Koripallo.com

Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Kumpi pääsee finaaleihin tavoittelemaan himoittua Pantteripatsasta?


  • Äänestäjiä
    36
Viestejä
16 284
Maalaiset vastaan stadilaiset välierissä!

VS.


Kohtaamiset runkosarjassa tällä kaudella: 4-0 Katajalle
Joensuu Areena 23.11.2011 74-57
Töölön Kisahalli 7.12.2011 62-72
Joensuu Areena 1.2.2012 96-91
Töölön Kisahalli 21.3.2012 83-96


Ennakkoasetelmat:

Kataja-ToPo on hyvin harvinainen pleijaripari. Kautta aikain pleijarikohtaamiset ovat menneet 3-2 Katajalle. Kataja lähtee sarjaan ennakkosuosikkina. Se voitti kaikki tämän kauden runkosarjakohtaamiset. ToPo-juna on päässyt sekavan alku- ja keskikauden jälkeen loppukaudesta raiteilleen, kun Josh Wilson vaihtui Ronnie Clarkiin ja joukkueen isot kotimaiset ovat toipuneet vammoistaan. Molemmat joukkueet pääsevät välieräsarjaan suhteellisen terveinä. ToPo on viimeksi voittanut Katajan runkosarja- ja pleijarikohtaamiset huomioiden maaliskuussa 2010. On hyvä varmasti jo tässä vaiheessa nostaa esille valmentajat Toijala & Kaminen. Kumpikin "värikäs" valmentaja on luotsannut joukkueensa finaaleihin vähintään kaksi kertaa, mutta kumpikaan ei ole päässyt vielä Pantteripatsasta nostamaan. Joko tänä keväänä jompaa kumpaa onnistaa?

Jotain extramielenkiintoista:

Katajasta pelaajatrio Haanpää-Kajander-Pehkonen on edustanut urallaan ToPoa. Ipe Pehkonen on ToPo-kasvatti. ToPon entinen päävalmentaja ja nykyinen kakkosvalmentaja Pekka "Mr. defense" Salminen on Katajan ex-luotsi.Seuraa heitä:Kataja: Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaava Price pelasi ailahtelevasti runkosarjassa, mutta oli Katajan parhaimmistoa puolivälieräsarjassa Vilpasta vastaan. Kokenut Möttölä ja häntä sisäpelaajien puolustamisessa avittavat nopeat Muurinen ja Heinonen tuovat kuitenkin huomattavasti isomman haasteen Georgian lempeän jättiläisen eteen. Vastaan JP haasteeseen ja jatkaa hyviä otteita?


ToPo: Vaikka askel hidastuu, niin näissä peleissä kokenutta Möttölää ei voi sivuuttaa. Puolivälierissä kone ei tahtonut käynnistyä, mutta ratkaisevassa viidennessä pelissä mies oli elementissään. Kokenut, voitontahto ja työmoraali ovat NBA-Hannolla omaa luokkaansa.


Joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet:

Molempien joukkueiden vahvuus on materiaalin laajuus. Molemmat joukkueet pelaavat 9-10 miehen rotaatiolla ja kentällä voi vilistää yhtä aikaa puoli tusinaa maajoukkuemiehiä. Molemmilta joukkueilta löytyy monta kovaa heittäjää ja tämä näkyykin joukkuetilastoista, joissa kumpikin joukkue on varsin hyvällä sijalla heittoprosenteissa. Kun Möttölä ei ole kentällä, on Torppa kuin tehty vauhtipeliä varten, kun kentällä on vikkeliä takamiehiä atleettisia yleispelaajia ja erittäin liikkuvia 4-paikan pelaajia. Se on myös yllättävän hyvä levypallojoukkue, vaikka joukkueessa vain yksi selkeäksi sisäpelaajaksi luokiteltava pelaaja (Möttölä, joka joutuu pelaamaan nykyään enemmän lähellä koria). Kataja puolestaan on puolustuksessa sarjan parhaita tai ehkä paras joukkue.

Puolustuspäässä ToPo ei ole kokonaisuudessa yltänyt Katajan tasolle tällä kaudella. Nopeiden juoksulla on siis kääntöpuolensakin. Lisäksi heikkoutena on pidettävä sitä, että Josh Wilsonin poistuttua joukkueen riveistä helsinkiläisryhmän peliä rakentavat aika vahvasti 2-paikan pelaajaksi luokiteltava Chase Griffin ja lähinnä back-up-rooleistaan tunnettu Jarkko Kyllönen. Sekä Petri Virtanen että BA Walker ovat enemmän pelintekijöitä kuin nämä kaksi Torpan vastaavaa. Torpalla on siis vain yksi selkeä sisäpelaaja ja Katajalla puolestaan kaksi. Torpalla myös joukkueen rakenne on sellainen, että roolituksessa voi syntyä ennemmän ongelmia kuin Katajalla (paikat 3-5). Ronnie Clark ei ole päässyt vielä oikein kuvioihin mukaan. Kova pelaaja on kyseessä, mutta välierissä peli kovenee ja tahti on yhtä tiivis kuin edellisessä vaiheessa. Pääsekö koko kauden pelaamatta ollut Colorado Staten mies ToPon pakkaan sisälle kunnolla ollenkaan? Katajan ongelmat tulivat paljolti esiin kauden mittaan, mutta myös uusia tuli esille puolivälieräsarjassa. Ajoittainen pelin staattisuus, ajoittain kangerteleva levypallopeli sekä helpot menetykset ovat viime aikoina leimanneet joukkuetta.

Oletetut avauskokoonpanomatchupit plus penkit(Ajanpuutteen vuoksi annetaan tulevaisuuden kertoa, miten niissä yksittäin käy. Nyt keskitytään nimenomaan kokonaiskuvaan):

Starting 5


Price vs. Möttölä


Lehtoranta vs. Muurinen


Newson vs. Hawkins


Kanervo vs. Iisalo


Walker vs. Griffin

Penkit (ne pelaajat, jotka oletetusti saavat peliaikaa)


Nenonen, Haanpää, Kajander, Virtanen ja Pehkonen

vs.


Lindbom, Heinonen, Clark, Lehtinen ja KyllönenRatkaisu ja lopputulos:

Katajan kotietu pitää Mehtimäen jäähallissakin. Kuitenkin parketti ja korit ovat samat kuin Areenassakin. Maajoukkuepelaajat ja jenkit ovat tottuneet pelaamaan tällaisissa halleissa. Joukkue on treenannut viikon kahdesti päivässä uudessa ympäristössä ja eiköhän tuo ole tullut tutuksi. Katajan on astetta selkeämmin roolitettu joukkue. Toijala penkin päässä osaa rauhoittaa enemmän joukkuetta, kun taas Kaminen puolestaan sekoittaa enemmänkin pakkaa. Pelinteko-osasto on Katajalla vahvempi. Kataja on tottunut viime vuosina voittamaan Kisiksessä, mutta tällä kertaa se joutuu kerran siellä taipumaan Torpan vahvan laituriosaston pelatessa vahvan matsin kotiyleisönsä edessä. Möttölän ja Hawkinsin lisäksi ToPossa ei ole sellaista pelaajaa, joka tiukan paikan tullen nousee pelistä toiseen vahvasti esille. Materiaali on laaja, mutta Katajan vastaavaa tasapaksumpi. Kataja finaaleihin voitoin 3-1
 
Viestejä
1 018
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Mehtimäkeläiset vs Munkkalaiset, Ukko-Munkin jenkkiburgerviikon voimalla lähtevät susirajalle taistelemaan. Veikkaanpa, että Topo on paha este Katajalle finaaliin, jos Torpasta selviävät niin uskon mestaruuteen. Tämä taistelupari kiinnostaa enemmän ja ottelusarjan mielenkiintoisimmat pelaajat Hawkins - Newson. Molemmat edustaa parhaimpia vahvistuksia mitä kotiliigaan on saatavilla. Maajoukkuepelaajia todella paljon kentällä myös :)

Tässä nyt sitä tylsää perusläppää heti alkuun... vakavemmat analyysit saa aloittaa joku muu.
 
Viestejä
1 976
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Tulee varmasti olemaan kovaa taistelua finaalipaikasta näiden kahden joukkueen välillä. Tunnetta riittää sekä kentällä että myöskin katsomossa.

Topo on vaarallinen joukkue jota vastaan Katajan pitää pelata täysillä koko ajan. Vilpas sarjan heikkoja hetkiä ei saa tulla! Topolla on laadukkaat kotimaiset Möttölä, Muurinen, Heinonen, Lindblom ja Iisalo. Sen lisäksi jenkkikaksikko Griffin ja Hawkins ovat todella laadukkaita pelaajia jolle ei saa antaa yhtään ylimääräistä tilaa. Ja on se taas mukava katsoa Kaminen huutamista ja hyppimistä kentän laidalla! :D

Katajalla löytyy laatua niin avausviisikosta kuin myös vaihtopenkiltä. Katajan jenkkikolmikolta erityisesti Newsonilta odotan tehoja Topoa vastaan. Newsonin ja Hawkinsin kaksintaistelu tulee varmasti olemaan huikeaa katsottavaa. Katajan kotimaisista odotan tasonnostoa erityisesti Lehtorannalta ja Virtaselta. Nyt pitää kokeneiden miesten pystyä omalla henkilökohtaisella panoksellaan auttaa Kataja voittoon. Kolmostykeiltä Kanervolta, Nenoselta ja erityisesti Haanpäältä uskon että kyseiset herrat ovat kuumassa heittovireessä. Kajander ja Pehkonen antavat tärkeitä lepominuutteja muille ja kyseiset herrat ovat erityisesti puolustussuuntaan tärkeitä miehiä Katajalle.

Lauantaina siis tämä sarja alkaa Joensuun jäähallissa jossa toivon olevan mahdollisimman paljon yleisöä ja ennen kaikkea nyt sitä ääntä! Kannustetaan Kataja finaaliin! RUMMUT PAUKKUU!!! TAISTELE KATAJA!!!!!!!!! 8]
 
Viestejä
6 006
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Joo, vihdoinkin lauantaina tämä sarja sitten alkaa! Olen koko viikon ollut täpinöissäni, enkä vähiten sen vuoksi, että pelataan ensimmäistä kertaa jäähallissa Joensuussa korista. Puitteet ovat viimeisen päälle kunnossa kun olen paikalla käynyt tänään ja tiistaina. Toivottavasti vaan saadaan yleisöä mukavasti. Katajan mukaan jäähalliin voidaan koripallo-otteluun ottaa maksimissaan 3500 katsojaa. Jos finaaliin mennään, niin ehkäpä mahdollisessa 5. ottelussa voitaisiin tollaisia lukemia jopa hätyytellä. 2000 katsojaa on tavoite välierä avaukseen lauantaina. Se on ihan realismia ja olen jopa hieman pettynyt jos tuota määrää ei tule.

No joo, ToPo siis Katajan vastustaja. Hyvin mielenkiintoinen ja varmasti kuuma ja kiihkeä sarja on tulossa. Sähköä ja tunnetta ei puuttune kentältä eikä varsinkaan sen ulkopuolelta. Siitä pitävät huolen Katajan kokenut rumpalikaksikko ( ;)) sekä tottakai tunteella aina pelissä mukana elävä Tomi Kaminen. Kun varmistui, että ToPo tulee vastaan, niin olin heti innoissani sen vuoksi, että saadaan taas Kaminen tanssimaan kentän laidalle.

ToPo on tottakai hyvä joukkue. Munkkilaiset alisuorittivat käytännössä puolivälieriin saakka, kunnes kokenut joukkue heräsi kuin ihmeen kaupalla taistelemaan ja tiputti Karhun. Varmasti vaikea vastus Katajalle. Katajan pitää pystyä pelaamaan kauden parasta korista ehdottomasti, jotta finaalipaikka on mahdollinen. Vilpas kun ei täysin Katajaa pystynyt haastamaan, kun matkan varrella tippui vielä kaksi jenkkiä. Mutta olen hyvin luottavainen. Jos on ToPolla kokemusta, on sitä tottakai myös Katajassa paljon. Kovia pelimiehiä kyllä nähdään paljon kentällä yhtäaikaa, niin maajoukkueen kalustoa, kuin myös kovia ulkomaan vahvistuksia. Varmasti kovia taistelupareja tulee tässä sarjassa.

Runkosarjan kohtaamiset meni Katajalle, mutta eipähän niillä toki enää ole merkitystä. 2009 nämä joukkueet taisivat kohdata viimeksi, tuolloin puolivälierissä, joista Kataja meni jatkoon. Sarjan ensimmäinen peli Joensuussa on taas hyvin tärkeä. Katajan pitäisi pystyä pitämään kotiedustaan kiinni kynsin hampain. Miten peli sujuu jäähallissa, sen lauantai näyttää. Luottavainen tottakai olen, että Kataja homman hoitaa.

Veikkaan Katajan menevän finaaliin tästä, mutta Torppa ei myy nahkaansa helpolla. Kotietu kääntää tämän (kin) sarjan Joensuulle ja ehkä hieman kokeneemman kaluston turvin myös. Kataja finaaliin voitoin 3-0 tai 3-1. Mikään mahdottomuus ei toki ole jos 5. peliäkin tarvittais. Kotietu on aika merkittävä näissä, kuten jo puolivälierissä näimme.

Toivon paljon yleisöä lauantaina paikalle ja paljon ääntä!! Ollaan nyt viimeistään se 6. kenttäpelaaja Katajalle!! Rumpuja, torvia, sun muuta härpäkettä vaan mukaan! Kataja Go!!! 8]
 
Viestejä
4 014
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Veikkaan, että ensimmäisestä ottelusta alkaa perinteinen Katajan kevät. En sitä toki toivo.
 
Viestejä
19 252
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Juu. Kyllähän tämä mitalleista taisteleminen alkaa olla jo ihan perinteistä täällä Susirajalla näin keväisin. Ja ilman taloustoopinkia......

Rehellisesti kun rellestää, niin jäljet ei haise. Tuleepa sitten minkäänväristä mitallia tai ei.
 
Viestejä
290
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Torpan mahtava henki näkyi viimeisessä ottelussa myös TV:n välityksellä. Muurisen ja Möttölän tunteenpurkaukset onnistumisten jälkeen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin kielivät siitä, että nyt on joukkuea todella taistelemassa.
Torppa Taistelee ja hoitelee mestarisuosikin näytöstyyliin 3-1. Katajalle onnittelut rehellisestä pronssista ;)
 
Viestejä
32
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat"Katajan päävalmentaja Jukka Toijala tunnustaa ToPon vaarallisuuden."
 
Viestejä
6 006
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Ei ainakaan vielä ole tämä ottelupari täällä comissa suurta mielenkiintoa herättänyt. ToPo "fanien" keskuudessa varsinkaan. Ehkäpä kun sarja polkaistaan huomenna käyntiin, niin myös keskustelu vilkastuu. ToPon kannattajia nyt ei muutenkaan täällä comissa paljoa tunnu olevan. Aika käsittämätöntä, ettei ToPolla ole edes juuri minkäänlaista uutisointia kotisivuilla. ToPolla on sarjan huonoimmat kotisivut. No joo.

Tuleekohan Möttölä jälleen muusta joukkueesta poiketen Joensuuhun lentokoneella, kuten teki viimeksi. Omasta pussista joutunee maksamaan siinä tapauksessa. Onhan miehellä rahaa kai ihan, ettei yksi lento paljoa paina. Vai onko Kaminen sanonut, että kuules poika nyt matkustetaan ihan kiltisti muun joukkueen kanssa.

Jokafanilta hyvää ennakkoa jälleen kerran. Täydet pisteet! 8] Nähdään huomenna Jäähallissa! Kaikki on valmiina. Hyvä Kataja!!
 
Viestejä
150
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Katajan pitäisi ehkä keskittyä rajuun taisteluun, repimiseen ja raatamiseen tässä sarjassa. Hyökkäyspeli on ollut ns.hakusessa keväällä joten heittokisoihin Topon kanssa ei kannata lähteä.

Kun nyt on laaja materiaali niin voisi olla hyvä pyörittää kovaa vaihtorumbaa missä jokainen kentälläkävijä painaa ns.kimmomuurismalliin (...) satanen lasissa muutaman minuutin ja sitten taas uutta ukkoa sisään.

Kun Topon pitää max 75 pisteessä niin eiköhän ne voitot sieltä irtoa. Mottona voisi olla se kuuluisa "when going gets tough, stay out of the kitchen" tai jotain sinne päin.
 
Viestejä
1 159
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Itse olen eniten huolissani tästä topicista. Yleensä Katajan ottelu(sarja)-topicit ovat täällä ylivoimaisia pituudeltaan, mutta nyt toisen välieräparin nousukkaat ovat menossa jo kolmannella sivulla, kun me yritämme epätoivoisesti täyttää vielä ensimmäistäkin sivua!
 
Viestejä
32
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Odysseus sanoi:
Itse olen eniten huolissani tästä topicista. Yleensä Katajan ottelu(sarja)-topicit ovat täällä ylivoimaisia pituudeltaan, mutta nyt toisen välieräparin nousukkaat ovat menossa jo kolmannella sivulla, kun me yritämme epätoivoisesti täyttää vielä ensimmäistäkin sivua!
Mitähän väliä sillä sivumäärällä on? Ja luulenpa että tämä pari on näistä kahdesta ei niin värikäs, toisessa kuitenkin valavuoren pöngittämä karnevaalipuhvelit ja ramonin johtama hyppyheittopyrintö. Näkisin että tämä sarja on myös jollain tavalla selkeämpi, katajan suuntaan luonnollisesti. Tänäänhän se sitten nähdään, kumman ruuti on kuivempaa aina niin viileessä ja kosteessa Mehtimäen jäähallissa.
 
Viestejä
1 407
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Niin valkeni tämä surun päivä synkkänä ja harmaana.
ToPo tulee ToPo tappaa
Torppalaisia on niin paljon parjattu tänä talvena ja se saa nyt vastareaktion. Kun vielä monella pelaajalla on näytön paikka, jotta saisi jonkinlaisen työpaikan ensi kaudeksi Salpausselän eteläpuolelta, niin se pistää liikkeelle.
Eikä se kultamitali Möttölän palkintokaapin alahyllyllä pahaa tee.
No ehkä se ei niin pahalta tunnu kun siihen varautuu
 
Viestejä
6 006
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Jäähallissa käyty aamulla ja joukkue on hyvässä iskussa aamutreenien perusteella. Naurua riitti ja kaikesta aistii, että joukkue on valmiina kohtaamaan Torpan! Odottava fiilis kyllä. Muutama tunti enää ja sitten menoksi! Huhujen mukaan lippuja myyty hyvin, joten se 2000 katsojan raja saattaa mennä hyvinkin rikki tänään. Kataja voittaa! Hyvä Kataja!!!! :-*
 
Viestejä
2 819
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Molempien poppoiden materiaali on hyytävän kova. Pelkästään nimien perusteella voidaan perustellusti puhua Korisliigan historian kaikkien aikojen Top 10 -kokoonpanoista. Vähemmänkin korista seuraavat urheiluihmiset tietävät kenestä puhutaan, kun selostaja mainitsee Möttölän, Lehtorannan tai Muurisen nimen.

Kataja on elänyt pitkin kevättä pakillaan. Hyökkäyksessä joukkueella on ollut merkillisen paljon vaikeuksia saada tasapainoisesti onnistumisia, vaikka joukkueessa on monta tilanteiden luojaa ja porukka lisäksi on liigan ehkäpä paras pelin levittäjä sekä avoimen tilan käyttäjä.

ToPolle Wilsonin lähtö joukkueesta oli kauniisti sanottuna onnenpotku, sillä vaikka joukkue on nyt haavoittuvaisempi hyökkäyksessä, ei stadilaisilla ole enää kentällä pelaajaa, josta mentäisiin heittämällä ohitse. Sekä Kataja että ToPo pystyvät pakottamaan toisensa joukkuedifullaan järkyttävän vaikeisiin paikkoihin, ja nyt kyse on enää siitä, kumpi pystyy jättämään virheet minimiin.

Kataja on ToPoa parempi joukkue juoksemaan kenttää. Toijala jo vihjasikin, että Chase Griffin tullaan tunkemaan matsien alusta alkaen hedelmäpuristimeen, ja se on ainoa oikea taktiikka. Kaminen kuittasikin, että pelinrakentamisessa kyse on jostain aivan muusta kuin siitä, kuka tuo pallon ylös, mutta heitetäänpä tähän muistutus Liettuan maajoukkueen puolustuksen peruspilarista: jos onnistut pakottamaan vastustajan pelinrakentajan kahdesti suunnanvaihdokseen ennen puoltakenttää, vastustajan hyökkäys on jo vaikeutunut oleellisesti.

Katajallakaan ei ole varsinaisesti perinteistä pointtia, mutta pallonkäsittelijäoptioita löytyy kuitenkin Walkerin, Kanervon, Virtasen ja Newsonin muodossa. Sen sijaan Katajan kysymysmerkeiksi nostaisin kaksi asiaa: Salen ja Pricen turnauskestävyyden ToPon etukenttää vastaan sekä Haanpään piilottamisen pakissa. Ilman Salea ja Priceä kentällä Katajan sisäpuolustus vaikeutuu kummasti, ja vaikka Haanpää pystyy kääntämään matsin kolmosillaan, on hän joensuulaisten puolustuspään hatarin lenkki.

Kysymys kuuluu myös: minkälainen Hanno sarjan aikana nähdään? Kolmannen vai neljännen Karhu-pelin Hanno?

Aprikoin välieräsarjan päättyvän Katajalle otteluvoitoin 3-1 kauden aikana muodostuneen rutiinin ja kotikenttäedun turvin. ToPolla on kaikki pelilliset edellytykset kaataa Kataja, mutta en usko stadilaisten yltävän vierasvoittoon.
 
Viestejä
19 252
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Salen turnauskestävyydestä en niinkään olisi huolissani, vaan enemmänkin Price ja Topon puolelta Möttölän.
 
Viestejä
2 819
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

JOEN SUU sanoi:
Salen turnauskestävyydestä en niinkään olisi huolissani, vaan enemmänkin Price ja Topon puolelta Möttölän.
Pricen turnauskestävyys korreloi Salen turnauskestävyyden kanssa: jos Price pelaa 17 minuuttia, heittää kaksi pinnaa ja saa neljä virhettä, joutuu Sale käytännössä yksin matsista toiseen ToPon pitkiä jätkiä vastaan. Kun iskuja sataa joka puolelta, viimeistään neljännessä matsissa voi olla pelihuumori vähissä. Kuntonsa ja taitonsa puolesta Sale pärjää ilman muuta.

ToPon tilanne on sikäli hyvä, että joukkue ei ole riippuvainen Möttölän onnistumisista tässä vaiheessa, toisin kuin 2v sitten. Toisaalta jos Hanno onnistuu, siinä on melkoinen luksusetu tsadilaisille.
 
Viestejä
19 252
Vs: Playoffs 2012: välieräpari Joensuun Kataja vs. Torpan Pojat

Kyllä kyllä, mutta onhan Katajalla nyt kehissä myös Nepponen. Eikä se Toponkaan pitkä osasto mitä tahansa kestä ja mikään ylivoimainen ole, kuten olemme nähneet. Ei ne mitään robotteja ole hekään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös