Koripallo.com

Puolivälierät Kataja vs KTP

Viestejä
2 428
Viikonloppuna sitten alkaa kauden odotetuimmat ja tärkeimmät pelit eli play offit jotka ovat varmasti pelejä jota fanit ja joukkueet odottavat kaikista eniten.

Runkosarjan kolmonen Kataja saa siis vastaansa runkosarjassa sijalle kuusi olleen KTP. Kauden kohtaamiset on menneet KTP:lle 3-1 ja Katajan ainoa voitto KTP:stä on kotikentällä. Kataja on runkosarjassa ollut kauden jopa suurin yllättäjä. Sanoisin että sijoittuminen runkosarjan kolmanneksi on maksimisuoritus tällä joukkueella. Syyt Katajan menestykseen on laajempi rosteri mitä esim viime kaudella oli, suht hyvin onnistuneet ulkomaalaiset ja se että Kataja on saanut olla suht terveenä. Katajalla oli ylemmässä jatkosarjassa vaikeampi jakso jossa tuli vaan 1 voitto 10 peliin mutta nyt on 2 voittoa putkeen ja tuntuu että Katajan peli on hyvällä tasolla tällä hetkellä. Katajan ulkomaalaisista Smith on ollut koko kauden sarjan parhaita senttereitä, Egekeze on parhaillaan todella hyvä heittäjä, Turner taas hyvä korille ajaja ja parhaimmillaan todella hyvä ja Hollis-Jefferson on pakissa hyvä ja hyökkäyspäässä välillä hyvä. Kotimaisista Hirvonen on joukkueen ykköspelintekijä ja viime ajat ollut hyvässä heitossa. Lindberg ja Knihtinen on pakissa olleet oikein hyviä mutta kumpikaan ei ole hirveästi hyökkäyspäässä onnistunut. Lommi osaa heittää mutta tuntuu että monessa pelissä Lommille ei edes koiteta pelata heittopaikkaa. Tuomala on hyvä heittäjä ja toivon että Tuomala saa vastuuta ja heittopaikkoja play offeissa. Tumba puolustaa hyvin mutta ollut viime ajat hyökkäyspäässä vaisu.

KTP 2 tärkeintä pelaajaa ovat Brandonit eli Tabb ja Sly. Tabb on jäätävän hyvä heittäjä ja Sly osaa myös heittää ja on hyvä syöttäjä ja muutenkin nopea takamies. Muut ulkomaalaiset Brown ja Giles ovat ok ulkomaalaisia eli eivät sarjan parhaimmistoa mutta eivät myös huonojakaan. Kotimaisista KTP ykkösnimi Nyman on sivussa ilmeisesti loppukauden mikä on valtava menetys Kotkalle. Muista kotimaisista jotka saa enemmän peliaikaa niin Lehtoranta on kyllä ollut koko kauden vaisu ja Henttonen on duunarisentteri jolla on kyllä iso työ pärjätä Smithiä vastaan. Kuukkanen taas hyvänä päivänä on hyvä heittäjä mutta ailahtelee paljon.

Kataja on tässä sarjassa suosikki mutta ei missään nimessä saa Kotkaa aliarvioida. Katajan pitää puolustaa hyvin ja Tabbia ja Slyta ei saa kuumaksi päästää. Levypalloissa Katajan pitäisi olla parempi. Kauden aikana Katajan otteet on ailahdelleet pelin aikana paljon ja nyt pitää pystyä pelaamaan 40 minuuttia tasainen hyvin. Katajalle Kotka on ollut hankala vastus ja jos Kotka saa kolkit uppoamaan ja Katajalla raudat kolisee niin silloin voi Katajalle tappio tulla. Sunnuntaina Katajan pitää pystyä pitämään kotietu koska Kotkassa Kataja on harvoin voittanut. En veikkaa miten sarja päättyy mutta toivon Katajan välieräpaikkaa. KATAJAAAA!!!!
 
Viestejä
2 428
Pelipäivät tässä sarjassa ovat: 26.3 klo 18 Motonet areena, 2.4 klo 18 Steveco areena, 8.4 klo 18 Motonet areena ja tarvittaessa 10.4 klo 18 Steveco areena ja 12.4 klo 18.30 Motonet areena
 
Viestejä
317
Tilastopaketti joukkueiden keskinäisistä otteluista tällä kaudella:

Kataja​
KTP​
1​
Voitot​
3
89,5​
Pisteet​
94,3
24,8
Pisteet 1. jaksolla​
20,5​
23,0​
Pisteet 2. jaksolla​
27,0
20,5​
Pisteet 3. jaksolla​
20,5​
21,3​
Pisteet 4. jaksolla​
26,3
67,0​
Aloitusviisikon pisteet​
73,3
22,5
Vaihtopelaajien pisteet​
21,0​
40,5
Levypallot​
36,5​
14,8
Hyökkäyspään levypallot​
11,5​
25,8
Puolustuspään levypallot​
25,0​
21,0
Syötöt​
16,8​
11,0
Menetykset​
12,5​
59
1PO yhteensä​
57​
81​
1PH yhteensä​
82
72,8
1%​
69,5​
14,8
Pisteet 1P heitoilla​
14,3​
109
2PO yhteensä​
79​
201
2PH yhteensä​
151​
54,2
2%​
52,3​
54,5
Pisteet 2P heitoilla​
39,5​
27​
3PO yhteensä​
54
90​
3PH yhteensä​
120
30,0​
3%​
45,0
20,3​
Pisteet 3P heitoilla​
40,5
Smith
(25,8)​
Paras pisteissä​
Tabb
(25,5)​
Smith
(9,3)​
Paras levypalloissa​
Brown
(6,8)​
Turner
(7,7)​
Paras syötöissä​
Sly
(6,3)​
 
Viestejä
664
KTP:n vierasvoittoon ekassa matsissa pitäisi uhkapelata ja luottaa hyvään heittopäivään, eikö? Itse näkisin näin, että nyt viimeistään Lehtorannalta tehokas peli, nimenomaan skorauksessa eli jos luottaa muiden pistekeskiarvoon ja Jontulta 15 pistettä, se voisi riittää. Mutta miten KTP:n kapea rosteri mahdollisesti pitäisi tätä yllä? Kotiottelussa Timoselta sitten se 15 pistettä? Tai Tabb tai Sly joka matsiin 30 pistettä, jossa se joukkueena tekeminen puuttuisi. Kataja on sen verran kokonaisempi, ettei varsinkaan nyt Vilin ja Alin puuttuessa KTP:llä ole mahkuja jatkoon.
 
Viestejä
2 428
Tänään sitten alkaa play offit Katajan osalta kun Motonet areenalle saapuu KTP joka on Katajalle ollut tänä kautena vaikea vastustaja josta kertoo se että runkosarjassa voitot meni 3-1 Kotkalle. Toki runkosarjalla ei ole enää merkitystä ja Kotkalta puuttuu todella tärkeä pelaaja eli Nyman joten kyllä Kataja suosikkina illan otteluun lähtee. Kataja jos saa puolustaa niin miten se parhaimmillaan pystyy ja sitten jos Katajalla heitto uppoaa vähintään yhtä hyvin mitä kahdessa viime pelissä niin voiton pitäisi jäädä Joensuuhun. Toki jos KTP:llä ja varsinkin Sly ja Tabb on hyvässä heitossa niin voi olla vaikea ilta Katajalle.
 
Viestejä
2 963
Hieno ilta tulossa tänään ;) Takki auki ei saa lähteä eikä aliarvioida kotkaa, heti alusta asti pitää pistää kaasu pohjaan!
 
Viestejä
2 963
Jytkytetään! Puks@ parantaa pitää mut hieno voitto!

Tuomarit vaihtoon. Täyttä pelleilyä.
 
Viestejä
2 428
Tärkeä voitto Katajalle. Peli oli tasainen kokoajan ja vasta viimeisellä kympillä Kataja sai tehtyä ratkaisevan eron Kotkaan. Katajan parhaat oli Smith joka vei Henttosta 100-0 ja Turner joka pelasi hyvän pelin. Hirvonen ja Hollis-Jefferson heitti suht paljon ohi. Toki Hollis-Jefferson oli puolustuksessa ja levypalloissa hyvä.

Kotkasta muutama sananen.Yksi iso asia Katajan voiton kannalta oli se että Tabb heitti kolmoset 1/7. Kotkasta Sly oli todella hyvä ja Giles ok. Kotkan kotimaisista Lehtoranta ainut joka pelas ok pelin.

Ottelun suurimmat epäonnistujat oli tuomarit ja varsinkin Mikkola joka vihelsi valtavasti virheitä. Ärsyttää että play offeissa pilli soi herkästi joukkueille. Antakaa pelaajien pelata.

KTP kannattajat kun olivat ennen sarjan alkua suunnilleen luovuttamassa välieräpaikan Katajalle niin ei kannata menettää toivoa koska viikon päästä pelataan Kotkassa joka on Katajalle vaikea paikka pelata ja ei ees yllättäisi jos sarja ois 1-1 2 pelin jälkeen
 
Viestejä
2 428
Tänään sitten jatkuu tämä puolivälierä sarja Kotkassa. Viikko sitten Joensuussa oli tasainen peli jonka Kataja lopulta ratkaisi viimeisellä jaksolla ja otti arvokkaan avausvoiton.

Kotka on ollut monena vuonna Katajalle vaikea paikka pelata ja tämä kausi ei ole siinä poikkeusta tehnyt. Kotkalla on oikein hyvä jenkkinelikko ja varsinkin Sly sekä Tabb ovat pelaajia jotka pystyvät ratkaisemaan voiton Kotkalle jos ovat hyvässä heittovireessä. Kotimaisista Ali ja Nyman eivät pysty pelaamaan ja varsinkin Nymanin poissaolo on iso menetys Kotkalle. Henttonen on ainoa sentteri ja kyllä hän varmasti parhaansa tekee mutta tuntuu että hänellä ei kuitenkaan taidot riitä Smithiä haastamaan. Kuukkanen on parhaimmillaan ihan hyvä heittäjä mutta hän on koko kauden ollut suht vaisu. Lehtoranta myös ollut pettymys mutta viime pelissä hän oli mielestäni Kotkan onnistuja Slyn lisäksi. Nuori Timonen nuo energiaa kentälle ja saattaa hyvänä päivänä jonkun kolmosen upottaa koriin.

Katajasta ensimmäisessä pelissä Smith oli hyvä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa ja Turner oli myös hyökkäyspäässä hyvä. Egekeze ja Hollis-Jefferson olivat hyökkäyspäässä vaisuja ja tänään heiltä tarvitaan tehoja jos meinataan Kotka kaataa. Toki Hollis-Jefferson otti hyvin levypalloja ja puolustuksessa oli mies paikallaan mutta kyllähän jenkin pitää pisteitä tehdä hyvillä heittoprosenteilla. Hirvonen teki ekassa pelissä kyllä pisteitä mutta jälleen heitti paljon ohi. Toiveissa olisi Hirvoselle hyvä heittopäivä tänään. Tumba on loukkaantumisen jälkeen ollut vaisu varsinkin hyökkäyspäässä. Knihtinen on puolustuksessa rautaa mutta hyökkäyspäässä taidot on rajalliset. Lommi käy välillä kentällä mutta tuntuu ettei saa mitään järkevää aikaan. Tuomala on hyvä heittäjä ja hänelle kannattaa koittaa heittopaikkoja pelata.

Tänään tärkeässä roolissa on varmasti levypallot jossa Katajan pitäisi pärjätä kun on isokokoisempi joukkue. Ja toinen asia mikä saattaa pelin ratkaista on kolmoset. Jos Kotkalla on hyvä heittopäivä kolmosten suhteen niin pystyykö Kataja siihen vastaamaan? Ja kolmas asia joka voi jopa ratkaista pelin on hermo kontrolli. Ekassa pelissä Mikkolan johdolla tuomarointi oli surkeaa ja ymmärrän että jos tänään on samaa sekoilua nii se menee pelaajilla ja valmennuksella tunteisiin mutta silti varsinkin tasaisessa pelissä tekun ottaminen voi maksaa voiton. Katajan pelaajista Turner ja Hollis-Jefferson käyvät välillä todella kuumana ja päävalmentaja Virtasen huutaminen tuomareille on monesti aiheuttanut tekun. Uskon että tulee olemaan hyvä tunnelma Steveco areenalla ja pelistä saattaa tulla kuuma kamppailu voitosta. Toivon Katajan voittoa mutta kotivoitto ei edes olisi yllätys.
 
Viestejä
2 963
Juu, ei muuta kun alusta asti sama draivi päälle mikä viime ottelun kolmannelle, ja varsinkin vikalle, kympille löytyi. Liikettä vaan pallolle, toivotaan että kolmoset uppoo heittäjillä, ja tumba on liekeissä myös. Danes kehiin kaaren taa viskomaan kolmosia ;) Toivottavasti tuomarilinja on tänään n. 100x parempi kun viikko sitten, pillipiiparit oli ihan pihalla..
 
Viestejä
2 428
Toivon että tuomarit ei ota liikaa roolia. Todella ärsyttävää katsoa peliä jossa pilli soi kokoajan. Selkeät virheet pois ja hipasuja ei vihelletä kun kyseessä kuitenkin play offit
 
Viestejä
2 963
Henttonen vie Smithiä 100-0
Toistaiseksi. Tahti muuttuu kyllä ;) Nyt pitää rykästä muutama Napsu lisää tokalle puolikkaalle, sitä eurokatajaa kehiin ;) Katotaan mitä pete on juottanu pojille tauolla ;) Tiukka matsi, toivotaan että voitto kairataan! Pitää tässä kyllä muutama napsu ottaa itekkin ;)
 
Viestejä
2 428
Eilisessä pelissä Katajan paras oli Tuomala joka heitti hyvin. En ymmärrä miksi Tuomala istui niin paljon vaihdossa vaikka hän on harvoja hyviä heittäjiä Katajassa. Katajan muut kotimaiset hyökkäyspäässä todella vaisuja varsinkin Hirvosen heittopeli oli surkeaa. 5/14 kakkoset 1/6 kolmoset. Tumba jatkoi vaisuja otteitaan ja Lommi on ollut pidemmän aikaan todella huono. Ulkomaalaisista Egekeze ihan ok heittopeliä. Turner 4 pistettä ja puolustuksessa todella huono peli. Hollis-Jefferson pakissa ok mutta jälleen hyökkäyspäässä huono. Smith teki ok tehot mut oli yllättävän isoissa vaikeuksissa Henttosen kanssa. Katajalle tuli liikaa menetyksiä jotka osaltaan maksoi voiton.

Kotkasta Henttonen ja Giles oli todella hyviä. Sly puoliajan jälkeen teki muutaman tärkeän korin. Tabb oli jälleen suht näkymätön samoin Brown. Muista kotimaisista Kuukkanen on kyllä suht huono ollut molemmissa peleissä. Lehtoranta välillä ok välillä vaisu. Timonen ok pelaaja.

Lauantaina game 3 joka on iso peli. Sanoisin että se peli on Katajalle pakkovoitto. KTP on Katajalle ollut tänä kautena vaikea vastus ja varsinkin Kotkassa tuntuu ettei Kataja pysty Kotkaa voittamaan. Puheet varmasta välieräpaikasta voi lopettaa. Kausi voi ihan hyvin Katajalla päättyä puolivälieriin
 
Viestejä
2 428
Tänään sitten tämän sarjan kolmas peli. Illan peli on todella tärkeä koska kumpi tänään voittaa niin saa sarjan katkolle maanantaina Kotkassa. Viime pelissä vaikka KTP hyvin puolustikin niin kyllä Katajan hyökkäys oli surkeaa varsinkin Hirvosella. Tänään Kataja tarvitsee pisteitä ulkomaalaisilta, Hirvoselta ja Tumbalta ja toki Tuomala pystyy pisteitä myös tekemään paljonkin jos on hyvä heittopäivä. KTP jenkki kolmikko Giles,Sly ja Tabb ei saa päästää kuumaksi ja nyt pitää Smithin laittaa Henttonen kuriin. Luulen että tänään tulee tiukka ja tasainen vääntö voitosta ja katsomossa luulisi olevan meteliä kun on sekä Katajan kannattajia että myös KTP faneja
 
Viestejä
2 428
Tärkeä voitto Katajalle. Hollis-Jefferson ylivoimaisesti kauden paras peli ja Smith totutun hyvä. Kataja oli ylivoimainen levypalloissa ja aiheutti Kotkalle paljon menetyksiä. Maanantaina jatkuu Kotkassa ja tulee olemaan varmasti tiukka kamppailu voitosta
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 708
Petri Virtanen
Päävalmentaja, Kataja Basket
Kotivoittojen tahdissa ollaan sarjassa edetty toistaiseksi. Tätä lähdetään Kotkaan muuttamaan. Kokoonpano: Lommi, Knihtinen, Tuomala, Danes, Hirvonen, Lindberg, Turner, Egekeze, Smith, Hollis-Jefferson, Tumba

Roope Mäkelä
Päävalmentaja, KTP-Basket
Pelin henki on selvä. Voitolla game 5, tappiolla lomille. Jokaisen pitää laittaa kaikki peliin. Levypallot ja heitonvalinnat ovat avainasioita. Kokoonpano: Tabb, Kuukkanen, Timonen, Sly, Giles, Henttonen, Brown, Lehtoranta, Mykrä GTD 75 %, Mussalo GTD 75%.
 
Viestejä
2 452
Kataja voitti ensimmäisen minuutin, KTP yhdeksän seuraavaa. Aika erikoisesti molemmat missasivat välillä heittoja, jopa ihan layupeja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös