Koripallo.com

NBA 2022-2023

Viestejä
2 448
Tuli sentään vähän jännitystä sarjaan.

Nuggets ekassa matsissa laski jalan kaasulta ja se 20+p ero puolittui. Samaa oli nyt vähän ilmassa. Suuria luuloja itsestään tai jotain.

Toki Heatkin petrasi merkittävästi peliään. Mutta aika heikkoa Nuggetsin pakki oli paikoin ja todella paljon avoimia kolkkeja pääsi Heat ampumaan - mikä tuota liki 50 % onnistumista selittää.

Jokeri otti ohjia omiin käsiin, kun muilla ei homma kulkenut. Varsinkin Murrayn pitää pystyä siihen superstara-takamies-tasolle, jotta niitä voittoja oikeasti tulee.

Porter todella vaisu ja puolustuspäässä ei oikein tuntunut edes kiinnostavan. Gabe Vincentiltä ISO peli. Itseluottamus on aivan tapissa ja tällaisilla matseilla free agentin tilipussi kyllä laulaa.

Nyt sitten se kotietu ja mailin korkeus häviää Nuggetsilta. Silti sanoisin, että jos Denver oikeasti painaa koko 48 minuuttia täysillä, Heat kaatuu. Nyt aika lailla koko muu avauksen nelikko Jokeri pl. oli ohipeli.

KCP kaksi todella, todella typerää kolmen pisteen heittäjän rikkomista. Kumpikaan heitto ei ollut ikipäivänä menossa sisään ja nyt täysin lahjana tiukassa matsissa kuusi vaparia (ja taisi olla kuusi pistettäkin).
 
Viestejä
2 467
Porter ei ole kummoinen kaveri tosipaikan tullen. Lauri mahtuisi Nuggetsin avaukseen helposti. Samat Jokickin lobit laittaisi sisään kuin Gordon (Gordon toki kovempi pakissa) ja heittäisi Porterin paikoista paremmalla prosentilla eikä huuhaisi pakissa kuten tämä.

No kai nyt All-Nba:stä viimeisenä pudonnut pelaaja mahtuisi minkä tahansa nba-joukkueen avaukseen. Ei kai tällaista höpinää ainakaan meidän suomalaisten pidä jatkaa päivästä toiseen. :)

Lauri on ihan selkeästi kokonaisuutena parempi pelaaja kuin kumpikaan näistä. On hyvä muistaa että Gordonilla ja Porterilla on erittäin optimaalinen paikka pelata Jokicin/Murrayn rinnalla. Näin varsinkin Gordon näyttää paremmalta tuossa mitä oikeasti on tasoltaan pelaajana.

Olisihan siinä melkoinen tandemi, kun Lauri ja Jokic laitettaisiin yhdessä pelaamaan. Jos Lauri laitettaisiin nykyiseen Denverin avaukseen Gordonin tilalle, niin avaus olisi ihan huikean hyvä varsinkin hyökkäyssuuntaan. Näin Jokicin rinnalla olisi 4 kovan tason heittäjää. Todennäköisesti heittämällä nba:n paras hyökkäysjoukkue, jos ei Denver sitä nytkin jo ole.

Aloitusviisikossa Jokic antaa tilaa, Murray antaa tilaa ja ei Porter:kaan hyvä puolustaja ole, joten vastustajan pelaajilla on aivan liian paljon tilaa tehdä mitä he haluavat.

Porter oli pelin alussa ihan unessa ja puolustuskämmejä tuli ihan liukuhihnassa. Todennäköisesti hän ei saa paljon pään silittelyjä tämän pelin jälkeen.

Jokic nyt kuitenkin tekee oman roolinsa ihan hyvin puolustuksessa. Tuo heidän pelaama drop-puolustus vaan näyttää hyvin laiskalta varsinkin silloin kun vastustaja pistää heittoa sisään. Nyt puolustus oli laiskaa ja tämä oli varmasti hyvä herätys Denverille. Takamiesten pitää tehdä parempaa duunia puolustuksessa.. Myös todella paljon näkyi huonoa keskittymistä ja kurittomuutta Denverin puolustuksessa esim. juuri KCP:n typerät virheet.

Kolmas peli näyttää sarjan suunnan. Jos Denver saa tuon Miamin paikan murtumaan (kaukoheittopelillä?), niin voi vielä pelit mennä helpostikin Denverille. Mutta ihmeen tahmeaa on Denverillä ollut ajoittain molemmissa peleissä. Nytkin 4. jakso oli tosi heikko loppua lukuunottamatta.
 
Viestejä
1 346
Hyvät finaalit tosiaan tuli. Pelkäsin että menis 4-1 tai 4-0 Denverille. Veikkaan vieläkin että Miami saa ainakin yhden kotivoiton. Eli vähintään 4-2 Denverilla ja ehkä Miami yllättää ja vie koko sarjan.
 
Viestejä
426
Spoelstra on oikeasti ihan huikea valmentaja.

Pari postia takaperin täällä mietittiin Jokerin urheilullisuutta. En ota mitään kantaa siihen, miten tämä asia uskottavasti määritellään, mutta huomataan, että mitä tulee yksilötaitoihin ja fyysisiin ominaisuuksiin, NBA-liigaan on todella saatu rahalla kerättyä kaikki maailman tämän hetken parhaat korispelaajat – pari poikkeusta tästä säännöstä ehkä sattuu pelaamaan siellä sun täällä. On absoluuttisesti käsittämätöntä, että Jokic näyttää tärkeimmissä matseissa siltä, miltä näyttää aikuinen pelaaja, joka on pistetty pelaamaan helvetin lahjakkaiden junnujen kanssa. Tää on aina se yleisvaikutelma.

Miten se on edes mahdollista? Kaikki muut ovat niin uskomattoman nopeita, pallon kanssa supertaitavia, räjähtäviä, taivasta kohti lentäviä ja jumalattoman akrobaattisia, ja juuri siksi pelaavat NBA:ssa... Miten helvetissä lyllertävä Jokic muuttaa tämän perusperiaatteen omalla kohdallaan? En ymmärrä. Jos mulla olisi Zidanen puhelinnumero, soittasin sille. Mitä tää edes on? Miten yksi pelaaja näkee kokonaisuuden selvästi niin paljon paremmin kuin kaikki muut ihan samalle lajille koko elämänsä uhranneet tyypit???????

Spoeltrsalla ehkä on Zidanen yhteystiedot, tai sitten se on vaan yksin teoin nero. Miten kukaan voi muuten kekata, että paras tapa tehdä Jokic vaarattomaksi on se, että ohjataan/annetaan sen tehdä ite yli 40 pistettä. Ja pidetään jätkä kaikin voimin erossa muusta sen joukkueesta. Onnittelen.

Jokic on sen verran maan päälle laskeutunut korisjumala, että se ei takuulla mene kahta kertaa tähän samaan retkuun. Mutta samalla tuntuu siltä, että Miamilla on jäänyt enemmän pateja piippuun kuin Denverillä.

• Caleb Martin oli NIIN hyvä Bostonia vastaan – niin monessa pelissä ja niin monessa suhteessa – etten millään voi uskoa, etteikö sekin alkaisi kohta taas pelaamaan vaarallisempaa korista. Outo juuri nyt tämä romahdus.

• En oikein piittaa Herrosta, ja sillä on takana pitkä pelaamaton pätkä – mutta jos se tuodaan kehiin, se on joka tapauksessa yksi uusi tyyppi, uusi muuttuja lisää, jota vastaan Denver ei ole tässä kohtaa pelannut. Denverillä ei ole vastaavia lisä-osia.

• Jimmy Butler oli Miamin vieraspelivoitossa lopulta aika olematon osatekijä. Se on Miamin kannalta hyvä uutinen – voimme siis voittaa ilman että Butler pakottaa meidät voittamaan, toki Boston-sarjan loppu todisti jo samaa – mutta tuntuu siltä, että Jimmyltä voisi odottaa vielä pari paljon parempaakin peliä.

Eli vähän yllättäen; ehkä juuri Miamilla on ottelusarjan edetessä lyödä lisää tiskiin. Voi olla, että tästä tulee paljon kinkkisempi sarja, kuin miltä se sen ekan matsin perusteella näytti.

Tykkään molemmista jengeistä. Eli toivon niin.
 
Viestejä
2 448
• Caleb Martin oli NIIN hyvä Bostonia vastaan – niin monessa pelissä ja niin monessa suhteessa – etten millään voi uskoa, etteikö sekin alkaisi kohta taas pelaamaan vaarallisempaa korista. Outo juuri nyt tämä romahdus.
Oli kipeänä. Ei tainnut pystyä treenaamaan vielä lauantainakaan ja oli kysymysmerkki pelaako lainkaan. Eiköhän ole normaalissa iskussa taas, kun sarja palaa South Beachille.
 
Viestejä
38
Ylläolevaa ansiokasta Heat ja käyttämätön potentiaali -listaa täydentäisin vielä Kevin Lovella. Tappiomatsissa hänen täsmäminuutit tietty puuttuivat, mutta voitossa hänen merkitys oli vähäisestä peliajasta huolimatta suuri. Muutama kolmonen ja levypallo, hyökkäyksessä piti pallon hyvin liikkeellä ja osaltaan huolehti, ettei pallo jää jumiin. Puolustus oli ihan hyvää, eikä siksi Gordon saanut 1. pelin kaltaista hurmosta alkuun. Lisäksi tietoisuus avaussyöttöjen mahdollisuudesta, vaikkei niitä tullut kuin muutama, pitää Denverin varuillaan....
 

3PO

Viestejä
195
Oma veikkaus tähän sarjaan ja finaaleihin on, että Heat vie molemmat kotipelit ja lähtee 3-1 voitoilla Denveriin.
Sieltä taas Denver vei 3-2 ensin ja lopulta Heat 4-2 otteluvoitoin mestariksi.
Voin toki olla pahasti pielessä, mutta uskon Heatin kokonaisuuden kestävän tämän loppusuoran paremmin.
 
Viestejä
593
Oma veikkaus tähän sarjaan ja finaaleihin on, että Heat vie molemmat kotipelit ja lähtee 3-1 voitoilla Denveriin.
Sieltä taas Denver vei 3-2 ensin ja lopulta Heat 4-2 otteluvoitoin mestariksi.
Voin toki olla pahasti pielessä, mutta uskon Heatin kokonaisuuden kestävän tämän loppusuoran paremmin.
Ei ennustus kauaa kestänyt...

Vaikka olenkin kovasti puhunut siitä, että Miami on kolmosten varassa niin tässä pelissä ei kyllä kakkosetkaan onnistuneet (eikä ne kolmosetkaan tarpeeksi hyvin), kun taas Denver oli todella tehokas lähellä koria. Koolla on väliä. Se, että Jokic asuu korin alla vaikuttaa siihen, että ajot eivät ole helppoja vaikka hän ei torjuntaa aktiivisesti yritäkkään. Shades of Marc Gasol. Denver taisi tehdä lähes tuplasti sen mitä Miami teki maalatulla alueella. Tuota on hankala tasoittaa kolmosilla.

No ehkäpä seuraavassa pelissä taas Miamin kolmoset onnistuu ja sitä kautta saavat tilaa korin alle enemmän.

Ja muuten Jokic ja Murray kaksikko on aika hirveä puolustettava. Jos kumpikin vetää yli 20 pisteen triplatuplia joka pelissä niin vaikea on heitä voittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 521
Taas muljahti siihen kulmaan että Heatilla ei ollut oikeasti saumaa. Christian Braun näyttää ihan kelvolle nuorelle pelaajalle jolle varmaan löytyy käyttöä. On tuo keksimääräisen päivän tasoero sen verran iso joukkueiden välillä, että 7 pelin sarja kääntynee Nuggetsille. 4-2 veikkaan. Jokic suorittaa kyllä joka pelin ilman notkahduksia huikealla tasolla, eleettömästi.

Screenshot 2023-06-08 at 9.41.00.png
 
Viestejä
143
Kaikki kunnia Heatille, mutta tasoero on vain liian räikeä. Kun Heatille osui unelmapeli ja heittivät miltei puolet kolmosista sisään isolla volyymilla, niin voittivat 3 pisteellä siten, että Nuggets pääsi vielä rehellisesti yrittämään tasoitusta. Kun eivät heitä tuollaisella prosentilla, niin Nuggets voittaa yli 10 pisteellä.

Porter on ollut kyllä vaisu. Mutta tämä tiimi voi vielä dominoida aika pitkään, koska ovat vielä melko nuoria ja varsinkaan Jokicin peli ei perustu räjähtävään nopeuteen, jolloin hänen tasonsa tuskin romahtaa iän myötä - päinvastoin.
 
Viestejä
1 346
Miamin on pakko voittaa seuraava peli. Jos Miami on 3-1 häviöllä ja tarvitsee kaksi vierasvoittoa Denveristä niin mestaruus kuulostaa vain haaveelta Miamille.
 
Viestejä
2 448
Jokeri & Mörri kaksistaan pystyvät tuohon. Butler & Bam eivät.

Porterilta karmea ohipeli ja käytännössä penkitys. Mutta Nuggetsilta sitten Braun & Brown pystyvät paikkaamaan. Braun kyllä tuollainen perussymppis sähisijä.

Nää Heatin draftaamattomat jampat eivät nyt pelaa finaalien vaatimalla tasolla. Aika paljon yli odotusten ovat tietty vetäneet koko kevään. Mutta hankalaa on Heatin päästä edes 100 pinnaan ellei Strus/Robinson pommita kolkkeja ja Vincent/Martin monipuolisesti skoraa omista paikoistaan.

Ja nyt oli Nuggetsillakin se kaasu pohjassa lähes koko matsin. Paitsi ihan lopussa ote karkasi, ja ihan absoluuttisesti pahimmassa skenaariossa olisi voinut siitä 9p saada eroon vaikka kuuteen jne. Sellainen "oikeampi" ero olisi taas ollut se jotain kakskyt.

Tältä osin vähän kuin Lauri. Paitsi että ravihevosten tilalle fribagolf.
 
Viestejä
1 521
Ei nyt vaan mahda mitään. Strus-Vincent-Martin-kolmikko tuottaa 13 pistettä, kolmoset 8 vs 14 (Nuggets 50%) jne jne. Heat mukaroikkuu siinä tuntumassa, mutta todellisuudessa tässäkään ei ollut mitään palaa. Niin tasainen Nuggets on että vaikka virhevaikeuksien takia Jokic oli 4. erässä pitkään penkillä, Heat pystynyt kuromaan juuri eroa lainkaan. Bruce Brownilta peli jossa onnistui kaikki. Brown kun Braun näköjään.

Vähänhän tämä sarja lässähti ja Heat on pystynyt voittoon vain kun sattui pöljä heittopäivä Denverissä. Muuten ei ole edes oikein päässyt tuntumaan. Selkeä tasoero on tunnustettava. Jos Herro ja Oladipo olisivat olleet mukana täydessä tikissä, olisiko sekään riittänyt kovin paljon parempaan? Toisaalta on hyvä että kauden läpi hienosti pelannut joukkue voittaa. Vaikea nähdä että tämä mitenkään enää kääntyisi Heatille. Näihin tunnelmiin.....

 
Viestejä
593
Toisen pelin jälkeen Denver on nostanut puolustuksen tasoa. Puolustus oli se mitä pidettiin Denverin heikkoutena, mutta näissä playoffeissa ei siltä kyllä tunnu. Ei se nyt ihan maailman parasta ole, mutta ei kaukana. Miamilla on suuria vaikeuksia löytää hyviä heittoja. Kun toisessa päässä Miami ei löydä mitään aseita. Kokeilee sitä tai tätä niin Denver löytää keinot tehdä korin. En muista onko näissä kahdessa pelissä Miamilla ollut yhtäkään parempaa runia. Denver on myös oppinut sen miten roolipelaajia käytetään. Jos on kuuma käsi niin hänelle pelataan. Ottelun lopussahan Brown oli se, joka pelasi pallollisena ja Murray ja Jokic ottivat sivullisen roolin.
 
Viestejä
2 448
Olipa vähän tylsä peli. Tuomarit antoivat rikkoa yllättävän paljon varsinkin alussa ja se ei tietty viihdyttävyyttä ainakaan lisännyt. Antoi ehkä hieman paremman sauman Heatille roikkua mukana pidempään.

Vaikka tuo Heatin undrafted-kolonna on tietty mainioita pelaajia ja symppiksiäkin pitkälti, mutta onhan se vähän eri juttu, että siellä on tähtikaksikon takana ihan oikeita, pitkän linjan, kovan tason NBA-ukkoja. Vähän vähiin jää nyt tuon Miamin kakkoskaartin suorittaminen.

Ja tietysti tuo helpohko voittokin tippui Nuggetsille, kun Jokerilla oli sellainen normipäivä toimistossa virhevaikeuksilla vielä ja Murrayn heitto oli vähän kadoksissa. Upeaa kuinka läpi koko sarjan Gordon on aina välittömästi reagoinut, kun tulee mismatcheja ja homma lähtee pelittämään. Sieltä tulee se tusina pistettä muutamassa minuutissa aina, jos Heat puolustajan vaihdoissa jää joku pienempi ukko Gordonia vastaan.

Eiköhän tämä ole Denverissä seuraavassa pelissä ohi.

Scott Fosterin kolmikolla kyllä tuntui olevan mielessä, että olisi mukavampi, jos sarja olisi tasan 2-2...

 
Viestejä
1 920
F67642EB-C812-42E8-B2D9-23FF5E3464E7.jpeg

Voi paska, unohdin lopettaa Ruudun tilauksen eilen. Olis riittänyt tuloksen lukeminen täältä. Pitäskö niitä Denverin juhlia nyt sitten kuitenkin katsoa (jopa ihan suorana!).
 
Viestejä
1 521
Heatin kohtalonhetki lähestyy. Butler sanoi "että pakko voittaa koska muuten kaikki tähän asti on ollut turhaa".
Tämä vaatisi sen että Bamin ja suuren johtajan hyvän yleispelin lisäksi myös akseli Strus-Vincent-Martin-Robinson osuisi kohtuuvolyymillä kolmoset luokkaa min 40% jonka lisäksi olisi hyvä että Herro debytoisi ja tekisi pari 10 min tehokasta stinttiä joissa kolmoset myös uppoaisivat. Varmaa on että Nuggets tulee keskittyneenä pyrkimyksenään katkaista sarja nyt heti. Ja tod näk siinä onnistuu koska niin tasaisia ovat otteet olleet. Unohtui mainita että erityisesti Gordon on ollut myös kahden pääjehun lisäksi hyvä. Vaikka pikku notkoja on ollut siellä täällä, tähän asti oikein kukaan ei ole totaalisesti epäonnistunut. No ehkä MPJ vähän mutta sitten on löytynyt muita ratkojia. Toivotaan että sarja jatkuisi.
 
Viestejä
2 467
Tämä vaatisi sen että Bamin ja suuren johtajan hyvän yleispelin lisäksi myös akseli Strus-Vincent-Martin-Robinson osuisi kohtuuvolyymillä kolmoset luokkaa min 40% jonka lisäksi olisi hyvä että Herro debytoisi ja tekisi pari 10 min tehokasta stinttiä joissa kolmoset myös uppoaisivat.

Joo. Kahdessa viime pelissä ei ole oikeastaan ollut edes kyse siitä, että Miami olisi heittänyt huonosti vaan kun niitä heittopaikkojakaan ei ole oikein tullut. Kyllä nyt vaaditaan Miamilta selkeä tason nosto hyökkäyspelin osalta. Kahdessa kotipelissä 94 ja 95 pinnaa ei vaan ole sitä tasoa joka riittää. Vime pelissäkin vain 8 kolkkia sisään, joista 25% meni levyn kautta keskeltä sisään? :) Jos samanlainen tahti jatkuu, niin vieraspelissä voi olla todella vaikeaa. Mitä pidemmälle sarja on edennyt, niin sitä enemmän Denver on ottanut Miamin hyökkäyksestä pois.. Oikeastaan vain Denverin heikko 2. pelin esitys ja keskittyminen toi lisäjännitystä sarjaan.

Nyt on jo aloitettu puheet Denverin "dynastiasta". :) No jos sen mestaruuden nyt ensin voittaisi. Mutta jos sarja ensi yönä päättyy, niin Denver ilmeisesti neljäs joukkue 2000-luvulla joka häviää vain yhden pelin konferenssifinaalissa ja finaalissa (Spurs, Lakers, Warriors).

Jos olisin Miami, niin käyttäisin vaan rohkeammin paikkaa. Ei enää paljoa ole hävittävää. Ja jotenkin pyrkiä enemmän ratkaisemaan transitionista ja puolinopeista. Varsinkin Adebayo voisi enemmänkin haastaa noista tilanteista korille.

Mutta kyllä tuo Jokic on ihan älytön ukko. :oops: Vähän jo alkaa olemaan epäreilua, kun kolkitkin ovat pudonneet 46,6% playoffeissa.. Jossain oli puhetta, että Jokicin tämän kauden playoff-tilastot olisivat ihan koko historian kovimmasta päästä: 30,1pts, 13,3reb, 9,8ast.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös