Koripallo.com
Viestejä
2 202
NBA:n kesäliiga starttaa heinäkuun alussa Las Vegasissa ja Salt Lake Cityssä. Mielenkiintoa tuo Lassi Tuovi Jazzin valmennuksessa, sekä Micke Jantunen joka saanut kutsun Warriorsin kesäliigaryhmään
 
Viestejä
2 202
Olisiko se nyt kaukaa haettu että Tuovi saisi jonkun vaihtopenkin takana istuvan valmentajan roolin NBA:ssa? Kyllähän Scariolakin Espanjan päävalmentajana toimiessaan ollut myös NBA:ssa apuvalmentaja, joten ei se rooli olisi mahdoton
 
Viestejä
2 202
Jantusesta vielä, jos oikeasti pelaa hyvin kesäliigassa, kaksisuuntainen sopimus ei olisi täysin mahdoton ajatus
 
Viestejä
634
Olisiko se nyt kaukaa haettu että Tuovi saisi jonkun vaihtopenkin takana istuvan valmentajan roolin NBA:ssa? Kyllähän Scariolakin Espanjan päävalmentajana toimiessaan ollut myös NBA:ssa apuvalmentaja, joten ei se rooli olisi mahdoton
Jos nba ei päästä pelaajia maaotteluihin, niin tuskin sieltä päästetään apuvalmentajiakaan.
 
Viestejä
15
Hieno juttu toki että Tuovi on kutsuttu tuollaiseen, mutta virallisessa lapussa titteli ei ole apuvalmentaja vaan "vierasvalmentaja" (Guest coach)

Näyttökuva 2023-7-3 kello 10.14.59.png


Ollaan vielä melko kaukana mistään ihan oikeasta NBA-apuvalmentajapestistä. Siinä on edellä nokkimisjärjestyksessä "oikeina" kesäliiga-apuvalmentajina Jazzin videokoordinaattoria (Beaumont) ja G-Liiga -valmentajaa (Wojciechowski).

Sanoisin sillä perusteella että hienoa ja toivottavasti Lassi oppii yhtä jos toista, mutta tuskin tässä nyt mitään merkittäviä urakehityksiä rapakon taakse syntyy. Ettei vaan olis kupletin juoni se, että tuo kutsu on vähän kuin halpa stuntti jotain Utahin pelaajaa kohtaan ja kiitos ja vieraanvaraisuutta jollekin epämääräiselle "kirjeenvaihdolle"? Lassi olisi tätä Laurille, Mavomo olisi tätä Azubuikelle.

Kuulostaa joka tapauksessa, että tuo rooli on enemmän eturivin paikka kesäliigaan kuin että siellä pääsisi ihan tosissaan häärimään.
 
Viestejä
3 549
Muistan joskus vajaat 10 vuotta sitten lukeneeni mielenkiintoisen artikkelin eurooppalaisten valmentajien pyrkmyksistä päästä valmentamaan jenkkeihin. Tuolloin tilanne oli byrokratian takia todella vaikea, maahanmuutto- ja työlupa-asiat olivat niin hankalia että tavallisen Matti Meikäläisen oli vaikea sinne mennä. Varsinkin yliopistotasolla sikäläiset edunvalvontaryhmät pitivät vankasti omiensa puolta. Hämärä mielikuva siitä että esimerkiksi Reetta Piipari olisi ollut menossa Floridaan valmentamaan, mutta että byrokratia pisti vastaan.
Tilanne on varmasti jonkin verran muuttunut, ainakin NBAn osalta, sellähän on eurooppalaisia näkynyt penkillä jonkin verran.
Lauri Markkasellakin taisi olla yliopistouransa edellä hieman hankaluuksia ja loppujen lopuksi taisi tarvita ihan entisen presidenttiehdokkaan McCainin apua että oleskeluluvat saatin kuntoon ennen kauden alkua.
 
Viestejä
339
Mitäköhän siitä pitäisi nyt päätellä ettei minuutin minuuttia saanut Jantunen yön ensimmäisessä ottelussa?
Vaikka että onneksi Kesäliiga ei vielä päättynyt kun pelejä on vielä. Ja tietysti että siellä oli kymmenkunta pelaajaa, joiden pelaamisen tason näkeminen oli tärkempää kuin Jantusen pelin näkeminen. Sen enempää minä en ensimmäisestä 40 minuutista lähtisi päättelemään.
 
Viestejä
2 531
Ei sitä nyt varmaan kannata edes ajatella niin, että Micke siellä olisi nyt tienaamassa tosissaan ensi kaudeksi NBA-sopimusta. Se on koko ajan ollut erittäin epätodennäköistä.

GSW peluuttaa omia tämän kesän varauksiaan, ukkoja jotka jo viime kaudella G-liigaa heille pelasivat, kahden suunnan sopimuksen miehiään ja niitä jotka jonkun 10pv sopparin viime kaudella saivat.

Toki suotavaa olisi, että tässä koko tämän kesäliigan aikana kentälle pääsee. Treeneissä saa annettua kuvaa GSW:n valkuille, mutta peleissä sitten koko liigalle nimeä mieleen.
 
Viestejä
259
Onko jenkkien taso kesäliigassa niin kova, että Suomen maajoukkueen aloitusviisikon pelaaja ei pääse edes kentälle. Vai onko Suomen taso yleisesti riittämätön Markkasta lukuunottamatta?
 
Viestejä
2 531
Noh, siellä oli ekassa pelissä kentällä vissiin viisi GSW:n sopimuspelaajaa. Jantusella ei ole NBA-sopimusta ja muutenkin tietysti tullut koko ryhmästä mukaan kaikkein eniten puskista. Muissa pelaajissa siis esim. viime kauden G-liigan MIP Warriorsin G-liigajengistä.
 
Viestejä
2 202
Kyllä varmasti johonkin peliin pääsee kentälle, mieluiten useampaan. Tuskin olisi edes tuonne lähtenyt jos tietäisi vaan pelkkää penkkikomennusta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös