Koripallo.com

Susijengin kokoonpano MM-kisoissa 2023?

Viestejä
496
Tämä nolla peliä miesten sarjoissa tai Susijengissä pelanneiden poikien suora heittäminen MM-kisakoneeseen tuntuu siltä, että lauantaiharrastuksena on aina pelata täysi kuponki Lottoa ja olla varma että just tällä viikolla se osuma tulee :)
Pientä faktantarkastusta:

1. Nkamhoua, Federiko ja Grandison ovat pelanneet Susijengissä, osa tosin vain harjoitusturnauksissa (Japani, Tsekki). Amzil taasen taisi pelata viime vuonna jonkinlaisen haastajamaajoukkueen mukana Viroa vastaan. Ville Tahvanainen, edellä mainittua "poikanelikkoa" heikompi pelaaja, on pelannut maaotteluita jo 11 kappaletta 6.4 pisteen keskiarvolla.
(Armando Bacotin nimeä ei ole yhdessäkään NBA mock draftissa edes kakkoskierroksen varauksena, joten taso taitaa olla joku toinen.)
2. Ison pelaajien paikalle on paikalle tunkua ensi draftissä, paljon samantasoisia pelaajia kamppailee muutamista paikoista - Daron Holmes, Oscar Tshiebwe, Coleman Hawkins yms. Armando Bacotilla on hyvät mahdollisuudet NBA-varaukseen, vaikka onkin vähän yksipuolinen korinalusjyrä. Samaa mieltä on muun muassa nbadraft.net NBA Mock Draft - NBADraft.net Vaikea häntä on nähdä menestyvänä NBA-pelaajana, mutta mielestäni selvästi lähempänä varausta kuin vaikkapa Olivier Nkamhoua.

Edit. Edellisessä viestissä kerettiinkin oikaisemaan.
 
Viestejä
2 214
Ottamatta kantaa pelaajiin, niin yleisesti toteaisin, että kolme pelinrakentajaa on liian vähän. Jos yksi loukkaantuu, niin jäljellä on kaksi, ja sitten kun toinen tai molemmat heistä on pelissä virhevaikeuksissa, niin ollaan vaikeuksissa. Turnausjoukkueeseen tarvitaan neljä palloa ylös tuovaa ja peliä johtamaan kykenevää pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
496
Koposelle olisi tosiaankin vielä käyttöä, muutama lisäpelivuosi ilman lonkkaongelmia olisi nostanut Susijengin nähdäkseni todella korkealle tasolle. Ensi kesän joukkueen pieneksi ongelmaksi tullee, ketä tahansa joukkueeseen lopulta valitaankaan, kokemattomuus. Joukkueen kokenein, Salin, ei heittävänä takamiehenä ja puutteellisena pallonkäsittelijänä pysty kontrolloimaan pelin tempoa. Kantosella mielestäni on jonkin verran vaadittua isällistä olemusta, mutta Korisliiga ja FIBA EuroCup temmossa sitä lienee helpompi osoittaa kuin tulevissa MM-kisoissa.
 
Viestejä
1 939
Itse en laittaisi millään yhtään miesten pelejä / ammattilaissarjaa nolla peliä pelanneita kundeja useita kausia Euroopan huippusarjoissa kunnon rooleissa pelanneiden edelle. Jos siis ajatus on rankata pelaajia juuri nyt ja tässä hetkessä, ei koko uran potentiaalia tms.

Tämä on sitten kyse Valtosen paikasta vs. edellä olevat tai Blomgren/Hirvonen/Seppälä vs. Tahvanainen/Tainamo. Jos tänään tulisi tiedote, että Tahvanainen vetää loppukauden kannattamasi Korisliiga-jengin avauksessa 30 minuuttia, olisitko innoissasi vai kauhuissasi? :)

Ja kun ketjun otsikko on kokoonpano MM-kisoissa, eiköhän siihen riitä pitkälti jo top20.
Jos Valtonen onkin ollut pettymys, niin on hän edelleen kova ja luotettava pelinappula koripallo-nimisessä pelissä, eikä ikääkään ole vielä liikoja.
 
Viestejä
1 939
Valtonen ei voi mitenkään olla varmuudella kisajoukkueessa. Eiköhän hän kohta ole korisliigassa.

Tapaus Kantosella oli jo sen luokan näyttöpaikka em-kisoissa, eikä mitään kiinnostusta ulkomailta. Se kertoo pelaajista paljon, ulkomaalaisjoukkueiden scouttaus on ajan tasalla ja tunnistaa potentiaalin lisäksi tason.

Nmakhoua. Federiko, Amzil, Grandison kaikki vaan heittämällä mukaan.

Markkanen
Maxhuni
Salin
Jantunen
Nkamhoua
Federiko
Amzil
Grandison
A Murphy
Little
Madsen
??????

Itseasiassa näyttää todella hyvältä joukkueelta!
Oletko Kantosen agentti, kun tiedät ettei kiinnostusta ole ulkomailta ollut?
 
Viestejä
2 278
En tiedä minkä vuoden mockdrafteja olet googlaillut.
NBA Mock Draft - NBADraft.net Armando Bacot #54

Bacot oli jo hyvin lähellä varausta jo viimevuonna, mutta hän halusi pelata college uransa loppuun asti…
Katsoin nyt seuraavat mock draftit: Yahoo, Bleacher Report, NBC, NBA, Ringer, SI, Athletic

Yhdessäkään ei mainita tällaista nimeä. Tuollaisesta sivustosta en ole koskaan kuullutkaan, eikä sivustolta selviä mikä se on ja kuka sitä ylläpitää. Ja kakkoskierroksen häntäpään varaus nyt lähtökohtaisesti tarkoittaa G-liiga tason pelaajaa, ei NBA tason.

Eikä siinä. Tilastojen perusteella kovan koulun kova ukko, joten jos hänen kanssaan pystyy painimaan tasaväkisesti, se on lupaava, positiivinen signaali. NBA tasot nyt ovat todella hurjaa liioittelua.

1. Nkamhoua, Federiko ja Grandison ovat pelanneet Susijengissä, osa tosin vain harjoitusturnauksissa (Japani, Tsekki). Amzil taasen taisi pelata viime vuonna jonkinlaisen haastajamaajoukkueen mukana Viroa vastaan. Ville Tahvanainen, edellä mainittua "poikanelikkoa" heikompi pelaaja, on pelannut maaotteluita jo 11 kappaletta 6.4 pisteen keskiarvolla.
Olli on ihan eri kategoriassa. Siinä varmojen MM-kisapaikkojen laarissa.

Fede tosiaan parissa pelissä ehkä yhteensä vartin on pelannut ja siinä miesten pelien kootut minuutit. Amzililla ei niitäkään. Grandison on hyvin mielenkiintoinen nimi, mutta vaikea nähdä superlupausjunnu-kategoriassa puolestaan. Jacob on vuoden esim. Elias Valtosta vanhempi, ja Eliaksella on menossa kolmas täysi kausi Euroopan huippuammattilaissarjoissa.

Itse olisin todella innoissani, jos kuka tahansa noista kolmesta nyt tiensä MM-kisoihin raivaisi. Se tarkoittaisi, että he ovat Tuovin & co. kesällä vakuuttaneet ja näyttönsä harjoitusotteluissa antaneet, ja ne näytöt olleet niin vahvat, että kovalta takamatkalta on kisakoneeseen tultu. Amzilille näkisin eniten käyttöä ja helpoiten istuvan mukaan.
 
Viestejä
726
Oletko Kantosen agentti, kun tiedät ettei kiinnostusta ole ulkomailta ollut?
Itsestäänselvyys jokaiselle suomalaiselle pelaajalle, ei pidä pelata tai ainakaan pyrkiä maajoukkueeseen jollei olisi valmiutta tai halua lähteä parempaan sarjaan paremmille palkoille.

Nythän Valtonen oli näköjään pelannut yli 20 minsaa vaikkei aloituksessa ollutkaan, hyvä niin.
 

XOX

Viestejä
406
Jatkoin vähän ajatusta ja yritin luoda jonkinlaisen top-50 rankingin edelleen koripalloa pelaavista Suomen kansalaisista. AIka mahdottomaksi menee pelaajien vertailu eri sarjatasojen, pelipaikkojen ja motivaation vuoksi, mutta ehkäpä tätä voi sitten päivitellä ajan kanssa.
  1. Lauri Markkanen
  2. Sasu Salin
  3. Olivier Nkamhoua
  4. Edon Maxhuni
  5. Mikael Jantunen
  6. Alexander Madsen
  7. Alex Murphy
  8. Jacob Grandison
  9. Mustapha Amzil
  10. Elias Valtonen
  11. Erik Murphy
  12. Henri Kantonen
  13. Miro Little
  14. Daniel Dolenc
  15. Severi Kaukiainen
  16. Federiko Federiko
  17. Shawn Hopkins
  18. Topias Palmi
  19. Bojan Sarcevic
  20. Remu Raitanen
  21. Max Besselink
  22. Aatu Kivimäki
  23. Aapeli Alanen
  24. Ville Tahvanainen
  25. Ilari Seppälä
  26. Joel Mäntynen
  27. Touko Tainamo
  28. Perttu Blomgren
  29. Lassi Nikkarinen
  30. Tuomas Hirvonen
  31. Tuukka Kotti
  32. Mikko Koivisto
  33. Trey Niemi
  34. Hannes Pöllä
  35. Jesper Granlund
  36. Osku Heinonen
  37. Erik Sajantila
  38. Andre Gustavson
  39. Mubashar Ali
  40. Carl Lindbom
  41. Okko Järvi
  42. Antti Kanervo
  43. Antero Lehto
  44. Mikael Aalto
  45. Tomas Pihlajamäki
  46. Vili Nyman
  47. Thomas Tumba
  48. Juho Nenonen
  49. Roope Ahonen
  50. Joonas Lehtoranta
Miten Andre Gustavson on vasta sijalla 38? Itse nostaisin hänet maajoukkueeseen, hän on voittava pelaaja.
 
Viestejä
455
Miten Andre Gustavson on vasta sijalla 38? Itse nostaisin hänet maajoukkueeseen, hän on voittava pelaaja.
Itsekin nostaisin ylemmäs listalla, mutten maajoukkueeseen arvokisoissa. Ei mitään todellisia näyttöjä miesten tasolta, viisi kautta collegea lähes identtisillä tehoilla, toki ei ole sellainen pelaaja varsinaisesti jonka kyvyt näkyisi suoraan tilastoista. Todennäköisesti siis "sisäkatto" oli matalalla ja se saavutettiin kohtuu aikaisin. Voi olla käyttöä karsintapeleissä tms. jossa ei saada kovinta mahdollista kokoonpanoa kasaan, kunhan palaa Eurooppaan.
 
Viestejä
496
Miten Andre Gustavson on vasta sijalla 38? Itse nostaisin hänet maajoukkueeseen, hän on voittava pelaaja.
A) Lista on epätäydellinen
B) Gustavson pelaa vaatimattomilla tehoilla, vaikkakin isoilla peliminuuteilla keskinkertaisessa NCAA joukkueessa, eikä ole tehojen perusteella kehittynyt pelaajana ollenkaan neljän viime vuoden aikana - tiastojen perusteella jopa päinvastoin.
Mielestäni hän ei ole myöskään missään vaiheessa ollut merkittävä menestyksentekijä Richmondin voitokkainakaan vuosina (esimerkiksi viime kaudella) tai siis niin sanottu voittava pelaaja. Gustavson on mielestäni suhteellisen kaukana arvokisajoukkuetasosta, mutta varmasti ihan kelpo pelaaja erilaisiin karsintaikkuinoihin siinä missä moni muukin suurin piirtein samantasoinen suomalaispelaaja.
 

XOX

Viestejä
406
Mitenkäs Markus Rautasalo? Onko pelannut Seagullsissa? Teki minuun vaikutuksen U18-joukkueessa.
 
Viestejä
1 939
Entä Mervola, on tituleerattu junnuaika tulevaksi Rannikoksi.
Blombergiä ennustettiin uudeksi Koposeksi.
Besselink oli Suomen seuraava NBA pelaaja ja Fiifi Aidoo oli basket.fi ennakoissa Suomen paras perimeter -puolustaja.
Touche
 
Viestejä
70
On kyllä hurjia ennustuksia ollut. Koponen ja Rannikko on molemmat kuitenkin ollut takuriksi aika hyvän kokoisia 40%+ 3pt heittäjiä. Tuntuu että yhdistävä tekijä näiden Mervola, Blomberg, Rautasalo jne lupausten kanssa on vähän se, että kukaan heistä ei ole loistava saati edes hyvä heittäjä.

Mervolaa kutsuisin ehkä sellaiseksi köyhän miehen Hirvoseksi. Syöttösilmä ja pallonkäsittelytaito lienevät ne vahvuudet, mutta sitä rajoittaa se että heitto ja muutenkin oma korintekouhka ei ole erityisen kova.

Blomgren on astetta kovempi peluri ja täyttää jopa mitat, mutta pelityyliltään ihan erilainen. Eipä tosiaan nyt kun mietin niin ainakaan heti tuu mieleen suomalaisia 190cm+ takureita, joiden peli perustuu fysiikkaan, ajamiseen, leikkauksiin ja puolustukseen.

Rautasalosta en osaa sanoa mitään, kun ei pelaa edes korisliigassa tarpeeksi minuutteja, jotta voisin jotain selkeämpää mielikuvaa muodostaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös