Koripallo.com

Petteri Koponen Bayernissa

Viestejä
10
Πέτερι Κόπονεν για Παναθηναϊκό


"Poltan mynneä hallissa, jos haluan."

Giannakopoulos-sedän tietojen mukaan Koposen seuraava rasti uralla olisi Attikan uljaat oliivikukkulat, joilla virtaa Giannakopoulosien häpeilemätön perimä. Toivon todella, että Koponen ja tämän agentti tietävät, mihin ovat ryhtymässä, mikäli Petteri päättää jatkaa uraansa Panathinaikosissa.

Seuran pienimunaisena presidenttinä häärää Giannakopoulosien suvun oma Caligula, Dimitris, jolle raha ei merkitse mitään. Mies hallitsee seuraa despootin elkein hakien esikuvansa Kenraali Aladeenistä sekä Vihtori Kosolasta. Tuo epäkypsä kuvatus on johtanut seuraa aikalailla kaudesta 2012-2013 lähtien, jolloin herra onnistui saamaan heti 150 000 euron sakon itkettyään Barcelonan erityiskohtelua. Unohtamatta tietenkään sitä, että joulukuussa 2012 Dimitris syytti julkisesti setäänsä pettämisestä ja oli valmis jättämään seuran peräti kuuden kuukauden jälkeen.

Puhumme nyt miehestä, joka suutahti reilu vuosi sitten joukkueelleen sen verran, että laittoi joukkueen 11 tunnin bussimatkalle Istanbulista Ateenaan, kun joukkue hävisi puolivälierissä Fenerbahcelle voitoin 0-3. Siitäkin huolimatta, että Fenerbahcen materiaali oli Panathinaikosia parempi ja seura voitti Euroliigan mestaruuden. Seuralegenda Antonis Fotsis osti omilla rahoillaan lentolipun takaisin Ateenaan, eikä kauden päätyttyä jatkanut enää seurassa.

Puhumme nyt miehestä, joka kuluneella kaudella itki sosiaalisessa mediassa Real Madridin erityiskohtelua niin paljon, että Euroliiga sakotti miestä 60 000 euron edestä. Lisäksi herrasmiehelle asetettiin viiden kuukauden porttikielto Euroliigan otteluihin.

Puhumme nyt miehestä, joka ei ottanut kuuleviin korviinkaan porttikieltoa, vaan asteli näkyvästi seuraavaan kotipeliin ja tuomittiin 120 000 euron lisäsakkoihin. Kun ei vaan kiinnosta.

Puhumme nyt miehestä, joka uhkasi viime kauden jälkeen vetää koko seuran pois Euroliigasta oman pienimunaisuutensa takia. Tämä veto olisi kustantanut miehelle 10 miljoonaa euroa ja olen melko varma, että Dimitris on hetken aikaa vähintäänkin harkinnut vetoa heloottiaivoillaan ja laskenut miljoonia helmitaulullaan.

Pelillisesti siirto Panathinaikosiin on askel ylöspäin (viime kaudella Panathinaikos oli Euroliigassa runkosarjan neljäs). Kilpailu peliajasta nousee jälleen yhdällä jyvällä eteenpäin. Koskemattomassa roolissa on luonnollisesti Kalathes, joka olisi täydellinen pelaaja, jos osaisi heittää palloa edes seinään. Herran sopimusta jatkettiin nyt kolmella vuodella 6,5 miljoonan kokonaissummalla, mikä ei aiheuttanut peukkuhekottelua viime kauden joukkuekaverissa, Mike Jamesissa. Off-seasonilla Jamesin Twitter-dialogi fanien kanssa on ollut hinta-laatusuhteeltaan erinomaista viihdettä.

Koposen pelillisestä roolista joukkueessa on vielä mahdotonta sanoa mitään, kun joukkueen rakentaminen on vielä alkutekijöissään. Katsotaan sitten syksymmällä.
 
Viestejä
2 001
Eläväinen raportti! *kumarrus* (Ehkä sukupuolielinten oletettuun kokoon viittailun olisi voinut jättää yhteen kertaan - tai kokonaan pois - mutta muuten kyllä tiukasti tekstattu.)

Jokin hämärä mielikuva itsellänikin oli, että "kaikkien ateenalaisten" johdossa ei nykyisin ensisijaisesti ajatella kaikkien ateenalaisten parasta, jos edes joukkueen parasta.

Sen sijaan Koposen voisi kyllä ajatella sopivan Euroliiga-ajattelussa Kalathesin kaveriksi kentälle: siellähän Koposta tunnutaan pitävän ensisijaisesti kolmosia heittävänä kakkosena eikä niinkään pelintekijänä.

Kilpailuna takamiehen paikalle näyttäisi tän hetkisen rosterin mukaan olevan (Kalathesin ohella) viime vuonnakin joukkueessa pelanneet jenkki Marcus Denmon ja liettualainen Lukas Lekavicius. Nuori lupaus Georgios Kalaitzakis (19v.) tuskin vielä hätyyttelisi Koposen peliaikaa, mutta onhan tässä aikaa ostaa vielä yksi kovemman tason takamies kilpailemaan minuuteista ja nostamaan joukkueen tasoa.
 
Viestejä
10
Langford ja Papapetrou Panathinaikosiin. Se oli Koposen osalta siinä.

Katseet Baijeriin, jossa varmasti tarjolla isompaa roolia sekä jääkylmää Beck'siä. Koponen sanoi, ettei lähde palkkaansa alentamaan, jos olisi jatkanut Barcelonassa, mutta vaikea uskoa, että Bayernilla on samanlaista subventiota tarjolla asuntosäästötilille.

Münchenissä sattui viime kaudella viihdyttävä incidentti, kun legendaarinen hahmo Aleksandar Dordevic potkittiin kevätkaudella ulos päävalmentajan pallilta. Joukkue johti Bundesliigaa ylivoimaisesti 23-2 ja oli voittanut cup-mestaruuden. Syy potkuille oli se, ettei Dordevic halunnut seurajohdon osallistuvan joukkueen arkeen juuri mitenkään. Koripallojaoston GM Marko Pesic ei yllättäen balkanilaisilla putkiaivoillaan tätä sulattanut, mikä johti lopulta valmentajan potkuihin.

Dordevic kommentoi tämä myöhemmin sanomalla: "Der General-Manager (Marko Pesic – d. Red.) sagte mir, dass ich wegen mangelnder Kommunikation mit ihm suspendiert werde. Ich antwortete ihm: Pokalsieger, Eurocup-Halbfinale und 1. Platz mit 23 Siegen und zwei Niederlagen in der Bundesliga. Der Hauptgrund, warum wir so eine erfolgreiche Saison hatten, war in der Tat, dass ein Teil des Managements nicht in den Team-Alltag involviert war.

Hanhinaamat kaakattaa.
 
Viestejä
218
Koponen saa seurakseen NBA seuranneille tutun henkilön Derrick Williams:n. Tämän draftissa toisena varatulle henkilölle ei ihan ura mennyt niin kuin varmaan alkuun ajattelivat, mutta hyvä pelaaja on kuitenkin kyseessä.
 
Viestejä
2 194
Eurohoopsilla on tapana tehdä ranking Euroliigan sadasta parhaasta pelaajasta. Tuoreessa rankingissa Koponen on Euroliigan 75 paras pelaaja. Viime kaudella taisi olla jonkin verran korkeampi sijoitus. Kohtalaisen hyvältä tuntuu tuo ranking, mutta onhan marginaalit oikeasti niin pienet, että tuollainen lista on korkeintaan suuntaa antava.

EuroLeague Top 100 players of 2018-2019 (71 - 80) | Eurohoops
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
447
Koponen saa seurakseen NBA seuranneille tutun henkilön Derrick Williams:n. Tämän draftissa toisena varatulle henkilölle ei ihan ura mennyt niin kuin varmaan alkuun ajattelivat, mutta hyvä pelaaja on kuitenkin kyseessä.
Itse pidin Derrickistä hitosti Knickseissä ja myöhemmin ihmettelinkin, että miten mikään joukkue ei hänelle kunnollisia minuutteja anna. Todella viihdyttävä pelaaja!
 
Viestejä
17
Ajattelin, että täältä "Kopsun" säikeen kautta löytyisi pohdintaa Petskun "nykytilasta" Bayernin rotaatiossa ja siitä mihin suuntaan miehen ura on menossa.. itse suoraan sanottuna olen huolissani: Saksan sarja ei ole Euroopan kovin - Bayern aloittanut 8-0 rekordilla korieron ollessa +134(!) - avauksessa mies on ollut vain(?) kolme kertaa ja minuutteja vajaa 20, pistekeskiarvon ollessa BBL:ssa (Saksan liiga) 8,88 , kolmoset uponneet 45% tarkkuudella.

Euroliigassa 8 matsissa avauksesessa ollut yhdessö ja peliaika reilu 17 min. Vaikka Munchen rotaatio on erittäin laadukas - rooli Petskulla on jäänyt "yllättävän" pieneksi. Peliaikaa 7. eniten joukkuessa!
Kotimaisen rahapeliyhtiön netti-tv:n kautta katselin toisen jakson alkupuolelta lähtien Bayern-Olympiakos -matsia ja Bayernin esitys ei ollut kovinkaan tasapainoinen, vaikka taistelikin voitosta 35 min - selkeästi Koposen rooli on "2" , ei juuri tuonut palloa ylös ja vihreä valo oli päällä kun tuli kentälle -- 1/4 kolmoset. Hyökkäyspäässä selkeästi Lucic ja Williams olivat ykkösoptiot. Pakkipäässä Petterilla selkeästi "hustle"-rooli antaa painetta pallolle mutta ratkaisuvaiheessa oma vastustaja pisti kolmosen reppuun ja pian sen jälkeen kori+virhe ajotilanteessa, ero kolmesta kuuteen kun vajaa 5min jäljellä. Peliajasta vielä (tässä jäljellä oleva peliaika): Q1: 4:11 IN, Q2: 6:47 OUT Q3: 3:43 IN, Q4: 04:18 OUT, 3:48 IN, 1:12 OUT). Peluutusta voisi analysoida joku enemmänkin koska aika rikkonaisen kuvan saa tuosta, kuitenkin Q3-Q4 pelasi lähes kymmenen minuuttia putkeen.
Ehkäpä tässä vaiheessa kautta on paha vetää johtopäätöksiä, mutta mitä mieltä olette?
 
Viestejä
17
Bayern Munchen-Zalgiris Kaunas -- euroliiga paikallisen rahapeliyhtiön netti-tv:ssa, Petsku kehissä --- kuinka käy?
 
Viestejä
17
Bayern Munchen-Zalgiris Kaunas -- euroliiga paikallisen rahapeliyhtiön netti-tv:ssa, Petsku kehissä --- kuinka käy?
Bayernille voitto 88-84 -- Petterille saldo 5/2/4s, kolmoset 1/4, peliaikaa 7. eniten joukkueessa: 18min jakautuen seuraavasti: Q1 sisään kun jäljellä vajaa 3min, viimeisessä hyökkäyksessä 5 sek ennen jakson loppua, metri kaaresta step-back kolmonen sisään, jatkoi kentällä toisella jaksolla, pois kun 5 min jäljellä, palasi kentälle kun 3.jaksoa 5.27 jäljellä, toinen pelitilanne kori leipäliike kuljetuksesta hypäri vaparin ja kolmosen välistä, pelasi 4. jakson puoleen väliin, sai neljännen virheen ja istui lopun pelin penkillä. En kyllä edelleenkään ymmärrä koutsin peluutusta... 3.-4.jakso näytti aika hyvältä pelaamiselta pari hyvää syöttöä - joukkuessa entinen NBA draftin 2.varaus Derrick Williams skoraa, tänään 27pts. Tätäkin peliä seuratessa tuli fiilis että Petsku on väärässä jengissä.
 
Viestejä
2 194
Koponen on pull-up-hypäreissä mielestäni aivan huipputasoa ihan millä mittapuulla tahansa, ja vaikka vertailuun otettaisiin mukaan NBA-pelaajat. Eilinen voittokori oli hyvin samankaltainen kuin voittokori Venäjää vastaan Montpellierissä 2015.
 
Viestejä
1 671
Petteristä sitten Saksan mestari, onnittelut siitä! Joku muu saa analysoida tarkemmin otteita...
 
Viestejä
19 080
Kattelin eilen Koposen pelin. Petsu ei edelleenkään saa tarpeeksi palloa heittopaikkoihin. Eilenkin kolkit 3/4. Tai sitten ei osaa hakea vapaata paikkaa. Pallon kanssahan hän ei nykyisin ole juurikaan tekemisissä.

En tiedä, miksi joukkueen parasta kolmosheittäjää ei hyödynnetä enempää?

Toki siellä on hyviä heittäjiä muitakin ja Petskua parempia puolustajia.
 
Viestejä
357
Eilisessä pelissä Madridia vastaan Petsku sai jo vähän enemmän vastuuta kuin aiemmissa euroliiga peleissä. Esityksen perusteella pitäisi saada peliaikaa lähemmäs 20 minuuttia kuin se 10-15 minuuttia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös