Koripallo.com

NCAA 2023-2024

Viestejä
501
Mustapha Amzil. PF. Senior. New Mexico Lobos. MWC.

Mustapha Amzil aloittaa ensi viikolla jo neljännen kautensa NCAA-kentillä. Viime kausi sujui Daytonilta sekä mieheltä itseltään ihan hyvin, mutta parempaakin olisi voinut odottaa. NCAA-lopputurnauspaikka jäi muun muassa yhden voiton päähän. Täksi kaudeksi Amzil onkin siirtynyt Ohion Daytonistä New Mexicon Albuquerqueen. Uuden joukkueen - Lobosin - taso on ennakkoon tulevalla kaudella suurinpiirtein sama kuin ex-joukkue Daytonin, joten siirto on ainakin tätä taustaa vasten ihan mielenkiintoinen.

New Mexico on Mountain West -konferenssinsa kolmossuosikki kovan San Diego Staten sekä Boise Staten jälkeen. Joukkueena Lobos rakentuu takakenttänsä ja etenkin Jamal Masburnin varaan, joka tullee olemaan koko maan yksi tehokkaimpia takamiehiä tulevalla kaudella. Joukkueella on ennakkoon hyvät mahdollisuudet päästä NCAA-turnaukseen, vaikka eivät konferenssiaan voittaisi. Toisaalta, New Mexicon taso (noin top 50-70) on sellainen, että erot joukkueiden välillä noilla sijoilla ovat aika pienet ja mikään varma asia heidän pääsy parhaimpaan lopputurnaukseen ei ole.

Suomalaisjoukkueista New Mexico on ehkäpä kolmanneksi paras, parempi ehkäpä siis kuin Nkamhouan Michigan. Joukkuetta valmentaa NCAA-valmentajalegendan poika Richard Pitino ja jonkin verran New Mexico on kerännyt mainetta viime vuosina nousua tekevänä ohjelmana. Toivotaankin siis, että New Mexico yllättäisi ennakko-odotukset ja kipuaisi kauden aikana jopa top-25 listalle.

New Mexico on pelannut tietääkseni tähän mennessä kaksi pre-season peliä. Noissa peleissä Amzil on ollut aloitusviisikossa, pelannut yli 20 minuuttia, mutta ollut valitettavasti hieman tehoton. Saldona noista peleistä onkin vain 3 ja 4 pistettä. Amzilhan taisi olla kesän Universiadi-joukkueen ykköstykki, tällaista roolia hänelle tuskin tullaan Lobosissa kuitenkaan tarjoamaan. Peliäkään joukkueelta näkemättä arvioisin, että Amzil tulee olemaan kenttää levittävä heittouhka pallon pysyessä tukevasti ja suurimmaksi osaksi joukkueen taitavan takamiesduon käsissä. Itse toivoisin, että Amzil pystyisi laittamaan pöytään tällä kaudella uransa parhaat tehot - toistaiseksi Amzilhan on tilastojen valossa pelannut parhaan kautensa freshmaninä. Toisaalta tuolla kaudella Dayton ei ollut joukkueena kovin kummoinen, joten ehkä oikea arvio olisi sanoa, että vaikka Amzilin NCAA-ura ei ole huikeasti vuosien aikana kehittynyt, ei se ole myöskään taantunut. Uusi joukkue ja uusi rooli todennäköisesti mahdollistaa, mutta toisaalta myös uhkaa henkilökohtaista tasonnostoa.

New Mexico aloittaa kautensa jo maanantaina Texas Southerina vastaan. Perjantaina heillä on vastassa preseason top-25 joukkue Saint Mary’s.
 
Viestejä
501
Jesper Granlund. G/F. Longwood Lancers. Big South. Senior.
Leo Nordgerg. G. Longwood Lancers. Big South. Freshman.


Kolmas suomalainen senioripelaaja tulevalla kaudella tulee olemaan virginialaisen Longwoodin Jesper Granlund. Granlund on pelannut koko NCAA-uransa suhteellisen isossa roolipelaajan roolissa, vaikkakin poikkeuksellisen heikoilla heittoprosenteilla. Viime kaudella pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli kuitenkin ilahduttavasti jo yli 40.

Longwood on yliopistona sekä koripalloilullisesti pieni, mutta kuitenkin pelannut voittavaa koripalloa koko Granlundin uran ajan. Vuonna 2022 joukkue selvisi hienosti jopa NCAA-lopputurnaukseen ja viime kaudellakin paikka isoissa tansseissa pienen konferenssin edustajana ei ollut lopulta kovin kaukana.

Longwood on tasollisesti ehkäpä heikoimmillaan tulevalla kaudella sinä ajanjaksona kuin Granlund on joukkueessa pelannut. Konferenssin (Big South) voitto olis todellinen yllätys ja vaatisi todennäköisesti kovan UNC Ashvillen voittamista jossain kohtaa. Granlund ei jostain syystä ollut mukana kesän maajoukkueohjelmissa, mutta varmaan hänellekin realisimia olisi joku maajoukkue- ja ammattilaispeli jossain kohtaa pelata. Ammattilaisura todennäköisesti tulee aloittaa jostain hieman pienemmästä liigasta joka tapauksessa, mutta toivotaan, että Granlundin rooli monipuolistuu ensi kaudeksi ja heitot löytyvät tiensä korin sukkaan useammin kuin aikaisemmilla kausilla.

Longwoodissa aloittaa tulevalla kaudella myös nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, vuonna 2004 syntynyt Leo Nordberg. Tietääkseni Granlund & Nordberg -kombo on historian kolmas suomalaisduo BYU:n Liimo & Vainion sekä Huff & Haanpään Valparaiso vuosien jälkeen.

Nordberg on suhteellisen nopea ja kevytrakenteinen takamies, joka parhaimmillaan on erittäin vaarallinen kaukoheittäjä. Suomalaiset takamiehet, etenkin pelinrakentajat eivät ole kuitenkaan oikeastaan ikinä pärjänneet NCAA-kentillä. Edes tyydyttävästi. Parhaiten suomalaisista pelinrakentajista tähän mennessä on ehkäpä esiintynyt Edon Maxhuni (noin 6-7ppg kahden kauden aikana), jonka joukkue Long Beach State oli aikoinaan tasoltaan samaa luokkaa kuin ensi kauden Longwood Lancrers. Toivotaan, että Nordberg pääsee pelaamaan ja pystyy kamppailemaan kentällä jo ensimmäisestä kaudesta lähtien. Aikaisemmat esimerkit eivät kuitenkaan nosta omia odotuksiani varsin suuriksi, vaikka Nordbergiä ei ehkä rajoitakaan liikaa suomalaisille tyypillinen “joukkueelle” pelaaminen. On myös hyvä muistaa, että esimerkiksi Lassi Nikkarinen ja Teemu Suokas ovat pystyneet pelaamaan oikein hyvällä tasolla Korisliigassa heikosti sujuneiden NCAA-pelien jälkeen.

Longwood aloittaa kautensa tiistaina St. Bonaventurea vastaan ja pelaa kaiken kaikkiaan kohtuullisen tylsän non-conference ohjelman.
 
Viestejä
501
Federiko Federiko. C. Junior. Pittsburgh Panthers. ACC.

Viime kauden suomalainen NCAA-komeetta Federiko Federiko aloittaa toisen kautensa Jeff Capelin valmentamassa Pittsburghissa. Pittsburgh yllätti viime kaudella melkeinpä kaikki ja raivasti tiensä lopulta March Madnesissa 32 parhaan joukkueen sekaan. Federikon kausi oli hyvä ja nousujohteinen, vaikkakin kauden tärkeimmissä peleissä hän kärsi valitettavasti polvivammasta.

Pitt on heikentynyt valtavasti viime kaudesta. Senioripelaajat Greg Elliott, Jamarius Burton sekä Katajaa nykyisin edustava Nike Sibande (miksi monet lausuvat tämän Suomessa muuten “Naik” eikä “Nike” tai "Naikii”?) ovat jättäneet joukkueen ja jäljellä hyökkäystehoista onkin vain NCAA:n top 100-pelaaja Blake Hinson ja hänen erinomaiset taitonsa. Toki Pittsburgh rekrytoi ihan hyviä uusia freshmanejä sekä kalasti haaviinsa Rhode Islandista erittäin tehokkaan Ishmael Leggetin. Silti, Pittsburgh on ennakkoon ACC-konferenssin heikomman keskikastin porukka ja tasollisesti samaa luokkaa Nkamhouan Michiganin kanssa (noin top 60-70). Toki joukkue on todistanut olevansa valmis yllätyksiin ja ACC ei ole kokonaistasoltaan kulta-aikojensa loistossa. Silti, Federiko tulee pelaamaan todella mielenkiintoisia pelejä ensi kaudella (yksi maan parhaista joukkueista Duke muun muassa) ja toivottavasti pystyy yllätyksiin viimeistään ACC:n konferenssiturnauksessa.

Yllätyksessä onnistuakseen tulee Federikon olla jälleen yksi ACC:n parhaista puolustajista (ellei jopa paras), mutta todennäköisesti myös monipuolistaa hyökkäyspään repertuaariaan. Jostain tällaisesta on myös viitteitä, ainakin jos uskoo Pittsburgin paikallisjulkaisuja:

“But in this open practice, he showed much better command of the ball. He used power dribbles and pump fakes to navigate around defenders. Federiko looked confident and demonstrated fantastic touch around the rim when he caught the ball in the paint.”

Federiko (sekä hänen nuorempi veljensä) on epäilemättä yksi Suomi-koripalloilun kuumimpia lupauksia juuri tällä hetkellä. Federiko tulee aloittamaan alkukauden (ja todennäköiseti loppukaudenkin) Pittin sentterinä, mutta on hyvä huomata, että joukkueessa pelaa myös kaksi muuta pitkää pelaaja - Diaz-Grahamin kaksoset - joista varsinkin Guillermo on ottanut isoja askeleita eteenpäin kesän aikana ja on myös NBA-tutkien tarkkailussa. Espanjalaiset eivät kuitenkaan ole lähelläkään Federikon tasoa puolustuspäässä, joten uskaltaisin väittää, että Federikon iso rooli tulee olemaan hyvin turvattu ensi kaudella.

Pitt on pelannut pre-seasonilla yhden scrimmage pelin (voitto Georgetownia vastaan) sekä yhden näytösottelun (Pitt-Johnstown). Näytösottelussa Federiko tilastoi viisi pistettä ja viisi levypalloa, mutta pelasi alle 20 minuuttia (vähemmän kuin Guillermo Diaz-Graham).

Pitt aloittaa kautensa tiistaina North Carolina A&T:tä vastaan.
 
Viestejä
501
Touko Tainamo. PF. Junior. Denver Pioneers. Summit.

Touko Tainamo aloittaa kolmannen kautensa Denver Pioneersissä. Tainamo on ollut yksi tehokkaimmista suomalaispelaajista NCAA-kentillä viimeiset kaksi vuotta. Joukkueen taso on kuitenkin ollut hyvin vaatimaton nuo vuodet ja ennakkokaavailujen mukaan Denver tulee heikentymään entisestään ensi kaudeksi. Itse asiassa, Denver tullee olemaan yksi koko NCAA:n I-divisioonan huonoimmista joukkueista ja ainakin todennäköisesti konferenssinsa huonoin joukkue. South Dakota State on Summit-konferenssin ennakkosuosikki.

Denveriä tulee kannattelmaan takamies Tommy Bruner, mutta uskoisin että myös Tainamolta vaaditaan yhä kovempia tehoja ja hän kyllä varmasti saa ison roolin tulevaksi kaudeksi. Suomalaisena en itse asiassa ole esimerkiksi Tainamon kohdalla kiinnostunut joukkueen voittosarakkeen saldosta juuri ollenkaan, mutta isot pistetilastot lämmittäisivät kyllä mieltä. Niitä ei nimittäin suomalaispelaajilta ole juuri nähty joukkuueessa kuin joukkueessa.

Denver aloittaa kautensa maanantaina UC San Diegoa vastaan.

Emil Skyttä. G. Sacramento St Hornets. Sophomore. Big Sky.

Emil Skyttä siirtyi kesän aikana heikosta Central Michiganista hieman parempaan Sacramento Staten joukkueeseen. Hornets on rankattu ennakkoon konferenssinsa neljänneksi ja on ehkäpä siellä sijalla 200 jotain koko maa huomioiden.

Skyttä pelasi (ilmeisesti loukkaantumisen takia?) viime kaudella vain muutaman pelin alkukaudesta enkä oikein osaa kommentoida hänen tulevaa rooliaan millään tavalla. Toivotaan hänelle minuutteja ja pallollista roolia tietenkin.

Hornetsit pöristelevät ensimmäistä kertaa ensi viikon keskiviikkona Nevadan suhteellisen hyvää yliopistoa vastaan.
 
Viestejä
501
Gezim Bajrami. C. Freshman. Long Island Sharks. NEC.

Gezim Bajrami aloittaa NCAA-uransa viime kauden ehkäpä koko NCAA:n I-divisioonan huonoimmassa joukkueessa (noin 350. paras). Long Island voi oikeastaan vain parantaa ensi kaudeksi ja ennakkokaavailuissa heidät onkin itse asiassa rankattu todella heikon NEC-konferenssin sijalle 7./9. Joukkue otti kuitenkin turpaan preseasonilla scrimmage ottelussa jopa II-divisioonan koululta, joten kovin montaa voittoa joukkueelta tuskin kannattaa odottaa.

Bajramin mahdollisuuksista peliaikaan en osaa sanoa mitään. Mutta toivotaan jälleen kerran minuutteja sekä tietenkin arvokasta elämänkokemusta ja hyviä arvosanoja.

Matias Rissanen. F. Freshman Central Connecticut Blue Devils. NEC.

Matias Rissanen tulee pelaamaan myös NEC-konferenssissa ja myös hän edustaa yhtä viime kauden huonoimmista joukkueista. Central Connecticut on kuitenkin valmentajien ennakkokaavailuissa konferenssin kakkossuosikki Sacread Heartin jälkeen ja ilmeisesti nostanut tasoaan viime kaudesta.

Rissanen voi hyvinkin pelata kauden päätteeksi jopa March Madnesissä asti. Toki en osaa ollenkaan sanoa, minkälaiset mahdollisuudet hänellä on roolia joukkueessa ottaa. Ja toki, jos joukkue NCAA-turnaukseen onnistuu pääsemään, ei kukaan tule näiltä kakkostason Blue Devilseiltä mitään siellä odottamaan.
 
Viestejä
501
Viljami Vartiainen. G/F. Freshman. Weber State Wildcats. Big Sky.

Viljami Vartiainen aloittaa NCAA-uransa Utahin osavaltiossa ja Weber Staten joukkueessa. Weber State oli yksi viime kauden suurimpia yllättäjiä keskitason joukkueista ja joukkue tulee olemaan suhteellisen tarkkailtu tulevana kautena NBA-potentiaalin omaavan Dillon Jonesin vuoksi.

Weber State pelaa heikossa Big Sky konferenssissa, mutta on selvästi konferenssin ennakkosuosikki ja näin ollen ehkäpä ennakkoon varmimpia NCAA-lopputurnausjoukkueita “suomalaisjoukkueista”.

Weber States aloitusviisikko tulee olemaan sama kuin viime kaudellakin ja joukkueen jatkuvuus onkin heille iso kilpailuetu Jonesin henkilökohtaisen taidon ohella. Vartiaisella on tuskin asiaa aloitusviisikkoon (ellei loukkaantumisia tapahdu), mutta pre-seasonilla Vartiainen on ollut villikissojen tehokkain vaihtomies. Näytösottelussa D2-tason Adams Statea vastaan Vartiainen pelasi 17 minuuttia, jonka aikana hän tilastoi monipuolisen 7/4/3 rivin heittäen vieläpä kaikki kaukoheittonsa ohi.

Weber State aloittaa kautensa keskiviikkona tuntematonta Benedictine Mesaa vastaan, mutta saa vastaansa toisella viikolla jo erinomaisen Saint Maryn.

Morris Ugusuk. G. Freshman. South Carolina Gamecocks. SEC.

Käsittääkseni Ugusuk tulee kuin tuleekin pelaamaan ensi kaudella, eikä näin ollen käytä redshirt optiotaan. Voin tosin olla tässä väärässä, mutta ainakin Ugusuk pelasi suhteellisen isot minuutit näytösottelussa Woffordia vastaan muutama päivä sitten. Tuossa pelissä hänelle kertyi neljä pistettä noin vartin peliajalla.

Kuten on tullut todettua, pelinrakentajan paikka NCAA-peleissä on ollut suomalaispelaajille varsin kova haaste historiallisesti. Kovin moni ei ole tätä haastetta (ja varmasti ihan hyvä näin) edes ottanut vastaan. Erityisen harvinaista (ainutlaatuista) suomalaisen pelinrakentajan näkeminen on kovissa Power-5 konferenseissa. Tähän tulee ensi kaudella kuitenkin muutos ja Ugusuk lienee (redshirt?) toinen suomalaisista takamiehistä, joka tämän uuden lehden suomalaisessa koripallohistoriassa tulee kääntämään.

Lamont Parisin valmentama South Carolina on sijoitettu ennakkoon SEC-konferenssin huonoimmaksi joukkueeksi. On kuitenkin hyvä huomata, että SEC on ehkäpä maan toisiksi kovin konferenssi ja kaikki konferenssin joukkueet ovat noin top-100 kamaa maanlaajuisesti. Nkamhouan ex-joukkue Tennessee on ennakkoon konferenssin isoin tekijä.

South Carolinan johtohahmo tullee olemaan takamies Ta’lon Cooper. Ugusukilla tuskin tulee olemaan siis mitään sijaa ottaa aloitusviisikon paikkaa suhteellisen takamiesvetoisesta porukasta. Joukkuetta läheltä seuraavat ovat kuitenkin olleet Ugusukista suhteellisen vakuuttuneita, ja ovat toiveikkaita etenkin hänen pelinrakentajaominaisuuksien suhteen. Näistä on joukkueessa ollut paljon puutetta viime kausina:

“Cooper also could have an impact on the future of Gamecock basketball as true freshman Morris Ugusuk is almost a carbon copy of Cooper in both size and play style. If the fifth-year senior can mentor the first-year freshman, maybe South Carolina basketball won’t have to wait very long for the program’s next floor general.”

Garnetandcocky.com

South Carolina aloittaa kautensa tiistaina SC Upstatea vastaan. Heidän non-conference ohjelmansa ei ole kovin haastava, mutta tammikuusta lähtien heikkoja vastuksia ei tosiaan juuri tule olemaan.


Eemli Yalaho. PF. Freshman. Texas Tech Raiders. Big-12.

Big-12 tulee jälleen olemaan NCAA-koripallon paras konferenssi. Eemeli Yalahon Texas Tech Raiders tulee olemaan ennakkokaavailujen mukaan suomalaisjoukkueista toisiksi paras ja ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava.

Raiders on uusitunut viime kaudesta ja joukkuetta valmentaa ensimmäistä kauttaan Texasissa pitkään viihtynyt Grant McCasland. Ennakkoon Texas Techiä veikkaillaan ison tusinan keskikastiin, joka veisi joukkueen ilman muuta myös loppukaudesta March Madness peleihin. Kauden aikana Yalaho pääsee kohtaamaan muun muassa aivan maan huippujoukkueet Kansasin ja Houstonin. Joukkuetta tähdittää takamies Pop Isaacs ja puolustuksen lukkona häärii seitsemän jalan pituinen Warren Washington.

Voittoisessa näytösottelussa preseason top-25 joukkue Texas A&M vastaan Yalaho oli osa kymmenen pelaajan rotaatiota, vaikka peliaikaa kertyikin vain viisi minuuttia. Lukiopeleissä Yalaho osui erinomaisesti kolmen pisteen kaaren takaa ja suhteellisen pienikokoisessa joukkueessa hänelle voi olla tarjolla ihan mukavakin rooli heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. Toki puolustuspäässä Yalahoa tullaan todennäköisesti koettelemaan viimeistään tammmikuusssa:

Yalaho has impressed over the summer and could make an impact as a small-ball big.”

247sports.com

Texas Tech aloittaa kautensa torstaina heikkoa Texas A&M Commerceä vastaan.


Miro Little. G. Freshman. Baylor Bears. Big-12.

Miro Little on ehkäpä Lauri Markkasen jälkeen suurimmilla odotuksilla NCAA-uransa aloittava suomalainen koripalloilija. Ainakin suomalaisesta katsantokulmasta. Tosiaankin, Little on pelannut Susijengissä jo kahdet arvokisat ja debytoi miesten maajoukkueessa jo 17-vuotiaana. Kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus Suomi-koripalloilussa ja Euroopankin tasolla Little on ikäluokkansa kärkeä. Oma, ehkäpä hieman nihilistinen, arvio Littlestä on kuitenkin jo varsin pitkään ollut se, että eurooppa-tason lahjakkuus sekä Suomen maajoukkue-edustus pelinrakentajan pelipaikalla ovat varsin toissijaisia saavutuksia sen kirkkaimman portin avautumisen suhteen. Yhtä kaikki, Little on epäilemättä yksi mielenkiintoisimpia suomalaisia koripalloilijoita tällä hetkellä ja hän tulee ensi viikosta lähtien edustamaan suomalaisittain täysin poikkeuksellisesti todellista huippu NCAA-joukkuetta takamiehen tontilla.

Baylor Bears on ennakkoon yksi Big-12 konferenssin kärkiporukoista Kansasin, Houstonin sekä Texasin jälkeen. Maanlaajuisesti Baylor on arvoitu noin top-20 porukaksi. Baylor on ollut jo joitain vuosia tunnettu laadukkaasta takakentästään sekä urheilullisista yleismiehistään. Täksi kaudeksi laadukas takakenttä toteutuu jälleen, mutta takamiesten nimet ovat täysin vaihtuneet viime kaudesta. LJ Cryer vaihtoi etelämmäksi Houstoniin, Adam Flagler pyristelee NBA:n ja G-liigan välisessä kiirastulessa ja Keyonte George viskoo kolmosia Lauri Markkasen kanssa Utahissa.

Tätä taustaa vasten Littlellä on siis erinomainen mahdollisuus ottaa iso rooli huippujoukkueessa heti ensimmäisellä kaudellaan. On kuitenkin jo pitkään näyttänyt siltä, että Littlen rooli tulee ainakin alkukaudesta olemaan joukkueen kakkosketjun pyörittäminen. Kaikki valokeilat Baylorissa tulevat nimittäin ennakkoon kohdistumaan superlupaus JaKobe Walteriin sekä viime kaudella hirveät tehot tiskiin iskeneeseen transfer-pelaaja RayJ Dennikseen. Molemmat heistä ovat ennakkoon NCAA:n top-100 pelaajia ja molemmilta odotetaan isoa roolia etenkin hyökkäyspäässä. Takekentälle laajuttaa tuovat myös toinen transfer-pelaaja Jayden Nunn (VCU) sekä Langston Love. Joukkue ei kuitenkaan ole pelkästään takakenttänsä varassa, sillä laitahyökkääjän tontilla viilettää lahjakas Jalen Bridges sekä korin alla voimakkaat Josh Ojianwuna sekä freshman ja NBA-talentti Yves Missi.

Omaan tietooni ei ole Baylorin pre-seasonilta kantautunut kuin peli Gonzagaa vastaan, jonka Bears niukasti hävisi. Tuossa pelissä Little pelasi isossa roolissa - 26 minuuttia. Tässä peliajassa Littlen tilastorivi oli 7 pistettä, 3 levypalloa, 2 syöttöä ja hieman huolestuttavasti 6(!) menetystä. On myös huomattava, että joukkueen ykköspelinrakentaja RayJ Dennis ei varotoimenpiteenä pelannut tuossa pelissä lainkaan.

Yhdysvaltalaisessa mediassa Littlelle ei juuri aseteta odotuksia eikä hypeä hänen liittymisestään Bayloriin ole oikeastaan lainkaan - joukkueessa on paljon isompiakin lupauksia ja tähtiä. Tämä asetelma on tietysti räikeässä ristiriidassa Littlen omien monesti kuultujen tavoitteiden kanssa, jotka ovat kunnianhimossaan sekä kunnioitettavia, että ehkäpä myös liioiteltuja.

Toden totta, One-and-done tai edes Two-and-NBA Fo’Sho ei yhdysvaltalaisen median tai pelaajatarkkailijiden perusteella ole ennakoitu lopputulema. Myöskään omasta näkökulmasta Littlen NBA-ura ei ole tällä hetkellä arvioituna ollenkaan todennäköinen. NBA-joukkueiden mielipiteet ovat tässä asiassa tietenkin tärkeimmät (he onneksi Bayloria tulevat joka tapauksessa tarkasti seuraamaan) ja toisiksi tärkein onkin sitten Littlen itsensä mielipide. Hän on useissa haastatteluissa todennut nopean NBA:han siirtymisen olevat tavoitteensa ja toivottavasti tällainen tavoitteenasettelu puskee häntä saavuttamaan oman potentiaalinsa. Itse en tässä vaiheessa asettaisi NBA-linssiä silmieni eteen Littlen pelejä seuratessa, vaan iloitsisin siitä, että NCAA-kentillä on oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä suomalainen takapelaaja todellisessa huippujoukkueessa. Oma toiveeni Littlen kohdalla on se, että hän saisi pallollisen roolin, vaikkapa pienemmillä minuuteilla jo ensimmäisestä kaudesta lähtien, eikä liian aikainen sitoutuminen Bayloriin kostautuisi mitättömän ja merkityksettömän roolin muodossa.

Baylor aloittaa kautensa keskiviikkona Auburnia vastaan ja joukkueen ohjelma on kokonaisuudessa haastavuudessaan ehdottomasti suomalaisjoukkueista mielenkiintoisin.
 
Viestejä
581
Viljami Vartiainen. G/F. Freshman. Weber State Wildcats. Big Sky.

Viljami Vartiainen aloittaa NCAA-uransa Utahin osavaltiossa ja Weber Staten joukkueessa. Weber State oli yksi viime kauden suurimpia yllättäjiä keskitason joukkueista ja joukkue tulee olemaan suhteellisen tarkkailtu tulevana kautena NBA-potentiaalin omaavan Dillon Jonesin vuoksi.

Weber State pelaa heikossa Big Sky konferenssissa, mutta on selvästi konferenssin ennakkosuosikki ja näin ollen ehkäpä ennakkoon varmimpia NCAA-lopputurnausjoukkueita “suomalaisjoukkueista”.

Weber States aloitusviisikko tulee olemaan sama kuin viime kaudellakin ja joukkueen jatkuvuus onkin heille iso kilpailuetu Jonesin henkilökohtaisen taidon ohella. Vartiaisella on tuskin asiaa aloitusviisikkoon (ellei loukkaantumisia tapahdu), mutta pre-seasonilla Vartiainen on ollut villikissojen tehokkain vaihtomies. Näytösottelussa D2-tason Adams Statea vastaan Vartiainen pelasi 17 minuuttia, jonka aikana hän tilastoi monipuolisen 7/4/3 rivin heittäen vieläpä kaikki kaukoheittonsa ohi.

Weber State aloittaa kautensa keskiviikkona tuntematonta Benedictine Mesaa vastaan, mutta saa vastaansa toisella viikolla jo erinomaisen Saint Maryn.

Morris Ugusuk. G. Freshman. South Carolina Gamecocks. SEC.

Käsittääkseni Ugusuk tulee kuin tuleekin pelaamaan ensi kaudella, eikä näin ollen käytä redshirt optiotaan. Voin tosin olla tässä väärässä, mutta ainakin Ugusuk pelasi suhteellisen isot minuutit näytösottelussa Woffordia vastaan muutama päivä sitten. Tuossa pelissä hänelle kertyi neljä pistettä noin vartin peliajalla.

Kuten on tullut todettua, pelinrakentajan paikka NCAA-peleissä on ollut suomalaispelaajille varsin kova haaste historiallisesti. Kovin moni ei ole tätä haastetta (ja varmasti ihan hyvä näin) edes ottanut vastaan. Erityisen harvinaista (ainutlaatuista) suomalaisen pelinrakentajan näkeminen on kovissa Power-5 konferenseissa. Tähän tulee ensi kaudella kuitenkin muutos ja Ugusuk lienee (redshirt?) toinen suomalaisista takamiehistä, joka tämän uuden lehden suomalaisessa koripallohistoriassa tulee kääntämään.

Lamont Parisin valmentama South Carolina on sijoitettu ennakkoon SEC-konferenssin huonoimmaksi joukkueeksi. On kuitenkin hyvä huomata, että SEC on ehkäpä maan toisiksi kovin konferenssi ja kaikki konferenssin joukkueet ovat noin top-100 kamaa maanlaajuisesti. Nkamhouan ex-joukkue Tennessee on ennakkoon konferenssin isoin tekijä.

South Carolinan johtohahmo tullee olemaan takamies Ta’lon Cooper. Ugusukilla tuskin tulee olemaan siis mitään sijaa ottaa aloitusviisikon paikkaa suhteellisen takamiesvetoisesta porukasta. Joukkuetta läheltä seuraavat ovat kuitenkin olleet Ugusukista suhteellisen vakuuttuneita, ja ovat toiveikkaita etenkin hänen pelinrakentajaominaisuuksien suhteen. Näistä on joukkueessa ollut paljon puutetta viime kausina:

“Cooper also could have an impact on the future of Gamecock basketball as true freshman Morris Ugusuk is almost a carbon copy of Cooper in both size and play style. If the fifth-year senior can mentor the first-year freshman, maybe South Carolina basketball won’t have to wait very long for the program’s next floor general.”

Garnetandcocky.com

South Carolina aloittaa kautensa tiistaina SC Upstatea vastaan. Heidän non-conference ohjelmansa ei ole kovin haastava, mutta tammikuusta lähtien heikkoja vastuksia ei tosiaan juuri tule olemaan.


Eemli Yalaho. PF. Freshman. Texas Tech Raiders. Big-12.

Big-12 tulee jälleen olemaan NCAA-koripallon paras konferenssi. Eemeli Yalahon Texas Tech Raiders tulee olemaan ennakkokaavailujen mukaan suomalaisjoukkueista toisiksi paras ja ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava.

Raiders on uusitunut viime kaudesta ja joukkuetta valmentaa ensimmäistä kauttaan Texasissa pitkään viihtynyt Grant McCasland. Ennakkoon Texas Techiä veikkaillaan ison tusinan keskikastiin, joka veisi joukkueen ilman muuta myös loppukaudesta March Madness peleihin. Kauden aikana Yalaho pääsee kohtaamaan muun muassa aivan maan huippujoukkueet Kansasin ja Houstonin. Joukkuetta tähdittää takamies Pop Isaacs ja puolustuksen lukkona häärii seitsemän jalan pituinen Warren Washington.

Voittoisessa näytösottelussa preseason top-25 joukkue Texas A&M vastaan Yalaho oli osa kymmenen pelaajan rotaatiota, vaikka peliaikaa kertyikin vain viisi minuuttia. Lukiopeleissä Yalaho osui erinomaisesti kolmen pisteen kaaren takaa ja suhteellisen pienikokoisessa joukkueessa hänelle voi olla tarjolla ihan mukavakin rooli heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. Toki puolustuspäässä Yalahoa tullaan todennäköisesti koettelemaan viimeistään tammmikuusssa:

Yalaho has impressed over the summer and could make an impact as a small-ball big.”

247sports.com

Texas Tech aloittaa kautensa torstaina heikkoa Texas A&M Commerceä vastaan.


Miro Little. G. Freshman. Baylor Bears. Big-12.

Miro Little on ehkäpä Lauri Markkasen jälkeen suurimmilla odotuksilla NCAA-uransa aloittava suomalainen koripalloilija. Ainakin suomalaisesta katsantokulmasta. Tosiaankin, Little on pelannut Susijengissä jo kahdet arvokisat ja debytoi miesten maajoukkueessa jo 17-vuotiaana. Kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus Suomi-koripalloilussa ja Euroopankin tasolla Little on ikäluokkansa kärkeä. Oma, ehkäpä hieman nihilistinen, arvio Littlestä on kuitenkin jo varsin pitkään ollut se, että eurooppa-tason lahjakkuus sekä Suomen maajoukkue-edustus pelinrakentajan pelipaikalla ovat varsin toissijaisia saavutuksia sen kirkkaimman portin avautumisen suhteen. Yhtä kaikki, Little on epäilemättä yksi mielenkiintoisimpia suomalaisia koripalloilijoita tällä hetkellä ja hän tulee ensi viikosta lähtien edustamaan suomalaisittain täysin poikkeuksellisesti todellista huippu NCAA-joukkuetta takamiehen tontilla.

Baylor Bears on ennakkoon yksi Big-12 konferenssin kärkiporukoista Kansasin, Houstonin sekä Texasin jälkeen. Maanlaajuisesti Baylor on arvoitu noin top-20 porukaksi. Baylor on ollut jo joitain vuosia tunnettu laadukkaasta takakentästään sekä urheilullisista yleismiehistään. Täksi kaudeksi laadukas takakenttä toteutuu jälleen, mutta takamiesten nimet ovat täysin vaihtuneet viime kaudesta. LJ Cryer vaihtoi etelämmäksi Houstoniin, Adam Flagler pyristelee NBA:n ja G-liigan välisessä kiirastulessa ja Keyonte George viskoo kolmosia Lauri Markkasen kanssa Utahissa.

Tätä taustaa vasten Littlellä on siis erinomainen mahdollisuus ottaa iso rooli huippujoukkueessa heti ensimmäisellä kaudellaan. On kuitenkin jo pitkään näyttänyt siltä, että Littlen rooli tulee ainakin alkukaudesta olemaan joukkueen kakkosketjun pyörittäminen. Kaikki valokeilat Baylorissa tulevat nimittäin ennakkoon kohdistumaan superlupaus JaKobe Walteriin sekä viime kaudella hirveät tehot tiskiin iskeneeseen transfer-pelaaja RayJ Dennikseen. Molemmat heistä ovat ennakkoon NCAA:n top-100 pelaajia ja molemmilta odotetaan isoa roolia etenkin hyökkäyspäässä. Takekentälle laajuttaa tuovat myös toinen transfer-pelaaja Jayden Nunn (VCU) sekä Langston Love. Joukkue ei kuitenkaan ole pelkästään takakenttänsä varassa, sillä laitahyökkääjän tontilla viilettää lahjakas Jalen Bridges sekä korin alla voimakkaat Josh Ojianwuna sekä freshman ja NBA-talentti Yves Missi.

Omaan tietooni ei ole Baylorin pre-seasonilta kantautunut kuin peli Gonzagaa vastaan, jonka Bears niukasti hävisi. Tuossa pelissä Little pelasi isossa roolissa - 26 minuuttia. Tässä peliajassa Littlen tilastorivi oli 7 pistettä, 3 levypalloa, 2 syöttöä ja hieman huolestuttavasti 6(!) menetystä. On myös huomattava, että joukkueen ykköspelinrakentaja RayJ Dennis ei varotoimenpiteenä pelannut tuossa pelissä lainkaan.

Yhdysvaltalaisessa mediassa Littlelle ei juuri aseteta odotuksia eikä hypeä hänen liittymisestään Bayloriin ole oikeastaan lainkaan - joukkueessa on paljon isompiakin lupauksia ja tähtiä. Tämä asetelma on tietysti räikeässä ristiriidassa Littlen omien monesti kuultujen tavoitteiden kanssa, jotka ovat kunnianhimossaan sekä kunnioitettavia, että ehkäpä myös liioiteltuja.

Toden totta, One-and-done tai edes Two-and-NBA Fo’Sho ei yhdysvaltalaisen median tai pelaajatarkkailijiden perusteella ole ennakoitu lopputulema. Myöskään omasta näkökulmasta Littlen NBA-ura ei ole tällä hetkellä arvioituna ollenkaan todennäköinen. NBA-joukkueiden mielipiteet ovat tässä asiassa tietenkin tärkeimmät (he onneksi Bayloria tulevat joka tapauksessa tarkasti seuraamaan) ja toisiksi tärkein onkin sitten Littlen itsensä mielipide. Hän on useissa haastatteluissa todennut nopean NBA:han siirtymisen olevat tavoitteensa ja toivottavasti tällainen tavoitteenasettelu puskee häntä saavuttamaan oman potentiaalinsa. Itse en tässä vaiheessa asettaisi NBA-linssiä silmieni eteen Littlen pelejä seuratessa, vaan iloitsisin siitä, että NCAA-kentillä on oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä suomalainen takapelaaja todellisessa huippujoukkueessa. Oma toiveeni Littlen kohdalla on se, että hän saisi pallollisen roolin, vaikkapa pienemmillä minuuteilla jo ensimmäisestä kaudesta lähtien, eikä liian aikainen sitoutuminen Bayloriin kostautuisi mitättömän ja merkityksettömän roolin muodossa.

Baylor aloittaa kautensa keskiviikkona Auburnia vastaan ja joukkueen ohjelma on kokonaisuudessa haastavuudessaan ehdottomasti suomalaisjoukkueista mielenkiintoisin.
Suurkiitos mahtavasta analyysistä. Onko mistään mahdollisuus seurata striiminä ncaa pelejä, valtakunnan tai konferenssin tasolla, varsinkin Miron ja Nkambouan pelit voisi kiinnostaa ihan runkosarjankin aikana.
 
Viestejä
34
Viljami Vartiainen. G/F. Freshman. Weber State Wildcats. Big Sky.

Viljami Vartiainen aloittaa NCAA-uransa Utahin osavaltiossa ja Weber Staten joukkueessa. Weber State oli yksi viime kauden suurimpia yllättäjiä keskitason joukkueista ja joukkue tulee olemaan suhteellisen tarkkailtu tulevana kautena NBA-potentiaalin omaavan Dillon Jonesin vuoksi.

Weber State pelaa heikossa Big Sky konferenssissa, mutta on selvästi konferenssin ennakkosuosikki ja näin ollen ehkäpä ennakkoon varmimpia NCAA-lopputurnausjoukkueita “suomalaisjoukkueista”.

Weber States aloitusviisikko tulee olemaan sama kuin viime kaudellakin ja joukkueen jatkuvuus onkin heille iso kilpailuetu Jonesin henkilökohtaisen taidon ohella. Vartiaisella on tuskin asiaa aloitusviisikkoon (ellei loukkaantumisia tapahdu), mutta pre-seasonilla Vartiainen on ollut villikissojen tehokkain vaihtomies. Näytösottelussa D2-tason Adams Statea vastaan Vartiainen pelasi 17 minuuttia, jonka aikana hän tilastoi monipuolisen 7/4/3 rivin heittäen vieläpä kaikki kaukoheittonsa ohi.

Weber State aloittaa kautensa keskiviikkona tuntematonta Benedictine Mesaa vastaan, mutta saa vastaansa toisella viikolla jo erinomaisen Saint Maryn.

Morris Ugusuk. G. Freshman. South Carolina Gamecocks. SEC.

Käsittääkseni Ugusuk tulee kuin tuleekin pelaamaan ensi kaudella, eikä näin ollen käytä redshirt optiotaan. Voin tosin olla tässä väärässä, mutta ainakin Ugusuk pelasi suhteellisen isot minuutit näytösottelussa Woffordia vastaan muutama päivä sitten. Tuossa pelissä hänelle kertyi neljä pistettä noin vartin peliajalla.

Kuten on tullut todettua, pelinrakentajan paikka NCAA-peleissä on ollut suomalaispelaajille varsin kova haaste historiallisesti. Kovin moni ei ole tätä haastetta (ja varmasti ihan hyvä näin) edes ottanut vastaan. Erityisen harvinaista (ainutlaatuista) suomalaisen pelinrakentajan näkeminen on kovissa Power-5 konferenseissa. Tähän tulee ensi kaudella kuitenkin muutos ja Ugusuk lienee (redshirt?) toinen suomalaisista takamiehistä, joka tämän uuden lehden suomalaisessa koripallohistoriassa tulee kääntämään.

Lamont Parisin valmentama South Carolina on sijoitettu ennakkoon SEC-konferenssin huonoimmaksi joukkueeksi. On kuitenkin hyvä huomata, että SEC on ehkäpä maan toisiksi kovin konferenssi ja kaikki konferenssin joukkueet ovat noin top-100 kamaa maanlaajuisesti. Nkamhouan ex-joukkue Tennessee on ennakkoon konferenssin isoin tekijä.

South Carolinan johtohahmo tullee olemaan takamies Ta’lon Cooper. Ugusukilla tuskin tulee olemaan siis mitään sijaa ottaa aloitusviisikon paikkaa suhteellisen takamiesvetoisesta porukasta. Joukkuetta läheltä seuraavat ovat kuitenkin olleet Ugusukista suhteellisen vakuuttuneita, ja ovat toiveikkaita etenkin hänen pelinrakentajaominaisuuksien suhteen. Näistä on joukkueessa ollut paljon puutetta viime kausina:

“Cooper also could have an impact on the future of Gamecock basketball as true freshman Morris Ugusuk is almost a carbon copy of Cooper in both size and play style. If the fifth-year senior can mentor the first-year freshman, maybe South Carolina basketball won’t have to wait very long for the program’s next floor general.”

Garnetandcocky.com

South Carolina aloittaa kautensa tiistaina SC Upstatea vastaan. Heidän non-conference ohjelmansa ei ole kovin haastava, mutta tammikuusta lähtien heikkoja vastuksia ei tosiaan juuri tule olemaan.


Eemli Yalaho. PF. Freshman. Texas Tech Raiders. Big-12.

Big-12 tulee jälleen olemaan NCAA-koripallon paras konferenssi. Eemeli Yalahon Texas Tech Raiders tulee olemaan ennakkokaavailujen mukaan suomalaisjoukkueista toisiksi paras ja ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava.

Raiders on uusitunut viime kaudesta ja joukkuetta valmentaa ensimmäistä kauttaan Texasissa pitkään viihtynyt Grant McCasland. Ennakkoon Texas Techiä veikkaillaan ison tusinan keskikastiin, joka veisi joukkueen ilman muuta myös loppukaudesta March Madness peleihin. Kauden aikana Yalaho pääsee kohtaamaan muun muassa aivan maan huippujoukkueet Kansasin ja Houstonin. Joukkuetta tähdittää takamies Pop Isaacs ja puolustuksen lukkona häärii seitsemän jalan pituinen Warren Washington.

Voittoisessa näytösottelussa preseason top-25 joukkue Texas A&M vastaan Yalaho oli osa kymmenen pelaajan rotaatiota, vaikka peliaikaa kertyikin vain viisi minuuttia. Lukiopeleissä Yalaho osui erinomaisesti kolmen pisteen kaaren takaa ja suhteellisen pienikokoisessa joukkueessa hänelle voi olla tarjolla ihan mukavakin rooli heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. Toki puolustuspäässä Yalahoa tullaan todennäköisesti koettelemaan viimeistään tammmikuusssa:

Yalaho has impressed over the summer and could make an impact as a small-ball big.”

247sports.com

Texas Tech aloittaa kautensa torstaina heikkoa Texas A&M Commerceä vastaan.


Miro Little. G. Freshman. Baylor Bears. Big-12.

Miro Little on ehkäpä Lauri Markkasen jälkeen suurimmilla odotuksilla NCAA-uransa aloittava suomalainen koripalloilija. Ainakin suomalaisesta katsantokulmasta. Tosiaankin, Little on pelannut Susijengissä jo kahdet arvokisat ja debytoi miesten maajoukkueessa jo 17-vuotiaana. Kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus Suomi-koripalloilussa ja Euroopankin tasolla Little on ikäluokkansa kärkeä. Oma, ehkäpä hieman nihilistinen, arvio Littlestä on kuitenkin jo varsin pitkään ollut se, että eurooppa-tason lahjakkuus sekä Suomen maajoukkue-edustus pelinrakentajan pelipaikalla ovat varsin toissijaisia saavutuksia sen kirkkaimman portin avautumisen suhteen. Yhtä kaikki, Little on epäilemättä yksi mielenkiintoisimpia suomalaisia koripalloilijoita tällä hetkellä ja hän tulee ensi viikosta lähtien edustamaan suomalaisittain täysin poikkeuksellisesti todellista huippu NCAA-joukkuetta takamiehen tontilla.

Baylor Bears on ennakkoon yksi Big-12 konferenssin kärkiporukoista Kansasin, Houstonin sekä Texasin jälkeen. Maanlaajuisesti Baylor on arvoitu noin top-20 porukaksi. Baylor on ollut jo joitain vuosia tunnettu laadukkaasta takakentästään sekä urheilullisista yleismiehistään. Täksi kaudeksi laadukas takakenttä toteutuu jälleen, mutta takamiesten nimet ovat täysin vaihtuneet viime kaudesta. LJ Cryer vaihtoi etelämmäksi Houstoniin, Adam Flagler pyristelee NBA:n ja G-liigan välisessä kiirastulessa ja Keyonte George viskoo kolmosia Lauri Markkasen kanssa Utahissa.

Tätä taustaa vasten Littlellä on siis erinomainen mahdollisuus ottaa iso rooli huippujoukkueessa heti ensimmäisellä kaudellaan. On kuitenkin jo pitkään näyttänyt siltä, että Littlen rooli tulee ainakin alkukaudesta olemaan joukkueen kakkosketjun pyörittäminen. Kaikki valokeilat Baylorissa tulevat nimittäin ennakkoon kohdistumaan superlupaus JaKobe Walteriin sekä viime kaudella hirveät tehot tiskiin iskeneeseen transfer-pelaaja RayJ Dennikseen. Molemmat heistä ovat ennakkoon NCAA:n top-100 pelaajia ja molemmilta odotetaan isoa roolia etenkin hyökkäyspäässä. Takekentälle laajuttaa tuovat myös toinen transfer-pelaaja Jayden Nunn (VCU) sekä Langston Love. Joukkue ei kuitenkaan ole pelkästään takakenttänsä varassa, sillä laitahyökkääjän tontilla viilettää lahjakas Jalen Bridges sekä korin alla voimakkaat Josh Ojianwuna sekä freshman ja NBA-talentti Yves Missi.

Omaan tietooni ei ole Baylorin pre-seasonilta kantautunut kuin peli Gonzagaa vastaan, jonka Bears niukasti hävisi. Tuossa pelissä Little pelasi isossa roolissa - 26 minuuttia. Tässä peliajassa Littlen tilastorivi oli 7 pistettä, 3 levypalloa, 2 syöttöä ja hieman huolestuttavasti 6(!) menetystä. On myös huomattava, että joukkueen ykköspelinrakentaja RayJ Dennis ei varotoimenpiteenä pelannut tuossa pelissä lainkaan.

Yhdysvaltalaisessa mediassa Littlelle ei juuri aseteta odotuksia eikä hypeä hänen liittymisestään Bayloriin ole oikeastaan lainkaan - joukkueessa on paljon isompiakin lupauksia ja tähtiä. Tämä asetelma on tietysti räikeässä ristiriidassa Littlen omien monesti kuultujen tavoitteiden kanssa, jotka ovat kunnianhimossaan sekä kunnioitettavia, että ehkäpä myös liioiteltuja.

Toden totta, One-and-done tai edes Two-and-NBA Fo’Sho ei yhdysvaltalaisen median tai pelaajatarkkailijiden perusteella ole ennakoitu lopputulema. Myöskään omasta näkökulmasta Littlen NBA-ura ei ole tällä hetkellä arvioituna ollenkaan todennäköinen. NBA-joukkueiden mielipiteet ovat tässä asiassa tietenkin tärkeimmät (he onneksi Bayloria tulevat joka tapauksessa tarkasti seuraamaan) ja toisiksi tärkein onkin sitten Littlen itsensä mielipide. Hän on useissa haastatteluissa todennut nopean NBA:han siirtymisen olevat tavoitteensa ja toivottavasti tällainen tavoitteenasettelu puskee häntä saavuttamaan oman potentiaalinsa. Itse en tässä vaiheessa asettaisi NBA-linssiä silmieni eteen Littlen pelejä seuratessa, vaan iloitsisin siitä, että NCAA-kentillä on oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä suomalainen takapelaaja todellisessa huippujoukkueessa. Oma toiveeni Littlen kohdalla on se, että hän saisi pallollisen roolin, vaikkapa pienemmillä minuuteilla jo ensimmäisestä kaudesta lähtien, eikä liian aikainen sitoutuminen Bayloriin kostautuisi mitättömän ja merkityksettömän roolin muodossa.

Baylor aloittaa kautensa keskiviikkona Auburnia vastaan ja joukkueen ohjelma on kokonaisuudessa haastavuudessaan ehdottomasti suomalaisjoukkueista mielenkiintoisin.
Tämä ncaa suomalaispelaajien analyysi on kyllä kovan luokan koripallokulttuuri teko, iso kiitos Lev Rubinille.
Joku taisi kysellä miten näitä pelejä voi katsoa? Yksi keino on, mutta sitä varmaan ei ole soveliasta täällä mainostaa.
 
Viestejä
1 044
Tämä ncaa suomalaispelaajien analyysi on kyllä kovan luokan koripallokulttuuri teko, iso kiitos Lev Rubinille.
Joku taisi kysellä miten näitä pelejä voi katsoa? Yksi keino on, mutta sitä varmaan ei ole soveliasta täällä mainostaa.
Älä mainosta mutta kerro miten joku sen tekisi
 
Viestejä
4 072
Näkyyköhän Baylorin matseja jostain, jos saisi vielä suhteellisen selkeän vastauksen? ;)
Mukava ois katsoa vaikka jälkilähetyksenä.
 
Viestejä
4 072
Näkyyköhän Baylorin matseja jostain, jos saisi vielä suhteellisen selkeän vastauksen? ;)
Mukava ois katsoa vaikka jälkilähetyksenä.

Unibetillä pystyy näköjään veikkaamaan näitä höntsyilyitä, muttei vissiinkää katsomaan. Ja vähän huonoon aikaanhan nuo tietysti tulisi.
 
Viestejä
691
Erinomaista (ja eritoten hyvin kirjoitettua) analyysia Lev Rubinilta. Kiitos!

Mielenkiintoinen yllätys itselleni on Tuukka Jaakkola, joka tekee paluun Cal Polyyn vietettyään välivuoden.
 
Viestejä
7 419
Erinomaista (ja eritoten hyvin kirjoitettua) analyysia Lev Rubinilta. Kiitos!

Mielenkiintoinen yllätys itselleni on Tuukka Jaakkola, joka tekee paluun Cal Polyyn vietettyään välivuoden.
Hetkinen, eikö Jaakkolan pitänyt vaihtaa pelikamat "rakennusfirman johtotehtäviin"

 
Viestejä
1 880
Viestejä
2 305
Näyttäisi olevan tosiaan listattuna jatko-opiskelijana (graduate student) Cal Polyn rosterissa ja ekassa harjoituspelissä oli vetänyt 19 minuuttia.
 
Viestejä
501
Näkyyköhän Baylorin matseja jostain, jos saisi vielä suhteellisen selkeän vastauksen? ;)
Mukava ois katsoa vaikka jälkilähetyksenä.
Itse en valitettavasti osaa sanoa, miten kokonaiset pelit saisi näkymään. Varmasti joitain keinoja nykymaailmassa tähän löytyy.

Baylorin, Texas Techin, Pittsburghin, Michiganin ja ehkäpä jonkin muunkin "suomalaisjoukkueen" otteita voi kyllä seurata tämän Youtube-kanavan yli 20-minuutin mittaisten "kohokohta"-videoiden avulla:



Tuossa esimerkkinä Nkamhouan Michiganin näytösottelu. Vastus on tuossa todella heikko, mutta pätkän perusteella voi jo ehkä sanoa, että Nkamhouan rooli tulee Michiganissa olemaan huomattavasti monipuoiisempi kuin Tenneseessä. Tilastorivi taisi olla luokkaa 11p/8r/6a/3b.

Jos amerikkalainen jalkapallo kiinnostaa ollenkaan, niin tuota samaa kautta näkee myös kauden ratkaisevat kierrokset, jotka alkavat olla käsillä. Siis tiivistelmät noista kierroksista. Alabamalla ja siellä jonkin verran pelaamaan päässeellä Olaus Alisella taitaa vielä olla ihan hyvät mahdollisuudet selvitä siinä lajissa uusittuun loppuhuipentumaan, jonka ensimmäiset pelit taidetaan pelata vuodenvaihteessa.

Ja tosiaan, myönteinen yllätys tämä Jaakkolan paluu koripallokentille ja jatko-opiskeluiden pariin. Vähän jo näytti siltä, että tuosta 1999-syntyneiden lahjakkaasta ikäluokasta todella moni jättää koripallon hyvin nuorella iällä. Voihan toki olla, että Jaakkola huomasi, että maisterin papereilla johtotehtävät vasta sujuvaisitkin, ja tie vie ensi kaudeksi jo takaisin normitöihin.
 
Viestejä
1 044
Basket olikin tehnyt hyvän listan naisten NCAA-pelaajista

Nopealla vilkaisulla löytyivät alla olevat pelitulokset. Varsinaisesti kausi näyttää alkavan näinä päivinä ja seurattavaa sitten riittää. Hyvää pelikautta kaikille.

PTS​
REB​
A​
STL​
MIN​
11-2-2023​
L Taponen​
5​
1​
2​
14​
11-6-2023​
L Taponen​
1​
9​
11-2-2023​
K Ollilainen​
6​
2​
5​
3​
26​
11-6-2023​
K Ollilainen​
14​
1​
1​
1​
14​
11-6-2023​
J Aarnio​
2​
1​
4​
11-1-2023​
S Bedeji​
10​
3​
5​
3​
31​
11-6-2023​
S Bedeji​
10​
2​
1​
22​
11-3-2023​
E Mashaire​
17​
 
Viestejä
501
Touko Tainamolta kauden avauksessa varmaan aika lähelle kaikkien aikojen suomalaistilastot NCAA-kentillä: 31pistettä ja 18 levypalloa. Takkiin tosin tuli UC San Diegoa vastaan, mutta noilla luvuilla ollaan ensimmäisen pelipäivän jälkeen sekä piste- että levypallotilastojen top-5 listoilla kaikki pelanneet joukkueet ja pelaajat huomioon ottaen.

Tuskinpa meno jatkuu ihan tuollaisena, mutta Denverin vastustajien ollessa voittopuoleisesti noita heikomman puolen joukkueita, ja Tainamon ilmeisesti ollessa joukkueen toinen kulmakivistä, voivat henkilökohtaiset tilastot olla kauden lopuksi ihan komeanpuoleiset.

Muutamia muita suomalaishuomioita:

-Amzil aloitusviisikossa New Mexicossa, mutta hyökkäyksellisesti aika vaatimattomat 4 pistettä voittoisessa pelissä Texas Southerinia vastaan.

-Federikolla rennohko tupla-tupla ja 4 blokkia. Pittsburghin freshman takamies Carlton Carrington laittoi vielä paremmaksi - tripla-tupla ensimmäisessä pelissään. Carrington ei mahtunut edes ESPN top-100 listalle viime HS-kauden päätteeksi, mutta vaikuttaa olevan todellinen pelimies. Pitt muutenkin näyttää jälleen mielenkiintoiselta joukkueelta. Kanariansaarten kaksoset ovat tosiaan aika erinäköisiä kuin viime vuonna samaan aikaan.

-Ugusuk ei pue punaista paitaan ylleen South Carolinassa valmentajan rohkaisemana; kauden ensimmäisessä ja voittoisessa pelissä ihan mukavasti vastuuta takakentällä (ei ensisijaisena pallonkäsittelijänä kuitenkaan): 5 pistettä ja 3 syöttöä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös