Koripallo.com

NCAA 2018-19

Viestejä
1 224
Mertaranta huusi syksyllä -97 Suomi-Unkari-matsissa, että HIRVEÄLTÄ NÄYTTÄÄ!! Tätä samaa lausahdusta voi kyllä käyttää monta kertaa katsoessa näitä NCAA-lopputurnauksen matseja. Toivottavasti Chicago saa hyvän pelaajan. :)
 
Viestejä
1 224
Sen verran pitää kääntää soinimaiseen tapaan takkia, että olihan tuo viime yön Duke-VA Tech hieno matsi (löytyy muuten Yle Areenasta).

Seuraavalla kierroksella Izzo vs Coach K, tulee jännä matsi luultavasti taas.

Mielenkiintoista nähdä, millainen Zionin rooli tulee olemaan NBA:ssa. Pää on ainakin kova.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 014
HIRVEÄLTÄ NÄYTTÄÄ!! Tätä samaa lausahdusta voi kyllä käyttää monta kertaa katsoessa näitä NCAA-lopputurnauksen matseja.
NCAA-matsien suola on musta aina ollut, parhaimmillaan ihan törkeän hyvän fiiliksen lisäksi (kummankin joukkueen "Marching Band":it soittaa, kymmenettuhannet opiskelijat bailaa täysillä matsin läpi jne.) tuo huikea vaihtelu jossa hämmentäviä huippusuorituksia seuraa junnuräpellys ja toisin päin.

Parhaimmillaan noissa peleissä on "vauhtia ja vaarallisia tilanteita" enemmän kuin keski-ikäisen pumppu sietäisi. ;)

Duke on selvinnyt nyt kahdesta matsista vastustajan loppusekunnin korinalusnoston ohi menemisellä. Saa nähdä riittääkö tuo peli Michigania Statea vastaan joka on melkeinpä edennyt kruisailuvaihteella tähän asti.
 
Viestejä
2 014
Btw. jos ette ota ESPN:n NCAA-Playeria aina kuukaudeksi March Madnessin aikaan, niin nyt on YLE:lläkin kovaa settiä tyrkyllä.

Ensi yönä puoleltaöin, eli jotakuinkin ihmisten aikaan kun on viikonloppu, vastakkain Elite Eight -kohtaamisessa yksi kevään kovimmista hyökkäyksistä ja koko sarjan ennakkosuosikeista Gonzaga ja killeripuolustajat Texas Tech.

Kummallakin jengillä on omat huippunsa jotka nähtäneen Draftissa ja sitä kautta ensi vuonna NBA:ssa.

Eritoten kannattaa seurata Gonzagan huippuskarppia isoa miestä Brandon Clarkea (aika lailla varma lottery pick) sekä japanilaistaustaista isoa laituria Rui Hachimuraa (tod.näk. lottery pick). Kilian Tillie ja Zach Norvell on molemmat hyvänä päivänä erinomaisia (enkä pitäisi ihan ihmeenä, jos jompi kumpi tai kumpikin pelaisi ensi kaudella NBA:ssa) ja takamies Josh Perkins väläyttelee myös ajoittain.

Texas Techillä on periaatteessa yksi tähtipelaaja Jarrett Culver (high lottery pick), mutta veikkaisin, että ainakin takamies Davide Moretti ja sentteri Tariq Owens tulevat draftatuksi ensi kesänä - ja Matt Mooneyssa on kaikki mitä ensi kesän Donte DiVincenzolta tarvittaisiin - patsi se NCAA-huippupelin hypersuoritus (ehkä juuri ensi yönä?).
 
Viestejä
1 224
Olipa taas melkoinen matsi tuo Gonzaga-TT. Kohellusta ja hienoja suorituksia sekä melko räikeitä tuomarivirheitä lopussa. Onhan nää hauskaa viihdettä.
 
Viestejä
2 014
Aika trillerihän siitä saatiin.

Viimeinen raju tuomio meni kai ihan oikein kuitenkin?

Kyllähän tuossakin kävi välillä mielessä, miten hyvin Suomi-pojat tuossa vauhdissa pysyisi jos joku olisi tuonne asti päässyt - ja pakko kai se on tunnustaa, että vaikka sitä kohellustakin pelissä oli taas ihan riittämiin, niin kyllä ne huippusuoritukset ja kokonaistasokin oli toisaalta sen verran kovaa luokkaa, ettei esim. nykyisiä kotimaisia NCAA-pelureita ihan voinut kuvitella tuonne mukaan.

Owensin blokki lopussa ja tuon oman blokin kaivaminen ilmasta kentän ulkopuolelta omalle pelikaverille... o_O


PS. Ehkä Moretti on kuitenkin parempi veikkaus seuraavaksi DiVincenzoksi - kun on sama kotimaakin... :)
 
Viestejä
2 014
Puhumattakaan viime yön jännäristä Michigan State vs. Duke!

Taitaa olla kaikki isoimmat suosikit ulkona (Virginia taisi olla kevyimpänä pidetty ykkössijoitettu) ja kaksi ihan uutta seuraa Final Fourissa.

Kai tää on vähän kuin kuvitteellisessa Suomen Cupissa (johon kaikki korkeimpien sarjatasojen joukkueet osallistuisivat) välierissä kohtaisi Pyrintö ja FoKoPo sekä Kobrat ja Kristika... :)
 
Viestejä
837
Onkos mitään vahvoja huhuja siitä, minne NCAA:n jättävät pelaajat suuntaavat tulevalla kaudella? Valmistuvia pitäisi olla ainakin Hopkins, Koskimies ja Anttila. Lisäksi ainakin Maxhuni on ilmoittanut suuntaavansa uusiin haasteisiin.
 
Viestejä
1 568
Kun usein on puhuttu siitä miten jenkkien yliopistokentille ei pääse "ammattilaissarjasta" ja siksi pitää olla HBA:ssa lukiojoukkueessa dirressä niin tässähän sitä mennään Korisliigasta niin että sihahtaa. Eikun suhahtaa.

Jesper Granlund Longwoodin yliopistoon
Longowoodin yliopisto pelaa D1-sarjaa (Big South). Vuosina 2004-13 joukkuetta valmenssi Mike Gillian 30% voittoprosentilla ja 2013-18 Jayson Gee 26% voittoprosentilla. Viime kaudella joukkuetta valmensi Griff Aldrich 47% voittoprosentilla ja hän nauttii 150 000 dollarin vuosipalkkaa (pienet koulut maksaa tyypillisesti ainoastaan 50 000 taalaa). Ennen Longwoodia tämä valmentaja Aldrich oli näemmä UMBC:n värväysosaston johtaja. Nyt Aldrich on löytänyt hiomattoman timantin Suomesta....
 
Viestejä
2 612
Kun usein on puhuttu siitä miten jenkkien yliopistokentille ei pääse "ammattilaissarjasta" ja siksi pitää olla HBA:ssa lukiojoukkueessa dirressä niin tässähän sitä mennään Korisliigasta niin että sihahtaa. Eikun suhahtaa.

Jesper Granlund Longwoodin yliopistoon

Korisliigassa tai Naisten mestaruussarjassa pelaaminen ei mitenkään sulje pois NCAA-uraa. Itsekin olen kuullut moista puhetta, en ole varma onko se vaan väärään tietoon perustuvaa vai harkitusti levitettyä väärää tietoa, jolla pyritään auttamaan HBA:n rekrytoinnissa.
Jos pelaaja pystyy esittämään ettei hänellä ole ollut ammattilaissopimusta, hän voi pelata NCAA:ssa.
Espanjan korkein koripallosarja on HUOMATTAVASTI enemmän ammattilaisliiga kuin Suomen Korisliiga. Silti Espanjan sarjastakin mennään NCAA:han. Mm Sabonis pelasi Espanjan sarjaa ennen siirtymistään yliopistosarjoihin
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös