viestejä
357
Kyllähän kritiikkiä pitää antaa silloin kun sille on paikkansa.
Pyrinnön kohdalla kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös se, että joukkueella on sarjan kokemattomin valmentaja.
Tulee varmasti paljon oppia ensi kautta varten.
Jos Pyrintö selviää välieriin, niin se on pelkkää plussaa. Pronssille on erinomaiset mahdollisuudet.

Toisaalta on ihan turha verrata alkukauden joukkueeseen. Tuulia Timo pelasi sen verran hyvin, että paikkaajaa ei kotimaisista pelaajista löydy. Myös Leaupepe oli aivan jäätävä. Näitä ei vain helposti paikata. 2007 ja 2008 ikäluokissa on vajaa 10 tyttöä jotka ovat olleet mukana nuorten mj-toiminnassa. Hyvällä valmennuksella ja pitkäjänteisellä työllä sieltä on kyllä tulossa uusia.

Mitä tulee joukkueen ulkopuoliseen tekemiseen, niin tosiasia on se, että Pyynikki ei kiinnosta katsojia (eritoteen nuoria) eikä myöskään yhteistyökumppaneita. Niin kauan kuin Pyrintö pelaa pelinsä palloiluhallilla on kädet aikalailla sidottu. Eihän sinne kehtaa viedä yhtäkään yhteistyökumppania.

Ja sitten näistä puolivälierisä.
1. peli oli kyllä ihan hirveää ja siinä ehkä valmentajan jälkikäteen hyvä miettiä, että mitä jäi tekemättä. Meni kyllä osittain valmennuksen piikkiin. Meillä junnukin ihmetteli, että miksi Pyrintö ei edes näyttänyt yrittävän ottaa Forssaa kiinni.
2. pelistä en tiedä mitään, mutta jos ollaan oltu 14p tappiola niin hyvä nousu tehty.
 
Viestejä
271
Minä nostaisin Pyrinnön valmennuksesta puhuttaessa edelleen esille aiemman nostoni reilun kuukauden takaa:

Itse lähtisin Pyrinnön valmentajakysymyksessä ennen kaikkea siitä liikkeelle, että Pyrintö oli kausilla 2020-2022 sarjan ylivoimaisesti huonoin joukkue. Moleniuksen aikana kausilla 2022-2024 molempina vuosina runkosarjassa top 4:ssä.

Odotuksien pitääkin nousta kun pelaajamateriaalin taso paranee, mutta nyt puhutaan silti valmentajasta, joka on mielestäni viimeisen kahden kauden aikana ylisuorittanut kaikista eniten suhteessa ennakko-odotuksiin ja pelaajamateriaaliin.

Molenius on tehnyt viimeisen kahden kauden aikana mieletöntä työtä Pyrinnön valmentajana. Pyrintö voitti kausina 2020-2022 Naisten Korisliigan runkosarjassa 2 ottelua ja hävisi 51 ottelua. Kausina 2022-2024 Pyrintö on voitti runkosarjassa 25 ottelua ja hävisi 25 ottelua. Kahdella ensimmäisellä kaudella Pyrintö jäi runkosarjan viimeiseksi, molemmilla Moleniuksen kausilla runkosarjan neljän parhaan joukkoon. Voittoprosentti on noussut 3,8 prosentista 50 prosenttiin.

Kritiikkiä pitääkin antaa kun siihen on aihetta, mutta nämä tilastot ovat aika vaikuttavat. Lisäksi Pyrinnöllä ei mielestäni edelleenkään ole minkäänlaista materiaalietua verrattuna pahimpiin kilpailijoihin. Oli Pyrinnöllä mitalitavoite tai ei, niin fakta on, että FoA, Kouvottaret ja ViVe pelaavat kaikki kolmella ulkomaalaispelaajalla - Pyrintö vain kahdella.

Kuten Penna edellä totesi, niin kyse on vielä nuoresta ja kohtuullisen kokemattomasta valmentajasta, joka on siksi puolustamisen arvoinen. Tuskin kukaan Tampereella osasi odottaa tällaisia tuloksia kahden umpisurkean kauden jälkeen.
 
Viestejä
115
Timon ja Leaupepen poistumiset tietenkin valitettavia asioita, mutta Molenius itse hykerteli ääneen kuinka Keski-Saari on erinomainen lisä joukkueeseen. Jenkkien osalta vedettiin sitten vähän lyhyempää kortta ja jälkikäteen ajateltuna Leaupepen vahvuuksien menettäminen iski kipeästi.

Siitä huolimatta... Niillä korteilla pelataan mitä jaetaan. Ja esimerkiksi Staffordin vahvuutta postissa ei käytetty hyväksi ennen tätä peliä lainkaan. Nyt vasta selkä seinää vastaan lähdettiin hakemaan pelaamiseen elementtejä, jotka siitä ovat puuttuneet jo pitkään. Eli pyritään tietoisesti viemään peliä kohti koria. Näillä kauan odotetuilla reagoinneilla ehkä tämä puolivälieräsarja pelastetaan ja katsotaan sitten ehtivätkö muutokset integroitumaan pronssipeliin mennessä syvällisemmin. Topoa ei kyllä kaadeta vai miten nämä pudotuspelikaavat tästä eteenpäin menevät Kouvottarien mennessä jatkoon?

Valmentajan kokemattomuus ei ole peruste, jos tavoitteet ovat korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla mitalin saamisessa.
 
Viestejä
4
Sijoitukset jonoon huonoin vs paras! Vive kiusaa Pekaa ja sit olis Vive Topo - Kouvottaret Pyrintö. Honka tuskin enää nousee sillasta. Tai sit jos Peka menee jatkoon, niin Pyrintö sinne. Kouvottaret Topon luo.

Kuka sielä oli Pyrinnön penkillä äänessä viime pelin aikana Moleniuksen ohella?
 
Viestejä
3
Naisten Korisliigan puolivälieräpelit on ilmoitettu Ruudussa Fanikameratuotannoksi.

Mahtavatko lähetykset muuttua TV-tuotannoiksi? Jos muuttuvat, niin välierissä vai vasta finaaleissa?
 
Viestejä
6
Toivotaan yllätyksiä ja pitkiä sarjoja. Pyrintö nousi kuilun reunalta, ei ollut kaunista peliä mutta kaikki kentällä käyneet taistelivat. Molenius teki hartiavoimin töitä kentän reunalla, ihan eri mies. Pyrinnöllä tulee penkiltä jalkoja ihan eri tavalla kuin Alulla, ja se voi olla pelien ratkaisu, kumman kunto kestää paremmin pelien loput.
mitään ei saa jos ei tavoittele, ja tuskin kukaan lähtee kauden alussa häviämään.

Pyrinnöllä ei ole materiaalietua näissä peleissä, mutta ei se myöskään suomalaisten vertailussa häviä. Kolmea jenkkiä ei ole. Pyrinnöllä on ollut hyvät ikäluokat 2001-2004, ehkä vähän heikommat välissä ja kyllä, nuoriakin tulossa, mutta Pyrinnössä jos missä tiedetään kuinka iso ero on junnusarjojen, divarin ja sitten liigan välillä, ja kauanko pelaajien nousu vastuunkantajiksi kärkitaistelusta kestää. Eikä Kujalakaan viime kaudella rivistä merkittävästi erottunut Topossa, tällä kaudella ihan eri taso kun on saanut ja ottanut vastuuta.
nousijajoukkueella ei ole helppoa, katsokaa vaikka aikanaan Topon hissiliikettä liigan ja divarin välillä ja missä ovat nyt, siinä tavoitetta kenelle tahansa.
 
Viestejä
2 784
Miksi Topon Sarjamääräyksessä määrätyt 12 pelaajasopimusta eivät ole listattu Topon kokoonpanossa?
Eikö liiton lemmikin tarvitse noudattaa sarjamääräyksiä?
 
Viestejä
115
Todella pitkään aikaan ensimmäinen hyvä peli Pyrinnöltä. Tulipa kyllä tärkeään saumaan, kun Shaw taidettiin menettää loppukaudeksi. Nyt on kuitenkin ovi auki sinne merkityksellisiin peleihin, vaikka Kayla ei voisi vähään aikaan pelatakaan.

Ratkaisun avaimet löytyivät sisältä eli hyökkäyslevyt taisteltiin kotiin ja korillekin mentiin. Propsit yhden naisen armeijalle tässä asiassa eli Staffordille. Vihdoinkin ammattilaisen peliä häneltä. Kolmannella jaksolla lipsuttiin siihen kaariralliin, mutta senkin Molenius sai onneksi korjattua karjumalla "koria kohti!". Eli siellä on koripallo.comia luettu ja haettu asiantuntijoilta apua. Kolmosetkin onneksi myös löytyivät, vaikka ne eivät tätä peliä ratkoneetkaan. Järviselle myös hatunnosto siitä, että löysi keinoja murtaa vastustajan puolustus ajoilla. Tätä on jonkin aikaa myös odoteltu ja tänään sitten Ellenillä natsasi kohdilleen.

Erikoismaininta vielä Mikkoselle ja Tyynilälle, jotka ottivat vastuuta Kaylan lähdettyä. Hyvin vastasivat huutoon erityisesti puolustuksessa. SSM eritoten on pelannut kolme vahvaa peliä sen mitä on minuutteja saanut.

Seuraava peli sitten kannattaa ehkä ilman Shaw'ta kokeilla voittaa vähemmällä energialla ja tuurilla josko vastustajalla huonompi heittopäivä. Eli seisovaa paikkaa alusta loppuun. Paukut maanantaihin ja tupa täyteen vitospeliin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös