Koripallo.com

Suomen Kovatasoisin NBA FANTASY 2018 - 2019: "Vielä kerran pojat!"

Viestejä
8 529
UTILITY WAIVER BUDJETIT:
Kik Jams, Vitali, hoetje 28 $
Muut 29 $

Fantasy Basketball League Office - ESPN

TREIDICHAT: wojaman69.chatango.com
Alternative Treidichat: Discord - Free voice and text chat for gamers


Tervetuloa Dr. Kik Jamsin fantasykokemuksen äärelle jälleen kaudella 2018-2019! On aika siivota huoneet ja ottaa itseään niskasta kiinni, nimittäin Suomen Kovatasoisin Fantasyliiga ei armoa anna eikä sitä myöskään tunne mikäli menestystä halajaa.

Viime kausi oli ihan ok, mutta tiettyä flegmaattisuutta oli havaittavissa osallistujissa. Itse elän tunteesta ja kieltämättä korkealaatuisen fantasykokemuksen tarjoaminen näin vanhoilla vuosilla ei enää tule refleksinomaisesti selkärangasta, vaan vaatii myös inspiroivaa ympäristöä. Toivon mukaan tällä kaudella osallistujat olisivat innostuneena ja osallistuvina mukana, jotta saadaan Kikinkin kone pyörimään kuin vanhoina hyvinä aikoina. Eli "vielä kerran pojat" asenteella liikkeelle, jotta taataan fantasyn jatkuvuus myös tulevaisuuteen.

Jotain muutoksiahan on tulossa kokoonpanoihin, scoringiin, waiverhuutokauppoihin yms. ja niitä taisin viime kauden puolella jo topiciin hahmoitella. Etsin nuo innovaatiot ja jalostan tähän viestiin sääntöosioon ajan tasalle. Palaan myöhemmin yksilökohtaisempiin analyyseihin siitä mitä käytännössä tarkoittaa tämän kauden fantasyn osalta.

Osallistujista en tällä hetkellä varmuudella tiedä kuin itseni, mutta uumoilisin ainakin seuraavien osallistujien olevan mukana myös tulevalla kaudella:

Ossi
Pejton
Trancey
Achilles
Lätkä-Antti (Iskenderin joukkueen haltuunotto)
Kottii
Nintto

Jos joku näistä "Strong 8" jäsenestä ei ensi kaudella ole mukana, niin olisin erittäin pettynyt. Tai no, Pejtonin viime kausi oli treiditekemisen osalta jotain pateettisen ja naurettavan välimaastosta. Skarppausta toivon mukaan luvassa. Lätkä-Antista todella hyvä kutina, että ensimmäinen virallinen rookiekausi tulee olemaan "one for the ages". Iso potentiaali!

Vähemmän aktiivisia tai kausiluontoisesti aktiivisia pelureita, joilla ei periaatteessa ole syytä olla olematta mukana, mutta täyttä varmuutta ei kaikista ole:

spud
Sampsu
hoetje
Homppa

spudi oli viime vuonna vahvistus vaisuista työkiirekausista huolimatta. Sampsulta vähän heikompi kausi giffien osalta, mutta muuten sitä perussettiä. Ei Sampsua originaalina missään nimessä poiskaan potkita, vaikka ei mikään kantava voima olekaan. Hoetjelta odotin hieman enemmän, mutta menestyksellisesti kausi oli fine joten ei voi kauheasti kritisoidakaan. Homppa oli jo toista vuotta putkeen päänvaiva. Periaatteessa aktiivista otetta, mutta samat virheet kokoonpanojen yms. aivopierujen kanssa toistuivat jälleen. Ei aivan Suomen Kovatasoisimman mukaista suorittamista ja ainoa keino saada mitään kontaktia on Twitter mikä sekään ei ole ideaalia.

Kaikille kuitenkin tilaa on ja kyselykierros käydään läpi. Periaatteessa olen täysin avoin 2 uuden managerin mukaan ottamisen osalta, jos hyviä ilmaantuu. Jos joku nykyisistä jättäytyy pois niin ollaan toki scramble modessa, jossa miltei kuka tahansa wajakki kelpaa täyttämään paikan.

Mukana olemisensa vahvistaa laittamalla puumerkin tähän topiciin. Ja vain ja ainoastaan niin!


Partisipaattorit:

Kik Jams - Kikin Kolmospussyt
Trancey -
Pejton -
spud - spudin makustelijat
Homppa -
Achilles - ihanan tuntuset
Kottii - Kottii Oldschool
hoetje - Suunta Haekki
Salimarkku - 2k monsters
Vitalstatistix - Keskuspuiston Pussihousut

Draftiajankohta: xx.10.2018 klo xx.xx

Snake Draft, mutta kolmas kierros alkuperäiseen katsottuna käänteisessä järjestyksessä, jonka jälkeen normaali snake.

Scoring System:

Löytyy softasta.

Sarjasysteemi:

12 Team League, 10 Team Playoffs. Head-2-Head, 19 Regular Season Match-ups. Season Starts Tuesday 16.10.

Playoffs (4 Weeks) start 4.3. and finals will be held 25.3. - 31.3.


Kokoonpanot & Game Limits & Waivers:

PG-PG-SG-SG-SF-SF-PF-PF-C-C-UTIL;4xBench (Utility spotti korvaa IR-spotin)
Utility Waivers Ma Klo 18 (Budjetti 30$, playoffs included)
Waivers Ti, To, La Klo 18 (Budjetti 100$, playoffs included)

Waiver Limit: 1+3. Ti-To-La waivereille kolme nostoa, jonka lisäksi yhden noston saa käyttää Utilityyn. Utility-noston käyttämättä jättäminen ei nosta normiwaivernostojen määrää.

Utility Waiverit käytössä myös Playoffs.

Game Limit Runkosarja: 45
Game Limit Playoffs: To Be Determined (päätetään jouluun mennessä).

Utility Waivers Explained:

Ideahan tulee siis olemaan se, että ensi kauden rosterit ovat runkosarjan osalta 10+4+1, joka tarkoittaa 10 normipaikkaa (PG-PG;SG-SG...), neljää penkkipaikkaa ja yhtä Utility-slottia. Ottelumäärä on normaali 45. Pudotuspeleissä ottelumäärä putoaa ensi kaudella 40 otteluun, mutta samalla tämä Utility-paikka poistuu aktiivikäytöstä.

Utility-paikan idea on pitää se kiinteänä peluutuspaikkana maanantaina järjestettäville spesiaalihuutokaupalle, josta nostetaan aina viikoksi kerrallaan pelaaja rosteriin ja utlity-paikalle pelaamaan. Idea on siis se, että meillä on normaali 14 pelaajan rosteri, jota pyöritetään noilla 10+4 paikoilla ja muokkauksia rosteriin voi tehdä perinteisten treidien sekä ensi kaudella ti-to-la sijoittuvien waivereiden kautta. Waiverbudjetti on se sama normaali 100. MUTTA tämän lisäksi on siis Utility-paikka, johon saa sijoittaa aina viikoksi pelaajan, joka nostetaan maanantaina spesiaalihuutokaupasta. Spesiaalihuutokaupan budjetti tulee olemaan luultavasti 30 dollaria koko kausi ja yksittäisen noston hintarajat 1, 2 tai 3 dollaria. Tämä maanantaina nostettu pelaaja tulee AINA JA KAIKISSA TAPAUKSISSA vaihtaa seuraavana maanantaina uuteen tai vähintäänkin tiputtaa rosterista pois jos jostain syystä ei halua Utility-pelaajaa peluuttaa. Utility-pelaajaa pitää AINA peluuttaa täydet matsit sillä viikolla eikä Utility-paikalla saa olla ketään muuta pelaajaa kuin tämä ko. spesiaalihuutokaupasta viikoksi nostettu janari.

Otetaas nopea FAQ tähän perään.

Kik Jams, miksi halusit tehdä tällaisen vaikeaselkoisen muutoksen jo toimivaan systeemiin?

KJ: Ehehehehei. Kysymys on loppuviimein hyvin selkeästä ja helposti haltuun otettavasta muutoksesta, jonka jokainen manageri pystyy vaivattomasti sisäistämään. KP.Com NBA Fantasy on Suomen ja jopa Maailman johtavia fantasyliigoja, joten jatkuva kehitystyö paremman tuotteen eteen on välttämättömyys. Koska treidiaktiivisuus on sarjassa ollut vähenemään päin viime vuosina, on perusteltua pyrkiä löytämään uusia keinoja aktivoittaa managereita joukkueidensa kehittämiseen. Huutokaupat ovat olleet tähän erinomainen lisä jo tähän mennessä, joten sieltä löytyi seuraava luonteva kehitysaskel aktiivisuuden nostamiseksi.

No mitä oikein loppuviimein haet tällä muutoksella takaa?

KJ: Nimenomaan aktiivisuuden nostamista. Nyt jokainen joukkue on miltei pakoitettu vähintäänkin miettimään onko maanantaina operoinnille ko. viikolla tarvetta. Näin saamme waivereille selkeää lisämerkitystä ja muutenkin rosterit elämään viikosta toiseen. Nythän voi olla niin, että joku manageri jättää tämän mahdollisuuden käyttämättä, mutta häviää siinä mahdollisesti jopa 300 pistettä ko. viikolla vastustajan napatessa neljän pelin 75 operaattorin kehiin.

Onko jonkinlaisia tilanteita, joissa tätä erityiswaivernoston mahdollisuutta kannattaa jättää käyttämättä?

KJ: Tietenkin. Jos sinulla on jengi mintissä ja saat 10+4 pelaajalla täydet 45 peliä helposti, niin ehkä heikompaa waiverpelaajaa ei kannata mukaan ottaa. Utility-paikan pelaajaa on kuitenkin pakko peluuttaa, joten teoreettisesti voit ottaa perttiin näiden 4 pelin osalta vrt. heikoimmat neljä peliäsi 45 pelin sarjasta. Aika harvoin kuitenkaan näin käy veikkaisin, koska tälläkin kaudella 10+5 miehistöillä pelien saaminen täyteen on osoittautunut haastavaksi.

Onko maanantaina waivereille joku erityisbudjetti vai miten homma käytännössä hoituu?

KJ: Kyllä, juuri näin. Normaalibudjetti ti-to-la nostoihin on sama 100 dolsua, jonka lisäksi tuohon normibudjettiin lisätään (ei vahvistettu vielä) 30 dollaria maanantain nostoihin. Maanantain käytetyistä dollareista pidetään kirjaa joko topicissa tai etusivulla, jotta jokainen pysyy omista budjettirajoistaan kärryillä. Pudotuspelien alkaessa ylijäämäbudjetti joko poistetaan saldosta tai annetaan managereiden käyttöön normibudjetin boostiksi. Tätä ei ole vielä päätetty. Utility-paikkaa ei kuitenkaan enää pudotuspeleissä käytetä, vaan siellä siirrytään 10+4 miehistöihin 40 ottelun limitillä.

Tästä löytyy varmasti porsaanreikiä...

KJ: Jokainen porsaanreikä tukitaan niitä löytyessä ja porsaanreikien etsijät/hyväksikäyttäjät saavat sanktioita. Jos esim. jätät peluuttamatta utility-pelaajaa, niin menetät siltä yöltä parhaat pisteesi, mutta pelattu ottelu pysyy game limitissä. Jos laitat Utility-pelaajan normipaikalle tai normipelaajan utility-paikalle menetät ne pisteet ja sanktiona vielä saman verran miinusta pois saldosta. Väärinkäytöksiä ei sallita. Kaikenlaiset teoreettiset porsaanreiät, joita tulee mieleen tulee raportoida LM:lle sääntöoikaisuja varten.

Ymmärsinkö oikein, ettei Utility-pelaajaa ole pakko nostaa?

KJ: Ymmärsit täysin oikein. Edellinen utility-pelaaja pitää pudottaa joka tapauksessa pois rosterista oli kyseessä minkä tasoinen operaattori tahansa, mutta uutta ei ole pakko nostaa. Jos saat pelit muutenkin täyteen niin voi olla järkevääkin säästellä budjettia tulevia viikkoja varten.

Tämä on paska uudistus!

KJ: Kismittääkö?

Trading Rules:

Treidien käsittelyaika on aina yksi (1) päivä. Poikkeuksen sääntöön tekee trade deadline day, jolloin treidit viedään läpi välittömästi tai heti treidineuvoston käsittelyn jälkeen.

Treidit arvioi Kik Jams.

Treidejä saa tehdä tällä kaudella kaudella max. 20 kpl/manageri.

Trade Deadline: TBD

Sääntöjä lisätään kauden alla ja tarvittaessa myös kauden edetessä. Fantasyssa pätevät Suomen lait.

Aktiivisuusvaatimukset:

Jokaisen osallistujan on...

...kirjoitettava Draft Recap omasta joukkueestaan.

...osoitettava tyydyttävää aktiivisuutta joko kirjoittamalla Topiciin tai operoimalla treidichatissa tai lähettämällä treidiehdotuksia tai operoimalla waivereita tai jotain komboa näistä. Epäaktiivisiksi jäseniksi todetut managerit voidaan korvata kesken kauden toisella managerilla.

...pidettävä kokoonpanonsa kunnossa. Kokoonpanojen laittamatta jättäminen johtaa huomautuksen kautta varoitukseen ja lopulta voi aiheuttaa jopa managerin erottamisen.

Maratontaulukko:

Mestaruudet: Kotti 3 ('11-'12, '13-'14, '16-17), Ossi 2 ('15-'16, '17-'18), Söze 2 ('09-'10, '12-'13), PoorMans 1 ('10-'11), Kik Jams 1 ('14-'15)

2. Sijat: Sampsu 3 ('09-'10, '10-'11, '12-'13), Kik Jams 2 ('15-'16, '17-'18), Legy 1 ('11-'12), Söze 1 ('13-'14), budha 1 ('14-'15), Nintto 1 ('16-'17)

Games Started seuranta: Fantasy Basketball League Office - ESPN
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 529
Eka iso kysymys on se, että halutaanko ottaa keeperit mukaan seuraavalle kaudelle? Nyt ollaan pari vuotta vedetty ilman. Mielestäni ihan hyvin ollaan pärjätty ilman keepertuskailuakin. Toisivatko keeperit joillekin pelaajille "lisäkipinää" pelaamiseen? Vai ovatko liian monimutkaistavia kuten joskus aiemmin ollaan nähty treidien yms. osalta...
 
Viestejä
65
Mukana.
Kauden teema: Enough of mediocracy.
Tarjoan mestarille lootan makusteluolutta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 529
7 warmaa jo, lisäksi kuulopohjalta Nintto, Ossi ja Lätkä-Antti myös varmoja. Odottaa vain virallistamista topiciin.

Sampsun ja hoetjen osalta odottavalla kannalla, laitetaan nyt molemmille priwaa etenemään.

Myös uusia kiinnostuneita otetaan vastaan, yhteydenotot joko täällä tai privana kp.com/Twitter. Itse luotaan kiinnostusta suunnalta "Sami" Ikävalko ja The Game.

La Bambas ei tarvitse vaivautua.
 
Viestejä
715
Vastaukseni tulee gif-tarinana. As it should.


Reaktioni siis hetkestä kun näen, että fantasy on BACK! ja pääsisi draftaamaan. Sitten kun rupeaa miettimään mitä kaikkea säätöä ja draamaa liiga pitää sisällään, paljonko aikaa kuluisi erinäisiin operointeihin, ja mihin kaikki lopulta johtaisikaan; ei ainakaan voittoon minun osaltani :(


Gentlemen, it has been an honor and a privilege! Sampsu out
 
Viestejä
8 529
Sampsulle kiitos vuosistaan ja kaikesta fantasyn eteen tehdystä työstä eli ei mistään. It was a great run.

Lätkä-Antti ja Nintto ovat vielä vahvistamatta virallisesti osallistumistaan, mutta molemmat ovat satavarmasti mukana. Sampsun vetäytymisen myötä yhtä manageria etsitään, jottei jouduta viettämään BYE-viikkoja.

Katsoin Schedulen läpi ja tällä kaudella aloitetaan heti ekalta viikolta tositoimet, koska sarja käynnistyy jo tiistaina + pelimäärät näyttävät joukkueiden välillä hyvin tasaisilta.

Pudotuspelit samaan malliin kuin viime kaudella ja viimeinen viikko on maaliskuun viimeinen viikko.

Päivitetty avausviestiin Utility Waiversista viime kauden haastatteluni selkiyttämään systeemiä. Kyselkää täällä tai chatissa jos tarvetta ymmärtää vielä paremmin. Utility Spot vie nyt myös IR-spotin pois joukkueista, joten tällä kaudella ei taaskaan harrasteta stashingia. 45 peliä runkosarjassa, mutta pudotuspelien osalta arvioidaan kauden ekan puoliskon ajan mennäänkö 40 pelillä.

Scoringia on hieman rukattu. Alla muutokset:

Off. Reb 4 (+1)
Def. Reb 2 (-0.5)
Ast 3 (+0.5)
TO -3 (-0.5)
Blk 6 (+1)
Stl 6 (+1)
3PM 3 (-2)
FTM 1 (-1)
FTA -0.5 (-0.5)

Uudet kategoriat: Flagrant Foul +2, Ejections +5

Eli myllyt on tulevalla kaudella sallittu. Ottamalla nämä uudet kategoriat kehiin positiivisessa mielessä tuemme koripallon fyysistä ja kamppailullista olemusta "pussy ballin" sijaan. Lets Myll! Tästä lähin Get The Fuck Out termi saa positiivisen spinnin. Pientä lisäviihdettä pelien seuraamiseen ja suosii myös joukkueen roolipelaajia sekä tietysti wajakkeja.

Muutoksista isoin on ehdottomasti kolmosten pudottaminen kahdella pisteellä alaspäin. NBA on muuttunut yhä enemmän kolmosorientoituneeksi liigaksi, joten aiempi 5 pistettä per kolkki on käynyt hieman vanhentuneeksi. Periaatteessa pitkistä kakkosista saisi nykyään antaa ekstraa. Nyt skaalataan vähän taaksepäin eikä anneta arvostusta NBA:n helpoimmalle heitolle niin paljoa.

Vastapainoksi hustle statseja Blk ja Stl on nostettu pisteellä. Arvostusta taas sinne ryönäämisosastolle. Ast on noussut myös hieman, koska on tietenkin selvästi tärkeämpi suoritus kuin nuhainen puolustuslevypallo. Westy voitko painua vittuun on siis teemana kun näitä helppoja def reboja tiputettiin hieman. Vastapainoksi Off Rebille annettiin puolustuspalloon nähtynä tupla-arvo, koska onhan se vähintään tuplat arvokkaampi ja katoava taidemuoto nyky-NBA:ssa, jossa ei enää lasia kohti hyökkäillä.

Viimeisenä muutoksena naksautin hieman alaspäin vaparin arvoa. Joku Jammu pääsee viivalle (ja monet tähtipelaajat) niin epäreilulla edulla vrt. rivipelaajat, etten halua antaa tästä merkittävää etua staroille. Kunnollinen pisteidenteko kunniaan!

Eli ensi kauden pisteytys suosii hieman enemmän fyysikästä ja kovaotteista pelaamista, jossa hyökkäyskorille mennään eikä meinata. Nyrkkejä saa ja pitää heiluttaa, persoonat ja epäkorrekti käyttäytyminen on suositeltavaa. Pois PC-kulttuurista kohti särmää sekä "karismaattista menoa"!
 
Viestejä
6
Lätkä-Antti reporting for duty. Viime kaudella kun hyppäsin ruoriin, oli pleijareihin pääsyn todennäköisyys n. 0,1%. Tästä on hyvä lähteä parantamaan.
 
Viestejä
8 529
Ninton ilmoa odotellessa. Noin muuten alkaa kaikki olemaan valmista draftiajankohdan miettimiseen. Muutan scoringissa off ja def reb pelkiksi levypalloiksi, jotta saadaan 2019 projektioihin joku tolkku kun edelleenkään softa ei näitä erilaisia levareita arvioi ja projektiot vääristyvät siitä johtuen.
 
Viestejä
8 529
Ok.

Drafti joko...

Sunnuntaina 14.10. Klo 21.30 tai 22.00 tai 22.30
Maanantaina 15.10. Klo 21.30 tai 22.00 tai 22.30

Ilmoittakaa itsestänne vain jos joku näistä ajankohdista EI MISSÄÄN nimessä käy. Lähtökohta on se, että pitää olla valmius ottaa ONE FOR THE TEAM eli pienistä epämukavuuksista huolimatta toivon mukaan molemmat draftiajankohdat olisivat ok. Draftista poissa olemista ei sallita missään olosuhteissa.
 
Viestejä
332
Ok.

Drafti joko...

Sunnuntaina 14.10. Klo 21.30 tai 22.00 tai 22.30
Maanantaina 15.10. Klo 21.30 tai 22.00 tai 22.30

Ilmoittakaa itsestänne vain jos joku näistä ajankohdista EI MISSÄÄN nimessä käy. Lähtökohta on se, että pitää olla valmius ottaa ONE FOR THE TEAM eli pienistä epämukavuuksista huolimatta toivon mukaan molemmat draftiajankohdat olisivat ok. Draftista poissa olemista ei sallita missään olosuhteissa.
Maanantai tekee tiukkaa...ja mielellään aloitettaisiin viimeistään 22 alkaen niin ei mene ihan yöhommiksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös