Koripallo.com

NBA 2022-2023

Viestejä
2 400
En kyllä mitenkään menisi loukkaantumisten taakse tuossa Celticsin surkeudessa. Piti olla ylivertainen materiaali Heatiin verrattuna. Kyllähän se Tatum siellä nilkutti, mutta tässä keväässä nyt on menneet nilkat vähän jokaisella vuorollaan.

Heatilta tietysti puuttui Herron 20p kokonaan ja Oladipo olisi varmasti ollut myös rotaatiossa. Vincentillä meni myös nilkka ja Butlerilla se oli jo ennestään pyörinyt Knicksiä vastaan. Plus se Strusin ummetus. Heatilla oli vielä vähemmän varaa antaa tällaista tasoitusta.

Noh, Nuggets on täydessä iskussa ja Jokeri ei loukkaannu edes hypersoonisesta ohjuksesta. Joo, voi ehkä olla alkuun vähän rähmää silmissä pitkältä tauolta, mutta on se kova homma tuon 7 ottelun sarjan jälkeen lähteä mailin korkeuteen. Ekaan otteluun Denver kertoimien perusteella n. 77-23 % suosikki.
 
Viestejä
1 480
Ehä Pistonsilla tämä tästä lähtee, ainakin sopparin pituuden kautta on 6 vuotta aikaa rakentaa homma. Monty on kyllä hyvä koutsi.
--
Brownin pallonkäsittely vasurilla on kyllä melkomoista kuraa.

 
Viestejä
1 902
Ehä Pistonsilla tämä tästä lähtee, ainakin sopparin pituuden kautta on 6 vuotta aikaa rakentaa homma. Monty on kyllä hyvä koutsi.
1685604284508.jpeg
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 631
Viestejä
1 480
Eipä ollut Heatilla mitään palaa. Liekö takki tyhjä vaiko selkeä materiaaliylivoima nyt realisoituu näin hyvin organisoitua joukkuetta vastaan. Jokic hääri maestrona kaikessa, aivan ylivoimainen kentällä olleista. Muutenkin Nuggetsissa ei heikkoa lenkkiä näkynyt, eikä peli oikeasti ollut missään vaiheessa luisumassa näpeistä. Täytyy toivoa että Heat ja Jimmy jotenkin tästä vertyvät että saadaan kunnon finaalisarja. Nythän mies oli suht näkymätön ja passiivinen. Strus heitti 0/9 kolmoset ja edellisen sarjan tähti Martin oli myös vaisu. Täytyy luottaa että seuraavaan peliin Heat tulee eri ilmeellä.
 
Viestejä
140
Kyllä kai Jimmy loi ihan hyviä paikkoja ja syötti niistä, mutta Heat ei osunut kaarelta oikein edes hyvistä paikoista. En siis usko, että pelin lopputulos olisi ollut toinen, vaikka olisivat muutaman enemmän upottaneet samalla kaunistellen Jimmyn tilastoriviä, mutta huomiona vain. Olin kyllä väärässä siinä, että olisin kuvitellut Jokicin olevan vahvempi levyissä. Noh, nyt ei tarvinnut, vaan aika helpon näköinen voitto. Siirrän maalia ja odotan vielä, että jossain pelissä on vähän vaikeampaa ja Jokic pistää vähän enemmän eforttia. Siis huikea pelihän tämä oli häneltä, ei sillä, mutta näytti siltä, että olisi halutessaan voinut tehdä vielä paljon enemmänkin, mutta ei tosiaan tarvinnut.
 
Viestejä
585
Peli kyllä tosiaankin tuntui olevan Denverin hallussa alusta saakka, vaikka Miami siinä kohtuullisen lähellä roikkuikin. Denver kyllä antoi aika paljon vapaita kolmosia ja tällä kertaa Miami heitti ne ohitse. Denver ei kyllä ollut sen parempi kaaren takaa eli se on osa alue jota molemmat voisi parantaa. Myös kumpikin joukkue vähän tuntui pelaavan 'löysää' puolustusta eli eivät pistäneet paljoakaan painetta pallolliseen. Tämä näkyi myös ottelun virhemäärissä. Denverillä 8 virhettä... tuo on todella alhainen luku ja ei tuossa minusta hirveästi jätetty asioita viheltämättä. Miami otti myös ottelussa vain 2 vaparia, joka sekin on NBA:n finaalien ennätys (3 edellinen). Denver myös tuntui olevan ihan valmis antamaan tiettyjä heittoja Miamille. Adebayo otti eniten heittoja kaikista pelaajista, ja kait otti myös eniten heittoja koko uransa aikana mukaan lukien runkosarjan, ja lähes kaikki oli puolietäisyydeltä.

Kokoero oli yksi niistä asioista, jotka oletin auttavan Denveria paljonkin. He olivat kyllä todella tehokkaita lähellä koria, sekä taisi pelottaa Miamin pysymään kaukana korista, mutta hyökkäyslevyreissä kokoero ei näkynyt ja tähän odotan muutosta, jos seuraavat pelit ovat tiukempia.

Kokonaisuutena ei ihan finaali peliltä tuntunut, vaan enemmänkin peliltä, jossa vähän katsellaan missä toinen joukkue menee. Uskoisin, että seuraavassa pelissä nähdään vähän aggressiivisempi Miami kummassakin päässä. Pakko pakottaa Denver ottamaan enemmän kuin 8 virhettä.
 
Viestejä
535
Finaalijoukkueiden ratkettua ensimmäinen ajatukseni oli, että Miamin koko/urheilullisuus ei tule mitenkään riittämään kolmikkoa Jokic-Gordonia-Porter jr. vastaan, joten povasin mielessäni kahdelle jälkimmäiselle tähän sarjaan tavallista kirkkaampia valokeiloja. Gordon aloittikin häikäilemättömän dominoinnin heti ylösheitosta alkaen pakottaen Miamin mukauttamaan puolustustaan. Myös Porter jr. pelasi hyvällä itseluottamuksella & pituusetuaan hyödyntäen ja heitteli tylysti puolustajiensa yli, joskaan nyt ei ollut se paras mahdollinen heittopäivä.
 
Viestejä
1 480
Kyllä kai Jimmy loi ihan hyviä paikkoja ja syötti niistä, mutta Heat ei osunut kaarelta oikein edes hyvistä paikoista. En siis usko, että pelin lopputulos olisi ollut toinen, vaikka olisivat muutaman enemmän upottaneet samalla kaunistellen Jimmyn tilastoriviä, mutta huomiona vain.
7 syöttöä ei nyt kovin kummoista ole jos se tekeminen jää siihen. Jos mies ei itse ala tehdä myös koreja ja ole ajoissaan kova uhka, on myös muilla vaikeampaa. Celtics oppi puolustamaan 4-6 peleissä Butleria ja tämän hyppyharhautusta mutta viimeiseen peliin hän jätti sen pois ja heitti suoraan kuljetuksesta, joka tehosikin. Miamin voittopeleissä Butler yleensä myös heittää +10 vaparia, joka tietty osoitus myös aggressiivisuudesta. Nyt ei myöskään ole uponnut totutuilla prosenteilla. Selostajan huomio oli hyvä että Lowryn ollessa kentällä Heat hyökkää nopeammin. Sitä ei tarvitse peläta etteikö pelaajat ja valmennus älyäisi yrittää muutoksia peliin. Eri asia antaako Nuggets sitten niiden vaikuttaa itseensä koska eivät hekään ole huonoja reagoimaan muutoksiin. Adebayo oli hyvä mikä on positiivista.
 
Viestejä
2 400
Bam oli hyvä, jopa erinomainen. Ja siinäpä se. Ok, se oli myös selvästi Nuggetsin pelisuunnitelmassa, että Bam saa tehdä niin paljon kuin lystää, sillä ei Heat voita kuitenkaan. Butler oli uskomattoman vaisu. Useimmiten ei edes käy mielessä, että voisi skorata itse.

Denveriltä puolestaan jokainen vuorollaan kuritti ihan vapaasti. Alussa Gordon hurjasteli kaikki sisään (taisi olla 1. erä 6/6 fg), kun usein sai vastaansa Vincentin - helppoa ja hauskaa. Välillä Murray tiputteli midareita mielensä mukaan. Ja Jokeri piti kaikki langat käsissään ja teki pinnoja silloin kun tarvis.

Se 20+ pinnassa käynyt ero tuntui todellisemmalta kuin tämä lopullinen 11. Jotenkin Nuggetsilta vähän putosi jalka kaasulta pois. Vaikea nähdä mitään muuta lopputulemaa toisessakaan ottelussa.

***

Tuohon Ylen juttuun palatakseni.

"Jokic osoittaa, että NBA:ssa voi pärjätä ilman urheilullisuutta"

Komea väliotsikko... Ok, en kyllä yhtään ymmärrä Jantusen ja Madsenin ajatteluakaan, mutta toimittaja siinä sitten vielä vähän mutkia suoriksi. Mikke kun vetelisi 45 minsaa NBA:ta mailin korkeudessa, painisi ne kaikki painit ja olisi joka suorituksessa aktiivisesti mukana, niin vietäisiin suoraan parketilta ensiapuun.

"Urheilullisuus" ei ole sitä, että kroppa näyttää siltä, että siinä ei ole tippaakaan ylimääräistä rasvaa. Se on jotain kehonrakennusta tai fitness-misseilyä.

Jokic ei ole samanlainen luonnonfriikki kuin Friikki tai hyppää salista ulos, mutta urheilullisuudessa aivan sarjan kärkeä. Se että kropassa on vähän enemmän massaa, on ihan tärkeää Jokerin pelin kannalta, eikä pystyisi samalla tapaa pelaamaan jollain Mikke Jantusen tuulentuivertamalla seiväsfysiikalla.

Muut kun haukkovat happea ja nojailevat polviin, Jokeri tönii muut sivuun levystä, sprinttaa siirtymän ensimmäiset askeleet nopeammin kuin kukaan kentällä ja sitten pistää sellaisen yhden käden syötön, mitä muut eivät edes yksin salissa osaisi.

ESPN:llä oli hyvää tarinaa Jokerin bunkkeriparkkisesta ja kropan tähän kuntoon kasaamisesta.

 
Viestejä
485
Eiköhän tuossa tarkoiteta urheilullisuudella kapeasti vain atleettisuutta (athleticism) eli käytännössä voimantuoton nopeutta, ts. räjähtävyyttä ja lyhyen matkan juoksunopeutta. Päälle sitten tulisi vielä (maksimi)voima ja fyysinen kestävyys (endurance/stamina), joissa Jokic on epäilemättä sarjan huippua.

Eri asia sitten on missä määrin näitä kannattaa käsitellä erillään urheilullisuudesta.
 
Viestejä
1 902
Tuohon Ylen juttuun palatakseni.

"Jokic osoittaa, että NBA:ssa voi pärjätä ilman urheilullisuutta"

Tuo särähti omaan korvaan myös, kun Urheiluruutu pyöri taustalla. Piti mennä ihan katsomaan, että kukas tämmösen jutun on tehny.

- -


Jos näitä pudotuspelejä katsois yöllä niin varmasti olis tullut nukahdettua tuon fiilistelyn aikana monesti.
 
Viestejä
1 480
Nyt sitten olisi pistettävä kaikki peliin, Jimmyn oltava aggressiivinen ja Martinin ja Strussin osuttava kolmoset. Jimmy näkyi jossain olevn luottavainen "neljään voittoon" mutta jos tässä tulee turpaan aika syvä kolo on syntynyt noustavaksi. Herro ei ainakaan tässä pelissä ole vielä mukana. Sinällään ei siinä mitään, Nuggets on erinomainen joukkue ja ihan ansaittu mestaruus olisi heillekin, eikä juuri jäisi närästämään. Pääasia ettei tulisi mikään (edes gentleman's) sweep-tyylinen mitäänsanomaton sarja.

Hesarissa oli muuten hyvä artikkeli kendosta millaista raastoa ja kivunsietoa poffit ovat. Aivan varmasti NBAn puolella, vaikkei fyysisyys ja kontaktit nyt ole samaa luokkaa, on tällä ottelutahdilla lähes kaikilla jotain kremppaa mitä ei vaan paljasteta. Nyt vaan pitää painaa oli mitä oli.

Että mua riipii (kuten näköjään Maloneakin) että interweb on täynnä Lebron- ja Lakersjuttua, vaikka porukka on jo jo jossain Meksikossa lomilla.
 
Viestejä
1 480
Ja näin. Sattui huima heittopäivä Heatille, ja jokic teki kaiken itse tällä kertaa. Riitti Heatille. Eipä olisi uskonut myöskään että Lovella on näin paljon vaikutusta kuin mitä oli +18 pm, 10 levyriä ja muutenkin piti pakissa Gordonia jossain kurissa. Ainoa Heatin notkahdus sattui tuohon vaiheeseen kun penkkiporukka pelasi ensimmäisen stinttinsä, lopussa Lowry ja Robinson olivat korvaukseksi vireessä. Adebayo oli jälleen erinomainen. Tästä on hyvä jatkaa ja meni oman ennakkoveikkauksen mukaan että 1-1 tullaan Miamiin. Paljon on vielä jimmyllä parantamisen varaa, jolla pitää huonompaa (normaalia) Heatin heittopäivää tulevaisuudessa paikata. Sarja sai uutta ryhtiä, Heatillä usko on varmaan korkealla ja Nuggets toivon mukaan sai pienen epäilyksen takaraivoon hävittyään 1. poffipelinsä kotona.

Porter ei ole kummoinen kaveri tosipaikan tullen. Lauri mahtuisi Nuggetsin avaukseen helposti. Samat Jokickin lobit laittaisi sisään kuin Gordon (Gordon toki kovempi pakissa) ja heittäisi Porterin paikoista paremmalla prosentilla eikä huuhaisi pakissa kuten tämä. Jokic edelleen täysin ylivoimainen hahmo kentällä. Ilman häntä ei Nuggets kovin kummoinen olisi.
 
Viestejä
585
Ennen sarjan alkua oli aika selkeää, että kolmosilla Miami voittaa ja niin teki. Denverkään ei heittänyt huonosti vaan hekin heitti 39%, mutta se ei riittänyt. Denverin aloitusviisikko tämän hävisi. Denverin penkiltä tulee todella hyviä puolustajia, joten he luovat ihan eri tavalla painetta vastustajan pallon käsittelijöihin kuin Denverin aloitusviisikko. Aloitusviisikossa Jokic antaa tilaa, Murray antaa tilaa ja ei Porter:kaan hyvä puolustaja ole, joten vastustajan pelaajilla on aivan liian paljon tilaa tehdä mitä he haluavat. Voisi sanoa, että aloitusviisikko yrittää out skorata vastustajan, kun taas penkki yrittää voittaa puolustamalla.

Miamin offensive rating tässä pelissä oli 129 pistettä, joka on aivan liian paljon. Playoffeissa pitää puolustaakin välillä.
 
Viestejä
140
Toki paremmin puolustamalla Nuggets olisi pakottanut Heatin ottamaan vaikeampia heittoja, mutta Heat tosiaan upotti lähes puolet kolmosistaan. Jos olisivat pistäneet "vain" 40 % sisään, niin se olisi ollut 9p vähemmän. Tiukka pelihän toi oli, joka ratkesi hyvään heittopäivään, mutta mikäli joku epäili alkuun, että Nuggets on niin kova, että jyräävät yli päivästä riippumatta, niin se nyt ainakin kumoutui.

En katsonut itse peliä, mutta muuttiko Heat puolustustaan kovasti, kun Jokic otti noin paljon heittoja, mutta syötöt jäivät vähiin? Jotenkin haiskahti siltä, että nyt ei enää tuplattu tai pelattu samalla tavalla zonea ja Jokic olisi sitten reagoinut tekemällä pisteitä 1vs1?

Uskon toki edelleen Nuggetsin vievän tämän. Heat ei tule heittämään näin hyvin ja väitän, että Nuggetsin perustekeminen riittää Heatin vastaavaa vastaan. Varmaan Nuggetsille osuu vielä joku oikeasti huono peli, eli veikataan sitten 4-2. Päivitän ennustettani aina jokaisen väärin menneen pelin jälkeen niin, että olen kuitenkin lopulta oikeassa :D
 
Viestejä
587
Toki paremmin puolustamalla Nuggets olisi pakottanut Heatin ottamaan vaikeampia heittoja, mutta Heat tosiaan upotti lähes puolet kolmosistaan. Jos olisivat pistäneet "vain" 40 % sisään, niin se olisi ollut 9p vähemmän. Tiukka pelihän toi oli, joka ratkesi hyvään heittopäivään, mutta mikäli joku epäili alkuun, että Nuggets on niin kova, että jyräävät yli päivästä riippumatta, niin se nyt ainakin kumoutui.

En katsonut itse peliä, mutta muuttiko Heat puolustustaan kovasti, kun Jokic otti noin paljon heittoja, mutta syötöt jäivät vähiin? Jotenkin haiskahti siltä, että nyt ei enää tuplattu tai pelattu samalla tavalla zonea ja Jokic olisi sitten reagoinut tekemällä pisteitä 1vs1?

Uskon toki edelleen Nuggetsin vievän tämän. Heat ei tule heittämään näin hyvin ja väitän, että Nuggetsin perustekeminen riittää Heatin vastaavaa vastaan. Varmaan Nuggetsille osuu vielä joku oikeasti huono peli, eli veikataan sitten 4-2. Päivitän ennustettani aina jokaisen väärin menneen pelin jälkeen niin, että olen kuitenkin lopulta oikeassa :D
Kyllä Heat pelasi ratkaisevassa neljännessä erässä paljon paikkaa, Mutta sikäli hieman eri tavalla että pyrkivät estämään pallon menemisen Jokerille highpostiin. Aika hyvin tuo paikka sekotti Denverin.
Tulee hyvä sarja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös