Koripallo.com

Susijengi 2017

Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

Pelur175 sanoi:
Rannikko kehiin sittenkin... enpä uskonut, mutta toisaalta kai oli pakko tässä tilanteessa. Painostus oli varmaan sen mukaista.
Musta julkisuuteen esitetty tarina on kyllä ihan uskottava ja sen aukot helppo täyttää muullakin kuin painostuksella. Vanha suola janottaa ja kaikki tähdet nyt vain osoittaa tasan yhtä ratkaisua.

Ja Suomen kannalta erinomainen ratkaisu Rannikolta.

Vilpas-faneille ihan vain noin yleisesti tekisi mieli sanoa, että jos noin pelkäätte Rannikon loukkaantumista, niin ehkä olis parempi ettette päästä sitä Korisliigassakaan kentälle, kun se sama vaara on sielläkin olemassa. Eikös asiaa voisi katsoa siltäkin kannalta, että Vilpas saa jengiinsä heti kauden alussa kovassa kv. pelien tikissä olevan takamiehen sen sijaan, että tämä olisi viettänyt kesänsä rentoutuen oluen ja grillin seurassa... ;)


Muut takakentän maajoukkuevalinnat sen sijaan sen kuin kihartuvat.
 
Viestejä
2 534
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
..... Eikös asiaa voisi katsoa siltäkin kannalta, että Vilpas saa jengiinsä heti kauden alussa kovassa kv. pelien tikissä olevan takamiehen sen sijaan, että tämä olisi viettänyt kesänsä rentoutuen oluen ja grillin seurassa... ;)
Miten tuo Pietarin turnauksen muonahuolto kannattaa laatia?
Kraanavettä vai olutta?
Sushia vai grillin ruokaa?
Mitä maajoukkue oikeasti juo ja syö? Pullovettä ja pastaa?
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

KeegoMesh sanoi:
Miten tuo Pietarin turnauksen muonahuolto kannattaa laatia?
Kraanavettä vai olutta?
Sushia vai grillin ruokaa?
Mitä maajoukkue oikeasti juo ja syö? Pullovettä ja pastaa?
:p ;D
Ei taida Pietarikaan olla enää Leningrad? Sielläkin on 70-luku jo aika kaukana takana.


Onko kellään mitään tietoa, näkiskö noita Pietarin turnauksen pelejä jostakin striiminä tai edes jälkikäteen?

Näillä näkymin ei löydy ainakaan ennakkotiedoista sen enempää Areenasta, VeikkausTV:stä tai Fanseatilta. FIBA:n YouTube-kanavalta tai LiveBasketballTV:n videolistauksista en myöskään löytänyt yhtään tän kesän harjoituspeliä, että voisi katsoa edes jälkikäteen.

Venäjällä on Match TV -niminen kanava joka näyttää ainakin Venäjän ja Suomen välisen pelin livenä, mutta se on geo-blokattu, enkä ole ihan varma, että haluaisin käyttää nykyisiä ilmaisia geo-blokkaus ohjelmia (ne kun taitaa olla kaikki vähän kyseenalaisia), enkä tiedä haluaisinko alkaa maksaa jostakin turvallisemmasta & tehokkaammasta palvelusta muutaman matsin vuoksi.
 
Viestejä
726
Vs: Susijengi 2017

Nyt jos kerran Rannikko on mukana, niin ainakin takamiehet on selvillä.

Wilson
Koponen
Salin
Rannikko
Ahonen

Sitten
Markkanen-Lee-Huff
E Murphy-Kotti-A Murphy
Nuutinen

Tällä sitten voitetaan se Euroopan mestaruus.
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

vapaamuurari sanoi:
Nyt jos kerran Rannikko on mukana, niin ainakin takamiehet on selvillä.

Vai pitäisikö täsmentää?

Wilson
Salin
Rannikko

Koponen?
Ahonen?

Huff
Nuutinen?

E. Murphy
Markkanen
Lee
Kotti

+ yksi pelaaja joukosta: A. Murphy, Madsen, Lindbom... (tai kaksi jos Nuutinen ei pelaisi)

Tai jos Koponen ja/tai Ahonen ei ole kunnossa, niin sitten yksi/kaksi joukosta: Koivisto, Nikkarinen, Aidoo...


Jos Koponen ja Ahonen on pelikunnossa, niin kyllä mullekin tuo vapaamuurarin ehdotus kelpaisi.
 
Viestejä
623
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
Musta julkisuuteen esitetty tarina on kyllä ihan uskottava ja sen aukot helppo täyttää muullakin kuin painostuksella. ...
Ja Suomen kannalta erinomainen ratkaisu Rannikolta.
Samaa mieltä, Rannikko ei ensin oikein innostunut, suostui harjoitusavuksi, kun tarpeeseen pyydettiin ja nälkä kasvoi syödessä tai viestinnässä piilotettiin ensi alkuun vammatilannetta ja se julkaistiin vasta, kun oli välttämätöntä.

Vilpas-faneille ihan vain noin yleisesti tekisi mieli sanoa, että jos noin pelkäätte Rannikon loukkaantumista, niin ehkä olis parempi ettette päästä sitä Korisliigassakaan kentälle, ...

Kun nyt ottaa huomioon, että Vilpas on tainnut tehdä historiansa suurimman investioinnin yksittäiseen pelaajaan (arvaus, ei tieto) niin onhan se ihan eri asia saako kokeneen pelaajan ajoissa käyttöönsä opettamaan vaatimansa nyanssit uusille pelikavereille kunnollisen palautumis- ja peruskuntokauden jälkeen eikä kovien, ylimääräisten kansainvälisten pelien kuluttamana. Lisäksi loukkaantumisriski on tilastollisestikin EM-kisapeleissä suurempi kuin Korisliigan runkosarjan alussa. Montako peliä se oli monessako päivässä ja sitten jatkosarjassa lisää ja panokset vain lisääntyvät.
Jos Vilppaan jotkut fanit eivät haluaisi maajoukkueen menestyvän Vilppaan kasvaneen riskin kustannuksella en lähtisi syyllistämään lajinpetturuudesta, vaan pitäisin realistisena huolestumisena.
 
Viestejä
9 123
Vs: Susijengi 2017

Suomen koripallomaajoukkue, Susijengi, isännöi koripallon EM-kisojen alkulohko A:ta Helsingin Hartwall Areenalla 31.8.-6.9. Suomiräpin kovimmat korisfanit Brädi, Kalle Kinos ja Särre ovat tapahtuman kunniaksi yhdistäneet voimansa Susijengin puolesta ja tuloksena on kotikisoihin uusi ”Kuudes pelaaja” -biisi.

Taasko tämän Brädin pitää tunkea vehkeensä näihin hommiin? Eikö muualta tule rahaa vai onko narsismia kehissä? Toivottavasti ei ole virallinen kisabiisi sentään. Uusia naamoja olisi kiva välillä nähdä, ei tältä yhdeltä vesseliltä meinaa vaan näissä meiningeissä välttyä vaikka tarkoituksella yrittäisi.
 
Viestejä
202
Vs: Susijengi 2017

Miesten maajoukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa ovat Rannikko ja Koponen. Onneksi Rannikko päätti lopulta lähteä leikkiin mukaan, varsinkin kun Koposen kuntoutuminen on vielä melko lailla vaiheessa. Maajoukkueen muutkin runkopelaajat ovat aikalailla tiedossa. Minusta suurin mielenkiinto miesten maajoukkueen suhteen kohdistuukin tällä hetkellä ns. penkiltä aloittavien pelaajien valintoihin. Tässä minun näkemykseni asiasta:

Alexander Madsen -> Mikäli mies on terveenä, osoitti hän jo viime kaudella olevansa monipuolinen ja melkoisen kova korinaluspelaaja. Vuosi Tsekki-sarjassa on varmasti koulinut hänestä vieläkin paremman. Kisoihin!

Carl Lindbom -> Pitkä, lahjakas ja hyvä heittäjä, joka taistelee aina loppuun saakka. Voi yllättää. Kisoihin!

Antto Nikkarinen -> SM-sarjassa taito riittää pitkälle, mutta kansainvälisissä otteluissa miehellä ei riitä taito, nopeus eikä koko. Ei käyttöä EM-kisoissa!

Mikko Koivisto -> On suorastaan käsittämätöntä, että Koivisto on edes mukana maajoukkueringissä. Ei kisoihin!

Roope Ahonen -> En ole nähnyt Roopen pelaavan vähään aikaan, mutta aiemmat maajoukkuenäytöt ovat valitettavasti olleet melko vaisut. Ei kisoihin!

Joonas Cavén -> Tuolla fysiikalla ei vain voi pelata maajoukkuepelejä. Ei kisoihin!

Jamar Wilson -> Latvia-peli oli suorastaan katastrofaalinen. Osaa ehkä kuitenkin antaa joukkueelle sitä "jotain"?! Kisoihin!

Topias Palmi -> Taito ei riitä maajoukkuetasolla. Ei kisoihin!

Alex Murphy -> Urheilullinen ja yritteliäs kaveri, mutta se ei valitettavasti riitä näissä karkeloissa. Taitoa ja monipuolisuutta tarvittaisiin rutkasti lisää. Ei kisoihin!

Eli näistä kavereista minä valitsisin Lindbomin, Madsenin ja Wilsonin EM-kisoihin!
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

Koodi:
[b]Petteri Koponen[/b]	
Espanja LE		20,8m.	8,4p.	2,1rb.	2,3ast.	56-105/53,3%	32-92/34,8%	Teh.8,6 /30G
Euroleague		22,2m.	10,1p.  1,7rb.	1,9ast.	33-86/38,4%	 55-119/46,2%  Teh.8,9 /27G

[b]Jamar Wilson[/b]		
Espanja LE		15,6m.	7,9p. 	1,4rb.  1,5ast.	59-116/50,9%	20-64/31,3%	Teh.6,4 /30G

[b]Teemu Rannikko[/b]	
Korisliiga		25,0m.	12,1p.	2,4rb.	6,5ast.	47-108/43,5%	82-197/41,6%	Teh.16,7 /37G
FIBA Champ.Le	30,0m.	12,6p.	2,2rb.	6,9ast.	18-30/60,0%	 30-78/38,5%	 Teh.12,4 /14G

[b]Antto Nikkarinen[/b]
Korisliiga		28,0m.	10,5p.	2,5rb.	7,3ast.	114-237/48,1%  62-185/33,5%	Teh.12,6 /46G


[b]Sasu Salin[/b]		
Espanja LE		18,5m.	6,8p.	2,0rb.	1,0ast.	17-46/37,0%	53-154/34,4%	Teh.5,8 / 33G
EuroCup      	17,3m.	9,3p.	1,4rb.	0,7ast.	10-22/45,5%	36-76/47,4%	 Teh.8,6 / 16G

[b]Roope Ahonen[/b]	
Kreikan A1		20,3m.	7,3p.	1,9rb.	2,1ast.	26-46/56,5%	45-114/39,5%	Teh.6,6 /29G

[b]Mikko Koivisto[/b]		
Korisliiga		24,6m.	9,1p.	2,0rb.	1,8ast.	35-69/50,7%	80-218/36,7%	Teh.7,4% /40G

Tässä vähän taustalukemista Susijengin takamies-osastolta viime kaudelta...

Mielenkiintosia asioita (ainakin mun mielestä):

* Sekä Koponen että Salin pelaa paljon paremmilla statseilla Europelejä kuin Espanjan liigaa - ilmeisesti myös rooli oli hiukan erilainen. Eritoten mielenkiintoinen on kolmosten heittoprosentti joka kummallakin pomppaa Espanjan liigan 34%:sta Europelien 46-47%:iin. Susijengissähän Koponen on aika selkeä pelinrakentaja, mutta Barcelonassa pelasi usein myös, eritoten Ricen vieressä, SG:nä. Susijengin roolitus on aika pitkälle rakennettu viime aikoina näiden kahden pelin varaan, eli voinee olettaa, että ollaan kisoissa siellä kummankin "mukavuusalueella".

* Itselleni tuli yllätyksenä tuo, miten kovia minuutteja Rannikko pelasi viime kaudella. Rannikko toki jätti pelejä väliin (ja se jäi itsellee mieleen), mutta pelasi yhteensä silti viisi peliä Nikkarista - ja 11 peliä Koivistoa - enemmän viime kaudella. Eli mielikuva vanhasta ja pelirasitusta varovasta Rannikosta näyttää ilmeisen väärältä. Rannikon FIBA CL:n statsit on itse asiassa aika huikeat. Go Rannikko!

* Wilsonia käytettiin Estudiantesissa n. 15 minuttia peliä kohden - ja se on aika lailla se, miten mun mielestä Susijenginkin pitäisi Wilsonia peluuttaa. Latvia-peli osoitti, ettei Wilson ole Susijengin ykköspelinrakentaja, mutta maajoukkueessakin on nähty mihin Wilson pystyy kun tulee tuomaan virtaa / rytminvaihdoksen kentälle. On hyvä myös huomata, ettei Wilson ole mikään turha jätkä omassa roolissaan: statsit Espanjan liigassa on itse asiassa jopa hiukan Salinia paremmat (jos nyt ykkös- ja kakkospaikan pelaajan statseja on järkevää vertailla).

* Roope Ahonen näyttää pelaavan Rodoksella lähinnä kakkospaikkaa. Langston Hall (29min./peli) ja Trevor Releford (28min./peli) on molemmat vahvasti pelinrakentajia joten Ahosen minuutit (20min./peli) on kaiken järjen mukaan tulleet kakkospaikalta. Rannikon tultua joukkueeseen ykköspaikalla on pelaajia jo kohtuu hyvin, eli Ahoselle tarjottaneen seurajoukkueen mukaista kakkospaikkaa - ja kuka muu Salinia huilauttaisi, Koivistoko?

* Kakkospaikalla Roope Ahonen on ylivoimainen Mikko Koivistoon verrattuna - eritoten Ahosen heittoprosentit merkittävästi kovemmassa liigassa on selvästi paremmat, eikä Koivisto onnistu isommalla peliajalla heikommassa sarjassa vetämään selkeästi isompia piste- tai levypallomääriä - ja itse asiassa jopa häviää syötöissä.


PS. Eri sarjoissa tehdyt tilastot on tietenkin "eri arvoisia". Koposen Euroliiga-statsit lie kovimmassa mahdollisessa seurassa tehtyjä. Salinin EuroCup -statsit ja Koposen, Salinin & Wilsonin Espanjan liiga-statsit lienevät aika lähellä toisiaan? Samaten Ahosen tilastot Kreikan liigasta lienevät tehty suunnilleen yhtä kovassa seurassa kuin Rannikon CL-statsit? Korisliiga-statsit lie sitten ihan omassa luokassaan...

PS2. Noita tilastorivejä oli aika hankala saada kohdalleen vaikka käytinkin tota "esimuotoiltu teksti" -välinettä. Sarjassa pelattujen otteluiden määrä (xyG) on listassa aivan viimeisenä siksi, että keksin sen olevan oleellista informaatiota vasta jälkikäteen (kun niitä rivejä oli jo säädelty melkoisesti). Sori, paikka ei ole ihan luontevin.

PS3. Jos pelaajien ryhmittely ihmetyttää, niin yritin jotenkin laittaa ensisijaiset pelintekijät ensin ja ensisijaiset kakkospaikan pelaajat sitten - ja kummankin porukan jonkinlaisessa Susijengin vakiokokoonpanoon kuulumisjärjestyksessä / viereiseen pelaajaan verrattavuudessa (siksi Wilson on ennen Rannikkoa koska sen statseja voi helposti verrata vieressä olevan Koposen vastaaviin ja Rannikon puolestaan alla olevaan Nikkariseen).
 
Viestejä
2 569
Vs: Susijengi 2017

Kantele sanoi:
Alex Murphy -> Urheilullinen ja yritteliäs kaveri, mutta se ei valitettavasti riitä näissä karkeloissa. Taitoa ja monipuolisuutta tarvittaisiin rutkasti lisää. Ei kisoihin!

Jos nyt kuitenkin annetaan Alexin pelata kuutta minuuttia kauemmin ennen kun tiputetaan joukkueesta. Itse uskon, että Alex tulee olemaa erittäin vahva ehdokas kisamiehistöön. Mun käsitys hänestä on nimenomaan se, että hän on pelaajana varsin monipuolinen, taitava ja urheilullinen kahden suunnan pelaaja. Hän saattaa parhaimmillaan olla todella arvokas ase Susijengille. Hän saa varmasti enemmän minuutteja vielä tulevissa harkkaotteluissa, joten sitten nähdään minkä kaliiperin pelaajasta on kyse.

Lindbom yllätti varsin positiivisesti Tampereella. Jos hän jatkaa samaan malliin kuin Tampereen pelissä, niin hänen osakkeensa nousee varmasti. Silti on aika vaikea uskoa, että hän lunastaisi paikan 12 miehen rosterissa. Uskon että Alex ja Madsen kiilaa ohi, kun puhutaan kolmos-nelospaikan pelaajista.

Ahonen on mielestäni aliarvostettu (ainakin tällä palstalla). Hän pelaa kovassa sarjassa melko suuressa roolissa. Hän on varmasti parempi pelaaja kuin viime arvokisojen Ahonen. Koposen ja Rannikon jälkeen kolmanneksi paras pelintekijä. Wilson on kova katukoristyyppinen skoraaja, joka ansaitusti tulee olemaan kisajoukkueessa, mutta peliä tekevä pointti hän ei missään nimessä ole, kuten Tampereella nähtiin.

Vitalstatistixin listalle peukku!
 

M3

Viestejä
660
Vs: Susijengi 2017

vapaamuurari sanoi:
Nyt jos kerran Rannikko on mukana, niin ainakin takamiehet on selvillä.

Wilson
Koponen
Salin
Rannikko
Ahonen

Sitten
Markkanen-Lee-Huff
E Murphy-Kotti-A Murphy
Nuutinen

Tällä sitten voitetaan se Euroopan mestaruus.

Täsmälleen samat olisivat omat valintani selvällä marginaalilla muihin ehdokkaisiin. Ainoa syy spekuloida muilla nimillä on loukkaantumiset eli Koposen ja Ahosen tilanne.
 
Viestejä
2 569
Vs: Susijengi 2017

vapaamuurari sanoi:
Nyt jos kerran Rannikko on mukana, niin ainakin takamiehet on selvillä.

Wilson
Koponen
Salin
Rannikko
Ahonen

Sitten
Markkanen-Lee-Huff
E Murphy-Kotti-A Murphy
Nuutinen

Tällä sitten voitetaan se Euroopan mestaruus.
Sama tässä. Madsen on mun jokerikortti eli 13 mies, joka hengittää niskaan, jos esim. laituriosastolla tulee loukkaantumisia. Madsen ja Alex Murphy on vahvasti tyrkyllä remmiin, mutta ennakkoon katsottuna Alex tuntuu vahvemmalta lopulliseen tusinaan.

Juuri tulleen tiedon mukaan Junnu siirtyy Israeliin Maccabi Ashdodiin. Ei ole eka kerta, kun Junnu valitsee eksoottisen kohteen pelata palloa. Kyseessä on kuitenkin kovatasoinen sarja, joten varsin positiivista, että ykkössentterimme siirtyy taas Korisliigaa suuremmille areenoille. http://www.basket.fi/uutiset/?x22026=50112992

Ps. Vaikka Koivisto ei ole kenenkään listalla, niin ei pidä yllättyä liikaa, jos hän kuitenkin on lopullisessa tusinassa Ahosen sijaan.
 
Viestejä
137
Vs: Susijengi 2017

Kantele sanoi:
Miesten maajoukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa ovat Rannikko ja Koponen. Onneksi Rannikko päätti lopulta lähteä leikkiin mukaan, varsinkin kun Koposen kuntoutuminen on vielä melko lailla vaiheessa. Maajoukkueen muutkin runkopelaajat ovat aikalailla tiedossa. Minusta suurin mielenkiinto miesten maajoukkueen suhteen kohdistuukin tällä hetkellä ns. penkiltä aloittavien pelaajien valintoihin. Tässä minun näkemykseni asiasta:

Alexander Madsen -> Mikäli mies on terveenä, osoitti hän jo viime kaudella olevansa monipuolinen ja melkoisen kova korinaluspelaaja. Vuosi Tsekki-sarjassa on varmasti koulinut hänestä vieläkin paremman. Kisoihin!


Carl Lindbom -> Pitkä, lahjakas ja hyvä heittäjä, joka taistelee aina loppuun saakka. Voi yllättää. Kisoihin!

Antto Nikkarinen -> SM-sarjassa taito riittää pitkälle, mutta kansainvälisissä otteluissa miehellä ei riitä taito, nopeus eikä koko. Ei käyttöä EM-kisoissa!

Mikko Koivisto -> On suorastaan käsittämätöntä, että Koivisto on edes mukana maajoukkueringissä. Ei kisoihin!

Roope Ahonen -> En ole nähnyt Roopen pelaavan vähään aikaan, mutta aiemmat maajoukkuenäytöt ovat valitettavasti olleet melko vaisut. Ei kisoihin!

Joonas Cavén -> Tuolla fysiikalla ei vain voi pelata maajoukkuepelejä. Ei kisoihin!

Jamar Wilson -> Latvia-peli oli suorastaan katastrofaalinen. Osaa ehkä kuitenkin antaa joukkueelle sitä "jotain"?! Kisoihin!

Topias Palmi -> Taito ei riitä maajoukkuetasolla. Ei kisoihin!

Alex Murphy -> Urheilullinen ja yritteliäs kaveri, mutta se ei valitettavasti riitä näissä karkeloissa. Taitoa ja monipuolisuutta tarvittaisiin rutkasti lisää. Ei kisoihin!

Eli näistä kavereista minä valitsisin Lindbomin, Madsenin ja Wilsonin EM-kisoihin!


Ottaisit siis kullekin ison miehen paikalle 3 pelaajaa ja takamiesosastolle ainoastaan 2? Ja vielä kun Koposen tilanne on auki? Takamiehiä on hyvä olla ehkä kuitenkin se yksi ylimääräinen, ja Ahonen on selvästi paras pelaaja Koposen, Sasun, Wilsonin ja Rannikon jälkeen.
Ahonen on mielestäni toiminut kolmantena pointtina pienellä peliajalla varsin hyvin. Ja esimerkiksi viime kesänä Koposen ollessa poissa, kaverihan johti peliä varsin hyvin. Hän pystyy orkestroimaan peliä riittävän hyvin, ja samalla tuo heittouhkaa.

Mielestäni Murphyn valintaa puoltaisi se, että pystyy liikkuvana ja urheilullisena pelaajana kaiketi puolustamaan kelvollisesti useaa paikkaa (toisin kuin Lindbom, joka vaivoin kykenee puolustamaan yhtä) sekä myös hyökkäämään kummaltakin laiturin paikalta. Häntä voi siis peluuttaa sekä nelosena että kolmosena. Lisäksi Murphy on mielestäni potentiaalisempi pelaaja pitkässä juoksussa.

Toki arvioni Murphysta perustuu johonkin Youtube highlight videoon, yhteen pre-universiadi peliin, sekä tilastoihin. Joten mielelläni katselen vielä herran peliä vähän lisää.

Nämä valinnat kun tekee, niin sekä Madsen että Lindbom jäävät rannalle. Madsenin mielelläni näkisin kisoissa, mutta taitaa paikka aueta vasta seuraavia karsintoja pelatessa.
 
Viestejä
623
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
Tässä vähän taustalukemista Susijengin takamies-osastolta viime kaudelta...

PS2. Noita tilastorivejä oli aika hankala saada kohdalleen vaikka käytinkin tota "esimuotoiltu teksti" -välinettä. Sarjassa pelattujen otteluiden määrä (xyG) on listassa aivan viimeisenä siksi, että keksin sen olevan oleellista informaatiota vasta jälkikäteen (kun niitä rivejä oli jo säädelty melkoisesti). Sori, paikka ei ole ihan luontevin.



Sarja ottelut Minuutit Pisteet Ribat Syötöt 2p heitot MA% 3p heitot MA% Tehot
Petteri Koponen
Espanja LE 30 20,8 8,4 2,1 2,3 56-105/53,3% 32-92/34,8% 8,6
Euroleague 27 22,2 10,1 1,7 1,9 33-86/38,4% 55-119/46,2% 8,9
Jamar Wilson
Espanja LE 30 15,6 7,9 1,4 1,5 59-116/50,9% 20-64/31,3% 6,4
Teemu Rannikko
Korisliiga 37 25,0 12,1 2,4 6,5 47-108/43,5% 82-197/41,6% 16,7
FIBA Champ.Le 14 30,0 12,6 2,2 6,9 18-30/60,0% 30-78/38,5% 12,4
Antto Nikkarinen
Korisliiga 46 28,0 10,5 2,5 7,3 114-237/48,1% 62-185/33,5% 12,6
Sasu Salin
Espanja LE 33 18,5 6,8 2,0 1,0 17-46/37,0% 53-154/34,4% 5,8
EuroCup 16 17,3 9,3 1,4 0,7 10-22/45,5% 36-76/47,4% 8,6
Roope Ahonen
Kreikan A1 29 20,3 7,3 1,9 2,1 26-46/56,5% 45-114/39,5% 6,6
Mikko Koivisto
Korisliiga 40 24,6 9,1 2,0 1,8 35-69/50,7% 80-218/36,7% 7,4

Tai sitten tällee ;-)

Syntaksi (vaihda sulut hakasuluiksi)
(Table)
(tr)(td)tietue(/td)(td)tietue(/td)(/tr)
(/Table)

Juu, ei silti ollu helppoa ...
 
Viestejä
2 534
Vs: Susijengi 2017

Alex Murphyn raakaa potentiaalia kuvaa se, että hänet valittiin pelaamaan Dukeen (huippulahjakkuus). Murphy ei kuitenkaan suoriutunut odotusten mukaisesti. Alex Murphy on toivottavasti yli 40 prossan kolmosten heittäjä. Puolustuksessa hänellä on joukkueen parhaimpiin lukeutuva jalkatyö vaikka hän on muuten puolustuksessa ihan kuutamolla. Universiadipeleissä Murphy pelaa 5-paikkaa ja näkisin Murphyn kotikisoissakin mielummin mahdollisimman lähellä koria.

Mitkä ovat Alex Murphyn heikkoudet ja puutteet? Murphy ei ole vielä päässyt joukkueeseen sisään ja on epävarma mihin hänen pitää sijoittua (esim. törmäyskaaren reunalle)....Murphy ei ole hyvä pallonkäsittelijä ja syöttelijä. Esimerkiksi Tuukka Kotti näyttää pallon ylöstuojana yhä pesun kestävältä pointilta....
 
Viestejä
7 517
Vs: Susijengi 2017

Murphy ei ole toistaiseksi ollut kertaakaan yli 40% kolmosten heittäjä, mutta viime kauden 38% on mun mielestä riittävän hyvä, että saa heittää. Nyt tuon lyhyen pätkän Murphya nähneenä en oikein itse näe miestä 5-paikalle, kun enemmän 3-4 paikan pelurilta vaikutti. Mutta katsotaan nyt joku peli vielä.
 
Viestejä
1 953
Vs: Susijengi 2017

Se että Alex on pihalla susijengin puolustuksessa ei liene yllätys kenellekään. Jos ois sisällä siinä pelaisi varmasti enemmän kuin 6 minsaa.

Samahan se oli veljelläänkin, Eric oli myös aluksi pihalla, mutt oppi tokana kesänä jo kummasti tavoille. Annetaan alokkaille aikaa.

Alexin vertaaminen Madseniin tai Kottiin on varmaankin perusteltua, mutta mulla on vähän sellainen olo tullut Dettmannin meiningistä, että jos Alexista tulee vakikomponentti, valmennusjohto osaa mukauttaa susipeliä hänen vahvuuksiaan hyödyntäen - kuten isoveljen kanssa on jo käynytkin.

Vaikuttais siltä että Alexin kohdalla on kysymys eniten henkisen puolen asioista. En tiedä mutta luulen, että hän on itse joutunut työstämään todella paljon sitä, millaista hänen pelinsä on, ja millaista roolia hän joukkueessa tekee. Kysymys vois olla esim. All-Star prospectin muuntumisesta kotti- tai huffimaiseksi linkkariksi ja roolipelaajaksi.
 
Viestejä
202
Vs: Susijengi 2017

Kaudella 2016-2016 Alexander Madsen pelasi korisliigaa keskimäärin 25 minuuttia per ottelu. Hänen tehoindeksinsä oli 10.8 koko kaudelta. Tsekeissä Madsen on esittänyt hyviä otteita jo pidemmän aikaa. Kaiken lisäksi - ja tämä on mielestäni kaikkein tärkeintä - Madsen on VOITTAJATYYPPI, ja sellaisia Suomen miesten maajoukkue nimenomaa kaipaa lisää.

Alex Murphy ei lahjakkuudestaan huolimatta todellakaan ole tällä hetkellä Madsenin tasoinen pelaaja. Sitä paitsi joku kirjoitti täällä, että kyllä Alex oppii parissa vuodessa Susi-puolustuksen konseptin! Mitä? Jos ei ammattilainen pysty omaksumaan maajoukkueemme puolustusfilosofiaa tämän kesän aikana, on ihan turhaa valita miestä senkään valossa pelaavaan ryhmään.

Madsen puolestaan osaa viimeistellä läheltä ja kaukaa ja hänen puolustustyöskentelynsä korin läheisyydessä oli myrkkyä jenkkisenttereille jo kaksi vuotta sitten kotoisessa korisliigassa. Olisi silkkaa typeryyttä pudottaa hänet lopullisesta rosterista, elleivät harjoitusottelut nyt sitten jostakin syystä osoita päinvastaista. Mutta enpä usko, että näin käy.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös