Koripallo.com

NBA 2022-2023

Viestejä
2 400
Jos tämä Westbrook olisi pelannut Jatsissa ja joukkue olisi täydellä ryhmällä ollut, en keksi miten se ei haastaisi jotain Sunsin tasoista joukkuetta vielä kahta kovemmin. Jopa liki tasaväkisesti.

(Ehkä vähän turhaa spekulointia, kun "Westbrook menee Clippersiin" alkoi sillä sekunnilla, kun eka twiitti kaupasta Jatsiin tuli.)

***

Kawhi on voittanut ja ollut useampaan otteeseen kentän kingi. Zion ei ole ollut sitä koskaan. Zion on pelannut neljällä kaudella yhteensä 114 matsia. (Jos joku pelaisi 82 runkosarjan matsia + maksimaaliset pudotuspelit, siitä tulisi jo 110 matsia.)

***

Durant pelasi 45 minsaa, Booker 41 ja eläkeikäinen CP3 38 minuuttia. En ole ihan varma kuinka järkevää tuo on, kun vielä pitäisi voittaa 13 ottelua.
 
Viestejä
1 480
Vai että Kawhi yliarvostettu.... Toki loukkaantumisherkkä mutta aina kun kentällä tietää mitä saa. Ei nyt kannata tosiaan jostain Zionista puhua edes samalla sivulla.
------
Dillon Brooks kostautui odotusten mukaiseksi. Itselleen rakentamassa identiteettikuplassa on mielestään ultimaattinen kovis. Siitä sitten paskaa peliä alkuun, sitten Lebukkaa kasseille ja ulos. Näin sitä autetaan joukkuetta, koska jos tästä ei pamahda pelikieltoa (vrt Draymondin "historia otettu huomioon") niin ei mistään. Tämä ja Morantin ganstaelkeet ovat tehneet Grizzliesistä ehkä NBAn vastenmielisimmän joukkueen. Lakers saattaa tämän hyvinkin ottaa.
-----
Kuten Suns-LAC selostuksessa sanottiin, Williams peluuttaa näitä avainpelaajia juuri sen verran kuin tarvitaan voittamiseen. Jos kovasti säästetään, niin äkkiä ollaan tilasteessa, jossa ei tarvitse säästää enää lainkaan, ketään. Luulen että viime vuoden poffit ovat kyllä Suns-pelaajien mielessä ja nyt mennään vieteri suoraksi vedettynä heti alusta. Takuriosastollakin on vajausta kun Cam Payne on edelleen siviilit päällä. Minuutit puree pahimmin CP3:een jolla on ollut tätä loukkaantumishistoriaa juuri kauden tärkeimmässä vaiheessa.
 
Viestejä
585
Vai että Kawhi yliarvostettu.... Toki loukkaantumisherkkä mutta aina kun kentällä tietää mitä saa. Ei nyt kannata tosiaan jostain Zionista puhua edes samalla sivulla.
Pakko yhtyä. Kawhi ei ole ainoa, joka on kokoajan sairaalassa. Embiid, AD, jne. Jos on vaihtoehtona ottaa pelaaja, joka voi voittaa sinulle mestaruuden, vaikkakin voi olla lasaretissa aika usein, tai ottaa hyvä pelaaja, jolla ei ole merkitystä onko hän kentällä vai ei, niin kumman ihmiset ottaisi? Tietenkin näiden pelaajien palkkaus on riski, mutta mestaruuden voittamiseksi tarvii ottaa riskejä.

Nythän Giannis ja Embiid ovat lasaretissa niin hekin taitavat olla yliarvostettuja.

------
Dillon Brooks kostautui odotusten mukaiseksi. Itselleen rakentamassa identiteettikuplassa on mielestään ultimaattinen kovis. Siitä sitten paskaa peliä alkuun, sitten Lebukkaa kasseille ja ulos. Näin sitä autetaan joukkuetta, koska jos tästä ei pamahda pelikieltoa (vrt Draymondin "historia otettu huomioon") niin ei mistään. Tämä ja Morantin ganstaelkeet ovat tehneet Grizzliesistä ehkä NBAn vastenmielisimmän joukkueen. Lakers saattaa tämän hyvinkin ottaa.
Kun tähän vielä lisää sen, että Brooks ei oikeasti ole hyvä pelaaja. On vain hyvä puolustaja joka tuo turhaa negatiivista huomiota joukkueenseensa. En usko, että saa rangaistusta, koska Harden:nkaan ei saanut. Mutta toisaalta Draymond:nin rangaistus ei tullut teosta vaan historiasta, joten mistä tämän tietää. En kyllä tiedä on Memphis parempi ilman Brooksia.

Bucks pelaa todella huonosti. Jos valmentaja häviää oman taistonsa 50-0 niin hankala on muiden tätä korjata. Budenholzer on loistava runkosarja valmentaja, mutta hänen kyvyttömyys reagoida muutoksiin vastustajan pelissä tekee hänestä surkean playoff valmentajan. Eniten tässä pelottaa se, että Gianniksen loukkaantuminen on syy miksi häntä ei vaihdeta ja joukkue kärsii siitä ensi vuodenkin playoffeissa.
 
Viestejä
2 400
On kyllä NBA vetämässä itsensä vähän solmuun, jos joka kerta kun käsi osuu vyön alle, siitä tulee aina ulosajo. Tuo Brooksin huitaisu varmaan oli miehen tuntien vähintään täysin varomaton, mahdollisesti tahallinen. Mutta kontakti oli varsin kevyt. Kuten se oli Hardenin kohdallakin. Ihan eri tapaus kuin esim. se kunnon nyrkinisku Mitchelliä kasseille aiemmin kaudella. Noissa tilanteissa nyt usein ne kädet saattaa osua johonkin, ja ulosajo ihan jokaisesta saa kohta ukot filmaamaan ja menemään noihin nivuset edellä.

***

Bucksilla ei enää saumaa istuttaa Giannista. Heatilla hyviä heittopäiviä, mutta ei siitä Bucksin maailmanluokan parhaasta puolustuksesta yhtäkkiä jälkeäkään. Vaikka Friikki puuttuu, pitäisi olla Lopez & Holiday kaksi aivan huippupakkia ja muutenkin olla suorituksen tätä parempaa.

***

Aika hätäiseen kenttä vaihtuu LA:ssa. Eilen siis muutama tunti väliä Clippersin ja Lakersin kotipelien välillä ja siinä ajassa kenttä ja areenan kaikki brändäykset vaihtuvat.

 
Viestejä
1 480
Mutta kontakti oli varsin kevyt. Kuten se oli Hardenin kohdallakin.
jos joskus on saanut kasseille tietää miltä se tuntuu: Ainakin omakohtaiset kokemukset on että ensin lähtee jalat alta ja kipu tulee sitten muutamien sekuntien päästä ja kestää sen sitten minkä kestää. Ei siinä ihmeellistä näyttelemistä tarvita tai erityisen kovaa osumaa. Samaten suunta vaikuttaa, jos tulee alta heilurina, napsahtaa ikävämmin kuin suht suoraa edestä. Brooks on vaan välinpitämätön kaikista hiteistä muihin pelaajiin ja se kostautuu. Kukahan hänetkin sainaa, sillä kyllä varmaan Memphisissä mietitään toiseenkin kertaan asiaa. Kuten Hugi sanoi ei nyt ole kovin kummoinen pelaaja: pakkispesialisti, jonka vaikutus hyökkäyspäässä on joukkueen tekemiseen negatiivinen, kokonaisuutena melko neutraali Grizzliesin tekemiselle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 322
Aika hätäiseen kenttä vaihtuu LA:ssa. Eilen siis muutama tunti väliä Clippersin ja Lakersin kotipelien välillä ja siinä ajassa kenttä ja areenan kaikki brändäykset vaihtuvat.Eikös Los Angelesin NHL-joukkue eli Kings pelaa nyt playoffeja samalla areenalla kaiken lisäksi.
 
Viestejä
2 461
Olihan tuo Kawhi terveenä ihan huikea ukko! Parhaimmillaan lähes sarjan paras pelaaja molemmissa päissä kenttää. Ja yleensä mitä tärkempiä pelejä pelataan, niin sitä parempi Kawhi siellä aina nähdään. Nytkin Kawhin peli-ilme muuttui melkoisesti runkosarjasta Phoenix -sarjan pariin ekaa peliin. Varsinkin eka Phoenix -peli oli taas sitä vanhaa Kawhia, jossa peliä hallittiin isännän ottein. Harmi vaan että taas pelit loppuivat loukkaantumisiin ja pitkälti viimeiset vuodet menneet pilalle.. Tyylikäs pelaaja ja varmasti pirun vahva kaveri.

 
Viestejä
2 400
Mitähän tästä Cavsista pitäisi ajatella?

Joo, on vielä nuoria pelaajia. Mutta ei nää Mitchellin vankkurit näytä siltä, että niillä maaliin mentäisiin. Brunson alistaa ja korinteko on todella vaikeaa. ja yhä olen sitä mieltä, että Mitchell & Garland ei sovi kentälle yhtä aikaa. Vielä jos siellä on Allen/Mobley/Okoro niin vähissä on luomiskyky.
 
Viestejä
2 400
Huh huh. Kaikista maailman pelaajista Steph Curry meinaa ryssiä totaalisesti joukkueen jo varman voiton. Hyvin kevyt tuplaus kun Currylla pallo ja yrittää ottaa aikalisän, mitä Warriorsilla ei enää ollut, kun Kerr haastoi Looneyn virheen (joka haastokin oli hölmö). Siitä tekuvapari ja pallo Kingsille. Sitten Fox kolkki sisään ja pisteen päähän. Sen jälkeen Curry vielä ottaa viimeisen heiton viisi sekkaa liian aikaisin. Foxilta varmaan ainoa vikan erän heikko suoritus, kun joutui vähän pulaan pallon kanssa ja Barnesin summerikolkki ohi.

Tätä sarjaa on kyllä vaan niin kiva katsoa. Toivottavasti täydet kolme matsia vielä.
 
Viestejä
585
Hyvin sivuutit koko pointin.:) Missä on ollut puhetta että loukkaantumisien takia olisi yliarvostettu?
No pointti oli se, että Kawhi on yliarvostettu, mutta kun rupesin miettimään miksi niin optiot oli vähissä.

Hän on halutessaan erinomainen puolustaja. Toki viimeisellä parilla viime kaudella runkosarjassa puolustanut aikaisempiin vuosiin nähden aika huonosti. Mutta niin tekee kaikki tähti pelaajat.

Hän pystyy luomaan oman heiton ja pystyy heittämään tehokkaammin kuin mikä on NBA:n keskiarvo ja kun NBA:n playoffit alkaa niin hän parantaa tuota prosenttia, kun kaikkien muiden prosentit huononee. Joten hän on hyvä pelaaja kun sillä on merkitystä eniten.

Hänellä on kaksi huonoa puolta. Hän ei ole mitenkään hyvä pelin tekijä eli ei juurikaan tee pelaajiaan ympärillään paremmaksi pelaajiksi hyökkäyspäässä. Ja toinen huono puoli on se, ettei hän pysy terveenä. Ei sitten koskaan.

Joten kun mietin mikä hänestä tekee yliarvostetun niin tuo loukkaantumis ongelman tuli ensimmäisenä syynä siihen miksi asia on näin.

Onko hän nykyään yliarvostettu puolustajana. Hän jonkin verran vielä ratsastaa parhaimpien puolustusvuosien maineella, mutta samaan hengenvetoon hän ei ole ollut defensive player of the year keskusteluissa enää vuosiin.
 
Viestejä
1 480
Ei tullut Brooksille penaltia, olin täysin väärässä. Hauska nähdä mitä ensi yönä tapahtuu ja minkä kikan vetää varastostaan.

Cavsilla alkaa olla silmukka kireällä. Knicks on onnistunut hyydyttämään Mitchellin täysin ja Garlandin hyvästä esityksestä huolimatta aika vakuuttava voitto. Onkohan niin että poff-Donovan on olemassa eikä sillä tulla voittamaan mitään. Allenilla kokonaista 4 ribaria, eli saman verran kuin Robinsonilla hyökkäyspäässä ja siinä pitkälti salaisuus että Knocks voitti hyökkäyspään levypallot selvin numeroin ja sai sitä kautta selkeästi enemmän korintekoyrityksiä. Varmaan on mietintää Clevelandissa että mitä liikkeitä tuli tehtyä. Nuoriahan nuo on ja tuosta kehittyvät, mutta riittääkö tuo jatkossa contender-asemaan on kyllä kyseenalaista. Penkki on kyllä kapea tällä hetkellä. En ihmettelisi vaikka Allen tuosta kaupattaisiin. Hart on ollut hyvä haku Knicksille. Randlelle ei oikein maistunut ja Thibs tapojensa vastaisesti peluutti lopussa niitä keillä kulki, oli penkkimies tai ei. MSG:ssä on kyllä raivokas meno päällä.

Sääli ettei Kingsillä ihan riittänyt veto voittoon asti vaikka Keegan Murray heräsi koomastaan kun Huerter puolestaan vajosi sinne. . Curry on kyllä maaginen. Ruiskaisi ratkaisevat kolmoset puolihuolimattomasti keskelle juuri sukan värähtämättä ja muutenkin pyöriin väsymättömästi kentällä. Tämä sarja pitää seurata kyllä loppuun asti ja saattaa mennä 7-peliin asti. On tämä kevät hienoa koripalloviihdettä. Harvassa sarjassa/lajissa on näin suuri ero runkosarja- ja poffpelin keskimääräisellä intensiteetillä, etenkin pakissa.
 
Viestejä
2 400
Mitchell tokalla puoliajalla heitot 1/9. Garland otti rykäisyn siinä puoliajan alussa, mutta sitten Cavs taas hyytyi. En kyllä keksi mitä Allenilla tekee pudotuspelisarjojen voittamisen suhteen. Tuntuu että sellaista "perussentteri"-peliä saa murto-osalla hinnasta - kaiken maailman hartensteinit ynnä muut kyllä ne minuutit kykenevät antamaan.

MSG:n tunnelma tuntuu erityiseltä. Siellä ei ole ehkä yhtä paljon meteliä kuin on vaikka Sacramentossa G5, mutta jotenkin tuntuu, että kaikki yleisössä ovat korista ja Knicksiä seuranneet ikuisuuden. Siihen päälle vielä se, että koko courtside on täynnä ihan oikeita julkkiksia. Ja ne julkkikset ovat ihan oikeita Knicks-faneja, eivätkä vain uutta tv-sarjaansa mainostamassa. Netsin matseissa kärkijulkkiksina on vaikuttanut olevan WNBA-joukkue, joka promoamassa omaa kaudenavaustaan...
 
Viestejä
425
On nastaa nähdä playoff-korista pitkästä aikaa. Syyt siihen, miksi se poikkeaa koriksesta NBA:n ylipitkässä runkosarjassa ovat päivänselvät, mutta silti ero on vaikuttava.

On hienoa, miten viime vuosien kestomenestyneet organisaatiot ja yksittäiset pelaajat nostavat tasoaan nimenomaan tässä kohtaa. Useimmilla; kaikessa tekemisessä on juuri se 10-25 prossaa lisää, mitä tarvitaan voittoon. Ne ratkaisut, joista jäi juuri tämän verran uupumaan runkosarjassa, onnistuvat yleensä parhailla nyt. Kaltaistani veteraania tämä tietysti ilahduttaa. Kokemuksessa on voimaa. Vaikuttaa myös siltä, että kokeneemmat pelaajat oppivat ottelusarjojen edetessä paljon nopeammin vastustajistaan – kuin tapahtuu toisinpäin.

Kaikki joukkueet tarvitsevat hyökkäyspäässä über-lahjakkaita pelaajia, jotka pystyvät luomaan semi-korkean-prosentin-ratkaisuja vaikka ihan yksin ja typötyhjästä. Koska NBA on NBA, näistä pelaajista – jotka voisivat parhaimmillaan olla hyökkäyksen viimesijainen vaihtoehto – on liigassa selkeää ylitarjontaa. Samalla kun sellaisista pelaajista, jotka osaavat pelata koko omaa joukkuettaan, pelin alusta sen loppuun asti, on suurta puutetta.

Silmä tottuu ihmeen nopeasti – paskaankin. Ja kun on seurannut Markkasen uraa Bullsista Cavssien kautta Utahiin, niin esimerkiksi jonkun Collin Sextonin tai THT:n tyhjä pallonjauhanta hyökkäyspäässä saattaa helposti alkaa näyttää jotenkin asiaankuuluvalta. Mutta ei parhaiden joukkueiden takamiehillä ole mitään henkisiä vaikeuksia pistää palloa eteenpäin – ihan lähtöoletuksena ja heti – he pelaavat joukkuetta, eivät pelkästään omaa peliään. Kun on tarpeeksi monta vuotta saanut suuren yleisön edessä plärätä palloa omien jalkojen välistä, niin kai se on heistä alkanut tuntua vähän turhalta vedenpolkemiselta.

Cavssille tulee noutaja edellämanituista syistä. Heillä oli pitkän runkosarjan verran aikaa ratkaista, miten kummassa Mitchell ja Garland saataisiin loihtimaan pallo Allenille ja Mobleylle, joilla ei hyökkäyksen alussa ole palloa käsissään, ja joista ei ole mitään vaaraa paintin ulkopuolella. Ratkaisua tähän ei löydetty. Nyt tuntuu vaikealta ymmärtää, miten Cavs ikinä pärjäsi niinkin hyvin runkosarjassa, kuin pärjäsi. Varsinkin kun Knicks on myös pelannut huonosti, ja Brunson – jota olen fanittanut yliopisto-ajoista lähtien – näyttää siltä, että hänelle on taivaallisen yhdentekevää kenen kanssa hän pelaa. Se näkyy tuuletuksista ja kaikesta. Hän pelaa yksin itselleen, ja itseään pois Doncicin varjosta tai jotain.

Onneksi Cavs-Knicks-ottelusarjan vastapainoksi saa katsoa Kingsien ja Warriorsien matseja. Kaikki liikkuu, kaikkia tarvitaan, ja kaikkeen. Toivottavasti Markkanen joku päivä löytäisi tiensä joukkueeseen, joka pelaa näin kokonaisvaltiasta korista. Markkanen ei varmaan olisi tämän kaltaisen joukkueen ykköstähti, mutta voisi olla sen peruskallio.

Fanitan Kingsiä – mutta pelkään, että Dubs vasta käynnistelee ikivanhaa konettaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös