Koripallo.com

Suomalaiset koripalloilijat Euroopassa

Viestejä
155
Se on sitten siinä!

Näyttökuva 2024-04-12 223711.png
 
Viestejä
551
Valtosen viime hetken blokki varmisti Granadan sarjapaikan.


Ilahduttava päätös Valtosen kaudelle ja muutenkin mies pelasi vahvan loppukauden Granadan väreissä! Toivotaan, että seurajohto palkitsee sarjapaikan varmistaneen urotyön, tuolla Andalusiassa voisi olla hyvä jatkaa ensikin kaudella.

Alexander Madsen sen sijaan ei kyllä löytänyt Andorrassa minkäänlaista roolia muutaman ensimmäisen pelin jälkeen. Ei taida miehen taso aivan vaan riittää ACB:ssä.

Mollivoittoinen oli myös suomalaisten kausi Saksassa. Aatu Kivimäki pelasi terveenä ollessaan ihan ookoo roolissa ja syöttökeskiarvonsa varsinkin on erinomainen. Joukkueensa Tubingen kuitenkin tippuu porrasta alemmas. Myös suomalaisvalmentajien kaudesta Bundesliigassa tuli pannukakku - Daniel Jansson ja Jussi Laakso eivät valitettavasti pystyneet debyyttikausillaan pitämään joukkueitaan kärkitasolla. Lähtökohdat herroilla tuskin olivat tietenkään erinomaiset, mutta tuskin he kausiinsa tyytyväisiä voivat olla. Joonas Iisalolle tietenkin myös potkut Heidelbergistä kauden aikana.
 
Viestejä
3 535
Mielenkiintoista nähdä mihin päätyvät Mirolybov, Iisalo2 ja muutamat muut suomalaiscoachit. Onko vetovoima ulkomaille edelleen kova vai saisiko Korisliiga lisää laadukkaita ja Eurooppaa nähneitä valmentajia houkutelluksi.
 
Viestejä
1 979

Hauska kuulla uutisia myös Liukosta. Islannin kakkostaso ei ole kovin mittari, mutta kait tähdistökentälliseen nimeäminen voi tuoda tilaisuuden siirtyä ensi vuodeksi astetta kovempaan liigaan. Joka tapauksessa osoittaa, että reittejä on monenlaisia.
 
Viestejä
551
Perttu Blomgrenin Helios Domzale paineli tänään mainiosti Slovenian liigan finaaliin, jossa kohtaa tällä kaudella Eurocupin viimeiseksi jääneen Olimpija Ljubljanan. Ratkaisevassa välierässä kaatui Krka ja Blomgren oli totusti isoilla minuuteilla. Blomgren liikkuu varsinkin puolustuspäässä todella sähäkästi ja hyökkäyspäässäkin mies pelaa tasaisen hyvin. Arviot tosin perustuvat vain kolmeen Youtubesta käsin nähtyyn pelin tältä kaudelta, mutta yhtä kaikki, Blomgren lienee suomalaisista nykytakamiehistä se paras puolustaja.

Mielenkiintoista nähdä, miten tuossa finaalissa käy. Olimpija Ljubljana on suurehko ja perinteikäs seura, jossa pelaa tälläkin kaudella muun muassa Zoran Dragic, Justin Cobbs ja Jaka Blazic. Domzale taas on muutaman pelin perusteella jollain tapaa kotikutoisen oloinen ja ei mitenkään valtavan säväyttävä ensi näkemältä. Voittava joukkue kuitenkin ja vaikka eivät varmasti ennakkosuosikkeja finaalissa ole, niin eipä suomalaiset ammattilaiset kuitenkaan kovin usein Euroopassa finaaleita pääse pelaamaan (tällä kaudella tosin poikkeuksellisen paljon).

Olimpijalla aika raskas kausi takana, sillä Eurocupissa he voittivat ainoastaan yhden pelin. Ottivat myös hiljattain Adrianmeren ABA-liigan puolivälierissä aika suurinumeroisesti turpaan Serbian tähtihautomo Mega Basketilta. Megalla muuten säkenöinyt varsinkin tässä loppukaudesta 2004-syntynyt Nikola Djurisic, joka pelasi Suomeakin vastaan helmikuussa. Nuori mies varattaneen NBA:han toisen kierroksen lopussa tuossa kuukauden päästä ja liittyynee siis jo aika pitkäksi kasvaneeseen Mega-taustaiseen NBA-draftjoukkoon: Nikola Topic, Nikola Jovic, Filip Petrusev, Marko Simonovic, Nikola Jokic, Nikola Jokic jne.

PS. Tietääkö kukaan Jantusen loukkaantumisen vakavuudesta? Miehelle tuntuisi olevan aika paljon käyttöä noissa tulevissa Ranskan-liigan välierissä.
 
Viestejä
1 979
Nyt oli kyllä todellinen hot take.
Juu, ja vielä todellisen asiantuntijan sellainen. Asiayhteydestä irroittamasi lainaus ei kuitenkaan ollut viestin pääpointti.

Musta on hyvin kiinnostavaa, mitä kaikkia polkuja koripallo lajina mahdollistaa nuorille. Mtä kaikkea tapahtuu ”lajipyramidin” yläpäässä terävimmän kärjen alapuolella, siinä ammattilaisuuden raja-alueella - siis yhtäältä Korisliigassa/1A:ssa ja toisaalta ulkomailla. Esimerkkinä ulkomaille jo jonkin aikaa sitten lähtenyt Liukko, joka kait ihan tosissaan ja omista lähtökohdistaan tekee jonkinlaista kansainvälistä uraa. Kuinkahan monia vastaavia tapauksia Suomesta lähteneiden pelaajien joukossa on? Missä he pelaavat? Maksetaanko Islannin ykkösdivarissa vahvistukselle millaisia korvauksia (jos juuri minkäänlaisia), miten sieltä saatavilla olevat koripalloilulliset opit ja kokemukset eroavat vaikkapa Suomessa tarjolla olevista kokemuksista, ja mihin ilmeisesti hyvää jälkeä siellä nyt tehneen Liukon polku vie seuraavaksi?
 
Viestejä
604
Ainakin miesten puolella tämä Australian kesäsarja on varsin amatöörimäinen. En tiedä onko naisten sarja parempi.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 730

Viimeiset neljä kautta Tigers Tübingenia Saksassa valmentanut ja kahdesti Saksan Pro A:n vuoden valmentajana palkittu Daniel Jansson, 44, komentaa tulevalla kaudella Heidelbergiä Saksan Bundesliigassa. Heidelberg säilytti paikkansa Saksan ylimmällä sarjatasolla kevään viimeisellä runkosarjakierroksella.
 
Viestejä
2 051
Wikipedia mukaan semiprofessional, eli puoliammattilaisliiga. No, onhan tavallaan myös naistenkin korisliiga ja miesten. Onkohan suurempaa eroa meihin? Sinänsä varmasti mielenkiintoinen kokemus, eikä Australia kansainvälisesti ole mikään huono korismaa, vaikka tuo liiga ei olekaan se maanlaajuinen liiga vaan Victorian osavaltion.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös