Koripallo.com

Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel?

Viestejä
37
Kritiikkiä siis alkaa esiintyä (Urheilulehti,SSS, HS). Mutta tottahan se on, että HBA-NCAA -reitti ei ole ollut suora tie huippusarjoihin. Sitä vastaan tuskin voi kukaan väittää. Yksi Markkanen ei vielä kesää tee, kun muut pärjäävät keskinkertaisesti keskinkertaisissa yliopistoissa. Parasta Suomi-laatua on kuitenkin matkaan lähetetty. Mutta kertooko tämä enemmän Jenkkilän tasosta vai Suomen tasosta? Jos Viro-maaotteluissa huikeasti pelanneet yliopistokävijät eivät ole pärjänneet rapakon takana, kuka pärjää? Kysymys on silloin kai siitä, missä kehitystä tulee eniten? Penkillä jossain päin Ameriikkaa vai kotimaassa pelaten? Vai missä?
 
Viestejä
1 857
Lisää ”kritiikkiä” löytyy tuolta
EevCgf6WsAIMgH1
 
Viestejä
1 036
Kritiikkiä siis alkaa esiintyä (Urheilulehti,SSS, HS). Mutta tottahan se on, että HBA-NCAA -reitti ei ole ollut suora tie huippusarjoihin. Sitä vastaan tuskin voi kukaan väittää. Yksi Markkanen ei vielä kesää tee, kun muut pärjäävät keskinkertaisesti keskinkertaisissa yliopistoissa. Parasta Suomi-laatua on kuitenkin matkaan lähetetty. Mutta kertooko tämä enemmän Jenkkilän tasosta vai Suomen tasosta? Jos Viro-maaotteluissa huikeasti pelanneet yliopistokävijät eivät ole pärjänneet rapakon takana, kuka pärjää? Kysymys on silloin kai siitä, missä kehitystä tulee eniten? Penkillä jossain päin Ameriikkaa vai kotimaassa pelaten? Vai missä?
Hesarin juttu oli kyllä urheilujournalistisesti aika floppi, tuotiin muka esiin ongelma mutta missä oli ratkaisuehdotukset? Ei missään.

Entä voisiko joku nyt briiffata tuon SSS:n tekstejä ja ratkaisuehdotuksia, onko niitä? Enkö sitten puusilmänä löydä noita täälläkin viitattuja, siis lyhennelmää tänne kiitos. Vai onko senkin taso, että "Dettman on p...a ja sillä selvä"
 
Viestejä
1 676
Käsittämätöntä sössötystä hesarin kesähessulta. Ajankohtakin on hyvin kummallinen, tuo kaunan katkuinen vuodatus heijastelee hyvin tarkasta sitä mitä pahimmat HDn vihapojut jauhoivat täällä ennen harjoitusmatseja, he hiljenivät aika hyvin kun harjoitusmatsit menivät ihan ok. Taisi toimittajaa jäädä harmittamaan kun HD pirulainen johdattikin sudenpennut voittoon. No nyt tuo oksennus kuitenkin julkaistiin, viikkoja jäljessä.

Artikkelin "argumentit" on suoraan lainattu tältä foorumilta ja ne ovat yhtä perusteettimia kuin ovat aina olleetkin. Tämä on siis hesarin taso nykyään. Katsotaan mitä idiootit jauhaa nettifoorumeilla ja laitetaan se totuutana lehteen ilman minkäänlaista kriittistä tarkistelua.



Kun alintajunnassa jyskyttää tieto siiitä että lapselliset väitteet ovat perusteettomia ja motiivina "kritiikkiin" on vain yhteen henkilöön kohdistuva irrationaalinen viha niin käteen jää vain toivo siitä että Susijengi ei menesty, se toisi heikoille argumenteille vähän edes vähän tukea.

Älytön vertaus marginaalilaji jääkiekoon viimeistään osoitti että Mikkon ei tarvitse enää jatkossa kirjoittaa lajeista joita ei tunne.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
598
Niin, toinen linja?
Olisi mielenkiintoista kuulla oppositiolta, mikä se linja on.

Onhan sitä täälläkin puhuttu ja jutustakin se selvisi. Kaikki kunnia HBA:lle mutta mielestäni esim. korisliigassakin olisi ollut muutama muukin suomalainen joka olisi mahtunut edellisiin maajoukkuepeleihin tai edes kesän harjoitusrinkiin. Kantonen pääsi ja hyvin pärjäsi muun porukan mukana.
 
Viestejä
237
Mottölä sanoi jossain haastattelussa, että HBA:n tavoite on auttaa nuoria miesten maajoukkueeseen, jolloin pelaajasta tulee hyvä ammattilainen ja myös ulkomailla avautuu hieno ura. Näin käsittääkseni menettelevät ja tuo tietysti korostuu mm. kesäharjoittelun ringeissä.

Mitä olen sivukorvalla halleilla pöydissä juttuja jutellut, niin ilmeisesti tuo HBA:n suosiminen on se mikä joitain kaihertaa, mutta valitun strategian toteuttamisestahan siinä lopulta on kyse. Rajalliset resurssit on haluttu kohdentaa tällä tavoin, kun ei kaikkeen kuitenkaan riitä kaikkea.
 
Viestejä
214
Nämä Hesarin ja vastaavien kirjoitukset eivät vain vakuuta. Niissä ei missään kukaan merkittävä korisasiantuntija kerro omalla nimellään asioista Odabasia lukuunottamatta. Odabasi syrjimisväitteistään huolimatta pelasi Susijengissä jopa MM-karsinoissa. Hänen näyttönsä esimerkiksi Turkista eivät ole niin väkevät, että voisi ainakaan ulkopuolisena todeta, että hänellä olisi pitänyt olla isompi rooli.

Argumentit, ettei liigasta ja HBA:n ulkopuolelta pääse maajoukkueeseen, eivät pidä paikkansa. Sen ovat muun muassa Madsen, Palmi, Seppälä ja Kantonen osoittaneet.

'HBA-malli' lähes sellaisenaan on käytössä erinomaisissa korismaissa, kuten Ranska ja Australia. Australiassa paikallinen akatemia pelaa I-divaria. Lähes kaikki näiden maiden NBA-pelaajat ovat kulkeneet näiden akatemioiden kautta, osa myös jenkkiyliopistojen, etenkin australialaiset. Hyvää benchmarkia Suomelle.

Arvostelijoilta olisi kiva kuulla, että ketkä ovat niitä maajoukkueen nyt syrjimiä pelaajia? Nimiä, joita keskusteluissa on heitetty, ovat Okko Järvi ja Aatu Kivimäki. Hatunnosto molemmille pelaajille nousujohteisesta urasta Korisliigassa, mutta ihan oikeasti, onko joku sitä mieltä, että Järvi ja Kivimäki maajoukkueessa nostaisi Susijengin suoritustasoa nykyisestä?

Tästä suoritustasosta: On totta, että EM-kisoihin pääsy on helpottunut, koska sinne pääsee enemmän maita kuin aikaisemmin. MM-kisohin päästiin villillä kortilla. Toisaalta tuo villikortti oli ylipäätään mahdollinen Suomen hyvien pelillisten suoritusten takia. Tasollisesti Euroopasta pitäisi päästä nykyistä enemmän joukkueita MM-kisoihin, joten ei tuossa mitään isoa vääryyttä lajille tai kisojen tasolle tehty. Koriksen taso maailmalla on myös noussut kovaa vauhtia, jota vasten on hyvä peilata nykyisiä saavutuksia. On uusia maita, joissa koriksen taso on kova. Suomi on viimeisen 15 vuoden aikana napsinut päänahkoja suurista korismaista useammin kuin ehkä koskaan aiemmin, usein myös arvokisoissa. Suomalaisia pelaajia pelaa ammatikseen ulkomailla enemmän kuin koskaan. Toki mielellään näkisi heitä vielä usammin vielä kovemmissa sarjoissa, mutta toivotaan, että sekin aika tulee.

Tähän asti maaotteluissa isompia maita vastaan useimmiten vastapuolen maajoukkuepelaajat ovat tulleet Euroliigasta tai Eurocup-tasolta, ollen usein jopa Euroliigan aloitusviisikko-pelaajia. Joskus vastassa ollut useita NBA-pelaajiakin. Suomella on ollut käytössä Markkanen (välillä), Koponen (viime aikoina harvemmin) ja Sasu. Silti voittoja on tullut. Aika vaikea siinä on lähteä ensimmäiseksi syyllistä etsimään valmennuksen taktiselta puolelta. Ennemminkin voisi sanoa, että Fiatista* on saatu kisoissa irti usein enemmän kuin vastustaja Ferraristaan. Pidemmän tähtäimen positiivista kehitystä pitääkin sen takia lähteä hakemaan ensisijaisesti pelaajakehityksestä ja siihen HBA on ollut liiton strateginen ratkaisu. Mielestäni ihan oikein, viitaten esimerkiksi Ranskan ja Australian esimerkkeihin. Toki Korisliigastakin pystyy kovalla työllä ponnistamaan keskitason Euroopan sarjoihin ihan mukavalle ammattilaisuralle, mutta jos haluamme kasvattaa Euroliiga-tason (tai jopa NBA-tason) pelaajia, niin nämä pitää pystyä seulomaan ja kehittämään jo lukiovuosina, ja siihen HBA on paras vaihtoehto. Korisliiga on harvoin paras kehityspaikka 17-vuotiaalle pelurille.** 20-vuotiaalle se sitä jo on, jos esimerkiksi NCAA-reitti ei kiinnosta tai toimi, mutta silloin usein on jo nähtävissä myös se, ettei ko. pelaajalle Euroliiga välttämättä tule olemaan se realistinen taso. Sen sijaan näille Euroliiga-tason lahjakkuuksille kaiken järjen mukaan NCAA:ssa pitäisi olla minuutteja jaossa, jolloin HBA ja NCAA on ehkä se paras reitti.

(* Jäi kalvamaan itseäni tämä Fiat-vertaus, siksi, että arvostukseni Susijengi-veteraarena Kottia, Huffia, Koivostoa ja kumppaneita kohtaan on todella korkealla. Siksi haluan vähän täsmentää, vaikka ei minulla tosin Fiatiakaan vastaan ole mitään hampaankolossa.:) Mielestäni Fiat-Ferrari -vertaus on osuva, kun vertaa joukkueiden pelaajien kokoja/voimaa, sekä sarjatasojen kovuuksia, missä pelaajat pelasivat ko. maaotteluiden aikaan. Siksi mielestäni Susijengi oli ihan oikeasti altavastaaja näitä 'isoja' korismaita vastaan, ja siitä huolimatta napsi voittoja odotusten vastaisesti melko useinkin. Joukkue osoitti voimaansa. Mutta olen kyllä samalla myös sitä mieltä, että jos Suomessa olisi rikkaita miljardöörejä, jotka saman lailla haluaisivat nostaa egoansa panostamalla Euroliiga-joukkueeseen, kuin mitä tapahtuu Kreikassa, Turkissa tai Venäjällä, niin kyllähän suurin osa, ellei kaikki, Susijengin avainpelaajistakin olisivat ihan hyvin voineet olla Euroliiga-pelaajia omina huippuvuosinaan.)

(** Toki Rannikko, Möttöläkin, Koponen ja Salin kaikki pelasivat vuoden tai pari Korisliigaa (tai SM-sarjaa) ennen kovimpiin ympyröihin siirtymistä. Se taisi kuitenkin kaikilla olla ennen 4 jenkin käytäntöä. Olisiko nykyisessä Korisliigassa tilaa 17-vuotiaalle lahjakkuudelle enää kehittyä samanlailla, miten nämä pelaajat saivat vastuuta ja kehittyivät? Ja onko nykyisenlaisessa Korisliigassa riittävästi aikaa harjoittelulle ja levolle, kuten ehkä oli aiemmin? Jos olisi, niin ehkä tällaisille 'generational talent' -tyypeille Korisliiga vuodeksi tai kahdeksi voisi olla astinlauta Euroopan kovimpiin liigoihin (tai NCAA:han, jos NCAA:n säännöt eivät sitä estä), mutta näissä tapauksissa visiitti Korisliigaan pitäisi olla lyhyt, sillä 'Euroliiga'-juna on todennäköisesti mennyt ohi, jos vielä 20-22-vuotiaana pelaa Korisliigaa. Koposen ja Salinin tapauksessa yksi erittäin tärkeä tekijä kehityspolulla oli Hongan silloinen valmentaja Pavicevic, joka kovassa koulussaan valmisti poikia ammattikenttien vaatimustasolle.)


Viro-maaotteluiden piti sitten näiden arvostelijoiden mukaan viimeistään osoittaa, miten Susijengi-laiva on uppoamassa ja HD:n pitäisi jäädä eläkkeelle. Kun maaottelut ainakin tämän kapean näytön mukaan ennemminkin osoittivat HBA-strategian saavuttavan hyviä tuloksia, niin asiaan ei enää haluttu palata. Toki Viro-maaotteluissa oli kyse vain kahdesta harjoitusmaaottelusta, mutta ei se logiikka voi niinkään mennä, että ne kelpaavat näytöksi vain siinä tapauksessa, että ne tukevat omaa teoriaa.

Arvostelijoiden kritiikki näyttäisi perustuvan siis suurelta osin (ei koris)-toimittajien omiin spekulointeihin (joista ainakin osa poimittu keskustelupalstoilta) ja ehkä nimettömiin 'vihjeisiin'. Arvostelusta merkittävä osa menee ohi korin, eikä arvosteluissa oikein tunnuta myöskään esittävän realistisia vaihtoehtoja.

Se mitä Dettmannin toiminnassa kritisoin, on lausahdus siitä, ettei Korisliigassa treenata. Se oli harkitsematon ja huono. Kyllähän nimenomaan Madsen, Palmi, Seppälä ja Kantonen ovat osoittaneet, että Korisliigakin on hyvä paikka kehittyä. Tosiasia on kuitenkin se, että Korisliiga-valmentajat itse ovat aiemmin vuosien varrella kritisoineet ottelutahtia ja otteluiden ja harjoittelun suhdetta. Kun HD sitten sanoi tämän saman asian tökeröllä tavalla, niin siitä syttyi polemiikki.

Ymmärrän myös haasteen korisseurojen kannalta, jos HBA 'kuorii kerman päältä' nuorten lahjakkuuksien osalta. Mutta kuten Ranskan ja Australian esimerkt osoittavat, tämä on kuitenkin todennäköisesti erittäin toimiva malli maiden maajoukkueiden ja pelaajien omien kv. urahaaveiden osalta. Liiton ja seurojen pitäisi vain pystyä sopimaan mahdollisimman avoin ja toimiva prosessi tämän asian hoitamiseksi. Jos Suomessa kasvaa hyviä, lahjakkaita ja urheilullisia koripallolijoita ammattilaisuralle, ja heille saadaan osin korisyhteisön ulkopuolelta tulevalla rahoituksella huippuolosuhteet harjoitteluun, niin kyllä tämä on pitkässä juoksussa myös seurojen etu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3 505
Yksi kuvio tässä HBA-maailmassa on minua hieman kummastuttanut, Möttölän rooli. Mies on meidän parhaita valmentajiamme, mutta ei ole tainnut olla päävalmentajana vielä missään. Ymmärtääkseni Hanno tekee erinomaista työtä sekä Märskyssä että nuorten maaotteluissa ja taitaa tämä nykyinen NCAA-suuntaus olla myös paljolti Hannon ansiota/syytä. Henkkahan oli aikoinaan aika nihkeä noille NCAA-valinnoille.
Vai onko niin ettei Hanno halua lainkaan päävalmentajaksi. Olen kuullut myös sanottavan ettei hyvästä kakkosvalmentajasta välttämättä tulekaan hyvää päävalmentaja.
Toisaalta, Teemu on jo luonteeltaan selvä päävalmentaja.
 
Viestejä
2 290
Yksi kuvio tässä HBA-maailmassa on minua hieman kummastuttanut, Möttölän rooli. Mies on meidän parhaita valmentajiamme, mutta ei ole tainnut olla päävalmentajana vielä missään.

Veikkaan, että Möttölä ottaa vielä joskus viestikapulan vastaan ja jatkaa Dettmanin jälkeen NCAA-liikunnanopettaja tyylisesti toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella myös maajoukkueessa päävalmentajana. Kun kerran pelaajat tulee HBA:sta niin tämä tuo jatkuvuutta ja vakautta ilman lyhytjänteisiä menestymisvaatimuksia. Tätähän on nyt monet täällä Dettmanin sopimuksessa kiitelleet. Onhan esim. Coatch K ollut USA:ssa hyvä esimerkki jo vuosia. Krzyzewski USA:ssa, Möttölä Suomessa :)
 
Viestejä
1 340
Susijengin fanit ovat tottuneet siihen että maajoukkueella on käytössään aina ne pelaajat jotka voivat maajoukkueessa pelata. Olisiko kuitenkin mahdollista että Järvi tai Kivimäki tai joku muu olisi kieltäytynyt maajoukkueleirityksestä? Tuskin, mutta mistä sitä tietää. Se selittäisi paljon. Tämä kesähän ei sinänsä ollut maailman houkuttelevin maajoukkuekesä.
 
Viestejä
2 290
Susijengin fanit ovat tottuneet siihen että maajoukkueella on käytössään aina ne pelaajat jotka voivat maajoukkueessa pelata. Olisiko kuitenkin mahdollista että Järvi tai Kivimäki tai joku muu olisi kieltäytynyt maajoukkueleirityksestä? Tuskin, mutta mistä sitä tietää. Se selittäisi paljon. Tämä kesähän ei sinänsä ollut maailman houkuttelevin maajoukkuekesä.

SSS 24.7. ainakin sanottiin:

"Susijengin päävalmentajan Henrik Dettmanin mukaan kukaan pelaaja ei kuitenkaan kieltäytynyt leirikutsusta, eli kasassa on juuri sellainen ryhmä, jonka Dettman halusi."
"- Meillä on täällä kaikki ne pelaajat, joiden on katsottu täyttävät maajoukkueringin ehdot, Dettman muotoilee harkitusti."
 
Viestejä
817
Osin on todella vaikea niellä HBA ja NCAA kritiikkiä, koska

1) Mitä haittaa voi olla siinä, että parhaat nuoret treenaavat yhdessä?
  • Onko niin, että korisliiga paikkakunnalla voisi olla kovempaa/parempaa treenivastusta tarjolla nuorille?
  • HBA:ssa opetetaan myös urheilijan polkua, urheilijan elämää, valmistaudutaan uudella paikakunnalla elämiseen.

2) Yli 80% NBA pelaajista tulee yhä NCAA yliopiston kautta NBA:han.
  • Kritisoidaan, että NCAA ei ole enää entisensä. EI olekaan, mutta silti yhä ylivoimainen väylä maailman parhaaseen liigaan. Eli paikka, jossa maailman parhaat pelaavat juniorivuosiensa jälkeiset 1-2 vuotta.
  • Pätee Euroopan huippuliigoihin myös. ex-NCAA pelaajia on satapäin euroopan huippuliigoissa

Toisaalta osa kritiikistä on ymmärrettävää, koska:
Susijengi kritiikki sen suhteen on ymmärrettävää, jos tuntuu ettei parhaat korisliigapelaajat pääse susijengiin vaan HBA junnuilla on etuoikeus.

Toinen oikeutettu kritiikki on, jos HBA:n ei oikeasti anneta nousta korisliigaan NCAA varjolla vaikkei korisliiga estäkään NCAA polkua. Pelasihan vaikkapa Hannes Pöllä korisliigaa jo ennen HBA:ta eikä NCAA ollut silti mikään ongelma.
 
Viestejä
1 106
Karjalaisessa pj Timo Elon haastattelua tabloid-kokoisen lehtisivun verran. Pontimena aiheeseen SSS:n Tuunan ja HS:n Pajalan äskettäiset kritiikit ja siitä juontuen teemana etenkin Susijengi, NCAA, HBA, Dettmann ym. Jutussa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä korista seuraaville eikä mitään erityistä esiin nostettavaa uutta pointtia, mutta ehkä alasta kiinnostuneille kuitenkin sen 0,99 euron edestä lukemistoa (jos ei satu olemaan lehden tilaaja).

 
Viestejä
961
Itseäni häiritsee keskustelussa sävy, että HBA:sta on ”varma” reitti maajoukkueeseen. Käytännössä tuotakin kautta mj-paikan saaminen on vaikeaa, tai epätodennäköistä eri termein ilmoitettuna.

Maajoukkueessa on pelaajat noin 20-35 vuotiaita. Tällä hetkellä hieman vanhempiakin. Toisin sanoin maajoukkueeseen mahtuu pelaajia noin viidestätoista ikäluokasta. Maajoukkueen pelaajarinki on hieman vaikeammin määriteltävä, kun pelaajia otetaan mukaan kokeilemaan, mutta tosipeleissä mennään kapeammalla joukkueella. Tänä kesänä oli selvästi kokeilujoukkue. Karsinnoissa palataan taas parhaaseen mahdolliseen (saatavilla olevaan) joukkueeseen.

Maajoukkuerinki muodostuu noin kahdestakymmenestä pelaajasta. Ja näistäkin viisi putoaa lopullisen joukkueen ulkopuolelle. Aloittavaan kokoonpanoon mahtuu vain kaksitoista pelaajaa.

Laskennallisesti, ja aivan käytännössäkin, maajoukkuepelaajia tulee keskimäärin yksi ikäluokastaan. Viisitoista paikkaa maajoukkueessa, jotka täyttyvät noin viidentoista ikäluokan pelaajista.

Jos mukaan otetaan haastajamaajoukkue, pelaajien mj-mahdollisuudet voidaan ehkä tuplata. Noin kaksi pelaajaa ikäluokastaan pääsee kokeilemaan maajoukkuekoripalloa jollain tasolla.

Vaikka HBA:sta valittaisiin kaksi kolmasosaa tulevaisuuden mj-pelaajista ja joka kolmas HBA:n ulkopuoliselta reitiltä, vaikeaa maajoukkueeseen pääsy on joka tapauksessa.
—-
Vielä muutama nimi joiden mj-ura jäi lyhyeksi, vaikka nuorempana potentiaalia katsottiin olevan riittävästi: Nikkarinen, Caven, Odabasi ja Aidoo.
 
Viestejä
214
Laskennallisesti, ja aivan käytännössäkin, maajoukkuepelaajia tulee keskimäärin yksi ikäluokastaan. Viisitoista paikkaa maajoukkueessa, jotka täyttyvät noin viidentoista ikäluokan pelaajista.

Jos mukaan otetaan haastajamaajoukkue, pelaajien mj-mahdollisuudet voidaan ehkä tuplata. Noin kaksi pelaajaa ikäluokastaan pääsee kokeilemaan maajoukkuekoripalloa jollain tasolla.

Hyvä ja osuva huomio.

Toki niin, että maajoukkueessa on vuosien varrella jonkin verran kiertoa myös ikäluokkien sisällä, eli tänä vuonna 1995 ikäluokasta joku on ollut maajoukkueessa, kun taas 3 vuotta sitten se on ollut joku muu. Eli osa pelaajista päästyään maajoukkuerinkiin vakiinnuttaa asemansa siellä lähes aktiivivuosiensa loppuun asti. Osa taas pääsee kokeilemaan ja on mukana ehkä muutaman vuoden, mutta ei onnistu vakiinnuttamaan paikkaansa. Näihin asiohin vaikuttavat myös loukkaantumiset ja muiden pelaajien saatavuus, esimerkiksi nyt FIBA:n ja Euroliigan/NBA:n sekoiluiden takia.

Siksi yhdestä ikäluokasta tulee usein muutamia 'maajoukkuepelaajia', mikä se määritelmä sitten onkaan. Riittääkö 1 pelattu peli, vai pitäisikö niitä olla vähintään 10?. Joka tapauksessa, tämä määrä pelaajia on vaatimaton verrattuna kaikkiin ikäluokan nuorten maaotteluissa esiintyneisiin pelaajiin, tai edes kaikkiin HBA:han päässeisiin pelaajiin. Ja kun maajoukkueeseen kuitenkin pääsee myös muuta kuin HBA-reittiä, niin HBA ei tietenkään ole mikään automaattinen oven avaus Susijengiin.

Parhaista ikäluokista on saattanut päästä jopa 5 pelaajaa pukemaan jossain vaiheessa Suomi-paidan ylleen virallisessa miesten maaottelussa. Toki näistäkin yleensä vain muutama on saavuttanut ns. vakipelaajan aseman. Heikommista ikäluokista on löytynyt vain yksi pelaaja edes kokeilemaan, eikä hänkään välttämättä koskaan murtautunut avainpelaajaksi.

Tämä on myös hyvä muistaa juniorivalmentajien ja junioreiden vanhempien, kun siellä kentän laidalla mietitään, että ketkä 'ainakin' meidän pojan joukkueesta ja heidän kovimmista vastustajistaan tulevat jatkossa olemaan niitä Susijengi-pelaajia.:)

Tämä sama harha, ettei ymmärretä miten tämä pyramidi rakentuu ja miten vaikea sinne aikuisten huipulle oikeasti on päästä, toteutuu myös mediassa muun muassa suomalaisten vanhan lemmikkilajin yleisurheilun kanssa. Mediassa puidaan missä suomalaisessa valmennuksessa on epäonnistuttu, kun nuorten EM-kisoissa pronssia voittanut urheilija ei sitten ylläkään mitalille aikuisten kisoissa. He eivät ymmärrä tai halua ymmärtää, että aikuisten kisoissa voi ikähaitari olla 20-35 v, jolloin mitaleista saattaa samaan aikaan kisata 15 entistä nuorten kultamitalistia, 15 hopeamitalistia, 15 pronssimitalistia, sekä liuta 'late bloomereita'. Nuorten pronssi antaa osviittaa potentiaalista, mutta ei todellakaan takaa mitään aikuisten sarjoissa. Saman lailla, nuorten maajoukkuepaikka tai HBA:han valinta antaa osviittaa potentiaalista, mutta ei todellakaan takaa, että pelaajasta tulee aikuisten maajoukkuepelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
214
Hienoa nähdä se, että HBA-NCAA-polun kautta maajoukkueessa jo käväissyt Remu Raitanen debytoi korisliigassa. Se polku alkaa tuottamaan pelaajia Liigaan niin kuin täällä moni on sitä kritiikin kautta toivonut.

Raitanen, Nikkarinen, Aidoo.

Muista NCAA-kävijöistä Hopkins ja vanhempi Besselink.

NCAA-visiittiensä jälkeen nämä pelaajat ovat kokeneempia, ammattimaisempia ja ehkä myös paremmin markkinoitavissa Korisliigan 'tähtinä'. Ehkei ihan huono asia Korisliiga-joukkueiden perspektiivistäkään?

Toki ainakin Raitasen osalta toive on, että Korisliiga-pelaamiset jäisivät tässä vaiheessa visiitiksi ja ura jatkuisi kauden-parin jälkeen isommilla kentillä. Korisliigaan sitten taas uran viimeisiksi kausiksi ala Kotti, Rannikko, Huff.
 
Viestejä
726
1 nyrkkisääntö erottaa hyvän tai huippupelaajan pelaajamassasta, tälläisellä pelaajalla on paljon kysyntää ulkomailla. Valtaosa suomalaisisita pelaajista yrittää päästä pelaamaan ulkomaille, aniharvasta kilpaillaan. Markkasen oli useat ulkomaalaiset seurat halukkaita hankkimaan, samoin Kuierin. Heidän jälkeen on todella hiljaista ja maajoukkue joutuu tästä syystä toimimaan myös näyttöpaikkana. Näinhän maajoukkueessa ei kuuluisi koskaan olla, mutta kun taso on mitä on. Rosterin valtaosan pitäisi koostua isojen liigojen pääsarjapelaajista, kun nyt se koostuu pikkuliigojen ja alasarjojen pelaajista.
 
Viestejä
306
1 nyrkkisääntö erottaa hyvän tai huippupelaajan pelaajamassasta, tälläisellä pelaajalla on paljon kysyntää ulkomailla. Valtaosa suomalaisisita pelaajista yrittää päästä pelaamaan ulkomaille, aniharvasta kilpaillaan. Markkasen oli useat ulkomaalaiset seurat halukkaita hankkimaan, samoin Kuierin. Heidän jälkeen on todella hiljaista ja maajoukkue joutuu tästä syystä toimimaan myös näyttöpaikkana. Näinhän maajoukkueessa ei kuuluisi koskaan olla, mutta kun taso on mitä on. Rosterin valtaosan pitäisi koostua isojen liigojen pääsarjapelaajista, kun nyt se koostuu pikkuliigojen ja alasarjojen pelaajista.

Tähän nähden Susijengin menestys on ollut erinomainen.
Valmennus muokkaa tasapainoisen miehistön parhaista pelitapaan sopivista kakkostason pelaajista ja saa heistä enemmän irti kuin kukaan uskoo tai toivoo.

Hyvä muistaa, etteivät parhaat pelaajat ole aina paras joukkue.
 
Viestejä
726
Tähän nähden Susijengin menestys on ollut erinomainen.
Valmennus muokkaa tasapainoisen miehistön parhaista pelitapaan sopivista kakkostason pelaajista ja saa heistä enemmän irti kuin kukaan uskoo tai toivoo.

Hyvä muistaa, etteivät parhaat pelaajat ole aina paras joukkue.
Materiaali ei ole koostunut kakkosliigan pelaajista aiemmin. Seuraapa mitä tahansa joukkuelajia niin 1 seikka painottuu koko ajan todella selkeästi, huippuyksilö. Hengen, taktiikan, tsemppaamisen merkitystä liioitellaan, sellaisella pärjääminen tarkoittaisi ettei vastustajia kiinnosta nämä 3 seikkaa. Ei minusta suomen pelaajamateriaali ole em-kisoissa mitenkään huono ollut suhteessa muihin kisajoukkueisiin, em-kisoissa kieltäytymiset vielä tasaa materiaaleja. Islanti hävisi helsingin lohkossa kaikki matsinsa ja painotti nimenomaan noita kolmea seikkaa ja ei se mihinkään riittänyt. Kyllä suomen materiaalilla on kuulunutkin päästä em-kisoihin ja viime mm-karsinta oli pettymys muttei karsiutuminen yllätys.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös