Koripallo.com

Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel?

Viestejä
38
Katsokaas millainen pelaaja- ja valmentajakehityspolkusysteemi on potkisliitossa kehitetty: Huuhkaja- ja Helmaripolku | Eerikkilä
Rahaa ja pelaajia on ihan eri malliin kuin koriksen puolella, mutta jotenkin tuntuisi että voitaisiinkos korikseenkin edes vähän jotain tämän tyylistä saada aikaiseksi junnujen pelaajakehityksen ja valmennuksen ja myös seurojen toiminnan kehityksen tueksi?
Ei näitä lajeja voi oikein vertailla keskenään. Muistelin, että KIHU:n tekemän tutkimuksen mukaan (2016) tuolloin futiksessa oli noin 260 päätoimista valmentajaa. Kehitys on todennäköisesti ollut noususuuntaan kun potkiksella on mennyt hyvin viime vuosina.

Jos nyt vähän kärjistää niin koriksessa ei ole ns. aktiivisia suomalaisia aikuiskilpapelaajia (19v+ /liiga,1A,1B) sen vertaa kun potkiksessa on päätoimisia valmentajia. Joo, tiedän että tämä ei ole oikea vertailuasetelma mutta antaa vähän käsitystä lajien koosta. Kun koriksen päätoimiset valmentajat työskentelevät liigajoukkueissa, liitossa ja muutamassa seurassa välillä paikkaa vaihtaen niin eiköhän piiri ole aika pieni ja koordinaatio yms. helppoa.

Koriksen polku ja strategia on sinällään selkeä: 15-16 vuoden iässä haarukoidaan pelaajat joihin panostetaan ja toivotaan, että muutaman ikäluokan välein sieltä nousee pelaaja aikuismaajoukkuetasoille.
 
Viestejä
847
"Tiesittekö nimittäin sitä, että valmentaja Henrik ”Henkka” Dettmann on nyt maailmanennätysmies!

Ensi kuussa MM-karsintoihin valmistautuvan Susijengin koutsi Dettmann kun on ollut yhtä soittoa maajoukkueiden päävalmentajana 28 vuotta, niistä 23 vuotta Suomen ja 5 vuotta Saksan peräsimessä.
"

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös