Koripallo.com

Seurojen tukiyhdistykset

Viestejä
1 432
Kilpakoripallossa toiminnan kuluista jopa yli puolet rahoitetaan seurojen ja yritysten välisillä yhteistyösopimuksilla. Minkä takia on vakiintunut käytäntö, että varainhankintaa varten perustetaan tukiyhdistys? Mitä hyötyä on tästä varainhankinnan siirtämisestä erilliseen tukiyhdistykseen? Takaako esimerkiksi tukiyhdistys työrauhan yhteistyökumppanimyynnille? Onko kahdesta kirjanpidosta jotain erityisiä hyötyjä? Onko kerätyt varat jotenkin enemmän turvassa tukiyhdistyksen hallussa?
 
Viestejä
767
Yksi tärkeimmistä hyödyistä on se, että saadaan pidettyä junioritoiminnan ja edustuksen rahat erillään. Tätä arvostavat erityisesti junioreiden vanhemmat.
 
Viestejä
2 487
Jos en väärin muista niin nämä taustayhdistykset kiellettiin tai ainakin niiden käyttöä rajattiin / säännösteltiin sen jälkeen kun valmentaja Eero Nikkarinen riitautui Karkkilan kanssa sopimuksestaan. En muista mitä siinä silloin sählättiin, mutta jotenkin jäi sellainen mielikuva että tuo taustayhdistys oli perustettu ihan sitä varten että mahdollisten vaikeuksien tullessa tuo taustayhdistys olisi ollut helppo ajaa nurin ilman että pääseuran toiminta olisi vaikeutunut.
Sen tiedän varmasti että monessa seurassa edustusurheilu ja junioritoiminta on eritetty niin ettei yhden toiminta kaada molempia.
 
Viestejä
53
Sen tiedän varmasti että monessa seurassa edustusurheilu ja junioritoiminta on eritetty niin ettei yhden toiminta kaada molempia.
Tämä myös sen takia että junioreiden keräämät/maksamat rahat menisivät heidän omiin kuluihin eikä edustuksen kuluihin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös