Koripallo.com

Oodi tuomareille!

Viestejä
2 534
Itseäni kiinnostaa enemmän miksi kukaan täyttäisi pallon heliumilla?
Onko säännöissä määrätty millä kaasulla koripallot pitää täyttää? Muistaakseni säännöissä puhutaan "ilman paineesta". Toisaalta heliumin kohdalla puhutaan myös "ilman paineesta". Asiaa on varmaankin jonkin verran tutkittu, koska netissä on videoita, joista testataan heliumilla täytettyjä koripalloja.

Uhkapelikirjallisuus kertoo pöytätennisotteluista, joita on käyty Coca Cola pullot mailoina. Aina kun on huijaamisen mahdollisuus niin joku pyrkii sellaista kokeilemaan. Ilmeisesti koripallon historia ei tunne muita kuin ilmatäytteisiä koripalloja...
 
Viestejä
1 106
Saataisiinko heliumtäytöllä jotain hyötyä? Tietysti jos pallo käyttäytyy eri tavalla ja kotijoukkue olisi päässyt treenaamaan tällaista palloa, voisi kotijoukkue saadakin siitä jotain hyötyä. Mutta ero pallon käyttäytymisessä olisi varmaan aika pieni ja pienempi kuin kahden erilaisen pallon ero. Koripallo (ilmatäytteisenä) painaa keskimäärin ehkä n. 600 g. Jos koripallon tilavuus on n. 8 litraa (onko vähemmänkin?) ja heliumin nostovoima on n. 1,0715 g / l, niin heliumilla täytetty koris käyttäytyisi silloin kuin se olisi samanlaiseen ilmalla täytettyyn nähden 8,6 g kevyempi ja voisi kai ehkä teoriassa pompata siten marginaalisesti korkeammalle. Tätä on laskettu redditissä syvällisemminkin ja siihen on niissä laskuissa päädytty, että pallon kevyempi massa voisi kumota pompussa vaikutuksen tai jopa vaikutus olla käänteinenkin, koska pallolla olisi vastaavasti vähemmän liike-energiaa. Jotta 600 g pallo leijailisi ilmassa, tarvittaisiin vastaavasti reilut 600 litraa heliumia eli aikas iso ja ohutkuorinen koripallo pitäisi olla.
 
Viestejä
1 106
Vetytäytteinen pallo olisi sitten vielä jonkin verran kevyempi nostovoiman ollessa 1,2 g / litra. Siinä kääntöpuolena tulisi vedyn räjähdys-/syttymisherkkyys joka voisi tuoda mielenkiintoisia käänteitä pelin kulkuun ottelun ollessa kuumimmillaan.
 
Viestejä
4 066
Entä jos tuomari ottaisi aina hönkäyksen heliumia, ennen kuin avaa sanaisen arkkunsa?

Lisäisikö vai vähentäisikö auktoriteettia?
 
Viestejä
19 541
Nyt varovasti näitten mukahauskojen kirjoitusten kanssa! Han-manin kallista aikaa ei saa tuhlata moisilla pohdinnoilla.....Saa vielä lopullisen raivarin ja päästä katkeaa suoni.
 
Viestejä
19 541
Jos kerran kukaan ei viitsinyt kuljettaa sitä pois, niin lienee vieläkin siellä lavuaarissa?

Kaikenlaisia ongelmia sitä....

No koko vesipallojuttu on varmasti Hämiksen keksimä. Eihän kukaan täysjärkinen sentään mene mattoveitsellä kallista palloa pilaamaan? Eihän?
 
Viestejä
104
No koko vesipallojuttu on varmasti Hämiksen keksimä. Eihän kukaan täysjärkinen sentään mene mattoveitsellä kallista palloa pilaamaan? Eihän?
Mentiin takavuosina täysi-ikäisyyden kynnyksellä Neukkulaan pelireissulle ja votkaa teki mieli tuoda tuliaisena. Tekotavaksi päätettiin tuo sama: mattoveitsellä palloon viilto, ja sisäkumi pois elintarvikemuovia tilalle ja votkaa täyteen. Sitten viilto liimattiin pikaliimalla kuntoon. Ennen reissua testattiin asian toimivutta vedellä kotona. Pallosta tuli todella painava, ja jos tullimies ottaa pallon käteen käry on varma. Pupu meni pöksyyn, mutta lasti olisi tullut perille. Verkkokassissa olleet pallot ei tullia kiinnostaneet, joten hyvin olisi lasti tullut perille.
 
Viestejä
676
Palloon viilto mattoveitsellä, vettä sisään raosta ja ilmastointiteipillä pallo umpeen.

Vedellä täytetty pallo painaa noin kahdeksan kiloa. Nostelimme sitä hieman lavuaarista, mutta emme yrittäneet kuljettamista.
Siis en tarkoittanut tuota täyttöä, vaan juuri sitä, että miten ihmeessä huomasitte eron?:cool:
 
Viestejä
19 541
Äsken vielä oli ilmastointiteippiä, mutta nyt olikin muuttunut Jeesus-teipiksi.

Mitä tässä enää uskoisi. Seuraavaksi teippi onkin varmaan muuttunut Mäkkaiveriksi...?
 
Viestejä
1 006
Välilä asiaa. Ensimmäistä kauttaan viheltäviä tuomareita kuten Antinmaa tai Tyysteri on ilo seurata. Ei mitään ylimääräistä pullistelua ja egoilua saati jännittämistä vaan paljoin hyviä päätöksiä ja kasettikin tuntuu kestävän.
 
Viestejä
67
Välilä asiaa. Ensimmäistä kauttaan viheltäviä tuomareita kuten Antinmaa tai Tyysteri on ilo seurata. Ei mitään ylimääräistä pullistelua ja egoilua saati jännittämistä vaan paljoin hyviä päätöksiä ja kasettikin tuntuu kestävän.
Tyysteri viheltää kyllä jo toista kautta liigassa. Vieläkin on kovissa tilanteissa pilli jäässsä. Näkee kyllä pienet hipaisut, mutta rohkeus puuttuu todella puuttua peliin. Ei kuitenkaan liigan heikoimpien joukossa tällä hetkellä.
 
Viestejä
2 534
Haluaisin kehua Naisten Korisliigan tuomaria Karolina Anderssonia. Hän reagoi proaktiivisesti, kun pelaajilla alkaa päässä kiehua. Andersson puhuttelee ja rauhoittelee pelaajia. Lisäksi Anderssonin käsimerkeillä on suuret ja selkeät liikeradat kuin härkätaistelijoilla. Minun mielestäni Andersson on kehittynyt tuomarina.
 
Viestejä
70
Suomessa pilli soi aivan liian herkästi. No call olisi usein parempi ratkaisu. Kotimaassa vihelletään liian usein kovin herkästi tai varmuuden vuoksi. Kansainvälisissä peleissä on vauhti ja varsinkin kontaktit aivan toista luokkaa. Kv-peleissä annamme paljon tasoitusta muille, kun pelaajat eivät ole tottuneet käytettävään linjaan.
 
Viestejä
4 066
Tuli tänään Nokian ja Lahden matsissa pitkästä aikaa kiinnitettyä vähän huomiota tuomareihin. Nykykoris on usein todella nopeatempoista, itse olisin keskittymishäiriöisenä junttina todella paska tuomari.

Enkä sitä epäile, etteikö tuomareille virheitä tule, taitaahan niitä tulla pelaajillekin. ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös