Koripallo.com

Naisten Korisliiga 2023-2024

Viestejä
351
Miksi Topon Sarjamääräyksessä määrätyt 12 pelaajasopimusta eivät ole listattu Topon kokoonpanossa?
Eikö liiton lemmikin tarvitse noudattaa sarjamääräyksiä?
Tätä olen ihmetellyt koko kauden. Pääkaupunkiseutu ja erityisesti ToPo saavat nauttia runsasta pääkaupunkiseutulisää.

Millähän logiikalla ruutu mainostaa nyt naisten otteluissa pantterijahtia, kun pitäisi tehdä naisten koripalloa tunnetuksi ja mainostaa sitä. Onkohan ruudun oma idea vaiko ihan liiton. Noloa kuitenkin.
 
Viestejä
34
Tätä olen ihmetellyt koko kauden. Pääkaupunkiseutu ja erityisesti ToPo saavat nauttia runsasta pääkaupunkiseutulisää.

Millähän logiikalla ruutu mainostaa nyt naisten otteluissa pantterijahtia, kun pitäisi tehdä naisten koripalloa tunnetuksi ja mainostaa sitä. Onkohan ruudun oma idea vaiko ihan liiton. Noloa kuitenkin.
Naisten koripaloa mainostaisi parhaiten naiset..... Käymällä matseissa...
 
Viestejä
34
Pyrintö lopettelemassa runkosarjaa sarjajumbo HBA:ta vastaan ja aivan hirveältä näyttää. Ensimmäinen puolisko fiaskokoripalloa, jossa käytännössä lainkaan ei edes yritetty mennä pallon kanssa kaaren sisäpuolelle. Suht koomista katsoa miten kauhea singeri päällä juostaan händäreitä, mutta kertaakaan ei astuta vahingossakaan kaaren sisäpuolelle. Mikkonen oli ainoa, joka välillä vähän yritti ja aina syntyi jotain hyvää.

Toisella jaksolla sitten saatiin peliä rullaamaan sen verran, että päästiin takaisin peliin ja pisteellä parilla johtoonkin. Mites tässä vaiheessa se henkinen kantti? No tietenkin pettää ja päästetään Märsky takaisin kuskin paikalle. Pyrinnön hyökkääminen viimeiset viisi minuuttia joko pakottamattomia menetyksiä tai Keski-Saaren vetämiä kolmosia. Huippuna sitten kaksi pistettä tappiolla tilanteessa 50 sek kellossa Anni Nurminen ottaa pull-up kolmosen omasta kuljetuksesta, kun hyökkäyskellossa puolet jäljellä. Että semmoista... Ja aikalisältä vielä loppuun tultiin sisään syöttämällä pallo vastustajalle suoraan ilman painetta.

Todella huolestuttavaa katseltavaa pelaaminen, kun sen pitäisi jo näyttää joltain. Edunluojia ei ole Kujalan lisäksi, pick-and-rollia ei osaa juosta kukaan (tai sitä ei saa juosta) ja peli pyörii suurimman osan pelistä kaaren ulkopuolella.

Betsimiehenä katselisin tarkkaan tarjolla olevia kertomia puolivälieriin. Voi olla FoA:lla ja Kouvottarilla "yllätyksen" paikka. Mahdollisesti jopa kolme-muna, mikäli tämä tämmöisenä jatkuu.
Ei varmaankaan tätä saisi sanoa ääneen.... mutta ei varmastikkaan sarjan seuraajille ole uutinen että tässä pelissä voittoa ei edes yritetty....
 
Viestejä
4
Noniin naisten välierä parit alkaa muodostua alle vähän veikkausta loppukaudesta ja perusteita.

Topo-Kouvottaret 3-1

Topolla sarjan paras materiaali, ehkä valmennuskin Kuusi-Syrjänen pari valjakko miettimässä. Kouvottaret ottaa kolmannessa pelissä itselleen vielä yhden kotipelin, kun Topo lähtee vähän takki auki jo finaalit mielessä pelaamaan ja Frimodig heittää romukoppaan kaikki taktiikat ja lähtee viemään peliä tempokoriksen suuntaan ja kaikille osuu hyvä heittopäivä. Kouvottaret kiusaa ja vaatii huikeita heittopäiviä varsinkin kotimaisilta, että tämä sarja ei menisi 3-0 suoraan noin 15-30p marginaalilla Topolle.

Peka-Pyrintö/Foa 3-1/3-0
Peka jyrää Foa:n yli suoraan 3-0 jos Forssa vielä kääntää Pyrintöä vastaan puolivälierä sarjansa. Haakana vs Molenius/Niskanen aikamoinen niskalenkki valmennuksen osalta tässä kohtaa. Pekalla materiaali etu kumpaakin vastaan. Foa sarjassa kun kumpikin pelaisi viidellä ja peli tempo vedetään kävelyksi, niin se on 3-0 ei vaadi kummempia perusteluita. Pyrintö kun/jos menee pystyy ehkä yhden tai kaksi peliä voittamaan juoksupelillään, jos Peka väsähtää tai joutuu virhevaikeuksiin.

Itse näkisin mieluummin Peka-Pyrintö sarjan kuin kahden joukkueen kävelevän 40min kolmen ottelun ajan. Siksipä tänään Pyrintö pistää sarjan poikki Forssassa.

Finaalit Topo-Peka uusinta ja 3-1 Topo juhlii Kotkassa mestaruutta. Ei vaan riitä Pekalla tänä vuonna kirkkaimpaan, liian kapealla mennään.

Pronssi maistuu varmasti molemmille Pyrintö-Kouvottaret ja siinä kevään ainoa jännittävä peli luvassa Pyynikillä. 50-50.
 
Viestejä
19
EBT jäi sarjan jumboksi.
Mielenkiintoista analyysiä ja tilastot yllättävät.

 
Viestejä
6
Game 5. Ottelun ratkaisun avaimia
Pyrintö - kestääkö joukkueen kantti ?
Alku - kestääkö kunto ?
Molemmilla mahdollisuudet.
 
Viestejä
4
Pyrintö ei taida pelata tämän päivän esityksen perusteella mistään mitaleista.

Pyrinnöltä tänään Forssassa täysin ohi peli. Ei osunut heitto kenelläkään. Alkuun näytti että olisi Pyrintö karannut ja vienyt pelin 4-12 tilanteeseen asti. Antoi sitten omilla ohi heitoillaan Foa:n tulla peliin mukaan ja Forssa käytti oman etsikko aikansa osuen kaiken. Muun muuassa Paananen kaksi kolmen pisteen heittoa toisella jaksolla sisään 30sek aikana ero 9p -> 15p nyt heitti 4/9 heitot edeltävässä 0/9.

Foa:n jenkit tekee sen 50-70pinnaa per peli liki varmasti. Pyrinnöllä Shaw sivussa tänään mikähän oli edeltävässä kun jätti ekalla jaksolla pelin kesken. Stafford väläyttelee mutta todella epätasainen pelaaja. Löytyykö Pyrinnöltä vastuunkantajia jos Shaw sivussa vitos pelinkin ja saadaanko Foa:n kotimaisten pelaajien pisteet lähemmäs 10 totaali jolloin se 70-80p tehtynä riittäisi kotivoittoon, jos Foa:n amerikkalaisilta saadaan nipistettyä lähemmäs 50p kaikkinensa.

Isoja kysymyksiä varmasti molemmin puolin ratkottavana tässä Pyrintö-Foa sarjan päätöksessä aprillipäivänä.
 
Viestejä
52
EBT jäi sarjan jumboksi.
Mielenkiintoista analyysiä ja tilastot yllättävät.

Hyökkäyslevypalloja on paljon tarjolla jos heittää sarjan huonoiten. Eli saa eniten mahdollisuuksia ottaa hyökkäyslevypallo.
 
Viestejä
102
Siksipä tänään Pyrintö pistää sarjan poikki Forssassa. <---- Tunarituomarin tarinat nyt ei oikein pitänyt paikkaansa :D kannattaa jättää noi tarinat joillekki ketä näistä tietää:D
 
Viestejä
56
Onko tänä keväänä ollut ennätyspaljon avainpelaajien loukkaantumisia ja poissaoloja?
No ainakin Honka pelasi viimeiset runkosarjan pelit sekä puolivälierät kokonaisuudessaan yhdellä jenkillä, kun Jones loukissa. Myös Pyrinnöllä näytti olevan ainakin viimeisessä ottelussa puolivälierissä vain yksi jenkki pelikunnossa. PeKalla tietysti ollut koko kauden haasteita, mutta heillä peräti 4 jenkkiä rosterissa. Myös Vimpelillä Breen loukissa loppukaudesta, mutta muuten rosterissa kuitenkin pari jenkkiä. Muilla kärkijoukkueilla sitten kai kaikki jenkit pelillä ja niitä joukkueesta riippuen 2-3 kpl.
 
Viestejä
115
Pyrinnön pelit päättyivät sitten kuten ennakoin eli puolivälierissä tuli jo noutaja heikkoa Forssaa vastaan.

Pientä outtia saa Molenius ja jengi tästä Shaw'n kurkunpäävammasta, mutta ei valehdella totuudesta. Totuus oli se, että Forssa oli parempi joukkue. Pyrintö voitti tuon kolmospelin käytännössä ilman Shaw'ta ja hyvältä näytti eka puolisko vitospelissäkin. Eli ei se Shaw'sta ollut kiinni vaan ihan pelitason ailahtelusta. Sanoin ennen puolivälieriä, että yksi hyvä peli kolmesta ei pudotuspeleissä riitä. Nyt pelattiin viisi peliä, joista vain yksi peli oli Pyrinnöltä kokonaisuudessaan hyvää koripalloa. Lisäksi viitospelissä nuo kaksi ekaa jaksoa. Harmillisesti Pyrinnön pelatessa huonosti he oikeasti pelaavat tosi huonosti ja pitkiä jaksoja. Viitospelissäkin Kujalan ja Järvisen hyvä eka puolisko kääntyi toisella jaksolla pelkkien kolmosten roiskimiseksi. Yksi voitto tuli sarjassa huonolla pelillä eli tuo elintärkeä game 2, jossa väännettiin rumaakin rumempi vierasvoitto tahtopakilla ja vastustajan huonon päivän avulla. Todellisuudessa tämä sarja oli koko ajan forssalaisten näpeissä ja he kuskin paikalla.

Nyt sitten rakentamaan sitä ensi kauden joukkuetta. Lähtökohta on se, että materiaalin pitää olla tätä kautta parempi. Muuten menee hukkaan koko kausi Saana Kujalaa. Jos mennään kahdella jenkillä, niin silloin niiden pitää osua nappiin ja lisäksi yksi hyvä suomalainen pitää rosterissa olla enemmän. Nyt lasken vastuunkantajiksi Kujalan, Järvisen, Keski-Saaren ja Sedanon. Eli neljä. Ensi kaudella pitää olla viisi kovatasoista suomalaista ja sen toiseksi kovimman pitää olla parempi kuin Järvinen.

Siihen sitten kyytipojaksi näitä Tyynilöitä, Mikkosia ja omia junnuja. Tyynilä ja Mikkonen osoittivat, että vielä ei ole aika laskea heitä "Top7" pelaajiksi.

PG: "Jenkki"
SG: Shaw
SF: "Veera Pirttinen"
PF: Kujala
C: "Ogun"

Bench: Sedano, Keski-Saari, Törnblom, Tyynilä, Mikkonen, "Oma junnu 1", "Oma junnu 2"

Tämmösen jengin saa ihan kohtuu pelimerkeillä kasaan. Ei pitäisi olla lämpimälle offiiselle homma eikä mikään. Palataan ensi kaudella lehtereille mikäli tämän tason kilpailukykyinen jengi saadaan tulille. JA PUITA!
 
Viestejä
1 945
Mitenköhän kaukaa olisi haettu että naisten liigan pelit selostettaisiin, Miesten korisliigaseurat perustaisivat myös naisten joukkueen, ja saataisiin pelejä suuremmille areenoille ja joukkuemäärää kasvatettua?
 
Viestejä
142
Pyrinnön pelit päättyivät sitten kuten ennakoin eli puolivälierissä tuli jo noutaja heikkoa Forssaa vastaan.

Pientä outtia saa Molenius ja jengi tästä Shaw'n kurkunpäävammasta, mutta ei valehdella totuudesta. Totuus oli se, että Forssa oli parempi joukkue. Pyrintö voitti tuon kolmospelin käytännössä ilman Shaw'ta ja hyvältä näytti eka puolisko vitospelissäkin. Eli ei se Shaw'sta ollut kiinni vaan ihan pelitason ailahtelusta. Sanoin ennen puolivälieriä, että yksi hyvä peli kolmesta ei pudotuspeleissä riitä. Nyt pelattiin viisi peliä, joista vain yksi peli oli Pyrinnöltä kokonaisuudessaan hyvää koripalloa. Lisäksi viitospelissä nuo kaksi ekaa jaksoa. Harmillisesti Pyrinnön pelatessa huonosti he oikeasti pelaavat tosi huonosti ja pitkiä jaksoja. Viitospelissäkin Kujalan ja Järvisen hyvä eka puolisko kääntyi toisella jaksolla pelkkien kolmosten roiskimiseksi. Yksi voitto tuli sarjassa huonolla pelillä eli tuo elintärkeä game 2, jossa väännettiin rumaakin rumempi vierasvoitto tahtopakilla ja vastustajan huonon päivän avulla. Todellisuudessa tämä sarja oli koko ajan forssalaisten näpeissä ja he kuskin paikalla.

Nyt sitten rakentamaan sitä ensi kauden joukkuetta. Lähtökohta on se, että materiaalin pitää olla tätä kautta parempi. Muuten menee hukkaan koko kausi Saana Kujalaa. Jos mennään kahdella jenkillä, niin silloin niiden pitää osua nappiin ja lisäksi yksi hyvä suomalainen pitää rosterissa olla enemmän. Nyt lasken vastuunkantajiksi Kujalan, Järvisen, Keski-Saaren ja Sedanon. Eli neljä. Ensi kaudella pitää olla viisi kovatasoista suomalaista ja sen toiseksi kovimman pitää olla parempi kuin Järvinen.

Siihen sitten kyytipojaksi näitä Tyynilöitä, Mikkosia ja omia junnuja. Tyynilä ja Mikkonen osoittivat, että vielä ei ole aika laskea heitä "Top7" pelaajiksi.

PG: "Jenkki"
SG: Shaw
SF: "Veera Pirttinen"
PF: Kujala
C: "Ogun"

Bench: Sedano, Keski-Saari, Törnblom, Tyynilä, Mikkonen, "Oma junnu 1", "Oma junnu 2"

Tämmösen jengin saa ihan kohtuu pelimerkeillä kasaan. Ei pitäisi olla lämpimälle offiiselle homma eikä mikään. Palataan ensi kaudella lehtereille mikäli tämän tason kilpailukykyinen jengi saadaan tulille. JA PUITA!
Jos Pyrintö olisi saanut pelata samalla kokoonpanolla koko kauden niin varmasti mitalipelit olisi ollut realistinen tavoite. Uskon että pelaajamuutokset vaikutti todella paljon joukkueen tekemiseen ja pelaamiseen.

Kujala sai mahdollisuuden ja käytti sen todella hyvin. Mielestäni yksi pelaaja ei tee joukkuetta. Hänen ympärille on varmasti järkevää rakentaa seuraava kautta...

Tässä tekstissä ei mainita Järvistä ja Nurmista..En ainakaan helposti luopuisi näistä kahdesta pelaajasta
 
Viestejä
1 049
Kyllähän Modi näytti jo kykynsä voittaessaan 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden Namikan joukkueessa keväällä 2018
image.php

Kuuden vuoden jälkeen tuosta joukkueesta parketilla vielä Aarnio (S Florida), Agyei (ToPo) ja Ollilainen (Wyoming)
 
Viestejä
357
Kuuden vuoden jälkeen tuosta joukkueesta parketilla vielä Aarnio (S Florida), Agyei (ToPo) ja Ollilainen (Wyoming)
Samana vuonna Aarnio ja Ollilainen voittivat myös U16 mestaruuden.

U19 finaalit olivat aika kovatasoiset, jos mietitään, että missä pelaajat ovat nyt.
Helmi Basket: Anna Kahelin, Latifa Amzil, Saga Ukkonen yliopistosarjoissa. Ellen Järvinen ja Ebba Pekonen Korisliigassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös