Koripallo.com

Susijengi Montpellierissä 2015

Viestejä
3 024
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Pyynikin Toivoton sanoi:
Koivisto 10+
Suomen ylivoimaisesti paras pelaaja. Perun kaikki pahat puheeni. Teki kaksi koria enemmän kuin meikäläinen. Ja hei, jos nyt taas seuraavaan viiteen matsiin ei putoa yhtään - antaa lentää vaan. Heittäjän pitää heittää. Kyllä se sieltä löytyy. Ja selät puhdistuvat.
:D Twitterissä oltiin jo ihan mehuissaan kun Mikko laittoi kaksi kolmosta ottelun jo ratkettua. Toki ihan kiva, että pitkästä aikaa onnistui, mutta kyllä tuo tekeminen muuten on sillä tasolla, että noita pitäisi vetää 5 per peli ja tiukoissakin paikoissa, että olisi käyttöä kisoissa.

Caven 4
Surkeaakin surkeampi esitys. Cavenista tulee tällaisissa matseissa mieleen nuori Möttölä, huonolla tavalla - myöhässä joka ikisestä tilanteesta puolustuksessa. Yleisilme masentunut/haluton/arka. Kun saa pallon kaarelle ja puolustaja on edessä, ei pysty tekemään tällä tasolla yhtään mitään. Tuskin käy kentällä kisoissa, itse olisin ehdottomasti ottanut Lindbomin jengiin.
En ole Susijengin reeneissä pyörinyt, mutta peleissä en ole kyllä nähnyt yhtäkään syytä miksi Caven on joukkueessa.

Ahosen pelaaminen on arkaa, ei selvästi uskalla tehdä päätöksiä takakentällä. Ei varmaan kisoissa ole isoja minuutteja luvassa, mutta tärkeää olisi pelata hyvällä itseluottamuksella. Varmaan surkea vuosi Biisonilandiassa on tehnyt tehtävänsä. On toiminut myös Kottiin, joka oli vielä Koperin kisoissa Suomen parhaimmistoa, nyt varjo entisestään. Kuten PT kirjoitti Murhpy väläyttelee, mutta ajautuu passiiviseksi liian pitkiksi ajoiksi. Ei oikein mahdu kaaliin miksi näin annetaan tapahtua. Nuutinen oli ihan huippu, pelasi hyviä minuutteja jo MM-kisoissa kun Henrik Suuri (varmaan vahingossa) laittoi Matin hetkeksi kentälle. Toivottavasti saa kisoissa kunnolla peliaikaa ja on rotaatiossa yläpäässä.

Ylipäänsä pelattiin laajalla rotaatiolla ja homma toimi vaikka Salin puuttui. Toivottavasti vaihtomiehiä käytetään myös kisoissa eikä mennä taas seitsemällä äijällä läpi turnausta. Se ei tule toimimaan ja se on fakta.

Katsomovalmentaja sanoi:
Murphy oli teistä näkymätön? Heitti 50% tarkkuudella kaaren kummaltakin puolelta, keräsi yhteensä joukkueensa toiseksi eniten pisteitä ja oli paras levypalloissa, vaikka pelasi alle 20 minuuttia. Tietty odotuksiakin saa olla, mutta vaikea tuota on alisuoritukseksi kutsua.
Ei missään nimessä huono suoritus, mutta menee hyökkäyspäässä turhan passiiviseksi aika ajoin. Johtuu usein siitä, että jauhetaan tuloksetonta pick 'n rollia Junnun tai Kotin kanssa, eli syy tähän passivoitumiseen on ehkä enemmän joukkueessa kuin Erikissä. Erik on liian hyvä pelaaja levittämään laitaan ja katselemaan tätä touhua. Toivottavasti tosipeleissä Erikiä ei unohdeta.
 
Viestejä
726
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Eilisen jälkeen ei kisoihin lähde enää kuin 1 turisti ja turistin nimi on ollut tiedossa koko ajan. Eilenkin sen ajan mitä kentälle päästettiin hän oli haamu, joka vaelteli omiaan. Periaatteellisestikaan noin olemattomalla fysiikalla ei voi tämän tason otteluita pelata ja kun siihen lisää ettei kyseinen kaveri pelaa seurajoukkueissaan käytännössä ollenkaan, niin ei ihme että vain haamuilee taustalla. Olisin valinnut kisoihin Odabasin joka onneksi sitten sai ansaitusti edes sopparin Turkkiin. Se 12 pelaaja voi joutua kisoissa pelaamaan etenkin jos tulee luokkaantumisia. Nuoria lupauksia olisi edes yhden voinut ajaa näissä kisoissa sisään joukkueeseen.
 
Viestejä
2 448
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Jääkenttien Gaselli sanoi:
Ei missään nimessä huono suoritus, mutta menee hyökkäyspäässä turhan passiiviseksi aika ajoin. Johtuu usein siitä, että jauhetaan tuloksetonta pick 'n rollia Junnun tai Kotin kanssa, eli syy tähän passivoitumiseen on ehkä enemmän joukkueessa kuin Erikissä. Erik on liian hyvä pelaaja levittämään laitaan ja katselemaan tätä touhua. Toivottavasti tosipeleissä Erikiä ei unohdeta.

Täh? Onko täällä edes katsottu samaa peliä?

Murphy näytti ehkä passiiviselta sen takia, että hän pelasi vain 19 minuuttia. Mutta tuona aikana hän teki 15pts/7 levyä. Kuinka helvetin kovat tilastot sitä oikein pitäisi vääntää 19 minuutissa ettei ole passiivinen? Tuo Erikin vähäinen peluuttaminen oli myös varmasti selkeä valinta valmennusjohdolta. Lisäksi hyökkäyspäässä pyrittiin pelaamaan enemmän tasaisesti kaikkien kautta.

Lisäksi noissa pick-and-rolleissa isoilla miehillä on selkeät roolit. Murphy ja Kaunisto ovat enemmän pick-and-pop -pelaajia, kun taas Kotti ja Lee ovat pick-and roll -pelaajia. Roolituksena tämä onkin ihan järkevää, kun Kottia tai Leetä ei ole mitään järkeä laittaa kauemmas korista notkumaan, kun heittouhka on nollissa. Heidän puolustajansa olisi näissä tilanteissa kuitenkin korin alla auttamassa. Kun taas Murphy ja Kaunisto ovat erittäin hyviä strect-four -roolissa ja näin saavat yhden ison puolustajan pois korin alta, mikä tuo tilaa myös takamiesten ajoille.
 
Viestejä
2 459
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Se nyt on ollut selviö, että Caven on 40 kiloa väärässä sarjassa, Ahosen itseluottamus ja pelituntuma on hukassa, Koiviston peli täysin heiton varassa joka on ollut kateissa.

Eniten on kuitenkin itseäni yllättänyt kolmikon Huff, Lee, Kotti vaisuus. Okei Kotti on jo vanha, mutta silti vähän korpeaa kun mies saa pallon vaparin kulmalle täysin vapaana niin *peura ajovaloissa* ilme ja täysi lamaantuminen, vapaista paikoista yks pomppu ja kääntöhypäri, korin alle ei edes uskalla mennä. En ole pahemmin perehtynyt millaiset kaudet Junnu ja Shawn ovat seurajoukkueissaan pelannut, mutta Junnu on hidas ja unohtanut viimeisetkin heiton alkeet, Shawn entinen joukkueen 3&D spelialisti on hidastunut eikä heittokaan ole näkemissäni peleissä ihan ollut jyvällä.
 
Viestejä
3 024
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

shaqtin a fool sanoi:
Täh? Onko täällä edes katsottu samaa peliä?
Sori, vähän oon huonosti muotoillut.

En tarkoittanut passivoitumisella niinkään tätä viimeistä peliä, vaan näitä harjoituspelejä ylipäänsä. On joukkueen toiseksi paras pelaaja ja passivoituu liian usein. Ehkä se on sitten osa pelitapaa, mutta mielestäni Erikille pitäisi hakea enemmän paikkoja kuin mitä harjoituspeleissä on haettu. Ehkäpä harjoituspeleissä on sitten nimenomaan harjoiteltu, mutta pick 'n rollin pelaaminen Kotin ja Leen kanssa on tuntunut vähän pään hakkaamiselta seinään. Varsinkin noissa surkeissa Koperin peleissä.

Mutta eiköhän HD ja ryhmä tiedä paremmin. Tämä nyt on vain tämmöistä yleistä ihmettelyä.
 
Viestejä
264
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Suomella on hyvä kymmenen pelaajan rotaatio, jotka pystyvät pelaamaan kovatempoista susi-palloa. Ville Kaunisto pelaa tällä hetkellä elämänsä korista. Nuutisen Matin läpimurtoa ennustelin jo viime vuonna korisliigassa, mutta loukkaantumiset pilasivat kauden ja ne olivat suurin yksittäinen syy, miksi Biisonit ei juhlineet mestaruutta. Kaarinan veljekset ovat pelanneet nousujohteisesti ja tuovat liikkuvuutta ja voimaa puolustukseen. Molemmat pelaavat rohkeasti hyökkäyspäässä ja molemmilla on aimo annos epäsuomalaista suoraviivaisuutta. Nyt vain askel eteenpäin ja suunta kohti Euroopan kärkeä.

Hyvä myös että Petterin puolukkapäivät ovat nyt takana ja mies pelaa taas susikorista. Eilen Koponen oli Suomen johtava pelaaja ja tulos sen mukainen.
 
Viestejä
7 517
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Jääkenttien Gaselli sanoi:
:D Twitterissä oltiin jo ihan mehuissaan kun Mikko laittoi kaksi kolmosta ottelun jo ratkettua.

Anteeksi nyt, mutta reilu neljä minuuttia peliaikaa jäljellä ja vastustajan Randell laittanut heittorallia käyntiin ja kirinyt eron seitsemään pisteeseen. Ratkennut peli? Koiviston kolkki oli erittäin vapauttava todella tiukassa tilanteessa, missä Susijengin peli oli todella tahmeaa...

Murphy pelasi vähän koska virhetili täyttyi nopeasti. Toisaalta korvaaja Kaunisto pelasi hyvin, joten mitään pakottavaa tarvetta ei ollut miestä kentällä väkisin virhetaakalla pitää...

Älypeli sanoi:
Ville Kaunisto pelaa tällä hetkellä elämänsä korista. Nuutisen Matin läpimurtoa ennustelin jo viime vuonna korisliigassa

Kaunisto tuskin pelaa elämänsä korista, koska on kaukana huippuaikojensa kunnosta. Kuitenkin peliäly varmaan on huipussaan. Silti hienoa nähdä, että on tullut sinuiksi susijengin pelitavan kanssa ja Kaunistolla on ehkä aktiivisimmat kädet pakissa Suomen isoista miehistä. Seuratkaapa ihan mielenkiinnosta... Itse epäilin, että ei pienemmillä minuuteilla pääsisi pelitapaan ja susijengiin mukaan, mutta hienoa olla väärässä. Kaunisto nyt vaan on niitä pelureita, kenen olisi pitänyt olla Susijengissä jo 10vuotta sitten.

Määrittäkää mulle läpimurto? Nuutisen Matti heitti jo 2011 Pyrinnön maanrakoon Korisliigan välierissä Pyynikillä mättämällä 39pistettä ja napsimalla seitsemän levypalloa. Eiköhän se läpimurto ollut jo tuolla kaudella, kun keskiarvot 11,6pistettä ja 5,7levypalloa ja heitti vielä hyvillä prosenteilla...
 
Viestejä
1 547
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Iso-Erkki on virheherkkä siksi, että hän ei ole oppinut tehokasta kaksi-kättä-ylös -puolustusta. Yhdellä kädellä huitominen tuottaa yleensä virheen, eikä virheettäkään ole tehokasta.
Samaa vikaa on parilla muullakin, mutta heidän kohdallaan potentiaalin menetys ei ole yhtä kurja juttu.
Lee on auttamattoman hidas - ihan kuin päässä ei raksuttaisi lainkaan joskus. Eikä sittenkään osu.
Kotti ei enää oikeastaan kuuluisi maajoukkueeseen. Todistakoon Ranskassa toisin!
Huffin on pakko ottaa itsestään kaikki irti, kun on kapteeni, vaikka suhteellisesti merkitys joukkueelle on alentunut edellisvuosista.
Hauska nähdä, että Kaunisto vihdoin on saanut luottamuksen, ja seuraukset näkyvät kypsän pelaajan tuomana rauhana joukkueessa sekä tuloksissa. Hänessä on aitoa ainesta henkiseksi isäksi.
 
Viestejä
264
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

raappa sanoi:
Määrittäkää mulle läpimurto? Nuutisen Matti heitti jo 2011 Pyrinnön maanrakoon Korisliigan välierissä Pyynikillä mättämällä 39pistettä ja napsimalla seitsemän levypalloa. Eiköhän se läpimurto ollut jo tuolla kaudella, kun keskiarvot 11,6pistettä ja 5,7levypalloa ja heitti vielä hyvillä prosenteilla...
Joo Matti on ollut korisliigan profiilipelaaja jo pari kautta. Väläytteli viime kesän mm-kisoissa vähäisistä minuuteista huolimatta ja uskoin ennen kauden alkua, että nousee korisliigan tähtipelaajaksi. Viime kauden pilasi valitettava loukkaantuminen, mutta nyt taas kunnossa ja todistanut taitonsa kansainvälisessä vauhdissa. Kaunisto ja Nuutinen ovat täyttäneet hyvin Möttölän ja Muurisen isot saappaat ja pelanneet itsensä omilla hyvillä suorituksilla rotaatioon. Kahdeksan miehen rotaatio on kuitenkin liian kevyt pelata voittavaa korista em-kisoissa noin kuluttavalla pelitavalla kuin susijengi pelaa. Omien laskujeni mukaan siellä on nyt ainakin 10 pelaajan rotaatio, jolla voidaan pärjätä.
 
Viestejä
1 855
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

JOKERY sanoi:
No se ns. scrimmage ottelu ukrainaa vastaan tänään.
Suljetuin ovin, ymmärrän!
 
Viestejä
7 517
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

JOKERY sanoi:
Tietoa tämän päiväisestä ottelusta?

Tuloksellisesti tuskin on mitään merkitystä. Pelin ajatus lienee ajaa kuvioita sisään, mitä ei haluta muille näyttää. Ukrainaa Suomi tuskin tulee kisoissa kohtaamaan tai jos kohtaa, niin jossain sijoituspeleissä, joten kummallekin joukkueelle mahdollisuus harjoitella ns salaisia juttuja.
 
Viestejä
2 913
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Joulutauko sanoi:
Juuri näin, kyllä EM-kisojen mitalipeleistä ja olympiapaikasta pelaavan joukkueen pitää lähteä voittamaan kisoihin jokaista ottelua.

Mitenkäs nämä jatkot nyt sitten menee?

Rioon lähtee ilmeisesti varmuudella molemmat finalistit? Lisäksi sijoilla 3-7 pääsee karsintaturnauksiin.

Oletettavasti nämä 7 joukkuetta varmistavat samalla myös paikan Eurobasket 2017 turnaukseen? Karsivatko loput samalla mallilla kuin nyt eli ensin Eurobasket 2015 ulos jääneet maat pelaavat omat karsintansa, jonka voittaja saa suoran paikan ja sitten loput arvotaan tämän vuoden turnauksen sijoille 8-24 sijoittuneiden joukkueiden kanssa karsintaturnauksiin? Mallista ei löytynyt mitään tietoja vaikka tämän vuoden kisojen karsintoja on pelattu jo 1.8.2013...

Alkulohkosta jatkoon pääsemiseksi pitää siis kaksi joukkuetta jättää taakse. Ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan olisi asettumassa todennäköisesti Espanja, Serbia, Turkki tai Italia?

Vieläkö muuten ajatus Suomesta Eurobasket 2017 alkulohkon isäntämaana on hengissä? Jos näin on, niin varmaan silloinkin sijoituksen olisi syytä olla hyvä (16 joukkoon?), että ei tulisi puhetta "uudesta villistä kortista"?
 
Viestejä
2 448
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Herbert sanoi:
Oletettavasti nämä 7 joukkuetta varmistavat samalla myös paikan Eurobasket 2017 turnaukseen? Karsivatko loput samalla mallilla kuin nyt eli ensin Eurobasket 2015 ulos jääneet maat pelaavat omat karsintansa, jonka voittaja saa suoran paikan ja sitten loput arvotaan tämän vuoden turnauksen sijoille 8-24 sijoittuneiden joukkueiden kanssa karsintaturnauksiin? Mallista ei löytynyt mitään tietoja vaikka tämän vuoden kisojen karsintoja on pelattu jo 1.8.2013...

Vuodesta 2017 siirrytään ns. uuteen aikakauteen Fiban mukaan. Alla olevass linkissä tietoja (ja vasemmassa reunassa lisää linkkejä).

http://www.fiba.com/pages/eng/fc/even/compCalendar/p/openNodeIDs/27288/selNodeID/27288/the_new_system.html

EM-kisat ja MM-kisat siis pelataan 2017 alkaen molemmat 4 vuoden välein. Käytännössä uusi karsintasysteemi näyttää hyvin paljon samanlaiselta kuin jalkapallossakin. Eli molempiin kisoihin on omat erilliset karsinnat alueittaan. Lisäksi karsintapelejä tullaan pelaamaan ympäri vuoden eri ajankohtina, eikä pelkästään kesällä/syksyllä kuten nyt. Jos tuon ymmärsin oikein.

Tuon uuden systeemin pohjalta veikkaisinkin, että Rioon osallistuvista eurooppalaisista joukkueista ei välttämättä pääse kukaan suoraan 2017 EM-kisoihin.

Vieläkö muuten ajatus Suomesta Eurobasket 2017 alkulohkon isäntämaana on hengissä? Jos näin on, niin varmaan silloinkin sijoituksen olisi syytä olla hyvä (16 joukkoon?), että ei tulisi puhetta "uudesta villistä kortista"?

Joo. Suomi on mukana hakemassa yhdessä Baltian maiden kanssa.

Following the decision to relocate the 2015 tournament, original hosts Ukraine were offered the chance to host the 2017 edition, but they declined, citing the ongoing unrest in the country.[2] It is possible that this tournament may be staged similarly to EuroBasket 2015 and held in multiple countries.

Expressed Interest in Hosting

Lithuania, Latvia, Estonia and Finland
Serbia, Macedonia, and Bulgaria
United Kingdom
Israel
Poland
Slovenia

https://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_EuroBasket_2017
 
Viestejä
168
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Haukka-45 sanoi:
Kotti ei enää oikeastaan kuuluisi maajoukkueeseen. Todistakoon Ranskassa toisin!

Kotti
Kotti on käytännössä ainoa, joka pystyy puolustamaan liikkuvia isoja miehiä. Leen nopeus ei riitä, Murphy puolestaan pelaa itsensä järjestään virhevaikeuksiin. Maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia. En keksi, kenet voisi heittää Kotin tilalle joukkueeseen.

Nuutinen
Ainoa, joka menee oikealla asenteella levyihin (ainakin Sasun poissaollessa). Uskaltaa tehdä ratkaisuja, kun paikka on. Toivottavasti Detmann antaa vastuuta, voisi harkita jopa Huffin paikalle aloitukseen.

Pick'n roll
Kotti ei mene korille asti, Lee viskoo mihin sattuu. Murphyn pitäisi olla se ajava pelaaja, mutta tämä edellyttäisi erilaista etukenttää, esim. Nuutinen-Kaunisto-Murphy. Nuutinen ja Kaunisto voisivat levittää laidoille, jolloin korin alla olisi tilaa. Tuossa vain saattaisi tulla puolustuksessa hätäkakka housuun, varsinkin isoja joukkueita vastaan. Ja kaikki lienevät isoja Suomeen verrattuna.

Leikkaukset korille
Perjantain Ukraina-pelissä takamiehet jättivät useammin kuin kerran syöttämättä pelaajalle, joka leikkasi kohti koria kädet ylhäällä syöttöä pyytäen. Sen kerran, kun joku suomalainen uskaltaa leikata kohti koria ja vieläpä pyytää syöttöä, niin sen pallon pitää lähteä nopsasti pelintekijän käsistä. Ei se itseluottamus nouse, jos noita ei edes harjoitusmatseissa uskalleta kokeilla.
 
Viestejä
2 913
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

shaqtin a fool sanoi:
Vuodesta 2017 siirrytään ns. uuteen aikakauteen Fiban mukaan.

Minun tulkintani on, että ns. uusi aika alkaa Eurobasket 2017 jälkeen. Uudessa systeemissähän karsinnat alkavat kaksi vuotta ennen kisoja ja ne pelataan pitkin vuotta. Tuskin kauden 2015-2016 peliohjelmissa on vielä näitä "maaotteluviikkoja" varattuina? Tai onko joku jo kuullut missä divisioonassa Suomi on?

Tämä uusi malli edellyttää myös maajoukkueiden käytäntöjen muuttumista. Käytännössä valmennusryhmän (tai ainakin päävalmentajan) on vaikea hoitaa rinnalla tehtävää seurajoukkueessa, kun kaudet menevät täysin päällekäin. Myös koko maajoukkueohjelma pitää miettiä uusiksi.

Eli ymmärtääkseni alkuperäinen kysymys on edelleen validi. Miten Eurobasket 2015 tulokset vaikuttavat Susijengin jatko-ohjelmaan?
 
Viestejä
2 448
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Herbert sanoi:
Minun tulkintani on, että ns. uusi aika alkaa Eurobasket 2017 jälkeen. Uudessa systeemissähän karsinnat alkavat kaksi vuotta ennen kisoja ja ne pelataan pitkin vuotta. Tuskin kauden 2015-2016 peliohjelmissa on vielä näitä "maaotteluviikkoja" varattuina? Tai onko joku jo kuullut missä divisioonassa Suomi on?

Juu. Tarkemmin asiaa tutkittuani olen samaa mieltä kanssasi. Uusi aika alkaa todennäköisesti vasta 2017 jälkeen.

Jos siis 2017 kisoihin karsitaan vielä vanhan systeemin mukaan, niin todennäköisesti kaikki Rioon osallituneet/karsintaturnauksiin osallistuneet pääsevät mukaan. Samalla tavalla kuin myös kaikki Lontoon olympialaisissa mukana olleet pääsivät 2013 EM-kisoihin.

Muut joukkueet sitten todennäköisesti osallistuvat karsintoihin. Tarkempi karsintasysteemi on varmasti vielä auki, koska ei tiedetä edes kisojen järjestävien maiden määrää.
 
Viestejä
1 322
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Nuutinen näköjään siirtyi Kreikan liigaan. Toivottavasti tämä näkyy lisämotivaationa ja näyttämisenhaluna kisoissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös