Koripallo.com

NBA-pelaajien protesti ja rasismi Yhdysvalloissa

Viestejä
1 677
The NHL's Stanley Cup Final series, also delayed by several months, was down by more than 60 percent for NBC Sports.


Sielläkin lopussa laskua vaikka kuplan alku näytti lupaavalta.
 
Viestejä
1 677
Ei arvot ole minkään arvoisia, jos niistä ei ole valmis maksamaan.

NBA ei ole minkään arvoinen jos sitä ei kukaan katso.



I would say, in terms of the messages you see on the court and our jerseys, this was an extraordinary moment in time when we began these discussions with the players and what we all lived through this summer. My sense is there’ll be somewhat a return to normalcy, that those messages will largely be left to be delivered off the floor. And I understand those people who are saying ‘I’m on your side, but I want to watch a basketball game.’

Eli englanniksi stfu and dribble.
 
Viestejä
1 342
Ihan niin pitkälle ei olla menossa etteikö kukaan katsoisi NBA:ta, etenkin kun BLM-protesteilla on edelleen kansan enemmistön tuki. Tietyissä demografioissa voi tietysti tulla takapakkia.

Oliko se Niken edustaja joka totesi tyyliin, että jos yrityksellä ei ole suunnitelmaa monimuotoisuuden suhteen, yrityksellä ei ole suunnitelmaa tulevaisuuden suhteen.
 
Viestejä
419
Nytkö tällä palstalla ollaan siis huolissaan katsojalukujen laskusta? Siis... oikeastiko?

Kaikki näkökannat ovat sallittuja, ja rikastavat varmasti kokonaiskuvaa, mutta jos halutaan yhdessä mietiskellä sitä, onko – vai eikö ole – NBA-pelaajille oikeus protestoida poliisiväkivaltaa vastaan, joka kurittaa afroamerikkalaisia kansalaisia suhteellisesti enemmän kuin muita etnisiä pääluokkia, niin nimenomaan katsojalukujen laskun sureminen, tuntuu omasta mielestäni kikatuttavan merkityksettömältä. Verrattuna monien muiden lukujen murehtimiseen... vaikkapa uhrilukujen. Jotka eivät ole laskussa, vaikka ongelma vinoutumineen ei ole uusi, ja on vuosien varrella saanut runsaastikin huomiota.

Maailmassa on kai jäljellä vielä muutamia tärkeämpiä asioita kuin tv-suosio. Fantsuu. Jos on – niin Luojalle kiitos!

Tietysti, jos katsojalukujen lasku johtaa siihen – kuten RahanKeruuMies eräässä viestissään ounasteli – että NBA-organisaatio ja seurojen johto suitsivat tulevaisuudessa pelaajien yhteiskunnallisia kannanottoja – niin sitten tämä katsojalukujen lasku todella on valitettava asia, jolla on vakavat seuraamukset. NBA-pelaajat ovat esikuvia, monelle, ja olisi edesvastuutonta jos he eivät käyttäisi urheilun heille suomaa asemaa ja näkyvyyttä tuodakseen esiin edes niitä kuolettavimpia epäkohtia, jotka kohdistuvat siihen yhteen kansanryhmään, joita enemmistö heistä edustaa. Lajin ystävänä minä olen tietysti ylpeä siitä, mitä he tekevät.

RahanKeruuMiehen kirjoitukseensa liittämä Harris Poll-gallup-artikkeli oli sinällään hyvin kiinnostavaa luettavaa, kiitos siitä. Itseäni jäi eniten askarruttamaan tuo Republikaanien ja Demokraattien huomattava puolekantakohtainen ero aktiivisessa NBA-koripallon seuraamisessa. Artikkelin mukaan sille ei löydy vastaavuutta muissa lajeissa. Tulee kiusaus ajatella, että ehkä tässä on pohjimmiltaan kyse siitä samasta asiasta, joka johti nyt BLM-liikkeen syntyyn. Kaikki Yhdysvaltojen kansalaiset eivät näe afroamerikkalaisia kanssakansalaisiaan ihan oikeina ihmisinä. Herttinen. En minäkään jaksaisi aktiivisesti seurata jotain kissojen koripallonpeluuta. Samalla kun voisin muitta mutkitta lopettaa sellaisen, jos siitä on minulle haittaa tai vaaraa.

Palatakseni vielä katsojalukuihin. Tässä ketjussa, ja sen liiteartikkeleissa, on tarjottu niin sanotun ’poliittisuuden’ ohella monia muitakin, enemmän kuin ymmärrettäviä syitä NBA-liigan katsojalukujen laskuun, koskien erityisesti nyt play off-vaihetta. Tarjoan vielä yhden lisää.

Joka kevät – viimeisen n. 25 vuoden ajan – Suomessa on ollut aina Jääkiekon MM-kisojen aikaan n. 2 miljoonaa lätkäfania! Jumalauta! Lätkän MM-kisat ovat jo pitkään kuuluneet täällä monien ihmisten vuodenkiertoon – ihan riippumatta siitä kiinnostaako laji heitä muutoin pennin vertaa. Useimpia ei kiinnosta. Eivätkä he tunne yhtäkään pelaajaa etukäteen edes nimeltä. Lätkän MM-skabat = kevät, lisää valoa, juhlimista/suremista tuntemattomien kanssa baarissa, varmat keskustelut työpaikalla. Sitten pistetään nämä jäähommat nippuun, ja pian alkaa kesä.

Jos Jääkiekon MM-kisojen kanssa olisi toimittu kuten NBA-pleijarien kanssa, ja ne olisivat huipentuneet juuri näihin aikoihin vuodesta, väitän että katsojalukujen/muun huomion romahdus kotimaisittain olisi ollut vielä moninkertaisesti rajumpaa kuin mitä NBA:ssa (kotimaisittain siellä) nyt koettiin. Lajin uskollisimpien ystävien lisäksi jokaisen paljon seuratun lajin päätapahtumat keräävät luokseen aina runsain mitoin niitä katsojia, jotka seuraavat varsinaisen urheilutapahtuman varjolla lähinnä oman elämänsä pyörimistä vuodesta toiseen.

Se on täysin sallittu ja itse asiassa varmaan aika järkeväkin tapa nauttia urheilusta. Mutta juuri näille katsojille ’väärään’ aikaan järjestetyissä lajikohtaisissa huipennuksissa ei vaan ole mitään järkeä. Ei kiinnosta. Ei ihan väärään aikaan vuodesta! Nimenomaan tästäkin syystä NBA:n playoffien katsojamäärät putosivat. Käsittämätöntä itse asiassa, etteivät tämän rajummin! Toisin sanoen – ei varmaan mitään hätää. Oikein hyvin NBA näyttää kestävän sen, että pelaajat (monet ihan aikuisia ihmisiä) miettivät pallon liikuttelun ohessa myös vähemmän ympäripyöreitä juttuja, ja osaavat vanhempiensa lapsina, lastensa vanhempina, tuhansien ihmisten sukulaisina, kansalaisina ja kaupassakävijöinä, artikuloida nämä huolensa yhdessä. Ainaki suht hyvin. I salute you. Seuraavalla kerralla ängen mukaan sinne, ja hiotaan vähän vielä paria juttua---
 
Viestejä
1 859
While the restart clearly was a huge operational success, NBA postseason TV ratings from Disney dropped 37%, including record low viewership for the Finals, as the league was forced to play its postseason in the crowded fall season during an election year instead of its typical spring dates.

The NBA’s decline mirrored other sports properties including the MLB Division Series (-40%), NHL Stanley Cup Playoffs (-38%), U.S. Open tennis (-45%), Kentucky Derby (-43%), college football (-30%) and U.S. Open golf (-42%).

Despite the drop in linear viewership, the NBA drove fan engagement during the season, with its average digital audience for nationally televised games up 34% compared to the 2019 postseason. The league also set a record for total video views. In total the 172 games, which began on July 30, generated more than 6.9 billion video views on NBA social channels.
 
Viestejä
1 859
POLITIIKKA EI JUMALAUTA KUULU URHEILUUN
062261DA-BD74-4B64-8E2A-05CECA21A586.jpeg

3522B6E0-416D-4373-B9AE-3B1553820A13.jpeg
 
Viestejä
2 214
Suomalaiset "urhea"ilijat ovat samanlaisia vellihousuja kuin poliitikot, eivät uskalla ottaa tiukkaa kantaa mihinkään, kun pelkäävät, että joku loukkaantuu, täysin selkärangatonta väkeä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös